Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (12 Kullanıcı)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Sonunda Paradisee abla :)
Allah daim etsin.
Bende cok sevindim, masaAllah bu ne coskudur :)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canımmmmmmmmmmmmmmm çok seivvindim allahım daim etsin zorlaklara karşı tüm şevkinle karşı durmanı nasip etsin inşallah... zor değil hiç zor deil işte bak oldu. Allahım sana şükürler olsun

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Arkadaşlar artık ben de kapalı bir kızım =)
Bugün kapandım ve dışarı çıktım.İlk çok yabancı geldim kendime, sanki herkes bana bakıyormuş gibiydi.
Şükürler olsun bugünleri de gördüm..

Ablacım bugün sağolsun arkadaşım destek oldu çıktık dolaştık camide namaz kıldık.. İlk tuhaf geldi ama sonra alıştım.Yarın da okula gideceğim =) Artık kapandım açmam doğru olmaz =)

La ilahe illallah.....

Değerli kardeşim....Maaşallah ve barekallah diyorum...

Şeytanın kulağını çekmiş Nefsini nakavt etmişsin bile Maaşallah...

Ancakkk

Şimdi başlıyor..Onlar azarlamayla gidecek değiller....Seni her an çelmeye çalışacaklar...
Kulağına kimbilir neler fısıldarlar...Aman sakın uyma -duyma - dinleme

Sadece RABBİNE BIRAK KENDİNİ...

Öyle tevekkül et ki....

Dışarı çıkmadan daha KALBİN tesettüre girsin....

İbadetlerine önem ver....Çünkü Rabbimin emirleri bir bütündür..Birini yapıp diğerini bırakmak ALLAH c.c. korusun....

Hayırlısı olsun inşallah diyelim..ve hep güzel haberlerinizi duyalım.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamünaleykum...
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin hanımlarına söyle, evlerinden çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar."

(Ahzâb Sûresi: 33:59.)

Başörtümüz oLmadan ASLA !

RABBİM bütün bayanlara kapanmayı nasip etsn inşALLAH....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
kapanalı 11 gün oldu rahatım şükürler olsun alışıyorum hergün daha iyi olmaya çalışıyorum... babamdan beklediğim tepki gelmemişti şükürler olsun ama bu sabah hazırlanmış çıkacaktım ki babam geldi kızımın yanına bana baktı şu başının haline bak dedi hiç bişey demedim diyemedim... üzüldüm kırıldım çok kırıldım oysaki onun yanında onun desteği ile kapanmak isterdim. olmadı şimdide kırıldım arada kafası karışıyor biliyorum geçen gün anneme buketin yeşil eteğinin üstüne yeşil şal alalım diyen adam bu sabah... neyse ya mutluyum ben yeni halime alışıyorum yadırgamıyorum artık aynadaki yüzümü.... ŞÜKÜRLER OLSUN DİYORUM HER SEFERİNDE ŞÜKÜRLER OLSUN

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim kadınlarımıza tesettürü nasip etsin (kapanma tabiri bana tuhaf geliyor)
Tesettür, Rabbine iltica etmek , Rabbim beni sen koru, emrindeyim demek
Rabbimin koruması altına girmek??? düşünün sizi kim koruyor kolluyor???
Düşünsenize hiç ücret vermeden , hani insanlar koruma tutarya badigart mı ne? bu ondan da güzel, o kadar güzel ki...
Evrenin sahibi tarafından koruma güvencesi altında .. ama dediklerini tutmanız gerekiyor
Başınızı dik tutun, utanmayın bu sizin en güzel cennetlik korunmanız, cehennemden kaçış giysiniz...
Rabbim yardımcınız olsun, genc kardeşlerimiz... kırk gün bir halde kalan bu hale alışırmış, dayanın sonu cennet

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
tesettür -setr- kelimesinden türemektedir. -setr- ise örtme, kapama anlamına gelir.
Esma’ül Hüsna da Allah’ın isimlerinden biri olan Settar, Rabbimizin örtücü vasfını ifade eder.

Ey iman sahipleri! Eğer Allah'tan korkarsanız, Allah size hakla bâtılı / iyiyle kötüyü ayırma gücü verir, kötülüklerinizi / çirkinliklerinizi örter. Allah, o büyük lütfun sahibidir.ENFAL SURESİ 29.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
kapanalı 11 gün oldu rahatım şükürler olsun alışıyorum hergün daha iyi olmaya çalışıyorum... babamdan beklediğim tepki gelmemişti şükürler olsun ama bu sabah hazırlanmış çıkacaktım ki babam geldi kızımın yanına bana baktı şu başının haline bak dedi hiç bişey demedim diyemedim... üzüldüm kırıldım çok kırıldım oysaki onun yanında onun desteği ile kapanmak isterdim. olmadı şimdide kırıldım arada kafası karışıyor biliyorum geçen gün anneme buketin yeşil eteğinin üstüne yeşil şal alalım diyen adam bu sabah... neyse ya mutluyum ben yeni halime alışıyorum yadırgamıyorum artık aynadaki yüzümü.... ŞÜKÜRLER OLSUN DİYORUM HER SEFERİNDE ŞÜKÜRLER OLSUN[/QUOTE

inşalllah daha çok alışacaksın başörtüsüne buketçim. bişeyi merak ettim annenlerle beraber mi kalıyorsunuz yani evleriniz aynı mı..??

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
kapanalı 11 gün oldu rahatım şükürler olsun alışıyorum hergün daha iyi olmaya çalışıyorum... babamdan beklediğim tepki gelmemişti şükürler olsun ama bu sabah hazırlanmış çıkacaktım ki babam geldi kızımın yanına bana baktı şu başının haline bak dedi hiç bişey demedim diyemedim... üzüldüm kırıldım çok kırıldım oysaki onun yanında onun desteği ile kapanmak isterdim. olmadı şimdide kırıldım arada kafası karışıyor biliyorum geçen gün anneme buketin yeşil eteğinin üstüne yeşil şal alalım diyen adam bu sabah... neyse ya mutluyum ben yeni halime alışıyorum yadırgamıyorum artık aynadaki yüzümü.... ŞÜKÜRLER OLSUN DİYORUM HER SEFERİNDE ŞÜKÜRLER OLSUN[/QUOTE

inşalllah daha çok alışacaksın başörtüsüne buketçim. bişeyi merak ettim annenlerle beraber mi kalıyorsunuz yani evleriniz aynı mı..??

YOK CANIM BENİM ÇOK YAKINIZ VE KIZIMA ONLAR BAKIYO... EŞİM GECE NOBETTE OLUNCA SABAH BENİM ÇIKIŞIMA YETİŞEMİYO ÖLE OLUNCADA SABAHTAN EŞİM GELENE KADAR BABAM VE YA ANNEM GELİYO AMA GENELDE BABAM

mir_erhan

Moderator
kapanalı 11 gün oldu rahatım şükürler olsun alışıyorum hergün daha iyi olmaya çalışıyorum... babamdan beklediğim tepki gelmemişti şükürler olsun ama bu sabah hazırlanmış çıkacaktım ki babam geldi kızımın yanına bana baktı şu başının haline bak dedi hiç bişey demedim diyemedim... üzüldüm kırıldım çok kırıldım oysaki onun yanında onun desteği ile kapanmak isterdim. olmadı şimdide kırıldım arada kafası karışıyor biliyorum geçen gün anneme buketin yeşil eteğinin üstüne yeşil şal alalım diyen adam bu sabah... neyse ya mutluyum ben yeni halime alışıyorum yadırgamıyorum artık aynadaki yüzümü.... ŞÜKÜRLER OLSUN DİYORUM HER SEFERİNDE ŞÜKÜRLER OLSUN

Selamün Aleyküm...
Sevgili kardeşimiz ve bütün kardeşlerimize...
En Önde gidenlerden... hayatlarını okudukça her birimizin her birinden bir parça olduğumuzdan şüphe etmeyeceğimiz
Efendimizin Şanlı SAHABESİNDEN
SAD bin EBİ VAKKAS;
Cennetle Müjdelenen on kişiden biri...defalarca malını yarısından fazlasını zekat olarak veren,
Efendimizin Kendisine '' Anam babam sana feda olsun Ey SAD dediği...
Annesine düşkünlüğüyle bilinirdi... Ona hizmet etmeyi herşeyin üstünde görürdü...
Müslüman olmakla şereflendiğinden annesi onu vazgeçirmek için her yolu denedi olmadı..
Hassasiyetini bildiği için bu kez vazgeçirmek için ÖLÜM orucunu tuttu...
Günler geçti ve açlıktan bayıldığını haber verdiler...
Sad R.A Annesine gelerek ;
'' Anne senin bin tane canın olsa ve herbirini tektek versende ben DİNİMDEN dönmem dedi...
bu kararlığını gören Annesi artık Yeminlerinden vazgeçti...
Bunu üzerine RABBİMİZ LOKMAN SURESİNİN şu ayetini indirdi...
'' Eğer onlar seni, hakkında bilgin olmayan bir şeyi (körü körüne) bana ortak koşman için zorlarlarsa, onlara itaat etme. Onlarla dünyada iyi geçin. Bana yönelenlerin yoluna uy. Sonunda dönüşünüz ancak banadır. O zaman size, yapmış olduklarınızı haber veririm.'' ( LOKMAN 15)

Dünyada onlarla iyi geçinin diyor Rabbimiz ama Dininizden taviz vermeyin...
Kararlı olursak Karşımızda ordular bile dursa Allahın izniyle dağılırlar...
MELİSSA kardeşimizin Belirttiği gibi..(Allah c.c. ondan razı olsun)
Tesettürle emrine girdiğin Korumasına girdiğin ALLAH'tır c.c
BAŞINIZ DiK TUTUN kararlı olduğunuzu tavizsiz sergileyin...

Beni Her okuyuşumda etkisinden saatlerce düşünmeye daldığım Şu Ayeti de Paylaşmak istiyorum...

'' Ey İnsanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Ne babanın evlâdı, ne evlâdın babası nâmına bir şey ödeyemeyeceği günden çekinin. Bilin ki, Allah'ın verdiği söz gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın ve şeytan, Allah'ın affına güvendirerek sizi kandırmasın. '' (Lokman 33)

Selam ve dua ile

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm...
Sevgili kardeşimiz ve bütün kardeşlerimize...
En Önde gidenlerden... hayatlarını okudukça her birimizin her birinden bir parça olduğumuzdan şüphe etmeyeceğimiz
Efendimizin Şanlı SAHABESİNDEN
SAD bin EBİ VAKKAS;
Cennetle Müjdelenen on kişiden biri...defalarca malını yarısından fazlasını zekat olarak veren,
Efendimizin Kendisine '' Anam babam sana feda olsun Ey SAD dediği...
Annesine düşkünlüğüyle bilinirdi... Ona hizmet etmeyi herşeyin üstünde görürdü...
Müslüman olmakla şereflendiğinden annesi onu vazgeçirmek için her yolu denedi olmadı..
Hassasiyetini bildiği için bu kez vazgeçirmek için ÖLÜM orucunu tuttu...
Günler geçti ve açlıktan bayıldığını haber verdiler...
Sad R.A Annesine gelerek ;
'' Anne senin bin tane canın olsa ve herbirini tektek versende ben DİNİMDEN dönmem dedi...
bu kararlığını gören Annesi artık Yeminlerinden vazgeçti...
Bunu üzerine RABBİMİZ LOKMAN SURESİNİN şu ayetini indirdi...
'' Eğer onlar seni, hakkında bilgin olmayan bir şeyi (körü körüne) bana ortak koşman için zorlarlarsa, onlara itaat etme. Onlarla dünyada iyi geçin. Bana yönelenlerin yoluna uy. Sonunda dönüşünüz ancak banadır. O zaman size, yapmış olduklarınızı haber veririm.'' ( LOKMAN 15)

Dünyada onlarla iyi geçinin diyor Rabbimiz ama Dininizden taviz vermeyin...
Kararlı olursak Karşımızda ordular bile dursa Allahın izniyle dağılırlar...
MELİSSA kardeşimizin Belirttiği gibi..(Allah c.c. ondan razı olsun)
Tesettürle emrine girdiğin Korumasına girdiğin ALLAH'tır c.c
BAŞINIZ DiK TUTUN kararlı olduğunuzu tavizsiz sergileyin...

Beni Her okuyuşumda etkisinden saatlerce düşünmeye daldığım Şu Ayeti de Paylaşmak istiyorum...

'' Ey İnsanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Ne babanın evlâdı, ne evlâdın babası nâmına bir şey ödeyemeyeceği günden çekinin. Bilin ki, Allah'ın verdiği söz gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın ve şeytan, Allah'ın affına güvendirerek sizi kandırmasın. '' (Lokman 33)

Selam ve dua ile

AĞZINA SAĞLIK ABİ... canım yanıyor işte değişmeleri hidayeti bulmaları için çok dua ediyorum oysa öle iyi insanlarki babam ilçemizdeki tüm yetimlerin gönlünü hoş etmiştir kim sıkışsa ilk babama gelir verdiğini geri bile almaz çoğu kez bi hasta bi yaşlı olsa nasıl gönüllerini hoş eder anlatamam.. inanırda ramazanda ilçemizde kimse oruç tutmazken o tüm alay eden arkadaşlarına rağmen tuttu.. ama gel görki örtü söz konusu olunca yok ya yok... ama ne var biliyormusunuz şunu anladım aile ve yakın çevre babanneme 8 sınıftayken namazı ben öğrettim annemede kimseden görmemişler alışmamışlar ki... ilçemiz desen aynı benle beraber ilcemizde oturanlardan sadece 4 genciz kapalı allahtan yeni gelen öğretmenlerden falan var.. şükürler olsun ilçenin çehresi biraz değişti... üzülüyorum çünkü korkuyorum onlar için ALLAHIM ya merhamet etmezse diye çok üzülüyorum çok

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
YOK CANIM BENİM ÇOK YAKINIZ VE KIZIMA ONLAR BAKIYO... EŞİM GECE NOBETTE OLUNCA SABAH BENİM ÇIKIŞIMA YETİŞEMİYO ÖLE OLUNCADA SABAHTAN EŞİM GELENE KADAR BABAM VE YA ANNEM GELİYO AMA GENELDE BABAM

anladım canımm..o zaman senin başörtüne sabah akşam karışamazlar. biliyo musun artık çevremdeki açık bayanlar için çok üzülüyorum.. keşke onlar da bilseler kapanmanın çok güzel bişer şey olduğunu zor olmadığını.. 5 vakit namazlarını kılıyorlar ama işte başörtüsü takamıyorlar.. şeytan başörtüsünü çok zor bişey olarak gösteriyor. keşke onlar için bişeyler yapabilsek bu mutluluğu anlatabilsek. biraz biraz anlatmaya çalışıyorum ama işte onaylıyorlar sadece... gerisi yok çok umursamıyorlar sanki... ne yapsam bilemiyorum açık arkadaşlarıma karşı nasıl bir yol izlesem...

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
La ilahe illallah.....

Değerli kardeşim....Maaşallah ve barekallah diyorum...

Şeytanın kulağını çekmiş Nefsini nakavt etmişsin bile Maaşallah...

Ancakkk

Şimdi başlıyor..Onlar azarlamayla gidecek değiller....Seni her an çelmeye çalışacaklar...
Kulağına kimbilir neler fısıldarlar...Aman sakın uyma -duyma - dinleme

Sadece RABBİNE BIRAK KENDİNİ...

Öyle tevekkül et ki....

Dışarı çıkmadan daha KALBİN tesettüre girsin....

İbadetlerine önem ver....Çünkü Rabbimin emirleri bir bütündür..Birini yapıp diğerini bırakmak ALLAH c.c. korusun....

Hayırlısı olsun inşallah diyelim..ve hep güzel haberlerinizi duyalım.

Teşekkür ederim:)
Evet asıl zor olan bundan sonrası.Sürekli vesvese veriyor.Bazen kapalı değilmişim gibi hisediyorum=)
Annem 1 aya kadar alışırsın, ben başörtümü evde unutup komşuya başım açık gitmiştim dedi=)
Zamanla inşAllah alışıcam:)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
annem açık kardeşim açık... canım acıyo etrafımdaki herkes için... hele eltim ben kapandıkça o açılıyo geçen kayınvalidem bizde resmen ağladı kocasının kıldığı namazıda batırıyo diye. insan yavaş yavaş kendini toplarda açılmak niye bide evde giyiniyo kimse yokken işe gittiğinde yada başka biryere hemen üzerindekini çıkarıyo falan dua ediyorum hepsine ne diyeyim allahım yardım etsinde kalplerine o aşkı yerleştirsin.. biz örnek olacaz sadece inan ilçede yabancı öğretmenler hariç 4 kişiyiz genç ve kapalı olan.. korkuyorum ya hakkını veremezsem diye ya örnek olamazsam:( bi ablamız vardı ünv hazırlanırken evinde kaldığmız ilk örtü aşkım onla başladı. Allahım namaza durması örtüsünü takması hepsi ne güzeldi nasıl özenirdi nasıl aşkla yapardı bize birkere olsun namaz kılın demedi ama bir gece ağlayarak yanına gidip abla bna örtü ver namaz kılacam diye ağladıımı bilirim örnek oldu ve hepimiz namaza başladık... öle olalım inşallah bazen görmek duymaktan etkilidir

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah buketçim örnek olunabilecek insanlar oluruz...benim sohbet grubum var hocayla konuşup bir günü de tesettüre ayırmasını söylemeyi düşünüyorum..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ne güzel yok benim öle bi şansım.. o yüzden okulu çok özlüyorum ne güzel günlerdi işte yok şimdi:(

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ne güzel yok benim öle bi şansım.. o yüzden okulu çok özlüyorum ne güzel günlerdi işte yok şimdi:(

ya heryerde var aslında işte bulmak lazım.. sen karstasın değil mi buketçim istersen senin için öğrenmeye çalışırım orada nerede yapıyorlar?

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
evet karstayım canım ama ilçesinde karsa gidip gelme durumum pek yok... sen yinede öğren çok istiyorum ki isteyenlerde çok olmazsa haftada birgün ilçemize davet ederiz çok iyi olur

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt