Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (9 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

Ümit ve ümitsizlik arasındayız.....LA ilahe İllallah

evet ne yazıkkı bazen ümit ve ümitsizlik arasında sıkışıyorum..
yaptıklarım yetmiyor sanırım o yüzden... geçmişimin korkusunu yaşıyorum layık olamamaktan korkuyorum.. daha çok uğraşıyorum ozaman.. daha çok çırpınıyorum.. RABBİM öle güzel bir hediye verdiki bana.. o hediyeye layık olamamaktan verdiğini kaybetmekten korkuyorum.. ahiretten korkuyorum, geçmişimin hesabını verememekten..
bunlara rağmen umudum var yinede.. bana bu güzel duyguları yaşamayı nasip eden RABBİM BENİ SEVİYOR tövbe etmemi istiyor diyorum...
garip çelişki belki ama elimde değil:( yanlış yoldamıyım ablam...

berat05

Yönetici
yaptıklarım yetmiyor sanırım o yüzden... geçmişimin korkusunu yaşıyorum layık olamamaktan korkuyorum.. daha çok uğraşıyorum ozaman.. daha çok çırpınıyorum.. RABBİM öle güzel bir hediye verdiki bana.. o hediyeye layık olamamaktan verdiğini kaybetmekten korkuyorum.. ahiretten korkuyorum, geçmişimin hesabını verememekten..
bunlara rağmen umudum var yinede.. bana bu güzel duyguları yaşamayı nasip eden RABBİM BENİ SEVİYOR tövbe etmemi istiyor diyorum...

Biz nefs savaşı içindeyiz...Öyle de olmalıyız...Allah celle celaluhu korusun..bir anlık gaflet insana neler yaptırır..

Müslüman her zaman uyanık olmalı..gözü açık... hani derler ya uykuda bile...uyanıklık hali...

Allah celle celaluhu öğreten hocalarımızdan razı olsun....

Bu zamanda çevre....kişiler..zevk...bir anlık hem de......şeytan fırsat kollamakta an be an...

ve ümitle ümitsizlik hali hep devam edecek...

Ben oldum....ben piştim...nasıl denilir....Her bir an yeni şeyler öğreniyor....her öğrendiğimizle nefis daha çok sıkıştırıyor..

Ben cennetliğim diyebilir miyiz?

Ama RABBİM VAR... diyebiliriz..

Yani işin özü.....yolumuz Sırat-i Mustakim yolu ....inşaallah..

Ehli sünnet vel cemaat yolu...

kalbimizde islam...gözümüzde gönlümüzde helal....

hep tevbe istiğfar....

Hep ümit var...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

Biz nefs savaşı içindeyiz...Öyle de olmalıyız...Allah celle celaluhu korusun..bir anlık gaflet insana neler yaptırır..

Müslüman her zaman uyanık olmalı..gözü açık... hani derler ya uykuda bile...uyanıklık hali...

Bu zamanda çevre....kişiler..zevk...bir anlık hem de......şeytan fırsat kollamakta an be an...

Ben oldum....ben piştim...nasıl denilir....Her bir an yeni şeyler öğreniyor....her öğrendiğimizle nefis daha çok sıkıştırıyor..

hep tevbe istiğfar....

Hep ümit var...

yüreğine sağlık ABLAM.... İYİKİ VARSIN....
aslında hissettiklerimi anlatmak çok zor..
YAKLAŞTIKÇA UZAKLAŞIYORUM SANKİ... daha hızlı gideyim istiyorum.. tıkanıyorum... bazen ama pes etmek yok diyorum daha çok uğraşmalıyım.. kazanmak için.. hep eksik kalacağız biliyorum..
ama biliyorum ki eksiğimi farketmem bile O"nun hikmetiyle... layık olmaya... kendimi sevdirmeye çalışıyorum... kimbilebilir nerede olduğunu.. ilerledim sanarken tek bir söz tek bir hareket, tek bir bakış tüm yaptıkladımızı sıfırlar da kalıveririz ortada.. bunun farkında olduğum için bazen umutsuzluğum..
ama secdeye varıyorumya tüm hayatım değişiyor sanki..
iyi olmaya çalışıyorum..
yürüyorum hızla.. yetişmek için.. dara kaldığım her an SENİ HATIRLIYORUM EFENDİMİZ........
LA İLAHE İLLALLAH diyorum... hafifliyorum biraz..

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı

hep tevbe istiğfar....

Hep ümit var...

savaşımız an be an devam ediyor o kadar doğru ki dedikleriniz ama insan günah işliyor gaflete düşüyor şeytana uyuyor. RABBİM affetsin bizleri. Gafletten uyanmak lazım bazen o kadar zor oluyor ki. bazen pes edip bırakmak istiyorum. bir an için. naparsan yap Allah'ı unutamıyorsun O her an her yerde. O bizim içimizde. O'na layık olmak çok zor her an bizi gözetlediğini bizi duyduğunu bilmek buna göre davranmak çok zor. hayatını baştan sona değiştirmen gerekiyor o zaman, düşüncelerini de. sizler İYİKİ varsınız buket_zeynep abla nuray abla mehtap abla saymadığım herkes iyiki varsınız. BURDASINIZ ALLAH sıkıntıya düşenlere sabır güç versin. kapanmak isteyen kardeşlerimize özgüven versin. O her an bizi izliyor ve görüyor... O'na layık olmak zor tamamen layık olmak çok zor

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
savaşımız an be an devam ediyor o kadar doğru ki dedikleriniz ama insan günah işliyor gaflete düşüyor şeytana uyuyor. RABBİM affetsin bizleri. Gafletten uyanmak lazım bazen o kadar zor oluyor ki. bazen pes edip bırakmak istiyorum. bir an için. naparsan yap Allah'ı unutamıyorsun O her an her yerde. O bizim içimizde. O'na layık olmak çok zor her an bizi gözetlediğini bizi duyduğunu bilmek buna göre davranmak çok zor. hayatını baştan sona değiştirmen gerekiyor o zaman, düşüncelerini de. sizler İYİKİ varsınız buket_zeynep abla nuray abla mehtap abla saymadığım herkes iyiki varsınız. BURDASINIZ ALLAH sıkıntıya düşenlere sabır güç versin. kapanmak isteyen kardeşlerimize özgüven versin. O her an bizi izliyor ve görüyor... O'na layık olmak zor tamamen layık olmak çok zor
selamun aleykum sevgili din kardesim

ne mutlu ne guzel sen genc yasinda varmissin tesetturun tadina bulmussun cabaliyorsun dogru yolda seviyorsun yaradani kalbinle inaniyorsun ve istediklerini yapmaya calisiyorsun rabbimin razi oldugu cennetinde yer verdigi saliha kullarindan oluruz insaALLAH .....selametle dua ile...

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
inşALLAH ablam istediği kullardan oluruz. bişey sorsam burdur da kumaşçılardan eşarp kestirebilir miyim?

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
inşALLAH ablam istediği kullardan oluruz. bişey sorsam burdur da kumaşçılardan eşarp kestirebilir miyim?

tabiki canim yukari pazarda cok yer var .........
sanirim esarp kestiricen meydandaki pasajin girisinde bir esarpci var oraya sordunmu yada onlar getirte bilirler belki ....

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
ben eşarplarımı ordan alıyordum hep ama orası kapandı. yukarı pazarda kestiricm inşALLAH

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
pardesü almaya gittiğimde seni yanımda görmek isterim ablacığım :)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
ben eşarplarımı ordan alıyordum hep ama orası kapandı. yukarı pazarda kestiricm inşALLAH

ah canim bende ordan aliyordum hep uzun zamandir disari cikamadigimdan haberimyok kapandigindan .......yukari pazarda kumascilar var eminim yardimci olurlar kumasin ozelliklerine gore yonlendirirler ....

pardesü almaya gittiğimde seni yanımda görmek isterim ablacığım :)

canim inan bende cok isterim ama kizimin bakimiyla bizzat ilgilendigim icim disari pek cikmiyorum kimseyede emanet edemiyorum hakkini helal et yuregim seninle dualarimda selametle canim....

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı

canım sen de iyiki varsın sen çok iyi bir örneksin inşallah yaşıtlarına.. bak yaşıtlarının aklı bi karış havada iken sen erkenden doğru yolu bulmuşsun bile. biliyormusun ne kadar şanslısın. günahlara bulaşmadan bir gençlik yaşayacaksın.. ha tesettürlüler günah işlemez mi illaki işler herhangi bi işte bile. ama tesettürsüz bayan çok fazla günahlara giriyor..
evet insan günah işliyor öyle de olsa gene de Rabbinden başka çalacak kapı bulamıyor..O na layık kul olmak elbette zor ama uzak da değil ki O şahdamarımızdan bile daha yakın.. Bizi en çok sevenin en çok sevdiği yermiş seccade..orada açalım ellerimizi Rabbim sen beni duyuyorsun sen beni görüyorsun güç ver bize diyelim nefsimize karşı sabır ver diyelim..Sana açılan ellerimi tut Rabbim diyelim..Asıl sahibimiz sensin Bizim sana döndüreleceğimiz gün yüzümüzü kara eyleme diyelim Kendimi sana emanet ettim kendi kendime bırakma Rabbim diyelim ağlayalım sızlayalım ki allah için dökülen bir damla yaşın sahibi Cehennemde yanmaz. ama öyle davaki bizimkisi cennet sevdası cehennem korkusu değil Allah rızası.. O razı olsun yeter.. Onun cemalini görelim yeter bize.. Bizim korkumuz O nun rızasını kazanamamak bizim korkumuz Onun rızasını kaybetmek...
öyle garip bişeyki.. bi düşünün biz yoktuk . bizi yarattı.. tesadüfen olmadık ki biz.. Allah bizi bile bile yarattı.. boşyere de yaratmadı.. Demekki bizden bişeyler istiyor.. diyor ki dünya hayatı sizi aldatmasın . demek ki bizim amacımız salt dünya değil...bir sınavdayız ve kitabımız önümüzde açık baka baka kopye çeke çeke başkalarına sora sora girdiğimiz bir sınav.. çok kolay değil tabi ama o kadar da zor değil.. şuan hayattayız ahiretimizi kurtarabilmek için inşallah zamanımız var.. kaybedenlerden olmayalım inşallah.
şu içinde yaşadığımız zamanın bir bilebilsek kıymetini. önce kendi nefsim sonra hepimiz.milyarlarca ölüden o kadar şanslıyız ki.. çünkü yaşıyoruz ve gücümüz var kurtarabiliriz kendimizi.. ama ölüler asla bir saat bile hayata dönemezler. ama bizim önümüzde inşallah bir sürü saatimiz var.. nolur bilelim kıymetini.. oturuyoruz bir dizinin başında 2 saatimizi geçiriyoruz.. halbuki neler yapılmaz ki o 2 saate. ben kendi adıma hiç hatırlamıyorum 2 saat aralıksız namaz kıldığımı ya da Kuran okudğumu.. Ah rabbim nasıl vereceğim ben hesabımı... çok kurkuyorum nefis kör olası nefis. ayaklarımın altına alıp ezesim var..
neyse uzattım içimde olanları aktarmaya çalıştım biraz ama bitmiyor ki.......
Allah a emanet ol güzel kardeşim....

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı

biliyorsumusun buketçim aklımdan sen geçerken artık seni o aldığın feracanin içindeymişsin de seni görüyormuşum gibi geliyor...:9
ben de çok kurkuyorum cabım bi bilsen ya birgün sendelersen ya bir gün bişey olur da sabır gösteremezsem ya bir gün bütün kazandıklarımı kaybedersem.. sualler sualler. belki şeytandır diyorum üzerinde durmamaya çalışıyorum böyle vesveselerin . ama ellerimi kaldırdığımda dua ediyorum Allahım sen bana sabır etmem gereken yerde sabır şükür etmem gereken yerde şükür ver diyorum.
inşallah bizler hesabı çabucak görülenlerden oluruz.. ne diyeyim .. müslüman nasıl olurmuş biliyor musun hep bi korku ve hep bi ümit arasında.. kuranı kerimde öyle değilmidir sahi.. okursun bi bakarsın için buruluur cehennemden günahlarından iyice korkmuşsun devam ederein okumaya ellerinden biri tutar sanki, yüzün tebessüm eder ister istemez ümit ayetleri sarar çünkü seni. biz elimizden geleni yapalım ama sahiden yapıyor muyuz elimizden geleni... kendi adıma yapmıyoruz.. Daha çok şey başarabiliriz. ama dünya hayatı öyle bişeyki sanki ölmeyecek gibiyiz .. halbuki hergün ölüm haberlerini alıyoruz birilerinin.. sonumuz hayır olur inşallah.
buketçim canım arkadaşım noldu kuran kerimi ilerletebildin mi inşallah..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Ve yüreğim hüzne boğuLurken bir Ayet sarıyor tüm yaralarımı .
Susuyor yüreğim bir yudum inşirahla .

Ve Li Rabbike Fasbir !
Rabbin için Sabret .

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Bize bizi Allah’a götürecek dostlar lazım. .

mir_erhan

Moderator
(buket_zeynep)

Bir ses bir çığlık yürekte..
kime güzel gözükme derdindeyiz ALLAH aşkına
ALLAH BİZİ NASIL SEVECEĞİNİ AÇIKÇA anlatmamışmı..
neden korkuyoruz biz..
ölüm yanı başımızda..
insanların nefsani bakışlarından ne anlıyoruz
Ne anlıyoruzALLAH aşkına..
niye vazgeçemiyoruz ki biz..
zorla sığdığımız pantolonlar..
daracık kıyafetler kısacık etekler..
kim kurtaracak bizi?
en çok sevenimiz annemiz.. sorsak 10 dakkalığına bizle giriermi mezara..
girmez bende giremem korkarım..
peki korktuğumuz şeyden neden sakınmayız biz..
KORKUYORUM ALLAHIM.
senin beni sevmemenden korkuyorum........

Allah C.c. razı olsun...
Yüreğine kalemine sağlık.. Allah Güç sabır ve sebatlık nasib eylesin.. amin...

Selam ve dua ile

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
maşallah sana kuzum benim maşallah.. sen öle doğru bir yerden girdin ki bu yola vazgeçemezsin istesende vazgeçemezsin..
nekadar şanslı annen baban bir bilsen...
ve biz bu kadar geciktiğimiz için ne kadar şanssızızbir bilsen..
vazgeçme .. bak herşeyimiz tam kim bize bunları veren, herkes karşılık beklerken karşılık beklemeden veren bizi seven koruyan kollayan kim.. ALLAH C.C BAK BİZİ SEVİYOR.. seviyorki yolumuzu gösterdi.. seviyorki içimizde hata yapma duygusu yok artık.. varlığımız bile şükür sebebi.. başımız ağırırken ağrıyı geçiren ilacı veren doktora bin kere teşekkür ederken, sapasağlam bir vucudu bize bahşeden rabbimize nasıl şükretmeyiz.. sen dönme yolundan meleğim sakın.. herkese herşeye karşı sadece ALLAH de... ALLAH C.C tüm kalpleri çeviren O değilmi? belki karşımızda duranları bile O istiyor ne biliyoruz bizi sınıyor.. kulum BANA ne kadar sadık diyor.. sınav büyük ve çetin canım ama inan O nun sevgisi okadar büyük ki BİZ AŞARIZ BUNLARI.. biz burdayız birbirimize muhtacız.. hep muhtaç.. kuluz şaşarız.. birbirimize dayanarak düzeleceğiz inşALLAH

biliyorsumusun buketçim aklımdan sen geçerken artık seni o aldığın feracanin içindeymişsin de seni görüyormuşum gibi geliyor...:9
ben de çok kurkuyorum cabım bi bilsen ya birgün sendelersen ya bir gün bişey olur da sabır gösteremezsem ya bir gün bütün kazandıklarımı kaybedersem.. sualler sualler. belki şeytandır diyorum üzerinde durmamaya çalışıyorum böyle vesveselerin . ama ellerimi kaldırdığımda dua ediyorum Allahım sen bana sabır etmem gereken yerde sabır şükür etmem gereken yerde şükür ver diyorum.
inşallah bizler hesabı çabucak görülenlerden oluruz.. ne diyeyim .. müslüman nasıl olurmuş biliyor musun hep bi korku ve hep bi ümit arasında.. kuranı kerimde öyle değilmidir sahi.. okursun bi bakarsın için buruluur cehennemden günahlarından iyice korkmuşsun devam ederein okumaya ellerinden biri tutar sanki, yüzün tebessüm eder ister istemez ümit ayetleri sarar çünkü seni. biz elimizden geleni yapalım ama sahiden yapıyor muyuz elimizden geleni... kendi adıma yapmıyoruz.. Daha çok şey başarabiliriz. ama dünya hayatı öyle bişeyki sanki ölmeyecek gibiyiz .. halbuki hergün ölüm haberlerini alıyoruz birilerinin.. sonumuz hayır olur inşallah.
buketçim canım arkadaşım noldu kuran kerimi ilerletebildin mi inşallah..

Bize bizi Allah’a götürecek dostlar lazım. .
MEHTABIM.. canım hani sana bir resim yollamıştım ya geçen yazdan; ilk fırsatta şimdiki halimle bir fotoğraf yollayacağım.. ve sen aradakı bir milyon farkı bulacaksın.. huzurumu.. sevincimi.. içimden taşan aşkı göreceksin..
nefsim bitmek üzere artık istemiyorum ben onu.. ALLAH sevgisinden başka birşey istemiyorum.. başımı kaldırıyorum şükrümü edecceğim neler var YARABBİM Diyorum.. ben niye layık olamadım.. niye kaybettim kendimce.. yok artık kaybetmek.. huzurumu değişmem dünyalara.. secdede bazen yüzümde bir el hissediyorum.. sırtımda bir sıvazlama diyorum ki ALLAHIM HUZURUMU BİLİYORSUN.. SENİ ÇOK SEVİYORUM.. vee içim ferahlıyor.. şükürler olsun .. evet sizin gibi dostlarım var artık dünyalık kimse istemiyorum yanımda bana ahiretlik dost lazım..

(buket_zeynep)

Bir ses bir çığlık yürekte..
kime güzel gözükme derdindeyiz ALLAH aşkına
ALLAH BİZİ NASIL SEVECEĞİNİ AÇIKÇA anlatmamışmı..
neden korkuyoruz biz..
ölüm yanı başımızda..
insanların nefsani bakışlarından ne anlıyoruz
Ne anlıyoruzALLAH aşkına..
niye vazgeçemiyoruz ki biz..
zorla sığdığımız pantolonlar..
daracık kıyafetler kısacık etekler..
kim kurtaracak bizi?
en çok sevenimiz annemiz.. sorsak 10 dakkalığına bizle giriermi mezara..
girmez bende giremem korkarım..
peki korktuğumuz şeyden neden sakınmayız biz..
KORKUYORUM ALLAHIM.
senin beni sevmemenden korkuyorum........

Allah C.c. razı olsun...
Yüreğine kalemine sağlık.. Allah Güç sabır ve sebatlık nasib eylesin.. amin...

Selam ve dua ile

aleyküm selam saygıdeğer abimiz... sabıra güce ihtiyacımız var varki ilerleyelim... RABBİM O GÜCÜ O SABRI VERSİN İNŞALLAH

berat05

Yönetici
Ahlak örtüsü olmayanı, başörtüsü dindar yapmaz..

Ahlak..... ona sahip olanların başka ZENGİNLİĞE ihtiyaçları yoktur...

Yorumunuz gerçekten güzeldi...

Tesettür dıştan gösteriş olmamalı....ALLAH'I celle celaluhu hatırlattığını hatırdan çıkarmamalı...

Yaşam tarzımızla Dini TEBLİĞ eder hale gelene kadar yılmamalı , çaba içinde olmalıyız..

Gayretlerimizin karşılığını kalbimizin her adımda ferahlamasıyla alacağız...anlayacağız...

Huzur İSLAMDADIR kardeşlerim...bunu unutmayalım

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt