ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatühü kardeşim, bir gelişme var mı kardeşinizin durumunda?
Maalesef kardeşim seviyorda ikna edemedim ne yapsam acaba(kardeşim 7 yaşında ona küçükken alıştırmayı istiyorum)
ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatühü kardeşim, bir gelişme var mı kardeşinizin durumunda?
[sıze=5][/sıze]
hep birlikte
tebliğ
ve
desteğe
devam
öğrenmeye
ve
öğretmeye
devam
inşaallah
amin kardeşim Rabbim herbirimizi bu yolda daim eylesin inşallah.. Rabbimize tevekkül eyledikten ve sadece ama sadece Sen'in için kapandım dedikten sonra elhamdulillah her şey yolunda gidiyor![]()
![]()
BAŞÖRTÜSÜ" Bir Yüreğin Deprem Öyküsü.BAŞÖRTÜSÜ"İnanç VeAhlakın SağlamKöprüsü BAŞÖRTÜSÜ"BİR Bayanın En Güzel Süsü....
Maalesef kardeşim seviyorda ikna edemedim ne yapsam acaba(kardeşim 7 yaşında ona küçükken alıştırmayı istiyorum)
Burda güncelleme yapan-kardeşlerimize örnek olmaya çalışan yazılarıyla vesile olmaya- yardımcı olmaya çalışan tüm kardeşlerimizden ALLAH Celle Celaluhu razı olsun inşallah...
Tüm kardeşlerime sesleniyorum...
Pazar günü daha 35 yaşına gelmemiş bir arkadaşımızı toprağa verdik...
Helalleştik ama o tabutun içindeydi.
Kimbilir ahiret için neler yapacaktı yada yapacağı şeyler var mıydı?
Bu yüzdendir ki kimsenin senedi yok bu dünyada kalacağına...
Gözümüz kapandığında açılacağına dair bir senedimiz yok...
Sabah evden çıktığımızda dönüşümüze senedimiz yok...
Öyleyse....
KAPANMAK İÇİN TESETTÜR için EMİR YERİNE GETİRMEK İÇİN bekleme lüksümüz yok....
Arkadaşımız helalleşmek için evine getirildiği zaman TABUTA baktığımda aklıma yaptığım günahlarım ve yapmak istediklerim geldi...
Zamanımın kalmadığı vecibelerimi yerine getiremediğim son nefes anım geldi gözlerimin önüne...
O an herkes ağlıyordu ....Dünyada hiç bir şeyin önemi yoktu...
Sadece bir tabut ve " CANI GÖNÜLDEN ALLAH RIZASI İÇİN HAKKINIZI HELAL EDİNİZ" diyen hoca vardı...
KARDEŞLERİM hayat bu işte....ömrümüz bir helallik alamayacak şekilde son bulabilir...en çok sevdiğimiz kişiyi en son ne zaman göreceğimiz belirsiz....
Sadece kapanmak deyip geçmeyelim ne olur...
EMİRİ YERİNE GETİRMEK için daha neyi bekliyorsunuz?
Canim kardesim.. N'olur dusun.. Seni boyle buyuk bir huzurdan, ibadetten, ayetten ayiran seyler daha mi ilerde Allah'in emrinden? Ya kapanamadan olursen ? O zaman ben ne yaparim ? O zaman biz ne yapariz ?
PEKI YA O ZAMAN SEN NE YAPARSIN ?
Gectiginde kurbani oldugum Rabbimin karsisinda, demeyecek mi saniyorsun ?
"Seyma.. Benim yarattiklarim, Benim sana, senin icin serdiklerim Benden ote mi gecti?"
Peki ya simdi kararsizligini yasadigin seyleri Rabbine de bu sekilde soyleyebilecek misin? Buna yuregin yetecek mi? Hani o imanini, Peygamber (s.a.v) askini icinden sokup atamadigin, bu atamayislarin yuzunden ,disaridaki gulluk gulistanlik (!) dunya hayatina dalamadigin imanini neden basina alamiyorsun?
Eminim ki ;
Zoruna gitmeyecek, Rabbinin emrini basina almak!
Hicbir kinayicinin kinamasi..
Garip bakislar..
"Ilkel" diyecekleri , ilkel dusunceleri..
Zoruna gitmeyecek Peygamber (s.a.v) 'in kizlarina ve esine Allah'tan soyledigi..
Fatima'nin gururu..
Aise'nin davasi..
Ve NEFSIM deyip, pesine dustugun neye surukluyor seni?
Allahin emrini ihlal etmeye, Peygamber sozune kulak tikamaya, gunaha ve yanlisa.. VE ATESE..
Her Musluman kizkardesimin sahip oldugu, dogarken alinlarina muhurlenmis o haya nurunu, atesle mi yakmak istiyorsun? Yoksa cennette, hurilerin ve nurdan yaratilmis meleklerin ozendigi, Peygamber kizlarinin tabiini mi olmak ?
Ben bu soruyu kendime sordum. 15 yasinda olan her kiz gibi, seytan oyunlarinin, nefsimin bana soylediklerini dinledim ve dedim ki sol yanimdaki iblise "Senin dediklerin Rabbimin dedikleri yaninda bir sey mi ifade eder saniyorsun? "
Hem de boyle Fasli, Cezayirli ve Tunuslu Musluman genclerin, gunahla somuruldugu Fransa'da yasamaya baslamisken..
Onlari kinarken, giydikleri kiyafetleri, curetkat hareketlerini gorurken, hem de hristiyanlarsan ve ateistlerden beter hallerde onu izlerken.. "Ne yapiyorsunuz siz? " diye, Turk kizlarini dusunup, bunu onlara konduramiyorken..
Aynaya baktim..
"Senin onlardan ne farkin var? " dedim.. Turk kizlarinin, bunlardan farki ne? " sonra bir ciglik yankilandi yuregimde, aci ve aci gercek gibi vurdu yuzume.. "YOK !"
Okulda yasanilanlari kinayip, kendi okulumu gorememistim. Bizi farkli daha imanli zannettmistim. Biz yalnizca Ramazan'da hatirlamiyoruz Rabimizi ! dedim. Sonra iste.. Kadir gecesine niyetle, sabredemeyip Ramazan'in 1. gunu 1 Agustos'ta Allahin izniyle kapaniverdim. Hem de butun bunlara.. kapilsam kapilirim dedigim bu gunah ve gayri muslim ulkesine ragmen..
"Yurtdisina gidince degisir, onlara ozenir.. " diye ruhumu karartmaya calisanlara tagmen..
Sen de, ozledigim ulkemdeki bazi modern (!) dusunceli insanlarin abuk sabuk dusuncelerine, televizyondaki moda programlarina, ustunde hicbir sey birakmayan defilelere gozlerini kapat !
Nefsinin agzina imanindan bir bez tika !
Ve.. Gonlunun derinliklerinde yatan, Rahman Rahmeti'nin fisiltisini dinle..
Ben oyle yaptim..
Simdi tek amacim, bu ayeti tasiyabilmek ve Allah'a layik kul, Muhammed Mustafa'ya (s.a.v) layik bir ummeti olabilmek..
Ve simdi, simdilik bu genc ve 15 yillik omru, Azrail'e "Hos geldin" geride kalanlara "Allah razi olsun" dedirterek gitmeye ugrasiyorum..
Seni tanimiyorum , ama gonlunu biliyorum..
InsaAllah cennette, Aise, Fatima ve Hatice Validelerimiz gibi saliha kadinlarla, oksarken cennetin tatli ruzgari basortumuzu, el ele, can cana konusabilmek dilegiyle..
Guzel haberlerini can kulagiyla bekliyorum, tum kardeslerimle birlkte dualarim seninle..
Allah'a emanetsin..
Hepimizin oldugu gibi..
Esselamu aleykum ve rahmetullah..