Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Burda güncelleme yapan-kardeşlerimize örnek olmaya çalışan yazılarıyla vesile olmaya- yardımcı olmaya çalışan tüm kardeşlerimizden ALLAH Celle Celaluhu razı olsun inşallah...

Tüm kardeşlerime sesleniyorum...

Pazar günü daha 35 yaşına gelmemiş bir arkadaşımızı toprağa verdik...
Helalleştik ama o tabutun içindeydi.

Kimbilir ahiret için neler yapacaktı yada yapacağı şeyler var mıydı?

Bu yüzdendir ki kimsenin senedi yok bu dünyada kalacağına...

Gözümüz kapandığında açılacağına dair bir senedimiz yok...

Sabah evden çıktığımızda dönüşümüze senedimiz yok...

Öyleyse....

KAPANMAK İÇİN TESETTÜR için EMİR YERİNE GETİRMEK İÇİN bekleme lüksümüz yok....

Arkadaşımız helalleşmek için evine getirildiği zaman TABUTA baktığımda aklıma yaptığım günahlarım ve yapmak istediklerim geldi...

Zamanımın kalmadığı vecibelerimi yerine getiremediğim son nefes anım geldi gözlerimin önüne...

O an herkes ağlıyordu ....Dünyada hiç bir şeyin önemi yoktu...

Sadece bir tabut ve " CANI GÖNÜLDEN ALLAH RIZASI İÇİN HAKKINIZI HELAL EDİNİZ" diyen hoca vardı...

KARDEŞLERİM hayat bu işte....ömrümüz bir helallik alamayacak şekilde son bulabilir...en çok sevdiğimiz kişiyi en son ne zaman göreceğimiz belirsiz....

Sadece kapanmak deyip geçmeyelim ne olur...

EMİRİ YERİNE GETİRMEK için daha neyi bekliyorsunuz?

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Canim kardesim.. N'olur dusun.. Seni boyle buyuk bir huzurdan, ibadetten, ayetten ayiran seyler daha mi ilerde Allah'in emrinden? Ya kapanamadan olursen ? O zaman ben ne yaparim ? O zaman biz ne yapariz ?

PEKI YA O ZAMAN SEN NE YAPARSIN ?

Gectiginde kurbani oldugum Rabbimin karsisinda, demeyecek mi saniyorsun ?

"Seyma.. Benim yarattiklarim, Benim sana, senin icin serdiklerim Benden ote mi gecti?"

Peki ya simdi kararsizligini yasadigin seyleri Rabbine de bu sekilde soyleyebilecek misin? Buna yuregin yetecek mi? Hani o imanini, Peygamber (s.a.v) askini icinden sokup atamadigin, bu atamayislarin yuzunden ,disaridaki gulluk gulistanlik (!) dunya hayatina dalamadigin imanini neden basina alamiyorsun?

Eminim ki ;

Zoruna gitmeyecek, Rabbinin emrini basina almak!
Hicbir kinayicinin kinamasi..
Garip bakislar..
"Ilkel" diyecekleri , ilkel dusunceleri..

Zoruna gitmeyecek Peygamber (s.a.v) 'in kizlarina ve esine Allah'tan soyledigi..
Fatima'nin gururu..
Aise'nin davasi..

Ve NEFSIM deyip, pesine dustugun neye surukluyor seni?

Allahin emrini ihlal etmeye, Peygamber sozune kulak tikamaya, gunaha ve yanlisa.. VE ATESE..

Her Musluman kizkardesimin sahip oldugu, dogarken alinlarina muhurlenmis o haya nurunu, atesle mi yakmak istiyorsun? Yoksa cennette, hurilerin ve nurdan yaratilmis meleklerin ozendigi, Peygamber kizlarinin tabiini mi olmak ?

Ben bu soruyu kendime sordum. 15 yasinda olan her kiz gibi, seytan oyunlarinin, nefsimin bana soylediklerini dinledim ve dedim ki sol yanimdaki iblise "Senin dediklerin Rabbimin dedikleri yaninda bir sey mi ifade eder saniyorsun? "

Hem de boyle Fasli, Cezayirli ve Tunuslu Musluman genclerin, gunahla somuruldugu Fransa'da yasamaya baslamisken..

Onlari kinarken, giydikleri kiyafetleri, curetkat hareketlerini gorurken, hem de hristiyanlarsan ve ateistlerden beter hallerde onu izlerken.. "Ne yapiyorsunuz siz? " diye, Turk kizlarini dusunup, bunu onlara konduramiyorken..

Aynaya baktim..

"Senin onlardan ne farkin var? " dedim.. Turk kizlarinin, bunlardan farki ne? " sonra bir ciglik yankilandi yuregimde, aci ve aci gercek gibi vurdu yuzume.. "YOK !"

Okulda yasanilanlari kinayip, kendi okulumu gorememistim. Bizi farkli daha imanli zannettmistim. Biz yalnizca Ramazan'da hatirlamiyoruz Rabimizi ! dedim. Sonra iste.. Kadir gecesine niyetle, sabredemeyip Ramazan'in 1. gunu 1 Agustos'ta Allahin izniyle kapaniverdim. Hem de butun bunlara.. kapilsam kapilirim dedigim bu gunah ve gayri muslim ulkesine ragmen..

"Yurtdisina gidince degisir, onlara ozenir.. " diye ruhumu karartmaya calisanlara tagmen..

Sen de, ozledigim ulkemdeki bazi modern (!) dusunceli insanlarin abuk sabuk dusuncelerine, televizyondaki moda programlarina, ustunde hicbir sey birakmayan defilelere gozlerini kapat !
Nefsinin agzina imanindan bir bez tika !

Ve.. Gonlunun derinliklerinde yatan, Rahman Rahmeti'nin fisiltisini dinle..

Ben oyle yaptim..
Simdi tek amacim, bu ayeti tasiyabilmek ve Allah'a layik kul, Muhammed Mustafa'ya (s.a.v) layik bir ummeti olabilmek..
Ve simdi, simdilik bu genc ve 15 yillik omru, Azrail'e "Hos geldin" geride kalanlara "Allah razi olsun" dedirterek gitmeye ugrasiyorum..

Seni tanimiyorum , ama gonlunu biliyorum..

InsaAllah cennette, Aise, Fatima ve Hatice Validelerimiz gibi saliha kadinlarla, oksarken cennetin tatli ruzgari basortumuzu, el ele, can cana konusabilmek dilegiyle..

Guzel haberlerini can kulagiyla bekliyorum, tum kardeslerimle birlkte dualarim seninle..

Allah'a emanetsin..
Hepimizin oldugu gibi..

Esselamu aleykum ve rahmetullah..

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
değerli kardeşimiz mir_erhan'dan alıntıdır, Rabbim razı olsun inşaAllah

değerli kardeşimiz mir_erhan'dan alıntıdır, Rabbim razı olsun inşaAllah

esselamün aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatüh...

Hamd alemlerine Rabbi Yüceler YÜcesi , Dilediğine Hidayeti nasip eden Kadir ve Aziz olan Allah Celle celalüh a...varlıklar adedince yarattıkları adedince..
Salat ve selamlar en Güzel kutlu Nebiye onun ailesine ve sadık ashabının üzerine olsun...

dünden beri yazılanları okudum kimi yerde yüreğe ince bir ahh dokundu
kimi yerde sevinç gözyaşları
hepsinde de hamd ve şükür için ellerimizi açtık yaradana...

burcu kardeşimi Allah celle celalüh senden razı olsun
ne güzel destek ne kadar iyi yüreğin var Rabbimiz karşılığın fazlasıyla versi sana inşallah bir de şifa versin sana
berat kardeşimiz sen hiç desteksiz bırakmıyorsun kardeşlerimiz Rabbimiz rızasına dail etsin sizi inşalah

kardeşlerim evella şükür etmeliyiz ki hidayet ışığını bize gösterdi Rabbimiz...
bundan sonrası bize kaldı...
o ışığı iyi besleyip bütün hayatımız aydınlatmak elimzde artık...
ama dilesek bahanelerle yine vazgeçebiliriz...
iman oöyle bir lezzettirki bir yudum alan bir daha vazgeçmiyor
bedel ne olursa olsun...
........
..................
Mızrağı sırtından yediği zaman: 'Ah, vuruldum, yandım!' diyeceği yerde; 'Kâ'abe'nin rabbine yemin olsun, kazandım!' diye bağıran sahabi, imanın en muhteşem örneklerinden birini vermişti. Şehitliğin edebiyatını yapmadığını, onun sevdalısı olduğunu ispat etti.

Muhammed'in ayağına bir diken batması karşılığında bile idam edilmekten kurtulmaya razı olmayacağını söyleyen sahabi de imanın ne demek olduğunu bize göstermiştir.

Zengin bir anne babanın servetini yok sayarak iman edenlerin saflarına katılan ve netice de kefenlenebileceği kadar bir kumaşı bile olmadan bu dünyadan ayrılan Musablar da imanın ölümsüz örnekleridirler. İmanlarına Kur'an şahit oldu.

İmanları uğruna çöllere düşüp hicret edenler, kazılı hendeklerin kenarında peygamberlerini yalnız bırakmayanlar, çoluk çocuğuna Allah'ı ve Resûlünü bırakıp, bütün malını infak edenler tam bir iman örneğidirler.,

ve en önelisi de kardeşlerim...çocuklarının ve kocasının şehadet haberini aldığında, ''bana Peygamberden haber verin yaşıyor mu ? diye sorup yaşadığının müjdesini alınca şükreden kutlu kadının imanı....

elbette onun gibi olmak onlar gibi olmak haddimiz değil ama o iman o din e emirler hepimiz için...

ben fazla uzatıp sıkmak istemiyorum..

inşallah dualarımız ile yanınızdayız Rabbimiz en kısa zamanda kutlu şerefe nail etsin hepinizi..

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Çok değerli Berat ablamızdan alıntıdır, Rabbim razı ve hoşnut olsun inşaAllah

Çok değerli Berat ablamızdan alıntıdır, Rabbim razı ve hoşnut olsun inşaAllah

Allahü ekber

Yarabbelalemin Sen büyüksün

Sen herşeye Kadirsin
SEN bizim
Mevlamızsın
Sen bizi yarı yolda bırakma
Sen tesettürümüzü derimiz eyle
sevgilimiz eyle
Yarabbi Sen kardeşlerimizede sevdir
Y
arabbi
tüm hamdlar San'a şükürler San'a
Sen çok Rahman ve Rahim C.C. Olansın
Hasbinallahü ve Ni'mel Vekil
Allahü ekber

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı

Hep Birlikte

Tebliğ
ve
Desteğe
Devam

Öğrenmeye
ve
Öğretmeye
Devam

İnşaAllah

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Hep Birlikte

Tebliğ
ve
Desteğe
Devam

Öğrenmeye
ve
Öğretmeye
Devam

İnşaAllah

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
amin kardeşim Rabbim herbirimizi bu yolda daim eylesin inşallah.. Rabbimize tevekkül eyledikten ve sadece ama sadece Sen'in için kapandım dedikten sonra elhamdulillah her şey yolunda gidiyor :)

elhamdülillah hakikaten öyle kardeşim inan bana bir zamandan sonra dışardan gelen bakışları umursamaz duruma geliyorsun... ubudiyet bilinci çok önemli .. allaha emanet ol..:)

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
33684_445900808173_326998978173_5411302_7763546_s.jpg

BAŞÖRTÜSÜ" Bir Yüreğin Deprem Öyküsü.BAŞÖRTÜSÜ"İnanç VeAhlakın SağlamKöprüsü BAŞÖRTÜSÜ"BİR Bayanın En Güzel Süsü....​

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim, benim de bir kızım var, elhamdülillah ben de tesettürlüyüm. İnşaAllah vakti zamanı geldiğinde kızım da olacak, şimdiden çocuklara nasıl dini eğitim verilir, hangi yaşta neleri kavrayabilir araştırıyorum. Kız çocuklarının tesettürü için 2 görüş var; 1. görüş : Çocuklar küçükten tesettüre alıştırılmalı ki ,ileride kapanmakta zorluk çekmesin. 2. Görüş : Çocuklar küçükken istediği gibi giydirilmeli ki içinde heves kalmasın.

Açıkçası ne zorlama ve baskıyla erkenden tesettüre sokmak ne de ileride kapanır diye her şeyi serbest bırakmak çözüm. Namaz ve diğer dinin emri farzlar gibi tesettür emrinin de uygulanmasında en önemli faktör ANNE. Kız çocuğu her zaman annesini örnek alır. Anne ilk başta çocuğunun yapmasını istediği şeyi kendi yapmalı ki, çocuk örnek alsın. Tabi ki inanç olarak tam yetiştirilmesi ve bu arada çocukluğun gerektirdiği gibi giydirilmesi ve hevesini alması da önemli.

Bir de şunu unutmamak lazım ki, gerçekten insanın içinde olacak. İçinde olan çocuğun, buluğa erdiğinde dini bilgilerini de kullanarak tesettüre girmesi daha kolaydır. Esas marifet içinde olmayan çocuğa sabırla, şefkatla, iyilikle defalarca doğruyu ve yanlışı öğretmek, tekrar etmek ve en sonunda tesettüre girmesini sağlamaktır. Rabbim yar ve yardımcınız olsun, sizin yönlendirmenizle inşaAllah kardeşiniz de bir ömür boyu tesettür huzuru yaşar

Maalesef kardeşim seviyorda ikna edemedim ne yapsam acaba(kardeşim 7 yaşında ona küçükken alıştırmayı istiyorum)

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Kız çocuklarını tesettüre alıştırmak için en uygun zaman 7 - 10 yaş arasıdır

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun,

Rabbim rahmet eylesin inşaAllah büyüğümüze.
İnsan hayatı üçe ayrılırmış, Dün, BUGÜN, Yarın. Dün geçti gitti, Yarının gelip gelmeyeceği meçhul, elimizde kalan tek BUGÜN. Bu kıymetli vakitleri Rabbimin bizden razı olacağı şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Başta namaz olmak üzere tüm farz ibadetler gibi tesettür emrini de çok geç olmadan yerine getirmemiz gerekiyor. Sizin de belirttiğiniz üzere;

EMRİ YERİNE GETİRMEK için daha neyi bekliyorsunuz?

Burda güncelleme yapan-kardeşlerimize örnek olmaya çalışan yazılarıyla vesile olmaya- yardımcı olmaya çalışan tüm kardeşlerimizden ALLAH Celle Celaluhu razı olsun inşallah...

Tüm kardeşlerime sesleniyorum...

Pazar günü daha 35 yaşına gelmemiş bir arkadaşımızı toprağa verdik...
Helalleştik ama o tabutun içindeydi.

Kimbilir ahiret için neler yapacaktı yada yapacağı şeyler var mıydı?

Bu yüzdendir ki kimsenin senedi yok bu dünyada kalacağına...

Gözümüz kapandığında açılacağına dair bir senedimiz yok...

Sabah evden çıktığımızda dönüşümüze senedimiz yok...

Öyleyse....

KAPANMAK İÇİN TESETTÜR için EMİR YERİNE GETİRMEK İÇİN bekleme lüksümüz yok....

Arkadaşımız helalleşmek için evine getirildiği zaman TABUTA baktığımda aklıma yaptığım günahlarım ve yapmak istediklerim geldi...

Zamanımın kalmadığı vecibelerimi yerine getiremediğim son nefes anım geldi gözlerimin önüne...

O an herkes ağlıyordu ....Dünyada hiç bir şeyin önemi yoktu...

Sadece bir tabut ve " CANI GÖNÜLDEN ALLAH RIZASI İÇİN HAKKINIZI HELAL EDİNİZ" diyen hoca vardı...

KARDEŞLERİM hayat bu işte....ömrümüz bir helallik alamayacak şekilde son bulabilir...en çok sevdiğimiz kişiyi en son ne zaman göreceğimiz belirsiz....

Sadece kapanmak deyip geçmeyelim ne olur...

EMİRİ YERİNE GETİRMEK için daha neyi bekliyorsunuz?

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Yolumuz HAK yolu

Yolumuz SIRAT-İ MUSTAKİM

Yolumuz ZOR VE DİKENLİ

Yolumuz ÇETİN

Elele verelim kardeşlerim,,,

Öğretelim doğruyu,,,

Tatsın tüm Kardeşlerim

TESETTÜRDEKİ MUTLULUĞU

mir_erhan

Moderator
Canim kardesim.. N'olur dusun.. Seni boyle buyuk bir huzurdan, ibadetten, ayetten ayiran seyler daha mi ilerde Allah'in emrinden? Ya kapanamadan olursen ? O zaman ben ne yaparim ? O zaman biz ne yapariz ?

PEKI YA O ZAMAN SEN NE YAPARSIN ?

Gectiginde kurbani oldugum Rabbimin karsisinda, demeyecek mi saniyorsun ?

"Seyma.. Benim yarattiklarim, Benim sana, senin icin serdiklerim Benden ote mi gecti?"

Peki ya simdi kararsizligini yasadigin seyleri Rabbine de bu sekilde soyleyebilecek misin? Buna yuregin yetecek mi? Hani o imanini, Peygamber (s.a.v) askini icinden sokup atamadigin, bu atamayislarin yuzunden ,disaridaki gulluk gulistanlik (!) dunya hayatina dalamadigin imanini neden basina alamiyorsun?

Eminim ki ;

Zoruna gitmeyecek, Rabbinin emrini basina almak!
Hicbir kinayicinin kinamasi..
Garip bakislar..
"Ilkel" diyecekleri , ilkel dusunceleri..

Zoruna gitmeyecek Peygamber (s.a.v) 'in kizlarina ve esine Allah'tan soyledigi..
Fatima'nin gururu..
Aise'nin davasi..

Ve NEFSIM deyip, pesine dustugun neye surukluyor seni?

Allahin emrini ihlal etmeye, Peygamber sozune kulak tikamaya, gunaha ve yanlisa.. VE ATESE..

Her Musluman kizkardesimin sahip oldugu, dogarken alinlarina muhurlenmis o haya nurunu, atesle mi yakmak istiyorsun? Yoksa cennette, hurilerin ve nurdan yaratilmis meleklerin ozendigi, Peygamber kizlarinin tabiini mi olmak ?

Ben bu soruyu kendime sordum. 15 yasinda olan her kiz gibi, seytan oyunlarinin, nefsimin bana soylediklerini dinledim ve dedim ki sol yanimdaki iblise "Senin dediklerin Rabbimin dedikleri yaninda bir sey mi ifade eder saniyorsun? "

Hem de boyle Fasli, Cezayirli ve Tunuslu Musluman genclerin, gunahla somuruldugu Fransa'da yasamaya baslamisken..

Onlari kinarken, giydikleri kiyafetleri, curetkat hareketlerini gorurken, hem de hristiyanlarsan ve ateistlerden beter hallerde onu izlerken.. "Ne yapiyorsunuz siz? " diye, Turk kizlarini dusunup, bunu onlara konduramiyorken..

Aynaya baktim..

"Senin onlardan ne farkin var? " dedim.. Turk kizlarinin, bunlardan farki ne? " sonra bir ciglik yankilandi yuregimde, aci ve aci gercek gibi vurdu yuzume.. "YOK !"

Okulda yasanilanlari kinayip, kendi okulumu gorememistim. Bizi farkli daha imanli zannettmistim. Biz yalnizca Ramazan'da hatirlamiyoruz Rabimizi ! dedim. Sonra iste.. Kadir gecesine niyetle, sabredemeyip Ramazan'in 1. gunu 1 Agustos'ta Allahin izniyle kapaniverdim. Hem de butun bunlara.. kapilsam kapilirim dedigim bu gunah ve gayri muslim ulkesine ragmen..

"Yurtdisina gidince degisir, onlara ozenir.. " diye ruhumu karartmaya calisanlara tagmen..

Sen de, ozledigim ulkemdeki bazi modern (!) dusunceli insanlarin abuk sabuk dusuncelerine, televizyondaki moda programlarina, ustunde hicbir sey birakmayan defilelere gozlerini kapat !
Nefsinin agzina imanindan bir bez tika !

Ve.. Gonlunun derinliklerinde yatan, Rahman Rahmeti'nin fisiltisini dinle..

Ben oyle yaptim..
Simdi tek amacim, bu ayeti tasiyabilmek ve Allah'a layik kul, Muhammed Mustafa'ya (s.a.v) layik bir ummeti olabilmek..
Ve simdi, simdilik bu genc ve 15 yillik omru, Azrail'e "Hos geldin" geride kalanlara "Allah razi olsun" dedirterek gitmeye ugrasiyorum..

Seni tanimiyorum , ama gonlunu biliyorum..

InsaAllah cennette, Aise, Fatima ve Hatice Validelerimiz gibi saliha kadinlarla, oksarken cennetin tatli ruzgari basortumuzu, el ele, can cana konusabilmek dilegiyle..

Guzel haberlerini can kulagiyla bekliyorum, tum kardeslerimle birlkte dualarim seninle..

Allah'a emanetsin..
Hepimizin oldugu gibi..

Esselamu aleykum ve rahmetullah..

Ve Aleyküm Selam ve Rahmetüllah...
Ellerine ve yüreğine sağlık sevgili kardeşim
Duygularımıza en derin yerinden tercuman olmuşsun. Allah razı olsun.
Öyle güzel noktalara değinmişsinki okumadan okuyup orda bir soluk almadan elden değil.

Nereye gidiyoruz kardeşlerim.
kimin arkasındayız, kendimize önder örnek seçtiklerimiz kim.
Acaba faydaları olacakmı...
Yüce Rabbimiz Mülk Suresinde ;
''Semada olanların sizi yerle bir etmesine karşı emniyette misiniz? o zaman bir de görürsünüzki o yer çalkalanıp duruyor.'' (16)
'' Yoksa siz Semada olanların İznimizle üzerinize taş yağdıran bir fırtına göndermesi konusunda güvecemi aldınız? tehdidim nasılmış bileceksiniz.(17)
buyuruyor.

Bunu neden yazdım....
biz vandan 2 kez ayrı zelzelerle öyle bir sallandıkki az daha zelil oluyorduk.
akşam 9 buçuk civarıydı öyle bir vurduki hem elektrikler kesildi hem olduğumuz yerden başka yere fırladık. ne yön bulabildik ne kapı hiç bir ışık da yoktu. öyle bir kalkıp iniyorduki gazap haykıroyordu.
Ama kurban olduğum Rahman yine Rahmet elleriyle evimizi bir yandan tutmuştu ki yıkılmadı kalmadık enkazda.
peki şimdi kurtulduk mu. kalmayacağımız ne malum.
her gece korkuyla gece 3 lere kadar yatamıyoruz. bir zamanlar biz de kafamızı bir koyar yatardık ki sabah namazı denk gelseydi kılardık ama yok artık.

ya deprem ya fırtına
ya kaza ya maganda kurşunu ya hastalık ya da psikopatın bıçağı.
her an ensemizde.

Bu Dine bir faydamız olmadığı kesin. ,
Bari kendimize gelip biraz çeki düzen verelim.

selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt