Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (5 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
NİÇİN BAŞÖRTÜSÜ ÖRTÜYORUZ?

başörtüsü Allah’ın emridir. Allah’ın herhangi bir emri, O’nun rızasına uygun ve sadece O’nun için yapılmalıdır.
Bizim için en güzel örnek olan Rasulullah (s.a.v), bir mümine hanımın tesettürünün nasıl olması gerektiğini hadislerinde belirtmiş, sahabe hanımları da (Allah onlardan razı olsun) bu emri en güzel şekilde yaşamışlardır.

Ayetler ve hadislerden anlaşılan genel şartlar şunlardır:

1. Dışarıda giyilecek giysi bol olmalı, içini göstermemeli, dikkat çekecek renkler olmamalı ve ayak bileklerine kadar uzun olmalıdır.
“Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle; onların (özgür ve iffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.” (Ahzab Suresi 59. Ayet)

2. başörtüsü omuzların üzerinden göğüsleri kapatacak şekilde salınmalıdır.
“Mü'min kadınlara söyle: 'Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar…
…Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz.”(Nur Suresi 31. ayet)

3. başörtüsü ince ve renkli olmamalı, dikkat çekmemeli ve koyu renkler tercih edilmelidir.Peygamberimiz (s.a.v)’ın hanımı Hz. Aişe (r.a), sarı renk başörtüsü örtünen bir kadına, Nur suresine iman edip etmediğini sormuştur.

4. Topuz yapılmamalıdır. Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyuruyor;
“Cehennemliklerden, dünyada henüz görmediğim iki grup vardır: Biri, sığır kuyrukları gibi cop ve kırbaçlarla insanları döven zalim bir topluluk; diğeri de giyinik oldukları halde, (gerek tavır ve davranışlarıyla, gerek dar ve şeffaf giysileriyle) çıplak sayılan, hem kendileri günaha yönelen, hem de başkalarını isyankârlığa özendiren ve (yukarı doğru topladıkları saçları yüzünden) başları deve hörgücüne benzeyen kadınlardır. İşte bu kadınlar cennete giremedikleri gibi, çok uzak mesafeden hissedilen kokusunu bile duyamayacaklardır.” (Muslim, Cennet 52, 53, h.no: 2857)

5. Yabancı erkeklerin dikkatini çekecek makyaj, takı, koku ve topuklu ayakkabıdan sakınılmalıdır.Ebu Musa el-Eş’ari radıyallahu anh’ın rivayet ettiğine göre Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Her göz yabancı bir kadına bakarak göz zinası işlemiştir. Bir kadın da güzel kokular sürünerek erkeklerin yanından geçerse o da aynen bakan erkekler gibi zina etmiş gibidir.” (Tirmizî, Edeb, 35; Ebû Davud)
-Erkeklerin dikkatini çekecek şekilde yürünmemelidir.
Nur Suresi 31. Ayet: Gizlemekte oldukları ziynetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar(dikkatleri üzerlerine çekecek şekilde yürümesinler).

6. Yabancı erkeklerle mecburi durum dışında keyfi konuşulmamalıdır. Bu durumlarda ise ciddi ve vakarlı bir şekilde konuşulmalıdır.
“...Eğer(Allah’tan) korkuyorsanız,(yabancı erkeklere karşı) çekici bir edâ ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır..”(Ahzâb Suresi, 32)

Yaptığımız amellerin sevabını alabilmek için, Allah için ve O’nun istediği şekilde olmasına dikkat edelim!...

Genç Müslümanlar

berat05

Yönetici
Güncelleme.. TESETTÜR bir günlük değil BİR ÖMÜRLÜKTÜR !

Güncelleme.. TESETTÜR bir günlük değil BİR ÖMÜRLÜKTÜR !

İnce bir sızı gibi...yavaş yavaş acıtan BİR SIZI BU...

Bizler ne rahatlıklar içinde iken.....rahatsızlık yaşayıp zevk uğruna,bakışlar uğruna,utanma uğruna başımızı açıyoruz....BİZLER BU HALE Mİ GELECEKTİK?

Allah Celle Celaluhu nun imtihanları bu kadar kolay iken...bu sınavları nasıl veremiyoruz ???
Bizi kimse taşlamazken...
Güneşin ortasında çölde bırakmazken...
Aç ve susuz değilken....
Sevdiklerimiz önümüzde işkenceye uğramazken....

Bu nasıl bir sınavdır ki ??? Başaramıyoruz?

Sorarım ? HANGİ gidilen yer tesettürümüzden daha önemlidir ? DÜĞÜN,MİSAFİRLİK,GEZİ,DENİZ..... BİZE RABBİMİZDEN DAHA ÖNEMLİ GELMİŞTİR? Düğünde ,denizde,gezide açılıp SONRA kapanıveriyoruz!

Sorarım ? HANGİ kişi BİZİ YARATAN RABBİMİZDEN daha değerlidir? Onların düşünceleri DAHA ÖNEMLİ DİR!

Bizler KAPALIYIZ...TESETTÜRLÜYÜZ...NEDEN ?

Başımıza taktığımız önemi olan örtünün değeri nerede ? nereye kadar devam ediyor? sınırı nerde???

KİM İÇİN TAKIYORUZ ????

Kardeşlerim.....

Herkes hata yapabilir....
Rabbimiz ise bağışlayandır...Engin Merhameti ve Rahmeti vardır...

Hepimiz yanlış yapabiliriz....

Bu hayatı yaşarken...yaşamınızı çevrenizdeki...güzel yapılı boyalı saçlara , son moda renkli elbiselere bakıp....İÇ ÇEKİP GEÇİRMEYİN...
ÇOK BAKMAK İSTERSENİZ...MEZARLARA BAKIN....
ÇOK BAKMAK İSTERSENİZ...YAŞLILARA BAKIN...
ÇOK BAKMAK İSTERSENİZ HASTALARA BAKIN...

bakın...ki ölümü hatırlayın...yaşlanacağımızı....
ve .....
bunlar sadece birer sınav....

Ahiretse çok yakın .

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

ANLAMAK İÇİN YAZININ LÜTFEN TAMAMINI OKUYUN

Sokaktaki bu şeker kağıtları da kim?

Lolipoplar, bonbonlar, fondanlar, rengarenk şekerlemeler

Maşallah maşallah deyip, insan nazar etmekten korkuyor. Hele şu şekerlerin güzelliğine bakın heleYeni çıkmış galiba bu başörtülü şekerler! Ay Allah (c.c.)ım renklerin caf cafına bakın çingene pembesi, fıstık yeşili, portakal turuncusu, pastel mavisi, kızıllar.

İnsanın bu şekerlere baktıkça bakası geliyor. Gözümüz gönlümüz açılsın be! Çağdaşların hala göz zevklerini bozuyor mu acaba bu şekerler? Yok daha neler, hiç olur mu, bu başörtülü şekerler yıllarca az çekmemişti, neydi o öcü, örümcek kafalı, eski kafalı, geri kafalı,kara sofu, takunyalı, tutucu, mürteci sözleriyle az rencide edilmemişti bunlar. Şimdi geçmişin acısını çıkarıyorlardır.

Gerçi başörtülü hanımlar ne yapsalar bu çağdaşlara yaranamazlar. Başörtü dışında kızlarımızın kıyafetlerine, kendilerine gıpta ediyorlardır hani! Ama ah o başlarına sıkı sıkı bağladıkları başörtüsü. Varsa yoksa saçlarını göstermemekte yatıyor bu gizli sır. Üstlerinde spor kıyafetler, başlarında rengarenk örtüler. Modernliğin, şıklığın ve zarafetin adresi şu markada deyip birbirleriyle güzel olma yarışına giren kızlarda yok değil. Tesettür asıl amacından sapıyor mu ne? Yoksa bana mı öyle geliyor? Bizler demode mi kaldık yoksa?

Allah (c.c.)ın ayetlerini unuttular mı? Mümin kadınlara söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar namus ve iffetlerini esirgesinler. (Örtüyle kendiliğinden) belli olan yerleri müstesna olmak üzere, ziynetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler (Nur,31).

Allahü Teala ziynetlerini teşhir etmesinler derken, buradan çıkan anlamı hiç düşündüler mi? O cırtlak renklerle Allah (c.c.)ın rızasını mı, yoksa başkalarının rızasını mı kazanmaya çalışıyorlar?

Amaçları nedir? Yüzlerini, gözlerini boyayıp, cilalanıp nereye böyle takır tukurr30; Bizim diğer kadınlardan farkımız olmalıydı. Moda diye de Allah (c.c.)ın ayetlerini göz ardı etmemeliydik. Evlerinizde vakarınızla oturun. İlk cahiliye (devri kadınları)nın açılıp saçılarak, ziynetlerini göstererek yürüyüşü gibi yürümeyin. Namazı kılın, zekatı verin, Allah(c.c.) ve Resulüne itâat edin.(Ahzab, 33).

Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar (Nur,31) ayetini okuduğumda her zaman aklıma topuklu ayakkabılar geliyor. Hani şu tak tuk yapan kadınların ayaklarını yerden kesen, yüksek ökçeli ayakkabılar Kuranı Kerim gerçekten bir hayat kitabı. Onunla hayatımızı şekillendirdiğimiz takdirde ancak o zaman takva ve izzet sahibi olabiliriz.

Allah(c.c.)ın kadınlara koymuş olduğu ölçü en güzel ölçüdür. Dinimiz toplumda fitne ortamı doğmasın diye kadını her bakımdan korumuştur. Hiçbir zaman kadınlara uyguladığı kurallar yüzünden dinimizi yanlış anlamamak gerekiyor. Bu din ancak okuyarak, araştırarak anlaşılır. Kadın sahabelerin yaşantıları, giyim ve kuşamları bizim için en güzel ölçüdür. Kuranı Kerim kadınları giyimleri konusunda bir renk belirtmese de, ölçü belirtmiştir. Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına, müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarıya çıktıklarında) örtülerini üstlerine almalarını söyle (Ahzab, 59).

Günümüzde müslüman hanımlar arasında takip edilen bir moda anlayışı var. Stilistler, tasarladıkları giyimlerle mümin hanımları kabuklarından çıkarmayı başardılar. Birbirlerinden görerek, birbirlerine özenerek, birbirlerinden daha çarpıcı ve güzel olabilmek için tesettür adı altında kuşandıkları giyimlerde bir takva, bir vakar görebiliyor muyuz acaba? Bir bayan olarak benim gözüme çarpan bu renklerin cazibesi beni bile bakmaya iterken, erkeklerin bakışları Bacıma ne güzel yakışmış gibisinden mi oluyor? Biliyorum aslında kötü niyetli olan benim değil mi?

Neden adımızı lekeliyorlar? Ne çıksa başörtülülerden çıkıyor, anlayışıyla bakan insanların ağızlarına dolanan kızlarımızın kıyafetleri bir kıskançlık anlayışı gibi algılansa da, aslında göze batan cinsten olduğu için bir ikaz olarak da anlayabiliriz.

Toplumda fitne ortamı doğmasına neden olmamalı kadın. Bilakis gerektiğinde kendini, adını ve namusunu koruyabilmeli. Her zaman yanımızda eşimiz, babamız, abimiz olmayabilir. Üstümüzdeki kıyafet öyle bir kıyafet olmalı ki, bizi her tehlikeye karşı bir zırh gibi sarmalı. Üzerimize odaklanan bakışları geri tepebilmeli.

elbise süslü püslü olup da bizzat kendisi ziynet gibi olmayacak. Ayrıca bakışları üzerine toplayabilecek şekilde renkli, desenli, altın ve gümüş işlemelerden de kaçınılmalıdır. (Buhari edebülmüfred Hakim müstedrek).

Amacımız dikkat çekmek, bakışları üstümüze toplamak olmamalıdır. Kıyafetimiz takva, edeb, ahlak numunesi olmalı. Giysi dar değil, geniş ve bol olmalı, fitneye neden olacak bir yeri belli etmemelidir. (Ebu Davud, Sünen).

Bazı kıyafetler vardır ki, tam tedbir tesettüre uygundur. Fakat farklılığından dolayı dikkat çekici de olabilir. Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) şöyle buyuyor Her kim belli eden bir elbise giyerse, Allah(c.c.) da ona Kıyâmet gününde zillet elbisesi giydirir. O da ona ateş olur ( Ebu Davud).

Bazı hanımlar evlerinde yapmadıkları süsü dışarıya gösteriyorlar. Ter kokusunu, kötü kokuyu bahane edip parfümler, deodorantlar kullanıyorlar. Tabii bu ağır kokularla toplumun düzenini kaçırdıklarının da farkında değiller. Aslında amaçları düzen kaçırmak, dikkat çekmek, ortalığı altüst etmek değil mi? Bir kadın koku sürünüp bir kavmin (topluluğun) yanına uğrar da onlar bunu hissederse zina etmiştir (İmam-ı Ahmed).

Bir pantolon modasıdır, aldı başını gidiyor. Hiçbir şeyden geri kalmıyorlar. Sanki dersin açıklarla kıyafet yarışına girmiş bu hanımlar. Bakın, aslında bizler ne kadar, modern ve çağdaşız, der gibi dar pantolonları giyip ortalıkta tesettürlüyüz diye geziniyorlar. Allah (c.c.) aşkına bunlar şimdi tesettürlü mü? Tesettür nedir Örtünme, saklanma değil mi? Ama bunlar bir şeyi saklamaktan çok belli etme telaşındalar. Üstelik pantolon erkeklere benzeme yönünden de kadın için uygun değildir. Erkeklerden kadınlara, kadınlardan da erkeklere benzeyene Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) lanet etti. (Buhari).

Yabancı erkeklerle konuşurken dikkat etmemiz gerekiyor. Onlarla kıkırdayarak, kırıtarak konuşmamalıyız. Takvamızdan ödün vermeden, kuşkuya yol açmayacak tarzda olmalı sözlerimiz. Hal ve tavırlarımızda önemli tabii. Normal bir şekilde yani bilinen biçimde olmalı davranışlarımız. Ey peygamberin kadınları, siz kadınlardan herhangi biri (gibi) değilsiniz eğer sakınıyorsanız, artık sözü çekicilikle söylemeyin ki, sonra kalbinde hastalık bulunan kimse tamah eder. Sözü maruf bir tarzda söyleyin. (Ahzab,32)

Bizler sokakta raks eden bon bon kızlar gibi değiliz. Bizler şeker kağıdı gibi de giyinmeyiz. Cahiliye kadınları gibi sokakta kırıtarak da yürümeyiz. Sevgili mümineler! Unutmayın bizler İslam toplumunun ana çekirdeğini oluşturuyoruz. Hani bir söz vardır, bir erkek eğitirseniz, bir insan eğitmişsinizdir. Bir kadın eğitirseniz, bir toplumu eğitmişsinizdir. Geleceğin mücahitleri inşallah bizim ellerimizle yetişecek.

Allah (c.c.)ım! Hak yolunda olduğumuzu sanıp da asıl gayeden uzaklaştırma bizi. Cahiliye kadınları gibi amaçsız bir hayatın çirkin araçları yapma bizi. Günaha çağıran vesileler olmaktan, hayatın boş figüranları olmaktan sana sığınıyoruz.
ALINTI

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Tabiki kardeşim ama 4 ten sonra ancak mesai saatinde bakamıyorumm.. yardımlarınız için ALLAHIM İki cihandada razı olsun sizlerden.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Allah ım sen bızlerı hakıkı tesetture rıayet eden razıoldugun salıha kullarından eyle amın.....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ben hakkıyla yerine getirmeye çalışırken tesettürü rahatladığımı hissetmeye başladım,, kaygılarımı bırakmaya başladım.. korkularımı..
eşimin yanımda nasıl güvenle yürüdüğünü farkettim.. kızımın geleceğinden korkmadığımı... benim gibi olmayacağını bildiğim için rahatladım.. benim kadar vakit kaybetmeecek.. günaha girmeyecek.. namaz kılacak.. tesettürlü olacak.. inşALLAH...
duadayım herkes için duada...
vakit yok.. yada geç her an. ölüm yakın ya AHİRET ya HESAP..
ALLAHIM YOLUNDA YÜRÜYENLERDEN EYLE BİZİDE

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettürsüz Türbanlılar

Oldukça uzun zamandır yüreğimi tüketen, tüketmekdende öteye giden kanatan bir konuda, sessiz,sakin, sabırlı, sebatlı davranmakdan vazgeçmeye karar verdim.
Evet bu konu Tesettürsüz türbanlılar....
Aklım almıyor bir türlü, alamıyor, terazinin hiç bir tarafına oturtamıyorum bunu, o kefeye koyuyorum sığmıyor, bu kefeye koyuyorum tartmıyor,nerden çıktı nerden geldi nerden bir virüs gibi yayıldı ve bir kanser hücresi gibi tüm benliğimizi sardı...
Sokaklar, okullar, işyerleri, heryerde hızla artan çoğalan Tesettürsüz türbanlılar.....
Çok değil, daha 5 6 sene öncesinde, ortalıkda 'rüküş' diye adlandırılan ve sayıları tek tükü geçmeyen , ve hatta tamamen sosyokültürel düzeyi düşük kesimin, 'islami' değil ama 'bişeyler giymeye çalışmış'bölümü olarak gördüğümüz bu kesim,şimdi alabildiğine bu ülkeyi bir ahtapot kolları gibi sarmış ve adına 'islami' denmekte...

Bu tamamen gayrıislami ve tesettüre aykırı kıyafet biçimleri nerden çıktı? nasıl yayıldı ve nasıl adına 'islami'konuldu....
Bu nasıl bir dejenere etme yöntemi, nasıl bir genç ve hatta orta neslin haya iffet duygularını, teşhircilikle, oyun oynarcasına, yer değiştirme yöntemi;, nasıl bir.' ayet i kerimelerle sabit bir farzı', esfelisafiline düşürme yöntemi aklım almıyor....
Bu dejenerayon oyununa yenik düşen, yenilen, gönüllü kurban olan, milyonlarca müslüman ailenin milyonlarca genç kadını ve genç kızı....
Yıllar öncenin üniversitelerin başörtülü tesettürlü kızları, mağdur ama vakar edep haya timsali, islam ahlakı ile ahlaklanmış, ve mümine mağrurluğu ile 'kendilerine her yerde gıpta edilen bir nesil' ile , şimdinin 'soytarı' kıyafetli, bayrak falamaları gibi başlarını bir bez parçası ile örtmüş, beden kıyafetleri tarifedilmez esfelisafilinlikde, yüzlerinde gramaj hesabı ağır makyaj, ellerinde sigara kollarında erkek arkadaşları ile'ahlak kavramlarını çözme konusunda artık pesettiğim üniversiteli türbanlıları'...

Her sabah işyerim olan hastaneye girerken, daha idare katında gözüme çarpan, cafcaflı taşlı fosforlu kafa mendilleri ile ona uygun vazgeçilmez makyaj ve palyaço kıyafetleri ile hastane çalışan tıbbi sekreter personelleri olan bir zibil gibi ^türbanlı ordusu'...

Evimin tam karşısındaki denizin kıyısındaki kayalıklara her gün erkeklerle gelen ve normal günleri vazgeçtim, ramazanda bile kayaların dibinde erkeklerle her türlü iğrençlikleri sergileyen bir 'zinakar türbanlı ordusu',ve bunları sürekli görmesine mani olamadığım 16 yaşındaki evladımın 'anne tek saygı duyduğum örtülü sensin^'cümlesiyle yıkılan yüreğim.....

Kafamda yüzlerce soru işareti...

Bu nesil bu bez parçasını neden takıyor?
Bu nesil bu bez parçasına neden türban yada başörtü imajı vererek 'islami' adını alıp,^' adına kurban olduğum İslam' ı ', kelimenin tam manası ile lekeliyor kirletiyor ve incitiyor...
Bu nesil, dünyanın hiç bir islam ülkesinde benimsenmemiş, yaygınlaşmamış, olur görmemiş bu kıyafet biçimini, nerden nasıl olduda aldı ve bunu 'müslüman kızın kıyafeti' diye benimsedi...
Bu nesil neden bu aksesuvarına yada mendiline ısrarla 'türban ' yada 'başörtü' diyor?

Müthiş ve korkunç bir komplonun, islamda kadını yerle bir etme projesinin orta sahada oynadığını kahrolarak kabul etmek durumundayım. Bu komplo hangi arada derede içimize kadar girip dakotalı david i oynadı, hangi arada derede ingiliz lawrens in başarısına ulaştı ve biz bu arada nasıl uyuduk bunu hala hazmedebilmiş değilim....

Ama buna 'dur' deme konusunda bir yerlerden başlanması gerektiğine mutlak inanıyorum, ve buna inanmanında ötesine geçip elzem bir uygulama biçimine dönüşmelidir diye keskin sınırlarda çiziyorum.

Bu mendil yada bez paçalarına 'türban' , yada 'başörtü' adını takmalarına mani olmak,bunun islam a maledilmesine mutlak engel olmak zorundayız. Bunun sadece bir aksesuvar ve mendil olduğunu , İslami bir kıyafet biçimi olmadığını heryerde, sanalda reelde her fırsatta , kalemle yada sözle ve vazgeçmeden bıkmadan anlatmak zorundayız.

İslam da kadının, bu zekice hazırlanmış ve uygulamaya geçilmiş komplo ve dejenerasyon sistemi ile, yerinin esfelisafiline indirilmesine engel olmak zorundayız.

Müminelerin onurunu gururunu kurtarmak zorundayız.
Kavallerimin bana dediği gibi' bizler dinazoruz abla' yı, 'bizler 1400 yıldır söylenen o ölümsüz bestenin güftesiyiz' le değiştirmek zorundayız.

16 yaşındaki evladımın 'saygı duyduğu tek türbanlının annesi' olması kavramını yıkıp, gerçek islam kızını kadınını ortaya çıkaracak şekilde, bu asimilasyon işlemini pasifize etmek zorundayız...

Şirkin, şer güçlerin, İslam ın üzerinde her türlü oyunları oynayan şeytanın askerlerinin, ın askerlerine galip gelmesine izin vermeme konusunda, her meselede olduğu gibi bu meseledede sorumluluk ve vebal düşmekde....

Ya Rab ! Sen bu oyunları, korkunç komploları kuranları, genç dimağları dejenere eden bu sistemi Kahhar sıfatınla kahret!, oyunlarını boz....

alıntı

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
KARDEŞLERİM.. Umarım yazılarla sıkmamışımdır sizi..
çok hoşuma gidenleri paylaşmak istedim...

ADEA KARDEŞİM...
Çektiğin sıkıntılar için hergün duadayım.. biraz hafiflesin diye sende geldiğin zaman iki satır yazıp durumunu bildirirsen çok memnun olacağım... hayırlı haberlerini bekliyoruz...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
emriye canım kardeşim yolladım istediğin şeyi bi bak....

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
bende sabahtan beri bekliyodum kardeşim saol......

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ve ben de bugün pardesü aldım benim ilk pardesümm
ve o kadar uygun fiyata aldım ki fabrika satış mağazıymış 65 liraya ve çok güzel ve çok yakıştı
mağazayı bi görseniz her taraf pardesü kap ferace onlarca
ferace de denedim bu arada o da çok yakıştı ama alamadım ya ona daha vakit var galiba şimdilik sen dur dedim
bir de eşim pek sevmedi feraceyi pardesü daha güzel dedi
ablam da mehtap farketmez diyor pardesü feraceden daha güzel diyor bilemedim ki
ama benim hayalim dedim ferace gelecek sene belki dedim
:) ya öyle çok seviyorum ki örtümü artık
kapandıkça kapanasım geliyor
Allahım sana şükürler olsun
layık olmasam da Rabbimin bu lütuflarına
bugün pardesü denerken güldüm ya dedim ben pardesü alacak insanmıydım kendi kendime şaşırıyorum
ben bana yakışmaz sanıyordum bi de öyle yakıştı ki
mesela uzun etekler giyiyorum artık pantolunu sadece örtümü ( dış örtümü) çıkarmayacaksam giyiniyorum
uzun etek giymek hiç tarzım olan bişey değildi bi 10 ay öncesinde bile ya kapanalı daha 1 senem olmadı bile
kapandığım ilk günler aldığım kapı bi giyeyim dedim giydim yok hayır şimdi sırası değil şimdi giyemem diyerek başlamıştım ben ya
kızlar anlatamıyorum ki içimdekileri 10 ay öncesinde hatta kapanmadan bi gün öncesinde pantolan kısa thisirt giyen ben bugün pardesü aldım....çok çok mutlyum çok şaşkınım kendi kendime bile .. bu kapalı bayan ben miyim başardım mı diyorum çokk şükür binlerce şükür
bundan 3 sene öncesinde Bediüzzaman haz. bana rüyamda ebelene debelene sonunda pınara ulaşacaksıın demişti... pınar acaba bu mu ki diyorum .. Allahım sadece senin rızan için... ne cennet sevdası ne cehennem korkusu Rabbim sadece senin rızan için... affet günahlarımı affet günahlarımızı.. bulunduğumuz doğru yoldan ayırma ..sabır gereken yerde sabrımızı şükür gereken yerde şükrümüzü koru Rabbim... Tüm hanım kardeşlerimize sen tesetürü sevdir allahım... Sana layık kullardan eyle bizleri...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
KARDEŞLERİM.. Umarım yazılarla sıkmamışımdır sizi..
çok hoşuma gidenleri paylaşmak istedim...

ADEA KARDEŞİM...
Çektiğin sıkıntılar için hergün duadayım.. biraz hafiflesin diye sende geldiğin zaman iki satır yazıp durumunu bildirirsen çok memnun olacağım... hayırlı haberlerini bekliyoruz...

ben de çok merak ediyorum adeayı ve hiç cevap vermeyince de korkuyorum yapamadı mı acaba diye....

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ah ahhhhh bir de bizim şu hissetiklerimizi bir de bizim yaşadığımz şu pişmanlıklarımızı nolur başka hanımlar da anlayabilse.... ne gereği var halbuki onlarca günahın ne gereği...
biliyorum onların da sızlıyor vicdanları ama ah şu kör olası nefis nasıl da zor gösteriyor

berat05

Yönetici
Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın...

Her daim vesile olabilmek duası ile

TEBLİĞ VE DESTEĞE DEVAM

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ve o kadar uygun fiyata aldım ki fabrika satış mağazıymış 65 liraya ve çok güzel ve çok yakıştı
ferace de denedim bu arada o da çok yakıştı ama alamadım ya ona daha vakit var galiba şimdilik sen dur dedim
bugün pardesü denerken güldüm ya dedim ben pardesü alacak insanmıydım kendi kendime şaşırıyorum
mesela uzun etekler giyiyorum artık pantolunu sadece örtümü ( dış örtümü) çıkarmayacaksam giyiniyorum
uzun etek giymek hiç tarzım olan bişey değildi bi 10 ay öncesinde bile ya kapanalı daha 1 senem olmadı bile
kapandığım ilk günler aldığım kapı bi giyeyim dedim giydim yok hayır şimdi sırası değil şimdi giyemem diyerek başlamıştım ben ya
kızlar anlatamıyorum ki içimdekileri 10 ay öncesinde hatta kapanmadan bi gün öncesinde pantolan kısa thisirt giyen ben bugün pardesü aldım....çok çok mutlyum çok şaşkınım kendi kendime bile .. bu kapalı bayan ben miyim başardım mı diyorum çokk şükür binlerce şükür
bundan 3 sene öncesinde Bediüzzaman haz. bana rüyamda ebelene debelene sonunda pınara ulaşacaksıın demişti... pınar acaba bu mu ki diyorum .. Allahım sadece senin rızan için... ne cennet sevdası ne cehennem korkusu Rabbim sadece senin rızan için... affet günahlarımı affet günahlarımızı.. bulunduğumuz doğru yoldan ayırma ..sabır gereken yerde sabrımızı şükür gereken yerde şükrümüzü koru Rabbim... Tüm hanım kardeşlerimize sen tesetürü sevdir allahım... Sana layık kullardan eyle bizleri...
canım kardeşim maşallah sana maşallah süphanallah..
pardesü başlangıcım benim hoş simdide var bitane en ferace gibi oda.. hatlarımı belli etmiyor.. ikisininde mantığı aynı.. yeterki sen doğru kullan.. feracenin yaz için çok uygun olduğunu düşünüyorum... rahat astarı olmadığı için sıkması da mümkün olmuyor.. tabi doğru olanı seçmek lazım..
EVET ŞÜKÜRLER OLSUN bugünümüze.. yaşadığım en kötü olay benim hicretim oldu.. ALLAHA RASULÜNE hicretim.. sınavımı verdimmi bilinmez RABBİM vermemizi nasip etsin.. 17 yaşımdan beri hep kapanacağım günü hayal ediyor olsamda aslında öle uzaklaşmıştımki .. yeniden yaklaştırana bin şükür.. binlerce şükür.. sanki yıllardır kapalıyım yıllardır bu yoldayım.. RABBİM ayırma bizi yolundan...

ben de çok merak ediyorum adeayı ve hiç cevap vermeyince de korkuyorum yapamadı mı acaba diye....
yapamadiysada yazsın.. en çok onun ihtiyacı vardı bizlere sanırım hep aklımda hep duamda ALLAH BİLİYOR..
ah ahhhhh bir de bizim şu hissetiklerimizi bir de bizim yaşadığımz şu pişmanlıklarımızı nolur başka hanımlar da anlayabilse.... ne gereği var halbuki onlarca günahın ne gereği...
biliyorum onların da sızlıyor vicdanları ama ah şu kör olası nefis nasıl da zor gösteriyor
Bir ses bir çığlık yürekte.. kime güzel gözükme derdindeyiz ALLAH aşkına ALLAH BİZİ NASIL SEVECEĞİNİ AÇIKÇA anlatmamışmı.. neden korkuyoruz biz..ölüm yanı başımızda.. insanların nefsani bakışlarından ne anlıyoruz ALLAH aşkına.. niye vazgeçemiyoruz biz.. zorla sığdığımız pantolonlar.. daracık kıyafetler kısacık etekler.. kim kurtaracak bizi? en çok sevenimiz annemiz.. sorsak 10 dakkalığına bizle giriermi mezara.. girmez bende giremem korkarım.. peki korktuğumuz şeyden neden sakınmayız biz.. KORKUYORUM ALLAHIM. senin beni sevmemenden korkuyorum........
Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın...

Her daim vesile olabilmek duası ile

TEBLİĞ VE DESTEĞE DEVAM
her daim devamm...
kimbilir bir vesile oluruzda..
bir kişinin daha hayatı değişir ..

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum
masaALLAH canim hayirli olsun gule gule kullan /......

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt