Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
canım burdayım bir ara yoktun :(
bekliyorum :)

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Allah bana ve tüm müslüman kardeşlerimi de kapanmayı iyiliği güzelliği nasip etsin sevgili arkadaşlarım sizden allah tan funda kuluna yardım et demenizi bekliyorum bana dua edin çok zordayım lütfen ben bilirim ki müslümanın müslümana yaptığı dua kabıl olurmıuş.:a36:

Selamun aleykum funda kardeşim İnşallh sende kapanarak o huzura kavuşursun;
canım kardeşim neden zordasın biraz anlatırmısın sana yardımcı olalılım elimizden geldiğince olurmu
Rabbim sıkıntılarından bir anönce kurtarsın hayırlı gunler...

bm-7884

Kayıtlı Kullanıcı
burcu kardeşim selamın aleyküm nasılsın sana guzel haberler vermek ısterdım ama daha değıl Rabbim en kısa zamanda nasip eder inşallah dün anneme niyetımı soyledım tepkisi aynen beklediğim gibi oldu karşı çıktı sinirlenip konuyu kapattı Allah yardımcım olsun :(

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
burcu kardeşim selamın aleyküm nasılsın sana guzel haberler vermek ısterdım ama daha değıl Rabbim en kısa zamanda nasip eder inşallah dün anneme niyetımı soyledım tepkisi aynen beklediğim gibi oldu karşı çıktı sinirlenip konuyu kapattı Allah yardımcım olsun :(

Aleykum selam canım kardeşim bak canım bu bile bir adım sen bu adımı attın ya çok şükür... Ama annen öyle davrandı diye pes etmek yok değilmi benimde annem öyleydi fırsatını buldugum an hep actım konuyu taki kararlı oldugumu anlasın diye sonunda ne yaparsan yap diyecek hale geldi ve bende neyaparsam yaptım kapandım :) canımona kararlı oldugunu göster ha ugraşmaların sonucunda razı olmadı değilmi ozaman kapan ve cık karşısına bak göreceksin başta tepkili olacak ama zamanla alışacak ve annen senden bir örtü uğruna vazgecebilirmi asla hayır canım bunu unutma
biz ve dualarımız senin yanında gelişmleri buraya yaz tamamı
Rabbim yar ve yardımcın olsun

bm-7884

Kayıtlı Kullanıcı
bu adımı attığım için bende çok mutluyum en azından niyetımı belli ettim bunada şükür her fırsatta soylıcem bundan sonra senın dediğin gibi inşallah Allah ın ıznıyle oda ikna olur benim kararlı olduğumu görünce pes etmek yok tabiki bu benim için bir başlangıç oldu Allah razı olsun senden verdiğin destek için..inşallah en kısa zamanda kapandım haberini verebilmek duasıyla Allah a emanet ol..

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba , bende insallah kapanicam dua edin benim icinde.. annemle konustum bana yavas yavas kapanmami tavsiye etti.. bugunlerde carsiya gidip kendime daha bol bisiyler alicam insallah.. hic bir zaman kapali olmadigimdan kolayca cesaretimi topluyamiyorum seytanimi yenemiyorum,olucak ve sonunda basaricam insallah..

bm-7884

Kayıtlı Kullanıcı
cakdok kardeşim ne güzel bak annen karşı çıkmamış en azından bu yönden benden daha şanslısın bende 1yıldır kıyafet tarzımı tamamiyle değiştirdim aldığım kıyafetleri kapanıncada giyerim mantığı ile alıyorum sende öyle yapabilirsin inşallah Rabbim bana ve isteyen tüm kardeşlerimize layıkıyla kapanmayı nasip eder kendine güven başarabilirsin Allah yardımcımız olsun canım...

Kaan Erdem

Yönetici
Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun...

Müslüman, Allah’ın seçimini kendisi için seçim kabul eden, ya da bir başka deyişle seçimini Allah’tan yana kullanan kişidir. Müslüman iradesini Allah’a teslim eden kişidir. Müslümanım diyen birisinin gerek kendisi hakkında, gerek evi ve ev halkı hakkında, gerek malı ve işi hakkında söz söyleme ve hüküm beyan etme hakkı yoktur. Bir müslüman asla, bu benim zevkimi okşamıyor, bu bana yakışmıyor, bu benim mantığıma ters geliyor, diyemez. Bunu ancak Allah’a inanmayan bir kâfir diyebilir. Çünkü o Allah’a inanmamıştır. Ben Allah filan ta-nımam.

Ben kendi hayatımı kendim belirlerim demiştir ve dilediğini yapabileceğine inanmıştır. Ama bizler Allah’a iman etmiş insanlarız. Öyleyse kâfirler gibi bizim muhayyerlik hakkımız, seçme hakkımız yoktur. Allah’ın bizim adımıza seçtikleri ve beğendikleri güzeldir, gerisi boştur ve batıldır.

Demek ki Rabb, günlük hayat programını çizendir. Günlük hayatımızın tümünde Rabbimiz Allah olmalı. Hayatımızın bazı bölümlerinde Rabbimiz Allah, bazı bölümlerinde de başka Rab’lere, başka efendilere hizmet etmemeliyiz. 24 saatin tümünde Rabbimiz Allah olmalı. Hayatımızın tümünde boyunlarımızdaki kulluk ipinin ucu Allah’ın elinde olmalı.

Eğer günlük hayatımızın herhangi bir biriminde arzuları Rabbimizin arzularıyla çatışan bir varlığın arzularını gerçekleştirmeye yönelirsek, o zaman -Allah korusun- hayatımızda başka rab’ler edin-mişiz demektir. Emirleri ve arzuları istikâmetinde hareket ettiğimiz bu varlık babamız, annemiz, karımız, kocamız, çocuklarımız, patronumuz, devletimiz, nefsimiz, şeytanımız olabilir. Allah'ın arzularıyla bun-ların arzusu çatıştığı zaman Allah’ın arzuları tercih edilecek ki sonun-da
Allah’tan başka Rabbimiz yok diyebilelim.

Sabahleyin erken kalkıp namaz kılmalıyım, neden? Çünkü bu konuda benim kulu olduğum Rabbim öyle istiyor. Yemeğimde soframda içki olmayacak, Rabbim öyle istiyor. Yerken, içerken, giyerken, harcarken israf etmeyeceğim, Rabbim öyle istiyor. Konuşurken hep hayır konuşacağım, yalan söylemeyeceğim, Rabbim öyle istiyor.

Gece Kur’an okuyacak, anlayacak ve gündüz onu yaşayacağım, başka-larına anlatacak ve ilan edeceğim, Rabbim öyle istiyor. Harama el sürmeyeceğim, başkalarının namusuna el uzatmayacağım, kendi na-musuma sahip çıkacağım, Rabbim öyle istiyor. Çocuklarıma, hanımı-ma, komşuma, arkadaşlarıma, talebelerime her fırsatta Allah’ı anlata-cağım, Rabbim öyle istiyor. En çok O’nu öveceğim, en çok O’nu gündeme alıp O’ndan bahsedeceğim, O’nu ölçü alacağım,

Rabbim öyle istiyor. Hukuk olarak O’nun hukukunu hamd edeceğim, kılık kıyafet olarak O’nun seçtiğini hamd edeceğim, Rabbim öyle istiyor. Hayatı-mın tümünde sadece O’nun çektiği yere gideceğim.

Ondan başkası-nın önünde eğilmeyeceğim, O’ndan başkalarının yasalarını benimsemeyeceğim, Rabbim öyle istiyor. Hâsılı tüm hayatımda sadece O’nu dinleyecek ve yüzümü sadece O’na döneceğim, Rabbim öyle istiyor. O Allah benim Rabbimdir. Benim ondan başka arzusunu yerine getireceğim, emir ve yasaklarını hayatımda uygulayacağım, daraldığım zaman kendisine dua edip imdadıma çağıracağım, sığınıp korunaca-ğım Rabbim, efendim yoktur.

"O gün onlar meydana çıkarlar. Onların hiç bir şeyi Allah’a gizli kalmaz. Bugün mülk kimindir? Kahhâr olan tek Allah’ındır."
(Mü’min 16)

kalplerimize en ağırından tesir eder inşaALLAH.Selametle kalınız.

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba , bende insallah kapanicam dua edin benim icinde.. annemle konustum bana yavas yavas kapanmami tavsiye etti.. bugunlerde carsiya gidip kendime daha bol bisiyler alicam insallah.. hic bir zaman kapali olmadigimdan kolayca cesaretimi topluyamiyorum seytanimi yenemiyorum,olucak ve sonunda basaricam insallah..

canım kardeşim annenin razı olmasına sevindim şimdi sıra sendehadi adımları bekliyoruz kapalılığa ısındırman için yavaş yavaş giyim tarzını değiştirebilirsin ama bu ısındırma sureci cok uzun olmasın cunku kaybedilecek cok fazla zamanımız yok birde sen nekadar cok süreyi uzatırsan şeytan seninle okadar çok uğraşacaktır seni vazgeçirmeye çalışacaktır...
canım hepimiz o aşamadan geçtik bizlerde zorlandık bizleride şeytan ne kadar zorladı ama onu bir gün susturup içimizdeki huzura dogru koştuk kapandık içindeki şeytana gelince o herzaman orda konuşacaktır cunku sen onun istemediği birşeyi yapıyorsun Dinlememeye çalış onu bak ozaman nasıl huzurlu olacaksın ...Tamammı canım seninde bütün haberlerini bekliyoruz burdan
hadi vakit geç kalmadan sende huzuruna kavuş

ipek

Kayıtlı Kullanıcı
Bende yaklaşık 3 yıldır bu duyguyu yaşıyorum
farklı birr yaşamdan bir anda hayatımı değiştirdim
tepki aldım
3 haftaya kalmaz açılırsın
neden kapandın
sözleri beni rahatsız etmek yerine daha çok isteklendirdi
çok şükür asla pişman değilim nefsime yenilmedim
rabbim bunu bana nasib ettiği için binlerce şükürler olsun

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
cakdok kardeşim ne güzel bak annen karşı çıkmamış en azından bu yönden benden daha şanslısın bende 1yıldır kıyafet tarzımı tamamiyle değiştirdim aldığım kıyafetleri kapanıncada giyerim mantığı ile alıyorum sende öyle yapabilirsin inşallah Rabbim bana ve isteyen tüm kardeşlerimize layıkıyla kapanmayı nasip eder kendine güven başarabilirsin Allah yardımcımız olsun canım...

bu mesajı okudum okadar mutlu oldumki anlatamam gözlerimdeki yaşlar bunun kanıtı :( birbirimize desteğin en guzel örneği bu duyguları yaşatan canım kardeşim rabbim senden razı olsun
Dilerim en kısa zamanda kapanıp o mutlulugu hep birlikte yaşarız ....

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba , bende insallah kapanicam dua edin benim icinde.. Annemle konustum bana yavas yavas kapanmami tavsiye etti.. Bugunlerde carsiya gidip kendime daha bol bisiyler alicam insallah.. Hic bir zaman kapali olmadigimdan kolayca cesaretimi topluyamiyorum seytanimi yenemiyorum,olucak ve sonunda basaricam insallah..

kardeşim cok sevındım cok iyi olur umarım bakın ne guzel annenızde karsı cıkmamiş aliştigimiz genel bı tablo vardı aileler genelde cocukalrını yanlarına almak yerıne kapanmak konusunda karsısına almayaı tercıh edıyordu siz bunu avantaj olarak degerlendırın.korkmayın seytan vevsvesesıne kapaılmayaın kendıze guvenın ve adımı atın yasayan bilen biri olarak bu mutlulugun tarıfı yok muhtesem bişey tek kelıme ile..rabbım sizede nasip etsın iyi haberlerinizi en yakın zamnda gec olmadan alırız umarım..selam ve dua ile kalın kardeşim....

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Bende yaklaşık 3 yıldır bu duyguyu yaşıyorum
farklı birr yaşamdan bir anda hayatımı değiştirdim
tepki aldım
3 haftaya kalmaz açılırsın
neden kapandın
sözleri beni rahatsız etmek yerine daha çok isteklendirdi
çok şükür asla pişman değilim nefsime yenilmedim
rabbim bunu bana nasib ettiği için binlerce şükürler olsun

hamdolsun maşaALLAH bu mılletın sözude bir özude sanırım
banada aynı tepkıleri verıyorlar ama sanırım artık pes ettiler pardesu giymeye basladım diye ama şimdide didik didilk edıp nerde hata yapacagımız arıyorlar ahkam kjesıyolar saolasunlar daim olsunlar yureklendırıyorlar
yolumuz sözumuz bir olsun kardeşim rabbım daim etsın.
selam ve dua ile.

gumus_89

Kayıtlı Kullanıcı
Bende kapanalı yaklaşık 1 ay olucak, benim öle ailemden aldığım bi tepki yoktu çok şükür, onlar beni daha çok teşvik ettiler, özelliklede babam çok istiodu kapanmamı ama hiç bana baskı yapmadı, garip karşılayanlarda oldu ama o kadar güsel tepkilerle de karşılaştım ki anlatamam, zaten ailede açık bi ben kalmıştım, arkadaş çevremde de açık pek yok, hani aşırılığım da yoktu ama şu anki huzurumu hiç bi şeye değişmem, çok mutluyum o kadar hoş bi hal ki bu. Allah'ım tamamını erdirir inşallah, emeklerimizi boşa çıkarmaması dileğiyle.

Duyuyorum kardeşlerimizden, aileleri, eşleri karşı çıkanlar oluyor, Allah yardımcıları olur inşallah onlarında, Rabbim doğru yoldan ayırmasın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt