Çalışıyor musunuz peki? Çalışan bir kadın için ferace çok zor olur :/ Ben cesaret edemem.
Es selamu aleykum kardeşim..
Ben de 3 sene aynı iş yerinde, önce pardüse ile bir kaç ay sonrasında da feracem ile çalıştım..
Benim de sıkıntılarım oldu.. Önce ailevi.. Ailem karşıydı.. İş yerinde de çok tepki alacağımı düşündüm..
Çalıştığım yer de çok mutaassıptı.. Önceleri sadece tesettürlü bayan eleman çalıştırıyorlardı..
Sonrasında açıklar da alınmaya başlandı.. Sonrasında ise kıyafetler tek tip yapıldı..
İş yerimde tunik tarzında kıyafet ile çalışmaya başlandı.. Açık ve kapalılar aynı kıyafeti giyiyorlardı..
Ben o kıyafeti giymemek için çok uğraştım.. Çok dil döktüm.. Feracem ile çalışan tek bendim..
Genel müdürlüğe kadar gittim.. Feracesiz çalışamayacağımı, giyemezsem işten çıkacağımı çok net söyledim..
Zor da olsa, sıkıntılı da olsa sonunda halloldu..
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim.. Bana feracem ile müdürlük teklifi geldi..
İstemek.. Gerçekten istemek.. Rabbim yardım ediyor..
Bunu hep gördüm.. Çok yaşadım.. İstemenin şiddeti ölçüsünde, Rabbimin istediğimi nasip ettiğini gördüm.
Elhamdülillah.. Nefsimize çok ağır geliyor belki.. Ama o huzur gerçekten tarifsiz..
Ailemde, çevremde, akrabalarımda değil feraceli, başörtülü sayısı belki bir elin parmaklarını geçmeyecek derecede az..
A'dan Z'ye, eşim hariç bir kişinin desteğini almış değilim.. En başından beri..
Akrabam ve çevremin söylemleri, eleştirileri saymakla bitmeyecek kadar çok/tu..
Açılırsan, güzel giyinirsen, göze hoş gelen modern! kıyafetler giyersen, kaşlarını alırsan veya modern! kapalılardan olursan
on numarasın.. Sözlerin alası, dik dik bakışların merkezi oldum hep çevremde.. Zamanla alışan da oldu, hala konuşan da var.. Tavizsizliğimi ve üzerine daha fazla gittiğimi, seve seve, isteyerek yaptığımı görenlerin dilleri susar oldu..
Daha çok yakımda olan ve beni daha fazla tanıyanlar, arkadaş veya akrabalarımdan olsun, örnek aldılar..
Çünkü onlar beni dinleyenlerdi.. Bir kişiyi dinleyip anlamak da, onu tanıyıp sevmekten geçiyor..
Beni tanımayanların yadırgamaları ile tanıyanların örnek almaları arasındaydım..
Hiç bir şey engel olmasın, olmamalı.. Çok isteyin, çok dua edin..
Dualarda buluşmak duasıyla kardeşim.. Rabbim yar ve yardımcınız olsun..