Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
beklerim beklerim beklerim güzel haberlerini Allah'ın izniyle.. profilimde mail adresim var bana ordan da ulaşabilirsin seve seve yardımcı olurum. bende istanbul'da yaşıyorum.. bu şehirde daha kolay ama zor olsa kaç yazar?

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
:):) bende ilk zamanlar hiç yapamıyordum ya 1saat harcıyordum aynada.. sonra alıştım ne bilim elim alıştı galiba. burdan sana nasıl anlatılır bilmiyorum ama ütü çok önemli ve çene altındaki iğne sonrası rahat oluyor.. yardımcı olamadım ama :) hakkını helal et

Olsun yazıma yorum yapman bile sevndirdi beni..iğne kullanıyorum..onda sorn yokta..snrasını beceremiyorum..iğne aşağı dğru kayıyor..tam cenemi kapatsın istiyorum beceremedm bi türlü..onun dışında bir sorun yok.

damla6191

Kayıtlı Kullanıcı
in cnm allahın izniyle kapanıcam. çok istiyorum bunu gerçekten :)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Olsun yazıma yorum yapman bile sevndirdi beni..iğne kullanıyorum..onda sorn yokta..snrasını beceremiyorum..iğne aşağı dğru kayıyor..tam cenemi kapatsın istiyorum beceremedm bi türlü..onun dışında bir sorun yok.

çene altındaki iğne derken onu kasteddim kaymaması.. bnde ilk zaman nasıl narin takmaya çalışıyordum iğneyi anlatamam dedim neden bu kadar kibar davranıorum iğneye? :) o kısmı çözsen ne bilim yakınında kapalı birine sorsan??

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ben de hala iğne takamıyorum
ya da
takıyorum çenemi kımıldatsam çıkıyor yaramaz
kaç ay geçti hala iğnesiz yapıyorum
ama yaz geliyor artık
benim de boğaz boyun kısmımın rahat etmesi için iğneyle tutturmam serbest bırakmam gerek
halledecem artık bi şekilde
bakalım yaz nasıl geçecek allah izin verirse
alışmıltık kısa kollara terliklere
inşallah rabbim sabrını ve kolaylığını verecektir

berat05

Yönetici
Allah'ım Sen sana uzanmış elleri geri çevirmezsin elbet .....​

Sen senin sevdiğin kulların hürmetine,
Sen verdiğin nimetlerin hürmetine,
Sen dualarını kabul ettiklerinin hürmetine
Tüm Kardeşlerime TESETTÜR nasip eyle​

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
GÜNAYDIN... canlar nasılsınız...
ben aslında bir hafta iğnesiz kullandım sonra hep kullandım iğne...
önceleri çengelli iğne şimdi ise toplu iğne işimi görüyor çünkü yakam falan açılıyor iğnesiz ben rahat edemiyorum..
DAMLACIM bence çok bekleme bir an önce iş yerinle konuş ve kapan ALLAHIN izniyle...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
günaydın
buketçim kapalı çalışabiliyo musun artık...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
çok saçma
ben de çok sevinmiştim halbuki

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettürlüyüm çünkü; kadınlık vasfıyla deği,insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum

Tesettürlüyüm çünkü ehli imana zarar vermek istemiyorum

Tesettürlüyüm çünkü;tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde
sonra kafamda taşıyorum

Tesettürlüyüm çünkü;islamı yaşamayı kolaylaştırıyor hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor....

Tesettürlüyüm çünkü bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü ; KULUM DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM….. !!!

Tesettürlüyüm Çünkü; RABBİM BÖYLE EMREDİYOR..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
ben de hala iğne takamıyorum
ya da
takıyorum çenemi kımıldatsam çıkıyor yaramaz
kaç ay geçti hala iğnesiz yapıyorum
ama yaz geliyor artık
benim de boğaz boyun kısmımın rahat etmesi için iğneyle tutturmam serbest bırakmam gerek
halledecem artık bi şekilde
bakalım yaz nasıl geçecek allah izin verirse
alışmıltık kısa kollara terliklere
inşallah rabbim sabrını ve kolaylığını verecektir

rabbim veriyor onun sabrını.. ben geçen yazı kapalı geçirdim inan 1 gün bunalmadım!! kapalı değılkende otobuste bu ayrımı çok fark ederdim şöyle ki biz açıktık sıcakta otobüste of'lardık puf'lardık bakardım imrenerek kapalı arkadaşlara of demek şöyle durdun mimikleri bile değişmezdi. bnde kapanınca fark ettim ki bunalmıyoruz vallahi billahi bunalmıyoruz :)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettüre girdiğim zaman kış mevsimiydi, kışın kapanmak kolay diyorlardı, ya yazın ne yapacaksın?? O sıcakta nasıl gezeceksin o kıyafetlerle. ne oldu her yerini örttün de?? açıkken sana kim ne yapıyordu da kapandın ??? bu konuşmalar devam ediyordu aile çevresinde. Yaz mevsimi geldiği zaman tamam dediler artık açılırsın, senin ne güzel kıyafetlerin vardı kim giyecek onları ??? cahilce söylemler etrafımda devam ediyordu. Uysal bir insan değilim ben dik başlı yapım var, benim dik başlılığıma ani çıkışlarıma rağmen hala konuşabiliyorlardı :) Onlara hep aynı cevabı verdim;sizene, benim seçimim bu sizene, siz istediğiniz gibi gezin karışmayın bana. Hiçbirinize bana karışma hakkı vermiyorum, herkez kendi evinin içine baksın benden başka yokmu sizin derdiniz....

İnsanlar sizi belli bir kılıfa koyuyorlar kafalarında, aileniz, arkadaşlarınız, çevreniz onların düşündüğüne ters bir hareket, radikal bir kararla ters köşeye yatırdığınız zaman acımasız tepkileri ortaya çıkıyordu.

Çok mu zordu, bu yaşta, yaşantısını bir kenara atarak iyi kapandı helal olsun, maşallah demek.
Tesettüre girmeden önce bende derdim bu sıcakta da kapanılmazki diye. Ama çok ciddi söylüyorum sıcak yakmıyor sizi, sanki içimde doğal klima var gibi, açıkken daha çok etkileniyordum sıcaktan.
Arkadaşlarım daha sonraları arayıp bizden sana tam destek diyorlardı, destek istemiyordum ki, kimsenin desteğine ihtiyacım olmadı ki benim. Yermeyin yeter diyordum, biz bana değil bilmeden Allah'a bile karşı çıkıyor olabilirsiniz.

Geçenlerde kapalı olan teyzemle aramda geçen bir konuşmayı aktarayım size;

T; canım bu sıcakta nasıl kapanıp çıkcaksın dışarı, açsana o güzelim saçlarını.ben bile yandım buraya gelene kadar.
B; ne diyorsun teyze ya ne açması ?? iyimisin ??
T; hadi hadi sende açılmak istiyorsun..
B: teyze git işine açmak istesem neden kapatayım, sezonlukmu bu ??
T: biz seni biliyoruz kızım, bırak şimdi napcaksın da kapandıysan, gitti güzelim saçlar ne güzel salıyordun saçlarını, küçük oğlumda çok kızıyor sana ablam gitti kapandı, gitti güzelim saçları diye.
B: siz beni kusursuz şekilde baştan yaratın, sonra bana göre yaşa sana cennet vercem deyin, bende hayatımı size göre yaşayım....

Yanlış olmasın yaşı 75-76 yaşında olan müşavirim var benim, beni gördü aaa dedi benim oğlum çok kızar böyle şeye iyiki seni görmedi. niye böyle birşey yaptın sen.
B: banane ki oğlunuzdan hem ben ne yapmışım ??
M: Yobaz olmuşsun. kuran da yok böyle birşey kendiniz uyduruyorsunuz bunları.
B: ... bey, bu yaşa kadar kuranı öğrenmemişsiniz, size ben öğrtemem. işimize bakalım lütfen buraya beni yargılamak için değil çalışmak için geldiniz...

Kimi insanlardan da şöyle bir tepki vardı:

*aaaa sen yoksa tarikatamı girdin, cemaatemi girdin de böyle kapandın. oralara gidenler hep kapanıyor. senin ki hangi tarikat ?? hangi cemaat ??? bizim bina da toplanıyorlar bazen zikir çekiyorlar korkuyoruz inan..

B; ; ya demi evet bende çok korkuyorum, beni canlı bomba olarak imha edecekler diye, haberlerde izlerseniz canlı bomba kızılayda kendini patlattı diye
aklınıza ben geleyim, yakında pimimi çekicem sizin gibi insanlar yüzünden de..

sonrasında yüzüme boş boş bakan bir ifade :))))

Ee artık madem kapalısın, onlara göre yaşaman lazım söylemleri başladı bu kezde, artık bu müziği dinleyemezsin, sen ilahi dinle. bu filmleri izleyemezsin. dizilere bakamazsın, herşeyi islama uygun yaşa artık madem girdin bu yola hadi bakalım birde bunları yapta görelim o zaman....
Tesettüre girdim ben, benim için geç kalmış allah'ın emrini uygulamaya geçirdim. Kapanmanın bu kadar güzel olduğunu bilseydim lise çağlarımdan sonra kapanırdım. Beynimi kapatmadım ben, sadece başımı kapattım. Ne dinlediğim müzik, ne başka uğraşlarım değişmedi benim.

Önceki yazımda bana destek olup yorum yapan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim, yarın da tesettürün güzelliklerinden söz edeyim size, emin olun yazarken ben bile kendime şaşırdım ben nelerle mücadele ediyormuşum diye, ben bunları hiç kimseye dile getirmedim, bu zorlukları anlatmadım, durup kendim bile düşünmedim aslında, düşünmeye gerek duymadım hiç sormadım kendime ne yaptım ben diye ?? biliyordum ben güzel birşey yaptım..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum canım..
Yazdıklrını zamanında ben de yaşadım.. Çok geride kaldı ama sizlerin yazdıklarını okudukça ben de o günlere dalıp gidiyorum..
Ailem, çevrem, akrabalarım arasında tesettürlü yok ve aşırı tepkiliydiler..
Tarikata mı girdin? diyenler.. Neler neler...
Mücadele etmek zordu.. EN güzeli de, o zamanlar Rabbime en yakın olduğum zamanlardı.. Rabbim ve ben..
Kimse beni kurtarmayacaktı.. Rabbimin kelamının üzerine söz mü vardı ki?
Rabbim tüm kardeşlerime nasip etsin.. Acele etsinler.. Korkmasınlar.. Biraz cesaret..
Rabbim yar ve yardımcımız olsun..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum canım..
Yazdıklrını zamanında ben de yaşadım.. Çok geride kaldı ama sizlerin yazdıklarını okudukça ben de o günlere dalıp gidiyorum..
Ailem, çevrem, akrabalarım arasında tesettürlü yok ve aşırı tepkiliydiler..
Tarikata mı girdin? diyenler.. Neler neler...
Mücadele etmek zordu.. EN güzeli de, o zamanlar Rabbime en yakın olduğum zamanlardı.. Rabbim ve ben..
Kimse beni kurtarmayacaktı.. Rabbimin kelamının üzerine söz mü vardı ki?
Rabbim tüm kardeşlerime nasip etsin.. Acele etsinler.. Korkmasınlar.. Biraz cesaret..
Rabbim yar ve yardımcımız olsun..

en çok da tarikat konusunda şüpheleniyorlar :) şimdi gülüyorum artık.. şuan zorluk yaşayanlarda cesaret edemeyenlerde yada tepki alanlarda gün gelecek benim gibi gülecekler..
Allah herkesin yardımcısı olsun

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
en çok da tarikat konusunda şüpheleniyorlar :) şimdi gülüyorum artık.. şuan zorluk yaşayanlarda cesaret edemeyenlerde yada tepki alanlarda gün gelecek benim gibi gülecekler..
Allah herkesin yardımcısı olsun

Aynen canım.. Zamanla herşey değişiyor.. Rabbim çook büyük. Yardım ediyor..
Zorluklarla mücadele sabrı veriyor Rabbim..
İnşaAllah buradaki kardeşlerimizn (repsol, hicran, adea,damla...) hayırlı haberini duyacağız en yakın zamanda..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
her gün onlardan haber var mı diye açıyorum siteyi.. Rabbim büyük inşallah inşallah onların haberlerini de alacağız Allah'ın izniyle..

setenay_eslem

Kayıtlı Kullanıcı
hira okadar güzel anlatmışsınki yaşadıklarını bizede bir yol oldu bunlar elbette hepimizin karsısına cıkabılecek seyler ama hiçbirinin bir önemi yok.insan bu yola baş koydumu kımse umrunda olmuyor değilmi.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt