Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

C

ceylin2009

13 Senedir kizimi kendi basima büyütüyorum, almanya gibi bir yerde ne kadarda sizler yardim aliyorsunuz deselerde,uzun süreli yardim alanin oturumunu elinden aliyorlar,sizler kadar sansli degilim arkadaslar ben malesef burda dogmusum,ailem bas örtüsüne karsi degil ama ailemde bir tanede bas örtülü kimse yok ne kadarda cogu almanlan evlilik yapmis olsa dahi.Evimin hem erkegi hem kadini benim ,bas örtüylen burda calismak mümkün degil ,biliyorum bunlar dünyalik bahaneler diyorsunuz simdi,ama Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin....

Arkasimiz cok güzel söylemis,Allah Senden Razi Olsun Kardesim...

ALLAH tüm engeli olanlara o engelleri yenebilmeyi nasip eder inşaallah.çok ama çok lezzet dolu bir farz tesettür.ALLAH hAKKıylA KAPANANLARDAN ETSİN.amin...Amin Amin Amin Amin Amin Amin Amin

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim tüm kapanmak isteyen kardeşlerimize yardım etsin inşallah..
Kapanmak için bahane çoktur, şeytanda ayaktadır devamlı.. ama o şeytanı bir kereye mahsus yenip Allah'ın emrine uyulsa ne güzel olacak..
Başörtüsü nurdan kaplama ..takvasıyla beraber ne de güzel dir..

berat05

Yönetici
Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu

Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu

ka Pa Na ma yan....tüm kardeşlerime;;;;;;;

"Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...
önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı

kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan

Rabbim razı olsun senden berat ablacım hayırlı gunler

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
ya sormayın arkadaşlar
arkadaşım bir gün kapanmış işyerinden çok sayıda kişi neden kapandın umreye mi gideceksin filan demiş kayınvalideside hoşlanmamış ama eşi destekti. sonuçta yine açılmış. :( açık şu anda yani bilmiyorum o kişiler vebali nasıl verecek? ben başaramadım arkadaşım senin gibi olamadım dedi. tabi birçok şey yazdım destek olmak için söylenenleri takma bir iki günde alışırlar dedim herkes kendi hesabını verecek ahirette dedim ama kararını vermiş. böyle anlarda iyi ki çalışmıyorum iyi ki çalışma hayatı bana nasip olmamış diyorum. ahlakı çok iyi bir insandır Allah ona nasip eder inşallah bu güzelliği.

Ve Aleyküm Selam ablacığım
Çok dua edelim İnşallah...
Çok üzüldüm...:(:(
Buradaki kardeşlerimizin hayırlı sevinçleri sevincimiz,
Üzüntüleri üzüntümüz oluyor...
Şu geçici dünyada...ahhh...
bende çalışıyorum çok şükür tesettürümle çalışıyorum...
Aslında Tesettür bizim hayatta duruşumuz İnanç meselemiz...
Tesettür bizim bir parçamız,hiçbirşeye engel değil...
Çok şükür çalışmıyorsun ablacığım Allah c.c. izniyle,en güzel yer için ahiretin için çalışıp hayır işleyip hayra vesile oluyorsun
Güzel kardeşimize selamlarımızı ilet ablacığım..
herdaim Allah c.c. izniyle dualarımızda..
Rabbim bütün kardeşlerimize tesettür nuruyla nurlandırsın...
Bu dünya sınav dünyası,bizi bizden çok seven Rahman c.c.rızası için yaşamalıyız..
Her daim Onun c.c. hoşnutluğunu kazanan kullarından oluruz İnşallah...
Selam ve duayla
Selametle kal ablacığım...
Allah c.c. emanet ol...[/CENTER]

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Amin..Amin...Amin...

Amin..Amin...Amin...

13 Senedir kizimi kendi basima büyütüyorum, almanya gibi bir yerde ne kadarda sizler yardim aliyorsunuz deselerde,uzun süreli yardim alanin oturumunu elinden aliyorlar,sizler kadar sansli degilim arkadaslar ben malesef burda dogmusum,ailem bas örtüsüne karsi degil ama ailemde bir tanede bas örtülü kimse yok ne kadarda cogu almanlan evlilik yapmis olsa dahi.Evimin hem erkegi hem kadini benim ,bas örtüylen burda calismak mümkün degil ,biliyorum bunlar dünyalik bahaneler diyorsunuz simdi,ama Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin....

Arkasimiz cok güzel söylemis,Allah Senden Razi Olsun Kardesim...

ALLAH tüm engeli olanlara o engelleri yenebilmeyi nasip eder inşaallah.çok ama çok lezzet dolu bir farz tesettür.ALLAH hAKKıylA KAPANANLARDAN ETSİN.amin...Amin Amin Amin Amin Amin Amin Amin

Ve Aleyküm Selam canım kardeşim...
Rabbim yar ve yardımcın olsun...
Rızkımızı veren Rabbim c.c. canım Sen yeterki bir adım at ve içindeki hayırlı niyetinle yaşamayı iste İnanki Rahman c.c. okadar güzel kapılar açıyorkiii sen bile farkına varamıyorsun....
Sonsuz Salat ve Selam Sevgililer Sevgilisine Olsun
Ve O'nun Sahabesine Kainat Dolusunca Selam Olsun
Eskiden En sevgili(sav) ve sahabesi ve nice İslam erleri İslamiyet için savaşmışlar,Şimdi bu güzel dinimize rahat bir şekilde sahibiz,bu bizim için bir lütuf ama şimdi ahir zaman Ümmeti olarak En kötü düşman nefslerimizle savaşıyoruz..
Biz bir hiçken bize değer verip sevgisiyle bizi yaratan
Yüceler Yücesi c.c. emrini sırf geçici bir dünya hayatı için yerine getiremiyoruz...
Bahane çok ama hepsi boş içimizdeki vicdan sesi bağırıyor İstiyor ama nefs şeytan bizimle uğraşıyor...
Hz İbrahim (as)'ın Allah c.c. teslimiyetiyle herşeyi yakıp kavuran Ateş yakmaz oluyor...

Hz. İbrahim (a.s), Nemrud'un mancınığından fırlamış ateşe doğru uçmaktadır.

Allah (C.C.) Hz. Cebrail'e emreder:

''Yetiş, dostumu kurtar da ateşe düşmesin''der..

Cebrail yetişir.

Hak dostunu tutar. Hz.İbrahim ise kaşlarını çatarak sorar:

''Benim bu halimden O'nun haberi var mı?''

''Evet''der, Cebrail..

Bu cevap üzerine İbrahim; ''Öyleyse çekil aradan''diye devam eder.

Dost, bir kere daha dostluk sınavını başarıyla geçmiştir.

Allah(C.C.) bu kez ateşe emreder:

''Ey ateş! İbrahim'ime karşı serin ve selametli ol" (Enbiya-69)

İbrahim ayağını bastığı anda ateş,bir gül bahçesine dönüşür......

Bu ne teslimiyet bu ne Sevgi...
Hayatımızda Sevgiyi sorgulamamız,bu dünyada niye varız,bunu sorgulamamız lazım...
Bu dünya bize ait değil,bizde bu dünyaya ,,,
Bu nedenle asıl yurdumuz için çalışmalıyız...
Bizi Bizden çok Allah c.c. rızası için yaşamalıyız...
Rabbim c.c. Razı olduğu kullardan oluruz İnşallah...
Rabbim bütün kardeşlerime tesettür nuruyla nurlanmalarını nasib etsin
Tesettürümüzü hakkıyla taşıyanlardan,dinimizi hakkıyla yaşayabilen kullardan oluruz inşallah..
Dualarımdasınız...
Hayırlı haberlerinizi en kısa zamanda almamız duasıyla..
Sevinçlerimiz daim olsun İnşallah
Selametle kal canım
Allah c.c. emanet ol..​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

44.Allah insanlara asla zulmetmez. Lâkin insanlar kendi kendilerine zulmederler.(yunus suresi)

9.İman edip makbul ve güzel işler yapanları ise onların Rabbi, imanları sebebiyle içlerinden ırmaklar akan, o nimet dolu cennetlerdeki mutluluklara erdirir.
(yunus suresi)

10. Onların orada duaları; "Sübhansın Allah'ım! Her türlü noksandan münezzeh ve yücesin!", birbirlerine iyi dilek ve temennileri ise hep "selam!" dır.Duaları "El-hamdülillahi Rabbi'l-âlemin" "Hamd âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur." diye sona erer.(yunus Suresi)

25. Allah insanları esenlik ve mutluluk ülkesine dâvet eder ve dilediği kimseleri doğru yola iletir. (yunus suresi)

26. İyi ve güzel davranışlarda bulunanlara en güzel mükâfat yani cennet ile daha da fazlası olarak Allah'ın cemalini görmek var.Onların yüzlerine ne bir leke bulaşır, ne de bir zillet! İşte onlar cennetliktir.Onlar orada ebedî kalacaklardır.
(yunus suresi)

Allah için ateşe atılmak vardır,
Lakin ateşe atılmadan önce kendinde
İbrahimlik olup olmadığını araştır.
Çünkü ateş sadece İbrahimleri tanır ve yakmaz!"
Hz. MEVLANA

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

hayat gibi...aynı...

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan

Esselamu Aleyküm Ablacığım Rahman c.c. razı olsun​

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
Müslüman kadınlar için tesettür kafasında ki kılları örtmekten ibaret değildir...

Tesettür bir bütün olarak kabul edilmelidir...başınızı örttüğünüz halde dar pantolondan vaz geçemiyorsanız... saçınızı örtmenizinde bir önemi yoktur...
üzerinizde pantolon ve badi varken, hiç kimse sizin saçlarınızı merak etmez..

Unutmayın ki.. Ancak ALLAH'ın c.c. emrettiği şekilde örtünürseniz.. O'nun rızasına kavuşursunuz.. kendi istediğiniz veya topluma hoş görünen şekilde örtünürseniz.. bundan sevap veya rıza beklemeniz yersizdir...

ALLAH'ın müslüman kadınlara emr ettiği örtünün ölçüsü ve haddi bellidir.. eksik örtünenlerde bunu bilir aslında.., ama güzel olmak ve beğenilmek hissi Rabbinin rızasını kazanmak gayretinin önüne geçtiği için kendilerini kandırmaktadırlar...

Özetle...
-Rabbiniz için örtünün..
-Rabbinizin emr ettiği gibi örtünün...
-Ve bu hususta ki imtihanlara kınamalara sabr ve sebat edin...
-Ay'ı bir elinize güneşi bir elinize verseler, tesettürünüzden vazgeçmeyin...
-Örtünüze karışan, Karşı çıkan.. Rektöre, veya patronunuza veya Ailenize karşı Muhammedi bir duruş gösterin ve örtüyü dava edinip bu şuur ile savunun örtünüzü..
ey rektör yüzlerce diploma versen, ben örtümden vaz geçmem. deyin..

OLMAZ MI..?

berat05

Yönetici
Müslüman kadınlar için tesettür kafasında ki kılları örtmekten ibaret değildir...

Tesettür bir bütün olarak kabul edilmelidir...başınızı örttüğünüz halde dar pantolondan vaz geçemiyorsanız... saçınızı örtmenizinde bir önemi yoktur...
üzerinizde pantolon ve badi varken, hiç kimse sizin saçlarınızı merak etmez..

Unutmayın ki.. Ancak ALLAH'ın c.c. emrettiği şekilde örtünürseniz.. O'nun rızasına kavuşursunuz.. kendi istediğiniz veya topluma hoş görünen şekilde örtünürseniz.. bundan sevap veya rıza beklemeniz yersizdir...

ALLAH'ın müslüman kadınlara emr ettiği örtünün ölçüsü ve haddi bellidir.. eksik örtünenlerde bunu bilir aslında.., ama güzel olmak ve beğenilmek hissi Rabbinin rızasını kazanmak gayretinin önüne geçtiği için kendilerini kandırmaktadırlar...

Özetle...
-Rabbiniz için örtünün..
-Rabbinizin emr ettiği gibi örtünün...
-Ve bu hususta ki imtihanlara kınamalara sabr ve sebat edin...
-Ay'ı bir elinize güneşi bir elinize verseler, tesettürünüzden vazgeçmeyin...
-Örtünüze karışan, Karşı çıkan.. Rektöre, veya patronunuza veya Ailenize karşı Muhammedi bir duruş gösterin ve örtüyü dava edinip bu şuur ile savunun örtünüzü..
ey rektör yüzlerce diploma versen, ben örtümden vaz geçmem. deyin..

OLMAZ MI..?

Maaşallah Abimiz yine çok güzel yazmışsınız

Desteğiniz için Rabbim razı olsun sizden de inşallah hepimiz bir kez daha nasibimizi alırız yazılanlardan

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar çok kapanmak istiyorum ya şuanda ezan okunuyor ve cuma rabbim neolur bana cesaret berde kapanayım...aslında arkadaşlar giyimim tamamen kapalı kesinlikle pantolon kısa kol falan asla giymemuzun etek ve uzun kollu badi hatta hırkasızda çıkmam düşarı ama sadece şu başım açık..offf sadece ve sadece başörtü eksiğim var giyim olarak ama bir türlü cesaret edemiyorum..ne yapıcağımı da bilmiyorum 20 yaşına girecem geç yaşta da kapanmak istemiyoum tam zamanları aslında ama yapamıyorum niye bilmiyorum..aslında biliyorum ya etrafda olacak bakışlar..çok çok yanlış ama şeytan bu ya aklıma hep bu gelior..beni beğenmeyecekler dalga geçecekler falan..peşimden ay hiç yakışmamış diyyecekler belki...çok çok yanlış bu düşünceler biliyorum ben allah için kapanıcam tabiki ama öyle demeleri beni yinede üzer.napıcam ben ya

berat05

Yönetici
Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

RABBİM tüm kalpleri bilendir....İNŞALLAH ÖNCE KALP TESETTÜRÜ SONRA DİĞERİ...

Rabbimiz bu yolda ayaklarımızı sabit kılsın inşALLAH

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar çok kapanmak istiyorum ya şuanda ezan okunuyor ve cuma rabbim neolur bana cesaret berde kapanayım...aslında arkadaşlar giyimim tamamen kapalı kesinlikle pantolon kısa kol falan asla giymemuzun etek ve uzun kollu badi hatta hırkasızda çıkmam düşarı ama sadece şu başım açık..offf sadece ve sadece başörtü eksiğim var giyim olarak ama bir türlü cesaret edemiyorum..ne yapıcağımı da bilmiyorum 20 yaşına girecem geç yaşta da kapanmak istemiyoum tam zamanları aslında ama yapamıyorum niye bilmiyorum..aslında biliyorum ya etrafda olacak bakışlar..çok çok yanlış ama şeytan bu ya aklıma hep bu gelior..beni beğenmeyecekler dalga geçecekler falan..peşimden ay hiç yakışmamış diyyecekler belki...çok çok yanlış bu düşünceler biliyorum ben allah için kapanıcam tabiki ama öyle demeleri beni yinede üzer.napıcam ben ya

rabbim kolaylık versin..değerlisiniz koruyun bedeninizi mahreme karşı zor degil ama kapanmak sadece başa geçen bir bez parcasıda degil..dua edelim inşa-ALLAH rabbim size bu güzellikleri yaşatsın diye..

ertelemeyin kardeşim zaman nerde duaracağı belli olmayan bir yolculuk..kapınız aniden çalınmadan...geç olmadan...

selamün aleykum

dua ile..

/COLOR]

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

Ve Aleyküm selam canım...
herşeyin farkındasın kendi sorularının cevaplarını kendin veriyorsun..
Dünyalık sevgilermi Yoksa Yüceler yücesi c.c. sevgisi mi
Artık İlk adımını At canım.../Bu güzel huzuru Tat
İnşallah...
Çünkü 1 dakkika 1 saniyenin garantisi yok....
''En üstün cihad,nefsle yapılandır''(ibni neccar)
diye buyuruyor En sevgili(sav)
Her daim Nefslerimizi yenebilmemiz duasıyla
Hayırlı bayram tadındaki haberini beklemekteyiz
İnşallah
selametle kal
Selam ve dua ile
Rahman c.c. emanet ol..​

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
basortusu5.jpg

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Bizlere Allah c.c. Hz ibrahim(as) gibi teslimiyet nasib etsin İnşallah

Bizlere Allah c.c. Hz ibrahim(as) gibi teslimiyet nasib etsin İnşallah

Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

Hz İbrahim (as)'ın Allah c.c. teslimiyetiyle herşeyi yakıp kavuran Ateş yakmaz oluyor...

Hz. İbrahim (a.s), Nemrud'un mancınığından fırlamış ateşe doğru uçmaktadır.

Allah (C.C.) Hz. Cebrail'e emreder:

''Yetiş, dostumu kurtar da ateşe düşmesin''der..

Cebrail yetişir.

Hak dostunu tutar. Hz.İbrahim ise kaşlarını çatarak sorar:

''Benim bu halimden O'nun haberi var mı?''

''Evet''der, Cebrail..

Bu cevap üzerine İbrahim; ''Öyleyse çekil aradan''diye devam eder.

Dost, bir kere daha dostluk sınavını başarıyla geçmiştir.

Allah(C.C.) bu kez ateşe emreder:

''Ey ateş! İbrahim'ime karşı serin ve selametli ol" (Enbiya-69)

İbrahim ayağını bastığı anda ateş,bir gül bahçesine dönüşür......

Bu ne teslimiyet bu ne Sevgi...
Hayatımızda Sevgiyi sorgulamamız,bu dünyada niye varız,bunu sorgulamamız lazım...
Bu dünya bize ait değil,bizde bu dünyaya ,,,
Bu nedenle asıl yurdumuz için çalışmalıyız...
Bizi Bizden çok Allah c.c. rızası için yaşamalıyız...
Rabbim c.c. Razı olduğu kullardan oluruz İnşallah...

Allah için ateşe atılmak vardır,
Lakin ateşe atılmadan önce kendinde
İbrahimlik olup olmadığını araştır.
Çünkü ateş sadece İbrahimleri tanır ve yakmaz!"
Hz. MEVLANA

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim kapanmak isteyen tüm kardeşlerimize yardım etsin..siz siz olun ertelemeyin..kapandıktan sonra gerçekten yüce allah yardım ediyor ben üniverstede okuyorum.kimse benim kapanacağıma inanmazdı.ama çok şükür 4 aydır kapalıyım..ve kimse kötü bişey söyleyemedi.çünkü ben yanlış bişey yapmadım.açılacağımı düşünenler oldu fakat ben nefsimle mücadele ettim ve bu savaşı ben kazandım.dünyalık nefsimi yenebildim..3 günlük dünya için ebedi ahiretimi mahfetmek istemem..bizim için en önemli olan şey yüce allahın rızasını kazanmak içinden gelerek kapanmaktır..inşallah tüm kardeşlerimiz bu huzuru tadar en kısa zamanda..rabbim yar ve yardımcınız olsun..selametle :)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim kolaylık versin..değerlisiniz koruyun bedeninizi mahreme karşı zor degil ama kapanmak sadece başa geçen bir bez parcasıda degil..dua edelim inşa-ALLAH rabbim size bu güzellikleri yaşatsın diye..

ertelemeyin kardeşim zaman nerde duaracağı belli olmayan bir yolculuk..kapınız aniden çalınmadan...geç olmadan...

selamün aleykum

dua ile..

/COLOR]

haklısın kardeşim ama şeytan hep ayağımda dolanıyor bu konuda..birtürlü şeytanın bacağını kıramıyorum..hep aklımda kapanmak hep çok istiyorum ama bir adımı bile bana imkansız geliyor offfffffff çok üzülüyorum şu saçlarım bana okadar fazlalık geliorki sokağa çıktığımda yemin ederim...ama yok atamıyorum ben bu adımı okadarda istediğim halde

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt