Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (3 Kullanıcı)

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Bende kapanalı yaklaşık 1 ay olucak, benim öle ailemden aldığım bi tepki yoktu çok şükür, onlar beni daha çok teşvik ettiler, özelliklede babam çok istiodu kapanmamı ama hiç bana baskı yapmadı, garip karşılayanlarda oldu ama o kadar güsel tepkilerle de karşılaştım ki anlatamam, zaten ailede açık bi ben kalmıştım, arkadaş çevremde de açık pek yok, hani aşırılığım da yoktu ama şu anki huzurumu hiç bi şeye değişmem, çok mutluyum o kadar hoş bi hal ki bu. Allah'ım tamamını erdirir inşallah, emeklerimizi boşa çıkarmaması dileğiyle.

Duyuyorum kardeşlerimizden, aileleri, eşleri karşı çıkanlar oluyor, Allah yardımcıları olur inşallah onlarında, Rabbim doğru yoldan ayırmasın.

canım kardeşim bizimle paylaştıgın için rabbim senden razı olsun İnşallah kapanmak isteyen arkadaşlarımız yazdıklarını okuyup örnek alacaklardır
Tesetturunu en guzel şekliyle yerine getirme yi nasip etsin rabbim

berat05

Yönetici
Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun...

Müslüman, Allah’ın seçimini kendisi için seçim kabul eden, ya da bir başka deyişle seçimini Allah’tan yana kullanan kişidir. Müslüman iradesini Allah’a teslim eden kişidir. Müslümanım diyen birisinin gerek kendisi hakkında, gerek evi ve ev halkı hakkında, gerek malı ve işi hakkında söz söyleme ve hüküm beyan etme hakkı yoktur. Bir müslüman asla, bu benim zevkimi okşamıyor, bu bana yakışmıyor, bu benim mantığıma ters geliyor, diyemez. Bunu ancak Allah’a inanmayan bir kâfir diyebilir. Çünkü o Allah’a inanmamıştır. Ben Allah filan ta-nımam.

Ben kendi hayatımı kendim belirlerim demiştir ve dilediğini yapabileceğine inanmıştır. Ama bizler Allah’a iman etmiş insanlarız. Öyleyse kâfirler gibi bizim muhayyerlik hakkımız, seçme hakkımız yoktur. Allah’ın bizim adımıza seçtikleri ve beğendikleri güzeldir, gerisi boştur ve batıldır.

Demek ki Rabb, günlük hayat programını çizendir. Günlük hayatımızın tümünde Rabbimiz Allah olmalı. Hayatımızın bazı bölümlerinde Rabbimiz Allah, bazı bölümlerinde de başka Rab’lere, başka efendilere hizmet etmemeliyiz. 24 saatin tümünde Rabbimiz Allah olmalı. Hayatımızın tümünde boyunlarımızdaki kulluk ipinin ucu Allah’ın elinde olmalı.

Eğer günlük hayatımızın herhangi bir biriminde arzuları Rabbimizin arzularıyla çatışan bir varlığın arzularını gerçekleştirmeye yönelirsek, o zaman -Allah korusun- hayatımızda başka rab’ler edin-mişiz demektir. Emirleri ve arzuları istikâmetinde hareket ettiğimiz bu varlık babamız, annemiz, karımız, kocamız, çocuklarımız, patronumuz, devletimiz, nefsimiz, şeytanımız olabilir. Allah'ın arzularıyla bun-ların arzusu çatıştığı zaman Allah’ın arzuları tercih edilecek ki sonun-da
Allah’tan başka Rabbimiz yok diyebilelim.

Sabahleyin erken kalkıp namaz kılmalıyım, neden? Çünkü bu konuda benim kulu olduğum Rabbim öyle istiyor. Yemeğimde soframda içki olmayacak, Rabbim öyle istiyor. Yerken, içerken, giyerken, harcarken israf etmeyeceğim, Rabbim öyle istiyor. Konuşurken hep hayır konuşacağım, yalan söylemeyeceğim, Rabbim öyle istiyor.

Gece Kur’an okuyacak, anlayacak ve gündüz onu yaşayacağım, başka-larına anlatacak ve ilan edeceğim, Rabbim öyle istiyor. Harama el sürmeyeceğim, başkalarının namusuna el uzatmayacağım, kendi na-musuma sahip çıkacağım, Rabbim öyle istiyor. Çocuklarıma, hanımı-ma, komşuma, arkadaşlarıma, talebelerime her fırsatta Allah’ı anlata-cağım, Rabbim öyle istiyor. En çok O’nu öveceğim, en çok O’nu gündeme alıp O’ndan bahsedeceğim, O’nu ölçü alacağım,

Rabbim öyle istiyor. Hukuk olarak O’nun hukukunu hamd edeceğim, kılık kıyafet olarak O’nun seçtiğini hamd edeceğim, Rabbim öyle istiyor. Hayatı-mın tümünde sadece O’nun çektiği yere gideceğim.

Ondan başkası-nın önünde eğilmeyeceğim, O’ndan başkalarının yasalarını benimsemeyeceğim, Rabbim öyle istiyor. Hâsılı tüm hayatımda sadece O’nu dinleyecek ve yüzümü sadece O’na döneceğim, Rabbim öyle istiyor. O Allah benim Rabbimdir. Benim ondan başka arzusunu yerine getireceğim, emir ve yasaklarını hayatımda uygulayacağım, daraldığım zaman kendisine dua edip imdadıma çağıracağım, sığınıp korunaca-ğım Rabbim, efendim yoktur.

"O gün onlar meydana çıkarlar. Onların hiç bir şeyi Allah’a gizli kalmaz. Bugün mülk kimindir? Kahhâr olan tek Allah’ındır."
(Mü’min 16)

kalplerimize en ağırından tesir eder inşaALLAH.Selametle kalınız.

Kaan Erdem

Yönetici
kıymetli ablamız.Sanırım izahımız uzun olduğu için okunmamış olabilir lakin burada anlayana çok mesaj var kaynakları ile.

Bu gibi konuların halen gündemde kalması örnekleri ile ne kadar vahim değil mi?

insan nasıl bir gaflet ve şuursuzlukta olurda hayatının bir kısmının ALLAH celle celaluh emir ve yasakları bir kısmını nefsin arzusu bir kısmını çevresinin istekleri doğrultusunda yaşar.

hesap gününde güvenilir bir teminat,söz yada vaad mi var?bizler cennetlemi müjdelendik.

selametle kalınız değerli ablamız..........

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kaan kardeşim yazdıgınız yazıyla konuma destek verdiğiniz için Rabbim sizden kat kat razı olsun konuyu açarken çekinmiştim acaba yöneticilierimizi haberdar etmeliyimim diye düşündüm Sonra desteklerinizi görünce ne kadarmutlu oldum anlatamam Rabbim siz ve sizin gibi yöneticilerimizden razı olsun... Desteklerinizi hiç bir zaman esirgemiyorsunuz bizden ....Selametle kalın ....

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim.

Allah celle celaluh attığınız bu hak yoldaki adımı daim etsin sabit kılsın inşaALLAH.

Ne mutlu size ki mevlam şuurlanacak ve farz vazifenizi yerine getirecek fırsatı vermiş.Ya vermesey di?

Mevlam kulluk,ümmetlik,kardeşlik vazifesinin hakını verenlerden etsin.Selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız kardeşim.

selamun aleykum kaan kardeşim yazdıgınız yazıyla konuma destek verdiğiniz için Rabbim sizden kat kat razı olsun konuyu açarken çekinmiştim acaba yöneticilierimizi haberdar etmeliyimim diye düşündüm Sonra desteklerinizi görünce ne kadarmutlu oldum anlatamam Rabbim siz ve sizin gibi yöneticilerimizden razı olsun... Desteklerinizi hiç bir zaman esirgemiyorsunuz bizden ....Selametle kalın ....

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum burcu ablam... nasılsın??? uzun zaman oldu konuşamayalı...en son yazına sanırım cevap yazamamıstım... şimdi fırsatım oldu... ahh gönül isterdi ki sana en müjdeli haberler vermek ama maalesef yine olmuyo olmuyo olmuyo!!! :(
ama cumartesi günü inşallah çarşıya gidip eşarp almak istiyorum ablam belki kurban bayramında kapanmayı düşünüyorum inşallah :) artık fazla geciktirmek istemiyorum... her geçen gün şeytanın odak noktası haline geliyorum :( ablam şey sorcaktım sana ya pantolon üzerine uzun tunik yada kazaklar var onlardan giysem olur mu yada etek mi tercih etmeliyim?? senin de bi önerini almak istedim canım ablam,yardımcı olursan sevinirim :) selametle...

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum burcu ablam... nasılsın??? uzun zaman oldu konuşamayalı...en son yazına sanırım cevap yazamamıstım... şimdi fırsatım oldu... ahh gönül isterdi ki sana en müjdeli haberler vermek ama maalesef yine olmuyo olmuyo olmuyo!!! :(
ama cumartesi günü inşallah çarşıya gidip eşarp almak istiyorum ablam belki kurban bayramında kapanmayı düşünüyorum inşallah :) artık fazla geciktirmek istemiyorum... her geçen gün şeytanın odak noktası haline geliyorum :( ablam şey sorcaktım sana ya pantolon üzerine uzun tunik yada kazaklar var onlardan giysem olur mu yada etek mi tercih etmeliyim?? senin de bi önerini almak istedim canım ablam,yardımcı olursan sevinirim :) selametle...

canım kardeşim çok şükür Elhamdulilah iyiyim...canım İnşallh vereceksin o haberi ben buna yürekten inanıyorum olacak yani bak bunlar bile nekadar guzel biliyormusun hani bu üzüntün bile o günün cok yakında geleceğinin habercisi hani nasıl diyeyeyim uzel birşeyin dogum sancıları bunlar... anlatabildimmi bende böyle oldum olmayacak mı acaba diye kendimi yedim bitirdim ne oldu biliyormusun 1 hafta sonra kapandım.. Ama şuda var sakın uzatma bu sancıları bir gün oldu de kurtul kapanamamın verdiği sıkıntıdan...ve sende demişsin hergecen gun şeytan senidahada zorlayacak....ogunlerin sayısını cok az tutki rahata hemen kavuş...
canım gerçek tesettür etek bol bir pardesü renksiz bir eşarp siyah genellikle şeklinde sen yapıyormusun bunu diye sordun diyelim ben henuz ailemi ve kendimi alıştırma aşamasında oldugum için direk öyl başlamadım pantolon tunıklerle başladım ama yakın zamanda alısıp-alıştırıp gercek tesetture geçeceğim canım sen kendini gercek tesetturu yapabileceğine inanıyorsan direk renksiz eşarp vs. başla ama bak bunun sonunda bundan sıkıldım bunaldım demek yok ... oyuzden hangisine kendini hazır hissediyorsan öyle başla derim ben....
canım inşallh faydalı olabilmişimdir ben namazımı kılmak için birazcık yokum
sen yazacak cevabın varsa yada sorun varsa gelince hemen okur cevapalarım oldumu canım
Biliyormusun senden cok umutluyum ben ... adım gibi eminim sen en kısa zamanda başaraaksın o huzura kosacaksın dularımdasın ....

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
etek bol bir pardesü renksiz bir eşarp siyah genellikle
burayı duzeltmek istedim renksiz değilde düz desensiz koyurenkler desem daha dogru olur.....

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim çok şükür Elhamdulilah iyiyim...canım İnşallh vereceksin o haberi ben buna yürekten inanıyorum olacak yani bak bunlar bile nekadar guzel biliyormusun hani bu üzüntün bile o günün cok yakında geleceğinin habercisi hani nasıl diyeyeyim uzel birşeyin dogum sancıları bunlar... anlatabildimmi bende böyle oldum olmayacak mı acaba diye kendimi yedim bitirdim ne oldu biliyormusun 1 hafta sonra kapandım.. Ama şuda var sakın uzatma bu sancıları bir gün oldu de kurtul kapanamamın verdiği sıkıntıdan...ve sende demişsin hergecen gun şeytan senidahada zorlayacak....ogunlerin sayısını cok az tutki rahata hemen kavuş...
canım gerçek tesettür etek bol bir pardesü renksiz bir eşarp siyah genellikle şeklinde sen yapıyormusun bunu diye sordun diyelim ben henuz ailemi ve kendimi alıştırma aşamasında oldugum için direk öyl başlamadım pantolon tunıklerle başladım ama yakın zamanda alısıp-alıştırıp gercek tesetture geçeceğim canım sen kendini gercek tesetturu yapabileceğine inanıyorsan direk renksiz eşarp vs. başla ama bak bunun sonunda bundan sıkıldım bunaldım demek yok ... oyuzden hangisine kendini hazır hissediyorsan öyle başla derim ben....
canım inşallh faydalı olabilmişimdir ben namazımı kılmak için birazcık yokum
sen yazacak cevabın varsa yada sorun varsa gelince hemen okur cevapalarım oldumu canım
Biliyormusun senden cok umutluyum ben ... adım gibi eminim sen en kısa zamanda başaraaksın o huzura kosacaksın dularımdasın ....

iyi olmana sevindim ablam Allah razı olsun :) bende sanmıyorum hemen öyle gerçek tesettüre geçebileceğimi ama zamanla olacak inşallah, ben ona inanıyorum... hele ben bi kapanayımda gerisi kolay zaten dimi?? :) bende renksiz düz yada göze batmayan eşarp almayı planlıyorum bakalım...gelişmeler oldukça ben buraya yazarım ablam sağlıcakla ve duayla kal!!
bana da dua etmeyi unutma!! :)

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
iyi olmana sevindim ablam Allah razı olsun :) bende sanmıyorum hemen öyle gerçek tesettüre geçebileceğimi ama zamanla olacak inşallah, ben ona inanıyorum... hele ben bi kapanayımda gerisi kolay zaten dimi?? :) bende renksiz düz yada göze batmayan eşarp almayı planlıyorum bakalım...gelişmeler oldukça ben buraya yazarım ablam sağlıcakla ve duayla kal!!
bana da dua etmeyi unutma!! :)

canım Ama ilk adımı atıyorsunbak Renksiz düz eşarp almayı planlayorsan yuzde 50 sini halletmiş olursun bir geriye etek ve hatları belli etmeyecek pardesü kalır istersen bu şekilde başla bu şekilde başlama k tabiki guzel olanı bu... dilekciğim İnşallh kanacaksın hemde sana o başörtün okadar yakışacakki bilsen ne kadar huzur veriyor ne kadar O güzel Mevlam inan bana kapanmadan önceki benle şimdiki ben arasında dağlar kadar fark var bak sende kapanınca bunu hissedeceksin canım
Canım mutlaka her gelişmeni yaz bekliyor olacağım hayırlı günler...

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
canım Ama ilk adımı atıyorsunbak Renksiz düz eşarp almayı planlayorsan yuzde 50 sini halletmiş olursun bir geriye etek ve hatları belli etmeyecek pardesü kalır istersen bu şekilde başla bu şekilde başlama k tabiki guzel olanı bu... dilekciğim İnşallh kanacaksın hemde sana o başörtün okadar yakışacakki bilsen ne kadar huzur veriyor ne kadar O güzel Mevlam inan bana kapanmadan önceki benle şimdiki ben arasında dağlar kadar fark var bak sende kapanınca bunu hissedeceksin canım
Canım mutlaka her gelişmeni yaz bekliyor olacağım hayırlı günler...
tabiki ablam yazmaz olur muyum inşallah her gelişmeyi sana bildiricem...
sen çok güzel bi şeye vesile oldun allah senden ve senin gibilerden razı olsun ablaamm!! :) rabbime emanetsin!!

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı
burcu abla var mı yeni kapanan ben takip edemiyorum bu aralar.Fazla giremiyom siteye bu günlerde.

gulcan_mevlut

Kayıtlı Kullanıcı
bunu okumalıranı isterim hele genç yaşta kızlarımız
Neden kapanmak istenmez? Nefse ağır gelir...
Örtünmek isterim, ama ikna olmam lazım
“KURANDA KESİN HÜKÜM VAR YETMEZMİ İKNA OLMANA”

Örtünmem gerekiyor, ama geleceğimi düşünmek zorundayım
“GELECEK ÖLÜM ONU DÜŞÜNDÜNMÜ”

ALLAH(c.c.) beni başı açık olarak da sever
“AMA GÜNAHKAR KULUM DER”

Kapalıyım, ama ailem okul için başımı açmamı istiyor
“AİLEN SENİ CEHEMMEN ATEŞİNDEN KURTARMAYACAK”

Fazla açık olmadığım için, günah olduğunu zannetmiyorum
“GÖRÜNEN HER TEL ZİNA AZMI GÜNAH ACABA”

Genç yaşta da kapanmak olmaz ki, yaşlanınca inşa ALLAH(c.c.)
“YAŞLANACAĞIN GARANTİ Mİ YA YARIN ÖLÜRSEN”

Tekrar açılırım düşüncesiyle, kapanmıyorum
“HELE Bİ KAPAN ONU SONRA DÜŞÜN”

Bazı özgürlüklerimin kısıtlanacağı düşüncesiyle kapanmak istemiyorum
“ALLAHIN KARŞISINDADA ÖZGÜR OLABİLECEKMİSİN”

Kapanmak önemli değil, önemli olan kalbinin temizliği
“KALBİN TEMİZLİĞİ GÜNAHA ENGEL DEĞİL”

Evlenince kapanırım, ;kızım evlenince kapanr;
“EVLENECEĞİN GARANTİMİ”

Güzelliğimi sergilemek istediğimden dolayı kapanmamıştım
“GÜZELLİĞİNİ SADECE EŞİNE SERGİLESEN NE GÜZEL OLUR”

Kapanırsam, diğer dini vecibelerimi de yerine getirmem gerekecek
“EE Bİ YERDEN BAŞLAMAK LAZIM”

Dinden çıkmadığıma göre başımı açmamda problem yok
“DİNDEN ÇIKMADIN AMA GÜNAHKARSIN”

Başörtü için kendimi henüz hazır hissetmiyorum
“ÖLÜNCEMİ HAZIR OLACAKSIN”

Bu zamanda da başörtü olmaz ki! Hangi çağdayız?
” GÜNAHIN BU ZAMANI O ZAMANI YOK KURAN HER ÇAĞ İÇİN İNDİ”

Kısmet, bir bakarsın kapanırız inşa ALLAH(c.c.)
“İNŞALLAH AMA ACELE ET YAŞLANDIKTAN SONRA OLECEĞİNE DAİR SENEDİN VARMI?

Önemli olan, saç dışındaki vücudun teşhir edilmemesi
“YANİ GÜNAH SADECE VUCUDAMI VAR”

Denedim, ama boğulacak gibi oldum
“AMA İTİKAT GEREKİYOR”

Evlenememe korkusu
“SAÇIN AÇIK DİYE SENİNLE EVLENEN ERKEKTEN NE BEKLERSİNKİ”

Lise ve üniversitedeki başı açık öğrencilere dinimi anlatacağım için başımı açacağım, yani hizmet için
“KENDİNE HİZMET EDEMEYECEKSİN”

Kapanmak içimden gelmiyor
“NEDEN GÜNAH İŞLEMEK HOŞUNAMI GİDİYOR”

Başörtülülerin yeterince örnek olamamaları
“SEN ÖRTÜN VE ÖRNEK OL ONLARA

Nefsime yenik düştüğümden, kapanamıyorum….
“NEFİS ŞEYTANDIR SEN ŞEYTANA YENİKSİN GELECEĞİNİ DÜŞÜN YENİLME

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
burcu abla var mı yeni kapanan ben takip edemiyorum bu aralar.Fazla giremiyom siteye bu günlerde.

canım şu an yok maalesef :( ama canım kardeşim terpohislamın haberini cok yakında alacağız galiba bakalım cok hevesli adım adımda ilerliyor...İnşallah o mutluluğu yaşatacak bize...

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
tabiki ablam yazmaz olur muyum inşallah her gelişmeyi sana bildiricem...
sen çok güzel bi şeye vesile oldun allah senden ve senin gibilerden razı olsun ablaamm!! :) rabbime emanetsin!!

canım seninle burda yazıştıktan sonra okadar umutlandım ki sanki yarın o mutlu haberi verecekmişsin gibi neler yaparız diye düşünmeye başladım .... Hadi canım şu ablacığının hayallerini gerçekleştir sende bir anönce o huzura kavuş

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
bunu okumalıranı isterim hele genç yaşta kızlarımız
Neden kapanmak istenmez? Nefse ağır gelir...
Örtünmek isterim, ama ikna olmam lazım
“KURANDA KESİN HÜKÜM VAR YETMEZMİ İKNA OLMANA”

Örtünmem gerekiyor, ama geleceğimi düşünmek zorundayım
“GELECEK ÖLÜM ONU DÜŞÜNDÜNMÜ”

ALLAH(c.c.) beni başı açık olarak da sever
“AMA GÜNAHKAR KULUM DER”

Kapalıyım, ama ailem okul için başımı açmamı istiyor
“AİLEN SENİ CEHEMMEN ATEŞİNDEN KURTARMAYACAK”

Fazla açık olmadığım için, günah olduğunu zannetmiyorum
“GÖRÜNEN HER TEL ZİNA AZMI GÜNAH ACABA”

Genç yaşta da kapanmak olmaz ki, yaşlanınca inşa ALLAH(c.c.)
“YAŞLANACAĞIN GARANTİ Mİ YA YARIN ÖLÜRSEN”

Tekrar açılırım düşüncesiyle, kapanmıyorum
“HELE Bİ KAPAN ONU SONRA DÜŞÜN”

Bazı özgürlüklerimin kısıtlanacağı düşüncesiyle kapanmak istemiyorum
“ALLAHIN KARŞISINDADA ÖZGÜR OLABİLECEKMİSİN”

Kapanmak önemli değil, önemli olan kalbinin temizliği
“KALBİN TEMİZLİĞİ GÜNAHA ENGEL DEĞİL”

Evlenince kapanırım, ;kızım evlenince kapanr;
“EVLENECEĞİN GARANTİMİ”

Güzelliğimi sergilemek istediğimden dolayı kapanmamıştım
“GÜZELLİĞİNİ SADECE EŞİNE SERGİLESEN NE GÜZEL OLUR”

Kapanırsam, diğer dini vecibelerimi de yerine getirmem gerekecek
“EE Bİ YERDEN BAŞLAMAK LAZIM”

Dinden çıkmadığıma göre başımı açmamda problem yok
“DİNDEN ÇIKMADIN AMA GÜNAHKARSIN”

Başörtü için kendimi henüz hazır hissetmiyorum
“ÖLÜNCEMİ HAZIR OLACAKSIN”

Bu zamanda da başörtü olmaz ki! Hangi çağdayız?
” GÜNAHIN BU ZAMANI O ZAMANI YOK KURAN HER ÇAĞ İÇİN İNDİ”

Kısmet, bir bakarsın kapanırız inşa ALLAH(c.c.)
“İNŞALLAH AMA ACELE ET YAŞLANDIKTAN SONRA OLECEĞİNE DAİR SENEDİN VARMI?

Önemli olan, saç dışındaki vücudun teşhir edilmemesi
“YANİ GÜNAH SADECE VUCUDAMI VAR”

Denedim, ama boğulacak gibi oldum
“AMA İTİKAT GEREKİYOR”

Evlenememe korkusu
“SAÇIN AÇIK DİYE SENİNLE EVLENEN ERKEKTEN NE BEKLERSİNKİ”

Lise ve üniversitedeki başı açık öğrencilere dinimi anlatacağım için başımı açacağım, yani hizmet için
“KENDİNE HİZMET EDEMEYECEKSİN”

Kapanmak içimden gelmiyor
“NEDEN GÜNAH İŞLEMEK HOŞUNAMI GİDİYOR”

Başörtülülerin yeterince örnek olamamaları
“SEN ÖRTÜN VE ÖRNEK OL ONLARA

Nefsime yenik düştüğümden, kapanamıyorum….
“NEFİS ŞEYTANDIR SEN ŞEYTANA YENİKSİN GELECEĞİNİ DÜŞÜN YENİLME

Rabbim razı olsun sizden ..hayırlı akşamalr..

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
canım seninle burda yazıştıktan sonra okadar umutlandım ki sanki yarın o mutlu haberi verecekmişsin gibi neler yaparız diye düşünmeye başladım .... Hadi canım şu ablacığının hayallerini gerçekleştir sende bir anönce o huzura kavuş
:) rabbim nasip ederse ve nefsim gene beni kandırmazsa,kurban bayramında kapanmayı düşünüyorum ablam... bakalım yaa inşallah!! Allah'tan senin konunu gördüm ablam şimdi içim kapanma arzusuyla doldu rabbim senden razı olsun... burda tanıstık yazışıyoruz ama sanki seni yıllardan beri tanıyo gibiyim canım ablacığım... çünkü çok sıcak ve arkadaşça davranıyosun herkese :)
benim aklıma şu geldi neler yaparız diye düşünmüşsün ya ben diyorum ki keşke bir araya gelsek mümkün olsa da kapanmayı dileyen tüm kardeşlerimle birlikte(tabi istanbulda'da yaşayanlarla) ne güzel olur dimi ablam?? hem sohbet eder onları da heveslendirebilirdik diye düşündüm... keşke mümkün olsa bir gün :( neyse ablam senin de fikrini bekliyorum rabbime emanet ol..

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim nasip ederse ve nefsim gene beni kandırmazsa,kurban bayramında kapanmayı düşünüyorum ablam... bakalım yaa inşallah!! Allah'tan senin konunu gördüm ablam şimdi içim kapanma arzusuyla doldu rabbim senden razı olsun... burda tanıstık yazışıyoruz ama sanki seni yıllardan beri tanıyo gibiyim canım ablacığım... çünkü çok sıcak ve arkadaşça davranıyosun herkese
benim aklıma şu geldi neler yaparız diye düşünmüşsün ya ben diyorum ki keşke bir araya gelsek mümkün olsa da kapanmayı dileyen tüm kardeşlerimle birlikte(tabi istanbulda'da yaşayanlarla) ne güzel olur dimi ablam?? hem sohbet eder onları da heveslendirebilirdik diye düşündüm... keşke mümkün olsa bir gün :neyse ablam senin de fikrini bekliyorum rabbime emanet ol..

canım ya merak etme sen o nefsini Evelalhah biz yeneriz elimizden cekeceği var... İnşallh canım o günleride berabar göreceğiz... canım öyle deme :a11: ben birşey yapamdımki senin içinde varmış oguzel duygu azıcık konuşarak ortaya cıkardık keşke elimden gelen birşeyler olabilsede yapabilsem :(Rabbim hepimizden razı olsun ... canım aynen bende seni sanki yıllardan beri tanıyorum okadar rahat konuşuyorum seninle ... seninde cooook guzel bir yüreğin var sende cok samimi cok incesin...
evet aslında dediğin gibi birşey olsaydı cok guzel olurdu yüzyüze anlatmakla burdan yazmak cok farklı ... birde biribimizi tanımış olurduk .... İnşallh bir gun enazındanikimiz arasında böyle bir durum gerçekleşir...Nasıl olsa yakınım sana :)
hem istanbuluda bilirim evliliğim 2 senesi orada geçti....
canım bizde burdan kutlayacağız senin kapanmanı artık bol bol dualar edeceğiz senin için ozaman seninle gurur duyup bu guzel arkadaşımız cok istedi ve yaptı huzura kavustu hadi sıra sizde deyip mutlugu yaşayacağız değilmi :) İNŞALLAH canım ...
hayırlı geceler Allah'a emantsin

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı

Müslüman, Allah’ın seçimini kendisi için seçim kabul eden, ya da bir başka deyişle seçimini Allah’tan yana kullanan kişidir. Müslüman iradesini Allah’a teslim eden kişidir. Müslümanım diyen birisinin gerek kendisi hakkında, gerek evi ve ev halkı hakkında, gerek malı ve işi hakkında söz söyleme ve hüküm beyan etme hakkı yoktur. Bir müslüman asla, bu benim zevkimi okşamıyor, bu bana yakışmıyor, bu benim mantığıma ters geliyor, diyemez. Bunu ancak Allah’a inanmayan bir kâfir diyebilir. Çünkü o Allah’a inanmamıştır. Ben Allah filan ta-nımam.

Ben kendi hayatımı kendim belirlerim demiştir ve dilediğini yapabileceğine inanmıştır. Ama bizler Allah’a iman etmiş insanlarız. Öyleyse kâfirler gibi bizim muhayyerlik hakkımız, seçme hakkımız yoktur. Allah’ın bizim adımıza seçtikleri ve beğendikleri güzeldir, gerisi boştur ve batıldır.

Demek ki Rabb, günlük hayat programını çizendir. Günlük hayatımızın tümünde Rabbimiz Allah olmalı. Hayatımızın bazı bölümlerinde Rabbimiz Allah, bazı bölümlerinde de başka Rab’lere, başka efendilere hizmet etmemeliyiz. 24 saatin tümünde Rabbimiz Allah olmalı. Hayatımızın tümünde boyunlarımızdaki kulluk ipinin ucu Allah’ın elinde olmalı.

Eğer günlük hayatımızın herhangi bir biriminde arzuları Rabbimizin arzularıyla çatışan bir varlığın arzularını gerçekleştirmeye yönelirsek, o zaman -Allah korusun- hayatımızda başka rab’ler edin-mişiz demektir. Emirleri ve arzuları istikâmetinde hareket ettiğimiz bu varlık babamız, annemiz, karımız, kocamız, çocuklarımız, patronumuz, devletimiz, nefsimiz, şeytanımız olabilir. Allah'ın arzularıyla bun-ların arzusu çatıştığı zaman Allah’ın arzuları tercih edilecek ki sonun-da
Allah’tan başka Rabbimiz yok diyebilelim.

Sabahleyin erken kalkıp namaz kılmalıyım, neden? Çünkü bu konuda benim kulu olduğum Rabbim öyle istiyor. Yemeğimde soframda içki olmayacak, Rabbim öyle istiyor. Yerken, içerken, giyerken, harcarken israf etmeyeceğim, Rabbim öyle istiyor. Konuşurken hep hayır konuşacağım, yalan söylemeyeceğim, Rabbim öyle istiyor.

Gece Kur’an okuyacak, anlayacak ve gündüz onu yaşayacağım, başka-larına anlatacak ve ilan edeceğim, Rabbim öyle istiyor. Harama el sürmeyeceğim, başkalarının namusuna el uzatmayacağım, kendi na-musuma sahip çıkacağım, Rabbim öyle istiyor. Çocuklarıma, hanımı-ma, komşuma, arkadaşlarıma, talebelerime her fırsatta Allah’ı anlata-cağım, Rabbim öyle istiyor. En çok O’nu öveceğim, en çok O’nu gündeme alıp O’ndan bahsedeceğim, O’nu ölçü alacağım,

Rabbim öyle istiyor. Hukuk olarak O’nun hukukunu hamd edeceğim, kılık kıyafet olarak O’nun seçtiğini hamd edeceğim, Rabbim öyle istiyor. Hayatı-mın tümünde sadece O’nun çektiği yere gideceğim.

Ondan başkası-nın önünde eğilmeyeceğim, O’ndan başkalarının yasalarını benimsemeyeceğim, Rabbim öyle istiyor. Hâsılı tüm hayatımda sadece O’nu dinleyecek ve yüzümü sadece O’na döneceğim, Rabbim öyle istiyor. O Allah benim Rabbimdir. Benim ondan başka arzusunu yerine getireceğim, emir ve yasaklarını hayatımda uygulayacağım, daraldığım zaman kendisine dua edip imdadıma çağıracağım, sığınıp korunaca-ğım Rabbim, efendim yoktur.

"O gün onlar meydana çıkarlar. Onların hiç bir şeyi Allah’a gizli kalmaz. Bugün mülk kimindir? Kahhâr olan tek Allah’ındır."
(Mü’min 16)

kalplerimize en ağırından tesir eder inşaALLAH.Selametle kalınız.

bende okumuştum yorum yazacaktım ama yazmadım kaan abımın diger yorumunu görunce uzuldum ve yazma gergı hissetim..
abım rabbım razı olsun desteklerinizi cekmeyın inşa-ALLAH cunku buradakı cogu kardeşimizin umutlu sözlere umutlu yureklere ihityacı var...
selam ve dua ile..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt