Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (14 Kullanıcı)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Senin annenin basortusu, utandigin tek sey olabilir ey gafil GENC !

Ama benim gurur duydugum tek sey bu biliyor musun?

Anlayacaksin beni bir gun ama..

Korkum odur ki o gun cok gec..

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
391387_326540600768117_2128211802_n.jpg

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Her zaman soyle dusunurum:

Dogdugumuz andan itibaren gokte nisanimiz, nikahimiz oluyor. Bir sag yuzuk parmagimizda isaret eksik. Cunku Rabbimiz tercihlerimizi, evvelimizi, ahirmizi biliyor.
Yani kismen nisanli, evliyiz hepimiz. Ask, sevgi ugruna soyleyeceklerimizin gizlice ait oldugu biri var. Ve onu bulana kadar, kimselere degdirmeyecegiz gozlerimizi. Cunku baska bir gozun golgesinde, elin degisinde o insanin gonlu kiriliyor, sadakat yavasca kayboluyor.
Bu bilincle hareket etmeye calisiyorum.
Ve biiznillah, o gun geldiginde, onu buldugumda, en guzel ceyizim hayam, yalnizca ona sqakladigim gozlerimle karsisina cikacagim. Benim alnim ak olacak hem onun kartsisinda hem Rabbimin karsisinda.

Ve bunun icin tesetturumu asla birakmayacagim.
Basimk kesseniz alamayacaksinize iffetimi benden. Sarilari, fosforlu renkleri, makyaji suremeyeceksiniz bedenime.
Sizin gibi olmayacagi ey gafil musluman gencler!

Ben Zeynep,
Ben Fatima,
Ben Hatice,
Ben Meryem,
Ben Nasita olacagim ki...

Bir gun Mus'ab,
Bir gun Zubeyr,
Bir gun Ali, Ebu Bekir,
Osman gelsin..

Tesetturum, gururu olacak olan Omer gelsin !
Gelemezse sinavimdir.
Eyvallah derim.

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı

Dogdugumuz andan itibaren gokte nisanimiz, nikahimiz oluyor. Bir sag yuzuk parmagimizda isaret eksik. Cunku Rabbimiz tercihlerimizi, evvelimizi, ahirmizi biliyor.
Yani kismen nisanli, evliyiz hepimiz. Ask, sevgi ugruna soyleyeceklerimizin gizlice ait oldugu biri var. Ve onu bulana kadar, kimselere degdirmeyecegiz gozlerimizi. Cunku baska bir gozun golgesinde, elin degisinde o insanin gonlu kiriliyor, sadakat yavasca kayboluyor.
Ve biiznillah, o gun geldiginde, onu buldugumda, en guzel ceyizim hayam, yalnizca ona sqakladigim gozlerimle karsisina cikacagim. Benim alnim ak olacak hem onun kartsisinda hem Rabbimin karsisinda.

Basimk kesseniz alamayacaksinize iffetimi benden. Sarilari, fosforlu renkleri, makyaji suremeyeceksiniz bedenime.

Ben Zeynep,
Ben Fatima,
Ben Hatice,
Ben Meryem,

Bir gun Mus'ab,
Bir gun Zubeyr,
Bir gun Ali, Ebu Bekir,
Osman gelsin..

Gelemezse sinavimdir.
Eyvallah derim.

eline sağlık kardeşim çok güzel bir yazı paylaşmıssın

yakais

Yasaklı Kullanıcı

Ben Zeynep,
Ben Fatima,
Ben Hatice,
Ben Meryem,

Bir gun Mus'ab,
Bir gun Zubeyr,
Bir gun Ali, Ebu Bekir,
Osman gelsin..

Gelemezse sinavimdir.
Eyvallah derim.

Dünya iptilalarla dolu Allah C.C. öyle güzellikler yaratmış ki bazen insan olmasa iyi ama hatada yapabilir...Önemli olan hatadan bir an önce dönmek ve doğru yola dönmek ...Af dileyerek bağışlanma isteyerek...
Yazınızı çok beğendim gençlerimiz idrak etmesi ve örnek alması gerek...Allah C.C. nun Rızası,sevgisi konunun özü...
açıkça bir itiraf yapayım..
Zamane gençleri bizi çok korkutuyor...
Serbest davranışları ile...

mir_erhan

Moderator

Ben Zeynep,
Ben Fatima,
Ben Hatice,
Ben Meryem,

Bir gun Mus'ab,
Bir gun Zubeyr,
Bir gun Ali, Ebu Bekir,
Osman gelsin..

Gelemezse sinavimdir.
Eyvallah derim.

Selamün Aleyküm..
Sevgili katreparemiz. Allah celle c elalüh yolun daim açık eylesin.
Kaşlemin keskin Sözün ibret olsun...
Bu yaşın ile hepimizin yüreğini coşturacak,
farklı yaklaşımlar ile tokat gibi yazılarını merakla takipdeyiz.
Ve Gururumuzdur gurur duyduğun,
Başınta taşıdığındır Onurumuz...

Çok farklı bir yaklaşımla farklı bir ufuk açtın beyinlerde...
Rabbimiz bizleri bilincle ile çalışıp öğrenen,
öğrendikçe uygulayan uyguladıkça duruşuyla örnek olanlardan eylesin... amin...

Selam ve dua ile

وَلاَ تَهِنُوا وَلاَ تَحْزَنُوا وَأَنتُمُ الأَعْلَوْنَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ

Ve lâ tehinû ve lâ tahzenû ve entumul a’levne in kuntum mu’minîn(mu’minîne).

Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz. (Ali İmran 139)

değişim

Kayıtlı Kullanıcı
yemin ederim bazı insanları anlayamıyorum. kapanalı 1 yıl oldu hala bana moda için mi kapandın ya da evde açıksın dışarda kapalı diyen boş kafalar var. bıktım yeminle ya. pişman ettirecek seviyeye getirdiler. bana diyor ki birisi, biz kurtulmak istiyoruz bundan sen başını örtüyorsun. hepsi toplanmış bana muhalefet oluyolar ve benim tek yaptığım kapanmak. sigaraya başlasam eminim ki daha az tepki gösterirlerdi. nasıl akrabalarım var benim ya. ne olur dua edin benim için..:(

MELEK48

Kayıtlı Kullanıcı
bana da diyolarki sen yapamazsın sıkılırsın açılırsın sonra.en çok korktuğum şey bu.bi de ben çalışıyorum şuan çalıştığım işyerim müsait ama başka yerde çalışamazsın diyolar.:(burda çok kapalı çalıştırmıyolarda..tabiki Allah a güveniyorum ama bu laflar canımı sıkıyo.eşarp aldım sefa merveden çok güzelll..Allahım takmayıda nasip etsin inşallah.ordaki kızada çok yakışmış internetten baktım aldımda.bi de içimde korku var acaba bende hep sağdan soldan duya duya acaba moda içinmi kapanıyorum bende diyorum kendi kendime ..Allah korusun..napiim arkadaşlar namazımı kılıyorum ne diye dua edeyim.bide ümreye çok gitmek istiyorum aslında oraya gitsem hiç teredütte bile kalmazım kapanıp kapanmama konusunda ama..malum hayat şartları..Allah yardımcımız olsunn

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Hayat sartlari..
Sebepler..
Sebepler cok..

Hayat denilen yolculuk, yolcusunu sinar. Ama yalnizca yaratilanlardan biri olarak, Yaradanina itaat etmek zorundadir. Tipki biz yolcular gibi...
Yani yasanilanlar, alin yazini yazan Yuce Rabbinden ustun olamaz. Hele ki bir Muslumansan..
Lutfen anlayalim, tovbe edelim, dogru yolu bulmaya calisalim.
O'nun ugruna feda edilebilecekler, O'nun onune gecirilmemeli.

Rizki da, sahip olduklarimizi da veren O cunku.

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
arkdaşlar ben yeni kapanmştım biilyorsunuz brda pylaştım..tam 2 ay oldu..ve moralim bozuk:( başörtüm yüzünden evden ayrılabilirm..babamlada tartştım çok kzdı başörtümü alıp yakarım dedi..tehditler savurdu :( ablamda bana destek oldu..kötü bişi ypmadı snçta dedi..babam onada kzdı benim yanımda niye değilsin dedi..hayır onu anlamıyorum niye krdeşini savunuyorsun diyo :((npıcam blmiyorum..duadan bşka bişi gelmio aklıma :(

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Başımdaki başörtünün adıdır iffet '
Nedir sana dokunan rahatsız eden hayret '
Başımdaki Ayettir bez parçası değil kabul et !

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
arkdaşlar ben yeni kapanmştım biilyorsunuz brda pylaştım..tam 2 ay oldu..ve moralim bozuk:( başörtüm yüzünden evden ayrılabilirm..babamlada tartştım çok kzdı başörtümü alıp yakarım dedi..tehditler savurdu :( ablamda bana destek oldu..kötü bişi ypmadı snçta dedi..babam onada kzdı benim yanımda niye değilsin dedi..hayır onu anlamıyorum niye krdeşini savunuyorsun diyo :((npıcam blmiyorum..duadan bşka bişi gelmio aklıma :(

insan inandığı davanın uğruna tüm gücüyle savaşmalıdır sende dayanmalısın bu sıkıntılara
baban bu durumu zamanla kabullenecektir öyle umud ediyorum
Rabbim sıkıntıların dan tez vakitte kurtulup feraha ulaştırsın
Allah babana da hidayet versin seni anlamasını nasip etsin
Allah a emanet ol kardeşim
sabret bunlar da geçecek Allah ın izniyle

Kızına nasıl dans edileceğini öğretme, ona nasıl namaz kılınacağını öğret.

Ona nasıl şarkı söyleyeceğini öğretme, ona nasıl Kuran okuması gerektiğini öğret.

Onu makyajla güzelleştirme, onu Hicab'la güzelleştir.
... ... ...
Oyuncuları, şarkıcıları hayatına rol model almasına, örnek almasına izin verme.Ama ona Hz. Fatıma (r.a), Hz.Aişe (r.a) ve Rasulullahın s.a.v öbür eşlerinin nasıl temiz olduklarını öğret.Onlar, bir "MÜSLÜMAN"ın taklit etmesi gereken en güzel örneklerdir.

Çocuğuna öğrettiğin her şeyden Hesap Günü, Kiyamet günü sorgulanacaksın!

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Sen ey müslüman kızı sen namus timsalisin
Sen cennet güzelisin, hûriler misalisin...
Sen ALLAH yolundaki gaziler misalisin
İslam yolunda olmak Mü`minin ülküsüdür
Müslüman hanımların iffeti örtüsüdür

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
insan inandığı davanın uğruna tüm gücüyle savaşmalıdır sende dayanmalısın bu sıkıntılara
baban bu durumu zamanla kabullenecektir öyle umud ediyorum
rabbim sıkıntıların dan tez vakitte kurtulup feraha ulaştırsın
allah babana da hidayet versin seni anlamasını nasip etsin
allah a emanet ol kardeşim
sabret bunlar da geçecek allah ın izniyle

[ı]kızına nasıl dans edileceğini öğretme, ona nasıl namaz kılınacağını öğret.

Ona nasıl şarkı söyleyeceğini öğretme, ona nasıl kuran okuması gerektiğini öğret.

Onu makyajla güzelleştirme, onu hicab'la güzelleştir.
... ... ...
Oyuncuları, şarkıcıları hayatına rol model almasına, örnek almasına izin verme.ama ona hz. Fatıma (r.a), hz.aişe (r.a) ve rasulullahın s.a.v öbür eşlerinin nasıl temiz olduklarını öğret.onlar, bir "müslüman"ın taklit etmesi gereken en güzel örneklerdir.

çocuğuna öğrettiğin her şeyden hesap günü, kiyamet günü sorgulanacaksın!
[/ı]

allah razı olsun.. Inşallah o da hatasını anlayıp bir daha tekrarlamaz..ben zaten acmam..kim ne derse desin başımı acmam...banada çok söyleyen oldu bn aldırış etmedim, etmiyorum da..snçta kötü bişi ypmadım..birde iyi birşeymiş gibi anlatıyolar çevreden bi tanıdık..bizim kzda kapanmak istedi biz engel olduk yok yakarız başörtünü alır keseriz dedik snra kapanmadı dio..ayy sinir oldum yaaa..iyi halt ettin engel oldun da..tövbe yaa..allah hrkese akıl fikir versin..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

Allah'tan umidi kesme ey ablam...
Sonucta senin babana o rizki veren de O'dur. Evden ayrilman gerekiyorsa da, Rabbim bir yol gosterir. Dualarim seninle insaAllah.

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'tan umidi kesme ey ablam...
Sonucta senin babana o rizki veren de O'dur. Evden ayrilman gerekiyorsa da, Rabbim bir yol gosterir. Dualarim seninle insaAllah.

sorma başörtü sorunum vardı bide cantam kayboldu sorun daha da arttı..içinde telefonum kmligim ehliyetim vardı kyboldu yok..arıyoruz acan yok fatura blgilerine bakıyorum telefnmdan bi yer aranmamış..en son benim mesj attğım gösteriyor..bde kndi arabamzda kyboldu..ereğliden düğünden gelioduk boluya geldik canta yok..ne biliym yaa..birz da canta bahane oldu babam işi başörtüsüne getrdi kzdı bana..sana km syledi kapanmanı dedi..:( bişi diyemiyorum susuyorum..babam şmdilik evde yok yaylada..illaki eve gelecek..eğer başörtüme krşı ckacak olursa daha evde drmam ceker giderim..kesinlikle acmam başımı..ben kararlıyım dğru yolda ilerlediğimi düşünüyorum davamda haklıyım..kızıyım sncta atamaz ya mcbur sygı dyuacak eninde sonunda..

mir_erhan

Moderator

LoKMAN 14. Biz insana, ana-babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Çünkü anası onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır. Sütten ayrılması da iki yıl içinde olur. (İşte bunun için) önce bana, sonra da ana-babana şükret diye tavsiyede bulunmuşuzdur. Dönüş ancak banadır.

LoKMAN 15. Eğer onlar seni, hakkında bilgin olmayan bir şeyi (körü körüne) bana ortak koşman için zorlarlarsa, onlara itaat etme. Onlarla dünyada iyi geçin. Bana yönelenlerin yoluna uy. Sonunda dönüşünüz ancak banadır. O zaman size, yapmış olduklarınızı haber veririm.

Selamün Aleyküm...
Sevgili kardeşimiz. Seni çok iyi hatırlıyoruz. Dualarımıza ortak ettiğimiz,
Verdiğin müjdeli haber ile sevindirdiğin kardeşimiz...
Hemen hemen aynı sorunu yaşayan bir çok kardeşimiz var.
Anne baba inançlı.. Evden çocuklarını işe okula dualarl uğurlarken
dönüşlerinde kızım daha erken kapanman için diyen nice anneleri görüyorum...
....
Efendimiz Vedalaşırken insanlığa hitabında şöyle demişti,
Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe yolunuzu şaşırmazsınız..diye...

Evet sarıldık Kurana Ama içeriğinden haberimiz yok...
Lokman Suresinde Rabbimiz Bu sorunlara da cevap vermiş...
Bence siz en başta onlarla geçinmeyi onları anladığınızı örtünüzün gerektirdiği evlatlık vazifelerini
onlara yaşayarak anlatın.. siz evden ayrılmayı aklınıza dahi getirmeyin...
Velevki sizi Başınızıdaki ayeti çiğnemeye zorlarlarsa o zaman Allah sizin için zaten kapılar açmış
Siz farkında olmadan menzilinize varacaksınız...
Ve Bence siz kaçmak yerine onlarıda bu ateşten bir an önce kurtarma yollarına bakın...
Bunun çareside çok okumak zamanı iyi değerlendirmek...
Yaşadığınız yeri gül Bahçesine çevireceksiniz Allah ın izniyle...

Selam ve duaile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt