Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (5 Kullanıcı)

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşlerim, çok yakın bir zamanda başımdan geçen bir olay zincirlemesini anlatmak istiyorum müsadenizle, inşallah nasiplenenlerden oluruz.

Abim 3 yıl önce İzmir'e yerleşmek zorunda kaldı. İstanbul'da yaşarken sevgili yengem bir cemaatte hizmette çalışıyordu. Bu vesile ile etrafındaki herkes dinini yaşayan veya yaşamaya çalışan insanlardan oluşuyordu, hal böyle olunca kız çocuklarıda tesettürlü ve okuldan arta kalan tüm vakitlerde ablalarının yanlarında Kur'an öğreniyor din dersleri alıyorlardı maşallah.
O zaman 12 yaşında Kur'an okuyan, dini bilgisi olan ve tesettürlü yeğenim İzmir'e taşınınca çevresindekilerin baskısı, alaycı bakışları ve kendisinin henüz çocuk ve cahil olması sebebiyle başını açtı.
Bu geçtiğimiz 15 tatilde yanlarına gittim ve üzülerek öğrendimki Kur'an'ı unutmuş. Bir tek harf bile hatırlamıyor.
Çevresini analiz ettim. Hatta dershane çıkışı yanına gidip arkadaşlarını gördüm. Ben onların o hallerine dertlenip üzülürken onlar bana bakıp gülüyorlardı. Fısıldaşıyorlar, gözlerini benden alamıyorlar, hatta alay ediyorlar. Tek sebep çarşaflı oluşum.
Yol üstündede buna benzer durumlar yaşadım. Sonra insanları daha fazla günaha sokmamak için sokağa çıkmama kararı aldım. Tatilim boyunca vakitimi evde yeğenlerimle geçirdim.
Ancak;hep şunu düşündüm
Ben üzerimde Allah'ın ayetini taşıyorum, o ayeti üzerimde taşımanın verdiği paha biçilemez huzuru doruklarda yaşıyorum.
PEKİ YA ONLAR İÇİN NE YAPABİLİRİM?
NE YAPABİLİRİZ?

berat05

Yönetici
aleykümselamve rahmetullahi ve berakatuhu

aleykümselamve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm Değerli kardeşim...

İnsanlar kapalı , heleki çarşaflı-siyah giyinen birini gördükleri zaman önyargılı yaklaşıyorlar..

İzmir' i bilirim...Orda yaşam giyim açısından daha rahatdır.Yani alışılmış olan devam eden bir giyim tarzı vardır..

Açık giyinsen bakmazlar ama kapalıya önyargılı olurlar..Tabii herkesi kapsamaz bu...

Kardeşim bende haftasonu İstanbul dışında olacağım...

Sizin yazınızı okuduğum kendi yaşadıklarımdan sadece biri geldi aklıma...

Teyzelerim ve çocukları farklı dönemlerde İst.geldiklerinde ve beni siyah giyimle gördüklerinde çok şaşırmışlardı...
Hatta tamam kapan ama bu ne gibi sözlerde sarfetmişlerdi..

Bizim öncelikle insanlara bu işten nasıl mutlu olduğumuzu-isteyerek yaptığımızı göstermek....belkide alaylarına bakışlarına gülerek cevap vermek...tebliğ* için sabırlı olmak gerekiyor..

Çünkü imtihan içindeyiz.

Giyimimizi değiştirmeyeceğimize göre Allah c.c. ın izniyle....onlara DİNİ YAŞAYINCA NASIL HUZURLU OLACAĞIMIZI GÖSTERECEĞİZ...

Onlarda eğer RABBİM izin verirse...uyacaklar kardeşim..

HİDAYET ANCAK VE ANCAK ALLAH'TANDIR.Celle Celaluhu

-seleme-

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim ben çok düşündüm ve dediğimi yaptım okul hayatıma son verdim ve kapandım ben okumayı çok seven bi kişiliğe sahiptim ama ben gözümü kapattım ve bu yolu seçtim pişman olurum sandım çok ararım bu günleri dedim ama hiçte pişman olmadım inşallahta olmam kendimi tam anlamıyla dine verdim hem dünya hayatıma hem ahiretime çalışıyorum geçmişimi düşündükçe hiç yaşamadığımı gördüm şimdi daha mutlu olduğumu gördüm kapandım zorlanırım dedim ama sanki yıllardır kapalıyım gibi hiç zorlanmıyorum dine uygun kıyafetler giyinmeye çalışıyorum pantolon giymiyorum etek giyiniyorum kendime pardesü bile aldım eşarbımın altında topuz yapmıyorum eşarbımı dine uygun bağlıyorum ayaklarımı gizliyorum bıraktığım namazıma geri döndüm kitapları okuyarak dini bilgilerimin üstüne bilgi eklemeye çalışıyorum öğrendiklerimi insanlara öğretmeye çalışıyorum bu mutluluğu rabbim kapanamayanlara en kısa zamanda nasip etsin ve bu konuda yazılan tüm yazılar için rabbim razı olsun herkesin emeğine sağlık tüm yorumları okumaya çalıştım ama berat kardeşimizin ve onun gibi paylaşımları olanların çok yardımı dokundu düşüncelerimde allaha emanet olun:T:)

fridakahlo

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm.ben izmirliyim 1,5 yıl önce evlenip denizliye yerleştim.ailemin dini yaşam ile hiçbir ilgisi yok.bende bu şekilde yetiştim.fakat denizliye taşındıktan sonra dine ilgi duymaya başladım ve aylarca araştırdım.uzun araştırmalarımın sonucunda çok şükür örtünmeye karar verdim.mevlid kandilinden beri örtülüyüm.ailem çok karşı çıktı fakat ben kimseyi dinlemedim ve örtümle gurur duyuyorum.tesettürü bir hayat biçimi olarak yaşamaya çalışıyorum Allahın izniyle...Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
[ı]selamün aleyküm kardeşlerim ben çok düşündüm ve dediğimi yaptım okul hayatıma son verdim ve kapandım ben okumayı çok seven bi kişiliğe sahiptim ama ben gözümü kapattım ve bu yolu seçtim pişman olurum sandım çok ararım bu günleri dedim ama hiçte pişman olmadım inşallahta olmam kendimi tam anlamıyla dine verdim hem dünya hayatıma hem ahiretime çalışıyorum geçmişimi düşündükçe hiç yaşamadığımı gördüm şimdi daha mutlu olduğumu gördüm kapandım zorlanırım dedim ama sanki yıllardır kapalıyım gibi hiç zorlanmıyorum dine uygun kıyafetler giyinmeye çalışıyorum pantolon giymiyorum etek giyiniyorum kendime pardesü bile aldım eşarbımın altında topuz yapmıyorum eşarbımı dine uygun bağlıyorum ayaklarımı gizliyorum bıraktığım namazıma geri döndüm kitapları okuyarak dini bilgilerimin üstüne bilgi eklemeye çalışıyorum öğrendiklerimi insanlara öğretmeye çalışıyorum bu mutluluğu rabbim kapanamayanlara en kısa zamanda nasip etsin ve bu konuda yazılan tüm yazılar için rabbim razı olsun herkesin emeğine sağlık tüm yorumları okumaya çalıştım ama berat kardeşimizin ve onun gibi paylaşımları olanların çok yardımı dokundu düşüncelerimde allaha emanet olun:t:) [/ı]

Allah yolunuzu açık ve bereketli kılsın.
Hayırlı cumalar diliyorum.
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Selametle kalın.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettürlüyüm çünkü;kadınlık vasfıyla deği,insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum

Tesettürlüyüm çünkü ehli imana zarar vermek istemiyorum

Tesettürlüyüm çünkü;tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum

Tesettürlüyüm çünkü;islamı yaşamayı kolaylaştırıyor hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor....

Tesettürlüyüm çünkü bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü ;KULUM DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM….. !!!

ALLAHA EMANET OLUN.SELAMETLE KALIN.

Tesettürlüyüm Çünkü; RABBİM BÖYLE EMREDİYOR..

HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM.
SELAMETLE KALIN.

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm kardeşlerim ben çok düşündüm ve dediğimi yaptım okul hayatıma son verdim ve kapandım ben okumayı çok seven bi kişiliğe sahiptim ama ben gözümü kapattım ve bu yolu seçtim pişman olurum sandım çok ararım bu günleri dedim ama hiçte pişman olmadım inşallahta olmam kendimi tam anlamıyla dine verdim hem dünya hayatıma hem ahiretime çalışıyorum geçmişimi düşündükçe hiç yaşamadığımı gördüm şimdi daha mutlu olduğumu gördüm kapandım zorlanırım dedim ama sanki yıllardır kapalıyım gibi hiç zorlanmıyorum dine uygun kıyafetler giyinmeye çalışıyorum pantolon giymiyorum etek giyiniyorum kendime pardesü bile aldım eşarbımın altında topuz yapmıyorum eşarbımı dine uygun bağlıyorum ayaklarımı gizliyorum bıraktığım namazıma geri döndüm kitapları okuyarak dini bilgilerimin üstüne bilgi eklemeye çalışıyorum öğrendiklerimi insanlara öğretmeye çalışıyorum bu mutluluğu rabbim kapanamayanlara en kısa zamanda nasip etsin ve bu konuda yazılan tüm yazılar için rabbim razı olsun herkesin emeğine sağlık tüm yorumları okumaya çalıştım ama berat kardeşimizin ve onun gibi paylaşımları olanların çok yardımı dokundu düşüncelerimde allaha emanet olun:T:)

Ümmü Seleme Efendimizin en son vefat eden hanımı.
Müslüman oldu diye bir yıl boyunca oğlundan koparılan hasret yüklü kadın.
Bu ismi görmek çok güzel.

Sevgili kardeşimm. o kadar güzel yazmışsınki.
herkesin okuyup bir kez daha kendisine bakmasına vesile yazmışsın.
....
geçen bir hastaneye gittim. hasta yönlendirmede bir bayan duruyor. kafasını çatlatacak derecede sıkan bir örtü
arkasında bir kayalık kadar topuz. alta bir pantolun (eşim tayt olduğunu söyledi) onun üstünde mini bir elbise ama bu kadar mı dar olur
ve bu kadar mı gösterişli ben burdayım diye bağıran bir renk.
3 kez yeltendim kendisiyle konuşmaya her defasın eşim beni durdurdu önüme geçti.
böyle bir giyimmi var bune alçakca bir hakaret. ,

Sizlere baktıkça Allah Celle celalüh ve Ayeltlerini hatırlatacaklara ihtiyacımız.
Musab bin Umeyrin Boynuna kılıç darbesi almayana kadar indirmediği islam sancağını
Düşürmedik... Biz Tutuyoruz işte AYAKTA DİM DİK diyeceklere ihtiyacımız var.

Rabbimz yolunuz açık eylesin.
Artık şeytanlara gerek kalmağı için Rabbimiz sizi insani şeytenlardan korusun amin.

Selam ve dua ile

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı

ümmü seleme efendimizin en son vefat eden hanımı.

Sevgili kardeşimm. O kadar güzel yazmışsınki.
Herkesin okuyup bir kez daha kendisine bakmasına vesile yazmışsın.
....
Geçen bir hastaneye gittim. Hasta yönlendirmede bir bayan duruyor. Kafasını çatlatacak derecede sıkan bir örtü
arkasında bir kayalık kadar topuz. Alta bir pantolun (eşim tayt olduğunu söyledi) onun üstünde mini bir elbise ama bu kadar mı dar olur
3 kez yeltendim kendisiyle konuşmaya her defasın eşim beni durdurdu önüme geçti.
Böyle bir giyimmi var bune alçakca bir hakaret. ,

sizin gibi baktıkça allah celle celalüh ve ayeltlerini hatırlatacaklara ihtiyacımız.
Musab bin umeyrin boynuna kılıç darbesi almayana kadar indirmediği islam sancağını
düşürmedik bizi tutuyoruz işte ayakta dim dik diyeceklere ihtiyacımız var.

Artık şeytanlara gerek kalmağı için rabbimiz sizi insani şeytenlardan korusun amin.

Selam ve dua ile

mır erhan kardeşim,
öncellikle hayırlı cumalar diliyorum.
Benim en büyük üzüntüm bu yazdığınız konular ,
bu tesettürmüdür nedir adı nedir bilemiyorum.
Bu insanları nasıl uyarırız bilemiyorum.
Tesettürü modaya uydurmuşlar.
Allah hidayet versin .
En büyük üzüntüm.
Selametle kalın.

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm.ben izmirliyim 1,5 yıl önce evlenip denizliye yerleştim.ailemin dini yaşam ile hiçbir ilgisi yok.bende bu şekilde yetiştim.fakat denizliye taşındıktan sonra dine ilgi duymaya başladım ve aylarca araştırdım.uzun araştırmalarımın sonucunda çok şükür örtünmeye karar verdim.mevlid kandilinden beri örtülüyüm.ailem çok karşı çıktı fakat ben kimseyi dinlemedim ve örtümle gurur duyuyorum.tesettürü bir hayat biçimi olarak yaşamaya çalışıyorum Allahın izniyle...Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah...

Selamün Aleyküm.
Sevgili kardeşim. Öncelikle Cani Gönülden Tebriklerimizi sunuyoruz.
Yazınızı okurken yüzümüzde oluşan tebessümlere vesile olduğunuz için Allah celle celalüh yar ve yardımcınız olsun.
Bilmelisiniz ki İman lezzetini daim kılan onu beslemekle olur.
bu hepimiz için geçerlidir. Şeytan ve nefis insanın en ufak bir boşluğundan kocaman delikler açıp
insanı çok güzel şaşırtabilirler. Allah celle celalüh korusun amin.

Bizler bir yandan kendimiz ve nefsimiz için uğraşırken bir yandandan
Allah u Tealanın ayetindan habersiz Islahtan yoksun kardeşlerimize örnek ve önder olmaya çalışmalıyız.
inanın hiç tebliğ etmesek bile duruşumuz ve hareketlerimizle en güzel tebliği yapmış oluruz.
Rabbimz bu Mübarek ve güzel günün hürmetine
Bizleri Sıratı müsatakimden ayırmasın ayaklarımızı kaydırmasın.amin
Daha dik daha birikimli ve daha donanımlı EN hakiki yolda ilerleyenlerden eylesin amin.

selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
mır erhan kardeşim,
öncellikle hayırlı cumalar diliyorum.
Benim en büyük üzüntüm bu yazdığınız konular ,
bu tesettürmüdür nedir adı nedir bilemiyorum.
Bu insanları nasıl uyarırız bilemiyorum.
Tesettürü modaya uydurmuşlar.
Allah hidayet versin .
En büyük üzüntüm.
Selametle kalın.

inanın ben o kadar daralıyordum ki ordan.
Ya senin ne haddine, Amacın ne senin.
Sen başında taşıdığın şeyin ne olduğunu biliyormusun.
maden insanlın dikkatini çekmek için
madem bir yerlerini pazarlmaka için
Bunu O örtüyü takmadan daha rahat yaparsın.
Rabbim bizleri korusun amin

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı

inanın ben o kadar daralıyordum ki ordan.
Ya senin ne haddine, amacın ne senin.
Sen başında taşıdığın şeyin ne olduğunu biliyormusun.
Maden insanlın dikkatini çekmek için
madem bir yerlerini pazarlmaka için
bunu o örtüyü takmadan daha rahat yaparsın.
Rabbim bizleri korusun amin

hayırlı cumalar diliyorum.
Ne yazıkki böylesi görüntülerle okadar çok karşılaşıyorum ki,
çok üzgünüm.
Rabbim hidayetini eksik etmesin.
Amin amin amin.

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm

Esselamu aleyküm

Ümmü Seleme Efendimizin en son vefat eden hanımı.

Sevgili kardeşimm. o kadar güzel yazmışsınki.
herkesin okuyup bir kez daha kendisine bakmasına vesile yazmışsın.
....
geçen bir hastaneye gittim. hasta yönlendirmede bir bayan duruyor. kafasını çatlatacak derecede sıkan bir örtü
arkasında bir kayalık kadar topuz. alta bir pantolun (eşim tayt olduğunu söyledi) onun üstünde mini bir elbise ama bu kadar mı dar olur
böyle bir giyimmi var bune alçakca bir hakaret. ,

Sizlere baktıkça Allah Celle celalüh ve Ayeltlerini hatırlatacaklara ihtiyacımız.
Musab bin Umeyrin Boynuna kılıç darbesi almayana kadar indirmediği islam sancağını
Düşürmedik... Biz Tutuyoruz işte AYAKTA DİM DİK diyeceklere ihtiyacımız var.

Artık şeytanlara gerek kalmağı için Rabbimiz sizi insani şeytenlardan korusun amin.

Selam ve dua ile

Size cevap yazmak istedim hemen...
yazılarınız gözlerimi doldurmaya yetti..ALLAH Celle Celaluhu razı olsun...daha ne diyebilirim....

Rabbim bu konuyu layıkıyla devam ettirmeyi...
Örtümüzü bilinçli ve hakkıyla taşımaya....
ve son nefesimizi verene kadar ruhumuzla ve bedenimizle tebliğe devam etmeyi nasip eylesin cümlemize...

Sizin gibi kardeşlerim olduğu için gururlu ve gerçekten mutluyum..

La ilahe illallah

berat05

Yönetici
vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

Gönlümde bir çiçek daha açtı vesselam...

Rabbim sizin gönlünüzüde Cennet bahçelerinden bir bahçe eylesin inşallah...

Rabbim yolunuzu Sırat-i Mustakim eylesin...

Tüm kötülüklerden korusun...

İslam ahlakı ile ahlaklanmayı nasip eylesin....

"LA iLAHE İLLALLAH"

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm DEĞERLİ KARDEŞLERİM

Esselamu aleyküm DEĞERLİ KARDEŞLERİM

Kardeşlerim...yorulmadan bıkmadan tebliğe devam....

SABIR !

Biz bıkmayacağız İnşallah....

SABIR !

Çünkü HİDAYET ALLAH'tandır Celle Celaluhu

SABIR !

Biz dualarımızla geleceğiz.....

SABIR !

Biz duruşumuzla geleceğiz....

SABIR !

Biz İslam için bu dinin güzelliğini anlatabilmek için vesile olanlardan olacağız inşallah....

YA SABIR !

mir_erhan

Moderator
Kardeşlerim...yorulmadan bıkmadan tebliğe devam....

SABIR !

Biz bıkmayacağız İnşallah....

SABIR !

Çünkü HİDAYET ALLAH'tandır Celle Celaluhu

SABIR !

Biz dualarımızla geleceğiz.....[/COLOR]
SABIR !

Biz duruşumuzla geleceğiz....[/COLOR]
SABIR !

Biz İslam için bu dinin güzelliğini anlatabilmek için vesile olanlardan olacağız inşallah....

YA SABIR !

EYVALLAH...
Rabbizin izniyle bizde kendi çapımızda gecemizi gündüzüme katarak geleceğiz.
Efendimizin Duruşu Ahlakı Kurandandı.
O iki dünya Güneşinin ışığıyla beslen ASHAB da bir yıldızdı.
inşallah bizlerde O güzin ASHABI okuyacağız onların ışığıyla yolumuzu bulacak
Duşumuzla Sendelemeden
Şeytana ve ŞEYTANLARA bize fısıldama fırsatı vermeden
tökezlemeden VAKUR bir duruşla ..
SUSSAK bile... duruşumuzla tebliğ edeceğiz.

selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
Musab bin Umeyr
Boynuna kılıç darbesi almayana kadar indirmediği islam sancağını
Bendeki AŞKTIR dedi.
Bende AŞKIN adı MUHAMMED (s.a.v.) dir dedi.
boynum düşmedikçe BU SANCAK DÜŞMEYECEK dedi.
Düşürmedi de ...bende sendeki aşk kurban olayım.

Şmdi asırlar sonra nöbet bizde sıra bizde
Şimdi biz Haykırıyoruz!
Düşürmeyeceğiz! DÜŞÜRMEDİK
Şimdi biz tutuyoruz o sancağı hemde DİM DİK....

selam ve dua ile

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Musab bin Umeyr
Boynuna kılıç darbesi almayana kadar indirmediği islam sancağını
Bendeki AŞKTIR dedi.
Bende AŞKIN adı MUHAMMED (s.a.v.) dir dedi.
boynum düşmedikçe BU SANCAK DÜŞMEYECEK dedi.
Düşürmedi de ...bende sendeki aşk kurban olayım.

Şmdi asırlar sonra nöbet bizde sıra bizde
Şimdi biz Haykırıyoruz!
Düşürmeyeceğiz! DÜŞÜRMEDİK
Şimdi biz tutuyoruz o sancağı hemde DİM DİK....

selam ve dua ile

ELHAMDULILLAH !! Dusurmeyecegizde o kiyamet gunune dek !

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

MasaAllah sevgili ablam,
Ama universitelerde basortusu yasagi kalkti, okuyadabilirdin sanki.. Daha guzel yerlere gelebilirdin, daha buyuk firsatlarla tebligini genis yapardin. Ama masaAllah, pek hayirlisin. Allah yolumuzdan ayirmasin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt