GONLUN SON/BAHAR YANI
Sessizlikle baslayan bir mevsimdir sonbahar, bilirsin. Gunesin dunyaya her hatirada oldugu gibi kirilmasiyla baslar. Firtina oncesi, mehtap sonrasi..
Yazlari gunes, nefesini kesecek kadar sarilir boynuna..
Kislari yuzune tokat gibi carpar ruzgar..
Ama son/bahar ?
Hani hep benzetirim ya hasreti sonbahara; iste yasamayi sevmedigim en guzel mevsimdir diye yaparim bunu. Sirf beni sicakligiyla kusatmiyor yada yuzume buzdan tokatlar atmiyor diye..
Nazli nazli yagmurlarini gozlerime indirirken kendime yenilirim. Insanin huznunu, tutamadigi gozyasini saklar icinde. Amma?
Hic kimse oksamazken sacini, oper, fakat ?
Sen hic gozyasini sildigin Masuk'unu hancerleyen birini sever misin? Ya da sacini openin zehir birakanini yuzune? Ozlemlerini, bekledigini, beklenen olusunu, gelmeyecegini hatirlatir mi bir kuru yaprak Asik'a ?
Sevmiyorum seni deyisim bu yuzdendir son guze. Kacisimdir, bulamayisimdir, bekleyisimdir, dogru ama; bir de ozleyisimdir aslinda..
Gidersin. Evet, belki bir gun sen de gidersin bekleyenin oldugunu bilerek. Ardindan en aci sozleri soyleyip, yuzune bakmaya kiyamadigin beklediginin yerine gecersin. O zaman hakkinin olmasini isteme kimseciklerden, gidene isyan edip sitem savurmayi.. Eger vuslata eriseceksen, gidenin ardindankeyden de, giden 'sen'ken de bileceksin aglamayi..
Yada susmayi..
O sevmedigim mevsim gibi sessizlige dalmayi..
"Git, eger ozletmeyeceksen git" demelisin o zaman. Ya cok sevmelisin ya da ruzgari savurmalisin. Ama sonbahar olursan, yarali kalirsin. Buyuk bir yaralinin sozuyle soyleyim sana besinci mevsimi :
" Ya oldur, ya yasat . Ama asla yarali birakma. "
Ozletme..
Yarali birakma..
Ne zaman yasatip, ne zaman oldurecegin mechul cunku ey ozlenen !
Sonbahara birakma beni, ya dondur ya yak! Ama yagmura birakma yorgun bedenimi...
...
"Ozlemi yaz" dediler, yazdim..
Ozlemimi yazdim..
O kadar..
KatrePare