Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (12 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Tesettür kimliğimizdir..
Rabbimizin bizim için istediği en güzel,
en harika korunma şeklidir, edeptir..
Gerçek özgürlüğümüzün sembolü..
Rabbimize kulluğumuzun bir göstergesidir..
Rabbimizin açık emri, başımızın üstündedir..

fvcmp.jpg

berat05

Yönetici
Evet çok haklısınız ne yaparım nasıl olur ne derler birsürü düşünce aklımda
Yeneceğim inşallah bunları da...

Tevekkül kardeşim....

Tevekkül edin...

Kapatın gözünüzü....kalbinizin atışını dinleyin....A L L A H c.c. diyor...Her atışının bir manası var..... duyuyor musunuz ?

Dinlemek lazım....Şu dünyanın düzenini görmek.:Rabbin YÜCELİĞİNİ bilmek lazım...

Bırakın kendinizi RAHMAN' a Celle Celaluhu....

Alemlerin Rabbi.....herşeyden size yakın ken..... sizin tek yardımcınız "O" dur...

Herkese susması gerektiği zamanı bildirecek , izin vermeyecek tek "O" dur...

Sadece Biraz Cesaret.... Tevekkül edin... GÖNLÜNÜZDEKİ RAHMAN' la Celle Celaluhu buluşun..

Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed (s.a.v.)

"ALLAH' ım Sen Herşeye kadirsin...Görensin ,duyansın,bilensin.... DİNİ YAŞAMAK İSTEYEN TÜM ÜMMETİ Müslümana yardım et...Tüm hanımlarımıza tesettürü ÖĞRET....Dini ÖĞRET...SEVDİR...Bizleri ve diğer tüm kardeşlerimizi vesile kıl.... Bu kardeşlerimiz öyle kalpleri imanla dolsun ki...SEN' in rızan dahilindeki kullardan olsun....Rabbim SEN dilersen olur.... Kün fe yekün ! Rabbim...kardeşlerimize cesaret nasip eyle..imanın güzelliğini tattır ve önlerindeki her bir engeli ayır..

Herşeyin doğrusu bilen, kalpleri gören...dualara kat kat karşılığını veren MERHAMET ve Rahmet sahibi Güzel ALLAH'ım...Celle Celaluhu...

Bizlere merhamet eyle....amin..

Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed (s.a.v.)"

eskiz

Kayıtlı Kullanıcı
Ablacım ağlatma lütfen:(
Yapacağım inanıyorum Rabbim yardım edecek o cesareti verecek
Bir de bişy sormak istiyorum kap deniliyor galiba dizlere kadar oluyor onlardan istiyorum bazı markalara baktım fiyatları yüksek geldi hep mi öyle fiyatlar acaba? Ve mevsimlik mi oluyor onlar?

berat05

Yönetici
kap dediğiniz nedir bilmiyorum...İngilizcesi mi ?

Yoksa kısa olduğu için mi bu ad verilmiş...

Benim bildiğim pardesu ve feraceler var....bir de çarşaf... :)

Ben ferace kullanıyorum...tüm hanımlara da öneriyorum.... pardesu dahi olsa üzerimize yapışan dış giysi...dış giysi olmuyor...

Giyimlerimiz sadece başımızı kapatmaktan geçmiyor...Önce kalp tesettürü...İlim öğrenmek bilmek ve uygulamaktan ibaret....

Çünkü sizin yapacağınız bir yanlışı gören eğer bilmez ise sizi takip eder aynısını yapar.. bu iş nefsin işi değil.... Aynı yerde bulunamazlar...

Anlıyor musunuz?

Alışmak zor , garip, komik ...adını ne koyarsanız öyle gelebilir....zordur...

Ama ne kadar bilinçli olup doğruyu yapar ve böyle başlarsanız herkesin gözü daha çabuk alışır gönlünüzde mutmain olur...

Bu yüzden derim ki... alışveriş yapmayı düşündüğünüzde diz altı olanlar tesettürü kapsamaz.... açık olmaz sınız... aranızda açıklarla farkınız bu olur.... Dış giysi demek....vucudunuzun şeklini belli etmeyecek ve şatafatlı bir renk olmayan bir giysi demektir. Moda pardesular bele oturan -belde kemerli..renk cümbüşü halinde , başörtüler kısacık..neredeyse ensede..... ticari anlamlı...maneviyatı öldüren...çünkü baktırıyor , bedeninizi ele veriyor , güzelliğinizi vurguluyor...

Bu sadece giyime örnektir....Takva sahibi olabilmek için çok çalışmalı ve gerçekten doğruyu araştırıp bulmak uygulamak ve tebliğ de bulunmak lazım...

naçizane önerimdir değerli kardeşim....

eskiz

Kayıtlı Kullanıcı
Ben de pek bilmiyorum kap kısa olanlara deniliyor galiba
Evet haklısınız tabiki ama en azından başlangıcım böyle olsun dizlere kadar pardesü kap artık ismi ne ise altına bol pantalon
Sanırım şimdi yapabileceğim bu kadarı
İnşallah devamı da gelir...

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
eskiz, hosgeldin kardesim. Kapların mevsimlik olanları var herhalde, ama onlar yaz icin uygun gibi geliyor bana. Mevsimlik diye alıyorsun ama kısın donuyorsun yani :) Bu yüzden kardesim alacagın pardesü veya kapı dikkatle sec, özenle sec.. Cünkü mevsimlik cok tehlikeli bir alan gibi geliyor bana.. Yani kısın sogugunda ise yarayacagını pek düsünmüyorum.. Ama alacagın dükkanda bayan calısanlara sor, insaAllah yardımcı olurlar. Eger bu konuda yardımcı olacak baska insanlar varsa insaAllah bu konuda sana yardımcı olurlar, cünkü bosa harcama yapmanı istemem.

Allah'a CC emanet olun.. :)

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı

Tevekkül kardeşim....

Tevekkül edin...

Kapatın gözünüzü....kalbinizin atışını dinleyin....A L L A H c.c. diyor...Her atışının bir manası var..... duyuyor musunuz ?

Dinlemek lazım....Şu dünyanın düzenini görmek.:Rabbin YÜCELİĞİNİ bilmek lazım...

Bırakın kendinizi RAHMAN' a Celle Celaluhu....

Alemlerin Rabbi.....herşeyden size yakın ken..... sizin tek yardımcınız "O" dur...

Herkese susması gerektiği zamanı bildirecek , izin vermeyecek tek "O" dur...

Sadece Biraz Cesaret.... Tevekkül edin... GÖNLÜNÜZDEKİ RAHMAN' la Celle Celaluhu buluşun..

Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed (s.a.v.)

"ALLAH' ım Sen Herşeye kadirsin...Görensin ,duyansın,bilensin.... DİNİ YAŞAMAK İSTEYEN TÜM ÜMMETİ Müslümana yardım et...Tüm hanımlarımıza tesettürü ÖĞRET....Dini ÖĞRET...SEVDİR...Bizleri ve diğer tüm kardeşlerimizi vesile kıl.... Bu kardeşlerimiz öyle kalpleri imanla dolsun ki...SEN' in rızan dahilindeki kullardan olsun....Rabbim SEN dilersen olur.... Kün fe yekün ! Rabbim...kardeşlerimize cesaret nasip eyle..imanın güzelliğini tattır ve önlerindeki her bir engeli ayır..

Herşeyin doğrusu bilen, kalpleri gören...dualara kat kat karşılığını veren MERHAMET ve Rahmet sahibi Güzel ALLAH'ım...Celle Celaluhu...

Bizlere merhamet eyle....amin..

Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed (s.a.v.)"

Gönülden Aminnnnnnnnnnnn Ablacım

eskiz

Kayıtlı Kullanıcı
eskiz, hosgeldin kardesim. Kapların mevsimlik olanları var herhalde, ama onlar yaz icin uygun gibi geliyor bana. Mevsimlik diye alıyorsun ama kısın donuyorsun yani :) Bu yüzden kardesim alacagın pardesü veya kapı dikkatle sec, özenle sec.. Cünkü mevsimlik cok tehlikeli bir alan gibi geliyor bana.. Yani kısın sogugunda ise yarayacagını pek düsünmüyorum.. Ama alacagın dükkanda bayan calısanlara sor, insaAllah yardımcı olurlar. Eger bu konuda yardımcı olacak baska insanlar varsa insaAllah bu konuda sana yardımcı olurlar, cünkü bosa harcama yapmanı istemem.

Allah'a CC emanet olun.. :)
Hoşbulduk canım:)
Ben de aslında uzun dizlerimde bi mont almak istiyorum yaza doğru da mevsimlik alırım
Böyle kapanmış gibi konuşuyorum da inşallah yaparım

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm eskiz, inşallah kısa zamanda hayırlı haberlerini duyarız...

eskiz

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam
İnşallah gelirim güzel haberlerle:)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
tesettür nuruyla nurlanmış ablalarım,kardeşlerim bu sitedeki herkesin duasına ihtiyacım var cunku nişan hazırlıklarım tamam.. Allah nasip ederse 1 aralık nişanım var :) sızden her dua ısteyısımde beni hiç gerı cevirmediniz Rabbim de sızın bızlerın dualarını gerı cevirmez insallah.. tekrar benim için dua eder misiniz? Allahım inşallah kazasız belasız ibadet saydığım evliliğin ilk adımında işlerim kolaylaşır,kaza bela olmadan sağlamca adımımızı atarız inşallah,dua edin lütfen...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yar ve yardımcınız olsun.
yolunuz açık olsun.
dualarım sizinle inşaallah.
selametle kalın.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Kimse ALLAH'ın müsaade ettiğini yapmama engel olamaz..

Şehit Şamil Basayev

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canlar ya bişey soracam türban nedir ya bugün şefim bana sizin örttüğünüz türban dedi benim hanımım başörtülü sizinki siyasi simge dedi nasıl anlamadım aradaki fark ne nasıl yani ben yanlış bişeymi yapıyorum acaba dedim

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
canlar ya bişey soracam türban nedir ya bugün şefim bana sizin örttüğünüz türban dedi benim hanımım başörtülü sizinki siyasi simge dedi nasıl anlamadım aradaki fark ne nasıl yani ben yanlış bişeymi yapıyorum acaba dedim

daha neler sanki başörtünün üzerinde parti adı yazıyor....ne tuhaf ...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim öle işte yanılş anlaşılıyoruz sanırım... sen nısılsın nasıl gidiyor

hira06

Kayıtlı Kullanıcı

çok biliyo onlar!! aynı konuşma damadımızın ailesınden bırıyle benim aramda da geçmişti. tülbenti arkadan bağlıyorlarya o başörtü bizimkisi türbanmış! bende tamam işte bizimki doğru, yani takılış şeklinden dolayı türban diyorsunuz dolayısıyla farz olan türbandır! dedim.
nûr suresi ayet 31:
inanan kadınlara da söyle: bakışlarını kontrol altına alsınlar, ırzlarını korusunlar. süslerini (ziynetlerini) açıkta kalanlar dışında göstermesinler. örtülerini (hımar) göğüs yırtmaçlarının üstüne kapatsınlar…
bu tür konuşmayalarda tek 1-2 cümleyle konuyu kapat uzatma tatlım (bnm tavsiyem)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
çok biliyo onlar!! aynı konuşma damadımızın ailesınden bırıyle benim aramda da geçmişti. tülbenti arkadan bağlıyorlarya o başörtü bizimkisi türbanmış! bende tamam işte bizimki doğru, yani takılış şeklinden dolayı türban diyorsunuz dolayısıyla farz olan türbandır! dedim.
nûr suresi ayet 31:
inanan kadınlara da söyle: bakışlarını kontrol altına alsınlar, ırzlarını korusunlar. süslerini (ziynetlerini) açıkta kalanlar dışında göstermesinler. örtülerini (hımar) göğüs yırtmaçlarının üstüne kapatsınlar…
bu tür konuşmayalarda tek 1-2 cümleyle konuyu kapat uzatma tatlım (bnm tavsiyem)

nasıl bir düğün yapmayı planlıyorsunuz hiracım... aileler nasıl olsun istiyor....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt