Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (9 Kullanıcı)

gizlibahçem

Kayıtlı Kullanıcı
bende kapanmak istiyorum, ama kendimi hazır hissetmiyorum, aslında herşey uygun yepyeni bir çevreye geçtim yeni arkadaşlarım genelde kapalı , eşimde kapanmamı istiyor ama galiba milletin ne dediğine çok takan biriyim çünkü kendi ailem açık , çevreleri açık hatta çok açık şimdi evlendide kapattılar işte diyecekler diye düşünüyorum bir türlü cesaret edemiyorum, bide eşim istediği için değil de gerçekten kendim istediğim için kapanmak istiyorum diyodum, şimdi kendimde istiyorum aslında kapalı giyiniyorum çok dikkat ediyorum oturmama kalkmama, sadece saçlarım açık, ama hadi bi cesaret diyorum ama yapamassam diye korkuyorum. nolur bana da dua edin bir an önce o cesareti bulayım kendimde, inşallah bende güzelce kapanırım o çok imrendiğim gerçek anlamda kapalı sizler gibi olurum,

mir_erhan

Moderator
bende kapanmak istiyorum, ama kendimi hazır hissetmiyorum, aslında herşey uygun yepyeni bir çevreye geçtim yeni arkadaşlarım genelde kapalı , eşimde kapanmamı istiyor ama galiba milletin ne dediğine çok takan biriyim çünkü kendi ailem açık , çevreleri açık hatta çok açık şimdi evlendide kapattılar işte diyecekler diye düşünüyorum bir türlü cesaret edemiyorum, bide eşim istediği için değil de gerçekten kendim istediğim için kapanmak istiyorum diyodum, şimdi kendimde istiyorum aslında kapalı giyiniyorum çok dikkat ediyorum oturmama kalkmama, sadece saçlarım açık, ama hadi bi cesaret diyorum ama yapamassam diye korkuyorum. nolur bana da dua edin bir an önce o cesareti bulayım kendimde, inşallah bende güzelce kapanırım o çok imrendiğim gerçek anlamda kapalı sizler gibi olurum,

Selamün Aleyküm...
Sevgili kardeşimiz... Allah teala Enam Suresinin 125. ayetin mealinde şöyle buyuruyor;
...''Allah kimi doğru yola iletmek isterse onun göğsünü İslama AÇAR.. Kimi de ( niyet ve ameline göre ) sapıklıkta bırakmak isterse, sanki göğe çıkıyormuş(insan göğe doğru yükseldikçe oksijen azalıp basınç düştüğünden ve nefes alıp vermesi güçleşir insanın.) gibi onun göğsünü dar ve sıkıntılı yapar. Böylece Allah iman etmeyenlere bir azap/rüsvanlık verir. ...

Sevgili kardeşimiz inşallah Allah celle celalüh hidayeti nasip edecekki İstemeyi de nasip etmiş...İsteme Nimetini bahşetmişse inşallah gerisi sizin elinizde... bu durumda şeytanda Rahat durmayacaktır. En zayıf nokta Gurur damarında girip sizi vazgeçirmek için yada zaman çalmak için elinden geleni yapacaktır.
Atacağınız biradım bütün putları tepe taklak edecektir. şeytanlar zincirler ile boğulacaklardır.
Ey Rabbimiz deyin Sen bana İsteme nimetini bahşettin. Ben bu nimeti geri tepmeyeceğim...
Nefsinizi kontrol altına alın...
Varsın eski çevreniz desin ki sen evledin de kapattılar desin.
varsın bir desin zorla kapatmışlar. Herşeyin en iyisin Rabbimiz bilmiyormu..
O Kİ El ALİM olandır. Herşeyin en iyisini bilendir.
Hadi diyelim Eşiniz zorla sizi hidayete götürdü ki bu kötü bir şeymi...
...
Ya ALLAH deyin... Açın Ellerinizi...
Allahım Seni seviyorum deyin... Ben Senin için
Seni Sevdiğim için..
HABİBİM Dediğin Ve Sevgili olanların hiçbirisinin kedisine erişemeyeceği
Sevginin en çok kendisine yakıştığı MUHAMMED MUSTAFA (alyhi vesselam) için
Ashabın her an Kendisine Anam Babam Sana Feda Olsun dedikleri Feda Olunası,
insanların En şereflisi için...
.....Can lar Feda Edildi O'nun uğruna
Sümeyyeler işkencelerde pes etmediler.
Ne boykotlar vazgeçirdi onları Ne Hicretler...
Musab Bin Umeyr O'nu sansınlar diye şehadeti anında yüzünü kumlara gömmüştü...
Ammar annesinin işkenceyle öldürülüşünü izlerken tereddüt dahi etmedi...
EbuBekir Mağarada O'nu buldular öldürecekler diye korkudan titrerken..,
O (Aleyhi selatü vesselam) ;
LA TAHZEN dedi...Üzülme
Endişelenme dedi...Allah bizimle Dedi...
...
Evet kardeşim Allah bizimle...
VE İNANIYORSANIZ ÜSTÜN GELECEK OLAN SİZSİNİZ.. ayetini unutmadan...
Mübarek Ramazan da yaklaşıyor. Ben inanıyorum diğer kardeşlerim gibi ve dualar ediyoruz ki
Sizde güzel haberler ile bize döneceksiniz.
ve de En güzeli Sizden sonra geleceklerin Ellerinden tutacaksınız..
bir ışıkda onlara siz tutacak Hayırlı bir çok şeylere birlikte vesile olacağız inşallah...

