Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı
UMUT ÇİÇEĞİ

bacım yazdıkların beni çok duygulandırdı :( ALLAH sanada hayırlı şifalar versin güzel haberler nasip etsin hidayeti örtüsüyle taçlanmayı nasip etsin inşaALLAH ... Bak bu rahatsızlıklar cesıt cesıt herkesı buluyor .. Gavsı Azam Abdulkadir Geylani'den duymuştum hastalıklar müminin günahının çokluğuna değil, Derecesinin yükseldiğine işarettir .. Bir kaç küçük rahatsızlıgım vardı bugun bir yenisi daha eklendi onunda tedavisi gerekiyor ki bu kiloylada bağ kuran bir hastalık .. anlıycagın cogumuz böyle seylerle ugrasıyoruz .. ALLAH tez vakitte ihtiyacı olan herkese hayırlı şifalar versin yardım edip sıkıntılarından kurtarsın inşaALLAH ..

Bunları düşünme olur mu .. Sadece yapmak istediğini yap kalbinin sesini dinle Çünkü Kalpte ALLAH'ın dır .. Her nefesin Huu derken O'nu Kalbiyle dinleyen Akıl edip düşünen ve bunu kalbe indiren kaçınılmaz bir şekilde teslim olacaktır .. İşin tadıda budur ya O'na muhtaç olmak O'na teslim olan hücrelere engel olamamak olmamak :) Her zerrede O (c.c.) hissedilirken aksi mümkün müdür .. ALLAH muhafaza ..

RABBım hastalıklarına tez vakıtte şifalar ihsan eylesin .. Ve seni yolunda saliha hanımlardan eylesin .. Gönlü derya kardeşim .. Elbette yardım ancak ALLAH'tandır geri kalan hersey O'nun izniyle oluşan vesilelerdir .. Hadi seninle tedavılerımız bıttıgınde kılo verıp veremedıgımızı saglıgımızın durumunu bır baslık acıp yazalım inşaALLAH .. Önümüzde uzun bir maraton var ama kardeşliğimiz RABBım ömür verip nasip ettikçe burdan devam ederse yazar sevincimizi paylaşırız inşaALLAH tamam mı :) Selametle kal kardeşim ...

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Cok zor bir durum gercekten. Sen benim hep dualarimdasin..
Bak burda yasi senden biraz kucuk olsa da TESETTURLU bir kardesin var, unutma.
Bence tesetturunu, her ne olursa olsun en iyi sekilde gonlune ve bedenine yerlestirmelisin.
Eger annen baban seni kufre yonlendiriyorsa, artik onlar senin icin hayirli degildir. Bunu Resulullah (a.s.m) soyluyor..
Kardes kardese,
Baba ogul,
Amca yegen,
Akraba, ana baba demeden sirf kufur saflarinda olduklari icin birbirine kilic cekenleri dusun.
Ashabi guzini dusun..

Vallahi, vallahi , vallahi Sana su saatten sonra Allah ve Resulu yeter.

Dua ile.

Yeter elbette ki yeter yetmez olur mu hiç?

Herkesi karşıma alıp gidebilirim buralardan. Hiçbirşeyden korkmuyorum inan.

Ben bana sırt çevrilmesinden korkmuyorum... Ben biricik babamın kendine birşey yapmasından korkuyorum, kahrolmasından korkuyorum. Kahrolarak üzülerek daha büyük günaha girmesinden korkuyorum. O bütün hayatını benim için yaşadığını söylüyor adeta. Benim ilmim mi yetmiyor bilmiyorum. Nasıl konuşmalıyım babama nasıl anlatmalıyım? Nasıl, nasıl, nasıl?

Kardeşlerim, lütfen bir yol haritası çizin bana, neyi nasıl yapmalıyım.

Hastaneye yatma durumum var, saçlarımın kazınması durumu var. Bir tülbent ile hastane yatağında mı başlayacak hikayem.

Eğer içime kapanma isteği düşmeseydi, Vallahi ki ben kilo verme ve tesettürlü şeyler alabilme fikrine yanaşmayacaktım. Bu amaçla doktora gitmeyecektim. Ve içimde yavaş yavaş oluşan hastalıklardan haberim olmayacaktı... Herşeye Rabbim vesile, herşeye...

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
UMUT ÇİÇEĞİ

bacım yazdıkların beni çok duygulandırdı :( ALLAH sanada hayırlı şifalar versin güzel haberler nasip etsin hidayeti örtüsüyle taçlanmayı nasip etsin inşaALLAH ... Bak bu rahatsızlıklar cesıt cesıt herkesı buluyor .. Gavsı Azam Abdulkadir Geylani'den duymuştum hastalıklar müminin günahının çokluğuna değil, Derecesinin yükseldiğine işarettir .. Bir kaç küçük rahatsızlıgım vardı bugun bir yenisi daha eklendi onunda tedavisi gerekiyor ki bu kiloylada bağ kuran bir hastalık .. anlıycagın cogumuz böyle seylerle ugrasıyoruz .. ALLAH tez vakitte ihtiyacı olan herkese hayırlı şifalar versin yardım edip sıkıntılarından kurtarsın inşaALLAH ..

Bunları düşünme olur mu .. Sadece yapmak istediğini yap kalbinin sesini dinle Çünkü Kalpte ALLAH'ın dır .. Her nefesin Huu derken O'nu Kalbiyle dinleyen Akıl edip düşünen ve bunu kalbe indiren kaçınılmaz bir şekilde teslim olacaktır .. İşin tadıda budur ya O'na muhtaç olmak O'na teslim olan hücrelere engel olamamak olmamak :) Her zerrede O (c.c.) hissedilirken aksi mümkün müdür .. ALLAH muhafaza ..

RABBım hastalıklarına tez vakıtte şifalar ihsan eylesin .. Ve seni yolunda saliha hanımlardan eylesin .. Gönlü derya kardeşim .. Elbette yardım ancak ALLAH'tandır geri kalan hersey O'nun izniyle oluşan vesilelerdir .. Hadi seninle tedavılerımız bıttıgınde kılo verıp veremedıgımızı saglıgımızın durumunu bır baslık acıp yazalım inşaALLAH .. Önümüzde uzun bir maraton var ama kardeşliğimiz RABBım ömür verip nasip ettikçe burdan devam ederse yazar sevincimizi paylaşırız inşaALLAH tamam mı :) Selametle kal kardeşim ...

:) Sağolasın kardeşim benim... Siz olmasanız daha çok karanlığa düşebilirdim şu günlerde. İsyana düşerdim ben. Neden ben derdim belki de. Neden dediğim an, daha zor bir duruma düşerdim. Her zaman her şartta şükür gerekli. Bunca yıldır küçücük yaşımdan beri çektiğim çilenin hesabı yok. 5-6 yaşından beri insanlar tarafından gördüğüm zulüm yüreklere sığmaz. Gerçekten şu zor zamanlarımda öyle güzel desteksiniz ki, sözlerle anlatamıyorum kalbimde açan çiçekleri içime dolan nuru. Ben eksiğim, acizim, imanım zayıf, imanım güçlü değil. Hastayım, bedenen değil, kalben hastayım. Hasta olmasam daha kararlı olurdum yolumda. Keşke etrafımdaki insanları aydınlatabilecek kadar ilme, herşeyi bir kenara bırakıp savaşabilecek kadar imana sahip olsaydım. Ama eksiğim, noksanım... Cahilim, bilgisizim, güçsüzüm.

Rabbimin senin de hastalıklarına şifa vermesini dilerim:) Kilo kaynaklı bütün hastalıklar bende olduğu için az çok tahmin edebiliyorum. Yüreğindeki iman filizleriyle aşacağına inanıyorum herşeyi. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı
MEVLADANIM kardeşim:) seni tebrik ediyorum. O güzel başını örtünle taçlandırıp, yüreğini tesettürünle gizlediğin, kendini seni koruyan bir kalkanla sardığın için... Rabbim bana ve tüm isteyenlere nasip etsin.

Şimdi size birkaç sorum var bana her zamanki samimiyetinizle cevap vermenizi istiyorum. Benim arkadaş çevrem yakın çevrem ve ailemin bulunduğu çevre genellikle sosyete olarak adlandırabileceğimiz, sözde çağdaş(!) insanlar. Pencereden bakıyorum ve şöyle söylemek isterim ki, Amerika'da bile daha çok tesettürlü var muhitimden ziyade. Bu konuda bir tek destekçim sizler ve rabbim olacaksınız. Hiçbir arkadaşım arayıp tebrik etmeyecek, benimle muhabbetini kesmeyecek, kişisel tercihin diyecek fakat gerek yoktu, zamanı değil henüz okuyorsun demeye, görüşlerine çok önem verdiğim teyzelerim bile bak kızım iyi güzel dinimizde var ama sen bu sorumluluğu taşıyamazsın diyecekler. İnsan yanına dost, arkadaş aradığında Allah yeter bilirim. Allah kulunu korur ve kollar. En güzel örneği Meryem annemiz, kendisi sesini hiç çıkarmamış,duyulanlara karşı kendini anlatmaya çalışmamış ve Rabbimin izniye İsa peygamber yeni doğmuş bir bebekken konuşup annesini savunmuş!

Ailemde bir tane bile kapalı genç kız yok. Bir kuzenim kapandı ama ona ailesi destek verdi. Uzaktan bir akrabamızdı. Büyük bir alev yağmuruna tutuldu adeta, arkasından neler konuştular. Nasıl kapanırmış daha küçücükmüş kimler yıkamış beynini kim bilir hangi tarikatlara hangi şeyhlere takılmış. Bunu yapan tesettürlü kuzenim pantolon- kısa body- başörtü takan bir tesettürdeydi.

Etrafımdaki insanlar başörtünün sadece siyasi bir simge olduğunu söyleyip duruyorlar. Anneannem o gençken kimsenin şimdiki gibi örtünmediğini geleneksel bir örtünme adabının olduğunu söylüyor. (Ki beni büyüten beni Kuran kurslarına gönderen bana namazı orucu abdesti öğreten insan odur). Beni şu an herşeye rağmen anlayabilecek tek kişi 2,5 yıl önce kaybettiğim babaannemdi. O da ailemin kalbinin bu konuda yumuşaması için çok dua etmişti.

Benim babam ani üzüntü krizinde gözünün birini kaybetmiş bir insan. Bu gün annemle konuştuk biraz. Babana kesin inme iner dedi. O seni küçüklüğünden beri hiç gerçekleştiremediği hayallerini yapmanı bekliyor dedi. Gençliğinde maddi zorluk çekti, yüksek lisansını doktorasını yapamadı hala emekli olsam da bunları yapsam diye can atıyor dedi. Gerçekten geceleri yatarken uyurken bana kendi empoze ettiği hayallerle büyüttü beni. Ve zamanla hayallerim değişmez bir şekilde onun istediği gibi şekillendi. Babamın benle gurur duymasını hep istemişimdir, hayata bakışımın değişmesi için beni bir sürü ülkeye gönderdi,bir dediğimi etmedi şımartarak büyüttü. Yüzüm asılsa kızsa bana geldi özür diledi. Küçük kardeşim var 9 yaşında. Onu yapmayı hiç istemedi. Anneme kızımızı en iyi şekilde büyütmeliyiz, nasıl yurt dışında yüksek lisans yapacak diye düşünüp durdu. Bu yıl emekli oluyor ama ben daha ölmedim, kızımın üniversitede kürsüsünü görene kadar çalışacağım. İsterse hiç para kazanmasın okutabildiğim kadar okutacağım Allah ömür verdikçe diyor. Ahireti bilen ve öbür dünyanın güzelliklerini, bu dünyanın alacalı geçiciliğini bilen siz sevgili dostlarım belki de baban seni o kadar sevse senin bu dünyanı değil ahiretini düşünürdü demek ki o kadar sevmiyor diyebilirsiniz. Sadece ona güzelce anlatmak lazım bir takım şeyleri ama etrafımda bilgili aklı selim insanlar yok. 9 yaşındaki kardeşimi bile beyni yıkanmasın diye camiye götürmüyor:(

Şimdi annemin söylediği şu, şu an hastalığım için sular seller gibi para akıyor oluk oluk hastanelere. Babam sürekli mesaide. 4-5 saat uyku haricindeki süreci mesaide geçiriyor. Lütfen ferace giyme kızım dedi, niçin dediğimde bu girişimle etrafımızdaki çoğu insanın kalbini ısındırmaz adeta soğutursun. Baban üzüntüden kahrolur. Herkes neler der ona dayanamaz dedi. (Babamın en yakın arkadaşı intihar etti, baban da öyle olur dedi )Gel biraz daha tatlı tatlı başlayalım bu işe aralarda minik minik konuşalım Ben de sana destek olduğumu hissettireyim dedi. Küçük küçük konuşalım onun da rızası olsun dedi.Peki dedim kızamadım annem böyle konuşunca. Ramazanın güzelliğinden, nurundan olsa gerek ya da 5 yıl içinde şifa bulamama riskimin olmasından, yani kısacası bu dünyadan göç etme durumum olduğundan kıyamıyordu belki annem de.

Sonrasında küçük küçük başlarsın kapalı kıyafetler giymeye ben de destek olurum ama biraz babanı da mutlu etmek isterim dedi. Daha da önce anlattım. Babam 9 yaşında hatim etmiş güzel bir İslami eğitim almış birisi. Ama o zaten kızar diye ben ona hiç kafamdakileri anlatmadım. Sonra bu duruma alıştığımızda feraceni de giy istersen dedi.

Daha da ilginç boyutu var herşeyin. Sözlümün annesi çarşaflı, ailesi oldukça mutaasıp. Hep kaynanan beynini yıkadı diyecekler.

Siyah ferace ile derse alınmamaktan korkuyorum. Çünkü çıkartmam gerektiğinde altında tesettüre uygun kıyafet bulamadığımdan olur mu olmaz mı? Bunları hep düşünüyorum... Etrafımda okumayan herkesin zulüm çektiğini eşleri tarafından aileleri tarafından kimsesiz bırakıldığını gördüm. Okulu bırakamam. Kapalıları sevmediği için onlara sınav kağıdında işaret koyup o öğrencileri bilerek sınıfta bırakan, sizin gibi gıda mühendisi zaten olmaz olsun diyenler var. Bu bir yanda, eğer mezun olursam tesettürümle yapabileceğim temiz işleri bulabilirim. Mesela bir labaratuar işi olabilir.

Kafamda bazı şeyler çok net. Cennetin yolları taşsız, dümdüz olsa herkes yürürdü.

Belki yazılarımdan bıktınız ama:( Ben yine dua ediyorum. Lütfen,lütfen,lütfen... İki salavat arasına ismimi sıkıştırıp, hidayet, şifa ve çevremdeklerin yüreklerine az da olsa yumuşama vermesi için dua eder misiniz? Şu an bunları konuşacak kimsem yok. Gözlerimde yaşlarla yazıyorum.

Teravihe bile koca camiye 4 yaşlı teyzeden başka gelen yok. Bir tane tesettürlü arkadaşım olsa da konuşsam:( Dertleşsem ve anlasa beni... O teyzelerden biri geçen yılki teravihte bütün gençliğimi dans partilerinde geçirdim şimdi kılıyorum namazımı dedi? Hayat ne garip değil mi...? Keşke başka bir semtte otursaydım.

Uyan ey gözlerim, gafletten uyan! Uyan uykusu çok gözlerim uyan... !

Bunları yazdıgını bılmeden önce sana bırseyler yazmıstım ufacıkta olsa .. Klap kalbe karşıymış aynı anda oldu .. Benim oturdugum semtte ezan sesini kıstırmışlar biz ezanı duymuyoruz cok zorlanıyoruz bazen kapıya cıkıyoruz :( müslüman bir şehirde yaşadıgımı hissetmiyorum ALLAH affetsin :(

Kardeşim ailen konusunda ne diycegımı bılemedım ama tek bıldıgım hıdayet ALLAH'tan bu yüzden bol bol dua et ne ıstıyorsan onu dök kelimelerine inşaALLAH meleklerde Amin desin seninle ..

Benim arkadaşım bile kapanacagıma ınanmadı saka yapıyorum sandı önümüzden gecen ferace gıymıs kızlara baktı ve çarşaflılara bak ayy bigün beynımız yıkanıp bızde böyle olur muyuz dedi .. Bende, Asıl beyni yıkanan bizleriz zaten yıkanmış ki ALLAH ın emrine böyle bakıyoruz dedim .. İnsanların beynini yıkadılar zamanında yapılan fitneler bugünede zorlukla yansıdırlar .. Ama inanıyorum düzeliyor gittikçe değişiyoruz ve ALLAH nurunu tamamlayacaktır şüphesiz ..

Elinde imkan varsa teravıhe bır baska camıde gıt yanı araban falan varsa yada gıdebılıyorsan vs .. Aslında o camıde olmanda senin için ayrı bır guzellık sayılabılır inşaALLAH ..

Bu örtü konusunda ne diyceğimi bilemedim sabret elbet ALLAH bir kapı açar sen duanı et bekle bakalım O'ndan (c.c.) ümit kesilmez ...

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı
MEVLADANIM Abla ALLAH hakkıyla kapananlardan eylesin :) ALLAH yâr ve yardımcınız olsun :)

Hicri takvime göre doğru zaman kardeşim :)

Amin inşaALLAH ablacım çok teşekkür ederim :) ALLAH seninde Dostun olsun, yolunda salih kullarından eylesin canım kardeşim :) RABBım razı olsun ..

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Daha önce paylaşılmış,ben de yüreğime ışık tutması açısından sık sık okuyup imanımı güçlendirmeye çalıştığım için tekrar paylaşma ihtiyacı hissettim.

Fatma'nın Tesettüre Bakışı:

Üşümesin diye örterlermiş üzerini kızlarının, uyuyanın üzerine kar yağarmışyoksa
Hasta olursa, ateşler içinde yanarsa, gözlerini kapatmadan beklerlermiş Fatma'nın anne ve babası. Örterlermiş üzerini, üşümesin diye Fatma’nın.
Örtüler, hiç bu kadar ısıtmamıştı ve örtülere hiç bu kadar hayret içinde bakmamıştı Fatma.

Dalında duran bir portakalı incelemeye başladı önce, örtüye bürünen portakala dikkatlice baktı? Tesettürü içinde gizli bir hazine barındıran portakala ulaşmak için onu Koruyan ve Kollayanı düşündü.

Hamile bir bayan geçiyordu yoldan, dikkatli bir şekilde yürüyordu, bebeğini koruyan tesettüre baktı. Tesettür paketinde gizli bir bilmeceydi bebek, Fatma buna da şaşırdı.
Sonra gözlerini vücuduna çevirdi. Kan ve et yığını olan vücuduna. Tesettürü içinde bilmediği bir alem vardı. Kalbini hiç görmemişti mesela, midesi nasıldı bilmiyordu. Bedeni tesettüre bürünmeseydi, aynaya her baktığında nasıl görürdü ki kendini?

Kar yağıyordu ve toprak kışlık tesettürünü giyiniyordu üzerine, toprakta bir tesettürdü. Mesela rahmetli dedesini saklıyor ve koruyordu. Toprak öyle bir tesettürdü ki dedesinden hatıra kalan çiçekleri kışları saklıyor ve her baharda çiçekleri gözlerinde güldürerek dedesini hatırlaması için sobeliyordu.

Akşam olmuştu gözlerini bu sefer geceye çeviriyordu Fatma. İnsanların uyumaları gereken zaman aralığında karanlık bir perde çekiliyordu, şehir tesettüre bürünüyordu. Evin ışıklarını yakıyordu annesi ve evlerinin tesettürü olan perdeleri çekiyordu birer birer. Neden perdeleri vardır ki evlerin. Bunu düşünmeye başladı Fatma. Bir kez daha şaşırdı, düşündüklerini dışarıya taşırmadan kendince tesettüre bürüyormuş Fatma.

Düşünceler de tesettürlü olurmuş bunu anladı.

Özel olan her şeyin bir paketi vardı. Geçen ay annesine aldığı hediyenin paketini düşündü. Neden paketleriz ki hediyeleri diye sordu kendine. Babasına gelen davetiyelerin özel zarfları da çok hoş olurdu. Paketlerözel olduğumuzu hatırlatıyordu tıpkı doğmamış anne karnında ki bebek gibi dedi ve heyecanlandı Fatma.

Hediyelerin tesettürüymüş paket diye mutlu oldu.

Babaannesinin elinde ki Kur'an'ın da bir paketi vardı ve itina ile açardı . Babaannesi eline Kur'an'ı her aldığında gözlerindeki yaşları anlayamazdı Fatma.

Kur'an'ın tesettürü de kapağıymış,
onu açınca gizli bir hazine ile baş başa kalırmış insan, tıpkı babaannesi gibi.

Ölüleri neden kefenlerler diye düşündü Fatma. Öldükten sonra bu ince düşünce çok masumane? Bir kundak içinde geldiğimiz dünyadan giderken, bir kefene bürünmek. Doğumun tesettürü kundak ve ölümün tesettürü de kefen. Anne ve babasına kundak içinde Fatma'yı veren, yanına alırken de bir kefen içinde alması ne ince bir düşünceydi.

Ölümün tesettürü de kefenmiş diye düşündü Fatma

Günlüğünü aldı eline, tesettür için düşündüklerini yazmaya başladı. Bir ara gözleri televizyona ilişti. Ayşe'nin tesettüre bakış açısını izledi. Üzüldü Ayşe’ye. Bu kadar basit tanımlanamaz tesettür dedi. Kapadı defterini, üşümeyesin diye üzerini örten annesine sordu:

''Anne başını üşümesin diye mi örtüyorsun?''
''Hayır tabii ki, inancım gereği örtüyorum. ilk önce Rabbim istediği için''
''Ayşe’ye de dua eder misin?''
''Neden kızım?''
''Tesettürün ne olduğunu öğrensin diye.''

Annesi tebessüm etti ve çıktı odasından.Fatma da Ayşe’ye dua ederek gözlerinin tesettürü olan göz kapaklarını kapatarak ölümün kardeşi olan uykuya daldı. Sessizce mırıldandı;

“Verilen ömrün tesettürü de ölümdü”

ayca_.1

Kayıtlı Kullanıcı
umut çiçeği

hakkında en hayırlısı ne ise Rabbim onu nasip eder inşAllah sana..

annenle konuştuğun gibi uygun bir zamanda babanla da konuşabilirsin, unutma ki insanlar içinde seni en çok seven annen ve babandır, dilerim ki annne ve baban da razı olsun ne sen üzül ne de onlar üzülsün.. Rabbim gönlünden geçenlerin en hayırlısını nasip etsin sana inşAllah..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Yeter elbette ki yeter yetmez olur mu hiç?

Herkesi karşıma alıp gidebilirim buralardan. Hiçbirşeyden korkmuyorum inan.

Ben bana sırt çevrilmesinden korkmuyorum... Ben biricik babamın kendine birşey yapmasından korkuyorum, kahrolmasından korkuyorum. Kahrolarak üzülerek daha büyük günaha girmesinden korkuyorum. O bütün hayatını benim için yaşadığını söylüyor adeta. Benim ilmim mi yetmiyor bilmiyorum. Nasıl konuşmalıyım babama nasıl anlatmalıyım? Nasıl, nasıl, nasıl?

Kardeşlerim, lütfen bir yol haritası çizin bana, neyi nasıl yapmalıyım.

Hastaneye yatma durumum var, saçlarımın kazınması durumu var. Bir tülbent ile hastane yatağında mı başlayacak hikayem.

Eğer içime kapanma isteği düşmeseydi, Vallahi ki ben kilo verme ve tesettürlü şeyler alabilme fikrine yanaşmayacaktım. Bu amaçla doktora gitmeyecektim. Ve içimde yavaş yavaş oluşan hastalıklardan haberim olmayacaktı... Herşeye Rabbim vesile, herşeye...

Oncelikle baban icin dua..
Herseyin basinda dua..
Hidayeti icin, kalbinin HAKK'A acilmasi icin..

Sonra bol bol yakaris, insirah suresini baban icin ozellikle oku. Sonra ona de ki "Sen Musluman degilsin baba" . Hem de hic beklemedigi bir anda soyle bunu ona. Eminim cok sasiracaktir, sesi titreyecektir, gozlerini senden kaciracaktir ve suregelen tepki : "Ne bicim soz o oyle. Tabi ki Muslumanim" . Iste bu cevap, onun inkar edemeyecegi bir acikmayi getirir beraberinde..

"Babam..
Benim bu sebeple yuregim kaniyor ama sen Musluman falan degilsin. Ya da kalpten inanmiyorsun.
Sen, eger inaniyorsan Allah'in emrini inkar etmemi istiyorsun. Cunku O Kur'an'inda bana tesetturu emretti. Once Peygamber'in kizlari, hanimlari kapandi sonra bizler.. Biz Musluman kadinlar, kizlar, hem de genciyle yaslisiyla.. ALLAH diyor ki : "Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynetlerini açmasınlar. Bunlardan görünen kısım müstesna. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapayacak surette) koysunlar. Zinet (mahal)lerini kendi kocalarından, yahut kendi babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut kendi oğullarından, yahut kocalarının oğullarından, yahut kendi biraderlerinden, yahut kendi biraderlerinin oğullarından, yahut kardeşlerinin oğullarından, yahut kendi kadınlarından, yahut kendi ellerindeki memlukelerden, yahut erkeklerden yana ihtiyacı olmayan hizmetçilerden, yahut henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar."

Hani diyorsunuz ya Allah icin basini ortmus muminelere : beyni yikanmis diye.. Dogru soyluyorsunuz, onlarin beyni, ruhu ve gonlu yikanmis. Hem de NUR suresiyle gelen nurla yikanmis. Bundan nasiplenemeyenler de, bunu yobazlik olarak goren kor cahillerde bundan mahrum kaldiklarindan yapiyorlar bunlari. Sen de bunlardan olma..

Ben yarin obur gun vefat ettigimde, siz yanimda olamayacaksiniz. Biliyorum, beni cok seviyorsun. Ama benimle birlikte kabrime giremeyeceksin. Sen ahirete de mi, obur dunyaya da mi inanmiyorsun ?

Tamam, kapanmayacagim, ama bir sartla : benimle birlikte, ben senden once veya sonra olsem bile kabrime girecek, hesabi vereceksin. Eger bunu yapmaya bana soz verirsen, gunaha gireyim. Yok "nasil yapayim" diyorsan, Rabbimin emrine karsi gelmemi isteme benden.

DIRI DIRI TOPRAGA GOM..
ISTERSEN INSAN YERINE KOYMA..
ETRAFIMIZDAKILER ISTEDIKLERINI SOYLESINLER..

Ama inandigin ALLAH askina basortume dokunma, beni bundan mahrum birakma. Cunku RABBIM, bana senden daha Sevgilidir. Oyle uzuluyorum ki beni bu kadar cok seven bir insanin bu kadar gonlu kapali olmasina.. Bilemezsin.

Eger bana RABBIMIN emrini inkar et diyeceksen hala..
Sen bilirsin..
Ama ben BASIMI KESSEN , O TESETTURU TAKTIKTAN SONRA CIKARMAM.

Beni anla..
Inanmani cok isterdim ama inanmiyorsan bile beni Rabbimin emriyle basbasa birak.
Yine arkamda ol..
Bak inandigimiz Rabbimizin dedigini yapacagim.
Beni yine sev..

"

Bu sekilde konusabilirsin. Biz babamla (elhamdulillah) boyle konularda tartismayiz cunku kendisi zaten tesetturume en cok sevinenlerdendi. Ama o ufak bir tartisma oldugunda bile dinimizden, imandan, EFENDIMIZDEN (s.a.v) mantikli ve durustce konusurum. Cozeriz ve onu ikna ederim. Malum babalar kizlarina biraz daha duskun oluyor. InsaAllah bir de boyle konusmayi dene.

Kucak dolusu dua..

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
Umut Cicegi kardesim, Allah CC sana ve bütün Müslüman kardeslerime yardım etsin insaAllah. Yazılarında kendimide buldum desem yalan olmaz. Ama sunu asla unutmamamız gerekiyor güzel kardesim; teyzelerin, annemizin, babamızın her söyledigi dogru olmayabilir. Bunun farkında oldugunuda görüyorum. Babanın üzülmesini bende istemem, Allah CC korusun. Bence babanı bir karsına alıp güzelce konusmalısın. Icini babana dökmekte fayda var diye düsünüyorum. Eger herseyi uygun dille, tatlı dille anlatırsak, hic bir söz acı olmaz, ben buna inanıyorum. Babanı en iyi sen tanırsın en iyi sen anlarsın. Babana tatlı dille örtünmenin dinimizin bir farzı oldugunu anlatmaya caba göstermelisin. Allah CC sana ve ihtiyacı olan tüm müslüman kardeslerime sifa ve sabır versin. Allah CC insaAllah seni bu rahatsızlıgından, bu dertlerinden kurtarır. Dualarım insaAllah seninle. Yalnız sunuda söylemek isterim; Bu dünyaya kendimizi cok fazla kaptırmamamız gerekiyor. Her ne kadar güzel gelsede bu dünya, her ne kadar hic bitmeyecekmis gibi görünsede.. Bir gün ölecegiz, ve herseyimizi geride bırakıp asıl yurdumuza gidecegiz. Okuma demem sana ben, cünkü bende okuyorum. Ve okumanın özellikle bir bayan icin ne denli önemli oldugunu biliyorum. Ama tüm engelleri asıp, o erimez düsündgün koca dagları eritip, kapanmanı tavsiye ederim ben sana. Ve sadece Allah'a CC sıgın, Allah'tan CC yardım dile. Rabbim yardımcı olacaktır insaAllah. Tabi babanla ve annenle tatlı dille konusmanı tavsiye ederim ilk önce :) Tüm kalbimle dualarım sninle insaAllah. Keske burdaki kardeslerim gibi etrafımda da tesettürlü, ve dinine cok baglı olan kardeslerim olsa. Benimde etrafımda kapalı arkadasım, veya kuzenim yok. Ve bende bunun zorlugunu yasıyorum. Daha henüz evden dısarı cıkmadım, ama cıktıgımda insaAllah kapalı cıkacagım Allah'ın CC izniyle. Ve benimde yanımda arkadas diye dolandırabilecegim, dertlerimi paylasabilecegim, kafama göre bir arkadasım yok. Ama yalnız degiliz güzel kardesim.. Rabbimiz var :) Elhamdülillah. Ben seni ve burdaki diger kardeslerimi Allah CC icin cok sevdim, Rabbimde sizleri sevsin ve sizlere yardımcı olsun insaAllah. Burda yazdıgınız o güzel cümleler hürmetine Rabbim sizlerin yolunu hep acık eylesin.

MEVLADANIM kardesim hayırlı olsun sende kapanmıssın:) insaAllah basından hic eksik etmezsin güzel örtünü. MasaAllah kapanmana cok sevindim, Allah CC senden razı olsun. Allah CC yar ve yardımcımız olsun insaAllah.

Rabbime emanet olun.

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Oncelikle baban icin dua..
Herseyin basinda dua..
Hidayeti icin, kalbinin HAKK'A acilmasi icin..

Sonra bol bol yakaris, insirah suresini baban icin ozellikle oku. Sonra ona de ki "Sen Musluman degilsin baba" . Hem de hic beklemedigi bir anda soyle bunu ona. Eminim cok sasiracaktir, sesi titreyecektir, gozlerini senden kaciracaktir ve suregelen tepki : "Ne bicim soz o oyle. Tabi ki Muslumanim" . Iste bu cevap, onun inkar edemeyecegi bir acikmayi getirir beraberinde..

"Babam..
Benim bu sebeple yuregim kaniyor ama sen Musluman falan degilsin. Ya da kalpten inanmiyorsun.
Sen, eger inaniyorsan Allah'in emrini inkar etmemi istiyorsun. Cunku O Kur'an'inda bana tesetturu emretti. Once Peygamber'in kizlari, hanimlari kapandi sonra bizler.. Biz Musluman kadinlar, kizlar, hem de genciyle yaslisiyla.. ALLAH diyor ki : "Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynetlerini açmasınlar. Bunlardan görünen kısım müstesna. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapayacak surette) koysunlar. Zinet (mahal)lerini kendi kocalarından, yahut kendi babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut kendi oğullarından, yahut kocalarının oğullarından, yahut kendi biraderlerinden, yahut kendi biraderlerinin oğullarından, yahut kardeşlerinin oğullarından, yahut kendi kadınlarından, yahut kendi ellerindeki memlukelerden, yahut erkeklerden yana ihtiyacı olmayan hizmetçilerden, yahut henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar."

Hani diyorsunuz ya Allah icin basini ortmus muminelere : beyni yikanmis diye.. Dogru soyluyorsunuz, onlarin beyni, ruhu ve gonlu yikanmis. Hem de NUR suresiyle gelen nurla yikanmis. Bundan nasiplenemeyenler de, bunu yobazlik olarak goren kor cahillerde bundan mahrum kaldiklarindan yapiyorlar bunlari. Sen de bunlardan olma..

Ben yarin obur gun vefat ettigimde, siz yanimda olamayacaksiniz. Biliyorum, beni cok seviyorsun. Ama benimle birlikte kabrime giremeyeceksin. Sen ahirete de mi, obur dunyaya da mi inanmiyorsun ?

Tamam, kapanmayacagim, ama bir sartla : benimle birlikte, ben senden once veya sonra olsem bile kabrime girecek, hesabi vereceksin. Eger bunu yapmaya bana soz verirsen, gunaha gireyim. Yok "nasil yapayim" diyorsan, Rabbimin emrine karsi gelmemi isteme benden.

DIRI DIRI TOPRAGA GOM..
ISTERSEN INSAN YERINE KOYMA..
ETRAFIMIZDAKILER ISTEDIKLERINI SOYLESINLER..

Ama inandigin ALLAH askina basortume dokunma, beni bundan mahrum birakma. Cunku RABBIM, bana senden daha Sevgilidir. Oyle uzuluyorum ki beni bu kadar cok seven bir insanin bu kadar gonlu kapali olmasina.. Bilemezsin.

Eger bana RABBIMIN emrini inkar et diyeceksen hala..
Sen bilirsin..
Ama ben BASIMI KESSEN , O TESETTURU TAKTIKTAN SONRA CIKARMAM.

Beni anla..
Inanmani cok isterdim ama inanmiyorsan bile beni Rabbimin emriyle basbasa birak.
Yine arkamda ol..
Bak inandigimiz Rabbimizin dedigini yapacagim.
Beni yine sev..

"

Bu sekilde konusabilirsin. Biz babamla (elhamdulillah) boyle konularda tartismayiz cunku kendisi zaten tesetturume en cok sevinenlerdendi. Ama o ufak bir tartisma oldugunda bile dinimizden, imandan, EFENDIMIZDEN (s.a.v) mantikli ve durustce konusurum. Cozeriz ve onu ikna ederim. Malum babalar kizlarina biraz daha duskun oluyor. InsaAllah bir de boyle konusmayi dene.

Kucak dolusu dua..

Evet haklısın hem en doğrusu, hem en güzeli... Hatta müsadenle ben bu yorumun çıktısını almayı düşünüyorum. Üstüne eklemeler de yaparak ne diyeceğimi hazırlamayı... Allah senden razı olsun KatreParem...

Allah cümlenizden razı olsun. Burada gönülleri ile, duaları ile, yorumları ile herşeyiyle yanımda olan insanları görüyorsun Rabbim. Onlardan razı ol, onlar benim gönlümü feraha çıkardılar, sen de onların gönüllerini feraha çıkar... Kübra__ bacım ben hep tesettürle çıkıyorum evden camiye gitmek için, dün de söylediğin gibi en iyisi sen de öyle başla. MEVLADANIM bacım, sen çok tereddütteydin, kafanda soru işaretleri vardı ama çözdün ve gerçek adımı attın... ayca_.1 kardeşim, güzel dualarına AMİN ler gönderiyorum... Kalbun_Kesir, berat05,deniz14...

Burada bütün bacılarım, her biriniz benim için üşenmediniz yazdınız, dualarınıza kattınız, her türlü yardımda bulundunuz. Gerçekten keşke yakın olabilseydik, aynı muhitte yaşasaydık. Hatta keşke bu muhitte yaşasaydık. Her gören cahil deseydi, biz İslam'ın nurunu saçsaydık onları da nura çıkartsaydık zamanla.

Rabbim başka yerlerde, başka zamanlarda, başka şekillerde karşılaşmayı nasip etsin.

İnşallah hepimiz Rabbimin cennet müjdelediği kullarından oluruz ve bir araya geliriz.

Amin, Ecmain...

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Musade olmaz olur mu estagfirullah..
Tabi, insaAllah konusunda da haber ver olur mu? Aklim sende kalmasin.

Haydi guzel haberlere .

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
Umut cicegi kardesim keske öyle bir sansımız olsaydı ama bunada sükür:) Bak forumda gönüldaslarımızla irtibat halinde olabiliyoruz elhamdülillah..

Bende az önce dısarı kapalı cıktım ! :) Ve elhamdülillah cok mutluyum! Yengem ve kuzenlerim gördü.. Hayırlı olsun dediler. Babam gördü. Yakısmıs hayırlı olsun dedi :) Su an icim icime sıgmıyor. Kelimelerle gercekten anlatılmaz, ama sunu söyleyebilirim: Yeniden dogmus gibiyim:) Bu tarif edilmez bir sevinc, bir zafer, InsaAllah bütün kardeslerime nasip olur. InsaAllah Umut cicegi kardesime de nasip olur. Ve onun gibi bütün bayanlara InsaAllah. Istemeyenlerinde gönlüne Rabbim sevgisini versin insaAllah.

Ve bütün destekleriniz icin Allah CC hepinizden razı olsun. Rabbime emanet olun..

papatyamisali

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle hepimizin ramazan ayı mübarek olsun diyorum..

Beni hatırlarsınız bazılarınız 25 gün kadar önce burada bende derdimi anlatmıştım ve dermanımı Rabbimin rızasıyla buldum ve tam 21 gün önce örtündüm :)
Öyle güzel bir duygu ki anlatmaya kelimelerim yetmez.
Şuan zorunlu stajımı yaptığım için internete girmeye hiç vaktim olmuyor ve yazamıyorum size.Gördüm ki bazı kardeşlerimiz de bu derde düşmüşler ve dua bekliyorlar.Rabbim hepinizin yardımcısı olsun.Gerçekten kolay bi iş değil ama başardıktan sonrası o kadar tatlı ve huzulu ki..

Staj yapıyorum demiştim ve stajımı ne yazıkki erkeklerin yoğunlukta çalıştığı bir şirkette yapıyorum..İçimden öyle şükrediyorum ki o ortamda kapalı bir bayan olduğum için anlatamam.Diğer örtüsüz stajyer arkadaşlarıma kaç kişinin yan gözle baktığına şahit oldum malesef.Ama ben zaten yapı gereği mesafeli bir insan olduğumdan ve örtümden dolayı hiçbir rahatsız edici sözle karşılaşmıyorum çok şükür..Bazen analiz yaparken düşünüyorum kendi kendime ve iyiki stajdan önce örtünmüşüm diyorum..Rabbime şükrediyorum bana bunu nasip ettiği için binlerce kez..İnsanlar örtülü bir bayanla konuşmadan önce iki kez düşünüyor. Serviste metrobüste saygı gördüğümü hissediyorum ve insanlar beni rahatsız etmemek için ayrı bir özen gösteriyor sanki( tabi tamamı değil ama olsun :) )

İnsan örtündükçe daha çok örtünmek istiyor.Ben şal etek ve gömlek giyerek başladım örtünmeye.Şimdi kendime güzel bi dış giysi olmak istiyorum(kap diyorlarmış yeni öğrendim :) ) huzurum kapandıkça artıyor.dışarda örtümle yürümek bana gurur veriyor.

Tüm örtünmek isteyen kardeşlerimin Allah yardımcısı olsun ailelerininin kalpleri yumuşasın inşallah.Ben sadece kapandıktan sonraki duygularımı paylaşmak istedim.Umarım kendimi güzelce ifade etmişimdir.Burada o kadar güzel şeyler yazılıyor ki bazen okurken gözlerim doluyor gerçekten.Ben öyke güzel cümleler kurabilen birisi değilim..İlmimin eksikliğinden dolayı..Rabbim hepimize bu yolda ilimlenmeyi nasip etsin ve onun yolundan ayırmasın bizleri..

Tuttuğumuz oruçlar ve bütün dualarımız kabul olsun inşallah..
Hepinize hayırlı günler diliyorum
Dua ile..

kübra&müjdat

Kayıtlı Kullanıcı
kardeslerim bende kapanmayı canı gönülden istiyorum bugun gidip kendime birkaç kapalı kıyafet aldım inş bu mubarek ayda rabbim banada nasip eder tam anlamıyla örtünmeyi

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Umut cicegi kardesim keske öyle bir sansımız olsaydı ama bunada sükür:) Bak forumda gönüldaslarımızla irtibat halinde olabiliyoruz elhamdülillah..

Bende az önce dısarı kapalı cıktım ! :) Ve elhamdülillah cok mutluyum! Yengem ve kuzenlerim gördü.. Hayırlı olsun dediler. Babam gördü. Yakısmıs hayırlı olsun dedi :) Su an icim icime sıgmıyor. Kelimelerle gercekten anlatılmaz, ama sunu söyleyebilirim: Yeniden dogmus gibiyim:) Bu tarif edilmez bir sevinc, bir zafer, InsaAllah bütün kardeslerime nasip olur. InsaAllah Umut cicegi kardesime de nasip olur. Ve onun gibi bütün bayanlara InsaAllah. Istemeyenlerinde gönlüne Rabbim sevgisini versin insaAllah.

Ve bütün destekleriniz icin Allah CC hepinizden razı olsun. Rabbime emanet olun..

Çok sevindim kardeşim Rabbim daim etsin hakkıyla muhafaza etmeni nasip etsin
Rabbim tüm kardeşlerimize tesettür şuuru versin bu mübarek ayda hepsine hidayet versin
Allah a emanet ol kardeşim ::)

papatyamisali

Kayıtlı Kullanıcı
kardeslerim bende kapanmayı canı gönülden istiyorum bugun gidip kendime birkaç kapalı kıyafet aldım inş bu mubarek ayda rabbim banada nasip eder tam anlamıyla örtünmeyi

İnşallah canım benim
öyle vesveseler verecekki şeytan şimdi..
Bana zamanında şeytanın verdiği vesveseleri söyleyeyim size ;

erken değil mi?
pişman olup açılırsan?
herkes ne der?
nasıl alışacaksın?
eşarp bağlamayı bile bilmiyosun sana göre değil ?
okulda hocaların kötü gözle bakarsa?
yazın bu sıcağında kapanılır mı ?
hani gelin olunca saçlarını bukle bukle yapıcaktın ve daha bir sürü komik şeyler getirdi şeytan aklıma ama bunların hepsinin tek bir cevabı vardı:
Kur'an-ı Kerim'de Rabbim benden öyle istiyordu.
Ne daha önemli olabilr ki onun isteğinden
Ve alışamam diye sakın korkmayın kardeşlerim
O kadar çabuk alıştım ve benimsedim ki ben bile inanamadım :) Rabbim sabrını da sevgisini de veriyor merak etmeyin..

Hepinizin Allah yardımcısı olsun dua ile..

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
Papatyamisali kardesim seninde kapanman hayırlı olsun :) kübra&müjdat, Rabbim insaAllah sanada kapanmayı bu mübarek ayda nasip eder. Fazla bekletme bence cünkü inanki Rabbim yardımcı oluyor elhamdülillah.. salavatqetir kardesim Allah CC razı olsun, ve dualarına ictenlikle Amin diyorum :)

Rabbime emanet olun

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle hepimizin ramazan ayı mübarek olsun diyorum..

Beni hatırlarsınız bazılarınız 25 gün kadar önce burada bende derdimi anlatmıştım ve dermanımı Rabbimin rızasıyla buldum ve tam 21 gün önce örtündüm :)
Öyle güzel bir duygu ki anlatmaya kelimelerim yetmez.
Şuan zorunlu stajımı yaptığım için internete girmeye hiç vaktim olmuyor ve yazamıyorum size.Gördüm ki bazı kardeşlerimiz de bu derde düşmüşler ve dua bekliyorlar.Rabbim hepinizin yardımcısı olsun.Gerçekten kolay bi iş değil ama başardıktan sonrası o kadar tatlı ve huzulu ki..

Staj yapıyorum demiştim ve stajımı ne yazıkki erkeklerin yoğunlukta çalıştığı bir şirkette yapıyorum..İçimden öyle şükrediyorum ki o ortamda kapalı bir bayan olduğum için anlatamam.Diğer örtüsüz stajyer arkadaşlarıma kaç kişinin yan gözle baktığına şahit oldum malesef.Ama ben zaten yapı gereği mesafeli bir insan olduğumdan ve örtümden dolayı hiçbir rahatsız edici sözle karşılaşmıyorum çok şükür..Bazen analiz yaparken düşünüyorum kendi kendime ve iyiki stajdan önce örtünmüşüm diyorum..Rabbime şükrediyorum bana bunu nasip ettiği için binlerce kez..İnsanlar örtülü bir bayanla konuşmadan önce iki kez düşünüyor. Serviste metrobüste saygı gördüğümü hissediyorum ve insanlar beni rahatsız etmemek için ayrı bir özen gösteriyor sanki( tabi tamamı değil ama olsun :) )

İnsan örtündükçe daha çok örtünmek istiyor.Ben şal etek ve gömlek giyerek başladım örtünmeye.Şimdi kendime güzel bi dış giysi olmak istiyorum(kap diyorlarmış yeni öğrendim :) ) huzurum kapandıkça artıyor.dışarda örtümle yürümek bana gurur veriyor.

Tüm örtünmek isteyen kardeşlerimin Allah yardımcısı olsun ailelerininin kalpleri yumuşasın inşallah.Ben sadece kapandıktan sonraki duygularımı paylaşmak istedim.Umarım kendimi güzelce ifade etmişimdir.Burada o kadar güzel şeyler yazılıyor ki bazen okurken gözlerim doluyor gerçekten.Ben öyke güzel cümleler kurabilen birisi değilim..İlmimin eksikliğinden dolayı..Rabbim hepimize bu yolda ilimlenmeyi nasip etsin ve onun yolundan ayırmasın bizleri..

Tuttuğumuz oruçlar ve bütün dualarımız kabul olsun inşallah..
Hepinize hayırlı günler diliyorum
Dua ile..

evet kardeşim ben de yeni kapanınca normal etek başörtü sonra tunik daha sonra pardesü şimdide feraceliyim Rabbim çarşafı da nasip eder inşallah (benim tercihim tabiki)

bu işlerin alıştırarak yapılması lazım bir anda tam tesettürlenemiyo insan gerçi kişiden kişiye değişiyo
sonuçta biz de herkes gibi nefis taşiyan insanlarız herşeyin bir anda olmasını istersek nefse ağır gelebilir ve Allah muhafaza pes edebiliriz
Rabbim nefsimizi ayaklar altına alabilmemizi nasip etsin
Allah a emanet l bacım ::)

papatyamisali

Kayıtlı Kullanıcı

Canım benim hayırlı olsun çok çok çok sevindim :) Rabbim hepimizi muvaffak etsin inşallah :)

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
MEVLADANIM kardeşim:) seni tebrik ediyorum. O güzel başını örtünle taçlandırıp, yüreğini tesettürünle gizlediğin, kendini seni koruyan bir kalkanla sardığın için... Rabbim bana ve tüm isteyenlere nasip etsin.

Şimdi size birkaç sorum var bana her zamanki samimiyetinizle cevap vermenizi istiyorum. Benim arkadaş çevrem yakın çevrem ve ailemin bulunduğu çevre genellikle sosyete olarak adlandırabileceğimiz, sözde çağdaş(!) insanlar. Pencereden bakıyorum ve şöyle söylemek isterim ki, Amerika'da bile daha çok tesettürlü var muhitimden ziyade. Bu konuda bir tek destekçim sizler ve rabbim olacaksınız. Hiçbir arkadaşım arayıp tebrik etmeyecek, benimle muhabbetini kesmeyecek, kişisel tercihin diyecek fakat gerek yoktu, zamanı değil henüz okuyorsun demeye, görüşlerine çok önem verdiğim teyzelerim bile bak kızım iyi güzel dinimizde var ama sen bu sorumluluğu taşıyamazsın diyecekler. İnsan yanına dost, arkadaş aradığında Allah yeter bilirim. Allah kulunu korur ve kollar. En güzel örneği Meryem annemiz, kendisi sesini hiç çıkarmamış,duyulanlara karşı kendini anlatmaya çalışmamış ve Rabbimin izniye İsa peygamber yeni doğmuş bir bebekken konuşup annesini savunmuş!

Ailemde bir tane bile kapalı genç kız yok. Bir kuzenim kapandı ama ona ailesi destek verdi. Uzaktan bir akrabamızdı. Büyük bir alev yağmuruna tutuldu adeta, arkasından neler konuştular. Nasıl kapanırmış daha küçücükmüş kimler yıkamış beynini kim bilir hangi tarikatlara hangi şeyhlere takılmış. Bunu yapan tesettürlü kuzenim pantolon- kısa body- başörtü takan bir tesettürdeydi.

Etrafımdaki insanlar başörtünün sadece siyasi bir simge olduğunu söyleyip duruyorlar. Anneannem o gençken kimsenin şimdiki gibi örtünmediğini geleneksel bir örtünme adabının olduğunu söylüyor. (Ki beni büyüten beni Kuran kurslarına gönderen bana namazı orucu abdesti öğreten insan odur). Beni şu an herşeye rağmen anlayabilecek tek kişi 2,5 yıl önce kaybettiğim babaannemdi. O da ailemin kalbinin bu konuda yumuşaması için çok dua etmişti.

Benim babam ani üzüntü krizinde gözünün birini kaybetmiş bir insan. Bu gün annemle konuştuk biraz. Babana kesin inme iner dedi. O seni küçüklüğünden beri hiç gerçekleştiremediği hayallerini yapmanı bekliyor dedi. Gençliğinde maddi zorluk çekti, yüksek lisansını doktorasını yapamadı hala emekli olsam da bunları yapsam diye can atıyor dedi. Gerçekten geceleri yatarken uyurken bana kendi empoze ettiği hayallerle büyüttü beni. Ve zamanla hayallerim değişmez bir şekilde onun istediği gibi şekillendi. Babamın benle gurur duymasını hep istemişimdir, hayata bakışımın değişmesi için beni bir sürü ülkeye gönderdi,bir dediğimi etmedi şımartarak büyüttü. Yüzüm asılsa kızsa bana geldi özür diledi. Küçük kardeşim var 9 yaşında. Onu yapmayı hiç istemedi. Anneme kızımızı en iyi şekilde büyütmeliyiz, nasıl yurt dışında yüksek lisans yapacak diye düşünüp durdu. Bu yıl emekli oluyor ama ben daha ölmedim, kızımın üniversitede kürsüsünü görene kadar çalışacağım. İsterse hiç para kazanmasın okutabildiğim kadar okutacağım Allah ömür verdikçe diyor. Ahireti bilen ve öbür dünyanın güzelliklerini, bu dünyanın alacalı geçiciliğini bilen siz sevgili dostlarım belki de baban seni o kadar sevse senin bu dünyanı değil ahiretini düşünürdü demek ki o kadar sevmiyor diyebilirsiniz. Sadece ona güzelce anlatmak lazım bir takım şeyleri ama etrafımda bilgili aklı selim insanlar yok. 9 yaşındaki kardeşimi bile beyni yıkanmasın diye camiye götürmüyor:(

Şimdi annemin söylediği şu, şu an hastalığım için sular seller gibi para akıyor oluk oluk hastanelere. Babam sürekli mesaide. 4-5 saat uyku haricindeki süreci mesaide geçiriyor. Lütfen ferace giyme kızım dedi, niçin dediğimde bu girişimle etrafımızdaki çoğu insanın kalbini ısındırmaz adeta soğutursun. Baban üzüntüden kahrolur. Herkes neler der ona dayanamaz dedi. (Babamın en yakın arkadaşı intihar etti, baban da öyle olur dedi )Gel biraz daha tatlı tatlı başlayalım bu işe aralarda minik minik konuşalım Ben de sana destek olduğumu hissettireyim dedi. Küçük küçük konuşalım onun da rızası olsun dedi.Peki dedim kızamadım annem böyle konuşunca. Ramazanın güzelliğinden, nurundan olsa gerek ya da 5 yıl içinde şifa bulamama riskimin olmasından, yani kısacası bu dünyadan göç etme durumum olduğundan kıyamıyordu belki annem de.

Sonrasında küçük küçük başlarsın kapalı kıyafetler giymeye ben de destek olurum ama biraz babanı da mutlu etmek isterim dedi. Daha da önce anlattım. Babam 9 yaşında hatim etmiş güzel bir İslami eğitim almış birisi. Ama o zaten kızar diye ben ona hiç kafamdakileri anlatmadım. Sonra bu duruma alıştığımızda feraceni de giy istersen dedi.

Daha da ilginç boyutu var herşeyin. Sözlümün annesi çarşaflı, ailesi oldukça mutaasıp. Hep kaynanan beynini yıkadı diyecekler.

Siyah ferace ile derse alınmamaktan korkuyorum. Çünkü çıkartmam gerektiğinde altında tesettüre uygun kıyafet bulamadığımdan olur mu olmaz mı? Bunları hep düşünüyorum... Etrafımda okumayan herkesin zulüm çektiğini eşleri tarafından aileleri tarafından kimsesiz bırakıldığını gördüm. Okulu bırakamam. Kapalıları sevmediği için onlara sınav kağıdında işaret koyup o öğrencileri bilerek sınıfta bırakan, sizin gibi gıda mühendisi zaten olmaz olsun diyenler var. Bu bir yanda, eğer mezun olursam tesettürümle yapabileceğim temiz işleri bulabilirim. Mesela bir labaratuar işi olabilir.

Kafamda bazı şeyler çok net. Cennetin yolları taşsız, dümdüz olsa herkes yürürdü.

Belki yazılarımdan bıktınız ama:( Ben yine dua ediyorum. Lütfen,lütfen,lütfen... İki salavat arasına ismimi sıkıştırıp, hidayet, şifa ve çevremdeklerin yüreklerine az da olsa yumuşama vermesi için dua eder misiniz? Şu an bunları konuşacak kimsem yok. Gözlerimde yaşlarla yazıyorum.

Teravihe bile koca camiye 4 yaşlı teyzeden başka gelen yok. Bir tane tesettürlü arkadaşım olsa da konuşsam:( Dertleşsem ve anlasa beni... O teyzelerden biri geçen yılki teravihte bütün gençliğimi dans partilerinde geçirdim şimdi kılıyorum namazımı dedi? Hayat ne garip değil mi...? Keşke başka bir semtte otursaydım.

Uyan ey gözlerim, gafletten uyan! Uyan uykusu çok gözlerim uyan... !

Senin sınavın çok çetinmiş Rabbim yardımcın olsun
Her zaman dualarımdasın
Rabbim babanın kalbini yumuşatsın biran önce gerçeklerin farkına varır ve hidayete gelir inşallah
Rabbim seninde bu güzel niyetinden caydırmasın gönlündekini nasip etsin
Emanetleri zayi etmeyen Allah a emanet ediyorum seni ::)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt