Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

sincity

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum.... tesettürlü bir arkadaşıma kapanmak istiyorum dedim ama aklımda çok sorular var dedim ve daha saymadan hemen kapan dedi ne kadar düşümürsen şeytan okadar sana yaklaşır fısıldar ve seni etkiler dedi... ertesi gün bi sohbette şartlarını değiştirmeyene Allah cc. yardım etmez cümlesini söylediler.... çok etkilendim.dedimki tamam vakti geldi.. örtümü öyle seviyorumki öyle huzurluyum Rabb ime bin şükür elhamdülillah bu konuda sınavda etmedi beni tek bi kötü laf işitmedim... belime gelince çok ciddi boyutta l4 ve l5 omurlarımda fıtık var ve biri patlamış bi doktor acil ameliyat derken diğeri sabret kilo ver ağrın azalır ameliyata gerek yok dedi.Rabb imin vardır bi bildiği bu bana ciddi bi uyarı oldu yıllardır çok kiloluydum .... artık mecbur verecez inşaAllah..... kapanmak isteyen arkadaşlara diyeceğim şu hayat çok kısa ve engeller her zaman var garanti iç bi zaman yok..... ve ALLAH a güvenmiyormusunuz... siz Onun rızası için bişeyi yapıyorsanız asla hiç kimseden hiç bişeyden korkmayın..... herşeyiin sahibi O.. bide ya Fettah ismini bolca çekin... açan manasında olduğu için yolunuz açılması kolaylaşması açısından..ben çok daraldığımda bolca çekerim ve hemen Rabbim işimi kolaylaştırır.. son söz dua edin çünkü DUA MÜMİNİN SİLAHIDIR

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı

Ve Aleyküm Selam canım..
Dualarına Canı gönülden Amin....
Sende bebişimizde iyisinizdir İnşallah...
Dualarda buluşmak duasıyla
Rahman c.c. emanetsin:a07:
:H​

selamun aleyküm kardeşim,elhamdülillah bende bebekte gayet sağlıklı.....tek sorun ben fazla aranızda bulunamıyorum,arada da olsa sizlerle sohbet etmek beni sevindiriyor takip edemesemde yüreğim sizlerle,dualarım sizlerle....
sizlerde duanızda ne olur beni unutmayın,tek dileğim şuanda oğlumun sağlıkla ve sıhhatle yanıma gelmesi,sizlerde dua edin kardeşlerim aklı fikri yerinde,kuranlı imanlı,vatana millete hayırlı bir evlat olsun,her annenin dileği budur.....
rabbime emanet olun ,hayırlı günler.....

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim,elhamdülillah bende bebekte gayet sağlıklı.....tek sorun ben fazla aranızda bulunamıyorum,arada da olsa sizlerle sohbet etmek beni sevindiriyor takip edemesemde yüreğim sizlerle,dualarım sizlerle....
sizlerde duanızda ne olur beni unutmayın,tek dileğim şuanda oğlumun sağlıkla ve sıhhatle yanıma gelmesi,sizlerde dua edin kardeşlerim aklı fikri yerinde,kuranlı imanlı,vatana millete hayırlı bir evlat olsun,her annenin dileği budur.....
rabbime emanet olun ,hayırlı günler.....

Ve Aleyküm Selam canım...
Maşallah Barekallah Subhanallah..
Çok şükür...
Elhamdülillah...
Bizde seni özlüyoruz canım...
Senin ve bebeğimizin sağlığı daha önemli...
Ne olursa olsun İnşallah canım en güzel yerde Rabbimizin c.c. katında dualarda buluşuyoruz...
Allah c.c. izniyle herdaim dualarda buluşmak duasıyla...
Dualarına canı gönülden Amin...Amin...Amin....
Sizde Rahman c.c. emanetsiniz...
Hayırlı günler canım...
Selam ve duayla:a07:

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
benim için dua edermisin hem kapanamıyorum hemde çok mutsuzum çok çaresiz kaldım Allah'tan başka kimsem yok şimdiden teşekkürler

Ve Aleyküm selam canım kardeşim...
Hoşgeldin...
Dualarımız bütün kardeşlerimiz için inşallah...
Rabbim c.c. bütün kardeşlerimize tesettür nuruyla nurlanmalarını ve bu güzel huzuru tatmalarını nasib etsin...
Rabbim c.c. bu hayırlı adımı atan bütün kardeşlerimize çok güzel mükafatlar nasib etsin inşallah...
Canım kardeşim burcu kardeşimin belirtiği gibi bizimle paylaşırsan,Allah c.c. izniyle yardımıyla yardımcı olabiliriz İnşallah...
Selametle kal
Selam ve duayla..
Rahman c.c. emanet olB)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Maşallah Barekallah Subhanallah

Maşallah Barekallah Subhanallah

selamun aleykum.... tesettürlü bir arkadaşıma kapanmak istiyorum dedim ama aklımda çok sorular var dedim ve daha saymadan hemen kapan dedi ne kadar düşümürsen şeytan okadar sana yaklaşır fısıldar ve seni etkiler dedi... ertesi gün bi sohbette şartlarını değiştirmeyene Allah cc. yardım etmez cümlesini söylediler.... çok etkilendim.dedimki tamam vakti geldi.. örtümü öyle seviyorumki öyle huzurluyum Rabb ime bin şükür elhamdülillah bu konuda sınavda etmedi beni tek bi kötü laf işitmedim... belime gelince çok ciddi boyutta l4 ve l5 omurlarımda fıtık var ve biri patlamış bi doktor acil ameliyat derken diğeri sabret kilo ver ağrın azalır ameliyata gerek yok dedi.Rabb imin vardır bi bildiği bu bana ciddi bi uyarı oldu yıllardır çok kiloluydum .... artık mecbur verecez inşaAllah..... kapanmak isteyen arkadaşlara diyeceğim şu hayat çok kısa ve engeller her zaman var garanti iç bi zaman yok..... ve ALLAH a güvenmiyormusunuz... siz Onun rızası için bişeyi yapıyorsanız asla hiç kimseden hiç bişeyden korkmayın..... herşeyiin sahibi O.. bide ya Fettah ismini bolca çekin... açan manasında olduğu için yolunuz açılması kolaylaşması açısından..ben çok daraldığımda bolca çekerim ve hemen Rabbim işimi kolaylaştırır.. son söz dua edin çünkü DUA MÜMİNİN SİLAHIDIR

Ve Aleyküm selam canım
ne kadar güzel ifade etmişsin...
Rahman c.c. razı olsun...
Rabbim acil şifalar nasib etsin inşallah..
Kendine dikkat etmeye çalış...
Selametle kal..
Selam ve duayla
Rahman c.c. emanet olB)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

tesettür bayanları ilgilendiren bir konu gibi gözükse de aslında her iki cinsi de ilgilendiren bir husus. aslolan namaz ibadetidir ve tesettür eğer yapılamıyorsa sonra gelir. bu şundan önemli esas olan ALLAH(cc) emrine itaat içinde olmak ve nefsinde kalan sıkıntıları ona arz etmek. hiç sıkıntıya girmeye gerek yok. o doğru yolunu göstercektir inşaallah.

beni asıl ilgilendiren husus namazsızlığın verdiği erkekler arası manevi çıplaklık hali. bu şu demek madden giyinik ama yanına yaklaştığınızda o kişinin mahrem olan alanı namahreme tebdil ediyor. anlaşılmayan bir durum ile kişi önce şaşırıyor sonra bu hal hayra alamet değil derken birden mahşeri bir haletle cevap geliyor esasında insanların çoğu çıplak bunun tesettürle ilgisi yok.

kul ALLAH(cc) yaklaştıkça manen takva elbisesi dışında başka bir elbise giyemiyor ve giymeyenden de rahatsızlık duyuyor ve diğer elbiseler mahşeri gözle çıplak olma idrakini uyandırıyor yani rahatsızlık o ortamda bulunamama hali ordan uzaklaşama isteği gibi.

o yüzden kişi önce hanım olsun erkek olsun kati olarak farz namazı kılmalı. sünnet namazlarını eksiltmemeli bu şartlara riayet ile alemi teskin oluyor. namaz kılan adam huzur duyuyor ve huzur veriyor. evliyalar büyük zatlar madden ve manen tesettürün tamamına sahiptir. yanlarında güven duyarsınız. ve kendinizi güvende hissedersiniz. şayet dualarını açarlarsa manen sizi hemen çözerler eğer manevi haliniz kötüyse hemen çıplak kalırsınız makbul amelininiz yoksa.

hanımların tesettür halleri tamamen onlara ait olmakla erkek olarak yorumu ve yaşamasını onlara ait bırakmak gerek.

ama erkeğe de tesettür yani takva elbisesi yakışıyor ve kişiyi güzelleştiriyor. elbise sahibi yapıyor yanındaki kişi tarzı ve tavrıyla seni rahatsız etmiyor. görenin dostu ve arkadaşı oluyor. bu bağlamda tesettür dediğimiz özünde takva ve amel olarak namazla başlayıp ALLAH(cc) dilemesiyle yön alacak olan her türlü tesettür hali talep edilen bir hal olmalı ama ALLAH(cc) ten ibadet ile talep edilmeli. o zaman zorlukla karşılaşılmaz inşaallah.

ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.

Ve Aleyküm selam değerli abimiz..
Rahman c.c. razı olsun..
Dualarınıza canı gönülden Amin...
Selametle kalınız
Selam ve duayla
Rahman c.c. emanet olun....​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Yâ Râbbi!

Senin SETTAR ismine mazhar olmak için, kainatta her ayıbı örttüğün ve gizlediğin gibi, senin ayıp saydıklarını örtmeye çalışan, kainatta misalleri fazlasıyla görülen

RAHMET isminin bir nümunesini kalplerinde taşıyan,

ŞEFKAT sahibi kadınlardır, sözüne layık olmaya çalışan, ve bu uğurda varlığının bilincinde olarak bu liyakatlara sahip olmak için uğraş veren, bu fitne asrında iffetleriyle Din-i Hakk'ı Mübin'in sancağını sinelerinde taşıdıkla şefkatle yoğurarak taşımaya çalışan

İFFET ABİDELERİ olan kardeşlerimize muvaffakiyetler nasip et. Dikenli yollarda ilerlerken, ayakları altında taşıdıkları

CENNET'i fazlasıyla layık et onlara. Bizlere ise, duaların araladığı sema kapılarında, sesimizin ulaşmasını nasip et.
Ve bizleri, o yolda hakkıyla ilerleyip, yarın CENNET-ÜL FİRDEVS'inde olacak olan bu güzel kardeşlerimizle komşu eyle.

Amin.Amin.Amin.....

Canı gönülden;
Amin...Amin.....Amin...​

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Bir başörtü sınavını bile veremiyoruz.Kaldı ki İslamın diğer emirlerini nasıl yayacağız,yaşayacağız...Dünya imtihan dünyasıdır.Biraz zorlanacağız ama taviz vermeyeceğiz.Aksi takdirde taviz, tavizi getirir...Kapandıktan sonra da namaza başlayıp daha da onu bırakmayacağız..Tesettürlü bir hanım olarak çevrenize güzel örnek olunuz.Yoksa İslam'ı baltalayacağınızı unutmayınız.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Yâ Râbbi!

Senin SETTAR ismine mazhar olmak için, kainatta her ayıbı örttüğün ve gizlediğin gibi, senin ayıp saydıklarını örtmeye çalışan, kainatta misalleri fazlasıyla görülen

RAHMET isminin bir nümunesini kalplerinde taşıyan,

ŞEFKAT sahibi kadınlardır, sözüne layık olmaya çalışan, ve bu uğurda varlığının bilincinde olarak bu liyakatlara sahip olmak için uğraş veren, bu fitne asrında iffetleriyle Din-i Hakk'ı Mübin'in sancağını sinelerinde taşıdıkla şefkatle yoğurarak taşımaya çalışan

İFFET ABİDELERİ olan kardeşlerimize muvaffakiyetler nasip et. Dikenli yollarda ilerlerken, ayakları altında taşıdıkları

CENNET'i fazlasıyla layık et onlara. Bizlere ise, duaların araladığı sema kapılarında, sesimizin ulaşmasını nasip et.
Ve bizleri, o yolda hakkıyla ilerleyip, yarın CENNET-ÜL FİRDEVS'inde olacak olan bu güzel kardeşlerimizle komşu eyle.

Amin.Amin.Amin.....

berat05

Yönetici
Allah c.c. razı olsun

Allah c.c. razı olsun

Bir başörtü sınavını bile veremiyoruz.Kaldı ki İslamın diğer emirlerini nasıl yayacağız,yaşayacağız...Dünya imtihan dünyasıdır.Biraz zorlanacağız ama taviz vermeyeceğiz.Aksi takdirde taviz, tavizi getirir...Kapandıktan sonra da namaza başlayıp daha da onu bırakmayacağız..Tesettürlü bir hanım olarak çevrenize güzel örnek olunuz.Yoksa İslam'ı baltalayacağınızı unutmayınız

hilal-gül

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettürlü bir hanım olarak çevrenize güzel örnek olunuz.Yoksa İslam'ı baltalayacağınızı unutmayınız

çok doğru....

berat05

Yönetici
Allah'ım sen sana uzanmış elleri geri çevirmezsin elbet,
Sen senin sevdiğin kulların hürmetine,
Sen verdiğin nimetlerin hürmetine,
Sen dualarını kabul ettiklerinin hürmetine
Tüm Kardeşlerime TESETTÜR nasip eyle

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
amin inş dualarınız için Allah razı olsun.herkesin desteği için Allah razı olsun.Allaha emanet olun..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

Canı gönülden Amin...Amin...Amin...

berat05

Yönetici

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı

amin amin amin Rabbim herkese nasip etsin

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Amin değerli kardeşim....

Bu arada iyisindir inşallah..

Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah

ablacım birazcık rahatsızdım ama cok şükür Rabbimize şimdi iyiyiz sende inşallah iyisindir Rabbim seninde her daim yar ve yardımcın olsun Allaha emanet ol selam ve dua şle

berat05

Yönetici
ablacım birazcık rahatsızdım ama cok şükür Rabbimize şimdi iyiyiz sende inşallah iyisindir Rabbim seninde her daim yar ve yardımcın olsun Allaha emanet ol selam ve dua şle

Geçmiş olsun kardeşim.Hamdolsun bizler iyiyiz ...Çalışıyoruz...iş ve ev hayatı anlayacağın..

Amin değerli kardeşim Rabbim her daim ümmetimuhammedin yar ve yardımcısı olsun inşallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt