mtekik
Kayıtlı Kullanıcı
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.
HERHALDE ARKADAŞLAR ISINMA TURLARINDALAR. BUYRUN SİZ CEVAPLAYIN
HERHALDE ARKADAŞLAR ISINMA TURLARINDALAR. BUYRUN SİZ CEVAPLAYIN
tugba_m yazdı:
![]()
Hakkını helal et abi
nuresma yazdı:
abim seni şimdi daha iyi anladım
ben cevap veriyorum soruma kardeşlerim:
tıpkı günümüzdekü islam düşmanlarının yaptıkları gibi gerçekleri bildiği halde ,nefsine uyup doğruları görmek istemeyen Nadr, Hz. Peygamber(sas)e işkence edip, İslamla alay etmeye, ve onu halkın indinde küçük ve kendisinden kaçınılması gereken irticai bir hareket olduğunun propagandasını yapmaya başladı.
Nadr birçok yer gezmiş, eski İran şahlarının masallarını öğrenmişti.ne zaman peygamberimizi(SAS) bir grupla oturup onlara İslamı tebliğ eder görse bu fitneci adam araya girer ve 'O'nu dinlemeyin.vallahi ben ondan daha güzel konuşur, daha tatlı masallar anlatırım.bırakın bana gelin.'der Hz. Muhammed(sas)insanlarla temasına böyle engel olmaya çalışırdı.'Ayetlerimiz ona okunduğu zaman öncekilerin masalları der' ayeti bu fitneci adam hakkında nazil olmuştur.
bu sorunun tam cewabı nedir acaba??mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
FERİT KARDEŞİM SORU SORMAMIŞ BARİ BUGÜN YİNE BEN BAŞLATAYIM,
KURAN-I KERİMDE GEÇEN;
PEYGAMBER EŞİ OLUPTA KAFİR OLARAK ÖLEN KADINLAR İLE KOCASI KAFİR OLUPTA KENDİLERİ MÜMİNE OLAN KADINLARI YAZARMISINIZ.
K.S.E.O.
nuresma yazdı:
bu sorunun tam cewabı nedir acaba??mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
FERİT KARDEŞİM SORU SORMAMIŞ BARİ BUGÜN YİNE BEN BAŞLATAYIM,
KURAN-I KERİMDE GEÇEN;
PEYGAMBER EŞİ OLUPTA KAFİR OLARAK ÖLEN KADINLAR İLE KOCASI KAFİR OLUPTA KENDİLERİ MÜMİNE OLAN KADINLARI YAZARMISINIZ.
K.S.E.O.
tugba_m yazdı:
Hayırlı sabahlar
Maide suresi 6. ayet abi
Ey iman edenler! Namaza kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi ve -başlarınıza mesh edip- her iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz iyice yıkanarak temizlenin. Hasta olursanız veya seferde bulunursanız veya biriniz abdest bozmaktan (def-i hacetten) gelir veya kadınlara dokunur (cinsel ilişkide bulunur) da su bulamazsanız, o zaman temiz bir toprağa yönelin. Onunla yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin (Teyemmüm edin). Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez. Fakat o sizi tertemiz yapmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister ki şükredesiniz.