Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (7 Kullanıcı)

ayca_.1

Kayıtlı Kullanıcı
lütfen beni de dualarınıza katarmısınız, nefsime galip gelip Rabbimin emrine uyayım.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
ne mutlu o başörtüsünü yüreğinde dalgalandıranlara..
Ne yazıkki o baş örtüsünü bez sanıpta atanlara

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
lütfen beni de dualarınıza katarmısınız, nefsime galip gelip Rabbimin emrine uyayım.

Katarız InsaAllah kardesim. Ben kapalı dısarı cıktıgım gün, burda bir kardesim paylasımında su cümleyi kurmustu: Artık dileyen Allahü teâlânın emrine uyar, dileyen de nefsine ve şeytana uyar. Bunu okuyunca aklım daha bir basıma gelmisti, cok iyi hatırlıyorum. Rabbim dururken seytana ve nefse uymak ne kötü seydir. Dualarımda olacaksın insaAllah kardesim, Rabbim sanada ve senin gibilerede layıgıyla örtünmeyi nasip etsin insaAllah.. Kapanmak isteyipte o adımı bir türlü atamamak cok bunaltıcı bir durum.. Rabbim kolaylık ve cesaret versin insaAllah, ve istegini her gecen saniye dahada arttırsın insaAllah..

Allah'a CC emanet olun.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
ölümü düşünün her daim
dünyadaki zahmetinizin karşılığı olarak cenneti arzulayın
ve gerçek anlamda Allah'tan korkun.
Rabbim bütün GÖNÜL DOSTLARININ yardımcısı olsun İnşallah

SELAMETLE KALIN.

ayca_.1

Kayıtlı Kullanıcı
Katarız InsaAllah kardesim. Ben kapalı dısarı cıktıgım gün, burda bir kardesim paylasımında su cümleyi kurmustu: Artık dileyen Allahü teâlânın emrine uyar, dileyen de nefsine ve şeytana uyar. Bunu okuyunca aklım daha bir basıma gelmisti, cok iyi hatırlıyorum. Rabbim dururken seytana ve nefse uymak ne kötü seydir. Dualarımda olacaksın insaAllah kardesim, Rabbim sanada ve senin gibilerede layıgıyla örtünmeyi nasip etsin insaAllah.. Kapanmak isteyipte o adımı bir türlü atamamak cok bunaltıcı bir durum.. Rabbim kolaylık ve cesaret versin insaAllah, ve istegini her gecen saniye dahada arttırsın insaAllah..

Allah'a CC emanet olun.

çok uzun süredir yaşıyorum o bunaltıcı durumu.. son aylarda daha da çok arttı iç sıkıntılarım..

kapanma konusunda sıkıntılar yaşayan birçok kardeşimiz gibi benimde aile, arkadaş ve iş çevremde türbana karşı olan çok kimseler var..
ancak ben bu kimselerden zerre kadar çekinmiyorum, benim galip gelemediğim sadece nefsim :( bu da beni daha çok kahrediyor..

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
Canım kardesim, seni okadar iyi anlıyorumki. Allah CC seni bu bunalımdan kurtarsın insaAllah. Insanlardan cekinmemeyle cok güzel birsey yaparsın, zaten seni kıyafetin icin, sacın icin seven insandan ne hayır gelir degil mi? Bence sen alıs verisini yapmadıysan eger, alıs verisini yapmalısın.. Sonra evde aynanın karsısında kendine bir bakmalısın.. Ve kendin göreceksin ne kadar güzellestigini, yüzünün birden bire nasıl eskisindende daha masum bir ifadeye girdigini.. Nefis.. Nefis daima var olacaktır, ama önemli olan o nefsi terbiye etmektir. Allah CC hepimize bu yolda kolaylık versin, cünkü nefsi terbiye etmek gercekten cok cetin bir yoldur. Ama hic bir sey imkansız degil, Rabbimin rızası var sonucta.. Gercekten ALLAH CC dururken nefsi hic düsünmemelisin. Al eline basörtünü tak ve cık dısarı. Nefsini dinleme! Rabbim sana inanki yardımcı olacaktır insaAllah. Sen Rabbime sıgındıgın an, dualarını ettigin an nefsi ezip büzeceksin insaAllah. Ve gercekten sunu düsünmekte cok dogru olur: Biz bu dünyada kalıcı degiliz, yarın vefat ettigimizde Rabbimize ne cevap verecegiz? Bizi yaratan Allah'a CC ne cevap verecegiz.. Ve insanoglu cok zayıf yaratıldı. Bunu daha öncede söylemistim, ama tekrar söylemek isterim. Parmagımızın ucu yandıgında, sadece parmagımızın ucu yandıgında acıdan ne hale geldigimizi sasırıyoruz.. Cehennemi düsünmek istemiyorum bile.. Bu bereketli, rahmetli ayda kapanmanın huzurunu sende yasarsın insaAllah. Rabbimin bir istegini daha yerine getirmenin sevincini sende ve senin durumunda olan güzel kardeslerimde yasarlar insaAllah. Tesettüre bürünmek namaz gibi oruc gibi farzdır. Bu ayda oruc tutuyoruz cünkü farz. Ve iste oruc gibi kapanmakta farzdır. Allah CC yar ve yardımcınız olsun, insaAllah yolunuzu daima acık eylesin.

ayca_.1

Kayıtlı Kullanıcı
Canım kardesim, seni okadar iyi anlıyorumki. Allah CC seni bu bunalımdan kurtarsın insaAllah. Insanlardan cekinmemeyle cok güzel birsey yaparsın, zaten seni kıyafetin icin, sacın icin seven insandan ne hayır gelir degil mi? Bence sen alıs verisini yapmadıysan eger, alıs verisini yapmalısın.. Sonra evde aynanın karsısında kendine bir bakmalısın.. Ve kendin göreceksin ne kadar güzellestigini, yüzünün birden bire nasıl eskisindende daha masum bir ifadeye girdigini.. Nefis.. Nefis daima var olacaktır, ama önemli olan o nefsi terbiye etmektir. Allah CC hepimize bu yolda kolaylık versin, cünkü nefsi terbiye etmek gercekten cok cetin bir yoldur. Ama hic bir sey imkansız degil, Rabbimin rızası var sonucta.. Gercekten ALLAH CC dururken nefsi hic düsünmemelisin. Al eline basörtünü tak ve cık dısarı. Nefsini dinleme! Rabbim sana inanki yardımcı olacaktır insaAllah. Sen Rabbime sıgındıgın an, dualarını ettigin an nefsi ezip büzeceksin insaAllah. Ve gercekten sunu düsünmekte cok dogru olur: Biz bu dünyada kalıcı degiliz, yarın vefat ettigimizde Rabbimize ne cevap verecegiz? Bizi yaratan Allah'a CC ne cevap verecegiz.. Ve insanoglu cok zayıf yaratıldı. Bunu daha öncede söylemistim, ama tekrar söylemek isterim. Parmagımızın ucu yandıgında, sadece parmagımızın ucu yandıgında acıdan ne hale geldigimizi sasırıyoruz.. Cehennemi düsünmek istemiyorum bile.. Bu bereketli, rahmetli ayda kapanmanın huzurunu sende yasarsın insaAllah. Rabbimin bir istegini daha yerine getirmenin sevincini sende ve senin durumunda olan güzel kardeslerimde yasarlar insaAllah. Tesettüre bürünmek namaz gibi oruc gibi farzdır. Bu ayda oruc tutuyoruz cünkü farz. Ve iste oruc gibi kapanmakta farzdır. Allah CC yar ve yardımcınız olsun, insaAllah yolunuzu daima acık eylesin.

Allah razı olsun gönlü güzel kardeşim, ilk fırsatta tesettür için alışveriş yapmaya niyetlenmiştim bugün, zihnimi okudun sanki.

berat05

Yönetici
Selam olsun o Efendilerin efendisine hakkın Habibi ve Resulüne
selam olsun Sahabesine
selam olsun yolundan gidenlere
selam olsun aşkından yananlara
selam olsun sevenlere sevinenlere ve SEVİNDİRENLERE.....

ALLAH Celle celaluhu "Kapanan KARDEŞLERİMİZDEN kapanmak için yanan kardeşlerimizden destek isteyen kardeşlerimizden " RAZI OLSUN

Yolumuz HAK yolu

Yolumuz SIRAT-İ MUSTAKİM

Yolumuz ZOR VE DİKENLİ

Yolumuz ÇETİN

Elele verelim kardeşlerim,,,

Öğretelim doğruyu,,,

Tatsın tüm Kardeşlerim

TESETTÜRDEKİ MUTLULUĞU

emine98

Kayıtlı Kullanıcı
bende 15 yasındayım yardımcı olun lütfen kapamak istiyorum ama lise var açıp kapamak zorunda kalıcam lise 1 e geçtim şimdi imamhatipede gtmek istemiyorum hedeflerim var yardımcı olunn :(

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
bende 15 yasındayım yardımcı olun lütfen kapamak istiyorum ama lise var açıp kapamak zorunda kalıcam lise 1 e geçtim şimdi imamhatipede gtmek istemiyorum hedeflerim var yardımcı olunn :(

Selamun aleykum kardesim,

Galiba burda sana yardim edebilecek en genc insanim. Ve en dogru insan..
Cunku ben 16 yasindayim ve "hedef,hedef" diye diye Imam hatip'e gitmedim. Hala pismanligini yasiyorum. Neyse sen istemiyorsan sorun yok ama iyi dusun.. Imam hatip'e gidersen sinine hizmette daha saglam ve akademik adimlar atabilirsin.

Ben senin gibiyken lise 1'i yarida birakip yurtdisina geldim ve burda devam ediyorum egitimime. Ama suna dikkat et ki Fransa'ya gelince kapandim. Aklim ancak basima geldi desem yeridir. Neyse..
Lise ortamini cik iyi bildigimden, sana kapanmani tavsiye ederim. Cunku o da bir ibadetm.. Herkese karsi tavrindir ayeica tesettur..
Okulda acmak zorundasin, bu hepimizin cektigi bir zulum..
Bunu yapabileceksen kapan..
Yapamayacaksan sonradan oyuncak etme elinde.

Emine'cigim..
Benden sana bir dost tavsiyesi : Lise ortamina kanma ve basortunle birlikte imanli durusunu koru.
Haydi guzel haberlerin ibekliyorum.

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı

Gerçekten çok zor bir karar.Öncelikle bu karara karşı bu yaşta bu istekte olman gerçekten gıpta edilesi, tebrik edilesi bir davranış:) Allah seni yetiştiren ana babadan razı olsun...
İmamhatip lisesine gitmek istemiyorsan, kimse seni bunun için zorlayamaz elbette. Dini bir eğitim almak istemiyor olabilirsin. Eğitim sistemimizde bu tip çatlaklar olmasa nice başörtülü bacım şimdi dünyayı sallayacak büyük buluşlar, büyük adımlar atmışlardı... Ama hep bir kösteklenme!
Hayallerinden vazgeç diyemem ama hedefini iyi belirlemen gerekir.
Ama sana tek söyleyeceğim şey, imamhatip oku veya okuma, mutlaka tesettürün olsun! Mutlaka...

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum arkadaslar bugün örtümün 5.günü:) sizlere birsey anlatayimda azicik gülümseyin. Benim calistigim yurt hem belediyeye bagli hemde vakifa, ve dün is arkadasim vakiftaki müdürü cagirdi istediki erkenden karirimi bildireyim onlara. Kadin geldi ilk etapta sok oldu beni kapali görünce. Gectik büroya, kadin ufak birsey fakat o kadar heybetliki azcikta korkuyorum verecegi tepkiden. Burada her gün yazmasamda okuyorum yazilarinizi ve deniz arkadasimizin Ayetel kürsi duasinin berektini okumustum. Simdi kadin ön yargilarindan bahsediyor "yazik kadinlara uzun kollu dolasiyorlar sicak havalarda, aslinda dinle alakasi yok politik bir durum hatta protesto.." diyor, ben onu dinliyormus gibi gözüküyorum ve 1. ve 2.Ayetel kürsiyi okuyorum:) kadin devam ediyor " iste atatürk bile örtüye karsiydi" diyor ben 3. 4. kez ayetel kürsiyi okuyorum :) kadin devam ediyor "üniversiteye bile gidemiyor kapalilar türkiyede.." diyor ve ben 5.,6. ve 7.kez okuyorum duami hafifce caktirmadan deriiin bir nefes alip birakiyorum kadinin yüzüne dogru ve kadin devam ediyor "ama ben seni taniyorum baski altinda degilde kendi kararin olduguna inaniyorum ve belediyedekiler kesinlikle karisamaz sana.." diyor ve gülümseyerek cümlesini bitiriyor.:)) Kesinlikle Allaha siginarak ve dua ile yoluma cikarak dogru bir karar vermisim. Hersey cok güzel, örtümü cok seviyorum arkadaslar :) ve inanin sizleride Allah icin seviyorum.
Allaha emanet olun

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum arkadaslar bugün örtümün 5.günü:) sizlere birsey anlatayimda azicik gülümseyin. Benim calistigim yurt hem belediyeye bagli hemde vakifa, ve dün is arkadasim vakiftaki müdürü cagirdi istediki erkenden karirimi bildireyim onlara. Kadin geldi ilk etapta sok oldu beni kapali görünce. Gectik büroya, kadin ufak birsey fakat o kadar heybetliki azcikta korkuyorum verecegi tepkiden. Burada her gün yazmasamda okuyorum yazilarinizi ve deniz arkadasimizin Ayetel kürsi duasinin berektini okumustum. Simdi kadin ön yargilarindan bahsediyor "yazik kadinlara uzun kollu dolasiyorlar sicak havalarda, aslinda dinle alakasi yok politik bir durum hatta protesto.." diyor, ben onu dinliyormus gibi gözüküyorum ve 1. ve 2.Ayetel kürsiyi okuyorum:) kadin devam ediyor " iste atatürk bile örtüye karsiydi" diyor ben 3. 4. kez ayetel kürsiyi okuyorum :) kadin devam ediyor "üniversiteye bile gidemiyor kapalilar türkiyede.." diyor ve ben 5.,6. ve 7.kez okuyorum duami hafifce caktirmadan deriiin bir nefes alip birakiyorum kadinin yüzüne dogru ve kadin devam ediyor "ama ben seni taniyorum baski altinda degilde kendi kararin olduguna inaniyorum ve belediyedekiler kesinlikle karisamaz sana.." diyor ve gülümseyerek cümlesini bitiriyor.:)) Kesinlikle Allaha siginarak ve dua ile yoluma cikarak dogru bir karar vermisim. Hersey cok güzel, örtümü cok seviyorum arkadaslar :) ve inanin sizleride Allah icin seviyorum.
Allaha emanet olun

Gerçekten ibretlik bir olay! Müthiş güzel, ibret aldım, cesaretlendim okudukça:) Maşallah, o örtüye ve onlara karşı olanların tavrına karşın onu layığıyla taşıyarak, nurunuzla etrafı aydınlatan şahsınıza da... :) Sevgiler...

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı

Hosgeldin kardesim.. Umut Cicegininde söyledigi gibi kapanmak istemen cok güzel birsey elhamdülillah, Rabbim insaAllah daim eylesin bu istegini. Hedefinin oldugunu ve bu sebepten dolayı imam hatipe gitmek istemedigini paylasmıssın. Ben Türkiyede yasamıyorum güzel kardesim ve imam hatiplerin diger liselerden geri kalır yanları varmı bilmiyorum.. Ama acıkcası sanmıyorum. Bence ögrenciler imam hatipte de hedeflerine, hayallerine ulasabilirler, bunları gerceklestirebilirler. Tabi burda aileninde cok büyük söz hakkı var, ama eger ki basını örtmene sorun cıkarmayacak tek lise imam hatip lisesi ise, ben sana imam hatipe git derim.. Ac kapa yapmanı istemem cünkü. Yani bu dünyada elbette herseyin iyisini istiyoruz, ama gercekten sunuda unutmamamız gerekiyor; Bu istedklerimiz bizi, Rabbimin emirlerini yerine getirmekten alıkoymaması gerekiyor.. Tesettürde farzdır güzel kardesim, Allah CC insaAllah sana en hayırlı kararı verdirir. Bence bu konuyu birde ailenle konusmalısın.. Ama insaAllah Rabbim bu güzel istegini daim eyler, insaAllah sende tesettüre bürünen genc kızlarımızdan olursun. Allah CC kolaylık versin.
Allah'a CC emanet olun..

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam ülkü :) Ne kadar muhtesem bir olay yasamıssın.. MasaAllah ! Rabbim kulunu darda bırakmıyor, yalnız bırakmıyor elhamdülillah.. Örtümüze olan sevgimiz her gecen saniye dahada büyüsün insaAllah, Rabbim layıgıyla örtünmemizi nasip etsin insaAllah. Bende dün ikiz kardesimle markete gittim, iftar icin birsey almak istedik. Yolda halamı gördüm. Babamın kızkardesi degil, ama biz hala diyoruz. Oda beni gördü cok sasırdı, ve duygulandım dedi :) hayırlı olur insaAllah dedi ve öptü beni. Elhamdülillah kimseden öyle kötü tepkiler almadım henüz. Rabbim kolaylıgını veriyor. Allah CC bütün Müslüman hanımlarına layıgıyla kapanmayı nasip etsin, istemeyenlerede istek versin insaAllah..

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı

Öyle bir zenginlik icerisinde yasiyoruz ki, isteyen diledigi hedefine ulasabiliyor. Cogumuzun hedefi vardir, muhtemelen kiz cocugu olarak, bir bayan olarak daha da bir kendini ispatlama, kabullendirme ve basarma hedefi bulunmaktadir. Öyleki bir cogumuz belkide bunu cocuklugundan beri icinde barindirir. Cünkü günümüzde hala bayanlara karsi fikirler, tavirlar degismemekte hatta aksine farkli yönlere cekilmekte, öyleki sokak ortasinda bir erkek manken yerine cogunlukla bayan resimleri bulunmakta. Fakat ben kendi hayatimdan sunu söyleyebilirim ki kardesim, ben cok hedef pesinde kostum hep yüksek daha yükseklere erismek istedim bunuda havam olsun diye degil simdilerde kanaat vardigim üzere daha cok kendimi ispatlama adina yaptigim birseydi. Kararini muhakkak ki sen vermelisin, ben ilk etapta okulumu bitirmeyi meslegimi elime almayi bekledim ve senin yaslarindayken henüz aklimin ucundan dahi gecmezdi kapanmak. Ama sunu bil isterim ki her ne is yaparsan yap, ister ilahiyet oku ister doktor ol isterse satis elemani, sen örtünle her daim islamiyeti simgeleyeceksin ve bu inan ulasacagin her hedeften daha gurur verici! Türkiyede örtü ile okumak zulum hakikaten bu yüzden katre pare kardesin dedigi gibi mecburen lisede üniversitede acilmalisin henüz bu acidan bir yasa degisikligi yok ve uzun bir sürede gözükmüyor.
Elbetteki her insan ilahiyet okumamali cünkü diger mesleklerede yasamak icin ihtiyacimiz var. Sen tevekkül eyle kardesim Allah sana senin icin hayirli olan yolu aydinlatacaktir...
"Sizin en hayirliniz Kur´an ögrenen ve ögreteninizdir"

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm...
Kaç gündür yazamıyorum... çünkü yazılanları tekrar tekrar okumak çok güzel
Her biriniz maşAllah Allah c.c diliniz kaleminize yüreğinize kuvvet versin..
....ben inanıyorum artık.. biz bu sancağı.. bu bayrağı...bu edebi
ve BU AYETİ taşıyacağız..
ben inanıyorum artık...
uçurumun kenarında dolaşacağız... Düşecek kardeşimiz varmı bakacağız..
ve İnşallah biz Ellerimizi herkese uzatacağız...
KATRE PARE karedşimin dediği gibi... ''Biz Yüreklerine dokunacağız'' inşAllah
Umut Çiçeği Kardeşimin dediği gib....''o örtüye ve onlara karşı olanların tavrına karşın onu layığıyla taşıyarak, nurunuzla etrafı aydınlatanlar''dan olacağız inşallah.

ve Ülkü Kardeşimizin dediği gibi ... ''Ama sunu bilmeni isterim ki her ne is yaparsan yap, ister ilahiyet oku ister doktor ol isterse satis elemani, sen örtünle her daim islamiyeti simgeleyeceksin ve bu inan ulasacagin her hedeften daha gurur verici olmalıdır...''

yazdıklarınızı okumak gurur veriyor. ve inşallah Mübarek aydır. ziyaretçi sayımız da çok...
Birilereinin yüreğine dokunuyoruz inşallah..

Rabbimiz yolunuz açık eylesin. Bu Ayetin bilincinde olanlardan, hakkıyla taşıyanlardan eylesin ..
amin.
Dua eder dua beklerin..

selam ve dua ile

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Kübra ve Ülkü bacım:) Kardeşimizi çok güzel aydınlatmışsınız :)
Bu ülkede maalesef ki şöyle bir sıkıntı var, katsayı ve eğitimde eşitsizlik meselesi.
Konuşulsa saatlerce konuşulur ama kısaca, eğer kardeşimiz imam-hatip lisesine giderse ve Türkiyedeki tüzük değişmezse, üniversitede ilahiyat fakültesi veya fen edebiyat fakültesi veya açıköğretim fakültesinden başka yapacak pek birşeyi olamaz ne yazık ki:( Çünkü diğer bölümlere girmesi için alması gereken bilimsel eğitimi bir anadolu lisesi veya bir düz lisedeki kadar alamayacaktır, üstelik puanı da katsayılardan dolayı kırılacaktır. Yani mahkum edilecektir adeta, lisede başörtüsüyle okumak istiyorsan yol budur diye sınırlıyorlar öğrencileri... Onun korkusunun bundan ileri geldiğini tahmin etmekteyim:)

Umarım aklındaki tereddütleri ve kafandaki soru işaretlerini çözersin canım...

Haberlerini bekliyoruz:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt