lütfen beni de dualarınıza katarmısınız, nefsime galip gelip Rabbimin emrine uyayım.
lütfen beni de dualarınıza katarmısınız, nefsime galip gelip Rabbimin emrine uyayım.
İnşaAllah kardeşiim.. Dualarımızdasınız..
Katarız InsaAllah kardesim. Ben kapalı dısarı cıktıgım gün, burda bir kardesim paylasımında su cümleyi kurmustu: Artık dileyen Allahü teâlânın emrine uyar, dileyen de nefsine ve şeytana uyar. Bunu okuyunca aklım daha bir basıma gelmisti, cok iyi hatırlıyorum. Rabbim dururken seytana ve nefse uymak ne kötü seydir. Dualarımda olacaksın insaAllah kardesim, Rabbim sanada ve senin gibilerede layıgıyla örtünmeyi nasip etsin insaAllah.. Kapanmak isteyipte o adımı bir türlü atamamak cok bunaltıcı bir durum.. Rabbim kolaylık ve cesaret versin insaAllah, ve istegini her gecen saniye dahada arttırsın insaAllah..
Allah'a CC emanet olun.
Canım kardesim, seni okadar iyi anlıyorumki. Allah CC seni bu bunalımdan kurtarsın insaAllah. Insanlardan cekinmemeyle cok güzel birsey yaparsın, zaten seni kıyafetin icin, sacın icin seven insandan ne hayır gelir degil mi? Bence sen alıs verisini yapmadıysan eger, alıs verisini yapmalısın.. Sonra evde aynanın karsısında kendine bir bakmalısın.. Ve kendin göreceksin ne kadar güzellestigini, yüzünün birden bire nasıl eskisindende daha masum bir ifadeye girdigini.. Nefis.. Nefis daima var olacaktır, ama önemli olan o nefsi terbiye etmektir. Allah CC hepimize bu yolda kolaylık versin, cünkü nefsi terbiye etmek gercekten cok cetin bir yoldur. Ama hic bir sey imkansız degil, Rabbimin rızası var sonucta.. Gercekten ALLAH CC dururken nefsi hic düsünmemelisin. Al eline basörtünü tak ve cık dısarı. Nefsini dinleme! Rabbim sana inanki yardımcı olacaktır insaAllah. Sen Rabbime sıgındıgın an, dualarını ettigin an nefsi ezip büzeceksin insaAllah. Ve gercekten sunu düsünmekte cok dogru olur: Biz bu dünyada kalıcı degiliz, yarın vefat ettigimizde Rabbimize ne cevap verecegiz? Bizi yaratan Allah'a CC ne cevap verecegiz.. Ve insanoglu cok zayıf yaratıldı. Bunu daha öncede söylemistim, ama tekrar söylemek isterim. Parmagımızın ucu yandıgında, sadece parmagımızın ucu yandıgında acıdan ne hale geldigimizi sasırıyoruz.. Cehennemi düsünmek istemiyorum bile.. Bu bereketli, rahmetli ayda kapanmanın huzurunu sende yasarsın insaAllah. Rabbimin bir istegini daha yerine getirmenin sevincini sende ve senin durumunda olan güzel kardeslerimde yasarlar insaAllah. Tesettüre bürünmek namaz gibi oruc gibi farzdır. Bu ayda oruc tutuyoruz cünkü farz. Ve iste oruc gibi kapanmakta farzdır. Allah CC yar ve yardımcınız olsun, insaAllah yolunuzu daima acık eylesin.
bende 15 yasındayım yardımcı olun lütfen kapamak istiyorum ama lise var açıp kapamak zorunda kalıcam lise 1 e geçtim şimdi imamhatipede gtmek istemiyorum hedeflerim var yardımcı olunn![]()
bende 15 yasındayım yardımcı olun lütfen kapamak istiyorum ama lise var açıp kapamak zorunda kalıcam lise 1 e geçtim şimdi imamhatipede gtmek istemiyorum hedeflerim var yardımcı olunn![]()
Selamun aleykum arkadaslar bugün örtümün 5.günüsizlere birsey anlatayimda azicik gülümseyin. Benim calistigim yurt hem belediyeye bagli hemde vakifa, ve dün is arkadasim vakiftaki müdürü cagirdi istediki erkenden karirimi bildireyim onlara. Kadin geldi ilk etapta sok oldu beni kapali görünce. Gectik büroya, kadin ufak birsey fakat o kadar heybetliki azcikta korkuyorum verecegi tepkiden. Burada her gün yazmasamda okuyorum yazilarinizi ve deniz arkadasimizin Ayetel kürsi duasinin berektini okumustum. Simdi kadin ön yargilarindan bahsediyor "yazik kadinlara uzun kollu dolasiyorlar sicak havalarda, aslinda dinle alakasi yok politik bir durum hatta protesto.." diyor, ben onu dinliyormus gibi gözüküyorum ve 1. ve 2.Ayetel kürsiyi okuyorum
kadin devam ediyor " iste atatürk bile örtüye karsiydi" diyor ben 3. 4. kez ayetel kürsiyi okuyorum
kadin devam ediyor "üniversiteye bile gidemiyor kapalilar türkiyede.." diyor ve ben 5.,6. ve 7.kez okuyorum duami hafifce caktirmadan deriiin bir nefes alip birakiyorum kadinin yüzüne dogru ve kadin devam ediyor "ama ben seni taniyorum baski altinda degilde kendi kararin olduguna inaniyorum ve belediyedekiler kesinlikle karisamaz sana.." diyor ve gülümseyerek cümlesini bitiriyor.
) Kesinlikle Allaha siginarak ve dua ile yoluma cikarak dogru bir karar vermisim. Hersey cok güzel, örtümü cok seviyorum arkadaslar
ve inanin sizleride Allah icin seviyorum.
Allaha emanet olun