Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (12 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
çok biliyo onlar!! aynı konuşma damadımızın ailesınden bırıyle benim aramda da geçmişti. tülbenti arkadan bağlıyorlarya o başörtü bizimkisi türbanmış! bende tamam işte bizimki doğru, yani takılış şeklinden dolayı türban diyorsunuz dolayısıyla farz olan türbandır! dedim.
nûr suresi ayet 31:
inanan kadınlara da söyle: bakışlarını kontrol altına alsınlar, ırzlarını korusunlar. süslerini (ziynetlerini) açıkta kalanlar dışında göstermesinler. örtülerini (hımar) göğüs yırtmaçlarının üstüne kapatsınlar…
bu tür konuşmayalarda tek 1-2 cümleyle konuyu kapat uzatma tatlım (bnm tavsiyem)

evet canım benim herkes çok biliyo artık duymuyorum görmüyorum ya sadece diyorum ya aklıma takıldı ikisinden de kasıt neki diye? bi ara yengem takmıştı sende fazla kasıyon ben gelemem öle şeylere diye kendisi incecik bir tül altta bone yok kapandığını sanıyor ve benim kapı çalınınca başımı örtmem ona tuhaf geliyo ... türban veya başörtüsü adı ne bilmem ama bildiğim benim ki tesettür her an daha iyiye gitmeye çalışan inşallah

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
HasbünAllahü ve nimel-vekil, nimel-mevla ve nimen-nasir. gufraneke Rabbena ve ileykel masir..Allah bize yeter; o ne güzel vekildir, o ne güzel mevladır, o ne güzel yardımcıdır. Rabbimiz! senden affını dileriz, zira dönüs, ancak Sana'dır.

" Hüzünle titreyen gönle ince bir ah Dokunur..
Kalbi kırık olanın kalbine ALLAH Dokunur.. "

Rabbim yetmem ben bana; yetersin sen bana..
ELLerimi bırakma..
Ben beni bıraktığım zaman; sen beni bırakma..

Amin..
Amin..
Amin..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
nasıl bir düğün yapmayı planlıyorsunuz hiracım... aileler nasıl olsun istiyor....

cnmm benim ailem açık onlar davullu zurnalı ıstıyorlar bunda karsılarına dikilemiycem sanırım. bizim memleketimizdeki oyle olacak ama istanbulda sadece nikah.. Allah hayırlısını etsin artık Allah'tan nişanı kurtardım mevlidli olcak Allah nasip ederse

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
cnmm benim ailem açık onlar davullu zurnalı ıstıyorlar bunda karsılarına dikilemiycem sanırım. bizim memleketimizdeki oyle olacak ama istanbulda sadece nikah.. Allah hayırlısını etsin artık Allah'tan nişanı kurtardım mevlidli olcak Allah nasip ederse

İnşallah başı da sonu da hayırlı olsun. nişanı yaptınız zannetmiştim .. benin nişanım mevltli olmasa da gene de islama uygundu diyebilirm. oyun olmadı müzik olmadı ve duası yapıldı... düğünüm de kına gecesi oyunlu oldu ama kadın erkek ayrı ayrı yapıldı.. düğünüm de kadın erkek karışıktı ama oyun yoktu yine. ilahiler okundu Kuran okundu dua edildi.. böyleydi benimki de..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı cumalar diliyorum.
çok beğendim.
Sanki içimde hisettiğimi resme dökülmüş.
Emeğine yüreğine sağlık canım kardeşim.

Ve aleyküm selam ve Rahmetullah
yüreği narin güzel canım kardeşim..
hisseden yüreğine sağlık..gönülden ifade ettiğin hüsnü zan için kalbi teşekkürler Rabbim razı olsun canım
baki selam ve dualarımla
dualarda buluşmak duasıyla..
hayırlı ve bereketli günlerB)
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsinB)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
HasbünAllahü ve nimel-vekil, nimel-mevla ve nimen-nasir. gufraneke Rabbena ve ileykel masir..Allah bize yeter; o ne güzel vekildir, o ne güzel mevladır, o ne güzel yardımcıdır. Rabbimiz! senden affını dileriz, zira dönüs, ancak Sana'dır.

" Hüzünle titreyen gönle ince bir ah Dokunur..
Kalbi kırık olanın kalbine ALLAH Dokunur.. "

Rabbim yetmem ben bana; yetersin sen bana..
ELLerimi bırakma..
Ben beni bıraktığım zaman; sen beni bırakma..

Amin..
Amin..
Amin..
Rabbim ebeden razı olsun..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
381624_10151179500841247_1206891794_n.jpg

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ben bugün bir elbise giyindim.. tek parça bir elbise... işyerindeki arkadaşlarımın bazıları mehtap biraz daha dar olabilirdi üzerine oturmamış, birisi topuklu ayakkabıyle giyebilirdin birisi biraz boyunu kısaltabilirsin felan dediler.. tabi benim özene bözene aldığım elbiseye öyle denilince moralim düştü çok. bir de şöyle bir konu var arkadaşlar.. dün akşam eşim bizim okulda bir bayan öğretmen var öyle kahkaha atıyor ki yaşama sevinciyle dolu kadın felan dedi. çok hoşuma gidiyor böyle insanlar falan diye konuştu.ben de kahkaha atmak günahtır. öyleki evli bir kadın kahkaha atıp da evli bir erkekte de kahkakası çok hoşuma gidiyor demesi nasıl bi günahtır ..dedim peki ben işyerinde kahkaha atsam da başka bir adam da mehtabın kahkahası çok hoşuma gidiyor dese hoş bişey mi dedim.. o da lafı nerelere çekiyorsun dedi . arkadaşlar ben haksızmıyım şimdi..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim mehtabım hiç kimseyi takma arkadaşların istediğini söylesin sen doğru bildiğini yap elbisen daha dar olsa arkadaşların beğense ama sen tesettürlü bir bayan olarak ol elbisenin içinde rahat edemezsen veya topuklu ayakkabıyı tak tak diye ayağında taşısan için rahat olacakmıydı yooooooo bırak onlar öle söylesin sen içinden geleni yap takma.... eşine gelince kadının davranışı hoş değil tamam ama eşin art niyetli değildir emiinm buna hani ne bileyim bazen hayatı takmayan rahat hayattan fazlasıyla zevk alan insanları severiz bizde insan olarak bunu kastetmiştir sen sinirlenip üzülme olurmu

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

ben bugün bir elbise giyindim.. tek parça bir elbise... işyerindeki arkadaşlarımın bazıları mehtap biraz daha dar olabilirdi üzerine oturmamış, birisi topuklu ayakkabıyle giyebilirdin birisi biraz boyunu kısaltabilirsin felan dediler.. tabi benim özene bözene aldığım elbiseye öyle denilince moralim düştü çok. bir de şöyle bir konu var arkadaşlar.. dün akşam eşim bizim okulda bir bayan öğretmen var öyle kahkaha atıyor ki yaşama sevinciyle dolu kadın felan dedi. çok hoşuma gidiyor böyle insanlar falan diye konuştu.ben de kahkaha atmak günahtır. öyleki evli bir kadın kahkaha atıp da evli bir erkekte de kahkakası çok hoşuma gidiyor demesi nasıl bi günahtır ..dedim peki ben işyerinde kahkaha atsam da başka bir adam da mehtabın kahkahası çok hoşuma gidiyor dese hoş bişey mi dedim.. o da lafı nerelere çekiyorsun dedi . arkadaşlar ben haksızmıyım şimdi..

Değerli kardeşim

İşimiz zor...imanın tadını aldıkça kolaylaşacak inşaAllah...merak etmeyin...

Siz her ne giyseniz mutlaka birinin zevkine aykırı giyinmiş olacaksınız...

Amacımız dinimizi yaşamak...Siz dine uymaya çalışırken onlarda sizde ki bu değişikliğe alışacaklardır..Hem kendinize hem onlara zaman verin...en önemlisi sizin değişim çabanızın nedenini doğrularıyla öğrenmeleri...

Dışarda son derece modern ! giyinen bir bayan FERACE nin siyahlığına bürünmüş bir kadını ne kadar modern ! görebilir ?

Amacımız modern olmak değil...İSLAM ı tüm güzellikleri ile yaşarken , her halimizle onlara örnek olmalı ,heveslendirmeli ve sevdirme çabasında olmalıyız. Amaç çevrenin istediği gibi giyinmek olsaydı eğer inanın bana biz bile kendimizi beğenmez en moda kıyafetleri isterdik!

Amaçtan dışarı çıkmamaktır....bizim gayemiz bu...Özellikle çok belirtiyorum ;

Yeni kapanan kardeşlerimizi hemen pes edeceklerine zaman versinler kendilerine...Rabbimizin rızası herşeyden önemli..bırakın... alışacaklar...giyiminize eleştiri yapanlar güncel zevklerinde olduklarından çok doğal eleştirmeleri
Kızmayın yani...gücenmeyen...sabır size lazım...
Ben kapandım diyiverin.... bu kadar basit işte... bu yüzdendir ki....kendimi islamın istediği ölçüde giydiriyorum ve bunu tüm kalbimle inanarak yapıyorum diyiverin ne olmuş?

Bunu istesinden geleceksiniz biliyorum...

İlaveten Eşinize doğru olanı söylemişsiniz...Ama sakın kızarak kırarak söylemeyin..
Evinizde eşinize tatlı dille yaklaşın ki ; her anlamda huzurunuz daim olsun

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
evet çok haklısınız tatlı dil ve sabır gerekli.. eşimin zaten art niyetli olmadığını biliyorum sorun başkalarının hareketlerini doğru görmesi .biraz da olayları ya da durumları kendi nefsimize göre değil de islama göre değerlendirmek gerekli.. tamam benim eşim de bayanın o kahkahası bir sevinci hatırlatsa da başka bir beyde şehvet de uyandırabilir... ben özellikle dikkat etmeye çalışıyorum topluluklarda aşırı sesli bi şekilde gülmemeye çalışıyorum.. ama takdir edilen bi başkası... gerçi ben allah için dikkat ediyorum ama yine de eşimin başka bir bayanı onaylaması övücü bi şekilde konuşması beni üzdü...inşallah arzu ettiğim islami aileyi Allah bize de nasip eder. elbise konusuna gelince ya da başka bişey insanların eleştirir şekilde konuşmaları hakikaten etkiliyor.. bazen insanları anlayamıyorum.. bazen yanlış bi zamanda doğmuşum gibi geliyor... bir ailenin refah bir hayat yaşaması dini bi hayat yaşaması önce anneden başlar.. anne temel taşıdır ailenin.. bu nedenle kadınlar üzerinde oyunlar oynandı.. köylü kadını ya da kapalı kadını görgüsüz gördüler... soydular kadını boya yaptılar ortalığa saldılar vahşi kurtların içine saldılar..buna medeniyet dediler modern kadın dediler.. ve sonra kadın bunu sevdi bu kez zorla değil isteyerek evinden süslenerek çıktı.. kadın evinde oturup eşine çocuğuna bakmayı kölelik gördü...batı bunu öyle güzel empoze ettiki müslüman bir ülkede sevdirerek başardı bunu. çarşıya çıktığımızda hal ve hareketleriye görünüşüyle müslüman bir ülkede yaşadığımız belli oluyor mu? bir kişi bize bakıp da müslümanlığa özenmiyorsa imanımızı gözden geçirmemiz gerekli... kapalı bayanlar da artık kapalı gibi görünmüyorlar.. açık bayanlar diyor ki onlara bakıp böyle kapanmaktansa açık olmak daha iyidir diyorlar. nasıl insanlar olduk bilemedim.. kocaman lüks evler alıyoruz ama asıl yurdumuzu ahiretimizi unutuyoruz... kocaman bahçelere sahibiz ama cennet bahçelerimizi unutuyoruz...amaçlarımız 2 günlük dünya için..

berat05

Yönetici
Çok yerinde bir tespit yapmışsınız....

Maaşallah diyeyim..

Ancak bizler gibi islamı yaşamak isteyen kişilere RABBİM tebliği nasip etti....

Gayret edelim kardeşim...Sabırla.....

Ölüm öyle yakın ki...... bu yüzden nefse kulak vermeyelim...şeytana da prim...

Eşimize çocuklarımıza sevdiklerimize doğruyu öğretmenin gayretiyle islamı aşılayalım...

Bilseler di yapmazlardı..... bunu hiç unutmayalım ve bilmelerini sağlayalım...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim bu yolda ayaklarımızı,
kalbimizi sabit kılsın,şaşırtmasın ...
Hidayette olup sapıtanlardan-saptıranlardan değil,
hidayete vesile olanlardan eylesin inşallah

AMİN AMİN AMİN...
ALLAH RAZI OLSUN.
DEĞERLİ KARDEŞİM.
ALLAH RAZI OLSUN

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
Ferace siyah, uzun, vücut hatlarını belli etmeyen elbise tarzı bi giysi canım.
Çok da güzel, tesettüre uygun bir kıyafet ben çok severim :)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Of, kapalı olduğum için bazıları dalga geçmeye başladı...

Ne oldu? Gözünüze mi batıyor kafamdaki ya? Zaten bir şey bilmeyen 2-3 liseli dalga geçiyor. Beddua da etmek istemiyorum, yeter artık. Ne olursa olsun ben kafamdakini çıkarmayacağım, aman kim ne derse desin!

Ben hala mutluyum...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Of, kapalı olduğum için bazıları dalga geçmeye başladı...

Ne oldu? Gözünüze mi batıyor kafamdaki ya? Zaten bir şey bilmeyen 2-3 liseli dalga geçiyor. Beddua da etmek istemiyorum, yeter artık. Ne olursa olsun ben kafamdakini çıkarmayacağım, aman kim ne derse desin!

Ben hala mutluyum...

ne mutlu sana ki hiç harama bulaşmadan kapandın... afferin sana unutma sen hepsinden güçlüsün.. çünkü asıl pehlivan nefsini yenendir... Rabbim yolundan ayırmasın....sen doğru olanı yaptın.. onlar yanlış yapıyorlar...

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Öğrenmeye

ve
Öğretmeye devam

İnşallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt