Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (5 Kullanıcı)

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
bende yeni kapandım canım okul vesair açılmadığı için pek dışarı çıkmadığım içinde bişey almadım üniye başlıycam rabbimin izniyle bu sene ve artık almak zorundayım :)bu tür şeyler almak istiyorum bunlarda güzelmiş aslında en sondaki :)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
bende yeni kapandım canım okul vesair açılmadığı için pek dışarı çıkmadığım içinde bişey almadım üniye başlıycam rabbimin izniyle bu sene ve artık almak zorundayım :)bu tür şeyler almak istiyorum bunlarda güzelmiş aslında en sondaki :)

Soylemistim :)
Evet oyle oldu.
Pardesumu begenmedin mi yoksa ?
Gri rengin 44-46-48 bedenleri kalmisti bende alamadim grisini bu yuzden.
Bana da bu rengi nasip oldu.

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
bende sdadelikten yanayım canım oldukça koyu renkler nie renkli giymiyosun sıkılmıyomusun diyolar çoğu kişi ama ben böyle çok rahatım dikkat çekmeye hiç niyetim yok :)

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
yaa benim oturdugum yerde aslinda var bir kac kapali giyim yerleri ama ya renkleri cok canlis yada cok süslüler ve internette almanyaya satis yapan bir yer bulamiyorum, ya hepsi burda magazalarda satilanlar gibi, ya cok pahali yada kredi karti isteniliyor. bu konuda bilgisi olan bana bir sayfa önerebilecek birisi varsa bekliyorum.

Katrecim yine koymusun güzel pardesünun resmini vallahi bir daha bir daha bakiyorum :)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
yaa benim oturdugum yerde aslinda var bir kac kapali giyim yerleri ama ya renkleri cok canlis yada cok süslüler ve internette almanyaya satis yapan bir yer bulamiyorum, ya hepsi burda magazalarda satilanlar gibi, ya cok pahali yada kredi karti isteniliyor. bu konuda bilgisi olan bana bir sayfa önerebilecek birisi varsa bekliyorum.
i vallahi bir daha bir daha bakiyorum :)

Evet, Buket icin koydum. :)
InsaAllah 10 gune kadar elime geliyor urunler, unutmadim, senin icin buraya yorumumu yazacagim ablacim :)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum ve rahmetullah,

Oncelikle sitede aktif gordugum tek yasitim oldugun icin, aramiza geldigin icin cok mutluyum, belirtmek istiyorum. :)
Hos geldin safalar getirdin.
Ne guzel sende kapanmak istiyorsun. InsaAllah nasip olur.
Sorularina gelince etek giymek zorunlu denilebilir. Annen bu konuda yanlis dusunuyor maalesef. Cunku pantolon ne sekilde olursa olsun (ispanyol paca olsa bile) basenleri ve vucut hatlarini belli eder. Yani pantolon tesettur emrine asla uygun degildir. Etek, ici belli etmedigi surece, en hos secenektir ve en dogrusu tabii ki.. (Pantalon, ancak uzerine pardesu, ferace, carsaf vs giyildiginde kabul edilebilir)

Pardesu giyme zorunlulugu yoktur, TESETTURE UYGUN OLMA ZORUNLULUGU vardir. Bunun icinde :

1- Elbisen bol, hatlarini ve icini belli edecek sekilde olmamalidir.
2- Dikkat cekecek sekillerde, renklerde olmamalidir.
3- Basortunu yakana uzatmak zorundasin, omuzlarindan gogsune kadar sarkmali basortusu.
4- Resulullah'in (sallallahu aleyhi vessellem) "deve horgucu" benzetmesinin muhattabi olmamak icin asiri topuz yapilmamalidir.
5- Tesettur hem bedeninde hem de ruhunda olmalidir.

Giyimine, oturusuna, kalkisina, tavirlarina hatta bakislarina bile dikkat etmelisin bir Musluman genc hanim oldugun icin. En guzeli budur. Makyaj vs bunlar yanlis. Cunku dinimiz yalnizca esimiz icin suslenebilecegimizi soyluyor.

Diger soruna cevabi Kur'an-i Kerim bizzat versin :

Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! (NUR SURESI 31. ayet)

Ama biz edep kurallari geregi tanidigimiz bayanlarin disinda ve esimizin disinda basimizi acip, saclarimizi akitivermiyoruz. Dogru ve hos olanida budur :) Annen, baban, kizkardeslerinin yaninda basortusuz durman bir problem yaratmaz. Ama ben ona bile utaniyorum o baska :)

Sorularin olursa ben burdayim.
InsaAllah guzel haberlerini bekliyorum.
Allah'a emanetsin, hepimizin oldugu gibi.

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Tabikii de kardeşim eteğin altına tayt ya da o tarz birşey giyiliyor...
Kardeşim kıyafeti giydiğinizde vücut hatlarınız ortaya çıkıyorsa elbise dardır,
Pardesünün altına özel birşey giyen yoktur sanırım..
Normal kıyafetinizin üstüne dışarı kıyafeti olarak giyiyorsunuz zaten..

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
Her gün siteye katilan yeni arkadaslarimiz..ne kadarda hos bir durum okuyup gülümsüyorum, inanin cok mutlu ediyor kizkardeslerimizin, ablalarimizin tesettüre olan ilgi alakalari.
nrsn15 kardesim,
öyle etekler varki ic astari bulundugundan dolayi daha agirlar ve ucma gibi bir imkan zor, ama bende emin olamadigimdan genellikle tayt da kullaniyorum. bilhassa düz kesimli etekler yürürken toplanabiliyor bu durumda tayt ile cok rahat edebilirsin. ben ilk kapandigimda, yani ramazanin ilk günü, pardesü düsünemiyordum ama her ne kadar bol giyersen giy illaki disarida hareketlerden dolayi bazi hatlar belli olabiliyor, bu yüzden bende simdi pardesü/kap arayisindayim. senin yasinada cok hos sade kaplar var kardesim, egerki pardesü sana suan agir gelirse.
sunuda söyleyeyim, ben pedagog oldugum icin ve 6-13 yas cocuk/genclerle calistigim icin etek bir hayli zor oluyor is yerinde bu yüzden ben etek pantalon ile en az hatlarimi kapatacak uzunlukta bir gömlek ile tamamliyorum,böylelikle iki tarafta bol oluyor. tabi bazi etep pantalonlar ispanyol pantalonuna benzer tarzdalar, alicak olursan baya bol olmasina dikkat et benimkisinin etekmi yoksa pantalon etekmi oldugu hemen anlasilmiyor.
ay burda fazla detaya girmeden yazmak ne kadar zormus ya :)) hakikaten bayanlara özel sifreli bir bölüm lazim bize

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum ve rahmetullah hoş geldin aramıza kardeşim.. Yazdıklarının hemen hemen hepsini okudum..
MaşaAllah SubhanaAllah içinde öyle büyük bir heyecan var ki.. Araştırıcı özelliğin ve kendinden görmüş olduğun eksiklilklerin tesbitini maşaAllah çok iyi yapmışsın.. Bu düşüncelerle inanıyorum ki çok yol katedeceksin.. Buradan ayrılmamanı isterim.. Katrepare kardeşimizden de Rabbim razı olsun.. Kapanmak isteyen kardeşlerimizden desteğini esirgemeyen tüm kardeşlerimizden de.. KatrePare kardeşimiz sorduğun soruların cevabını vermiş zaten.. Sormak istediğin her ne olursa sorabilirsin canım. Hepimiz yanındayız, hepimiz her konuda yardımcı olabiliriz.. Bol olan vücut hatlarını belli etmeyecek bir dış giysisi (pardüse, ferace...), üzerine de boyun ve göğüs hizasını güzelce kapatacak uzun bir başörtüsüyle tesettürünü sağlayabilirsin.. Altına etek giymen uygun olur.. Eteğin altına tayt giyebilirsin canım..
Burada kapanmak isteyip de kapanamayan nice kardeşlerimizin örtündüğünü hep birlikte gördük, onlarla birlikte ortak olduk duygularına.. Sen de bu sayfanın geçmiş konularını okuyarak bakabilirsin.. Rabbim yar ve yardımcın olsun canım.. Hayırlı haberlerini bekliyoruz..

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Yuuppii!

Kapandım ve de her zaman da kapalı kalacağım.Bütün akrabalarım ''Ne iyi ettin de kapandın.'' ve ''Çok yakışmış, hep böyle kal.'' dediler. Hiç de sorun yaşamadım. :)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Estagfirullah canim kardesim, sen benden ustunsun.
Hic bunalmak olur mu?
Sen sor, muminler kardestir unutma.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Seninle ayni yasta oldugumuz icin mi bu kadar ilgilendin benimle ? :) Subhanallah, Allah seni bu guzel dusuncelerden koparmasin.

Oncelikle, Cesmi gibi, Kalbun Kesir gibi , Ulku ablam gibi benim yanimda cok cok degerli insanlarinda soyledigi gibi etegin altina tayt veya onun benzeri birseyler giymen uygun olur. Hem sagligin hemde selametin icin.. Benim ailemde de var boyle kapanma konusunda gevseklik gosterenler.. Ama elhamdulillah genelde hepsi pardesu, ferace yada o tarz duzgun tesetture burunmus insanlar..
Pardesu, zaten dis elbisedir. Yani normal kiyafetlerimizin ustune (misal ben etek gomlek ikilisinin uzerine pardesu giyiyorum) giyiyoruz pardesuyu. Vucut hatlari konusunda Large giyen bir insansan, x-large alman hos olmaz. Ama large kiyafetinin ustune hirka, yelek vs kurtarici birseyler giyersen sorun ortadan kalkar.

Ben kapanma hikayemi burda o kadar cok kez anlattim ki, gercekten daha bir gurur duyar gibiyim artik . InsaAllah vesile olabiliyoruzdur. Bir kere de senin icin anlatayim.. :)

Bismillah !

Yurtdışına göç edeli henüz birkaç ay olmuştu. O kadar sıkıntılı donemler geçiriyordum ki… Okudugum liseyi, arkadaşlarımı yarim bırakıp gelmiştik bu ülkeye. Ben gayet muhafazakar, tesetturlulerin bol oldugu bir aileden geliyordum. Hatta o kadar kiz kuzenimin arasinda tek acik kizdim. Cok fazla acik oldugum soylenemezdi. Hep “liseyi bitirince”lere birakiyordum kapanmayi. Annem belli etmese de cok isterdi kapanmami. Gizlice basortusu koleksiyonu bile yapmisti ï￾Š Bana hic baski yapmadi, hep kendi istegimle olsun isterdi. Zaten hem anne hem baba tarafim imamdir, bu yuzden aklim basimdaydi. Dinimi, Peygamberimi biliyordum. Hatta lisedeki din kulturu ogretmenim, hic calismadigim halde sinavlardan 85’in altinda almadigimi bilir, tesetturlu olmadigima sasirirdi. Asamazdim ki kendimi…
Neyse…
Yurtdisina goctukten sonra aklim basima geldi. Buradaki Cezayirli, Fasli, Tunuslu kizlarin nasil Avrupa ozentisi oldugunu gordum. Tanisirken “Muslumanim” demelerine o kadar sasiriyordum ki… Giyimleri, tavirlari hicte oyle degildi ayrica. “Bunlar hic Muslumana benzemiyorlar” derdim icimden. Aciktim ama namaz kiliyordum artik. Sokakta gordugum tesetturlu Araplarla, Turklerle “Selamun aleykum” lesiyorduk ï￾Š Onlarda bana sasiriyorlardi galiba… Aynaya baktim birgun uzun uzun. Muslumana benziyor muyum diye hemde…
Baktim, baktim, baktim…
Gozlerime dusen kakullerimi geri cektim, saclarimi bagladim.
“Hayir hayir, yine benzemedin” dedim.
T-shirt giymeyi birakmistim zaten. Basima bir sal aldim.
“Simdi benzedin” dedim.
Ama kapanmamistim daha. Aklim sorularla doluydu. Etrafimda aile zoruyla yada Kur’an’daki tesettur emrini bilmeden kapanan insan sayisi o kadar coktu ki.. Ben boyle olmayacagim dedim ve basladim okumaya…
Nur, Ahzab suresindeki emirleri gordum. Hanim sahabelerdeki tesettur askini hissettim. Sonra arastirmaya basladim. Kapanmak isteyen, kapanma hikayelerini yazanlari okudum. Sonra forum islamiyetle tanistim. 12 Temmuz 2011’de uye oldum. Sadece bu konu icindi bu uyelik. Durumumu anlattim. Mir Erhan agabeyim, berat05 ablam, Kalbun Kesir ablam, kardele ablam , İlknur o kadar yardimci oldular o kadar desteklediler ki… Oturup agliyordum artik. Ramazan’da yaklasiyordu… Gunlugume listeler yapiyordum, “tesetture uygun alisveris listeleri” … Ve biliyor musun, en cokta Hatice validemize ozendim (radiyallahu anha) …
Onun gibi sade, tam bir hanimefendi olmak oldu artik tek hayalim.
Karar verdim Kadir gecesinde kapanacaktim. Kararimi annemle paylastim. Hic unutmuyorum, o gun arefe gunuydu sanirsam. Balkona ciktik. Uzun uzun seyrettim gokyuzunu sonra anneme “Kapanmami ister misin anne?” diye sordum. Gulumsedi isil isil. “Tabii isterim, ama bazi insanlar gibi oyuncak etmeyeceksen, hakkini vereceksen kapanmani isterim. Aksi takdirde ancak kotu ornek olursun” dedi. “Annem” dedim “O basortu basima gelirse, Rabbim nasip ederse, basimi kesseler alamayacaklar benden” …
Icim icime sigmiyordu. Birden kalbime bir ilham geldi sanki “Neden Kadir gecesini bekliyorsun? Ya o zamana kadar olursen ? Ya Rabbinin huzuruna bu gunahla gidersen?” dedim. Ve ertesi gun ilk sahura kalktigimizda hemen basima annemin benim icin daha onceden hazirladigi basortulerinden birini aldim. Herkes bana manali manali bakiyordu. Ramazan’in ilk gunu, yani 1 Agustos 2011 gunu kapandim. Ve o gunden bu gune 1 yil 21 gun gecti. Artik ben bambaska bir insanim. Hayallerim, yasama seklim, hayata bakisim, tavrim bile degisti. Insan Allah’in ‘NUR’UNU basinin ustunde hakkiyla tasimaya baslayinca gerisi geliyor elhamdulillah.
Benim hikayemde boyle iste…

Bak beni o kadar yordun, anlattirdin, bundan sonra bir mujdeyle donmezsen vallahi alnini karislarim :)

NOT : Eger annen sana ornek olamiyorsa, sen dogru tesetturunle annene ornek ol!

Feimanillah.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Yuuppii!

Kapandım ve de her zaman da kapalı kalacağım.Bütün akrabalarım ''Ne iyi ettin de kapandın.'' ve ''Çok yakışmış, hep böyle kal.'' dediler. Hiç de sorun yaşamadım. :)

Sonunda yapacagini yaptin desene :)
Aferin sana kucuk mumine !
Hayirli olsun, hep boyle kal.
Allah seni, kendi yolunda hizmetci etsin insaAllah!
Herkese ornek ol.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Canim zaten biz arkadasiz :)
Konumu ziyaret ettin ha, tesekkur ederim boyle dusuncelerin icin.
Mujde ver, dusunme :)
Haydi artik..
Zaman daraliyor.

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum arkadaslar, kardeslerim..
bugün sizlerden birsey isteyecegim.
bu sayfa mi yeri yoksa baska konu varmiydi bilemedim, en cok buradan yazistigim sizleri tanidigim icin sizlerden istemek icimden geldi. Burada tanidiklarimdan istesem belkide yapmazlar.
Benim bir ablam var, öyle merhametli bir insan ki anlatamam ama neredeyse son 8 yildir ne yapiyorsa hep olumsuz ilerliyor. Nasil desem sanki birseyler var yada eksik gibi mi desem. Evet dünya eglence, hep mutluluk hep güzellik yeri degil, cok sinavlar var. Lakin ne ise elini atsa hep ters gitmistir isi. Örnegin üniversiteyi bitirdi, sadece babam istiyor diye, is bulamiyor, evlilik desen cok olumsuz seyler yasadi hersey kursaginda kaldi, arkadaslari desen hep bir darbe aldi.
Ablamin gercekten son 8 yildir herseyi olumsuz gidiyor. Öncelikle tavsiye edebileceginiz seyleri ögrenmek isterim, sonrada acaba diyorum hep birlikte ona dualar okusak Allah rizasi icin, olmaz mi?

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum arkadaslar, kardeslerim..
bugün sizlerden birsey isteyecegim.
bu sayfa mi yeri yoksa baska konu varmiydi bilemedim, en cok buradan yazistigim sizleri tanidigim icin sizlerden istemek icimden geldi. Burada tanidiklarimdan istesem belkide yapmazlar.
Benim bir ablam var, öyle merhametli bir insan ki anlatamam ama neredeyse son 8 yildir ne yapiyorsa hep olumsuz ilerliyor. Nasil desem sanki birseyler var yada eksik gibi mi desem. Evet dünya eglence, hep mutluluk hep güzellik yeri degil, cok sinavlar var. Lakin ne ise elini atsa hep ters gitmistir isi. Örnegin üniversiteyi bitirdi, sadece babam istiyor diye, is bulamiyor, evlilik desen cok olumsuz seyler yasadi hersey kursaginda kaldi, arkadaslari desen hep bir darbe aldi.
Ablamin gercekten son 8 yildir herseyi olumsuz gidiyor. Öncelikle tavsiye edebileceginiz seyleri ögrenmek isterim, sonrada acaba diyorum hep birlikte ona dualar okusak Allah rizasi icin, olmaz mi?

Aleykum selam ablacigim..
Oncelikle ablanla kendimi cok benzettim. Cunku bu, benim icinde boyle. Neye elimi atsam, hangi dala tutunsam kopar...
Bunun ilaci duadir, Allah'a siginmaktir.
Ben cok faydasini gordum, o da gorecektir.

Feimanillah.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Değerli kardeşlerimiz,

Burda paylaşımlarını okuduğunuz kardeşlerimiz vesilesiyle
sizlerin bir adım atması daha kolay olur belkide..

Sizin adınıza çok seviniyoruz...
Yol belli.....
Başımızı kapatmak sadece beğendiğimiz bir örtüyü başa koymak değil...
Kalbimizle bunu hissederek yapmak...
Örtünmenin güzelliği...durdukça...kapandıkça...ortaya çıkıyor...
O bir bez parçası olmaktan öte...başımıza yapışmış bir derimiz oluveriyor...sadece evimizde izin veriyor çıkarmaya....
böylesine gönülden bağlı kardeşlerim..

Kitabımız KUR'AN-I KERİM ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.) herşeyi açıklıkla ifade etmiş.

Kime karşı mahrem olduğumuz aşikar.

" ALLAH Celle Celaluhu gönülden destek olan vesile olan yorum yapan örnek olan tüm kardeşlerimizden razı olsun...."

Tebliğ
ve
Desteğe
Devam

Öğrenmeye
ve
Öğretmeye devam
İnşAllah

Berat Ablamız'dan alıntı

Hatırlat/öğüt ver; çünkü hatırlatıp öğüt vermek müminlere yarar sağlar.

Zariyat Suresi / 55

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Annen icin cok uzuldum hakikaten.
Ben surekli etek giyiyorum ve hicbir sorun yasamiyorum. Annenin dedigi gibi de ucus ucus etekler almadiktan sonra (affiniza siginarak) "oran buran acilir" diyen ve boyle gordugum insan yok. Ben kadife, keten veya kesimi ucus ucus olmayan etekler giyiyorum. Hicte sorun olmuyor. Bence senin annenin kafasini degistirmen lazim. Ona sunu soyle Peygamber Efendimiz'in (sallallahu aleyhi vessellem) bacaklari ayiran kiyafetlerin (yani pantolon gibi) kadinlara haram oldugunu buyurmuslardir.
Senin o gomlek ustune pardesu giysem olur mu dedigin seyi ben hep yapiyorum :) Bu yuzden hic sorun olmaz.
Bir kere pantolon, hatlarini, vucudunu ortaya dokuyor, ha corapla cikmissin ha pantolonla.. Benim icin bir..
Bu arada etegin altina corap giymek uygun olur, neden olmasin? (Ama siyah olmasina dikkat et, ne olur ne olmaz, bende oyle yapiyorum)

Etek, hatlarini kaybeder.
Etek, nasil yurudugunu bile gostermez.
Etek, icini belli etmeyecek derecede oldugu surece tesetturdur.

Annene bunlari empoze etmeye calis. Vallahi annenin o oturma konusunda soylediklerini ben pantolon giydigim donemlerde yasiyordum :) Etek giyince bacak bacak ustune bile atsan pek belli olmuyor :) Yani senin annenin zihniyeti yanlis bence.

Estagfirullah canim, sen cok temizsin ya, beni de kendin gibi goruyorsun.
Tanistigima cok memnun oldum.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
"Allah'a emanet ol" demek..
Bende burdaki cok degerli abilerden birinden ogrenmistim :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt