Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettürlüyüm çünkü..

Allaha itaat Ediyorum..

Tesettürlüyüm... çünkü ALLAH'a teslim oldum...

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Neden kapanmak istenmez? Nefse ağır gelir...
Örtünmek isterim, ama ikna olmam lazım
“KURANDA KESİN HÜKÜM VAR YETMEZMİ İKNA OLMANA”

Örtünmem gerekiyor, ama geleceğimi düşünmek zorundayım
“GELECEK ÖLÜM ONU DÜŞÜNDÜNMÜ”

ALLAH(c.c.) beni başı açık olarak da sever
“AMA GÜNAHKAR KULUM DER”

Kapalıyım, ama ailem okul için başımı açmamı istiyor
“AİLEN SENİ CEHEMMEN ATEŞİNDEN KURTARMAYACAK”

Fazla açık olmadığım için, günah olduğunu zannetmiyorum
“GÖRÜNEN HER TEL ZİNA AZMI GÜNAH ACABA”

Genç yaşta da kapanmak olmaz ki, yaşlanınca inşa ALLAH(c.c.)
“YAŞLANACAĞIN GARANTİ Mİ YA YARIN ÖLÜRSEN”

Tekrar açılırım düşüncesiyle, kapanmıyorum
“HELE Bİ KAPAN ONU SONRA DÜŞÜN”

Bazı özgürlüklerimin kısıtlanacağı düşüncesiyle kapanmak istemiyorum
“ALLAHIN KARŞISINDADA ÖZGÜR OLABİLECEKMİSİN”

Kapanmak önemli değil, önemli olan kalbinin temizliği
“KALBİN TEMİZLİĞİ GÜNAHA ENGEL DEĞİL”

Evlenince kapanırım, ;kızım evlenince kapanr;
“EVLENECEĞİN GARANTİMİ”

Güzelliğimi sergilemek istediğimden dolayı kapanmamıştım
“GÜZELLİĞİNİ SADECE EŞİNE SERGİLESEN NE GÜZEL OLUR”

Kapanırsam, diğer dini vecibelerimi de yerine getirmem gerekecek
“EE Bİ YERDEN BAŞLAMAK LAZIM”

Dinden çıkmadığıma göre başımı açmamda problem yok
“DİNDEN ÇIKMADIN AMA GÜNAHKARSIN”

Başörtü için kendimi henüz hazır hissetmiyorum
“ÖLÜNCEMİ HAZIR OLACAKSIN”

Bu zamanda da başörtü olmaz ki! Hangi çağdayız?
” GÜNAHIN BU ZAMANI O ZAMANI YOK KURAN HER ÇAĞ İÇİN İNDİ”

Kısmet, bir bakarsın kapanırız inşa ALLAH(c.c.)
“İNŞALLAH AMA ACELE ET YAŞLANDIKTAN SONRA OLECEĞİNE DAİR SENEDİN VARMI?

Önemli olan, saç dışındaki vücudun teşhir edilmemesi
“YANİ GÜNAH SADECE VUCUDAMI VAR”

Denedim, ama boğulacak gibi oldum
“AMA İTİKAT GEREKİYOR”

Evlenememe korkusu
“SAÇIN AÇIK DİYE SENİNLE EVLENEN ERKEKTEN NE BEKLERSİNKİ”

Lise ve üniversitedeki başı açık öğrencilere dinimi anlatacağım için başımı açacağım, yani hizmet için
“KENDİNE HİZMET EDEMEYECEKSİN”

Kapanmak içimden gelmiyor
“NEDEN GÜNAH İŞLEMEK HOŞUNAMI GİDİYOR”

Başörtülülerin yeterince örnek olamamaları
“SEN ÖRTÜN VE ÖRNEK OL ONLARA

Nefsime yenik düştüğümden, kapanamıyorum….
“NEFİS ŞEYTANDIR SEN ŞEYTANA YENİKSİN GELECEĞİNİ

Alinti

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Ey Ademoğulları! Size çirkin yerlerinizi örtecek bir giysi, bir de giyip süsleneceğiniz bir giysi indirdik. Takva örtüsü ise daha hayırlıdır."
(el-A'raf, 26)

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
Ey Ademoğulları! Size çirkin yerlerinizi örtecek bir giysi, bir de giyip süsleneceğiniz bir giysi indirdik. Takva örtüsü ise daha hayırlıdır."
(el-A'raf, 26)

hemen hemen bir cok kitaptada bu "cirkin yerlerinizi" lafini okuyorum. Anlayamadigim neden baska kelime kullanilmiyor? Yani cirkin derken ayip, haya anlamindami söyleniyor? Demek istedigim Allah´in yarattigi birsey cirkin olamaz ki. NEden "cirkin" yerler denilmis?

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
MasaAllah 5 kisiydik burda simdi onlar olmus teblig yapan :)

mir_erhan

Moderator
MasaAllah 5 kisiydik burda simdi onlar olmus teblig yapan :)

Hamd olsun...
Artık Bilinçleniyoruz...
Çağlar ötesinden gelen sesi duyduk...
Hamd olsun Çağlaya çağlaya geliyoruz...
Kuran Sünnet Haykırıyoruz...
NUR oluyoruz inşallah... ve
İmandan gelen sıcak bir tabessümle YÜREKLERE Dokunuyoruz...

Zalimler hoşlanmasa da Allah NUR unu tamalaycaktır...

selam ve dua ile

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
hemen hemen bir cok kitaptada bu "cirkin yerlerinizi" lafini okuyorum. Anlayamadigim neden baska kelime kullanilmiyor? Yani cirkin derken ayip, haya anlamindami söyleniyor? Demek istedigim Allah´in yarattigi birsey cirkin olamaz ki. NEden "cirkin" yerler denilmis?

A’râf / 26
يَا بَنِي آدَمَ قَدْ أَنْزَلْنَا عَلَيْكُمْ لِبَاسًا يُوَارِي سَوْآتِكُمْ وَرِيشًا ۖ وَلِبَاسُ التَّقْوَىٰ ذَٰلِكَ
خَيْرٌ ۚ ذَٰلِكَ مِنْ آيَاتِ اللَّهِ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ

Ali Fikri Yavuz Meali:
Ey Âdem oğulları! Size çirkin (avret) yerlerinizi örtecek bir elbise ve bir de süs elbisesi indirdik. Fakat takva elbisesi, işte o, hepsinden daha hayırlıdır. Bu giyim eşyasını göndermek, Allah'ın ihsanına delâlet eden alâmetlerdendir. Gerektir ki, düşünür ve anlarlar.

Diyanet İşleri Meali (Eski)
Ey İnsanoğulları! Ayıp yerlerinizi örtecek giyimlikle sizi süsleyecek elbiseler gönderdik. Takva örtüsü ise bunlardan daha hayırlıdır. Allah'ın bu ayetleri öğüt almanız içindir.

Elmalılı Hamdi Yazır Meali
Ey Âdemoğulları, size çirkin yerlerinizi örtecek giysi, süslenecek elbise indirdik. Hayırlı olan, takva elbisesidir. İşte bu(nlar), Allah'ın âyetlerindendir, belki düşünüp öğüt alırlar.

ve, Kur'ân'ın kelime ve cümlelerini kelimesi kelimesine, hiçbir anlamını eksik bırakmadan başka bir dile çevirmek mümkün olmadığı için Kur'ân'ın başka dillere çevirisine meâl ismi verilmiştir Bu kelime ile yapılan çevirilerde eksik olabilir, bu anlam, âyetin, kelimenin yaklaşık manasıdır demek istenir yani Allah'ın yarattığına çirkin demek için değil,çevirilerde kelimenin tam karşılığı bulunamadığındandır diye düşünüyorum.

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı
Hayirli ve guzel haberlerini bekliyorum ins sende hakkıyla kapanalardan olursun amin :)ya Rabb'i sen bütün kardeşlerime kapanmayı nasip et hakkıyla kapananlardan eyle amin amin amin:)
kapandım arkadaşlar :) anlatamam size şuan nasıl heyecanlı ve mutlu olduğumu..yazarken bile ellerim titriyor,gözyaşlarım da cabası..Allah'ım nasıl bi mutluluktur bu yıllardır içimdeki boşluğu doldurdum sanki..
Rabbime binlerce şükürler olsun bu günü nasip etti bana ve arkadaşlar sizlerden de Allah razı olsun günlerdir okuyorum yazılanları hemen herşeyi okudum burda,beklememin bişey kazandırmadığını hatta kaybettirdiğini anladım ve hemen dedim şuan yapmalıyım..
ve inşallah Rabbimin istediği gibi bir kul olurum bundan sonra ve inşallah geçmiş günahlarımı,günahlarımızı bağışlar...Amin.

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
kapandım arkadaşlar :) anlatamam size şuan nasıl heyecanlı ve mutlu olduğumu..yazarken bile ellerim titriyor,gözyaşlarım da cabası..Allah'ım nasıl bi mutluluktur bu yıllardır içimdeki boşluğu doldurdum sanki..
Rabbime binlerce şükürler olsun bu günü nasip etti bana ve arkadaşlar sizlerden de Allah razı olsun günlerdir okuyorum yazılanları hemen herşeyi okudum burda,beklememin bişey kazandırmadığını hatta kaybettirdiğini anladım ve hemen dedim şuan yapmalıyım..
ve inşallah Rabbimin istediği gibi bir kul olurum bundan sonra ve inşallah geçmiş günahlarımı,günahlarımızı bağışlar...Amin.

Bak görüyor musunuz, dinimizin emirleri bize nasıl da huzur ve mutluluk veriyor. :)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Selam olsun o Efendilerin efendisine hakkın Habibi ve Resulüne
selam olsun Sahabesine
selam olsun yolundan gidenlere
selam olsun aşkından yananlara

selam olsun sevenlere sevinenlere ve SEVİNDİRENLERE.....

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı

Tabii ki ayıp anlamında söyleniyor, çirkin olduğu için değil. :)

Göstermek, açık dolaşmak ''çirkinlik'' ve ''çirkin'' bir şey olur, bunu kastediyor aslında.

mir_erhan

Moderator

Maşallah...
Ne güzel...ne Mutlu sana Kardeşim...
Günlerdir biriken heyecanımızın ardından Gönlümüzde ki tebessümün yüzümüze sunana Hamd olsun...
Hamd olsun...Şükürler olsun....

selam olsun Sahabesine

Tebrikler kardeşim..
Rabbimiz isteyen tüm kardeşlerimize nasip eylesin.. amin..
Yüreklere birlikte dokunmak dileğiyle...Sabır ve Kararlılıkla yürümeyi nasip eylesin Rabbim.

selam ve dua ile

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı

Maşallah...
Ne güzel...ne Mutlu sana Kardeşim...
Günlerdir biriken heyecanımızın ardından Gönlümüzde ki tebessümün yüzümüze sunana Hamd olsun...
Hamd olsun...Şükürler olsun....

selam olsun Sahabesine

Tebrikler kardeşim..
Rabbimiz isteyen tüm kardeşlerimize nasip eylesin.. amin..
Yüreklere birlikte dokunmak dileğiyle...Sabır ve Kararlılıkla yürümeyi nasip eylesin Rabbim.

selam ve dua ile
teşekkürler.. inşallah tüm kardeşlerimize,arkadaşlarımıza nasip etsin Rabbim..bu site sayesinde birçok soruma cevap buldum..aklıma takılan düşünceler,vesveseler burası sayesinde silindi..şeytanın peşimi bırakmayacağına,çevremin çok eleştireceğine eminim bundan sonra hem çevreme örnek olmak hem de layıkıyla yaşayabilmek için daha fazla aranızda olucam :)
selam ve dua ile...

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Bende ilk defa dün tesettürlü çıktım dışarı
Kıyafetlerimi alalı baya oldu ama dışarı çıkma fırsatım olmamıştı
Çok çok güzel bir duyguydu anlatılmaz tarif edilmez
Biraz tuaf hissettim tabi sanki o insan ben değildim gibi geldi ama bunlar olur zamanla aşarız bunlarıda
Yanına gittiğim ablalar çok beğendi beni :) Yanlış anlaşılmasın Rabbimin beğenmesini tercih ederim ama kimseden kötü bir tepki almadım
Annem ben gidene kadar arkadamdan izledi o kadar seviniyo ki

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Bende ilk defa dün tesettürlü çıktım dışarı
Kıyafetlerimi alalı baya oldu ama dışarı çıkma fırsatım olmamıştı
Çok çok güzel bir duyguydu anlatılmaz tarif edilmez
Biraz tuaf hissettim tabi sanki o insan ben değildim gibi geldi ama bunlar olur zamanla aşarız bunlarıda
Yanına gittiğim ablalar çok beğendi beni :) Yanlış anlaşılmasın Rabbimin beğenmesini tercih ederim ama kimseden kötü bir tepki almadım
Annem ben gidene kadar arkadamdan izledi o kadar seviniyo ki

Ayy ne güzel :a12:

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı

HAyirli ugurlu olsun canim benim inan okuyunca cok sevindim! Insallah Rabbim daim eyler, ilk adim aslinda sanilandan daha kolay asil simdi devamini getirmek lazim. Insallah her daim bu yolun yolcusu olursun

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum ve rahmetullah..

Ben girmeyeli bircok mujde gelmis, uzaktanda olsa izleyip icten ice sevindim. Allah daim etsin. Cok mutlu oldum. Allah hakkiyla tesetturlenenlerden eylesin. Vallahi vallahi vallahi tek kurtulsu yolu Rahman'in yoludur ve bu yolun yolcusu olmakta tesetturle hostur.

Ulku ablam,
Siparis ettigim pardesuler geldi. Cok kaliteli ve hos urunler gercekten. Bedenleri olcmus gibi oturdu. Ben memnun kaldim. Allah sanada nasip etsin insaAllah. Haber etmemi istemistin, haberini vereyim dedim. Benim okul donemim basladigindan cokca giremeyebilirim siteye. Ama firsat buldukca sizinle selamlasmaya gelirim.

Allah'a emanet olun, dualarinizi eksik etmeyin lutfen.
Cunku cok ihtiyacim var, selam ve duayla..

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Kapanan tüm kardeşlerimden Rabbim razı olsun....

Allah Celle Celaluhu yolunuzu açık ve daim etsin...

Rabbim tüm kötü olan bildiğimiz ve bilmediğimiz herşeyden uzak tutsun sizleri...

Vesveseye ve şeytana - Nefsinize ve kibirinize izin vermeyin kardeşlerim...

Desteğimizle sizlerle birlikte buradayız....

Her daim birlikte ...TEBLİĞ ve DESTEK için burada olacağız İnşaALLAH

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı
HAyirli ugurlu olsun canim benim inan okuyunca cok sevindim! Insallah Rabbim daim eyler, ilk adim aslinda sanilandan daha kolay asil simdi devamini getirmek lazim. Insallah her daim bu yolun yolcusu olursun
teşekkürler,inşallah...cmrtesiyi bekliyordum herkes asıl ozaman görecekti beni güzel tepkiler tabi ki aldım ama en yakınlarımdan öyle sözler duydum ki çok üzüldüm..elimden geldiğince anlatmaya çalıştım ama artık gün sonunda okadar yorulmuştum ki cvp bile vermedim :(
başka bir gün bir araya gelip tartışalım dedi büyüklerim şimdi o güne kadar kendimi daha iyi hazırlamalıyım..
dualrınızı eksik etmeyin..

mir_erhan

Moderator
Dualarımız seninle...
Allah c.c. seninle...

Sevgili kardeşim... her zaman şunu düşün...
Birkişiye daha nasıl vesile olabilirim.. birinin yüreğine daha nasıl dokunabilirim...
Allah inşallah Ellerinizle vesilenizle Daha nice kardeşlerimize bilinçli yol gösterecek...
Artık bilinçli bir Tesettür...
Tepeden tırnağa Ayet... tepeden tırnağa NUR...
Sen konuşmasanda Durşun Zaten konuşur.
Çünkü Yolun O c.c Nun Yoludur...
Allah yollarınızı açık eylesin...İlminizi artırsın
Bu yolda sizi muvaffak kılsın.. amin...

selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt