Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
selamu aleykum. ben de kapanalı 3 hafta kadar oldu. Rabbim kapanmak isteyen herkese bu ameli nasip etsin ve kapalı kardeşlerime de hakkıyla amellerini devam ettirmesini nasip etsin. benim ne yakın çevremde ne de ailemde bir tek kapalı bile yok. ancak son bir senedir elhamdulillah Rabbim dinimi öğrenmemi ve Onun emrettiği şekilde yaşamamı sağladı. özellikle kapanmadan önceki bir ay işkence gibiydi. her gün ağlıyordum yapacak mıyım yapamayacak mıyım diye... sonra açık ve kapalı tüm arkadaşlarımdan dua istedim. bana yardım edin bir türlü karar veremiyorum, benim için dua edin dedim. Allah hepsinden razı olsun hem onların hem de kendi dualarımın sonunda elhamdulillah kapandım. ve çok şükür kimseden kırıcı bir söz ve davranış görmedim, işitmedim. en ufak bir ihtiyacımda sanki evren iş birliği yapmış bana yardım ediyor.. kendimi eskisinden daha kadın, daha namuslu ve güçlü hissediyorum. çünkü elhamdulillah başımızda taşıdığımız sadece bir örtü değil, Allah Azimuşşan'ın yüce kitabındaki ayetidir kardeşlerim.

maşallah subanallah.. rabbim daim eylesin ...nefse karşı yapılan cihat cihatların en büyüyüdür kapanırken hepimiz veriyoruz bu sınavı allah sonucunu daim etsin :)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
KAPANMAK...
TESETTUR OLMAK...
"NUR"u basinin uzerinde tasimak...
ELHAMDULILLAH !!

özgeöz

Yasaklı Kullanıcı
maşallah subanallah.. rabbim daim eylesin ...nefse karşı yapılan cihat cihatların en büyüyüdür kapanırken hepimiz veriyoruz bu sınavı allah sonucunu daim etsin :)

amin kardeşim Rabbim herbirimizi bu yolda daim eylesin inşallah.. Rabbimize tevekkül eyledikten ve sadece ama sadece Sen'in için kapandım dedikten sonra elhamdulillah her şey yolunda gidiyor :)

P

pınar.pınar

Özge kardeşim hayırlı olsun yazdıklarını okuyunca öyle mutlu oldumki ve kendimi gördüm, kapanmadan önce ben de baya sıkıntı yaşadım kapanmak istiyodum ama bi türlü cesaret edemiyodum kararsızlık gece uykusuzluk karmakarışıktım sonunda cesaret ettim ve kapandım bu cuma benim de 1 ay olacak kapanalı,yakın zamanda kapanmışız ve yakın zamanda benzer sıkıntılar yaşamışız, şükürler olsun nasip etti Rabbim kapanmayı bize tüm kapanmak isteyen kardeşlerime de nasip eder inş çok güzel bir duygu kesinlikle isteyen kardeşlerim hiç tereddüt etmesinler kapansinlar ve acele etsinler çünkü hayırlı olan işi uzatmamak gerekiyo kardeşlerim Rabbim yardım ediyo emin olun, selametle.. Allah a emanet olun..

özgeöz

Yasaklı Kullanıcı
Özge kardeşim hayırlı olsun yazdıklarını okuyunca öyle mutlu oldumki ve kendimi gördüm, kapanmadan önce ben de baya sıkıntı yaşadım kapanmak istiyodum ama bi türlü cesaret edemiyodum kararsızlık gece uykusuzluk karmakarışıktım sonunda cesaret ettim ve kapandım bu cuma benim de 1 ay olacak kapanalı,yakın zamanda kapanmışız ve yakın zamanda benzer sıkıntılar yaşamışız, şükürler olsun nasip etti Rabbim kapanmayı bize tüm kapanmak isteyen kardeşlerime de nasip eder inş çok güzel bir duygu kesinlikle isteyen kardeşlerim hiç tereddüt etmesinler kapansinlar ve acele etsinler çünkü hayırlı olan işi uzatmamak gerekiyo kardeşlerim Rabbim yardım ediyo emin olun, selametle.. Allah a emanet olun..
selamu aleykum kardeşim senin de hayırlı olsun, Rabbim hakkıyla devamını da getirsin inşallah. her şey Rabbimizin rızası için, o rızaya erebilmek için inşallah.. Allah'a emanet olunuz..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

Aaa bir taze tesetturlu ablamiz daha gelmiiis :) ve hos gelmis iyi ki gelmiiis :) Ne guzel kapanmissin. Cesaret edebilmissin ablacigim. Aramiza hosgeldiiin. Ben de kapanali yarin yani 1 subatta yedi ay olacak. Ramazanin ilk gununden bu yana zerre pismanlik duymadim. Hep sevdim tesetturumu elhamdulillah. Ayrica su sozunu takdir ettim 'hayrili isi uzatmamak gerekiyor' kesinlikle dogru ki cogu insan bu yuzden kapanamiyor. Allah onlarinda, tesetturde en dogru yolda bizleerede yardimci olsun. Feumanillah..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
313747_211375988923878_153732514688226_593856_2180843_n.jpg

O yüz, her hattı tevhid kaleminden bir satır
O yüz ki, göz değince ALLAH`ı Celle celaluhu hatırlatır..

Sen öğüt verip hatırlat. Çünkü, hatırlatmak müminlere fayda verir.

ZARİYAT 55

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

TesettürLüyüm çünkü; kadınlık vasfıyla değiL, insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü; ehli imana zarar vermek istemiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü; tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum..

Tesettürlüyüm çünkü; islamı yaşamayı kolaylaştırıyor, hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor....

Tesettürlüyüm çünkü; bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü; KULUM DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM….. !!!

Tesettürlüyüm Çünkü; RABBİM BÖYLE EMREDİYOR!!!

Nurşahh

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm arkadaşlar,
HEPİNİZİN MEVLİT KANDİLİ MÜBAREK OLSUN. Bu sitedeki herkese dua ettim bugün namazdan sonra. Bu mübarek gecede sizler de benim için dua eder misiniz Rabbime? Dileklerimin gerçek olması için, bir de tesettüre girebilmem için.
ALLAH'A EMANET OLUN. DUALARDA BULUŞMAK DİLEĞİYLE.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
HEPİNİZİN MEVLİT KANDİLİ MÜBAREK OLSUN. Bu sitedeki herkese dua ettim bugün namazdan sonra. Bu mübarek gecede sizler de benim için dua eder misiniz Rabbime? Dileklerimin gerçek olması için, bir de tesettüre girebilmem için.

Allah razi olsun ablacigim :) Olur mu hic? Unutabilir miyiz seni? Ben kendi acimdan soyluyorum hep bendesin insaAllah. :)

esraisra

Kayıtlı Kullanıcı
bnm için kapanmak dünyanın en güzel seyidir çok hoş bişey kadının asaleti dinin temeli yardımcısı :)))

değişim

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim inşallah en kısa zamanda sana da nasip eder kapanmayı. Sana tavsiyem beklemek yerine hemen faaliyete geç :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Örtüsüzlük bir hayat tarzı,yaşam biçimidir.

Örtüsüzlük bir düşüncenin,bir felsefenin yaşama geçirilmiş halidir.

Verilmiş bir kararın düşünülerek varılmış bir kararın uygulanmaya konulmasıdır, bilinçli bir tercihtir.

Örtüsüzlük başka bir yoldur, başka yolda seyretmektir.

Dahası örtüsüz hayat tarzı bir bütündür birazını alıp birazını bırakma imkanınız yok gibidir.

basortusu.jpg

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Canım kardeşim Su-Eda'dan alıntıdır, Rabbim razı ve hoşnut olsun inşaAllah

Canım kardeşim Su-Eda'dan alıntıdır, Rabbim razı ve hoşnut olsun inşaAllah

kapal.jpg

BAŞÖRTÜSÜ ;
ipliğin KUMAŞA ,kumaşın ÖRTÜYE ,
örtünün HAYSİYETE ,
haysiyetin VAKAR, ŞEREF ve İZZETE ,
vakar şeref ve izzetin TESLİMİ teslimiyetin KULLUĞA ,
kulluğun CENNETE dönüştüğü uzun upuzun bir yoldur...
SİRAT-İ MÜSTAKİMİN ta kendisidir!!

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Çok değerli Berat ablamızdan alıntıdır, Rabbim razı ve hoşnut olsun inşaAllah

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu

Sıkıcı olmayan herşey çok güzeldir....

ALLAH Celle Celaluhu'nun emir ve farzlarında ise sıkıcılık yoktur..

Doğruyu bilmediğimizden ,yanlış çevrelerde ve en önemliside eğitimsiz olduğumuzdan Din den ve DİNİ YAŞAMAKTAN korkarız..Bu korku sadece neler olacağı ile ilgili değil kişilerin neler diyeceğini düşünmektende ileri gelir..

Değerli kardeşlerim.... bu işi isteyerek,gönül vererek yapmalısınız...Başkaları istiyor diye değil....
ALLAH c.c. deyince kalbiniz çarpmalı...
Başınıza örtüyü zevkle takmalısınız....
Kendi tesettürünüzün önemini bilmelisiniz...
Gönlünüz o zaman mesut olur...Heyecanla çarpar...isteyerek adım atarsınız...

Buda paylaşımla olur...
Elinizde imkan var ise bu siteye girin...
Burdaki paylaşımları okuyabilirsiniz...

Bizlerde birçok sınavdan geçtik....Eşim bana evlenmeden önce bir kez sorduğunda cevabım çok netti...ikilemedi bile...Tek bir gün sormadı neden kapanmıyorsun diye...Onun baskı yapmayan kendisi ve ailesi benim için artı bir değer oldu..
Kapanmak için harekete geçtiğimde ve kapandığımda haberi olmadı ama sevincini gözlerinden okuabildim...Hem ailesinin hem de çevremde ummadığım kişilerden güzel tepkiler gelmişti.

En güzel cevapsa sizlere...bu konuda değerli kişilerle karşılaştırmak...ama zorlanmadan kendinizi baskı altında hissetmeden ...ruhununuza kalbinize islamı tam sevdirecek hocalar bulabilmek...Bol bol KUR'AN-I KERİM DİNLEMEK... SADECE SEVMEK -SEVDİRMEK olsun işiniz..
SABIRLI OLMALISINIZ....en büyük kazanç sabır...unutmayın....sabırla yapılan yatırımların sonucu çifte mutluluk oluyor...

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı

Selam olsun o Efendilerin efendisine hakkın Habibi ve Resulüne
selam olsun Sahabesine
selam olsun yolundan gidenlere
selam olsun aşkından yananlara
selam olsun sevenlere sevinenlere ve SEVİNDİRENLERE.....

ALLAH Celle celaluhu "Kapanan KARDEŞLERİMİZDEN kapanmak için yanan kardeşlerimizden destek isteyen kardeşlerimizden " RAZI OLSUN

Yolumuz HAK yolu

Yolumuz SIRAT-İ MUSTAKİM

Yolumuz ZOR VE DİKENLİ

Yolumuz ÇETİN

Elele verelim kardeşlerim,,,

Öğretelim doğruyu,,,

Tatsın tüm Kardeşlerim

TESETTÜRDEKİ MUTLULUĞU

KAPANMAK İSTEYEN KARDEŞLERİM
ANNESİNDEN AİLESİNDEN KORKAN KARDEŞLERİM

BİZİ KİM YARATTIKİ BAŞKALARIDAN KORKUYORUZ?????

HAYDİ....

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatühü kardeşim, bir gelişme var mı kardeşinizin durumunda?

Es Selamu aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatühüh,

Burcu kardeşim banada yardımcı olurmusun
Bende kardeşimin kapanmasını istiyorum.Hatta başörtüsünü bile aldım,
ama Anne Babam özelliklede babam karşı.Kardeşime başörtüsü hakkında bilgi versem kapanabilir(inşallah)
Kararsız kaldım pes etsemmi diye düşünüyorum

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim, içim cız etti yazdıklarını okuyunca. Berat ablamızın yazılarına denk geldin mi hiç? usanmadan yılmadan sayfaları tek tek okumanı isterim, her yazılanda kendinden bir parça bulacaksın. Hayat kısa, dünya fani. Ebedi yurdumuzdaki rahatımız buradaki sıkıntılarımıza bağlı. Eş istemez, anne baba istemez, okul istemez, elalem ne der?..... bu listeyi sayfalarca uzatabiliriz. Ama tek gerçek var, o da ÖLÜM. Azrail Aleyhisselam geldiğinde ne bir dakika bekler ne de bu bahaneleri kabul eder. Eğer ahirette rahat etmek istiyorsak, bu dünyada Rabbimizin farz olarak emir buyurduğu ibadetleri, yükümlülükleri yerine getirmek zorundayız. Tesettür de bunlardan biri. Şimdi şapkanı alıp, koy bi önüne ve tekrar düşün, burada yazılanları gerekirse tekrar tekrar oku ve ver kararını. Meslek mi, okul mu, iş mi, yoksa Rabbimizin rızasını kazanmak mı?

[QUOTE-seleme-;1410958]ben çok istiyorum kapanmayı ama bi türlü gerçekleştiremedim okul okuyorum üniversite malum başörtüsü yasak ve mesleğim gereğide kapanamıyorum arkeoloji okuyorum ben kapanmayı o kadar çok istiyorumki konu açıldığında gözlerim doluyo içim cız ediyo okulu bırakıp dinime rabbime dönmek istiyorum ama yapamıyorum cevaplarınıza ihtiyacım var ne olur bana yardım edin şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim konuyu açtığınız içinde allah razı olsun[/QUOTE]

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Selam olsun o Efendilerin efendisine hakkın Habibi ve Resulüne
selam olsun Sahabesine
selam olsun yolundan gidenlere
selam olsun aşkından yananlara
selam olsun sevenlere sevinenlere ve SEVİNDİRENLERE.....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt