Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin hanımlarına söyle, evlerinden çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar."

(Ahzâb Sûresi: 33:59.)

berat05

Yönetici
Vealeykümselam ve Rahmetullahi ve Berakatuhu

Vealeykümselam ve Rahmetullahi ve Berakatuhu

Allah c.c. razı olsun MAVCİ ABİMİZ

"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin hanımlarına söyle, evlerinden çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar."

(Ahzâb Sûresi: 33:59.)

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Çevrem Ne Der Hastalıgı
Allah'ın örtünme emri karşısında, kendisine sorumsuzca söylenen bir takım sözleri referans eden kimi kişilerden hemen şu sözü duyarsınız.

"Bu devirde, bu zamanda böyle giyilir mi? Zaman sana uymazsa, sen zamana uyacaksın. Çevrem böyle giymeme izin vermez."

Önce bilinmelidir ki Müslüman; yaşayışını, kıyafetini çevreye veya zamana göre değil, Allah'ın nizamına uyduran kişidir. Müslüman, sırtını zamana değil, Allah'a dayayan kişidir.

İnanan bir kişiysek, bizim hayatımıza yön verici olarak çevreyi, zamanı değil de İlahî Nizamı ölçü kabul etmeliyiz. İnanan insan için "çevre/zaman" gibi unsurlar bağlayıcı olamaz. İnançlı kadın, zamanın ve çevrenin dışlaması diye bir şeyi kabul etmez.

Onun istediği tek şey Allah'ın hoşnut olmasıdır.

"Çevrem böyle istiyor" endişesi, bir mazeret sayılamaz. "Çevrem ne der" düşüncesiyle Allah'ın yasakladığı biçimde davranmak, o kişideki İslâmî inancın yeterince gelişmemiş olduğunu ortaya koyar.

Elbette, böyle düşünen insanlarımız da yanlış yönlendirmeye maruz kamış, gerçekte iman sahibi kişiler olabilirler. Bu yüzden, karşımızdaki insanı suçlama şeklinde değil de doğru olanı, en güzel bir üslupla anlatmalıyız.

Çevre dediğiniz üç yüz, beş yüz yada üç bin, beş bin insan, Yüce Allah'ın gücü ve kudreti karşısında nedir ki, O'na karşı gelmemizi (örtünmememizi) sağlasınlar?

Onların beğenmesinin, Cenabı Allah'ımızın beğenmesi ya da beğenmemesi yanında ne değeri olabilir?

Değil üç bin-beş bin, üç-beş milyon, ya da bütün insanlar dahi bir araya gelse, Allah'ın emrine aykırı davranmamızı sağlayacak bir neden olamazlar.

Çünkü Rabbimiz bize azap etmeyi dilerse, tüm insanlar bir araya gelseler bizi bu azaptan kurtaramazlar. Yine Rabbimiz bize nimet vermeyi dilerse, tüm insanlar bir araya gelseler buna engel olamazlar.

Asıl Memnun Edilmesi Gereken Allah’tır!

O halde, asıl memnun edilmesi gereken, yalnız ve yalnız Allah'tır.

O’nu memnun etmek de O'nun emirlerine en güzel şekilde uymak ve yasaklarından tüm gücümüzle kaçınmaya çalışmakla mümkündür.(1)

Çevreye ve çoğunluğa göre giyimlerini ve hayat tarzlarını ayarlayanlar, doğru veya hak bir sözle karşılaştıkları zaman, bu sözü kendilerine göre değerlendirmezler. Akıllarına ilk gelen şey, bu söze karşı, toplumsal guruplarının veya toplumlarının yaklaşımıdır.

Gurubun veya toplumun reddettiği bir şeyi, doğruda olsa bunların kabul etmesi söz konusu değildir.

Nitekim cahilî (İslam’a göre yaşamayan) toplumlarda yaşayan böylesi kimselerden, şu ifadeleri sık sık duymamız mümkündür:

* Bunca insan yanlışta da sen mi doğrudasın bu yaşamınla / bu örtünle?

* Bunca insan bilmiyor da sen mi biliyorsun?

* Bunca insan aldatıldığının farkında değil de sen mi farkındasın? Gibi suçlayıcı sorular devam eder gider…

Bu kimselerin mantığına göre iyi veya doğru, çoğunluğun yani toplumun kabul ettiğidir. Oysa tarihe baktığımız zaman, bu mantığın birçok hadisede çöktüğünü görürüz.

Sünnetullah (Allah’ın kanunları) gereği topluca helâk edilen kavimler, topluca batılda ve sapıklık içerisinde değiller miydi?

Peygamberlerin gönderildiği toplumlar, hak tebliğe topluca karşı çıkmıyorlar mıydı?

O halde, toplumu veya toplumsal çoğunluğu esas alarak hangi şeye "mutlak doğrudur" diyebiliriz?

Böyle düşünenler "Elle gelen düğün bayramdır" sözünü prensip edinirler. Oysa elle gelen zulüm, ellen gelen sömürü, ellen gelen cehennem ise bunun neresi bayramdır!.. (2)

Sormak gerekir!

Çevrem böyle istiyor diye açılıp saçılanları, acaba çevresi cehennemden koruyabilecek midir?

Eğer zaman veya çevre fitne dolu ise de mi zamana uyulacaktır?

Eğer bir çevrede fuhuş ve hırsızlık yaygın ve makbul bir iş sayılıyorsa, kadın da "çevreme uymalıyım" diye zinakar/hırsız mı olmalıdır?

Böylesine çarpık bir mantık, insana doğru yolu gösterebilir mi?

|||Doğrular Çoğunluğa ve Zamana Göre Değişmez|||

Müslüman, çoğunluğa göre değil, Hak’ka göre karar veren kişidir.

Allah için giyinen kadınlar, örtüleriyle iftihar edebilirler. Çünkü tesettürlü kadın, kıyafetini başka güçler için değil, bizzat ve Peygamber adına belirlemektedir.

Halbuki her şeyi olduğu gibi çevre veya toplum dediğimiz kalabalığı meydana getiren kişileri de yaratan Allah'tır ve o insanlar Allah'ın dilemesiyle olmaksızın bize ne fayda, ne de zarar verebilir.

Üstelik onların Allah'ın haram kıldığı bir şeyi helal, helal kıldığı bir şeyi de haram etmeye asla hakları yoktur.

Bunun aksini ileri sürmek, sadece Allah'a ait olan bir hakkı kula devretmek olur ki İslâm'da bunun hükmü küfürdür, dinden çıkmaktır.

Nitekim Cenab-ı Hak, Kur'an-ı Kerim'de:

"Elbetteki emir verme ve yasaklama hakkı Allah'ındır. O ancak kendi hakimiyetini tanımamızı emretmiştir. İşte, gerçek din ancak budur." buyurmaktadır.

Aynı gerçeği ifade eden bir hadis-i şerif ise şöyledir:

"Ümmetimle ilgili olarak en fazla korktuğum şey Allah'a ortak koşmalarıdır. Dikkat edin! Ben size onlar ay, güneşe ve puta tapacaklar demiyorum. Fakat, Allah'tan gayrisinin emirlerine ve arzularına göre iş yapacaklardır." (3)

İslâm’ın tüm emirlerinin olduğu gibi örtünme emri de çağlar üstü, devirler üstü ebedî bir emirdir.

İslâm’ın emirleri, özellikle farzları, çeşitli devir ve zamanlarda değişecek diye bir İslâmî kaide yoktur.

Kim kendi kafasından bir fikirle, ‘tesettür zamana göre uymalı’ derse, o insan İslâm’a göre değil, kendi uydurduğu şirk dininin mantığına uyuyor demektir.

Gerçek mü'minler bilirler ki örtünme, Hicri 4. yılda da 20. asırda da 200. asır olsa da Allah'ın dilediği şekilde kabullenip benimsenecektir.

Belki insanın vücudunu örten kumaşın adı, dikiliş şekli, modeli, çeşitli zamanlarda farklı olabilir. Ama avret yerleri, her halükârda istenen şekilde kapatmak şartıyla.

Giyimiyle zamanı, ölçü olarak kabul edenlere sormak gerek;

Zamanı kim belirliyor?

Zaman başlı başına bir varlık mıdır ki kadının açılmasını istiyor?

Kendilerinin uydurdukları zamanın mantığı var mı?

Zaman'ın çevrenin size böyle giyineceksiniz diye zorlama gücü var mı?

"Zamana göre kıyafet değişmeli" diyenler, yoksa moda sektörünü elinde tutan üç-beş kişiyi mi kastediyorlar?

Allah'ı değil de üç beş batılı modacının belirlediği kıyafetleri (çevre ya da zaman namına) benimseyen insanlar, alemleri yaratan Cenab-ı Hakkın emirlerinden üstün tutma dalaletine düşmeleri ne acıdır!

Evet, o büyük günde, Kıyamet gününde insanı, ne çevre, ne modaya uygun kıyafetleri ne de peşinden gittikleri insanlar kurtaramaz.

O halde, insanın aklını başına alıp "Ben hüsrana uğrayacaksam bana ne modadan, bana ne başkalarının lafından" deyip Allah'ın emirlerine sımsıkı biçimde yapışması lazımdır.

Notlar:

1) Yaşayan Cahiliye, Aysel Tozduman, İNkilap Yayınları, s. 549.

2) 20. yy.da Tevhid ve Şirk, Mehmet Alagaş, İnsan Dergisi Yayınları, s. 31-32.

3) İbn Mace, H. No. 4205.

HASAN ÇALIŞKAN

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Çevrem Ne Der Hastalıgı
Allah'ın örtünme emri karşısında, kendisine sorumsuzca söylenen bir takım sözleri referans eden kimi kişilerden hemen şu sözü duyarsınız.

"Bu devirde, bu zamanda böyle giyilir mi? Zaman sana uymazsa, sen zamana uyacaksın. Çevrem böyle giymeme izin vermez."

Önce bilinmelidir ki Müslüman; yaşayışını, kıyafetini çevreye veya zamana göre değil, Allah'ın nizamına uyduran kişidir. Müslüman, sırtını zamana değil, Allah'a dayayan kişidir.

İnanan bir kişiysek, bizim hayatımıza yön verici olarak çevreyi, zamanı değil de İlahî Nizamı ölçü kabul etmeliyiz. İnanan insan için "çevre/zaman" gibi unsurlar bağlayıcı olamaz. İnançlı kadın, zamanın ve çevrenin dışlaması diye bir şeyi kabul etmez.

Onun istediği tek şey Allah'ın hoşnut olmasıdır.

"Çevrem böyle istiyor" endişesi, bir mazeret sayılamaz. "Çevrem ne der" düşüncesiyle Allah'ın yasakladığı biçimde davranmak, o kişideki İslâmî inancın yeterince gelişmemiş olduğunu ortaya koyar.

Elbette, böyle düşünen insanlarımız da yanlış yönlendirmeye maruz kamış, gerçekte iman sahibi kişiler olabilirler. Bu yüzden, karşımızdaki insanı suçlama şeklinde değil de doğru olanı, en güzel bir üslupla anlatmalıyız.

Çevre dediğiniz üç yüz, beş yüz yada üç bin, beş bin insan, Yüce Allah'ın gücü ve kudreti karşısında nedir ki, O'na karşı gelmemizi (örtünmememizi) sağlasınlar?
Onların beğenmesinin, Cenabı Allah'ımızın beğenmesi ya da beğenmemesi yanında ne değeri olabilir?

Değil üç bin-beş bin, üç-beş milyon, ya da bütün insanlar dahi bir araya gelse, Allah'ın emrine aykırı davranmamızı sağlayacak bir neden olamazlar.

Çünkü Rabbimiz bize azap etmeyi dilerse, tüm insanlar bir araya gelseler bizi bu azaptan kurtaramazlar. Yine Rabbimiz bize nimet vermeyi dilerse, tüm insanlar bir araya gelseler buna engel olamazlar.

Asıl Memnun Edilmesi Gereken Allah’tır!

O halde, asıl memnun edilmesi gereken, yalnız ve yalnız Allah'tır.

O’nu memnun etmek de O'nun emirlerine en güzel şekilde uymak ve yasaklarından tüm gücümüzle kaçınmaya çalışmakla mümkündür.(1)

Çevreye ve çoğunluğa göre giyimlerini ve hayat tarzlarını ayarlayanlar, doğru veya hak bir sözle karşılaştıkları zaman, bu sözü kendilerine göre değerlendirmezler. Akıllarına ilk gelen şey, bu söze karşı, toplumsal guruplarının veya toplumlarının yaklaşımıdır.

Gurubun veya toplumun reddettiği bir şeyi, doğruda olsa bunların kabul etmesi söz konusu değildir.

Nitekim cahilî (İslam’a göre yaşamayan) toplumlarda yaşayan böylesi kimselerden, şu ifadeleri sık sık duymamız mümkündür:

* Bunca insan yanlışta da sen mi doğrudasın bu yaşamınla / bu örtünle?

* Bunca insan bilmiyor da sen mi biliyorsun?

* Bunca insan aldatıldığının farkında değil de sen mi farkındasın? Gibi suçlayıcı sorular devam eder gider…

Bu kimselerin mantığına göre iyi veya doğru, çoğunluğun yani toplumun kabul ettiğidir. Oysa tarihe baktığımız zaman, bu mantığın birçok hadisede çöktüğünü görürüz.

Sünnetullah (Allah’ın kanunları) gereği topluca helâk edilen kavimler, topluca batılda ve sapıklık içerisinde değiller miydi?

Peygamberlerin gönderildiği toplumlar, hak tebliğe topluca karşı çıkmıyorlar mıydı?

O halde, toplumu veya toplumsal çoğunluğu esas alarak hangi şeye "mutlak doğrudur" diyebiliriz?

Böyle düşünenler "Elle gelen düğün bayramdır" sözünü prensip edinirler. Oysa elle gelen zulüm, ellen gelen sömürü, ellen gelen cehennem ise bunun neresi bayramdır!.. (2)

Sormak gerekir!

Çevrem böyle istiyor diye açılıp saçılanları, acaba çevresi cehennemden koruyabilecek midir?

Eğer bir çevrede fuhuş ve hırsızlık yaygın ve makbul bir iş sayılıyorsa, kadın da "çevreme uymalıyım" diye zinakar/hırsız mı olmalıdır?

Allah için giyinen kadınlar, örtüleriyle iftihar edebilirler. Çünkü tesettürlü kadın, kıyafetini başka güçler için değil, bizzat ve Peygamber adına belirlemektedir.

Halbuki her şeyi olduğu gibi çevre veya toplum dediğimiz kalabalığı meydana getiren kişileri de yaratan Allah'tır ve o insanlar Allah'ın dilemesiyle olmaksızın bize ne fayda, ne de zarar verebilir.

Üstelik onların Allah'ın haram kıldığı bir şeyi helal, helal kıldığı bir şeyi de haram etmeye asla hakları yoktur.

Bunun aksini ileri sürmek, sadece Allah'a ait olan bir hakkı kula devretmek olur ki İslâm'da bunun hükmü küfürdür, dinden çıkmaktır.

Nitekim Cenab-ı Hak, Kur'an-ı Kerim'de:

"Elbetteki emir verme ve yasaklama hakkı Allah'ındır. O ancak kendi hakimiyetini tanımamızı emretmiştir. İşte, gerçek din ancak budur." buyurmaktadır.

Aynı gerçeği ifade eden bir hadis-i şerif ise şöyledir:

"Ümmetimle ilgili olarak en fazla korktuğum şey Allah'a ortak koşmalarıdır. Dikkat edin! Ben size onlar ay, güneşe ve puta tapacaklar demiyorum. Fakat, Allah'tan gayrisinin emirlerine ve arzularına göre iş yapacaklardır." (3)

İslâm’ın tüm emirlerinin olduğu gibi örtünme emri de çağlar üstü, devirler üstü ebedî bir emirdir.

İslâm’ın emirleri, özellikle farzları, çeşitli devir ve zamanlarda değişecek diye bir İslâmî kaide yoktur.

Kim kendi kafasından bir fikirle, ‘tesettür zamana göre uymalı’ derse, o insan İslâm’a göre değil, kendi uydurduğu şirk dininin mantığına uyuyor demektir.

Gerçek mü'minler bilirler ki örtünme, Hicri 4. yılda da 20. asırda da 200. asır olsa da Allah'ın dilediği şekilde kabullenip benimsenecektir.

Belki insanın vücudunu örten kumaşın adı, dikiliş şekli, modeli, çeşitli zamanlarda farklı olabilir. Ama avret yerleri, her halükârda istenen şekilde kapatmak şartıyla.

Giyimiyle zamanı, ölçü olarak kabul edenlere sormak gerek;

Zamanı kim belirliyor?

Zaman başlı başına bir varlık mıdır ki kadının açılmasını istiyor?

Kendilerinin uydurdukları zamanın mantığı var mı?

Zaman'ın çevrenin size böyle giyineceksiniz diye zorlama gücü var mı?

"Zamana göre kıyafet değişmeli" diyenler, yoksa moda sektörünü elinde tutan üç-beş kişiyi mi kastediyorlar?

Allah'ı değil de üç beş batılı modacının belirlediği kıyafetleri (çevre ya da zaman namına) benimseyen insanlar, alemleri yaratan Cenab-ı Hakkın emirlerinden üstün tutma dalaletine düşmeleri ne acıdır!

Evet, o büyük günde, Kıyamet gününde insanı, ne çevre, ne modaya uygun kıyafetleri ne de peşinden gittikleri insanlar kurtaramaz.

O halde, insanın aklını başına alıp "Ben hüsrana uğrayacaksam bana ne modadan, bana ne başkalarının lafından" deyip Allah'ın emirlerine sımsıkı biçimde yapışması lazımdır.

Notlar:

1) Yaşayan Cahiliye, Aysel Tozduman, İNkilap Yayınları, s. 549.

2) 20. yy.da Tevhid ve Şirk, Mehmet Alagaş, İnsan Dergisi Yayınları, s. 31-32.

3) İbn Mace, H. No. 4205.

HASAN ÇALIŞKAN

Allah c.c. razı olsun canım kardeşim
Kendi muhasebemizi yapabilmek adına hayırlı bir yazı
emeğine ve yüreğine sağlık...
Selametle kal Selam ve duayla
Rahman c.c. emanetsin
B)​

maide38

Kayıtlı Kullanıcı
bunca güzel sözden ve paylaşımdan sonra :)
bende işin biraz espiri yönünde bir şeylar yazayım... çok sevdiğim amcam vardı, doğru bildiği şeyi birilerine öğretmek için kendince bir yol bulmuştu eylerek öyretme..!!:)
bir gün bana sordu MODA nedir?
Bende bilmiş bilmiş anlatıyorum:) üzerimde de da garip bir etek var:))
Ben sana söyleyim dedi MODA neymiş.
M alamat
O lmanın
D eğişmez
A dresi
:))) malamat (rezil olmak) olmadan hayatımızada tarzımızada çok dikkat etmeliyiz:) ne bu dünyada insanlığa :) nede diğer tarafda yaradana...
selam ve dua ile kalın.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlar,

inşallah hatırladınız beni, düğünümden sonra uzunnnnn bi tatil yaptım :)

şimdi işbaşı yaptım, evde internetimiz yok, işten fırsat buldukça siteye girmeye çalışıyorum.

en sonunda tesettürüme kavuştummm, neredeyse 1 ay olacak. nikahtan bir gün sonra balayına gittik ve ben kocamla beraber tesettürümle çıktım evimizden. inanılmaz bi duyguymuş, hayal ediyordum da böyle güzel olacağını tahmin edememişim, "yaşayan anlar" derler ya, öyle bi şey.

huzurluyum, mutluyum, namusumla gelinliğimle çıktım babamın evimden, nikah olana kadar canıma çok okudular, her şeyi yaptılar, nikahtan sonra da uğraştılar. ne zaman gelin arabasına bindim, eve gideceğiz o zaman rahatladım.

şu anda ailemle görüşmüyorum, daha doğrusu el öpmeye gitmek için aradım, gel ama kapalı gelemezsin dediler :( bizi elaleme rezil edemezsin, biz seni onlara öyle vermedik, seni öyle görmeye dayanamayız falan dediler. evde kapalı olmama gerek yok dedim, çıkartırım eşarbımı dedim ama onlar eve gelirken de kapalı gelmemi istemiyorlarmış,

bunlara rağmen gitsem belki evde gerginlik olur, daha kötü şeyler olmasın diye sustum ben de, 1 aydır görüşmüyoruz :a17:

neyse çok uzun oldu, hakkınızı helal edin lütfen. Allah herkese nasip etsin böyle bir duyguyu, hayırlı bir yuva kurmayı.

hepiniz dualarımdasınız, Allah hepinize her şeyin hayırlısını versin inşallah :T

´´GüLiѕтaи´´

Kayıtlı Kullanıcı

şimdi işbaşı yaptım, evde internetimiz yok, işten fırsat buldukça siteye girmeye çalışıyorum.

en sonunda tesettürüme kavuştummm, neredeyse 1 ay olacak. nikahtan bir gün sonra balayına gittik ve ben kocamla beraber tesettürümle çıktım evimizden. inanılmaz bi duyguymuş, hayal ediyordum da böyle güzel olacağını tahmin edememişim, "yaşayan anlar" derler ya, öyle bi şey.

huzurluyum, mutluyum, namusumla gelinliğimle çıktım babamın evimden, nikah olana kadar canıma çok okudular, her şeyi yaptılar, nikahtan sonra da uğraştılar. ne zaman gelin arabasına bindim, eve gideceğiz o zaman rahatladım.

şu anda ailemle görüşmüyorum, daha doğrusu el öpmeye gitmek için aradım, gel ama kapalı gelemezsin dediler :( bizi elaleme rezil edemezsin, biz seni onlara öyle vermedik, seni öyle görmeye dayanamayız falan dediler. evde kapalı olmama gerek yok dedim, çıkartırım eşarbımı dedim ama onlar eve gelirken de kapalı gelmemi istemiyorlarmış,

bunlara rağmen gitsem belki evde gerginlik olur, daha kötü şeyler olmasın diye sustum ben de, 1 aydır görüşmüyoruz :a17:

neyse çok uzun oldu, hakkınızı helal edin lütfen. Allah herkese nasip etsin böyle bir duyguyu, hayırlı bir yuva kurmayı.

hepiniz dualarımdasınız, Allah hepinize her şeyin hayırlısını versin inşallah :T

İnşALLLAH en yakın zamanda ailenle aranda olan kırgınlık geçer ablacm...

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı

aleyküm selam kardeşim evliliğin mübarek olsun. nick olarak hatırlıyorum sizi. kapanmak istiyormuşsunuz başarmışsınız hayırlı olsun daim olsun inşallah. ailenizle ilgili yazınızı üzülerek okudum. ben aileme kapandığımı söylememiştim. direk gittim beni öyle gördüler. istemediler hala sevmezler ama ben onların kızıyım, kardeşiyim beni severler sizi de aileniz sever onların canısınız parçasısınız. sizi öyle kabullenecek alışacaklardır. birbirmize saygı duyarak yaşamayı öğrenmemiz lazım. giderken yolda başınıza şal bağlamanız ya da bere takmanız atkı bağlamanız gibi bir seçenek geldi aklıma ama evin içine gelecek olan kişilerin yanında da bereyle duramazsınız. başörtüsüyle gidin kardeşim onlarda anlar inşallah doğruyu. Allah hidayet versin cümlemizin yakınlarına. selametle kalın.

´´GüLiѕтaи´´

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtümüz oLmadan ASLA !

RABBİM bütün bayanlara kapanmayı nasip etsn inşALLAH

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı

canım inan cok sevindim gözlerim dolu okudum yazdıgın her kelimeyi ceylancım sen buraya ilk geldiğin gunu hatırladım bak ozamandan buzamana neler yaşandı acısayla tatlısıyla ama sen vazgecmedin eminim o yaşadıklarının muukafatını Rabbim verecektir Rabbim tesetturunun sevabını kat kat versin
okadar mutlu oldumki senden bu guzel haberi duyunca Rabbimde seni daima mutlu etsin annenlere gelince onlarda zamanla alışacaklar ne zamana kadar senin sesini duymadan yüzünü görmeden yapabilirlerki hangi ana yüreği kızını
görmemeye dayanabilir canım gideceksende bencede kesinlikle başörtünle git taviz verirsen senden daha fazlasınıda isteyebilirler
Canım benim bize bu harika haberi verdiğin için Rabbim razı olsun senden
Rabbim yuvanı hergecengun islamın nuruyla aydınlatsın hergecen gun sizleri bu yolda ilerletsin uvanızbir ömür boyu imanlı huzurlu sağlıklı olsun Rabbime emnaettsin ceylancım hayırlı geceler

berat05

Yönetici
vealeykümselamverahmetullahiveberakatuhu

vealeykümselamverahmetullahiveberakatuhu

Kardeşim hoşgeldiniz öncelikle,

Hayırlı olsun evlilliğiniz inanın çok mutlu oldum ..şükür ki evlendiniz ve eşinizle huzurlu bir şekilde hemde kapanmanın mutluluğuyla yeni bir hayatınız başlamış oldu...

Ailenize gitmeseniz onlar elbet arayacaklardır.Cansınız çünkü..Hiç bir anne atamaz evladını..görmeden duramaz..

Siz sakın örtünüzü çıkarmayın.El öpün yinede gidin,arayın ama kararlılığınızı gösterin

Tekrar hayırlı uğurlu olsun...

SELAM OLSUN HZ.MUHAMMED MUSTAFA (s.a.v.) İZİNDEN GİDENLERE

SELAM OLSUN TESETTÜR HAKKINI VERENLERE

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
elhansa_basortusu.jpg

maide38

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili ceylan kardeşim, sen sıkı bir imtihandasın, sınavın zorunu başarmış sayıyorum diğer sınav ailen Allah yar ve yardımcın olsun dualrım seninle, ve seninle ne kadar gurur duydumu anlatamam (şahsım adına) mücadeleni gözlerim dolarak ve göğsüm kabararak okudum.
Helal olsun sana başka denecek bir şey yok.. !

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

Ve Aleyküm selam canım...
Duygularımı anlatamıyorum....
Çokkkk sevindim canım...:a15::a15:
Seni canı gönülden tebrikediyorum...:a07:
Evliliğin ve bu hayırlı adımla birlikte tesettür nurun hayırlı olsun canım...
Rabbim c.c.yuvanızı cennet bahçesinden bir bahçe eylesin...
mutluluğunuz ve huzurunuzu daim eylesin inşallah...
canım herşey bir sınav bu güzellikleri hayırları nasib eden Yüve Mevlam c.c.daha nicelerini nasib eder inşallah...
Allah c.c. cümlemize hidayet nasib etsin....
Ailende zamanla tesettürünü benimserler inşallah....
Sen onların canısın..
Sen her daim onlara saygılı ve ılımlı davranmaya devam et canım..
Allah c.c. izniyle çok dua edelim ...
Allah c.c. izniyle ailenle ilgili olumlu güzel haberlerinide alabilme duasıyla...
Selametle kal ...
Dularında yer almak ve dualarda buluşmak duasıyla...
Rahman c.c. emanetsin:a07:
:a14::H​

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
ben yüregimi kapattım tüm sözlere...

kınayan gözlere acıtan sözlere...

ben yüregimi kapattım...tüm yanlışlara tüm yalanlara...

ben yüregimi kapattım canımı acıtmaya çalışanlara...

yüregimi kapattım rabbimin emrini yok sayanlara...

yüregimi kapattım beni bir obje gibi görenlere...

yüregimi kapattım başörtümü kirli agızlarına alanlara...

yüregimi kapattım gözümden yaşlar akıtanlara...

yüregimi kapattım rabbimin emrini kendilerine göre uyarlamaya çalışanlara...

yüreğimi kapattım müslümanım diye geçinenlere...

yüregimi kapattım tesettürüme dokunanlara...

ben yüregimi açtım rabbime efendime...

ben yüregimi açtım kuranıma namazıma...

ben yüreğimi açtım dinime helalime...

sadece RABBİMİN EMİRLERİNE AÇTIM YÜREGİMİ..

berat05

Yönetici
Allahü ekber

Yarabbelalemin Sen büyüksün
Sen herşeye Kadirsin
SEN bizim Mevlamızsın
Sen bizi yarı yolda bırakma
Sen tesettürümüzü derimiz eyle
sevgilimiz eyle
Yarabbi Sen kardeşlerimizede sevdir
Yarabbi
tüm hamdlar San'a şükürler San'a
Sen çok Rahman ve Rahim C.C. Olansın
Hasbinallahü ve Ni'mel Vekil

Allahü ekber

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
şuna okadar duyguluyumki gözlerim dolu dolu yazıyorum her kelimeyi
İşte gecen sene bugundu o harika gün o kutlu gün hayatımın dönüm noktası butun gunhalarımı arkamda bıraktıgım tertemiz bir sayfa actıgımRabbimin bana lutfettiği içimdeki yangının fiile dönüştüğü hayatımda hiç yaşamadıgım o muhteşem huzura kavustugum gun bugundu yani
KAPANDIGIM GÜNDÜ BUGÜN
benim dogum günüm hicretimin benim hayatımın buyuk eksik parcasını tamamlandıgı günüm bugun şuan cok mutluyum ve okdar duyguluyumki gözyaşlarımla şükürler olsun Rabbim diye hayırıkıryorum içinden hemde binlerce şükürler olsun baana buguzelliğ bu huzuru yaşattığın için şükürler olsun Rabbim beni yanlıs gittiğim yoldan döndürdüğün için
şükürler olsun Rabbim sana beni hiçbir zaman yanlız bırakmadıgın şükürler olsun Rabbim cok şükürler olsun
Canım arkadaşlarım canım kardeşlerim canım ablalarım abilerim sizden Rabbim kat kat razı olsun gecen sene bugunlerde okadar yardımcı oldunuzki bana bu konuya katılan bütün arkadaşlarımdan da Rabbim kat kat razı olsun okadar huzur alıyorum jki sayenizde iyiki varsıınız Rabbim bizleri hiç ama hiç ayırmasın
Rabbim butun kapanmak isteyen arkadaşları bu harika eşşsiz duyguyu yaşamalarını nasip etsin yürekten amin diyorum
selam ve dua ile

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
şuna okadar duyguluyumki gözlerim dolu dolu yazıyorum her kelimeyi
İşte gecen sene bugundu o harika gün o kutlu gün hayatımın dönüm noktası butun gunhalarımı arkamda bıraktıgım tertemiz bir sayfa actıgımRabbimin bana lutfettiği içimdeki yangının fiile dönüştüğü hayatımda hiç yaşamadıgım o muhteşem huzura kavustugum gun bugundu yani
KAPANDIGIM GÜNDÜ BUGÜN
benim dogum günüm hicretimin benim hayatımın buyuk eksik parcasını tamamlandıgı günüm bugun şuan cok mutluyum ve okdar duyguluyumki gözyaşlarımla şükürler olsun Rabbim diye hayırıkıryorum içinden hemde binlerce şükürler olsun baana buguzelliğ bu huzuru yaşattığın için şükürler olsun Rabbim beni yanlıs gittiğim yoldan döndürdüğün için
şükürler olsun Rabbim sana beni hiçbir zaman yanlız bırakmadıgın şükürler olsun Rabbim cok şükürler olsun
Canım arkadaşlarım canım kardeşlerim canım ablalarım abilerim sizden Rabbim kat kat razı olsun gecen sene bugunlerde okadar yardımcı oldunuzki bana bu konuya katılan bütün arkadaşlarımdan da Rabbim kat kat razı olsun okadar huzur alıyorum jki sayenizde iyiki varsıınız Rabbim bizleri hiç ama hiç ayırmasın
Rabbim butun kapanmak isteyen arkadaşları bu harika eşşsiz duyguyu yaşamalarını nasip etsin yürekten amin diyorum
selam ve dua ile

Şükürler olsun, hamd olsun.
Allahu Ekber, Allahu Ekber.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt