Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
hira okadar güzel anlatmışsınki yaşadıklarını bizede bir yol oldu bunlar elbette hepimizin karsısına cıkabılecek seyler ama hiçbirinin bir önemi yok.insan bu yola baş koydumu kımse umrunda olmuyor değilmi.

bunun adına ateş deyin bunun adına aşk deyin ne derseniz diyin ama gönlünüze düştümü o aşk o ateş hiç birşey umrumda olmuyor inan!! öyle çetin sınav ki bu nefis öyle birşey ki.. (yaşayan bilir) bir örnek vereyim kapanalı 3-4 gün olmuştu rüyamda kendimi açık gördüm uyandım hayırdır inşallah dedim hakkıyla kapanamadım mı ki diye bir süre düşündüm kalktım yüzümü yıkadım. işe gitmek için hazırlanırken baş örtümü bağladım aynada öyle çirkin geldim ki gözüme!! yemin ederim nefsimin 'böyle çok çirkinsin,açıkken ne güzeldin' dediğini duydum. nefis bu sınav bu anlık yeniledebilirdim. hemen besmele çektim Allah'a sığındım. herkes yaaşar bunları herkesin sana baktığını falan sanırsın!! ama bakmıyorlardır yada bakıyorlarsa da kimin umrunda? Rabbim ben örtündüğümde hoşnut bakıyorsa bana 2-3 kişi yüzünü ekşitmiş kaç yazar??? ya benim annem annem beni tesettürümle görüp yüzünü ekşitiyorsa yabancı kişi bakmış konuşmuş bana koymaz ki? çünkü içimdeki aşk beni güçlü kılıyor! sadece besmele besmele.. Rab'be sığınmak..

setenay_eslem

Kayıtlı Kullanıcı
ya bende sanki bir tek benım nefsıme zor gelıyormuş gibi gelıyor yanı kapananlar hemen kapanmışlar hiç sıkıntı cekmemişler gibi.demekki herkes nefsınle mucadele içinde oluyor.ama siz nefsinizi yenebilşmişsiniz maşallah.RABBİM benıde nefsını yenıp kapanan kullarından eylesin inşallah.kapanamayan diğer kardeşlerımızıde.

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
ya bende sanki bir tek benım nefsıme zor gelıyormuş gibi gelıyor yanı kapananlar hemen kapanmışlar hiç sıkıntı cekmemişler gibi.demekki herkes nefsınle mucadele içinde oluyor.ama siz nefsinizi yenebilşmişsiniz maşallah.RABBİM benıde nefsını yenıp kapanan kullarından eylesin inşallah.kapanamayan diğer kardeşlerımızıde.

canım kardeşim dediklerimi yanlış anlama ama oturduğun yerden nefsinle mücadele edemezsin ki? adım atmadıktan sonra kendin nefsimle savaşıyorum de dur neye yarar? boşa geçiyor zaman kardeşim 1dk sonra belki teslim edeceğiz ruhumuzu.. bu can bu beden emanet.. sana hesap sorulduğunda ne diyeceksin kardeşim Allah'ım örtünecektim ama nefsimi yenmeye çalışıyordum mu diyeceksin? şöyle düşün diyelim sana yarın öleceğin bildirildi bugünü nasıl yaşardın? hergünün son gününmüş gibi yaşa!! Rabbim ne buyurmuş : 'kullarım cehennemi toplu iğne başı kadar bile görselerdi başlarını secdeden ayırmazlardı.' bizler aciz kullarız tabiki herşeyi yapamıyoruz tabiki hatalarımız var (Rabbim affetsin) ama sen adım at kardeşim sen çabala! bunun da karşılığını alırsın. 'kimseye hardal tanesi kadar haksızlık yapılmayacaktır.'
dualarda ol kardeşim Allah yar ve yardımcın olsun

setenay_eslem

Kayıtlı Kullanıcı
sağol canım inşallah güzel haber vericem size en kısa zamanda

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
anam bensiz sohbet durun hemen okuyup dönüyorum

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ya canlarım benim DİLEK'lerim canım sıkkın bugün içim daralıyor..
ama biliyorum ALLAH çok yakınımda.. öel aciz öle pişmanımki... geçmişten, gecikmişliklerimden.. diyorumki hadi sil baştan, dinleme kimseyi hiç kimseyi duyma.... öle çok duydun ki yengem bir yıl önce kapandı güya tülle örtüyor başını... benim ilk kapandığım zamanlar bize geldiler... kuzenim elinde telefon fotoğraf çekiyor,
ben; dur başımı kapatayım dedim
yengem; bana ay manyakmısın kim bakacak
ben; çocuklar bakar arkadaşları bakar onlarda namahrem dedim
yengem çıldırdı resmen saçmalıyorsun falan neler neler kapı çalıyor ben başımı örtmek için elimi yazmama uzattım elime vuruyor çıldırdım resmen... fazla kapanmayı sevmiyormuş eee kapanmanın fazlası azımı var dedim...
duydum gördüm hiç biri umrumda değil valla... ALLAH YANIMDA YANI BAŞIMDA... umrumda değil kimse önce ALLAH

setenay_eslem

Kayıtlı Kullanıcı
dün mehtap arkadasımızmı yazmıştı hanı magazada alışveriş yapıyomuşta taytlada gıyersınız falan demişlerya.senınkıde onunki gibi yani.kapalılık var kapalılık var.yengende değişik tür kapalılardan:)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
dün mehtap arkadasımızmı yazmıştı hanı magazada alışveriş yapıyomuşta taytlada gıyersınız falan demişlerya.senınkıde onunki gibi yani.kapalılık var kapalılık var.yengende değişik tür kapalılardan:)

öle valla canım ama biliyormusun insan doğruyu anca yaşadıkça görüyor.. geçen hira dilek kardeşimizle konuşuyoruz benim pardesü muhabbetini hatırladık ... ben yok giyemem diyordum ama sana yeminle söyleyeyim geçmiş sayfalara bakarsan aralık 15 ten sonra giydim yani 2 ay sonra hemde ilk üzerime tuttuğumda ağlamıştım.. yani zaman... ilk zamanlar diz altı etek giyerdim şimdi asla giymem ama bu zamanla oldu zorla falan değil yanlışlarımı gördükçe düzeldim....
sınırlarımı çizdim, daha iyi oluyorum ALLAHIN İZNİYLE yani iyi düşün canım ama bekleme

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
ya canlarım benim DİLEK'lerim canım sıkkın bugün içim daralıyor..
ama biliyorum ALLAH çok yakınımda.. öel aciz öle pişmanımki... geçmişten, gecikmişliklerimden.. diyorumki hadi sil baştan, dinleme kimseyi hiç kimseyi duyma.... öle çok duydun ki yengem bir yıl önce kapandı güya tülle örtüyor başını... benim ilk kapandığım zamanlar bize geldiler... kuzenim elinde telefon fotoğraf çekiyor,
ben; dur başımı kapatayım dedim
yengem; bana ay manyakmısın kim bakacak
ben; çocuklar bakar arkadaşları bakar onlarda namahrem dedim
yengem çıldırdı resmen saçmalıyorsun falan neler neler kapı çalıyor ben başımı örtmek için elimi yazmama uzattım elime vuruyor çıldırdım resmen... fazla kapanmayı sevmiyormuş eee kapanmanın fazlası azımı var dedim...
duydum gördüm hiç biri umrumda değil valla... ALLAH YANIMDA YANI BAŞIMDA... umrumda değil kimse önce ALLAH

buketim walla hiç daralmasın için.. tamam geç kaldık ama Allah biliyor nasıl pişman olduğumuzu, Allah tevbeleri kabul edendir. kimin nasıl giyindiği de umrumuzda olmasın kişi kendinden sorumludur. örtünmekle birlikte ihmal etmeyeceğimiz şeyler var biz onlara yönelelim.. namaz gibi zikir gibi.. 'ibadetlerin en büyüğü beni çok çok anmanızdır.'

setenay_eslem

Kayıtlı Kullanıcı
buket zeynep işte benım sorunum tamda bu senın dediğin gibi herseyi düşünüyorum.yanı misafir gelınce nasıl örtuncem.dışarda ne gıycem.ben hepsını hazırlıyayım ondan sonra kapanyım ıstıyorum ama senınki en guzelı yaşıyarak anlamak.zamanla ögrenılıyor dgılmı

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
buketim walla hiç daralmasın için.. tamam geç kaldık ama Allah biliyor nasıl pişman olduğumuzu, Allah tevbeleri kabul edendir. kimin nasıl giyindiği de umrumuzda olmasın kişi kendinden sorumludur. örtünmekle birlikte ihmal etmeyeceğimiz şeyler var biz onlara yönelelim.. namaz gibi zikir gibi.. 'ibadetlerin en büyüğü beni çok çok anmanızdır.'

canım benim okadar haklısınki sana düğünden sonra bi işim düşecek inşallah... biraz rahatlada.... yaza pardesü almam lazım :) onu düşünüyorum bu ara bakalım

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
buket zeynep işte benım sorunum tamda bu senın dediğin gibi herseyi düşünüyorum.yanı misafir gelınce nasıl örtuncem.dışarda ne gıycem.ben hepsını hazırlıyayım ondan sonra kapanyım ıstıyorum ama senınki en guzelı yaşıyarak anlamak.zamanla ögrenılıyor dgılmı

canım benim inan yaşayarak oluyor... görüyorsun anlıyorsun..zaman lazım görmek bilmek yaşamak...
SOKMA AKIL YEDİ ADIM GİDER Der büyükler kimsenin aklıyla olmaz ben çok istiyorum.. BERAT ABLA gibi KALBUN_KESİR(DİLEK) gibi olmayı... dışarda, işte evde hep iyi olmayı ALLAHIN İSTEDİĞİ gibi olmayı... evet yol uzun ve biz bu yolda yürümek zorundayız... yoksa cehennem çok açık demi

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim okadar haklısınki sana düğünden sonra bi işim düşecek inşallah... biraz rahatlada.... yaza pardesü almam lazım :) onu düşünüyorum bu ara bakalım

canım buketiiimmm kardeşim cam siliyorum da sohbete ancak yetişiyorum :) işim düşecek ne demek başım üstüne..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim tez zamanda uyanmayı nasip etsin hepimize çok geç olmadan....Ölüm geldiğin iş işten geçmiş olacak

setenay_eslem

Kayıtlı Kullanıcı
bende.ben şuanda ibadetlerimi yapıyorum RABBİM kabul etsin inşallah ama kapanınca daha başka olacak gibi daha bir aşkla daha bir layıkıyla yapıcam gibi gelıyor.çünku ayet taşıycam ona göre yaşayıp örnek olmam lazım.ayy cok heyecanlıyım yaaa içim kıpır kıpırrrr:):):)inşallah kapanıcam.zaten cocuklugumdan beri istedıgm bir şeydi örtünmek ama işte ünvydı düğündü cocuktu kapıldık bu dünyaya gidiyoduk.RABBİM yolundan ayırmaısn inşallah

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canım buketiiimmm kardeşim cam siliyorum da sohbete ancak yetişiyorum :) işim düşecek ne demek başım üstüne..

kız yıne yağmur yagar dur yerinde... sileceksende camsilin içine sirke koy bak nasıl temiz oluyor aynalarını hatta heryeri sildiğin suya sirke koy canım bide gazeteyle sil camları ...
valla başka kimseden isteyemem bi tek senden en yakın yerde sen varsın istediğimi yapabilecek

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Dualarımdasınız inşaallah.
Selametle kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt