kalbiminurlandır
Eposta Onaylanmamış Üyeler
BURCU ABLA NEYİN VAR. HAYIR OLSUN İNŞALLAH.
özel mi sorunların?
özel mi sorunların?
BURCU ABLA NEYİN VAR. HAYIR OLSUN İNŞALLAH.
özel mi sorunların?
hayırlı akşamlar herkese, ismim ceylan
yeni üye oldum siteye, internette başörtüsü nasıl bağlanır diye ararken karşılaştım sizlerle.
26 yaşındayım, çalışıyorum, nişanlıyım, Allah izin verirse bu sene evleneceğiz.
genç kızlığımdan beri hiç bir zaman çok açık dolaşmadım, çok sıcak günlerde bile daima pantolon ve tişört (askılı değil) giyiyordum, yazlığa gidersek o da ailemin küçüklükten beri yönlendirmesi ve büyüyünce de yumuşak da olsa zorlaması nedeniyle denize girdim bikiniyle :a36::a03:
lisede, üniversitede kimse de yönlendirmedi beni hiçbir şeye, ateist arkadaşım da vardı, cemaat üyesi de
3 sene önce çalışmaya başladığım şirkette başörtülü personel çalışabiliyor, isterseniz namaz kılmak için de mesai saatlerinde izin alabiliyorsunuz, hatta sizi çok acil arasalar ama ulaşamazlarsa, eğer namazda iseniz bir şey demiyorlar, ama eğer lavabodasanız orda bile sizi bulup çıkartıyorlar :a21:
neyse, ben yaklaşık 2 sene önce namaza başladım, aksatmamaya çalışıyorum, geçen ramazan da kuran okumayı öğrendim, şimdi yasinimi arapçadan okuyabiliyorum rahatça.
ne kadar uzattı diyeceksiniz, hakkınızı helal edin lütfen, ama içimdeki fırtınayı bir türlü dindiremiyorum.
dinimi öğrendikçe cahiliyetimin farkına vardım ve boşa geçirdiğim 26 sene için içim yanıyor, Allaha şükür bu günleri gördüm, farkına vardım bazı şeylerin, ya bunları anlamasaydım benim öbür dünyada halim ne olurdu diye düşünmekten uykularım kaçıyor :a36:
ben kapanmak istiyorum, bunu aileme de açtım, başta annem olmak üzere babam çok sert tepki verdiler, nişanlımın ailesi de kapalı, sen onlar için yapıyorsun dediler, annem "biz seni laik bir kız yetiştirdik, okuttuk, bunun için mi uğraştık, ben seni çok zor doğurdum, ölüyordum seni doğururken, sen böyle bir şeyi nasıl yaparsın, asla kabul etmiyorum, bu eve bone ya da eşarp giremez, bilseydim bunu yapacağını nişanlanmana izin vermezdim, hakkımı helal etmiyorum sana, benim ölümüme sebep olursun...." gibi ve daha çook şeyler söylendi bana son 3 ayda. Artık eve gelmekten hiç mutluluk duymuyorum, şimdi yazlığa gittiler, biraz rahatım, bu sefer de her gün telefonda üzülüyorum
nişanlımla bu konuyu sadece bir kere konuştuk, kapanmak bundan sonraki hayatımı da etkileyeceğinden müstekbal eşimle paylaştım, durumdan haberdar ettim, bana verdiği cevap özetle şu : " ben seni açık beğendim, böyle de kabul ettim, ama kapanırsan da asla karşı çıkmam, hatta çok memnun edesin beni..."
ben bi de evlenince işten ayrılacağım, sadece evimin hanımı olmak ve çocuklarımı hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek istiyorum, ailem buna da karşı çıkıyor, 4 yıllık üniversiteyi bitirdin, o kadar çalıştın didindin, şimdi elin parasına mı bakacaksın diye tepki gösteriyorlar
çook bunalıyorumm, bu yazıyı bile neredeyse 1 saatte yazdım ağlamaktan. forumda 100 sayfa var, yaklaşık yarısını okuyabildim, en kısa zamanda sizlerle durumumu paylaşmak için
bu akşam sabaha kadar uyku yok bana yine, yarın nişanlımla dışarı çıkarsak beni kapanmış olarak görecek inşallah.
ama aileme nasıl söyleyeceğim, annemin yaklaşık 2,5 senedir kan rahatsızlığı var, geçici felç geçirdi, ya benim kararım yüzünden hastalığı kansere dönerse üzüntüden ya da daha kötü bi şey olursa :A
hakkınızı helal etsin tekrar lütfen, çok uzun oldu, ama inanın bu yazdıklarım içimden geçenlerin milyonda biri bile etmez
hayırlı geceler
selamun aleyküm ablacım;nası güzel demişsin rabbim o hidayeti nasip ettimi önünde karşı koyabilecek hiç bir kuvvet olmuyor,bizler tüm benliğimizle sığındığımız zaman rabbimize veremeyeceği,ihsan edemeyeceği kudret yok,o herşeye kadirdir çok şükür.....benim ilk yaz ayım,karar verdiğimde bende durup düşündüm zorlanırmıyım diye,şimdide bana soroyorlar hiç mi sıkılmıyorsun diye,gerçekten ben örtümle pardesümle öle mutluyum ki insan derisinden,etinden sıkılırmı hiç,siz terlediğinizde derinizimi sıyırıp atmak istiyorsunuz diyorum,tabiki hayır nası bir saçmalık diyorlar bana,evet işte saçmalık değil zaten diyorum çünkü örtüm benim derim........
selmün aleyküm burcu kardeşim
maşallah ne güzel yazılar bunlar ne iyi etmişsin
çok güzel paylaşımlar gözlerim dolarak okudum gerçekten.
ellerine sağlık gerçekten ve o yazıların sahibi kardeşlerimizin de yüreklerine sağlık
iyiki paylaşmışlar ve iyiki sen tekrardan buluşturdun bizlerle
Allah celle celalüh senden ve kardeşlerimden razı olsun
selam ve dua ile
burcum çok güsel anlatmış kardeşlerimiz sennde emeğine güsel gönlüne sağlık tekrardan bizlerle paylaştığın için Rabbim binlerce kez razı olsun selam ve dua ile...
ve Aleykum selam erhan kardeşim beğenildiğine cok sevindim İnşallah devamıda gelecek Bu böyle bir etkinlik berat ablama sözümdü Rabbim ondan ve sizlerden razı olsun
berat ablamızın yazısını ilk okudugumda okadar etkilenmiştimki anlatamam etkilenmemekte mümkün değil berat ablamız nekadar guzel kelimelerle anlatmış Rabbim razı olsun ondan o yazıyı burda paylaşmasaydı haberimiz olmaycaktı böyle muhteşem bir yazıdan
bende diğer kardeşlerimize en guzel örneklerden biryle başladım
İnşallah onlarda feyz alırlar
Rabbim sendende razı olsun inan bu mesajlarınla daha bir teşvik ediyorsun bizleri yeni birşeyler yapmaya herzaman destekcimizsin Rabbimde senin herzaman yanında olsun hayırlı aksamlar
sabah sabah gözlerim doldu yine...
o sıkıntılı zamanlarımı hatırladım..sonra ki mutluluğumu..her mülk suresini dinlediğimde şükürler ediyorum....yetmiyor...ölene kadar da ..böyle devam edecek nasipse...
BURCU kardeşim...yazdıkların ne güzel..ben layık değilim ki bunlara...çok güzel bahsetmişsin...ALLAH c.c. Razı olsun bir kez değil bin kez senden...
o duyguları tekrar yaşattğin için...
şimdi buraya gelen kardeşlerimiz gibi bende böyleydim...
ilk mesajım tanışmak için değildi...sadece içimdekileri dökmekti...birden..tanınmadan...bilinmeden paylaşmaktı...ve paylaştım....
HERŞEY MÜLK SURESİ İLE BAŞLADI dedim....okuyan tüm o değerli kardeşlerim var ya her bir kelimeleri beni yüreklendirdi...Yüreğim büyüdükçe büyüdü...öyle bir elimden tutup kaldırdılar ki....şükür bu zamana dek düşmedim...ALLAH'ta c.c. düşürmesin..
Şimdi biz inşallah böyle olacağız ..
Seninle ve diğer kardeşlerimle ellerinden tutacağız..
Yürekleri öylesine büyüyecek ki...hiç bir nefis başa çıkamayacak onlarla...
Çok duygulandırdın beni...ne demeli bilmem...
O güzel Yüreğin hiç acı görmesin..
Rabbim ömrünü bereketli etsin,hayırlı Allah c.c. dostu insanlarla karşılaştırsın,hayırlı insan,hayırlı evlatlar nasip eylesin güzel kardeşim benim...
Hakkınızı helal edin kardeşlerim...Uzattım...
ALLAH'a c.c. emanet olun hepiniz
ve Aleykum Selam berat ablacım daha neler guzel şeyler yazılmayı hak ediyorsun bu kelimeler seni anlatmak istediklerimin onda biri .......
bu sitede hayran oldugum ve benim için çok özel yeri olan ablalarımdan birisin bu konunun devam etmesi bu kadae cok kişiye ulaşmamız sayende oldu ablacım ben biryerde pes etmiştim şeytanın bu konun ilgili günaha girdiğim hakkında vesvesini kalbime verdiği sıkıntıdan dolayı elim kolum bağlanmştı o sırada sizlere emanet etmiştim Sen başta olmak üzere Mavici abi Ayya Erhan kardeşimiz ve diğer kardeşlerimiz okadar guzel ilgilendinizki bu konu bugunlere gelebildi
Canım ablacım oguzel yureğinle herzaman destek oldun bizlere sana ne kadar teşekkur etsem nekadar dualar etsem azdır
Seni gercekten cok seviyorum Rabbim seni başımızdan hiç eksik etmesin
Rabbime o harika yüreğinle ne dualar ediyorsan hepsini kabul eylesin sitemize yazdıgın her harften sana binlerce kat sevap yazsın ....
Rabbim seni bu yolundan hiçbir zaman ayırmasın Rabbim en guzel makamlarına cıkarsın seni ablacım
Selam ve dua ile
değerli kardeşim selamun aleyküm.....değişen bir şey yok nedemek ;bunu demesi bile annenin büyük bir gelişme,evet benimde ilk eşerbımı bana karşı çıkan,kapanırsan kızım deilsin diyen bunu evimde yapamzsın diyen annecim aldı ona nasip oldu.ben inanıyorum ki annende yumuşayacak,ah neolur üzülmeden kırılmadan engeller çıkmadan güzel isteklerimizi yapabilsek ama olmuyor,inşlh gideceğin o mecliste seni örtünle görürler,hakkında hayırlısı kardeşim ALLAHA EMANET OL......
desteğin için ALLAH RAZI OLSUN ABLACIM.ALLAHA EMANET OL....
BURCUM...
yapma ..beni daha da ağlatma...dualarımız dileklerimiz hep karşılıklı değerli kardeşim benim..Allah c.c. rızası için birbirimizi seviyor ve destekliyoruz.
Rabbim sizin gibi güzel gönüllerden bizleride mahrum bırakmasın.
Kardeşlik ,birlik ve beraberlik duygumuz hiç eksik olmasın inşallah.
canım benim..sağol..varol..
hep dualarımdasınız...inşallah gidebildiği yere kadar...Rabbim nasip ettiği sürece bu konulara devam edeceğim-iz.
Zaman gelip üzülsek te,kırılsakta,nefsin kötü emeline kapılsakta,bizlerden bir el gönüllere mutlaka ulaşacaktır...çünkü ALLAH c.c. rızası için çalışıyoruz.
Kardeşim..
Kardeşim..
Burcum....teşekkür ederim........................................................