Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (10 Kullanıcı)

mir_erhan

Moderator
yaşadıklarımızın ağırlığının altında ezildiğimizi hissettiğimiz an..
Aklımıza Asrı Saadetin İlk Yılları gelsin...
Efendimiz (s.a.s )gelsin.. Ammar Gelsin.. ilk şehitler Yasir ile SÜMEYYE annemiz gelsin..
Kumlar üzerinde işkencleer gören Bilal gelsin..
En muazzam ve muhteşem Yaşantısında iken... Ve Medinede her geçisinde Peygamber efendimizin
Siz Mekkede bunun nasıl bir hayatı yaşadığını bilseydiniz şaşırırdınız. dediği ve annesi tarafından günlerce aç susuz bırakılan Musab gelsin...
...
bölgenin en büyük yolkesen haydut ve soyguncularındandı... Efendimizi duydu Mekkeye geldi...
Efendimizi görme ve Müslüman olma şerefine erişti... Efendimiz ona sakın şimdilik kimseye söyleme sessiz kal diye tembih etti..
Ama o Kabeye gelince içi içine sığmadı.. en yüksek yere çıktı Avazı çıktığınca bağırdı.. ''Allah tan başka İlah yoktur Ve Muahammed onun Resulüdur''.. diye... ve o kadar dövdülerki saatlerce baygınlıktan kendine gelemedi.. .. kendine geldiğinde tekrar içindeki coşkuya engel olamıyor tekrar haykırıyor.. tekrar bayılana kadar dövülüyordu....Evet aklımıza Gıfarlar dan EBUZER gelsin...

saymaya devam etmek isterim... yazdıkça yüreğim kabarır herkes bilsin isterim...
biz...Allaha teslim olduk...
Ona sattık bu canı bu teni bu bedeni...
Fikrimiz o Düşüncemiz O dur bizim...
ben neyleyeyim bana dil uzatanı.. ben neyleyeyim arkamdan laf atanı..
ama paramparça ederim onu ki, Örtüme El atanı...

Müşriklerden umeyye Haz. Ebubekire (r.a) sen Bilal için 1 lira da verseydin sana satacaktım vallahi .... çünkü ona işkence yapmaktan bıkmıştım demiş...
belki yeniyiz.. bilgimiz eksik.. sağlam oturtmadık imanımızı belki...
unutmayalım şeytanın vesveselerine müsait bir nefsimiz..var..
Biz iman ile beslenmeliyiz.. müminler olarak birbirimize destek vermeliyiz...
biz olmasakta.. zalimler kafirler, istemesede Allah celle celalüh nurunu tmamlayacaktır...
Efendimizin alnından gelen bu nur... Ashabdan bu güne kadar kimler taşıdı. kimler de söndürmeye çalıştır...
bu Nuru taşıyanlardan biride neden ben olamayayım...
neden bir kardeşimin yüreğine bende dokunmayayım..
...
Selam ve dua ile

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Örtündüğümün 12. günündeyim.işyerindeki arkadaşlarım benimle konusmuyor ve sürekli iğneleyici laflar sözler söylüyorlar ortaya konusuyorlar ancak benimle ilgili söylüyorlar söyleyeceklerini.dün örtünmenin yobazlık olduğunu söylüyorlardı ve benim zorla kapandığımı düşünmüsler bende zorla kapanmadığımı kendi isteğimle ve rabbimin rızası ile kapanığımı söyledim ancak bunu dedikten sonra daha kırıcı sözlere maruz kaldım.onlara karsı sadece susuyorum cevap bile vermiyorum zaten bölümümü değistirmek istiyorum inşallah hayırlısı olur benim için.adliyede çalısıyorum ben ve burada insanların %70-80 i pek inançlı insanlar değiller rabbim onlarada hidayet etsin inşallah.dualarda bulusalım ins kardeslerim.

çok şükür ben bugün kapandım....2 aydır bu konuda nefsimle boğuştum. dün işyerine geldim bu sayfayı açtım internetten daha neyi bekliyorsun dedim kendi kendime yarına çıkacağım garantimi....bu sayfa bana şevk verdi ve dün sabah dedim ki bu akşam kapanacağım.. dün iş çıkışı eşimle beraber alşışverişe çıktık.. üzerime bu kadar yakışacağnın bilmiyordum başörtünün... bugün işyerine geldim.. arkadaşlar tebrik ettiler.açık olan da olmayan da arkadaşlarım sevindiler.. onlar yakışmış deyince daha çok sevindim. şuna çok mutluyum nefsimi yendiğim için çok mutluyum... Allah rızası için kapandığım için daha huzurlu bir yaşam olacak inşallah.tavsiyem er ya da geç ölüm var. illaki hesaba çekileceğiz... vakit geç olmadan başkaları ne der diye düşünmeden tesettüre girelim...

mir_erhan

Moderator
TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

Bu soruyu kendimize bir soralım..Bir çoğumuzun cevabı evet olacaktır..Peki tesettür yalnızca başını kapatmakmıdır??..Ve ya bir şekilde vücudunu çeşitli kumaşlarla örtmek mi?? Böyle olmadığına inanıyorsunuzdur eminim.

Günümüzde tesettür adına giyilenlere bir göz atalım,özellikle genç kesimin giyimine.....

Birde şu Ayet-i Kerime ve Hadis-i şerif'lere:
*"Mü`min kadınlara da söyle:
Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler.
Görünen kısımları hariç, zinetlerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar...
Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar..." (Nûr Suresi Ayet 31.)

** "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak,
bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar."
(Ebu Davud Libas 125, Cennet 52.)

***"Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse zinaya bir adım atmış olur."
(Tirmizi, Edeb, 35; Nesâî, Zîne, 35)

****Birgün Peygamberimiz bir arkadaşına Mısır`da dokunmuş bir keten kumaş vermiş,
yarısından kendine gömlek diktirmesini, diğer yarısından ise hanımının giysi yapmasını istemiştir.
Ancak daha sonra şöyle buyurmuştur:
"Hanımına git söyle altına bir gömlek diksin. Çünkü vücut şeklinin ortaya çıkmasından korkarım."
(El Kurtubî, El Cami`, XIV, 156.)

Şimdi bu Ayet ve Hadis'leri de göz önüne alırsak;

Başörtüsünü kıyafetinin içine koymak tesettür değildir.

Saçlarını aşırı topuz yaparak başını örtmek tesettür değildir.

Başını örterek vücut hatlarını belli edecek derecede dar kıyafet tesettür değildir.

Başında örtü altında pantolon veya bluejean tesettür değildir.

(çünkü pantolon bolda olsa baseni belli eder.)

Başında örtü yüzünde makyaj ve parfümle gezmek tesettür değildir..

Başında örtü altında dizaltı etek ve ten çorap tesettür değildir..

Tamamen bedene oturmuş pardesü tesettür değildir.

İçini belli edecek incelikte kıyafet tesettür değildir.

Peki gerçek tesettür nasıl olmalıdır;

Dışarı çıkarken üzerine aldığın elbise bol ise tesettürdür.

Erkeklere ulaşacak parfüm yoksa üzerinde tesettürdür.

Başörtün omuzlarından aşağıya süzülüyorsa tesettürdür..

Sokaktaki yürüyüşün kırıtır şekilde değilse tesettürdür..

Çarşı pazar esnafıyla kırk yıllık ahbap gibi konuşmuyorsan tesettürdür..

Karşındaki erkeğin gözlerine bakmıyorsan tesettürdür..

Ulu orta yerlerde kahkaha atmıyorsan tesettürdür..

Yürüyüşün,konuşman,kıyafetin edep timsali ise tesettürdür..

Tesettür bir parça bezle başı örtmek değildir. Tesettür bedenen ve ruhen günahlara karşı korunmaktır..Neden fazlasını kazanmak varken azla yetinelim..Neden yapıyoruz sandığımız ibadetleri yıkalım.
Şimdi aynı soruyu tekrar kendimize soralım,TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

vaktileyl kardeşimizden alıntıdır..

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Bazı rüyalarımda kendimi kapalı görmeye başladım. :a35:

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettür modası nedir Allah Aşkına örtünmenin modasımı olur
İnternette öyle resimler var ki buraya yükleyemedim ama yazık gerçekten çok yazık
Allah(c.c)'în emrini layıkıyla yerine getiren o kadar az ki

Allah herkesi doğru yola iletsin İnşAllah

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Mehtap ablayi ve Kubra ablayi tebrik ediyorum.
Meyve veren agac taslanir, bosverin.
Allah'a emanet olun.
Bu dar gunlerimde, kederlerin icinde bana cok hos haberler verdiniz, Allah ebeden razi olsun.

Gülayyyyyyyy

Kayıtlı Kullanıcı
Çok doğru demişsin canım ben çok ama çok istiyorum kapanmayı zaten millette benimle gelmeyecek öbür dünyaya da biliyorum milletin dedikleri pek fazla da umrumda değil aslında çirkinmişim gibi geldi bana ama sonradan farkettim ki kapalıyken daha güzel oluyorum bunu farkettim senin yorumunda çok güzel olmuş çok teşekkür ediyorum sağol canım sınavım var sınavdan sonra kapanacağım allahın izniyle inşaallah canım allah razı olsun

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Çok doğru demişsin canım ben çok ama çok istiyorum kapanmayı zaten millette benimle gelmeyecek öbür dünyaya da biliyorum milletin dedikleri pek fazla da umrumda değil aslında çirkinmişim gibi geldi bana ama sonradan farkettim ki kapalıyken daha güzel oluyorum bunu farkettim senin yorumunda çok güzel olmuş çok teşekkür ediyorum sağol canım sınavım var sınavdan sonra kapanacağım allahın izniyle inşaallah canım allah razı olsun

Ne güzel kararını vermişsin Allah(c.c) yardımcın olsun
Eğer bende bir gün bu kararı alıp harekete geçersem
Burada paylaşıcam sevincimi :)
Benim içinde dua edin ne olur gönül dostları
Hakkııyla layıkıyla Rabbimin rızası olacağı şekil tesettüre girmeyi nasip etsin...

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Kapanan ablalarimiza bir sorum olacak..

Tesetturlenme hikayenizi, her seyin basladigi andan itibaren, ayrintili ve abartisiz bir sekilde benimle paylasmak ister misiniz?

Ve bu paylasimimizin bir kitap olmasini ?

Sizi yazmami ?

Eger "evet" diyorsaniz bana burdan ulasin, mail adresimi gondereyim.

Bu aslinda da bir mujde .. :)

TESETTUR ICIN BIR ROMAN YAZMAYA BASLADIM !!

Ve iclerinde sizler de varsiniz.

DEGERLI MIR_ERHAN AGABEYIMIN ISMINI KITABIMDA GORUNCE (KI INSAALLAH CIKAR) COK SASIRACAKSINIZ :)

Kalbun Kesir ablamin, Berat_05 ablamin ve kardele ablamin gercek isimlerini bilmedigim icin kullanamadim. Ama "Kalbun Kesir " ve "kardele"yi iyi betimledim diyebilirim.

Eger anlatirsaniz, "yazsan roman olur" diyorsaniz, BEN BURDAYIM.

Allah'a emanet olun. :)

sessizlik.

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Kapanan ablalarimiza bir sorum olacak..

Tesetturlenme hikayenizi, her seyin basladigi andan itibaren, ayrintili ve abartisiz bir sekilde benimle paylasmak ister misiniz?

Sizi yazmami ?

TESETTUR ICIN BIR ROMAN YAZMAYA BASLADIM !!

DEGERLI MIR_ERHAN AGABEYIMIN ISMINI KITABIMDA GORUNCE (KI INSAALLAH CIKAR) COK SASIRACAKSINIZ :)

Kalbun Kesir ablamin, Berat_05 ablamin ve kardele ablamin gercek isimlerini bilmedigim icin kullanamadim. Ama "Kalbun Kesir " ve "kardele"yi iyi betimledim diyebilirim.

Eger anlatirsaniz, "yazsan roman olur" diyorsaniz, BEN BURDAYIM.

Allah'a emanet olun. :)

tebrik ederim katrepare gerçekten böyle bir kitap yazarsan ilk alacak inasanlardan biri ben olurum herhalde :) çok iyi düşünmüşsün...

hatta iki üç tanıdığımı da sana yönlendirebilirim bu örtü hikayelerini anlatmaları için ... :) Bu tür kitaplar piyasada pek yok varsada çok eski

tarihlerden kalma 1990lar 1995 lerde basılmış kitaplar bir 2012 2013 baskısı olsa çok iyi olurdu :)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
tebrik ederim katrepare gerçekten böyle bir kitap yazarsan ilk alacak inasanlardan biri ben olurum herhalde :) çok iyi düşünmüşsün...

hatta iki üç tanıdığımı da sana yönlendirebilirim bu örtü hikayelerini anlatmaları için ... :) Bu tür kitaplar piyasada pek yok varsada çok eski

tarihlerden kalma 1990lar 1995 lerde basılmış kitaplar bir 2012 2013 baskısı olsa çok iyi olurdu :)

Olabilir gercekten..
Ama once hikayelerini kisaca bana gondermeleri gerekiyor.
Sen onlarla konus, birkac sayfada hikayelerini anlatsinlar.
InsaAllah senin araciliginla ben onlara ulasirim.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
[sıze=4]esselamu aleykum,

kapanan ablalarimiza bir sorum olacak..

Sizi yazmami ?

tesettur ıcın bır roman yazmaya basladım !!

Degerlı mır_erhan agabeyımın ısmını kıtabımda gorunce (kı ınsaallah cıkar) cok sasıracaksınız :)

kalbun kesir ablamin, berat_05 ablamin ve kardele ablamin gercek isimlerini bilmedigim icin kullanamadim. Ama "kalbun kesir " ve "kardele"yi iyi betimledim diyebilirim.

Eger anlatirsaniz, "yazsan roman olur" diyorsaniz, ben burdayım.

Allah'a emanet olun. :)[/sıze]

hayırlı cumaların olsun inşaallah.
Bu güzel haberinle beni çok mutlu ettin.
Rabbimde seni mutlu ve bahtiyar etsin.
Tabiki tesettürrümle ilgili hikayemi paylaşmak isterim.
Bu kutsal görevinde ve çalışmalarında başarılar dilerim.
Allaha emanet olun.
Selametle kalın.
Dualarım seninle olsun.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Yarabbelalemin Sen büyüksün
Sen herşeye Kadirsin
SEN bizim Mevlamızsın
Sen bizi yarı yolda bırakma
Sen tesettürümüzü derimiz eyle
sevgilimiz eyle
Yarabbi Sen kardeşlerimizede sevdir
Yarabbi
tüm hamdlar San'a şükürler San'a
Sen çok Rahman ve Rahim C.C. Olansın
Hasbinallahü ve Ni'mel Vekil
Ve Ni'mel Mevla ve Ni'mel Nasir

HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM.
ALLAHA EMANET OLUN.
SELAMETLE KALIN.

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanmak istiyorum ama aklımda bir sürü tereddüt var
Bu işin aması olmaz biliyorum
Belkide bişeyler eksik Rabbim henüz nasip etmiyor bana
İbatlerimi o kadar hevesle yapıyorum ki ama iş kapanmaya gelince cesaretim yok
Zaten çok açık bi insan değilim sadece kafam açık diyebilirm

Ama ne bilim kapansam yine gözüm süslü püslü şeylere gidicek renk renk şallar eşarplar
Kapanmanın anlamı dikkat çekmemek bana göre ama bunu yapamadıktan sonra ne anlamı var ki
Belki bir gün Rabbim nasip eder

Bunlar kendimce yaptığım özeleştiridir
Belki belki belki benim için henüz zaman gelmedi
Niye yazdım bilmiyorum içimi dökmek istedim :(

Selamun aleykum arkadasim,
yazini okudum fakat anca cvp yazabiliyorum. Bende 20 temmuzdan beri kapaliyim, kapanmadan önce bende cok süslü giyinmeyi seviyordum, daha dogrusu bir moda esaretidir gidiyor... ama kapandiginda farkli oluyor otomatikmen. Kapalilik bana bakma demek böylelikle alisverisindede buna dikkat ediyorsun. ben suan her rengi giyiyorum ama asiri dikkat cekmek istemedigimden dengeliyorum, mesela siyah etek üzerine az kirmizisi olan gömlek ile. Annemlerin tr den getirdigi mercan rengi bir etegim var simdi ve inan ütülüyorum hazir ediyorum ama bir türlü o kadar cap canli bir rengi giymek icimden gelmiyor, yani hem kapanip hem dikkat cekmek istemiyorum, bu muhakkak kapandigin taktirde sendede olacaktir. Ama bende kesinlikle sadece koyu renk giyinecek birisi degilim, sanirim önemli olan dengelemek ve sunada dikkat cekmek istiyorum ki acik bir insan kapanip birden bire hem pardesü veya ferace giyinip ayni zamandada koyu renkleri tercih etmeye calisirsa belki bu nevsine birden bire agir gelebilir. Ve herkesin maddi durumu elbise dolabini yenilemek icinde müsait degil. Yani ilk önce kapan, inaniyorum ki gerisi gelecektir. Ben mesela suan pardesü hic düsünemiyorum diyordum ama Katrepare kardesimizin pardesüsuna imrendim dogrusu, bulabilseydim bende alacaktim.
Önemli olan ilk adim gerisi Allahin izniyle gelecektir...

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum arkadasim,
yazini okudum fakat anca cvp yazabiliyorum. Bende 20 temmuzdan beri kapaliyim, kapanmadan önce bende cok süslü giyinmeyi seviyordum, daha dogrusu bir moda esaretidir gidiyor... ama kapandiginda farkli oluyor otomatikmen. Kapalilik bana bakma demek böylelikle alisverisindede buna dikkat ediyorsun. ben suan her rengi giyiyorum ama asiri dikkat cekmek istemedigimden dengeliyorum, mesela siyah etek üzerine az kirmizisi olan gömlek ile. Annemlerin tr den getirdigi mercan rengi bir etegim var simdi ve inan ütülüyorum hazir ediyorum ama bir türlü o kadar cap canli bir rengi giymek icimden gelmiyor, yani hem kapanip hem dikkat cekmek istemiyorum, bu muhakkak kapandigin taktirde sendede olacaktir. Ama bende kesinlikle sadece koyu renk giyinecek birisi degilim, sanirim önemli olan dengelemek ve sunada dikkat cekmek istiyorum ki acik bir insan kapanip birden bire hem pardesü veya ferace giyinip ayni zamandada koyu renkleri tercih etmeye calisirsa belki bu nevsine birden bire agir gelebilir. Ve herkesin maddi durumu elbise dolabini yenilemek icinde müsait degil. Yani ilk önce kapan, inaniyorum ki gerisi gelecektir. Ben mesela suan pardesü hic düsünemiyorum diyordum ama Katrepare kardesimizin pardesüsuna imrendim dogrusu, bulabilseydim bende alacaktim.
Önemli olan ilk adim gerisi Allahin izniyle gelecektir...

Çok doğru söylüyosun canım teşekkür ediyorum güzel yorumun için
Ben istiyorum ki herşey bir anda olup bitsin ama dediğin gibi bu pek mümkün değil
Senin adınada çok sevindim eminim ki kapanmanın tadı ve lezzeti bambaşkadır
Bir gün olucak inanıyorum başarıcam bunu :)
Sohbet grubu var oraya katılıcam orda çok şey öğrenceğime inanıyorum
İnşAllah kapanmamada vesile olur

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı cumaların olsun inşaallah.
Bu güzel haberinle beni çok mutlu ettin.
Rabbimde seni mutlu ve bahtiyar etsin.
Tabiki tesettürrümle ilgili hikayemi paylaşmak isterim.
Bu kutsal görevinde ve çalışmalarında başarılar dilerim.
Allaha emanet olun.
Selametle kalın.
Dualarım seninle olsun.

O zaman birkac sayfalik bir yaziyla ozetler misiniz?
Okuyup degerlendirmem ve yazma sirasina koymam gerek :)

mir_erhan

Moderator
Sevgili Katreparemiz...
Allah celle celalüh senin yolunu açık eylesin...
Senin Yüreğine ve kalemine inancımız büyük...
dokunulacak yürek çok..
çorak ve susuz gönül had sahfada...
Allah celle celalüh kalemine güç versin.. En doğru yerde En hayırlı yazılarını nasip eylesin Rabbimiz...

Kitabını sabırla bekliyoruz Kardeşim... Fazla da bekletme ... KATREPAREMİZ...

Selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt