Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (8 Kullanıcı)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm güzel kardeşim
maşallah barekallah en güzel yaşta tesettür nuruyla nurlanmışsın...
Kim bilir Rabbimiz ne kadar hoşnut olmuştur...
Bu hoşnutluk herşeye değer...Rabbim inşallah babacığınında gönlünü yumuşatacaktır...
Babanda senin sınavın..tesettür aşamasında sen sakin..hoş sözlü olunca baban bakacakki kızı aynı sadece kıyafet stili değişti...
ama en önemlisi senin sabır ve dua ile beklemen...
Rabbimizin bize Olan sevgisini anlatan güzel bir söz paylaşmak istiyorum
Allah celle celalühu Arş'ı Yarattı Levham demedi...Cennet'ti Yarattı Cennetim demedi...Ateşi yarattı Ateşim demedi
Ama Asi kullarına bile Kullarım dedi bu övünç olarak bize yeter...
selametle kal güzel kardeşim
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsin:a12:

Gerçekten çok rahatlattınız Allah razı olsun :)

firdevs-i gam

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar kapandım. Yarın Allah'ın izniyle ilk defa bu halimle dışarı çıkıcam. Ailem ve arkadaşlarım hoş karşıladılar. Ama içimi şuan öyle bir huzur kapladı ki nasıl anlatsam az gelir. Hepinize selamlar.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'in selami uzerinize olsun.

Bu aralar yaniniza ugrayamiyorum. Ama haberlerinizi okuyup, icten ice seviniyor ve sizlere dua ediyorum.

Allah icin kapanmak...

Allah icin nefsini yenmek...

Tesetturlenmek...

Bir kuru daldan, kardelene donmek...

Tesettur, boyledir.

Ask, tesetturdur.

Vazgecmeyin.

Cunku ALLAH boyle emretti.

Vazgecmeyin.

Cunku HZ.HATICE'DEN HZ.AISE'YE kadar tum hanim sahabeler bu emre uydu (radiyallahu anhuma)...

Simdi soylenenler, akil celen sozler, dunya...

Umrunuzda olan tek sey NUR SURESI olsun.

Allah biliyor, BU SIZE YETER !

Esselamu aleykum.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Yarabbelalemin sen ne büyüksün
sen herşeye kadirsin
bizim mevlamızsın
sen bizi yarı yolda bırakma
sen tesettürümüzü derimiz eyle
sevgilimiz eyle
yarabbi sen kardeşlerimizede sevdir
yarabbi
tüm hamdlar san'a şükürler san'a
sen çok rahman ve rahim c.c. Olansın

hasbinallahü ve ni'mel vekil

allahü ekber !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar kapandım. Yarın Allah'ın izniyle ilk defa bu halimle dışarı çıkıcam. Ailem ve arkadaşlarım hoş karşıladılar. Ama içimi şuan öyle bir huzur kapladı ki nasıl anlatsam az gelir. Hepinize selamlar.

canım tebrik ederim çok sevindim senin adına...ben de kapanalı 1 ay 2 gün oldu :)) günü gününe... zor evet kapanmak kolay değil.. şimdi nefsinle başbaşasın.. ben ilk 1 ay nefsimle o kadar mücadele ettim ki bir bilsen.. ama en büyük cihat kişinin nefsiyle mücadele etmesiymiş. inşallah başarıyorum ben de. nefsimi susturabildim mi hayır henüz değil ama nefsimiz her istediğinde ve biz onu dinlemediğimizde sevabımız kat kat artıyormuş canım... bu hafta kendimi daha iyi ve mutlu hissediyorum.alışıyorum galiba...:))ve şunu farkettim ki hakikaten kapalı insan daha özgür... mesela erkeklerin çirkin bakışlarını üzerinde hissetmiyorsun...erkekler senle tokalaşmak için ellerini uzatmıyor...vs. daha çok.... bir de şunu farkettim yeni yenii kişi saçlarını kapattı mı bu kez diğer yerlerini de kapatma ihtiyacı kendiliğinden oluşuyor.. daha uzun giyiniyorsun .... bol giyiniyorsun....benim çevremde herkes bana destek verdi en başta eşim.....Allah ondan razı olsun her sendelediğimde beni toparladı... kaldırdı... ben sadece nefsimle uğraştım.. ona cevaplar verdim... ama nefsimiz doymaz.. ne yaparsak yapalım nefsimiz hep ister kötü şeyleri.. Halbuki Allah (cc) bizim iyiliğimizi istiyor... illaki dönüş Rabbimize gidecek başka bir yer yok.. ne kadar uzun yaşarsak da yaşayalım yine O' na döndürüleceğiz... O yüzden el ne der kaygısı ile değil Allah ne der kaygısı içinde olmalıyız..bütün insanlarla iç içe yaşasak da kabre tek gireceğiz tek cevap vereceğiz... Kapandık cennet garanti diye de bişey yok çünkü en önce kalbimize takva elbisesini geçirmeliyiz. hepimize sınavımızda başarılar.. En güzele emanet....

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Musmutluyum ya :)
Azcık bile tereddüte düşen varsa hiç beklemsin kapansın Rabbi için örtünsün kardeşlerim

Mutluyum,huzurluyum,yolun başındayım :)

mir_erhan

Moderator
canım tebrik ederim çok sevindim senin adına...ben de kapanalı 1 ay 2 gün oldu :)) günü gününe... zor evet kapanmak kolay değil.. şimdi nefsinle başbaşasın.. ben ilk 1 ay nefsimle o kadar mücadele ettim ki bir bilsen.. ama en büyük cihat kişinin nefsiyle mücadele etmesiymiş. inşallah başarıyorum ben de. nefsimi susturabildim mi hayır henüz değil ama nefsimiz her istediğinde ve biz onu dinlemediğimizde sevabımız kat kat artıyormuş canım... bu hafta kendimi daha iyi ve mutlu hissediyorum.alışıyorum galiba...:))ve şunu farkettim ki hakikaten kapalı insan daha özgür... mesela erkeklerin çirkin bakışlarını üzerinde hissetmiyorsun...erkekler senle tokalaşmak için ellerini uzatmıyor...vs. daha çok.... bir de şunu farkettim yeni yenii kişi saçlarını kapattı mı bu kez diğer yerlerini de kapatma ihtiyacı kendiliğinden oluşuyor.. daha uzun giyiniyorsun .... bol giyiniyorsun....benim çevremde herkes bana destek verdi en başta eşim.....Allah ondan razı olsun her sendelediğimde beni toparladı... kaldırdı... ben sadece nefsimle uğraştım.. ona cevaplar verdim... ama nefsimiz doymaz.. ne yaparsak yapalım nefsimiz hep ister kötü şeyleri.. Halbuki Allah (cc) bizim iyiliğimizi istiyor... illaki dönüş Rabbimize gidecek başka bir yer yok.. ne kadar uzun yaşarsak da yaşayalım yine O' na döndürüleceğiz... O yüzden el ne der kaygısı ile değil Allah ne der kaygısı içinde olmalıyız..bütün insanlarla iç içe yaşasak da kabre tek gireceğiz tek cevap vereceğiz... Kapandık cennet garanti diye de bişey yok çünkü en önce kalbimize takva elbisesini geçirmeliyiz. hepimize sınavımızda başarılar.. En güzele emanet....

Selamün Aleyküm..
Ellerinize sağlık sevgili kardeşimiz..
Rabbimiz yollarınız açık ve NURlu eylesin inşallah...
Sizler Allah cc için Çırpınıyorsunuz Çabalıyorsunuz... İnşallah Allah da cc. sizinledir...
Dualarımızla sizinleyiz her zaman...
Üstlendiğiniz mücadelenin huşu ve huzurunu Rabbimiz tüm kardeşlerimize nasip eylesin amin..

selam ve dua ile

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Başın örtülü ama tunik pantolonlu olma!
Başın örtülü ama ince çorap, kısa etekli olma!
Başın örtülü ama çiçek bahçesi gibi rengârenk olma!
Başın örtülü ama kaşın gözün boyalı olma!
Başın örtülü ama yollarda kahkaha atanlardan olma!
Başın örtülü ama sürekli sağa-sola dönüp bakanlardan olma!
Başın örtülü ama daracık kıyafetli olma!
Başın örtülü ama sokakta bağıra bağıra konuşanlardan olma!
Başınızda taşıdığınız hazinenin hakkını veren en değerli bir muhafız olmanızı Rabbimden diliyorum SİZLER İÇİN;
SİZİ muhafaza edenin istediği gibi kendinizi muhafaza edin!! Bunun Adı sadece ve Sadece TESETTÜRDÜR...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
başın örtülü ama tunik pantolonlu olma!
Başınızda taşıdığınız hazinenin hakkını veren en değerli bir muhafız olmanızı rabbimden diliyorum sizler için;
sizi muhafaza edenin istediği gibi kendinizi muhafaza edin!! Bunun adı sadece ve sadece tesettürdür...

hayırlı günler diliyorum.
çok beğendim.
Allah razı olsun.
Selametle kalın.

mir_erhan

Moderator
Başınızda taşıdığınız hazinenin hakkını veren en değerli bir muhafız olmanızı Rabbimden diliyorum SİZLER İÇİN;
SİZİ muhafaza edenin istediği gibi kendinizi muhafaza edin!! Bunun Adı sadece ve Sadece TESETTÜRDÜR...

Allah c.c. sizden razı olsun....
Kesinlikle çok güzel...

Ne olur çok dikkat edelim....

mir_erhan

Moderator
( Hira 06)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı

Allah c.c. sizden razı olsun....
Kesinlikle çok güzel...

Ne olur çok dikkat edelim....

evet çok dikkat etmelıyız.. en ufak bı hareket,bi söz,bir bakış hersey hersy önemli!! lütfen kardeşlerim dikkat edelim.. olmasn makyajımız tesettür nurumuz var,olasın parfumumuz ıffet kokalım !! Allah hakkıyla kapananlardan eylesin bizleri..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Allah dedi ki oranızı,buranızı başkalarına göstermeyin,namahreme bakmayın,namahrem yerlerinizi açmayın ,şeytan sizin düşmanınızdır dedi,yukarıda belirtildiği üzere şeytan Allah Teala'ya "onlara günahları süsleyeceğim " dedi
Ancak insanoğlu bu uyarıları dikkate almadı; tam aksine namahreme bakdi,namahrem yerlerini açtı,şeytan günahları süsledi,püsledi ve insanlara sundu insanoğlu da buna inandı ve yaptıklarıyla övünmeye başladı ve tevbe edip salih iş ve ameller işlemeden işleyemeden öldüyse eğer ebedi hayatını tehlikeye attı ve tabi ki en doğrusunu ancak Allah bilir ama azaba ,cehenneme maruz kaldı. (alıntı)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
" TESETTÜR 'EDEP' TİR! EDEP YOK İSE BAŞÖRTÜSÜ NİCEDİR!.. " Emre Baş [ MR ]

Tesettür modaya kurban mı?

Başörtülü kadınların da güncel ve güzel giyinmek istemesi doğal. Ancak son yıllarda modada öne çıkan bazı eğilimler, tesettür giyimde h
oş olmayan görüntülere neden oluyor. Düşündürücü olan bunların hemen benimsenmesi ve normalleşmesi.

Son yıllarda modada öne çıkan bazı eğilimler, tesettür giyimde pek de hoş olmayan görüntülerin oluşmasına neden oluyor. Mesela ipek etoller, başörtülü gençlerin daha çok tercih ettiği ürünler oldu hep. Son zamanlarda vual şallar ve ipek şallar daha çok gündemde. Özellikle 18-24 yaş aralığında başörtülü gençlere dikkat ettiğinizde çok azının klasik ipek eşarp taktığı görülür. Bunda öğrenci olmalarının ve şalların hareket rahatlığı sağlamasının etkisi büyük. Fakat şalların bağlanma şekilleri uyumdan uzak bir hal almaya başladı. Normalde düzgün durması için çaba sarf edilen başörtüler, yerini oldukça biçimsiz sivri üçgen tepelere bırakmış. Kimin şalları daha sivri ise o kadar havalı sanki! Dahası şalları iğnesiz takmak oldukça moda. Özellikle yazın şal takanların birçoğunun iğnesiz, öylece serbestçe omzuna attığını ve bunun ne kadar çoğaldığını gördük.

Boyunları açıkta bırakan, kulaklardaki küpelerin bile çok rahat görüldüğü bu şal bağlama tarzı hızla yayılıyor. Hatta bu şal bağlama modası, bone ya da iç başörtüsü kullanmadan saçların ön kısmının göründüğü bir tarza doğru gidiyor. Kimin nasıl örtündüğü elbette kendisini ilgilendirir ama bu görüntüler İslam'daki 'örtünme' tanımından oldukça uzak. Bana trajikomik gelen yanı ise internet sitelerinde genç kızların birbirlerine nasıl bu şekilde bağlayabileceklerine dair tarifler vermesi.

Midi boy etek derdi

Bir de midi etekler var. Kısa desen değil, uzun desen hiç değil. Kışın uzun çizmelerle giyildiğinde fazla dikkat çekmiyordu bu etekler ama bu moda yazın da devam edince başörtülü insanların giyim tarzıyla uyuşmayan bir sonuç ortaya çıktı. Fatih gibi tesettür giyim müşterisine hitap eden bir semtte bile birçok eteğin boyunun kısa olduğunu görmek mümkün. Ya eteği bir beden büyük alıp düşük bel giyeceksiniz ki, bazen bu da yetmiyor ya da almayacaksınız. Mağazalara sorunca, "Müşteri bunu istiyor." diyor. Ama istediği boyda etek bulamayanlar da çoğunlukta.

Fakir kollar

Eskiden kolluklar vardı. Her rengini bulabiliyordunuz. Nerdeyse bone gibi bir ürün olmuşlardı. Şimdi pek gündemde değiller. Zira bilekleri açıkta bırakan fakir kol bluzları artık kolluk takmadan kullanmayı sorun etmiyor birçok insan. Global markaların yaz-kış her sezon ürettiği fakir kol gömlek tunikler neredeyse klasikleşti. Dahası birçok başörtülü kadın bu kol boylarını özellikle yazın içine body giymek istemediği için modelini çok beğense de almıyor. Tesettür giyime yönelik ürünler satan mağazaların birçoğunda ise kol boylarının yine kısa olduğunu görüyoruz. Tesettürlü insanların ihtiyaçlarına yönelik ürünler satılacağını düşündüğümüz mağazaların da bu ihtiyacı görmezden geldiğini görmek şaşırtıcı. İnsanların bu ürünlerin kısa olmasını artık dert etmemesi de bu du
rumun sebeplerinden biri muhtemelen.

Pardösü markası bazı firmaların kataloglarında yarım kollu modellerin, gömlek ya da body ürünler kullanılmadan çekildiğini görmek de üzücü.

Liste aslında şallar, fakir kollar ya da midi eteklerle bitmiyor. Birçok farklı detay var konuşulabilecek. Başörtülü insanların da güncel ve güzel giyinmek istemesi çok doğal. İnsani bir durum. Fakat bunu yaparken örtünme ölçüleri artık çok fazla göz ardı ediliyor. Şal moda diye boyunların açıkta bırakılması, küpeli kulakların görünmesi vs. Düşündürücü olan bu görüntülerin hızla benimsenmesi ve gittikçe normalleşmesi...

Neler göz ardı ediliyor?

Boyunları ve kulakları açıkta bırakan şal başörtüler.

Fakir kol gömlekler.

Midi boy etekler. Ne uzun ne kısa.

Diz altı etekler de artık başörtülü kadınların kullandığı bir ürün. Ten rengi çorap, diz altı etek ve başörtüsü oldukça çelişkili bir görüntü.

Dar kot pantolonların üstüne giyilen kısa tunikler.

Kuş yuvası gibi birçok iç başörtüsü kullanılarak şişirilen baş bağlama yöntemi. Hem estetik değil, hem de örtünmekten uzak.

Örgü gibi tepeye dolanan başörtüler.

Bone ya da iç başörtüsü kullanmadan saçların önden göründüğü yeni stiller.

Şu an çok moda olan skini jeanler. Bunlar bildiğimiz tayt gibiler ve kısa tuniklerle kullanılıyor.
TESETTÜR TARZ DEĞİL FARZDIR!!!

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
" TESETTÜR 'EDEP' TİR! EDEP YOK İSE BAŞÖRTÜSÜ NİCEDİR!.. " Emre Baş [ MR ]

Tesettür modaya kurban mı?

Başörtülü kadınların da güncel ve güzel giyinmek istemesi doğal. Ancak son yıllarda modada öne çıkan bazı eğilimler, tesettür giyimde h
oş olmayan görüntülere neden oluyor. Düşündürücü olan bunların hemen benimsenmesi ve normalleşmesi.

Son yıllarda modada öne çıkan bazı eğilimler, tesettür giyimde pek de hoş olmayan görüntülerin oluşmasına neden oluyor. Mesela ipek etoller, başörtülü gençlerin daha çok tercih ettiği ürünler oldu hep. Son zamanlarda vual şallar ve ipek şallar daha çok gündemde. Özellikle 18-24 yaş aralığında başörtülü gençlere dikkat ettiğinizde çok azının klasik ipek eşarp taktığı görülür. Bunda öğrenci olmalarının ve şalların hareket rahatlığı sağlamasının etkisi büyük. Fakat şalların bağlanma şekilleri uyumdan uzak bir hal almaya başladı. Normalde düzgün durması için çaba sarf edilen başörtüler, yerini oldukça biçimsiz sivri üçgen tepelere bırakmış. Kimin şalları daha sivri ise o kadar havalı sanki! Dahası şalları iğnesiz takmak oldukça moda. Özellikle yazın şal takanların birçoğunun iğnesiz, öylece serbestçe omzuna attığını ve bunun ne kadar çoğaldığını gördük.

Boyunları açıkta bırakan, kulaklardaki küpelerin bile çok rahat görüldüğü bu şal bağlama tarzı hızla yayılıyor. Hatta bu şal bağlama modası, bone ya da iç başörtüsü kullanmadan saçların ön kısmının göründüğü bir tarza doğru gidiyor. Kimin nasıl örtündüğü elbette kendisini ilgilendirir ama bu görüntüler İslam'daki 'örtünme' tanımından oldukça uzak. Bana trajikomik gelen yanı ise internet sitelerinde genç kızların birbirlerine nasıl bu şekilde bağlayabileceklerine dair tarifler vermesi.

Midi boy etek derdi

Bir de midi etekler var. Kısa desen değil, uzun desen hiç değil. Kışın uzun çizmelerle giyildiğinde fazla dikkat çekmiyordu bu etekler ama bu moda yazın da devam edince başörtülü insanların giyim tarzıyla uyuşmayan bir sonuç ortaya çıktı. Fatih gibi tesettür giyim müşterisine hitap eden bir semtte bile birçok eteğin boyunun kısa olduğunu görmek mümkün. Ya eteği bir beden büyük alıp düşük bel giyeceksiniz ki, bazen bu da yetmiyor ya da almayacaksınız. Mağazalara sorunca, "Müşteri bunu istiyor." diyor. Ama istediği boyda etek bulamayanlar da çoğunlukta.

Fakir kollar

Eskiden kolluklar vardı. Her rengini bulabiliyordunuz. Nerdeyse bone gibi bir ürün olmuşlardı. Şimdi pek gündemde değiller. Zira bilekleri açıkta bırakan fakir kol bluzları artık kolluk takmadan kullanmayı sorun etmiyor birçok insan. Global markaların yaz-kış her sezon ürettiği fakir kol gömlek tunikler neredeyse klasikleşti. Dahası birçok başörtülü kadın bu kol boylarını özellikle yazın içine body giymek istemediği için modelini çok beğense de almıyor. Tesettür giyime yönelik ürünler satan mağazaların birçoğunda ise kol boylarının yine kısa olduğunu görüyoruz. Tesettürlü insanların ihtiyaçlarına yönelik ürünler satılacağını düşündüğümüz mağazaların da bu ihtiyacı görmezden geldiğini görmek şaşırtıcı. İnsanların bu ürünlerin kısa olmasını artık dert etmemesi de bu du
rumun sebeplerinden biri muhtemelen.

Pardösü markası bazı firmaların kataloglarında yarım kollu modellerin, gömlek ya da body ürünler kullanılmadan çekildiğini görmek de üzücü.

Liste aslında şallar, fakir kollar ya da midi eteklerle bitmiyor. Birçok farklı detay var konuşulabilecek. Başörtülü insanların da güncel ve güzel giyinmek istemesi çok doğal. İnsani bir durum. Fakat bunu yaparken örtünme ölçüleri artık çok fazla göz ardı ediliyor. Şal moda diye boyunların açıkta bırakılması, küpeli kulakların görünmesi vs. Düşündürücü olan bu görüntülerin hızla benimsenmesi ve gittikçe normalleşmesi...

Neler göz ardı ediliyor?

Boyunları ve kulakları açıkta bırakan şal başörtüler.

Fakir kol gömlekler.

Diz altı etekler de artık başörtülü kadınların kullandığı bir ürün. Ten rengi çorap, diz altı etek ve başörtüsü oldukça çelişkili bir görüntü.

Dar kot pantolonların üstüne giyilen kısa tunikler.

Kuş yuvası gibi birçok iç başörtüsü kullanılarak şişirilen baş bağlama yöntemi. Hem estetik değil, hem de örtünmekten uzak.

Örgü gibi tepeye dolanan başörtüler.

Bone ya da iç başörtüsü kullanmadan saçların önden göründüğü yeni stiller.

Şu an çok moda olan skini jeanler. Bunlar bildiğimiz tayt gibiler ve kısa tuniklerle kullanılıyor.
TESETTÜR TARZ DEĞİL FARZDIR!!!

Size aynen katılıyorum rabbim hidayet versin insallah selam ve dua ile

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
"

Diz altı etekler de artık başörtülü kadınların kullandığı bir ürün. Ten rengi çorap, diz altı etek ve başörtüsü oldukça çelişkili bir görüntü. !!

Hadi diğerleri cahillik de bu ney oluyor yahu ??

ben şöyle düşünüyorum böyle örtünmek örtünmenin münafıklığı ... yanlış anlaşılmasın şahısa demiyorum ne haddime, görüntüye diyorum.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Uzun ve dikkat cekmeyen pardesuler..
Tek ve koyu renkte, gogsun altina sarkan basortuleri..
Uzun ve albenili olmayan etekler..
Bol ve sapsade, gosterissiz kiyafetler..
Makyajsiz, abdestin yikadigi bir yuz..
Mutevazi bir giyim..

Cok zor degil ki..
Bende yas 16, etraftakileri tahmin edersiniz, ama zorlanmiyorum.
Vallahi zor degil..
Kapandikca kapanasim geliyor billahi Nur Suresi'ne elim dokununca.
Esselamu aleykum.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettur..
Yagmurda semsiyemsin.
Yurekte ask..

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtüsü sâhiden bir tekstil malzemesidir.
Onu tesettür eyleyen, altındaki baş ve o başın Allah karşısındaki duruşudur. . .

| Senai Demirci

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşlerim,
ben biriyle tanıştım niyetimiz evlilik Rabbim izin verirse.. namazında abdesinde bir kardeşiniz Ali'de. bizim için dua eder misiniz? Biz çok dua ediyoruz,iyi anlaştık hayırlısı ise Allah nasip etsin ama hem sevincimi sizinle paylasayım dedim hem bana dua edin istedim. dualarınızı eksik etmeyin kardeşlerim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt