mir_erhan
Moderator
yaşadıklarımızın ağırlığının altında ezildiğimizi hissettiğimiz an..
Aklımıza Asrı Saadetin İlk Yılları gelsin...
Efendimiz (s.a.s )gelsin.. Ammar Gelsin.. ilk şehitler Yasir ile SÜMEYYE annemiz gelsin..
Kumlar üzerinde işkencleer gören Bilal gelsin..
En muazzam ve muhteşem Yaşantısında iken... Ve Medinede her geçisinde Peygamber efendimizin
Siz Mekkede bunun nasıl bir hayatı yaşadığını bilseydiniz şaşırırdınız. dediği ve annesi tarafından günlerce aç susuz bırakılan Musab gelsin...
...
bölgenin en büyük yolkesen haydut ve soyguncularındandı... Efendimizi duydu Mekkeye geldi...
Efendimizi görme ve Müslüman olma şerefine erişti... Efendimiz ona sakın şimdilik kimseye söyleme sessiz kal diye tembih etti..
Ama o Kabeye gelince içi içine sığmadı.. en yüksek yere çıktı Avazı çıktığınca bağırdı.. ''Allah tan başka İlah yoktur Ve Muahammed onun Resulüdur''.. diye... ve o kadar dövdülerki saatlerce baygınlıktan kendine gelemedi.. .. kendine geldiğinde tekrar içindeki coşkuya engel olamıyor tekrar haykırıyor.. tekrar bayılana kadar dövülüyordu....Evet aklımıza Gıfarlar dan EBUZER gelsin...
saymaya devam etmek isterim... yazdıkça yüreğim kabarır herkes bilsin isterim...
biz...Allaha teslim olduk...
Ona sattık bu canı bu teni bu bedeni...
Fikrimiz o Düşüncemiz O dur bizim...
ben neyleyeyim bana dil uzatanı.. ben neyleyeyim arkamdan laf atanı..
ama paramparça ederim onu ki, Örtüme El atanı...
Müşriklerden umeyye Haz. Ebubekire (r.a) sen Bilal için 1 lira da verseydin sana satacaktım vallahi .... çünkü ona işkence yapmaktan bıkmıştım demiş...
belki yeniyiz.. bilgimiz eksik.. sağlam oturtmadık imanımızı belki...
unutmayalım şeytanın vesveselerine müsait bir nefsimiz..var..
Biz iman ile beslenmeliyiz.. müminler olarak birbirimize destek vermeliyiz...
biz olmasakta.. zalimler kafirler, istemesede Allah celle celalüh nurunu tmamlayacaktır...
Efendimizin alnından gelen bu nur... Ashabdan bu güne kadar kimler taşıdı. kimler de söndürmeye çalıştır...
bu Nuru taşıyanlardan biride neden ben olamayayım...
neden bir kardeşimin yüreğine bende dokunmayayım..
...
Selam ve dua ile
Aklımıza Asrı Saadetin İlk Yılları gelsin...
Efendimiz (s.a.s )gelsin.. Ammar Gelsin.. ilk şehitler Yasir ile SÜMEYYE annemiz gelsin..
Kumlar üzerinde işkencleer gören Bilal gelsin..
En muazzam ve muhteşem Yaşantısında iken... Ve Medinede her geçisinde Peygamber efendimizin
Siz Mekkede bunun nasıl bir hayatı yaşadığını bilseydiniz şaşırırdınız. dediği ve annesi tarafından günlerce aç susuz bırakılan Musab gelsin...
...
bölgenin en büyük yolkesen haydut ve soyguncularındandı... Efendimizi duydu Mekkeye geldi...
Efendimizi görme ve Müslüman olma şerefine erişti... Efendimiz ona sakın şimdilik kimseye söyleme sessiz kal diye tembih etti..
Ama o Kabeye gelince içi içine sığmadı.. en yüksek yere çıktı Avazı çıktığınca bağırdı.. ''Allah tan başka İlah yoktur Ve Muahammed onun Resulüdur''.. diye... ve o kadar dövdülerki saatlerce baygınlıktan kendine gelemedi.. .. kendine geldiğinde tekrar içindeki coşkuya engel olamıyor tekrar haykırıyor.. tekrar bayılana kadar dövülüyordu....Evet aklımıza Gıfarlar dan EBUZER gelsin...
saymaya devam etmek isterim... yazdıkça yüreğim kabarır herkes bilsin isterim...
biz...Allaha teslim olduk...
Ona sattık bu canı bu teni bu bedeni...
Fikrimiz o Düşüncemiz O dur bizim...
ben neyleyeyim bana dil uzatanı.. ben neyleyeyim arkamdan laf atanı..
ama paramparça ederim onu ki, Örtüme El atanı...
Müşriklerden umeyye Haz. Ebubekire (r.a) sen Bilal için 1 lira da verseydin sana satacaktım vallahi .... çünkü ona işkence yapmaktan bıkmıştım demiş...
belki yeniyiz.. bilgimiz eksik.. sağlam oturtmadık imanımızı belki...
unutmayalım şeytanın vesveselerine müsait bir nefsimiz..var..
Biz iman ile beslenmeliyiz.. müminler olarak birbirimize destek vermeliyiz...
biz olmasakta.. zalimler kafirler, istemesede Allah celle celalüh nurunu tmamlayacaktır...
Efendimizin alnından gelen bu nur... Ashabdan bu güne kadar kimler taşıdı. kimler de söndürmeye çalıştır...
bu Nuru taşıyanlardan biride neden ben olamayayım...
neden bir kardeşimin yüreğine bende dokunmayayım..
...
Selam ve dua ile