Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (11 Kullanıcı)

mir_erhan

Moderator
Sen Üzülme!! HATİCEM....
Yüreğini incittiler biliyorum.
Biliyorum akıttılar yıllarıdır gözyaşlarını...
Ve sen Akıtırken gözyaşlarını yüreğine...
Rabbinin üzerina yağdırdığı Rahmet Ayetleriyle serinlettin yüreğini...
Bakın dedin.. sustun... VE SEN AYET OLUP KONUŞTUN HATİCEM..

'' Rahmân'ın(has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler (geçerler); " ( Furkan 63 )

Sen AŞKLA yürüdün...
AŞKA yürüdün HATİCEM...Asırlar geçti...
Ama Sen ASRA AND içtin...Mutlak Ziyanların önünde durdun..
Hakdan şaşmadan... SABRA NUR ile YÜRÜDÜN...
VE EY GÖRMEDEN AŞKINA YANDIĞIM...
Sen Serinlet Rahmet Rüzgarlarıyla bu yüreği dedin...
VE ALLAH BUYURDU !
'' Fakat daha görmeden Rablerinden (azabından) korkanlara gelince, onlar için gerçekten hem bağışlanma hem de büyük mükâfat vardır. '' ( MÜLK 12 )

Selam ve dua ile

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
7. sınıfa gidiyorum. Ocak ayında namaz kılmaya başladım ama hala şımarık kötü kalpli biriydim. Sonradan dinimi araştırdım, araştıra araştıra düzeldim. Sonradan kapanmaya karar verdim, her ne kadar ailem engellemeye çalışsa da ben inanıyorum, inandığım şeyde kimseyi dinlemem.

ALLAH yar ve yardımcın olsun.
Yolunda emin adımlarla ilerlemende yardım etsin.
ALLAH senden razı olsun.
Büyüklerin düşünemediğini sen düşünüyorsun.
RAB'bim ayaklarını sabit tutsun.
Geleceğimiz sizlerden böyle sözler duymak beni sevindiriyor.
ALLAH'a emanet olun.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Ben kendi adima, burdayim.
Dualarimla ve kucucuk kalbimle..
Olunceye kadar insaAllah.
OY KURBAN OLSUN ABLAN SENİ VERENE... KAÇ AKŞAMDIR EŞİME SENİ ANLATIYORUM BİZİM KIZIMIZDA ONA BENZESİN DİYORUM... CANIM BENİM ALLAH YOLUNU BAHTINI AÇIK ETSİN
Sağol Kardeşim:)
Dikkat ediyorum zaten, konuşmam gülümsemem oturuşum bile değişti:a15:
Çok şükür bugünleri gösteren Rabbime..:a03:
DEMİ YA İNSAN TEPEDEN TIRNAĞA DEĞİŞİYO OLAMAZ BÖLE BİRŞEY
Sınıfımızın yarısı kapalı olduğumu gördü ve öğrendi, şimdi onlar da ''ben de kapansam mı acaba'' demeye başladı. Görüşünüşümle örnek mi oluyormuşum ben, vay be :)
KÜÇÜK KUZUM BENİM ÇOK ÖZELSİN MAŞALLAH SÜPHANALLAH SANA ALLAHIM PİSMANLIK VERMESİN SANA CANIM
Bugün ben de sınıfa girdim nihayet.Çok garip duyguydu =)
Bazı arkadaşlarm çok yakıştığını söyledi.Hele bir arkadaşım beni görünce şok oldu gözleri doldu çok sevindi=)
Oh bugünü de atlattım=)
BENDE İŞE GELECEĞİM GÜN ÖLMEZSEM ÖLMEM DEDİM ÇOK ŞÜKÜR CANIM... YAKIŞMAZMI TABİ YAKIŞMIŞTIR YÜZÜN AYDINLANMIŞTIR ŞİMDİ.. ben ilk kapanmayı düşündüğüm zamanlar ya yakışmazsa demiştim eşime ozaman daha yeni konuşuyorduk yedi sene önceydi..önce sen ona yakış dedi o her halükarda yakışır sana demişti haklıydı... hem bak gerçek dostların varmış çok şanslıısın
günaydın ....çabased derneği var burada onlar da biliyorlardır. çünkü onlar da bu tür şeyleri organize ediyorlar.. eminim sana da yardımcı olurlar.. çabased ; çalışan bayanlar derneği demek.. tel.. 0332 236 06 34 bir ara bir sor derim ben..
arkadaşlar bugün pardesü giyindim bakalım alışabilecek miyim.. sanki üzerimde emanetmiş gibi hissediyorum...

canım benim bakarım ama yok sanırım burda çok saol... pardesüyede alışabilirsin insallah ben şimdilik giyemem zaten bugün müdürle konuştum bana yok dedi üzüldüm ama bakalım yılbaşından sonra yasa çıkaracaklarmış inşallah

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar bugün pardesü giyindim bakalım alışabilecek miyim.. sanki üzerimde emanetmiş gibi hissediyorum...

Ben de arkadaşımın pardesüsünü giyiyorum çok garip hissediyorum kendimi.:a03:Sanki ben değilmişim, yerime başka biri gelmiş gibi alışamadım henüz:a45:

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
çok hızlı davranmışsın sanki.. Pardesü için biraz beklesemiydin ki yani ne bileyim ilk günler de zor gelmesin sana...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Canım bencede biraz bekleyebilirdin zaten ilk zamanlar insan kendini çok garip hissediyo kendini sıkmasaydın

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
çok hızlı davranmışsın sanki.. Pardesü için biraz beklesemiydin ki yani ne bileyim ilk günler de zor gelmesin sana...

Canım bencede biraz bekleyebilirdin zaten ilk zamanlar insan kendini çok garip hissediyo kendini sıkmasaydın

Yanımda doğru düzgün giysi yok, arkadaşım al giy bence dedi ben de giydim.Aslında kendimi tam tesettürlü hissettim.
Çünkü sokakta bir sürü kız görüyorum pantolon giyip başlarını bağlıyorlar.Aynı görüntüyü ben de vermek istemedim.Zaten tam pardesü değil galiba, dizimden aşağıda biraz sadece.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
tesettür -setr- kelimesinden türemektedir. -setr- ise örtme, kapama anlamına gelir.
Esma’ül Hüsna da Allah’ın isimlerinden biri olan Settar, Rabbimizin örtücü vasfını ifade eder.

Ey iman sahipleri! Eğer Allah'tan korkarsanız, Allah size hakla bâtılı / iyiyle kötüyü ayırma gücü verir, kötülüklerinizi / çirkinliklerinizi örter. Allah, o büyük lütfun sahibidir.ENFAL SURESİ 29.

Güzel kardeşim , kelimelerle oynamak istemiyorum ..Kapanmak deyince baş örtme anlıyorlar sadece..
Tesettür , örtme , kapatma mı diyorlar?? bence tesettür ::çeviri anlamına bakmam...
Tesettür deyince kendini elbise ile gizlersin, gözlerini harama bakmaktan men edersin, kalbini kötü düşüncelere uzak edersin (kaparsın)
dogru , anlaşamadıgımız nokta , siz birnci anlamında ben sanırım inceliklerini tartmada
Çünkü sadece baş örtmekle olmuyor kanatimce, günahlardan kaçınmaya çalışmak, nefsi , şeytanı uzaklaştırmak ... hepsinin kapsama alanından çıkmak , tesettür ince konu , adım, adım ilerlemeli yoksa?? yenilirsin
Mutlu etmeli (başta değil, çok ugraşan olur, nefsin dahi)
neyse uzatmıyayım bilmediğimden değil, güzel kardeşim anlamı daha güzel tesettürün kapanma??? bana hoş gelmiyor
Öyle güzel ki Rabbinin emrine girenler, tesettür ile kendini belli ederler (ama bunun yanında günahlardan uzak durmaya tövbeli nefsler olmalı)

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Bende direk pardasü ile başladım daha rahat hissettim kendiimi :)

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
Yanımda doğru düzgün giysi yok, arkadaşım al giy bence dedi ben de giydim.Aslında kendimi tam tesettürlü hissettim.
Çünkü sokakta bir sürü kız görüyorum pantolon giyip başlarını bağlıyorlar.Aynı görüntüyü ben de vermek istemedim.Zaten tam pardesü değil galiba, dizimden aşağıda biraz sadece.

hımm aslında ona pardesü denmiyo tam kısa tarz oluyo :) adım adım pardesüye gitme yolu gibi bişey
bende dize kadar olanlardan giyiyorum şimdilik :s

hira06

Kayıtlı Kullanıcı

bnce ıyı yapmıssın.. boyle alıs örtunmek budur cnm bnm.. bnde dırek pardesuyle baslayamadım ama gecısım yavas olmamıstı. bn dırek esarba alısmıstım şal kullanamıorum.. cok sevındım cnm kardesm Allah daım etsın

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel kardeşim , kelimelerle oynamak istemiyorum ..Kapanmak deyince baş örtme anlıyorlar sadece..
Tesettür , örtme , kapatma mı diyorlar?? bence tesettür ::çeviri anlamına bakmam...
Tesettür deyince kendini elbise ile gizlersin, gözlerini harama bakmaktan men edersin, kalbini kötü düşüncelere uzak edersin (kaparsın)
dogru , anlaşamadıgımız nokta , siz birnci anlamında ben sanırım inceliklerini tartmada
Çünkü sadece baş örtmekle olmuyor kanatimce, günahlardan kaçınmaya çalışmak, nefsi , şeytanı uzaklaştırmak ... hepsinin kapsama alanından çıkmak , tesettür ince konu , adım, adım ilerlemeli yoksa?? yenilirsin
Mutlu etmeli (başta değil, çok ugraşan olur, nefsin dahi)
neyse uzatmıyayım bilmediğimden değil, güzel kardeşim anlamı daha güzel tesettürün kapanma??? bana hoş gelmiyor
Öyle güzel ki Rabbinin emrine girenler, tesettür ile kendini belli ederler (ama bunun yanında günahlardan uzak durmaya tövbeli nefsler olmalı)

Allah celle celaluhu razı olsun abla.. Gönlüne bereket..

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
hımm aslında ona pardesü denmiyo tam kısa tarz oluyo :) adım adım pardesüye gitme yolu gibi bişey
bende dize kadar olanlardan giyiyorum şimdilik :s

Evet ben pardesü sanıyordum ama değilmiş, dizimden aşağıda ama, bi de bol pantolon giyiyorum sorun olmuyor:)

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
bnce ıyı yapmıssın.. boyle alıs örtunmek budur cnm bnm.. bnde dırek pardesuyle baslayamadım ama gecısım yavas olmamıstı. bn dırek esarba alısmıstım şal kullanamıorum.. cok sevındım cnm kardesm Allah daım etsın

Sağol kardeşim amin:)
Ben de eşarp alırsam büyük alıcam, küçük renkli eşarp var her yerde..
Şalla pek olmuyor ama şimdilik takıyorum.

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
veeeeeeeeeeeeee yaptım Önce ALLAH ın sonra eşimin ve sizlerin sayesinde zaten hazırlıyordum kendimi haftalardır evde kapalıydım cumartesi kayınvalidemlere gidiyorduk başımı açamadım bi türlü neyse dedim nasıl olsa yakın tarlaya falanda gitcez geriden bağladım çıktım...kimse ciddiye almadı dünde yine oraya gidiyorduk eşim çarşıya birşeyler almaya gitti . bense evet melekler yanımda olbsun istemiyorum şeytanı yanımda dedim ve aldım şalımı elime titreye titreye taktım eşim geldi buket nerdesin diye seslendi odaya geldi beni öle görünce ağlamaya başladı şükür namazı kıldı seni artık daha çok seviyorum dedi:) evden çıkışım çok zordu şeytanı duymadm fatiha okudum bismillah dedim ve çıktım... yüzüm hiç okadar parlamamıştı heralde... bugünde işe geldim bakalım babam görünce ne diyecek dua edin bana nolur allaım çevirmesin bu yoldan başımdaki örtüyü kalkanım yapsın ve ayırmasın ondan.... nolur bide annneme dua edin onada nasip olsun kızkardeşimede....

Hayirli olsun kardesim! Epeydir giremiyordum siteye bu ne kadar güzel haberler böyle..!
tesettüre bürünen kardeslerimin yazilarini okurken bilhassa senin yazini inan tutamadim gözyaslarimi!
Rabbim daim etsin ve herkese bu seref nasip olsun insallah...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Hayirli olsun kardesim! Epeydir giremiyordum siteye bu ne kadar güzel haberler böyle..!
tesettüre bürünen kardeslerimin yazilarini okurken bilhassa senin yazini inan tutamadim gözyaslarimi!
Rabbim daim etsin ve herkese bu seref nasip olsun insallah...

canım benim sizlerin yazılarını okuya okuya cesarete geldim inanki hepinizin yazısını okurken göz yaşlarına boğuldum... şükürler olsun başardım şükür sonsuz şükür hemde..şimdi dualar ediyorum bizden sonrada gelenler olsun yapabilsin diye yolumuz açık olsun

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Sağol kardeşim amin:)
Ben de eşarp alırsam büyük alıcam, küçük renkli eşarp var her yerde..
Şalla pek olmuyor ama şimdilik takıyorum.

canım bende şal kullanıyorum ama öle daracık kısacık değil önden iğneleyip uçlarını geriye doğru alıp iğneliyorum göğsüm ve omuzlarımda kapanıyo bölece

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Yazılarınızı okuyunca içim huzurla doldu, oh be :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt