"Biliyorum sana giden yollar kapalı
Üstelik sen de hiç bir zaman sevmedin beni
Ne kadar yakından ve arada uçurum;
İnsanlar, evler, aramızda duvarlar gibi
Uyandım uyandım, hep seni düşündüm ---
Dur sair ! Dur.. Bak bu defa tercumani olamadin duygularimin. Bu defa inanamadim askinin samimiyetine. Bu defa beni aglatamadin.
"Uyandim " diyorsun, hulyalarda mi aska agladin? Ruyalarinda mi vuslata erdin? Yoook, ben uyumadim.
Gozlerim acikken, herkescikler derin uykudayken ozledim. Insan hic ayakta tabuta konur mu? Ben girdim iste.. Oylesine sabrettim.
Bu defa olmadi ey ozlenen bahcesinden nasibi olmayan kader arkadasim.
Olmadi..
Eger ben bu gece uyuyamiyorsam, aslinda ben hicbir gece olumun kardesini alnindan opmuyorsam sebebi gecedir. Sevilenin bir gununu daha terkeden gece..
Beni isyankar bir asik sanma, yuregim serce kuslarinin kanatlarindan d/okunur. Uzaklarda ya hani ya beklenen, denizler tum guzelligiyle sizi bir diyar daha ozenle uzak tutmak ister ya.. Hani ozlem var ya..
O yetiyor bu hali anlatmaya..
Zaten ask olumden zor, ayriliktan kolay.. Birde anilar..
Hatirlamani gerektirecek en ufak bir iz olmasa bile kalbine kazinmissa eger, alnina yazilmissa kacis olmuyor sevmekten. Diyorlar ki "bu kadari fazla" . Eger bilselerdi icimdekini bana vereni, sevgimin azligindan beni kucumserlerdi.
Ama bilemediler..
Goremediler bagirlarina tas gibi vurulan ayeti..
"Ya esafa ala Yusuf?"
Dedi ki Yakup : Nerdesin ey Yusuf?
Butun asklar, ozlemden bahseder. Kitaplar onu yazar, siirler onu soyler. Her turkuden bir yangin tuter..
Ama Zuleyha deyince hersey, tek sozde biter: Yusuf..
Yillarca beklenilen, ugruna guzellik, servet, can feda edilen..
Asigindan gelen mektup, adiyla baslayip adiyla biten..
Onu goremeyince kor olan gozlerin sahibi Zuleyha, ozleminin icinde Yusuf'un askini ona veren Ask'in Yaraticisi'na secde eder.
Zaten umut; yillar yuzune, tenine binen gunahkar Zuleyha'nin, bin tovbeyle bahsedilen ikinci baharidir.
Gul bahcesinde Mevlana bekleyen, Gevher'in edasidir.
Hamza'nin kanina giren Vahsi'nin bir nazar arayisidir.
Umut, Sevgili'yi gormeden sevenlerin gonlunun naridir.
Hatice'dir umut..
Ozlemse en derinden, en huzunlu hatiralardan toplama bir hancerdir. Sinavlarin askla edilenidir.
Bir sey gostermemi beklemeyin benden, onu tarif ederken. Kac yurek varsa, o kadar cesitte yangini vardir duygunun.
Aslinda ozlemek, aski korukleyen en buyuk kivilcimdir. Cunku ozlenen, en fazla sevilendir. Ozlemezseniz, sevemezsiniz cunku..
Veya ozlemediginizi sevmis olmassiniz.
Bir siirle basladigim bu satirlara, bir damla vuslat umuduyla son sozumle noktayi koyuyorum.
Hasret, yuregin gorup gorebilecegi en buyuk yaradir. Hanceriyse yuregin ta kendisidir..
Sevgilerle..
NOT: Bu sefer kendi icimden geldigi gibi, inanclarimi ve duygularimi da daha cok on plana cikararak yazdim. Elimde degil, iste bu benim..
Katre"