Rabbim bu yolda hepiniz yardımcısı olsun...
Bu DAVA ZOR bunu hepimiz biliyoruz...
Ama Ümmeti olmakla şereflendiğimiz Kulu Olamakla Nimetlere gark olduğumuzu da Çok iyi biliyoruz...

Selam ve dua ile

gizlibahçem

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun dualarınız için, hiç tanımadığım birinden bu duaları bu yardımı almak çokkk güzel bi duygu, inşallah bende bir an önce kendi nefsimi yenerim de kapanırım aslında dediğiniz gibi Ramazanda geliyor belkide bu benim için bi fırsat , inşallah Allah'ım kapan derde kapanıveririm o isterse herşey olur, Allah'ım sen yardımcımız ol.

ayca_.1

Kayıtlı Kullanıcı
şeytan mıdır benimle uğraşan yoksa nefsim midir yenildiğim :(

çok üzgünüm çok

düşünmemeye çalışıyordum ama mir_erhan kardeşimin yazdıklarını okuyunca gözyaşlarımı tutamadım

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum arkadaşlar RİCA ETSEM DESTEK OLUR MUSUNUZ ? kendimi tutamayıp yazmak istedim ..
Benim sorunum biraz karışık, İslamı tam manasıyla bilmeden önce bazı insanların sözüyle özenerek kapandım. Daha sonra ailemde o zamanlar hiç kapalı olmaması ve cevremın benı dışlaması sebebiyle açıldım. Bir süre ruhsuz hiçbir şekilde bu isteği içimde barındırmadım. Herşeyden uzaklastım, eskısınden dahada acık oldum. Şimdi ise kafamdaki düşünceleri yerine oturtamıyorum.

Kapanmak İstiyorum .. Biliyorum ki sadece ALLAH rızası için. En önemlisi erkeklerin bakısları benı artık rahatsız edıyor bunun farkındayım. Aslında normal şartlarda çok havalı giyinen ne bileyim dikkat cekmeyide seven biriyim. Sakın yalnış düşünmeyin bende bir nefse sahibim. Ama bu aralar sanki inadıma 3 kişi bakarken 13 kişi bakar oldu. Buda bende sinir bozuklugu yapmaya basladı. Rahat hareket edemıyorum, makyaj yapmıyorum ne bileyim çok günaha girdiğimi düşünüyorum. İkincisi kız kardeşim kapalı fakat annem açık bazı durumlardan mesela denize gitmek vs gıbı seylerden rahatsız olmaya basladım bunu aileme anlatamam diye cekınıyorum. üçüncüsü bazen vesvese oluyor işte dedim ya sürekli süslenen cicili bicli olmayı seven biriyim. Bazen aklımdan kapanırsan arkadaslarınla hiçbirşey yapamazsın bi kafeye bıle gelıp senle oturmazlar diyor. Çünkü ben kapanırsan sıradan kapanmak ıstemıyorum. Hıcbır sekılde hatları bellı etmeyecek kendı kafamda kıyafetler var oyle gıyınmek ıstıyorum. Biliyorum çok yazdım ama en önemlisi ise şu; yukarıda yazıklarımı aşabilirim belki ama kafamdan atamadıgım düşünce bir kere kapandın ve açıldın şimdi kapanırsan herkes seninle alay edicek. Sana inanmayacaklar ve yapamayacaksın. Bu düşünce beni yeyip bitiriyor. Nefsim biliyorum hepsi nefsim ama başaramıycam dıye cok korkuyorum.

Hiçbir zaman özendiğim o masum tertemiz hanımlar gibi olamıycam diye korkuyorum. Yardım edin demiyorum Yardım ALLAH'tan (c.c) ama şu kafamdaki düşünceleri oturtabilmem için nefsime yenik düşmemem için vesile ve destek olun lütfen. Ne yapacagımı bılmıyorum :( teşekkür ederim şimdiden herkese .. Kandiliniz Mübarek, Geceniz hayrolsun ...

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum arkadaşlar RİCA ETSEM DESTEK OLUR MUSUNUZ ? kendimi tutamayıp yazmak istedim ..
Benim sorunum biraz karışık, İslamı tam manasıyla bilmeden önce bazı insanların sözüyle özenerek kapandım. Daha sonra ailemde o zamanlar hiç kapalı olmaması ve cevremın benı dışlaması sebebiyle açıldım. Bir süre ruhsuz hiçbir şekilde bu isteği içimde barındırmadım. Herşeyden uzaklastım, eskısınden dahada acık oldum. Şimdi ise kafamdaki düşünceleri yerine oturtamıyorum.

Kapanmak İstiyorum .. Biliyorum ki sadece ALLAH rızası için. En önemlisi erkeklerin bakısları benı artık rahatsız edıyor bunun farkındayım. Aslında normal şartlarda çok havalı giyinen ne bileyim dikkat cekmeyide seven biriyim. Sakın yalnış düşünmeyin bende bir nefse sahibim. Ama bu aralar sanki inadıma 3 kişi bakarken 13 kişi bakar oldu. Buda bende sinir bozuklugu yapmaya basladı. Rahat hareket edemıyorum, makyaj yapmıyorum ne bileyim çok günaha girdiğimi düşünüyorum. İkincisi kız kardeşim kapalı fakat annem açık bazı durumlardan mesela denize gitmek vs gıbı seylerden rahatsız olmaya basladım bunu aileme anlatamam diye cekınıyorum. üçüncüsü bazen vesvese oluyor işte dedim ya sürekli süslenen cicili bicli olmayı seven biriyim. Bazen aklımdan kapanırsan arkadaslarınla hiçbirşey yapamazsın bi kafeye bıle gelıp senle oturmazlar diyor. Çünkü ben kapanırsan sıradan kapanmak ıstemıyorum. Hıcbır sekılde hatları bellı etmeyecek kendı kafamda kıyafetler var oyle gıyınmek ıstıyorum. Biliyorum çok yazdım ama en önemlisi ise şu; yukarıda yazıklarımı aşabilirim belki ama kafamdan atamadıgım düşünce bir kere kapandın ve açıldın şimdi kapanırsan herkes seninle alay edicek. Sana inanmayacaklar ve yapamayacaksın. Bu düşünce beni yeyip bitiriyor. Nefsim biliyorum hepsi nefsim ama başaramıycam dıye cok korkuyorum.

Hiçbir zaman özendiğim o masum tertemiz hanımlar gibi olamıycam diye korkuyorum. Yardım edin demiyorum Yardım ALLAH'tan (c.c) ama şu kafamdaki düşünceleri oturtabilmem için nefsime yenik düşmemem için vesile ve destek olun lütfen. Ne yapacagımı bılmıyorum :( teşekkür ederim şimdiden herkese .. Kandiliniz Mübarek, Geceniz hayrolsun ...
Aleykum selam kardeşim
Öncelikle düşüncelerin çok güzel
şeytan hiçbirimizi boş bırakmaz tabiki vesvese vermek onun işidir ama sen yapabileceğine inanıyorsun bu çok güzel
senin ihtiyacın olan yeni bir arkadaş çevresi (sohbetler,vakıflar vs.) inanıyorum sen o imrendiğin insanlar gibi olacaksın olabilirsin
Bu güzel gecede gönülden bir dua et ve Rabbim den razı olacaği şekilde yaşamayı dile
O kalben yapılan duaları karşılıksız bırakmaz
öyle bir dua etki;günahın tevbenin büyüklüğün den utansın
Şeytandan Yaradana sığın ki;nefsin seni değil sen nefsini yakasın
Rabbim gönlümüz de olanı hakkımız da hayırlı eylesin

berat05

Yönetici
vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

şeytan mıdır benimle uğraşan yoksa nefsim midir yenildiğim :(

çok üzgünüm çok

düşünmemeye çalışıyordum ama mir_erhan kardeşimin yazdıklarını okuyunca gözyaşlarımı tutamadım

İçimizdeki huzuru sağlayan ALLAH'a Celle Celaluhu hamd olsun..

Bu gözleri veren Allah'a Celle Celaluhu hamd olsun...

Sadece içime çektiğim , derin temiz hava için RABBİME hamd ediyorum....

Gözlerden gönüllerden uzak olduğunuzu düşünün...
hayatta kimsenin karışmadığı bir yerde olduğunuzu düşünün..
Kalbinizde var olan o kıpırtıları hissedemiyor musunuz?

Ben diyorum ki...BİR GÖNÜL BAHÇEM var benim.....o bahçelerden bir bahçe daha oluşuyor...
inandıkça,çabaladıkça açıyor büyüyor çiçekler...

Ben diyorum ki... Nefis dediğiniz şey sizin aslında susturabileceğiniz bir şey....
Elle tutulmayan ama hissedilen,kafanızı yoran...vicdanınızla karşı karşıya getiren,
Başkalarının seslerini duymanızı ! Önemsemenizi ! sağlayan bir şey NEFS.....
Şeytan zaten tabiri caizse parmağını kıpırdatmadan istediğini yaptıran...
Hele azcık zayıf tarafınızı gördü mü habire fısıldayıp aklınızı karıştıran MEL UN....

Oysa siz Tevekkül edin bakalım...HANGİSİ KARŞINIZDA DURACAK ?
SİZ " her düştüğünde kalkmayan bir bebek gördünüz mü? "
Siz size söylenen her kötü lafta "çekemem ben bu lafları deyip başınızdan örtünüzü mü atacaksınız ?"
Öyleyse..zamanında Gönüller Sultanı namaz kılarken sırtına konan pisliğe karşı ne yaptı? Bıraktı mı?
Ya öldürülen-şehit edilen müslüman kardeşlerimizi gören diğerleri bıraktılar mı bu yoldan gitmeyi?

Zoru görmeden kolaya nasıl ulaşılır?
Yemeği pişirmeden yemeği deneyin bakalım boğazınızdan nasıl geçecek ?

Hiç bir şey kolay elde edilmez...GÜZEL OLANDA KOLAY ELDE EDİLEBİLİR Mİ?
CENNETİ KAZANMAK BU KADAR MI KOLAY SANIYORSUNUZ?

Açık olan elbette çok...arkadaşları...ailesi..açık olan..tesettüre bürünmeyen...kapanmayan çok...
EEE ne yapsak...olmadı..arkadaşlarım ne der bana? Acaba arkadaşlıktan mı men ederler?
Ya ailem ? ne derler bana ? Hangisi doğru acaba...Karar veremiyorum...Ahhh şöyle süslensem güzel...şimdi de böyle tesettüre bürünülmez ki...son moda pantolonum vardı...tüh...ertelesem mi acaba ...ne yapsam...

Sizlerin bizlerin düşünceleri hiç bitmeyecek....
Eğer çok inandırıcı olsun istiyorsanız. Bir ölüme şahit olmanız lazım...
Soğuk...taş gibi bir beden...cansız gözler...cansız ten...
o andan itibaren yapacak bir şeyi kalmamış bir ölü beden!
Keşke namaz kılsaydım...kapansaydım...diyen...ama bizlerin bile duyamayacağı bir aleme gitmiş bir beden....

Hangi en yakın arkadaşınız , en yürekli olanlardan hangi anne , hangi evlat mahşerde bizim günahlarımızı taşıyacak sanıyorsunuz?

Rabbim her birimize akıl vermiş...
Gerçeği bildiğimiz halde halâ neden bu bahanelerimiz?
Neden sorguluyorsunuz kendinizi ya da başkalarını?
Hadi kapanın ?
Ne olacak?
Hangi dostunuz sizi bırakır uzun giyindiğiniz için?
Hangi anne evladına arkasını döner?
Sabrı öğreneceksiniz....sizin değiştiğinizi islamı yaşamak istediğini göstereceksiniz...siz öğrenirken yaşayacak yaşarken öğretecek inşallah vesile de olacaksınız?
Açık olacaksınız...yani dürüst...kem küm etmeden...hisssettiğiniz gibi yaşamayı istediğinizi göstereceksiniz...sebat edeceksiniz.

Siz Hz.Muhammed Mustafa'nın sallallahu teala aleyhi vessellim in ümmetinden değil misiniz?
Onlar kadar acı çekmeyen bizler neden bu kadar korkuyoruz?
Kimden?
Deneyin bakalım....kimler sizi bir parça bez için değişiyor?
Deneyin bakalım...islam mı ağır basıyor nefs mi?

YOL belli...

Tek vuruşta nakavt edin...nefsinizi ...
Kocaman bir adım atın bakalım....Dinlemeyin kötü olan her ne var sa....
Çiçekler açsın sizinde gönlünüzde......
Daha nice tomurcuklara sebeb olun..
Hep birlikte ahiretimizi kurtaralım...diyorum
Bekliyorum....

Bu yazıyı yazmamı sağlayan ALLAH' a Celle Celaluhu hamd olsun...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşlar bu konuda bayanların...
Allah C.C. nun Kur'an-ı Kerimde Peygamber A.S. eşlerine hitabı var...Okuyup uygulamalılar...
Bakın o zaman ne güzel oluyorlar...

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum Kübra arkadasim,

Selamun aleykum Kübra arkadasim,

Esselamu Aleykum, hosgeldin. Yazdıklarını okudum, sende benim gibi gurbetciymissin :) Müslümanim ama cok eksigim var demissin. Bu eksikleri görmen bile o kadar güzel ki. Bunu farketmen cok güzel birsey. Allah'a CC hamd olsun ki görmeni saglamis. Simdi sıra sende kardesim, bu eksikleri gidermeye calısmalısın. Inan bana namaz kıldıgın zaman daha huzurlu bir insan olacaksın. Rabb'imizin istedigi bir seyi yapmıs olmanın huzurunu yasayacaksın. Zaman cok cabuk geciyor, ibadetler ertelenmeye gelmez. Bir bakarsınki ömür gecmis, yaslanmıssın. Gencken yapılan ibadetin yerini hic bir sey tutmaz. Seytana fırsat verme, onun seni yenmesine izin verme. O bize apacık bir düsmandır. Ben sana inanıyorum, gercekten bunu yapabilecegine inanıyorum, cünkü sende o istek var. Elhamdülillah isteklisin. Allah'a CC bunun icin cok sükretmemiz gerekiyor, icimizde dinimizi yasamamıza dair istegimiz var, bu cok güzel birsey. Allah CC icinde o istegi bulamayanlarada dinimizi güzelce yasamaya dair istek versin. Nerden baslamalıyım bilmiyorum demissin. Allah'a CC hamd olsun sana kimse engel olmuyor kardesim, bak esin yanında, isyerinde cok müsait :) Bence tam sırası örtünmenin tam sırası. Bak bende yurtdısında yasıyorum ve alıs verisime basladım bile. Ramazan baslamadan kapanmayı düsünüyorum insaAllah. InsaAllah bütün müslümanlar Ramazana erisir ve o güzel aydan faydalanırlar. Seytana uyma, seytan hep ertelememizi ister, hep bunun icin ugrasır. Kapanıp acılmaktan Allah'a CC sıgın kardesim. insaAllah acılmazsın. InsaAllah Rabbim icinde ki örtünme sevgisini daim eyler. Kendine güvenmelisin. Basarabilirsin! Icinin huzursuz olmasını anlıyorum gercekten, bendede oluyor bazen. Ama sonra namaz kıldıgımda o sıkıntı gidiyor. Herseyin ilacını dinde ara kardesim, islamda ara, bak göreceksin sıkıntında kalmayacak, ic huzursuzlugunda kalmayacak. Ben birde ''La Havle Vela Kuvvete illa Billah'' diyorum huzursuz oldugum zaman, veya sıkıldıgım zaman, inan cok faydasını görüyorum. InsaAllah Rabbim yardımcın olur, insaAllah namazına baslar ve örtünürsün. Allah CC seni ve bütün müslüman kardeslerimi, ve beni seytana uymaktan korusun. Kendine güven yapabilirsin, ortamında cok müsait, sakın korkma acılacagım diye. Allah CC yardımcın olacaktır insaAllah. Rabbim kulunu darda bırakmaz.
Allah'a CC emanet olun.[/

öncelikle yazina gec cevap verdigim icin kusuruma bakma. senin tüm amimiyetinle yazdigin yazini bir kac defa okudum ve her seferinde okuduklarima, beni tanimamana ragmen senin o samimiyetine hayran kaldim!
Cevap yazamamistim cünkü kendimle yüzlesiyordum diyebilirim...
bugün ben ilk defa kapanmak icin alisverise ciktim! inanilmaz bir huzurla dolastim magaza magaza, aldigim bir kac parca fakat alirken bile neden hemen simdi kapali degilim diye cok düsündüm. bilemiyorum bu adimin devami ne zaman gelecek ama yavas yavas kapanma yolunda ilerliyorum sanirim...

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleykum, hosgeldin. Yazdıklarını okudum, sende benim gibi gurbetciymissin :) Müslümanim ama cok eksigim var demissin. Bu eksikleri görmen bile o kadar güzel ki. Bunu farketmen cok güzel birsey. Allah'a CC hamd olsun ki görmeni saglamis. Simdi sıra sende kardesim, bu eksikleri gidermeye calısmalısın. Inan bana namaz kıldıgın zaman daha huzurlu bir insan olacaksın. Rabb'imizin istedigi bir seyi yapmıs olmanın huzurunu yasayacaksın. Zaman cok cabuk geciyor, ibadetler ertelenmeye gelmez. Bir bakarsınki ömür gecmis, yaslanmıssın. Gencken yapılan ibadetin yerini hic bir sey tutmaz. Seytana fırsat verme, onun seni yenmesine izin verme. O bize apacık bir düsmandır. Ben sana inanıyorum, gercekten bunu yapabilecegine inanıyorum, cünkü sende o istek var. Elhamdülillah isteklisin. Allah'a CC bunun icin cok sükretmemiz gerekiyor, icimizde dinimizi yasamamıza dair istegimiz var, bu cok güzel birsey. Allah CC icinde o istegi bulamayanlarada dinimizi güzelce yasamaya dair istek versin. Nerden baslamalıyım bilmiyorum demissin. Allah'a CC hamd olsun sana kimse engel olmuyor kardesim, bak esin yanında, isyerinde cok müsait :) Bence tam sırası örtünmenin tam sırası. Bak bende yurtdısında yasıyorum ve alıs verisime basladım bile. Ramazan baslamadan kapanmayı düsünüyorum insaAllah. InsaAllah bütün müslümanlar Ramazana erisir ve o güzel aydan faydalanırlar. Seytana uyma, seytan hep ertelememizi ister, hep bunun icin ugrasır. Kapanıp acılmaktan Allah'a CC sıgın kardesim. insaAllah acılmazsın. InsaAllah Rabbim icinde ki örtünme sevgisini daim eyler. Kendine güvenmelisin. Basarabilirsin! Icinin huzursuz olmasını anlıyorum gercekten, bendede oluyor bazen. Ama sonra namaz kıldıgımda o sıkıntı gidiyor. Herseyin ilacını dinde ara kardesim, islamda ara, bak göreceksin sıkıntında kalmayacak, ic huzursuzlugunda kalmayacak. Ben birde ''La Havle Vela Kuvvete illa Billah'' diyorum huzursuz oldugum zaman, veya sıkıldıgım zaman, inan cok faydasını görüyorum. InsaAllah Rabbim yardımcın olur, insaAllah namazına baslar ve örtünürsün. Allah CC seni ve bütün müslüman kardeslerimi, ve beni seytana uymaktan korusun. Kendine güven yapabilirsin, ortamında cok müsait, sakın korkma acılacagım diye. Allah CC yardımcın olacaktır insaAllah. Rabbim kulunu darda bırakmaz.
Allah'a CC emanet olun.[/

öncelikle yazina gec cevap verdigim icin kusuruma bakma. senin tüm amimiyetinle yazdigin yazini bir kac defa okudum ve her seferinde okuduklarima, beni tanimamana ragmen senin o samimiyetine hayran kaldim!
Cevap yazamamistim cünkü kendimle yüzlesiyordum diyebilirim...
bugün ben ilk defa kapanmak icin alisverise ciktim! inanilmaz bir huzurla dolastim magaza magaza, aldigim bir kac parca fakat alirken bile neden hemen simdi kapali degilim diye cok düsündüm. bilemiyorum bu adimin devami ne zaman gelecek ama yavas yavas kapanma yolunda ilerliyorum sanirim...

Güzel sözlerin icin Allah CC razı olsun. Alis verise baslamana cok sevindim, insaAllah devamı gelir :) Bende foruma bakamıyorum alıs verisle mesgulüm bende :) Az kaldı insaAllah kapanacagım. Ama sana sunu söylemek isterim; Sakın bu isin pesini bırakma, yani devam et, bu yolda istekli oldugunu Rabb'ime göster, bolca dua et. Allah'ım CC InsaAllah bizede ve bizim durumumuzda olanlarada kapanma sevincini yasatır. Müslüman olmanın degerini bilmeliyiz, elhamdülillah. Yakında Ramazanda baslıyor :) InsaAllah Ramazana sende, bende ve burdaki kapanmak isteyen diger kardeslerimde kapalı gireriz. Korkmamamız gerekiyor, kimseden cekinmememiz gerekiyor. Kötü birsey yapmıyoruz cünkü. Allah CC InsaAllah hepimizden razı olur.
Allah'a CC emanetsiniz.

özgeöz

Yasaklı Kullanıcı
başlığa uygun olarak derdini anlatan, yani kapanmak isteyip de çeşitli sebepler nedeniyle kapanamayan kardeşlerime öncelikle selam ederim. ve kendilerini, en kısa zamanda Allah'ın izniyle dileklerinin gerçekleşeceğiyle müjdelemek isterim. çünkü yazdıklarınızdan anlıyorum ki şuan ciddi bir bunalım, bir sıkıntı içerisindesiniz. çevreniz veya aileniz veya nefsiniz veya hepsi birden sizi bu davanız hususunda daha da derin düşünmeye sevketmekte, belki erteletmekte. ancak şunu çok iyi biliyorum ki, hakkıyla örtünebilmenin yolu da işte bu sıkıntılardan geçiyor. çünkü yakın çevreye veya falan kişiye özenip de kapanan istisnasız herkes çok geçmeden, belki bir iki ay içinde açılıyor. yazık..Allah başa vermesin. gerçekten kardeşlerim, etrafımdaki o çıplak türbanlıları gördükçe iyice mutsuz olmaya başlamıştım. bana çok büyük umut verdiniz. demekki gerçekten Rabbi için birileriyle savaşan, kendini yıpratan başka hanımlar da varmış.. Rabbim hepinize yardımcı olsun, ahireti kazanmanızı sağlayacak tüm yollar birer birer açılsın inşaAllah.

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı
başlığa uygun olarak derdini anlatan, yani kapanmak isteyip de çeşitli sebepler nedeniyle kapanamayan kardeşlerime öncelikle selam ederim. ve kendilerini, en kısa zamanda Allah'ın izniyle dileklerinin gerçekleşeceğiyle müjdelemek isterim. çünkü yazdıklarınızdan anlıyorum ki şuan ciddi bir bunalım, bir sıkıntı içerisindesiniz. çevreniz veya aileniz veya nefsiniz veya hepsi birden sizi bu davanız hususunda daha da derin düşünmeye sevketmekte, belki erteletmekte. ancak şunu çok iyi biliyorum ki, hakkıyla örtünebilmenin yolu da işte bu sıkıntılardan geçiyor. çünkü yakın çevreye veya falan kişiye özenip de kapanan istisnasız herkes çok geçmeden, belki bir iki ay içinde açılıyor. yazık..Allah başa vermesin. gerçekten kardeşlerim, etrafımdaki o çıplak türbanlıları gördükçe iyice mutsuz olmaya başlamıştım. bana çok büyük umut verdiniz. demekki gerçekten Rabbi için birileriyle savaşan, kendini yıpratan başka hanımlar da varmış.. Rabbim hepinize yardımcı olsun, ahireti kazanmanızı sağlayacak tüm yollar birer birer açılsın inşaAllah.

İçimizdeki huzuru sağlayan ALLAH'a Celle Celaluhu hamd olsun..

Bu gözleri veren Allah'a Celle Celaluhu hamd olsun...

Sadece içime çektiğim , derin temiz hava için RABBİME hamd ediyorum....

Gözlerden gönüllerden uzak olduğunuzu düşünün...
hayatta kimsenin karışmadığı bir yerde olduğunuzu düşünün..
Kalbinizde var olan o kıpırtıları hissedemiyor musunuz?

Ben diyorum ki...BİR GÖNÜL BAHÇEM var benim.....o bahçelerden bir bahçe daha oluşuyor...
inandıkça,çabaladıkça açıyor büyüyor çiçekler...

Ben diyorum ki... Nefis dediğiniz şey sizin aslında susturabileceğiniz bir şey....
Elle tutulmayan ama hissedilen,kafanızı yoran...vicdanınızla karşı karşıya getiren,
Başkalarının seslerini duymanızı ! Önemsemenizi ! sağlayan bir şey NEFS.....
Şeytan zaten tabiri caizse parmağını kıpırdatmadan istediğini yaptıran...
Hele azcık zayıf tarafınızı gördü mü habire fısıldayıp aklınızı karıştıran MEL UN....

Oysa siz Tevekkül edin bakalım...HANGİSİ KARŞINIZDA DURACAK ?
SİZ " her düştüğünde kalkmayan bir bebek gördünüz mü? "
Siz size söylenen her kötü lafta "çekemem ben bu lafları deyip başınızdan örtünüzü mü atacaksınız ?"
Öyleyse..zamanında Gönüller Sultanı namaz kılarken sırtına konan pisliğe karşı ne yaptı? Bıraktı mı?
Ya öldürülen-şehit edilen müslüman kardeşlerimizi gören diğerleri bıraktılar mı bu yoldan gitmeyi?

Zoru görmeden kolaya nasıl ulaşılır?
Yemeği pişirmeden yemeği deneyin bakalım boğazınızdan nasıl geçecek ?

Hiç bir şey kolay elde edilmez...GÜZEL OLANDA KOLAY ELDE EDİLEBİLİR Mİ?
CENNETİ KAZANMAK BU KADAR MI KOLAY SANIYORSUNUZ?

Açık olan elbette çok...arkadaşları...ailesi..açık olan..tesettüre bürünmeyen...kapanmayan çok...
EEE ne yapsak...olmadı..arkadaşlarım ne der bana? Acaba arkadaşlıktan mı men ederler?
Ya ailem ? ne derler bana ? Hangisi doğru acaba...Karar veremiyorum...Ahhh şöyle süslensem güzel...şimdi de böyle tesettüre bürünülmez ki...son moda pantolonum vardı...tüh...ertelesem mi acaba ...ne yapsam...

Sizlerin bizlerin düşünceleri hiç bitmeyecek....
Eğer çok inandırıcı olsun istiyorsanız. Bir ölüme şahit olmanız lazım...
Soğuk...taş gibi bir beden...cansız gözler...cansız ten...
o andan itibaren yapacak bir şeyi kalmamış bir ölü beden!
Keşke namaz kılsaydım...kapansaydım...diyen...ama bizlerin bile duyamayacağı bir aleme gitmiş bir beden....

Hangi en yakın arkadaşınız , en yürekli olanlardan hangi anne , hangi evlat mahşerde bizim günahlarımızı taşıyacak sanıyorsunuz?

Rabbim her birimize akıl vermiş...
Gerçeği bildiğimiz halde halâ neden bu bahanelerimiz?
Neden sorguluyorsunuz kendinizi ya da başkalarını?
Hadi kapanın ?
Ne olacak?
Hangi dostunuz sizi bırakır uzun giyindiğiniz için?
Hangi anne evladına arkasını döner?
Sabrı öğreneceksiniz....sizin değiştiğinizi islamı yaşamak istediğini göstereceksiniz...siz öğrenirken yaşayacak yaşarken öğretecek inşallah vesile de olacaksınız?
Açık olacaksınız...yani dürüst...kem küm etmeden...hisssettiğiniz gibi yaşamayı istediğinizi göstereceksiniz...sebat edeceksiniz.

Siz Hz.Muhammed Mustafa'nın sallallahu teala aleyhi vessellim in ümmetinden değil misiniz?
Onlar kadar acı çekmeyen bizler neden bu kadar korkuyoruz?
Kimden?
Deneyin bakalım....kimler sizi bir parça bez için değişiyor?
Deneyin bakalım...islam mı ağır basıyor nefs mi?

YOL belli...

Tek vuruşta nakavt edin...nefsinizi ...
Kocaman bir adım atın bakalım....Dinlemeyin kötü olan her ne var sa....
Çiçekler açsın sizinde gönlünüzde......
Daha nice tomurcuklara sebeb olun..
Hep birlikte ahiretimizi kurtaralım...diyorum
Bekliyorum....

Bu yazıyı yazmamı sağlayan ALLAH' a Celle Celaluhu hamd olsun...

ALLAH'ın izniyle destek olmaya çalışan güzel yürekli arkadaşlara çok teşekkür ederim... Açıkcası dün sabah namazından sonra kardeşimle baya konuştum. Aklımın çok karışık oldugunu ne anlatmaya calıstıgımı bile tam olarak anlamadıgını söyledi. Yazdıklarınızı okuyunca heleki uzun uzun yazan arkadaşımın yazdıgı yazı benı çok etkiledi :( Bana kızmayın ama aklıma bişey gelıp gelip duruyor. Üniversite 4. sınıftayım, Edebiyat öğrencisiyim. Kapalı olan bazı bayan arkadaşlarım sınavlara alınmamıştı. Haber bile oldular. Biliyorum ki herşey ALLAH ın izniyledir. İffetimle yaşamak istiyorum. Haram gözlerden sakınmak. Sahte insanlardan korunmak istiyorum. Ama birde bu çıktı şimdi, '4. yılındasın bitsin seneye kapan. Zaten bir sürü soru var kafanda birde bundan sıkıntıya düşme.' Bu düşünce diğerleriyle birleşip beni huzursuz ediyor. Biliyorum bu sadece benim zayıflıgımdan. Arkadaşlar umurumda değil, Komşular alay edicekler biliyorum :( belki ailemden bile alay edenler olcak. Kıyafetlerimi evde kendime giyerim oda önemli değil. Neden korkuyorum ben sebeplerimden mi :(

Dışarı çıkmadım bugün. Hani karar veremedim diye, ne yapacagımı bılemedım dıye çıkmadım :( Kalkıp yapmak istiyorum RABBin izniyle nefsimden bir parça kurtulup o tertemiz masum bayanlar gibi olmak istiyorum. Aslında kadının fıtratındaki hali yaşamak istiyorum. Dışarı çıkmakta tereddüt ederken, bilmiyorum ki ben neden korkuyorum ...

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı
Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

Hz İbrahim (as)'ın Allah Celle Celalühu teslimiyetiyle herşeyi yakıp kavuran Ateş yakmaz oluyor...

Hz. İbrahim (a.s), Nemrud'un mancınığından fırlamış ateşe doğru uçmaktadır.

Allah Celle Celalühu Hz. Cebrail'e emreder:

''Yetiş, dostumu kurtar da ateşe düşmesin''der..

Cebrail yetişir.

Hak dostunu tutar. Hz.İbrahim ise kaşlarını çatarak sorar:

''Benim bu halimden O'nun haberi var mı?''

''Evet''der, Cebrail..

Bu cevap üzerine İbrahim; ''Öyleyse çekil aradan''diye devam eder.

Dost, bir kere daha dostluk sınavını başarıyla geçmiştir.

Allah Celle Celalühu bu kez ateşe emreder:

''Ey ateş! İbrahim'ime karşı serin ve selametli ol" (Enbiya-69)

İbrahim ayağını bastığı anda ateş,bir gül bahçesine dönüşür......

Bu ne teslimiyet bu ne Sevgi...
Hayatımızda Sevgiyi sorgulamamız,bu dünyada niye varız,bunu sorgulamamız lazım...
Bu dünya bize ait değil,bizde bu dünyaya ,,,
Bu nedenle asıl yurdumuz için çalışmalıyız...
Bizi Bizden çok seven Allah Celle Celalühu rızası için yaşamalıyız...
Rabbim razı olduğu kullardan oluruz İnşallah...

Allah Celle Celalühu için ateşe atılmak vardır,
Lakin ateşe atılmadan önce kendinde
İbrahimlik olup olmadığını araştır.
Çünkü ateş sadece İbrahimleri tanır ve yakmaz!"

Hz. MEVLANA

çok etkilendim ALLAH (c.c.) razı olsun. Bir defa daha paylaşmak istedim ..

MELEK48

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah kapanıp sonra o açılanlar gibi olmam en çok ondan korkuyorum.burda çok oluyo öyle şeyler kadın kapanıyo sonra bi bakmışın eskisine göre dahada açılıyo..ALLAHIM BAŞA VERMESİN..buralar çıplak dolu zaten..kapanayımki onlara örnek olayım hem..nolur dua edin ramazanın 1.günü işime kapalı gelcem..öyle düşündüm ALLAHIN İZNİYLE..nolur yArdım et ALLAH IM

ayca_.1

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah kapanıp sonra o açılanlar gibi olmam en çok ondan korkuyorum.burda çok oluyo öyle şeyler kadın kapanıyo sonra bi bakmışın eskisine göre dahada açılıyo..ALLAHIM BAŞA VERMESİN..buralar çıplak dolu zaten..kapanayımki onlara örnek olayım hem..nolur dua edin ramazanın 1.günü işime kapalı gelcem..öyle düşündüm ALLAHIN İZNİYLE..nolur yArdım et ALLAH IM

Allah yar ve yardımcın olsun, karar vermek başarmanın yarısıdır.. kıyafetlerini şimdiden hazır et ki sıkıntı yaşamayasın, çok sevindim senin adına..

değişim

Kayıtlı Kullanıcı
ben ilk kapandığımda hiçbi şeyim yoktu. yengem şal ve hırka vermişti :) aniden kapanınca..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
çekinerek, korkarak, utanarak değil.
Başını dimdik tutarak, örtünle övünerek, gururlanarak yürümelisin.

Çünkü Sen Zelil değil, AZİZSİN..!
Değersiz değil DEĞERLİSİN..!
Şerefsiz değil ŞEREFLİSİN..!
Onursuz değil ONURLUSUN..!

Hep Birlikte

Tebliğ
ve
Desteğe

Devam

Öğrenmeye
ve
Öğretmeye Devam
İnşaAllah..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer kalbiniz rahatsızsa yaşadığınız bu durumdan..

Namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde..

Başınız açık ama utanıyorsanız Allah(celle celaluhu)'tan

NEDEN BEKLEMEK öyleyse ?

Berat ablamızdan alıntı

Başörtüm Rabbimin emridir, dara çekseler açmam!
Mekke'de Sümeyye'yim ben , Ebu Cehil'den kaçmam !

TerLemiyor musun ? Başörtüsü İLe DiyorLar Bana ..
Soruyorum SoranLara ..

"Cenneti MüjDeLeyen Bir Ayet FerahLık Vermez mi İnsana ?"

..Ey Peygamber! HanımLarına, kızLarına ve müminLerin kaDınLarına hep söyLe De ciLbabLarınDan (Dış eLbiseLerinDen) üzerLerini sımsıkı örtsünLer.. Bu onLarın tanınmaLarına, tanınıp Da eziyet eDiLmemeLerine en eLverişLi oLanDır.. BununLa beraber ALLAH (celle celaluhu) çok bağışLayıcıDır, çok merhamet eDiciDir..'' (Ahzab - 59)

Sen sabrınla bır Asiye ol..
İffetinle bir Meryem..
Tevekkülunle bir Hacer..
Cömertliginle bir Hatice..
İlminle bir Aişe..
Cihadınla bir Fatıma..
Müslüman bir kız.. Müslüman bir eş...
Müslüman bir anne ol...

Örtüsüzlük bir hayat tarzı,yaşam biçimidir.

Örtüsüzlük bir düşüncenin,bir felsefenin yaşama geçirilmiş halidir.

Verilmiş bir kararın düşünülerek varılmış bir kararın uygulanmaya konulmasıdır, bilinçli bir tercihtir.

Örtüsüzlük başka bir yoldur, başka yolda seyretmektir.

Dahası örtüsüz hayat tarzı bir bütündür birazını alıp birazını bırakma imkanınız yok gibidir.

Benim Kapalı Olmamı Yüce Rabbim Emrediyor. Peki Ya Senin Açık Olmanı Kim Emrediyor?

GEVHER

Yönetici
"Ey Peygamber!
Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah Gafûrdur, Rahîmdir."

(Ahzab Suresi - 59)

mir_erhan

Moderator
ben ilk kapandığımda hiçbi şeyim yoktu. yengem şal ve hırka vermişti :) aniden kapanınca..

Selamün Aleyküm.
Sizin yazınız bana bir şey hatırlattı...
Bir eksiğim olursa Allah celle celalüh affetsin en iyisin O bilir.
bu Örtünme ile ayet nazil olunca efendimize. o an haır bulunanlar eve yetişemeyiz korkusuyla.
E ayet nazil oldu. Emir Geldi. bir saniye bile Ayete hükmüne karşı gelmeyi göze alamamışlar.
hazırda bulunan mümin hanımlar hemen elbiselerinden bir parça kesip başlarını örtmüşler..
taki eve yetişene kadar.
...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt