Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
ayy inşallah can kardeşim benim... :) çevremdeki bazı insanlar beni uzaklaştırmaya calısıyolar.. dün bi komsumuzu ziyarete gittim işte sohbet esnasında kapanmayı düşündüğümü falan söledim bana dileekk fazla ileri gitme,dinle kafayı bozucaksın demez mi?? :( eve geldim nası hüngür hüngür agladım :( bi de bana nası kapanmayı düşünüyosun dedi bende kuranda belirtildiği gibi omuzları örten büyük bi başörtüsüyle dedim... annemde ne öyle yaşlı kadınlar gibi dedi.. üstelik annemde kapalı ama türbanlı falan deil normal kapalı bende türban takmak istemem zaten... annemde beni savunmadı.. öyle kötü oldum ki konusurken gözlerim doldu... bi de bu insanlar müslüman insanlar destekleyecekleri yerde neden böyle yaparlar anlamış değilim!!!! Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun kardeşim ne diyim zor bi zamanda yaşıyoruz ama bu zamanda ibadetlerimizin ve iyi amellerimizin mukafatı da kat ve kat daha fazla olacaktır inşallah... unutmayalım ki rabbimiz merhametlilerin en merhametlisidir... selam ve dua ile güzel kardeşim benim!!

berat05

Yönetici
korkmayın,düşünmeyin,şeytana ve tanıdıklarınıza söz hakkı vermeyin..sizde tutun paçanızdan ve bırakmayın

sabihanur

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim ne kadar güzel bi konuya değinmişsin Raabbim razı olsun senden bütün yazılanları heyecanla ve duygulanarak okudum ben bi kaç şey eklemek istiyorum evlatları kapanmak isteyen anne babaları anlamıyorum çocuklarıı için dünya hayatları güzel olsun diye bütün maddi manevi fedakarlıkları yaparken ebedi olan hayatları için neden destek vermiyorlar kapalı olmak yaratanın rızasını kazanmak bu kadar kötü değilki rabbim verdiği o kadar güzellik içinmaddi olarak bizlerden hiç bi şey beklemiyoki sadece emirlerine uymamızı istiyo ne olur anne babalar o ne dr bu ne der die evlatlarınızın ebedi hayatını karartmayın Allahın emirlerini yerine getirmek istiyorllarsa mümkün olduğunca bi şey bilmiyorsak dahi destek olalım inşallah benimde 22 yaşında kızım var kapanmasını çok ama çok istiyorum ama şu an kapanmayı hiç düşünmüyo karşı değil kapalılığa ama kapanamıyo maalesef bizlerede çok dua edin kimin duasının kabul olacağı belli olmaz dimi bide çevre çok önemli sizin gibi arakadaşları olsa eminim daha etkili olur rabbim daima iyilerle doğrularla karşılaştırsın inşallah sevgili gençler ALLAH yolunda daima yolunuz açık olsun bu devirde ALLAH ı bilen gençlerimizi gördükçe o kadar mutlu oluyorumki rabbim sayılarınızı artısın inşallah başınızı ağrıttım hakkınızı helal edin RABBİM e manetsiniz

bm-7884

Kayıtlı Kullanıcı
sabihanur abla nekadar güzel yazmışsın keşke benim annemde senin kadar anlayışlı olabilse çok isterdim böyle olmasını ama hayırlısı herşeyin belki bende ona vesile olurum Rabbim hidayeti istediğine veririmiş boyle düşünen anne ve babalarımıza da hidayet nasip etsin dua etmekten başka elimizden bişey gelmez rabbim dualarımız kabul etsin inşallah herkesin gönlüne göre versin Allah'a emanet olun..

sabihanur

Kayıtlı Kullanıcı
sabihanur abla nekadar güzel yazmışsın keşke benim annemde senin kadar anlayışlı olabilse çok isterdim böyle olmasını ama hayırlısı herşeyin belki bende ona vesile olurum Rabbim hidayeti istediğine veririmiş boyle düşünen anne ve babalarımıza da hidayet nasip etsin dua etmekten başka elimizden bişey gelmez rabbim dualarımız kabul etsin inşallah herkesin gönlüne göre versin Allah'a emanet olun..
inşallah annene de rabbim enkısa zamanda hidayet verir doğruyu bulanlardan rabbimin rızasını kazanalardan olur çok dua edelim mevlam bir gün mutlaka kabul edecektir merak etme niyetnde samimiysen mevlam sana mutlaka bi yol gösterecettir bundan hiç şüphen olmasın içten kalpten edilen dualar geri çevrilmezmiş rabbim gönlüne göre versin inşallah

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Amin ablacım birde layıkıyla yerine getirebilsek... dün sen yazdıklarını okuyunca cok etkilendim özelliklede bir yerinden büyük ders cıkardım ben renkli eşarplar alayım diye kacgundur alışverişe cıkmanın hayalini kuruyordum :( sen söyleyince aklım başıma geldi tesettürün en makbulu sade düz bir eşarpla bol bir pardesü... Şimdi dualarıma onuda ekledim rabbim banada o günleri göstersin
Rabbim sanada en kısa zamanda bu huzuru yaşatır....herzaman dularımdasın cumanız mubarek olsun

canım benim 16 yaşında bir oğlum var anne diyor sen saçını arkadan tokalıyıp çıkıyorsun buna herkes alışmış kimseye yaban gelmiyor ama balon gibi renkli erşapları örtüp sokağa çıkma neolur
buda bana çok şeyler anlatıyor

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
ayy inşallah can kardeşim benim... :çevremdeki bazı insanlar beni uzaklaştırmaya calısıyolar.. dün bi komsumuzu ziyarete gittim işte sohbet esnasında kapanmayı düşündüğümü falan söledim bana dileekk fazla ileri gitme,dinle kafayı bozucaksın demez mi?? :( eve geldim nası hüngür hüngür agladım :( bi de bana nası kapanmayı düşünüyosun dedi bende kuranda belirtildiği gibi omuzları örten büyük bi başörtüsüyle dedim... annemde ne öyle yaşlı kadınlar gibi dedi.. üstelik annemde kapalı ama türbanlı falan deil normal kapalı bende türban takmak istemem zaten... annemde beni savunmadı.. öyle kötü oldum ki konusurken gözlerim doldu... bi de bu insanlar müslüman insanlar destekleyecekleri yerde neden böyle yaparlar anlamış değilim!!!! Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun kardeşim ne diyim zor bi zamanda yaşıyoruz ama bu zamanda ibadetlerimizin ve iyi amellerimizin mukafatı da kat ve kat daha fazla olacaktır inşallah... unutmayalım ki rabbimiz merhametlilerin en merhametlisidir... selam ve dua ile güzel kardeşim benim!!
canım merhaba şimdi fırsat bulabildim pazar vardı bizim burda ona gittimde:(
sanırım adın dilek.. memnun oldum canım dilekciğim böyle tepkiler hepimiz aldık hatta almaktayız daha şimdiden böyle pes edersen kapandıktan sonra asıl mucadele orda başlıyor cabuk yorulursun... İnsanlar alışılmadık bir durumla karşılaşıyorlar oyuzden böyle tepkiler veriyorlar hadi samimi bir şekilde düşünelim varmısın .. sende cevrendeki alışılmışın dışındaki olaylara tepkin farklı oluyor değilmi ha diyceksin burcu abla bu cok kötümü birşey değilki evet hatta cok guzel birşey ama insanların bakış açıları cok farklı bize huzur veren şey başkasına vermeye bilir (keşke onlarada verse) bak ben kapanmadan önce kapandıktansonr anasıl tepkiler aldım nereden cıktı dediler kapanmasa dediler biz kapalımıyızda sen kapanıyorsun dediler sen öğretmen ama nasıl oluyor dediler kocası mı zorluyor kocasının gözü dışarı kayar yapmasın sakın neden kapanıyormus canım daha neler neler bunlar aklıma gelenler sadece düşün artık bende senin gibi ilk önce cok üzüldüm sonramı ben biliyyordumki en dogrusunu yapıyorum hatta onlar için üzüldüm hatta ve hatta onlar içiin dua ettim Rabbimize Rabbim onlarda yanlış yaptıklarını göster... İnan bana bugun pazardan gittiğide annemin arkadaşı birşeyler söyledi sevim teyze nediyorsun duyamadım dedim oda seni çekiştiryorum dedi :) varsın istediği kadar çekiştirsin umrumdamı hayır değil Rabbim benden razı olsun yeter benim için en önemlisi o rabbim beni taktir etsin ...ha bugun başörtümü takamadıgım için cok uzuldum sinirlendim hatta susturdum şeytan tekrar dile geldi... aslında böyle olmamalıydı yapmamalıydım ama insanım hata yapa yapa dogrusunu öğreneceğim inanıyorum buna ben sende inan bırak insanlar ne konusarsa konssun kimseden taktir edilmeyi bekleme öyle bir zamandayızki seni kapandıgın için taktir edeceklerinsayısı 2 elin parmaklarını geçmez geçmesinde önemli olan Yaradanımızın taktiri değilmi canım
canım kusurma bakma cok uzun oldu ama ben hala kırık bacaklı bir şeytan göremedim hem o guzel başörtülü yüzüne nurlar gelmiş genc arkadaşımda göremedim
Göreceğim değilmi eee hadi seni bekliyorum canımsın

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim 16 yaşında bir oğlum var anne diyor sen saçını arkadan tokalıyıp çıkıyorsun buna herkes alışmış kimseye yaban gelmiyor ama balon gibi renkli erşapları örtüp sokağa çıkma neolur
buda bana çok şeyler anlatıyor

ablacım cok haklısın :( gencliğin verdiği bir duygu hemde annem ve babamlar tepkiliydi biliyorsun direk siyah ve bol giyinsem daha bir tepkili olacaktı eşimde böyle istiyor bide o var ama içimde var eminim bende bir gun koyu renk eşarplarla bol pardesülerle cıkacağım..
Bunada şükür değil mi:( nerden nereye geldim :( İnşallah ailem buna alışşsın bukadarına bir muddet sonra dönerim ötekine
ablacım her zaman dularımdasın cok teşekkur ederim uyarın için

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı

canım seni unuttum sanma sendende guzel haberler bekşyoruz tamammı hemde en kısa zamanda :)

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım cok haklısın :( gencliğin verdiği bir duygu hemde annem ve babamlar tepkiliydi biliyorsun direk siyah ve bol giyinsem daha bir tepkili olacaktı eşimde böyle istiyor bide o var ama içimde var eminim bende bir gun koyu renk eşarplarla bol pardesülerle cıkacağım..
Bunada şükür değil mi:( nerden nereye geldim :( İnşallah ailem buna alışşsın bukadarına bir muddet sonra dönerim ötekine
ablacım her zaman dularımdasın cok teşekkur ederim uyarın için

olsun kapanda böylede olsa olur zamanla koyu renkte kullanırsın inşallah RABBİM CC banada nasibeder ve diyer bütün açık gezenlerede
bellimi olur birde bakarsın herşey düzelmiş yoluna girmiş yeterki RABBİM CC olmasını düzelmesini istesin
bazen düşünüyorum acaba ne olduda bizim halkımız bukadar tesettür düşmanı oldun ?
RABBİME CC emanet ol selametle kal

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim ne kadar güzel bi konuya değinmişsin Raabbim razı olsun senden bütün yazılanları heyecanla ve duygulanarak okudum ben bi kaç şey eklemek istiyorum evlatları kapanmak isteyen anne babaları anlamıyorum çocuklarıı için dünya hayatları güzel olsun diye bütün maddi manevi fedakarlıkları yaparken ebedi olan hayatları için neden destek vermiyorlar kapalı olmak yaratanın rızasını kazanmak bu kadar kötü değilki rabbim verdiği o kadar güzellik içinmaddi olarak bizlerden hiç bi şey beklemiyoki sadece emirlerine uymamızı istiyo ne olur anne babalar o ne dr bu ne der die evlatlarınızın ebedi hayatını karartmayın Allahın emirlerini yerine getirmek istiyorllarsa mümkün olduğunca bi şey bilmiyorsak dahi destek olalım inşallah benimde 22 yaşında kızım var kapanmasını çok ama çok istiyorum ama şu an kapanmayı hiç düşünmüyo karşı değil kapalılığa ama kapanamıyo maalesef bizlerede çok dua edin kimin duasının kabul olacağı belli olmaz dimi bide çevre çok önemli sizin gibi arakadaşları olsa eminim daha etkili olur rabbim daima iyilerle doğrularla karşılaştırsın inşallah sevgili gençler ALLAH yolunda daima yolunuz açık olsun bu devirde ALLAH ı bilen gençlerimizi gördükçe o kadar mutlu oluyorumki rabbim sayılarınızı artısın inşallah başınızı ağrıttım hakkınızı helal edin RABBİM e manetsiniz
ablacıgım mesajını okudum bir türlü cevap veremedim Rabbim razı olsun sizlerden beğenilerinizi sunmuşsunuz.... İnanın başta tereddütle yaklamşmıstım acaba yapabilirmiyim acaba yanlıs anlaşılalabilirmiyim... Şimdi verilen bu guzel tepkileri görünce iyikide açmışım diyorum... İnşallah birarkadaşımızında guzel haber alırım da deymeyin mutlluluguma :)
Evet cok guzel söylemişsiniz ailelerin verdiği destek cokönemli bende annemdem ve babamdan yeteri kadar destek alamadım ama çok şükür Rabbime benim kötü bir şey yapmadıgımı anladılar ve şimdi sonuna kadar destek oluyorlar..Bizler cok kötü birşey yapmıyoruzki hatta cok guzel bir şey yapıyoruz babamda başta tepkisi cpok değişikti şimdi kızım cokmutlu oldum gerçektenmi dediğimdede sen açılıp sacılmak ve orada burada gezmek istemedinki benden sen hayatı daha mutasıp geçirme karar aldın grur duydum dedi inan ablacıgm ne kadar mutlu oldum arkasındanda üzüldüm keşke babam bu son tepkisiniilk başta verseydide bende üzülmeseydim Ama bunada şükür bunlarıda duydum ya ne mutlu bana bunu hiç duyamayanlarda var sonucta :(
Rabbim onlarada yardımcı olsun Rabbim kapanamak isteyipte kapanamayan arkadaşlarımızın ailelerinede hidayet versin....çevre gerçekten cok önemli birde keşke değerlendirebilseydik ben keske dahaönce bulundugum yerlerdeki arkadaşlarımı değerlendirseydim kapanmam daha erken olurdu :( universitede arkadaşlarım kapalıydı ve cok iyi insanlardı ama tercihim onlar olmadı evlendikten sorada kaldıgım yerlerdebircok fırsatı kaçırdım aslında ama Bunada cok şükür kendim başına birşeyler yaptımRabbim eşimden razı olsun cok amacok destek verdi herzamn...
Ablacım Rabbim kızınızada en kısa zamanda kapanmayı nasip etsin cok uzun oldu ama kusuruma bakmayın selam ve duaile..

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
olsun kapanda böylede olsa olur zamanla koyu renkte kullanırsın inşallah RABBİM CC banada nasibeder ve diyer bütün açık gezenlerede
bellimi olur birde bakarsın herşey düzelmiş yoluna girmiş yeterki RABBİM CC olmasını düzelmesini istesin
bazen düşünüyorum acaba ne olduda bizim halkımız bukadar tesettür düşmanı oldun ?
RABBİME CC emanet ol selametle kal

İnşallh ablacım Rabbim bütün isteyenlere nasip etsin...
İnşallh dualarımda artık ogunleride görmeyi istemek..İnşallh yapabilirim bir gün
evet hele hele bizim burdaki komsularımızı görsen yaşadıgım yer cok mutasıp ama komsularımız öyle değil hatta bir komsumuz bir kaplıcaya gitti ailecek işte ordan bir amca ogluna ablasını göstererek ablanda kapansa ne guzel olur demiş kıyameti kopardı bulundu yerde dini sohbetler oluyormus bu iki neden yüzünden tatilini yarıda kesti görsen bayanı nasıl kızıyor o amcaya :( birtanesi bana neyi örnek gösterdi biliyormusun benim kapanmamdan konu acıldı ama kapalı bir kız görmuste afedersin erkek arkadaşıylla yaptıklarını anlattıdüşün o kızla aynı kefeye koydu beni şaşırdım kaldım birde sen başörtüyü seviyorsun ay ben hayatta takamam dedi bende dedimki ben bunu sadece bir başörtüsü olrak görmüyorumki bunun benim iiçin manevi değeri nekadar büyükbir bilsen dedim :)
ablacımböyle işte azıcık içimi döktüm sana hayırlı geceler herzaman dualarımdasın ....

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
kım ne derse desın kım ne yaparsa yapsın ne olursa olsun ben kapandım mutluyum huzuruluyum ve rabbım ömur verdıgı surece o kıt beyınlı insanların hakkında ALLAH azze ve celle izniyle gelecem....
bundan sonra
hiç kimse benım yuregımdekı bu duvaru gecemeyecek hiç kimse acıtamayacak canımı basörtüm için pardesum için kimse tek kelıme bile edemeyecek ettırmeyecemm..
burcum canım benım mukemmel bi paylaşim oldu bu rabbım faydasını görmemizi nasip etsın....
:A :A

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
aylincim nasılsın inan senicok merak ettik. İnşallh iyisindir sorun yoktur senin desteğini okadar aradımki bazı arkadaşlarımızın durumlarına cevap verirken zorlandıgım yerlerde aylinim olsaydı keşke oda guzel yardım ederdi dedim.. Elimden geldiğince birşeyler yazdım ama emiminin sen daha guzel yardımcı olurdun
ne guzel şeyler yazmıssın canımdualarıniçin yurekten koca bir amin
Rabbim hepimize faydasını görmeyi nasip etsin canım hayırlıgeceler

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
aylincim nasılsın inan senicok merak ettik. İnşallh iyisindir sorun yoktur senin desteğini okadar aradımki bazı arkadaşlarımızın durumlarına cevap verirken zorlandıgım yerlerde aylinim olsaydı keşke oda guzel yardım ederdi dedim.. Elimden geldiğince birşeyler yazdım ama emiminin sen daha guzel yardımcı olurdun
ne guzel şeyler yazmıssın canımdualarıniçin yurekten koca bir amin
Rabbim hepimize faydasını görmeyi nasip etsin canım hayırlıgeceler

bitanem benım ya okudum yaazdıklarını canım benım cok guzel yardımcı olmuşsun herkese inşa-ALLAH bende bundan sonra yardımcı olurum senınle birlikte guzellikler görürüz inşa-ALLAH.
senınle site dısındada görüşmek isterdım canım ama ne yapalım kısmet degılmiş canım sıkkın bu aralar ama inşa-ALLAH hayırlısıyla gider bu sıkıntı nasip diyelim.
hakkını helal et herkesı merakta bırakmişim ya:(

bm-7884

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah burcu kardeşim inşallah bende senın gıbı bu mutluluğu yaşamayı cok istıyorum en kısa zamanda guzel haberler verebılmek temennisi ile hayırlı akşamlar...

yeni anne

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim sizin bu yazdıklarınızı okudukça kötü oluyorum.ben de kapanmayı çok istiyorum ama sadece üniversite zamanında yaptığım hatalar,kaçırdığım trenler yüzünden rabbim beni sevmiyor belkide.gençken aile baskısı şimdi evliyim ve de bu sefer de eşim ve ailesi şiddetle karşı çıkıyor.direteyim dedim boşanalım dedi.şimdi 1 oğlum var.eşim iyi biri belki ama keşke o zaman boşansaydım diyorum.şimdi ne yaparım bilemiyorum sizce ne yapmalıyım?

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
İnşallh ablacım Rabbim bütün isteyenlere nasip etsin...
İnşallh dualarımda artık ogunleride görmeyi istemek..İnşallh yapabilirim bir gün
evet hele hele bizim burdaki komsularımızı görsen yaşadıgım yer cok mutasıp ama komsularımız öyle değil hatta bir komsumuz bir kaplıcaya gitti ailecek işte ordan bir amca ogluna ablasını göstererek ablanda kapansa ne guzel olur demiş kıyameti kopardı bulundu yerde dini sohbetler oluyormus bu iki neden yüzünden tatilini yarıda kesti görsen bayanı nasıl kızıyor o amcaya :( birtanesi bana neyi örnek gösterdi biliyormusun benim kapanmamdan konu acıldı ama kapalı bir kız görmuste afedersin erkek arkadaşıylla yaptıklarını anlattıdüşün o kızla aynı kefeye koydu beni şaşırdım kaldım birde sen başörtüyü seviyorsun ay ben hayatta takamam dedi bende dedimki ben bunu sadece bir başörtüsü olrak görmüyorumki bunun benim iiçin manevi değeri nekadar büyükbir bilsen dedim :)
ablacımböyle işte azıcık içimi döktüm sana hayırlı geceler herzaman dualarımdasın ....[/quot
canım kapanmak ALLAHIN CC emri bu yüzden sen dos doğru yoluna devam et kimseyi dinleme bunu söyleyenler birgün hüsrana uğrayacaklar
RABBİM CC yolunu aydınlatsın inşallah hayırlı geceler selametle kal

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt