Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim kapanmak isteyen tüm kardeşlerimize yardım etsin..siz siz olun ertelemeyin..kapandıktan sonra gerçekten yüce allah yardım ediyor ben üniverstede okuyorum.kimse benim kapanacağıma inanmazdı.ama çok şükür 4 aydır kapalıyım..ve kimse kötü bişey söyleyemedi.çünkü ben yanlış bişey yapmadım.açılacağımı düşünenler oldu fakat ben nefsimle mücadele ettim ve bu savaşı ben kazandım.dünyalık nefsimi yenebildim..3 günlük dünya için ebedi ahiretimi mahfetmek istemem..bizim için en önemli olan şey yüce allahın rızasını kazanmak içinden gelerek kapanmaktır..inşallah tüm kardeşlerimiz bu huzuru tadar en kısa zamanda..rabbim yar ve yardımcınız olsun..selametle :)

hayırlı olsun canım nasıl kapandın nasıl cesaretlendin anlatırmısın bana

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

RABBİM tüm kalpleri bilendir....İNŞALLAH ÖNCE KALP TESETTÜRÜ SONRA DİĞERİ...

Rabbimiz bu yolda ayaklarımızı sabit kılsın inşALLAH

saol kardeşim çok güzel yazmışsın bu yazıyı kendi üstüme alınıyorum namazlarımıda kılıyorum şükür ama başörtüsü yüzünden kendimi eksik hissediyorum...başarmak istiyorum artık:(

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı

Ve Aleyküm selam canım...
herşeyin farkındasın kendi sorularının cevaplarını kendin veriyorsun..
Dünyalık sevgilermi Yoksa Yüceler yücesi c.c. sevgisi mi
Artık İlk adımını At canım.../Bu güzel huzuru Tat
İnşallah...
Çünkü 1 dakkika 1 saniyenin garantisi yok....
''En üstün cihad,nefsle yapılandır''(ibni neccar)
diye buyuruyor En sevgili(sav)
Her daim Nefslerimizi yenebilmemiz duasıyla
Hayırlı bayram tadındaki haberini beklemekteyiz
İnşallah
selametle kal
Selam ve dua ile
Rahman c.c. emanet ol..​

atıcam galiba canım siz beni böyle yüreklendirdikçe dahada bi cesaret gelio

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
a.s.arkadaşlar uzun süredir yoktum malum okulum yoğun..kapanan arkadaşlarım adına çok sevindim.keşke bende mutlu haberi verebilsem.en son ailemle tartışmıştım isteğim üzerine ve telimi dahil alıp herşeyi bana yasakladılar günlerce ağladım namazlarımda bile gözyaşlarımı tutamadım.ruh halim hiç iyi değil.geçen gün hevesle başörtümü aldım ama cesaret edemiyorum çünkü tepki gösterecekler biliyorum bunların hepsi sınav fakat bana çok dokunuyor heleki ailenden gelen sözler davranışlar çok üzüyor insanı.çok yıpranıyorum.içimdeki isteği bastırıyorum resmen ama nereye kadar bilmiyorum.okuldan sonra düşünüyorum eğer bi aksilik olmazsa.böyle zaman koymak çok kötü biliyorum ama elimden bişey gelmiyor.Allaha emanet olun..

ozmo

Kayıtlı Kullanıcı
insan isterse herşeyi yapar ...

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
haklısın kardeşim ama şeytan hep ayağımda dolanıyor bu konuda..birtürlü şeytanın bacağını kıramıyorum..hep aklımda kapanmak hep çok istiyorum ama bir adımı bile bana imkansız geliyor offfffffff çok üzülüyorum şu saçlarım bana okadar fazlalık geliorki sokağa çıktığımda yemin ederim...ama yok atamıyorum ben bu adımı okadarda istediğim halde

anladım kardeşim..şeytan en güzel ameller daha çok uğraşır bir gün güzelce adbestini al namazını kıl duanı et ve farzını yerine getir kapalı biri olarak tek tavsiyem bu olur sana..bu mutlulugu yaşamalısın bu güzelligi tadmalısını insan kendini daha degerli daha özel hissediyor farklı bir duygu ve rahatlık..ve her gecen gün daha çok tesettür emrini irdeleyip uyguluyorsun...

duacıyım kardeşim güzel haberini merakla heyecanla beklyiroum...

senin durumun çok rahat iken sorun yaşayan kardeşlerimizi göz önünde bulundur ve şükür edip nefsini yen inşa-ALLAH .

sincity

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum...
çok şükür elhamdülillah bende kapandım sonunda...... ailemde çok destek oldu çok şükür =)) ve Rabbim çok yardım etti hiç zorluk yaşamadım.birtek belim sıkıntı çıkartıyor. mr çekildi sonuç bekliyoruz ama doktor çelik korse verdi hemen kasların erimiş dedi... dua edin banada... ama öyle mutluyumki kapandığım için sanki etrafımda meleklerden bi ordu var ve beni koruyorlar içim huzur dolu.... Allah isteyen tüm arkadaşlara nasip etsin.... Allah a emanet olun =)))

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum...
çok şükür elhamdülillah bende kapandım sonunda...... ailemde çok destek oldu çok şükür =)) ve Rabbim çok yardım etti hiç zorluk yaşamadım.birtek belim sıkıntı çıkartıyor. mr çekildi sonuç bekliyoruz ama doktor çelik korse verdi hemen kasların erimiş dedi... dua edin banada... ama öyle mutluyumki kapandığım için sanki etrafımda meleklerden bi ordu var ve beni koruyorlar içim huzur dolu.... Allah isteyen tüm arkadaşlara nasip etsin.... Allah a emanet olun =)))

ve aleykum selam canım benim cok ama cok sevindim Rabbim daim her gecen gununde içinde mutluluk huzuru artırsın cok ama cok guzel bir duygu o kendini Rabbime karşı daha yakın ; daha güvende hissediyorsun Rabbim bütün kapanmk isteyen arkadaşlarımıza nasip etsin yürekten amin selam ve dua ile

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
a.s.arkadaşlar uzun süredir yoktum malum okulum yoğun..kapanan arkadaşlarım adına çok sevindim.keşke bende mutlu haberi verebilsem.en son ailemle tartışmıştım isteğim üzerine ve telimi dahil alıp herşeyi bana yasakladılar günlerce ağladım namazlarımda bile gözyaşlarımı tutamadım.ruh halim hiç iyi değil.geçen gün hevesle başörtümü aldım ama cesaret edemiyorum çünkü tepki gösterecekler biliyorum bunların hepsi sınav fakat bana çok dokunuyor heleki ailenden gelen sözler davranışlar çok üzüyor insanı.çok yıpranıyorum.içimdeki isteği bastırıyorum resmen ama nereye kadar bilmiyorum.okuldan sonra düşünüyorum eğer bi aksilik olmazsa.böyle zaman koymak çok kötü biliyorum ama elimden bişey gelmiyor.Allaha emanet olun..

canım yazdıklarını içim burkularak okudum Rabbim annene ve babana hidayet versin en kısa zamanda sana yaptıklarının cok büyük hata oldugunu anlasınlar
bitanem sen elinden gelen mucadeleni yapıyorsun sakın üzülme yaşadıgın herşeyi Rabbim görüyor ve Rabbim kat kat sevabına nail oluyorsundur İnşallah
azıcık daha sabır İnşallah canımsın sen dualarımda olacaksın hayırlı geceler

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm Selam ablacığım
Çok dua edelim İnşallah...
Çok üzüldüm...:(:(
Buradaki kardeşlerimizin hayırlı sevinçleri sevincimiz,
Üzüntüleri üzüntümüz oluyor...
Şu geçici dünyada...ahhh...
bende çalışıyorum çok şükür tesettürümle çalışıyorum...
Aslında Tesettür bizim hayatta duruşumuz İnanç meselemiz...
Tesettür bizim bir parçamız,hiçbirşeye engel değil...
Çok şükür çalışmıyorsun ablacığım Allah c.c. izniyle,en güzel yer için ahiretin için çalışıp hayır işleyip hayra vesile oluyorsun
Güzel kardeşimize selamlarımızı ilet ablacığım..
herdaim Allah c.c. izniyle dualarımızda..
Rabbim bütün kardeşlerimize tesettür nuruyla nurlandırsın...
Bu dünya sınav dünyası,bizi bizden çok seven Rahman c.c.rızası için yaşamalıyız..
Her daim Onun c.c. hoşnutluğunu kazanan kullarından oluruz İnşallah...
Selam ve duayla
Selametle kal ablacığım...

Allah c.c. emanet ol...
sorma canım ben de üzüldüm ama nasip meselesi. selamını ilettim. amin canım çok haklısın inşallah yeniden içinde daha fazla istekle tekrar dener. sen de selametle kal Allah razı olsun hayırlı akşamlar.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum...
aleyküm selam kardeşim tesettürün hayırlı olsun. allahım kabul etsin. Allah şifa versin haftalığına da.

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşlerim.....bir kardeşimizin daha kapandım haberini almak inanın beni çok mutlu etti,rabbim tesettürünü hayırlı eylesin....hastaymış okudum en kısa zamanda şifalar nasip eylesin....
dualarım sizlerle,Allah'a emanet olun....

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum...

ve aleyküm selam canım kardeşim
çook sevindim kapanmana, zaten yazılarını takip ediyordum
bunu başaracağınıda biliyordum;)
Rabbim daim etsin, acil şifalar versin.

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
atıcam galiba canım siz beni böyle yüreklendirdikçe dahada bi cesaret gelio

Ve Aleyküm Selam canım
İnşallah canım...
Bütün kardeşlerim dualarımdasınız İnşallah...
Hayırlı haberlerini bekliyoruz canım...
Selam ve duayla..
Rahman c.c. emanetsin..:a07:
:H

Ve Aleyküm Selam canım
Allah c.c. yar ve yardımcın olsun..
Rabbim cümlemize hidayet nasib etsin...
Ailen bir farkına varsa,sevaba vesile olan hayrı düşünen biricik kızlarının olduğunun,biricik kızlarının gözlerinin nuru kızlarının olduğunun farkındadırlar,çünkü anne ve babalar..
Rabbim c.c. sonsuz merhametinden lütuf etmiş onlara..
Biz çok dua edelim canım...
Rabbim c.c.şuanki yaşadığın her sıkıntıdan dolayı çok güzel mükafatlar nasib etsin..
Yaşadığın sıkıntılardan en kısa zamanda feraha kavuşmanı nasib etsin inşallah...
En kısa zamanda tesettür nuruyla nurlanıp hayırlı haberini alabilmemiz duasıyla...
selametle kal canım
selam ve duayla
Rahman c.c. emanetsin...:a07:

sorma canım ben de üzüldüm ama nasip meselesi. selamını ilettim. amin canım çok haklısın inşallah yeniden içinde daha fazla istekle tekrar dener. sen de selametle kal Allah razı olsun hayırlı akşamlar.

Ve aleyküm selam ablacığım..
Rahman c.c. razı olsun...
İnşallah ablacığım yüreğindeki istek daim olur ve Rabbim c.c. yüreğine sunduğu bu güzel istekle tesettür nuruyla nurlanır..
İnşallah Rabbim bu güzel huzuru ve bu nuru nasib eder bütün kardeşlerime canı gönülden Rabbim c.c. niyaz ediyorum...
Selametle kal ablacığım
Hayırlı günler...
selam ve duayla
Rahman c.c. emanetsin:a07:

:H​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Maşallah Barekallah Subhanallah

selamun aleykum...

Ve Aleyküm selam canım
çooook sevindim...:a15:
Ne kadar güzel ifade etmişsin....
Dualarına canı gönülden Amin...Amin...Amin...
Tesettür nurun hayırlı , yaşadığın huzur ve mutluluk daim olsun İnşallah...
Bize bu sevinci yaşattığın için Rahman c.c. razı olsun...
Canım çok geçmiş olsun Rabbim c.c. acil şifalar nasib etsin...
Seni canı gönülden kucaklıyorum...:a12:
Selametle kal..
Selam ve duayla
Rahman c.c. emanetsin..:a07:

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşlerim.....bir kardeşimizin daha kapandım haberini almak inanın beni çok mutlu etti,rabbim tesettürünü hayırlı eylesin....hastaymış okudum en kısa zamanda şifalar nasip eylesin....
dualarım sizlerle,Allah'a emanet olun....

Ve Aleyküm Selam canım..
Dualarına Canı gönülden Amin....
Sende bebişimizde iyisinizdir İnşallah...
Dualarda buluşmak duasıyla
Rahman c.c. emanetsin:a07:
:H​

GüüL

Kayıtlı Kullanıcı
S.A

S.A

benim için dua edermisin hem kapanamıyorum hemde çok mutsuzum çok çaresiz kaldım Allah'tan başka kimsem yok şimdiden teşekkürler

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
benim için dua edermisin hem kapanamıyorum hemde çok mutsuzum çok çaresiz kaldım Allah'tan başka kimsem yok şimdiden teşekkürler

canım ve aleykum selam hosgeldin aramıza neden kapanamıyorsun biraz acarsan bizde sana yardımcı olalım cevre baskısımı yoksa nefs ilgilimi

berat05

Yönetici
Hasgül kardeşimizedn alintidir

Hasgül kardeşimizedn alintidir

Yâ Râbbi!

Senin SETTAR ismine mazhar olmak için, kainatta her ayıbı örttüğün ve gizlediğin gibi, senin ayıp saydıklarını örtmeye çalışan, kainatta misalleri fazlasıyla görülen

RAHMET isminin bir nümunesini kalplerinde taşıyan,

ŞEFKAT sahibi kadınlardır, sözüne layık olmaya çalışan, ve bu uğurda varlığının bilincinde olarak bu liyakatlara sahip olmak için uğraş veren, bu fitne asrında iffetleriyle Din-i Hakk'ı Mübin'in sancağını sinelerinde taşıdıkla şefkatle yoğurarak taşımaya çalışan

İFFET ABİDELERİ olan kardeşlerimize muvaffakiyetler nasip et. Dikenli yollarda ilerlerken, ayakları altında taşıdıkları

CENNET'i fazlasıyla layık et onlara. Bizlere ise, duaların araladığı sema kapılarında, sesimizin ulaşmasını nasip et.
Ve bizleri, o yolda hakkıyla ilerleyip, yarın CENNET-ÜL FİRDEVS'inde olacak olan bu güzel kardeşlerimizle komşu eyle.

Amin.Amin.Amin.....

H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

tesettür bayanları ilgilendiren bir konu gibi gözükse de aslında her iki cinsi de ilgilendiren bir husus. aslolan namaz ibadetidir ve tesettür eğer yapılamıyorsa sonra gelir. bu şundan önemli esas olan ALLAH(cc) emrine itaat içinde olmak ve nefsinde kalan sıkıntıları ona arz etmek. hiç sıkıntıya girmeye gerek yok. o doğru yolunu göstercektir inşaallah.

beni asıl ilgilendiren husus namazsızlığın verdiği erkekler arası manevi çıplaklık hali. bu şu demek madden giyinik ama yanına yaklaştığınızda o kişinin mahrem olan alanı namahreme tebdil ediyor. anlaşılmayan bir durum ile kişi önce şaşırıyor sonra bu hal hayra alamet değil derken birden mahşeri bir haletle cevap geliyor esasında insanların çoğu çıplak bunun tesettürle ilgisi yok.

kul ALLAH(cc) yaklaştıkça manen takva elbisesi dışında başka bir elbise giyemiyor ve giymeyenden de rahatsızlık duyuyor ve diğer elbiseler mahşeri gözle çıplak olma idrakini uyandırıyor yani rahatsızlık o ortamda bulunamama hali ordan uzaklaşama isteği gibi.

o yüzden kişi önce hanım olsun erkek olsun kati olarak farz namazı kılmalı. sünnet namazlarını eksiltmemeli bu şartlara riayet ile alemi teskin oluyor. namaz kılan adam huzur duyuyor ve huzur veriyor. evliyalar büyük zatlar madden ve manen tesettürün tamamına sahiptir. yanlarında güven duyarsınız. ve kendinizi güvende hissedersiniz. şayet dualarını açarlarsa manen sizi hemen çözerler eğer manevi haliniz kötüyse hemen çıplak kalırsınız makbul amelininiz yoksa.

hanımların tesettür halleri tamamen onlara ait olmakla erkek olarak yorumu ve yaşamasını onlara ait bırakmak gerek.

ama erkeğe de tesettür yani takva elbisesi yakışıyor ve kişiyi güzelleştiriyor. elbise sahibi yapıyor yanındaki kişi tarzı ve tavrıyla seni rahatsız etmiyor. görenin dostu ve arkadaşı oluyor. bu bağlamda tesettür dediğimiz özünde takva ve amel olarak namazla başlayıp ALLAH(cc) dilemesiyle yön alacak olan her türlü tesettür hali talep edilen bir hal olmalı ama ALLAH(cc) ten ibadet ile talep edilmeli. o zaman zorlukla karşılaşılmaz inşaallah.

ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt