Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (9 Kullanıcı)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
33605_440260846246_4466059_n.jpg

''Sıcakta bunalmıyormusun ,daralmıyormusun örtüyle ?'' diye soruyorlar bana.

Soruyorum onlara;

''Cenneti müjdeleyen ayet ferahlık vermez mi sana ?''

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Bütün elbiseleri gördüm; iffet ve sakınmaktan daha iyi elbise görmedim...!

Hz.Ömer (radıyalllahu anha)

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşler lütfen giydiğimiz giysinin vücud hattını belli etmemesine gayret edin hacettepe üniversitende okuyorum kapalıların yüzde 80i maalesef montun altına daracık pantolon giyiyorlar harama düşüyorlar çok üzülüyoruz..

firdevs-i gam

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşler lütfen giydiğimiz giysinin vücud hattını belli etmemesine gayret edin hacettepe üniversitende okuyorum kapalıların yüzde 80i maalesef montun altına daracık pantolon giyiyorlar harama düşüyorlar çok üzülüyoruz..

Montun altına derken? Uzun pardesünün altına giyip pardesüyü çıkarmıyorsa sorun yok.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Çalışıyor musunuz peki? Çalışan bir kadın için ferace çok zor olur :/ Ben cesaret edemem.

yok calismiyorum inan insan giyinmeden once oyle dusunuyor bak bu konularda pek konusmam ama benim cevremde giyime ve markaya buyuk onem tasiyorlar ben fereceyi giyindigimde inan cok tepki aldim ama pek aldirmadim cunki insanin icindeki huzur hicbirseye degismiyor ya sen rabbimin emrini yerien getiriyorsun ve kendini disardan koruyorsun varmi bundan guzeli inan yok bak hele bi giyin tevekkeltu ala Allah de bak rabbul alemin sana nasil yardimci oluyor kendine hayret edeceksin hem calisiyorsan inan giyin bak yuregindeki ferahi onemli olan rabbimin gozundeki degerindir ve sana sunu soyliyeyimmi rabbimin gozunde deger kazandikca inan disaridaki insanlarin sozlerinden bile seni koruyor inan buna ben sahidim ya hele bir giyin bak elbet ilkte tepki olcak ama o muhtesem huzur yokmu ve sendeki o huzuru o takvayi gordukce herkez susacaktir..

berat05

Yönetici
Çalışıyor musunuz peki? Çalışan bir kadın için ferace çok zor olur :/ Ben cesaret edemem.

Çalışıyorum...

ve Feraceliyim....

Gönül gözüyle bakana zor değil....Yadırgamalar ,burun kıvırmalar, dikkat etmeleri ise hiç önemli değil....

Aşk bu.... Bir başkasının anlamasını beklersem bu aşkı yaşamadan ölür giderim...

Allah Celle Celeluhu aşkı....

Kimin ne dediği ne önemli.... ?

Beni gönül gözüyle görebilene "AŞK" olsun inşallah....

firdevs-i gam

Kayıtlı Kullanıcı

Çalışıyorum...

ve Feraceliyim....

Gönül gözüyle bakana zor değil....Yadırgamalar ,burun kıvırmalar, dikkat etmeleri ise hiç önemli değil....

Aşk bu.... Bir başkasının anlamasını beklersem bu aşkı yaşamadan ölür giderim...

Allah Celle Celeluhu aşkı....

Kimin ne dediği ne önemli.... ?

Beni gönül gözüyle görebilene "AŞK" olsun inşallah....

Ne iş yapıyorsunuz acaba?

firdevs-i gam

Kayıtlı Kullanıcı
yok calismiyorum inan insan giyinmeden once oyle dusunuyor bak bu konularda pek konusmam ama benim cevremde giyime ve markaya buyuk onem tasiyorlar ben fereceyi giyindigimde inan cok tepki aldim ama pek aldirmadim cunki insanin icindeki huzur hicbirseye degismiyor ya sen rabbimin emrini yerien getiriyorsun ve kendini disardan koruyorsun varmi bundan guzeli inan yok bak hele bi giyin tevekkeltu ala Allah de bak rabbul alemin sana nasil yardimci oluyor kendine hayret edeceksin hem calisiyorsan inan giyin bak yuregindeki ferahi onemli olan rabbimin gozundeki degerindir ve sana sunu soyliyeyimmi rabbimin gozunde deger kazandikca inan disaridaki insanlarin sozlerinden bile seni koruyor inan buna ben sahidim ya hele bir giyin bak elbet ilkte tepki olcak ama o muhtesem huzur yokmu ve sendeki o huzuru o takvayi gordukce herkez susacaktir..

Gül Berra imkan olsa da keşke seninle özel konuşabilsek.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Es selamu aleykum kardeşim..
Ben de 3 sene aynı iş yerinde, önce pardüse ile bir kaç ay sonrasında da feracem ile çalıştım..
Benim de sıkıntılarım oldu.. Önce ailevi.. Ailem karşıydı.. İş yerinde de çok tepki alacağımı düşündüm..
Çalıştığım yer de çok mutaassıptı.. Önceleri sadece tesettürlü bayan eleman çalıştırıyorlardı..
Sonrasında açıklar da alınmaya başlandı.. Sonrasında ise kıyafetler tek tip yapıldı..
İş yerimde tunik tarzında kıyafet ile çalışmaya başlandı.. Açık ve kapalılar aynı kıyafeti giyiyorlardı..
Ben o kıyafeti giymemek için çok uğraştım.. Çok dil döktüm.. Feracem ile çalışan tek bendim..
Genel müdürlüğe kadar gittim.. Feracesiz çalışamayacağımı, giyemezsem işten çıkacağımı çok net söyledim..
Zor da olsa, sıkıntılı da olsa sonunda halloldu..
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim.. Bana feracem ile müdürlük teklifi geldi..
İstemek.. Gerçekten istemek.. Rabbim yardım ediyor..
Bunu hep gördüm.. Çok yaşadım.. İstemenin şiddeti ölçüsünde, Rabbimin istediğimi nasip ettiğini gördüm.
Elhamdülillah.. Nefsimize çok ağır geliyor belki.. Ama o huzur gerçekten tarifsiz..
Ailemde, çevremde, akrabalarımda değil feraceli, başörtülü sayısı belki bir elin parmaklarını geçmeyecek derecede az..
A'dan Z'ye, eşim hariç bir kişinin desteğini almış değilim.. En başından beri..
Akrabam ve çevremin söylemleri, eleştirileri saymakla bitmeyecek kadar çok/tu..
Açılırsan, güzel giyinirsen, göze hoş gelen modern! kıyafetler giyersen, kaşlarını alırsan veya modern! kapalılardan olursan
on numarasın.. Sözlerin alası, dik dik bakışların merkezi oldum hep çevremde.. Zamanla alışan da oldu, hala konuşan da var.. Tavizsizliğimi ve üzerine daha fazla gittiğimi, seve seve, isteyerek yaptığımı görenlerin dilleri susar oldu..
Daha çok yakımda olan ve beni daha fazla tanıyanlar, arkadaş veya akrabalarımdan olsun, örnek aldılar..
Çünkü onlar beni dinleyenlerdi.. Bir kişiyi dinleyip anlamak da, onu tanıyıp sevmekten geçiyor..
Beni tanımayanların yadırgamaları ile tanıyanların örnek almaları arasındaydım..
Hiç bir şey engel olmasın, olmamalı.. Çok isteyin, çok dua edin..
Dualarda buluşmak duasıyla kardeşim.. Rabbim yar ve yardımcınız olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt