Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (7 Kullanıcı)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtüsü takmayın be kardeşim(!)

Kulağınıza hoş gelmedi sanırım.
Sinir katsayınız ve öfkeniz şaha kalktı zannımca.
Ama önce bir sakin olun, derince bir ‘La havle’ çekin. Lanetleyin kovulmuş iblisi!
‘Başörtüsü’ ve ‘örtünmenin’ ne kadar hassas değerler olduğunu çok iyi biliyorum.
Ve karşı değilim zaten.
Bilakis 28 Şubat dönemini ben de yaşadım.
Tam on iki yaşındaydım.
Demokrasinin ayaklar altına alındığı, dini müesseselerin ardı ardına kapandığı ve en önemlisi de başörtüsü yasağının hortladığı dönemde ‘başörtüye uzanan eller kırılsın!’ dediğim için polisimizden ‘cop’ yemiştim.

Hem de okkalısından!
Düşündükçe acısını hissediyorum.
Ama olsun.
Beddua bile etmiyorum.
Ne yapsın mübarek? Çocuklarına ekmek götürmek için mecburdu coplamaya.
Zalim ise zalimliğini yapıyordu.
Üniversite’ye başı kapalı diye alınmayanlar, disipline sevk edilenler, fişlenenler…
Oğlunun yemin törenini izlemek için kışlaya gelen yetmiş yaşındaki başı kapalı teyzeyi oturduğu yerden kapı dışarı edenler…

Örtünenlere bu ülkede yaşama hakkı yok, Arabistan’a gitsin! diyenler…

Nelerde neler.
Bütün bunları yaşadık.
Halbuki başörtüsü Allah’ın emri…
Nasıl ki namaz kılmak, oruç tutmak farz kılınmışsa, kadınların da başını kapaması farzdır.
Farzı-ı ayndır.
Hatta şöyle diyor alemlerin Rabbi:
“Mü'min kadınlara da söyle: Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar.”

Ayet, gayet açık ve net…
Cumhuriyet tarihinden beri başörtü meselesi hep gündemde…
Namaza, oruca müdahale edemiyoruz, bari başörtüsünü kaldıralım dediler.
Nitekim muvaffak da oldular.
Son dönemlerde ise, demokratikleşme adına olumlu şeyler oluyor, başörtüsü meselesi de kısmi de olsa serbestliği artıyor. Bayan kardeşlerimiz Üniversite’lere rahat girebiliyor.

Lakin benim dert edindiğim de şudur ki: Madem bir bahar havası geldi, o kadar haksız uygulamalar geride kalıp derin bir nefes alındı, acaba buna mukabil bayan kardeşlerimiz aslına uygun başörtülerini takıyorlar mı?

Evet, takıyorlar.
Ancak örtünmekte önemli olan sadece başını kapamak değil, vücut hatlarını belli etmeyecek ve başkalarının dikkatini çekmeyecek şekilde giyinmektir.

Çok üzülerek söylüyorum ki bayanlar buna dikkat etmiyorlar ve ehl-i dünyanın tuzağına düşüp, moda rüzgarlarına kapılıyorlar.

Buna bağlı olarak da yaşam tarzlarında da eksen kayması yaşanıyor.
Son zamanlarda anlamlı bir cümle çıktı.
“Başörtüsü tarz değil, farzdır” diye, kim demişse doğru demiş.
Çünkü başını kapayan bayanlar erkek gibi olamaz, Müslüman olmak için erkeğin bir şiarı yok, sakal bırakmak sadece Müslümanlığın şiarı olsaydı, Charles Darwin’in cami hocası olması gerekirdi.

Ancak kadın başörtüsü takarsa Müslümanlığını ilan etmiş olur. Allah’ın farzını yerine getirmiş ve o, Müslüman olmanın sorumluluğunu yüklenmiştir. Ona göre de davranmak zorundadır.

Bu hususta zerre miskal taviz vermeyen insanlarımız da var. Örtünmeyi sadece başı kapamak olarak görmeyip, takva ve sebatta kemale ermişler.

Onları tenzih ediyorum.
Ama örtünmeyi manasından uzaklaştıranları da şiddetle kınıyorum.
28 Şubat döneminde yediğim “copun” acısını hala hissediyorsam, kınamaya devam edeceğim.
Ve şöyle diyorum:
Ey başını örten Müslüman kardeşim!
Göze batan, dikkat çekici renkli elbiseler giyip, ehl-i dünyanın havasına kapılacaksan,
İnce ve dar elbiseler giyip, örtünmenin manasından uzaklaşacaksan,
Süslü eşyalarını şıngırdatarak, topuklu ayakkabılar giyip, tak tuk sesleri çıkararak herkesin dikkatini üzerine toplayacaksan,

Başkalarının hissedeceği kadar koku süreceksen,
Yüzünü aşırı boya ile boyayacaksan,
Yarım çıplak bacaklı ve kısa kollu giyineceksen,
Ammenin önünde, erkeklerle laubali şekilde haya etmeden rahatça davranacaksan,
Aranızda evlilik akdi olmayan erkeklerle rahatça kol kola gezeceksen,
Başörtüsü takmayın be kardeşim!
Ta ki, kimse demesin başörtülülerin yaşam tarzına bakın, bir de başörtüsü savunuculuğu yapıyorlar.

Biz de “okkalı cop” yediğimizde oh be! İyi ki yemişim, iyi ki “başörtüye uzanan eller kırılsın” demişim, değmiş diyelim.

Ömer Çelebi
Mühendis-Yazar
@omrcelebi

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
[sıze=7]yarın çok geç olmadan haydi tesettüre[/sıze]

mir_erhan

Moderator
Duruşu ile bir Yüreğe ince dokunuştur TESETTÜR...

Yürüşünde Edebi Adabıyla taşımaktır TESETTÜR...

BAKANLARA ALLAHI HATIRLATMAKTIR TESETTÜR...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİM senin yolundan gitmek nasip olduya.. sana şükürler olsun..
örtüm... canım kanım kalkanım.......
herşeyim sensin..
ilk başıma aldığm günle şimdi arasında binlerce fark var..
feracem çokkkkkkkkkkk rahat müthis huzur..
BERAT ABLAM, KALBUN KESİR kardeşim.. siz varya bu huzurun en büyük sebebisiniz tek başıma yapamazdım.. RABBİM SİZE ecrini bin kat versin..

SELAM OLSUN bu aşkla yürüyenlere ....
RABBİM tesettürü layıkıyla taşıyanlardan eylesin inşallah............

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
sizlerle paylaşmak istedim..
bu aralar konu hep giyinmiş çıplaklar ama ben dün öyle birini gördüm ki şoka girdim şoka..
pikniğe gittik kayınvalidemlerle dönüyoruz artık arabadayız Eyüp'ten geçiyoruz.. yolda yürüyen bir grup kızlı erkekli.. kızlar (sözde) tesettürlü! aman Allah'ım birinin eteği diz de ustunde kısa kol,başına da turban yapmış bacım ! diğerinin elbisesi uzun uzun ama yanda bir yırtmacı var sormayın!! modern ya kardeşimiz o guzelım başörtüsünü bone gibi bağlamış!! baktım utandım.. arabada benden başka kimse görmesin istedim ama trafik de bir yoğun milim milim ilerliyoruz.. tabiki herkes gördü! kaynımdan gelen soru: yenge onlar tesettürlü ise sen nesin? kayınvalidem dedi kızım sen piknikte pardesunle oturdun bu nedir? boşverin dedim yorum yapmayalım bir de sigara yaktı mı etekli bacım? istanbul'un trafıgıne sıtem ettım yol açılsa da biz bi gitsek diye.. ben utandım wallahi utandım!!!

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
özenti bacım bunun adı... olamadığını olmak... yada olmaya çalışmak..
örtünün değerini bilmemek..
baba anne kardeş zoruyla kapanmak..
komşularım var kapalı.. baksan dışarda bazen pardesüleri üstlerinde..
güzel edepli ama evde olunca eşofman ve kısa bir hırka baş geriden bağlı.,,
balkon yıkanıyor bahçede çamaşır asılıyor, hatta konu komşu kapı önünde çay içiliyor.. kapı önü çarşı ortası bu arada evlerimizin bulunduğu sokak ana cadde gibi.. eee sonra ben yadırganıyorum.. abartıyormusun ne..
başım geriden bağlı cama bile çıkmıyorum ya garibim ben..
kızlarımız en çok onlara acıyorum daracık pantolonları kısacık penyeleri ve kocaman kafaları.. nerde hata kimde..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
emriye canım kardeşim bi mailine bakıver olurmu:)

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
hemen bakıyorum canım feracen hayırı olsun güle güle giy ...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİM senin yolundan gitmek nasip olduya.. sana şükürler olsun..
örtüm... canım kanım kalkanım.......
herşeyim sensin..
ilk başıma aldığm günle şimdi arasında binlerce fark var..
feracem çokkkkkkkkkkk rahat müthis huzur..
BERAT ABLAM, KALBUN KESİR kardeşim.. siz varya bu huzurun en büyük sebebisiniz tek başıma yapamazdım.. RABBİM SİZE ecrini bin kat versin..

SELAM OLSUN bu aşkla yürüyenlere ....

RABBİM tesettürü layıkıyla taşıyanlardan eylesin inşallah............

MaşaAllah SubhanaAllah canım. Rabbim huzurunu daim eylesin..
Estağfirllah canım.. Rabbim içine bu aşkı vermiş, elhamdülillah..
Herşey Rabbimizden.. SEN samimiyetle öyle çok istiyorsun ve çabalıyorsun ki, Rabbim sana nasip ediyor, elhamdülillah..

Amiin, inşaAllah..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ama feracem senin kinin aynısı dileğim... çok beğenmiştim.. tabi daha çok eksiğim var .. onlarıda tamamlarım inşallah..
ama biliyormusun çok mutluyum.. çokkkk.. pardesülerimi görmez oldu gözümki bugun hava çok soğuktu yinede giydim... gerçi pardesülerimde hep geniş şükürler olsun..
ben çok istiyorum bu yolda yürümeyi.. çünkü ALLAHA ÇOK BÜYÜK BİR BORCUM VAR BENİM... ÇOK BÜYÜK... KARŞILIĞINI VERMEM LAZIM

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
ama feracem senin kinin aynısı dileğim... çok beğenmiştim.. tabi daha çok eksiğim var .. onlarıda tamamlarım inşallah..
ama biliyormusun çok mutluyum.. çokkkk.. pardesülerimi görmez oldu gözümki bugun hava çok soğuktu yinede giydim... gerçi pardesülerimde hep geniş şükürler olsun..
ben çok istiyorum bu yolda yürümeyi.. çünkü ALLAHA ÇOK BÜYÜK BİR BORCUM VAR BENİM... ÇOK BÜYÜK... KARŞILIĞINI VERMEM LAZIM

Hangi modeli aldın, aynısı derken, hatırlayamadım.. Siparişi netten mi verdin?

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
evet hani şu altı kloş olan varya geniş baya yandan bağlı.. onu başladım biryerden RABBİM SONUNU GETİRSİN İNŞALLAH..
Giydikçe daha çok cesarete geliyorum...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
evet hani şu altı kloş olan varya geniş baya yandan bağlı.. onu başladım biryerden RABBİM SONUNU GETİRSİN İNŞALLAH..
Giydikçe daha çok cesarete geliyorum...

Hee tmm anladım.. Ben de onun eskisinden 1 beden büyüğünü burada buldum ve aldım.. Hem de İstanbul'daki kendi mağazamdan getirmişler tevafuk oldu markasını görünce şaşırdım.. Giymiyorum ama.. Havalar çok sıcak. Bir tane çook bol olan önden düğmeli, kumaşı daha ince olan var onu giyiyorum.. Eşim dışarı çıkartmıyor sıcaktan. Aşırı sıcak burası. Geçen gün doktordan geliyordum gözlerim karardı, kulaklarım çınladı, bayılıyordum sıcaktan.. MaşaAllah canım.Sendeki bu azim ve istek varkeen.. Rabbim nazardan korusun..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
biz burda sıcağı hasretiz valla:)çıkma çok dışarı canım benim..
inşallah canım benim inşallah RABBİM BU YOLDA AŞKLA YÜRÜMEMİZİ NASİP ETSİN İNŞALLAH..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
biz burda sıcağı hasretiz valla:)çıkma çok dışarı canım benim..
inşallah canım benim inşallah RABBİM BU YOLDA AŞKLA YÜRÜMEMİZİ NASİP ETSİN İNŞALLAH..

Birimiz sıcağa, birimiz soğuğa hasretiz :):):):)
Burada tayinler açıklandı. Çok sevdiğim bir arkadaşımın tayini Bingöl'e çıktı..
Bakalım bizlere neresi nasip olacak. Tabii daha zaman var.. Çok üşüyen biri olduğum halde buraya katlanamıyorum..
Sıcağını tarif edemiyorum.. İstanbul'la çok fark var arasında.. Hayırlısı olsun..
Duana amiin canım. İnşaALLAH.. Aşk olunca ibadetler de farklı oluyor, herşey.. Örtünmek için söze bile gerek kalmıyor.. Aşkla oluyor..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Birimiz sıcağa, birimiz soğuğa hasretiz :):):):)
Burada tayinler açıklandı. Çok sevdiğim bir arkadaşımın tayini Bingöl'e çıktı..
Bakalım bizlere neresi nasip olacak. Tabii daha zaman var.. Çok üşüyen biri olduğum halde buraya katlanamıyorum..
Sıcağını tarif edemiyorum.. İstanbul'la çok fark var arasında.. Hayırlısı olsun..
Duana amiin canım. İnşaALLAH.. Aşk olunca ibadetler de farklı oluyor, herşey.. Örtünmek için söze bile gerek kalmıyor.. Aşkla oluyor..

evet canım benim sadece AŞK gerçek aşk.. ayyyyyyy buraya gelecen inşallah............

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ayy çok imrendim buketim ben şimdi sana çok yakışmıştır eminim feracen
darısı başıma inşallah

mir_erhan

Moderator
(smyyes )

Ben senin bir damla gözyaşına
Bin damla gözyaşı döktüm Ahsen
Kimselere gösteremedim utancımdan

Bin yıl sürecekmiş hıçkırıkların
Tam dokuzyüzseksenyedi yıl kalmış
Ben çaresiz sen çaresiz

Hıçkırıkların ne zaman diner
Ne zaman kırılır zincirlerin
Başörtünü zincirlemişler

Yırt kurtul diyorlar
Ne de kolay söylüyorlar
Bir bez parçasıdır gözlerinde

Onlara sormalı Ahsen
Sen hiç üniversite kapısında
Bir kulübeden içeri girip
Çırılçıplak dışarı çıktın mı bir perukla
Başörtünü çıkarıp gözyaşlarınla
Başkasının saçları başında
Saldın mı omzundan aşağı
Prangalar ayağında
Çekersin dünyanın tüm yükünü
Başkasının saçının her teli
Bırakır seni demir parmaklar ardında
Görünür dünya zindan sana
O küçücük yüreğin hüzünlü şimdi
Haykıran sesin kulaklarımda
“ben inanırım Allah’ıma
Ateş böceği değilim
Yanıp yanıp sönemem
Bir o yana bir bu yana dönemem
İnancım her şeyimdir

Özgürlüğümden vazgeçemem”

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ah mehtabım iki gündür üzerimden çıkaramıyorum desem yeridir.. oturuyor artık herşey şükürler olsun mutluyum.. ALLAHI temsil ediyorum.. siyahı hep sevdim acaba bu yüzdenmiydi.. :)
RÜYAMDA YİNE KALBUN KESİR KARDEŞİM vardı.. benim feracemi düzeltiyordu.. üzerinde çarşafı vardı.. garipti.. kardeşimde çarşaflıydı.. hayırlısı..
RABBİM SANADA NASİP EDECEK İNŞALLAHH.. İste yeterki...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
"KARDEŞLERİM Başörtümüzü Deve Hörgücü Tabirinden Uzak, Bonibon Şekeri Misali Renklerden Kaçınarak Yakamızı Örtecek Şekilde Seçelim!."

ALLah süsLenmek için DeğiL, SüsLeri gizLemek için örtünmeyi farz kıLmıştır

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt