Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
NİCE YAŞLARA İNŞ.

Bi kere iş açısından çok çok şanslısın.sakın bırakma işini.ben şu an öyle iş bulsam çok sevinirdim inan.kapalı olarak kabul edilmek zor bazı yerlerde.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
gül güzel kokar muhtesem bi yapıya sahiptir ama dikenleri vardır..
zor olan yol engebeli taşlı olur...
hamdolsun bu zorluga deyip tevekkül edelim inşa-ALLAH..
ben kapandıgımda neler yaşadım neler duydum ama şimdi o kadar iyiyim ki hamdolsun..
hamdolsun ki her gecen gün tesettürüme bişeyler ekliyorum ve taşlar yerine oturuyor..
sıkıntılar bizim için kardeşelrim..
rabbim yolunuzu feraha cıkrasın umarım dilerim ve isterim ki bi an önce farz görevinizi yerine getirisiniz bizide bu hayırlı olaya şahit tutarsınız..
inşa-ALLAH...

selam ve dua ile..

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Bi kere iş açısından çok çok şanslısın.sakın bırakma işini.ben şu an öyle iş bulsam çok sevinirdim inan.kapalı olarak kabul edilmek zor bazı yerlerde.

evet canım, biz de duyuyoruz, iş görüşmesi yaparken bile kapalı geldiysen ya öylesine görüşüyorlarmış ya da biz kapalı çalıştırmıyoruz diyorlarmış direkt

nişanlım bugün çok garipti, hem çok sevindi hem de ailemin baskı yapacağını bildiği için korkumdan yeniden açılırsam diye endişelendi. ama beni ilk gördüğündeki yüz ifadesini hayatımda unutmayacağım :a12:

ben sadece kocamın benden razı olduğu, hayırlı, saliha bir mümine olmak, hayırlı evlatlar yetiştirmek istiyorum, ben kendim ve ailem başta olmak üzere samimi olan tün müslümanların bu dünyada cenneti yaşamasını, öbür dünyada ise gerçek cennete girmesini istiyorum, hep bunun için dua ediyorum

allahım hepimize nasip etsin inşallah.

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
canlarım yazılanları tek tek okudum inanın hepsine ayrı ayrı cevap verecektim ama hastalıgımdan o gücü kendimde bulamıyorum kusuruma bakmayın olurmu
ceylanım cok cok ama cok sevindim beni okadar mutlu ettinki anlatamam Rabbime sen bir adım attın ya sen onun için çok şeyi geride bıraktın bu genc yaşta emin olki canım Rabbim sana 10 adım gelecek bak o dediğin zorluklar nasıl bir bir yok olacak olmadı mı bil ki Rabbim senin en hayırlısını istyordur ve o sınavı sunmustur sana senin dahafazla sevab kazanman için bitanem
Annen hakkını helal etmem diyormus Rabbim biliyorki kimin haklı oldugunu o karar verecek bu anne hakkıda olsun sen Mevşlam ugruna anneni karşına alıyorsun annen Rabbim herşeyin farkında canım hem bu tepkiler hep aynı anneler böyle derler ama evlatlarına inan sonlarına kadar haklarını helal ederler hiç uzulme bak göreceksin bu tepkiler gun gectikce azalacak şimdi alevli zamanı ooo hepimizin öyle olmadı neler söylediler ama bir bakmıssınki kararlı olunca sen onlarda tepkilerinden vazgececek
bunları yazmaya başlayınca ina elllerim ağrıyordu ama Rabbim gucunu verdi
Allahıma emanetimsin canım daha sonra yeniden devaö ederim

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
canlarım yazılanları tek tek okudum inanın hepsine ayrı ayrı cevap verecektim ama hastalıgımdan o gücü kendimde bulamıyorum kusuruma bakmayın olurmu
ceylanım cok cok ama cok sevindim beni okadar mutlu ettinki anlatamam Rabbime sen bir adım attın ya sen onun için çok şeyi geride bıraktın bu genc yaşta emin olki canım Rabbim sana 10 adım gelecek bak o dediğin zorluklar nasıl bir bir yok olacak olmadı mı bil ki Rabbim senin en hayırlısını istyordur ve o sınavı sunmustur sana senin dahafazla sevab kazanman için bitanem
Annen hakkını helal etmem diyormus Rabbim biliyorki kimin haklı oldugunu o karar verecek bu anne hakkıda olsun sen Mevşlam ugruna anneni karşına alıyorsun annen Rabbim herşeyin farkında canım hem bu tepkiler hep aynı anneler böyle derler ama evlatlarına inan sonlarına kadar haklarını helal ederler hiç uzulme bak göreceksin bu tepkiler gun gectikce azalacak şimdi alevli zamanı ooo hepimizin öyle olmadı neler söylediler ama bir bakmıssınki kararlı olunca sen onlarda tepkilerinden vazgececek

desteğin için allah razı olsun, çooook geçmiş olsun, en kısa zamanda rabbim şifanı verir inşallah, iyileşince uzun uzun konuşuruz inşallah

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı
annem hakkımı helal etmem diyor ama :(

selamun aleyküm değerli kardeşim....annem hakkını bana helal etmez demişsin ya çok üzüldüm....aynı anne konusunu bende yaşıyordum,herkezi aşmıştım tek sorun annemdi,dün beni gördü tesadüfen...bir türbanıma baktı bir bana....nereden çıktı bu nezaman yaptın dedi,dün dedim.iyi bakalım hayırlısı dedi....oturdu konuştuk sanki o esip gürleyen kadın gitmişti gayet sakindi kabullenmesi gerektiğini anlamıştı......ve kardeşim mevlam nelere kadirki hamdolsun dün annemle çarşıya gittik aslında sebze alacaktım ama bir baktım o bana eşarp bakıyor,bir yandanda hayıflanıyor zaten hep yaşından büyük görünmeye hevesliydin alalım sana şöle cicili şeylerde onları tak dedi tabi gene de ortak bir kararda birleştik ve bir sürü eşarbım oldu:))))nese kardeşim çok uzattım hakkını helal et yani bunlarda oluyor bak hakkını değil helal etmek canını verir annelerimiz bizler için......senin annende yumuşayacak bak görürsün kardeşim dualarım seninle......aklıma burcu kardeşimin sözleri geldi sabret bak annenle eşarplar bile bakacaksınız demişti haklıymış......

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı

sevgili burcu kardeşim selamun aleyküm.....rabbim acil şifalar versin böle seni hasta olarak duyduğumdan beri inan çok üzülüyorum bu sabah namazında da tüm hastalarımıza şifa dertlilerimize deva istedim inşlh rabbim senide tez zamanda sıhhatine kavuşturur....ALLAHA EMANET OL,KENDİNE DİKKAT ET OLURMU SAĞLIĞINA KAVUŞ Kİ BURADA YARDIM BEKLYEN KARDEŞLERİMİZ SENDEN BİLGİLERİNDEN MAHRUM KALMASIN.....

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm değerli kardeşim....annem hakkını bana helal etmez demişsin ya çok üzüldüm....aynı anne konusunu bende yaşıyordum,herkezi aşmıştım tek sorun annemdi,dün beni gördü tesadüfen...bir türbanıma baktı bir bana....nereden çıktı bu nezaman yaptın dedi,dün dedim.iyi bakalım hayırlısı dedi....oturdu konuştuk sanki o esip gürleyen kadın gitmişti gayet sakindi kabullenmesi gerektiğini anlamıştı......ve kardeşim mevlam nelere kadirki hamdolsun dün annemle çarşıya gittik aslında sebze alacaktım ama bir baktım o bana eşarp bakıyor,bir yandanda hayıflanıyor zaten hep yaşından büyük görünmeye hevesliydin alalım sana şöle cicili şeylerde onları tak dedi tabi gene de ortak bir kararda birleştik ve bir sürü eşarbım oldu:))))nese kardeşim çok uzattım hakkını helal et yani bunlarda oluyor bak hakkını değil helal etmek canını verir annelerimiz bizler için......senin annende yumuşayacak bak görürsün kardeşim dualarım seninle......aklıma burcu kardeşimin sözleri geldi sabret bak annenle eşarplar bile bakacaksınız demişti haklıymış......
canım cok sevindim inan dedğin gibi anneler evlatlarından vazgecermi bir esarp için hem onlar gecmek istese bile Allahu teala geçirirmi anneni nasıl uyarmıstı rüyasında :) dahada herşey guzel olacak hatta annen senden birşeyleri görerek yapmaya başlayacak aynı benim annem gibi şimdi namaza başlamayı düşünüyor İnşallah oda başlayacakcok skur babamla namaz yarışı yapıyoruz kim kimden önce duracak namaza ve şirin tepkilerle onu namaza daha cok ısındırdım canım İnaşşalah sende bunları yaşarsın ...

sevgili burcu kardeşim selamun aleyküm.....rabbim acil şifalar versin böle seni hasta olarak duyduğumdan beri inan çok üzülüyorum bu sabah namazında da tüm hastalarımıza şifa dertlilerimize deva istedim inşlh rabbim senide tez zamanda sıhhatine kavuşturur....ALLAHA EMANET OL,KENDİNE DİKKAT ET OLURMU SAĞLIĞINA KAVUŞ Kİ BURADA YARDIM BEKLYEN KARDEŞLERİMİZ SENDEN BİLGİLERİNDEN MAHRUM KALMASIN.....
aleykum selam canım amin İnşallah gececek bugun virusun etkisi azaldı sadece yuksek ateş ve cok halsizliğim var parmaklarım bileokadar halszik, bu yazıyı yazarken zorlanıyorum
canım uzulmene kıyamam senin uzulme lutfen İnşallah bu hastalık neki Rabbim dermansız hastalık vermesin amin canım oguzel duaların için
ne mutlu bana sizlere bir kum tanesi kadar faydam olduysa Rabbime binlerce şükür ama hepsi sizlerin eseri sizlerin oguzel yurekleri çağlayıp burayı bulup yardım istediğiniz için bizler yardım edebiliyoruz Rabbim szlerden razı olsun canım
hayırlı aksamlar

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
Bunları okudukça cesaretim dahada artıyor allah hepinizden razı olsun.allah tüm zorluklara gögüs gerebilmeyi nasip etsin inş.allaha emanet

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
evet canım, biz de duyuyoruz, iş görüşmesi yaparken bile kapalı geldiysen ya öylesine görüşüyorlarmış ya da biz kapalı çalıştırmıyoruz diyorlarmış direkt

nişanlım bugün çok garipti, hem çok sevindi hem de ailemin baskı yapacağını bildiği için korkumdan yeniden açılırsam diye endişelendi. Ama beni ilk gördüğündeki yüz ifadesini hayatımda unutmayacağım :a12:

Ben sadece kocamın benden razı olduğu, hayırlı, saliha bir mümine olmak, hayırlı evlatlar yetiştirmek istiyorum, ben kendim ve ailem başta olmak üzere samimi olan tün müslümanların bu dünyada cenneti yaşamasını, öbür dünyada ise gerçek cennete girmesini istiyorum, hep bunun için dua ediyorum

allahım hepimize nasip etsin inşallah.

:) ben o huzuru bir kere yaşadım.bir keresinde denemek için başımı kapamıştım arkadaşımın evinde ve erkek arkadaşım çok sevinmişti o gün beni gördüğünde.allaha emanet

berat05

Yönetici
Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatuhu

Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatuhu

hayırlı akşamlar herkese,

ben bugüne kadar her konuda ailemden çekindiğim için hiç bir zaman istediğim şeyleri yapamadım. ama namaz kılmaya kendi kendime başladım, başta çok şaşırdılar ve kabul etmek zorunda kaldılar. ama söz konusu tesettür olunca dünyayı başıma yıkıyorlar, benim de nişanlımın ailesi kapalı, benim ailemden - her konuda - çok farklılar, şimdi yaptığım her şeyi sanki nişanlımın ailesi için yapıyormuşum gibi davranıyorlar. benim şimdiki tek şansım evde olmamaları, 1 hafta sonra gelirler herhalde. bugün dışarı kapalı olarak çıktım, bugün benim 2. doğum günüm. nişanlım çok şaşırdı, bütün gün bi şey de diyemedi, mutluluktan gözleri güldü bütün gün. yarın abimleri arayıp kararımı bildireceğim, abim her zaman destekler beni her konuda. daha önce bahsetmiştim, senin karar vereceğin bi şey, sen nasıl istersen öyle olsun demişti.
yarın annemlerle telefonla konuşup söyleyeceğim de onlara, pazartesi de işe türbanımla gideceğim.

herhalde annemler duyar duymaz istanbula dönerler, zor günler beni bekliyor :(

Değerli kardeşim...

Sizi tebrik ediyorum....Allah C.C. yolumuzu Hak yolundan ayırmasın

Aslında bizler kapanmakla çok büyük bir iş yapmış olmuyoruz.Bizim Savaşımız ailelerimizle,arkadaşlarımızla...

Bizleri seven....kişilerle....
Bizleri nasıl ve ne derece seviyorlarsa öylece kabul edecekler...
Siz sadece görevinizi yapın...ALLAH Celle Celaluhu yardımcınız olacaktır...
O konuşan insanlar birşey diyemeyeceklerdir
İki laf etmekten öte gidemeyeceklerdir
Çünkü yolumuz nurlu yol...

Anneniz hakkını helal etmez mi???

Ben bir anneyim..Allah C.C. muhafaza buyursun evlatlarımızı..kötü de olsa hakkı helal etmemezlik yapmazlar..sadece bu korkutmak için söylenir...ki...istemediğini yapmasınlar diye..

Artı bir durumda ve en önemlisi ALLAH C.C. emirlerinin karşısında Annelerin diyebileceği bir hak söz konusu olabilir mi?

Kapanmak mı?
ANNE HELALLİĞİ Mİ???

Yani korkmayınız..Kapandınız diye hakkını helal etmez diye birşey olmaz
Siz onun canısınız..Ondan bir parça...Onun karşısına oturup hissettiklerini anlatın.Ve istemesende ben böyle yaşamaya devam edeceğim deyin.Ben yine aynı senin kızınım..ALLAH C.C. rızasını gözetiyorum..deyin.

Güzel bir sohbetle bunu anlatacağınıza eminim.karşısınızdaki anneniz inanıyorum ki..er yada geç desteğini verecektir Çünkü Rabbimin karşısında kimse duramaz

Selam ve dua ile İnşallah güzel haberlerini bekliyoruz

berat05

Yönetici
Mir-Erhan "Asıl önemli olan da dediğiniz gibi bilinçli isteyerek bilerek bu örtüyü taşımak....
işte burdaki kardeşlerimizinde benimde hepimizin dileği ve mücadelesi
o sancağı başınızda dalgalandırırken örnek olabilmek...
meleklerin gülümseyerek bakabileceği temsiller olmak..
şuurlu müslümanlar olabilmemiz için hep savunduğum bir şey var
imanı beslemek besledikmi ölüm pahasına bugün bize düşüyorsa bu tebliğ bu örnek olabilme mücadelesi hakkıyla yapacağız...

Rabbimiz bizleri yanlış kararlar vermekten emin kılsın
bilinçli olanlardan eylesin amin..."

Allah C.C. sizdende razı olsun değerli kardeşim

Desteğiniz bizler güç veriyor..Allah C.C. mükafatınızın karşılığını kat kat versin inşallah

HEP DESTEK TAM DESTEK

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyküm hayırlı sabahlar arkadaşlar herkesin tek derdi anneler galiba :) düşünüce çok mantıksız geliyo seni eve almam biz seni laik yetiştirdik falan nerde kaldı insanların özgür iradesi yıllar geçsede örtümüzle ilgili çokk laflar sölenicek gerek ailenden gerekse çevrenden bu kaçınılmaz birşey kapanmama 5 ay olmasına rağmen evde saçım açıktı kıyafet deniodum anneme gösterdim nasıl oldum diye dediği şey saçların çok güzel olmuş bi foğtorafını çekim böyle falan filan hla gönülden kapanmamaı istemediğini anlayabiliorum açılsam dünden razı yani:) bende aNNE SEN NEYAPARSAN YAP KAFAMI DOLDURMAYA ÇALIŞSANDA BEN HALİMDEN MEMNUNUM DEDİM BİRAZ KIRDIM GALİBA AMA SÖLETTİRMEK ZORUNDA KALDI ARTIK yani böyle şeylere alışıcaz artık ve benide erkek arkadaşımdan dolayı kapandığımı sanıyo herkes ve buyüzden neden kapandın deyince herkese teker teker açıklama yapmak zorunda kalıorum kii böle düşünmesinler die ve biliorum kii oyüzden kapandığımı düşünüyolar hala ama iyi ki diorum belki bi çok şeyiden vazgecmek zorunda kaldım ama başörtüme değer .:) inşallah kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlarımız bu site vesilesiyle kapanırlar selam ve dua ile..

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm...hayırlı sabahlar bütün kardeşlerime...

yorumlarıyla gönlünden kopan desteklerini esrgemeyen kardeşlerim Allah celle celalüh her iki cihanda sizlere rızası ve merhametiyle muamele etsin inşallah..

burcu kardeşim çok çok geçmiş olsun dualarla şifa diliyoruz Rabbmizden senin için..
inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun ve gerçekten kardeşlerimizin sana ihtiyaçları var...

berat kardeşim Allah celle celalüh sizden razı olsun...gerçekten yorumlarınız o kadar güzel ve cesaret verici ki maşallh diyorum....

sıkıntılarımız var evet kederlerle boğuşuyoruz ama herşey Rabbimizden dir bunu biliyoruz hamd olsun...

iki cihan güneşi Rahmet peygamberi en ne sevgilinin en sevgilisi efendimiz bir hadisi şerifinde diyorr ki :

..''kulun günahları çoğalıp bunlara kefaret olacak amelide bulunmadığı zaman, Allah ü Teala günahlarına kefaret olması için hüzün ve keder verir..(Ahmet bin Hanbel)..''

demek ayağımıza bir diken dahi batsa bu bizim günahlarımıza kefarettir bunun bilinciyle hareket ettiğimiz sürece hiç bir şey hiç bir sıkıntı hiç bir engel bizleri yıldırmayacaktır
aksine kendimize deriz ki Bak YÜCE RABBİM beni biliyor ki bana bu sıkıntıları veriyor...
ya unutsaydı bizi ya hidayetine erenlerin yolunu göstermeseydi...
demek ne kadar hamd şükür etsek azdır...

mir_erhan

Moderator

esselamün aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatüh..

evet kardeşim anne bu..anne denildiği zaman durur insan yerinde
durur insan orada düşünmek zorunda kalıyor...

ama BERAT kardeşimizin dediği gibi ;
RABBİMİN rızası mı ANNEMİN rızası mı ???
yaratan RaBbim..peki annem...

Asrı saadet ve sadık sahabelerin hayatını okuduğumuzda..
uhud da bedir de evlat babaya karşı kılıç kuşanmıştır

Yine Efendimizin bir Hadisi Şerifi ;
...'Vallahi beni Anne ve Babanızdan daha üstün bir sevgiyle sevmediğiniz müddetçe iman etmiş olamazsınız.....

bu ne kadar açıklayıcı değil mi...bende dün bu hadisi okuyunca ürperdim...
anne bu nasıl geçerim...
önce iyi bir iman kuvetlendirilmiş beslenmiş güzel bir iman..

hepimiz Musab Bin umeyr i biliriz..(allah ondan razı olsun)
islamın ilk öğretmeni ...Efendimizden sonra ilk Tebliğci...
medineye onu görevlendirip gönderince efendimiz aslında farkındaydı ne zor bir görev...
ama Allah yolunda zor diye birşey asla yok...
Efendimize Anam Babam sana feda olsun demişler onlar...

Musab bin ümeyrin tebliği hepimize örenktir...
onun karşısına silahını kuşanıp öldürmeye gelenlerin hepsi iman etmiş bir şekilde geri giderdi...
demek tebliğ etmek ifade etmek çok önemli..

sizde dua edin önce Allah celle celalüh size yardım edecektir..
ve annenizin karşısına geçin yılmayın defalarca kararlı olduğunuzu söyleyin ve ona anlatın onu yüreğini yumuştın bu konu
inanın Allah Yardım edecektir..çünkü bu Allah içindir...
ve Zamanda daralıyor korku ve ümidinizi yitirmeyin...

hakkınızı helal edin uzattım..
selam ve dua ile

katrenur

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar ben burada son birkaç şey söylemek istiyorum .Bu vadide rüzgar sert esiyor .Dikenler daha bir acıtıyor .Sen sen ol köklerini daha derine at .Ben Fadime şahinderin hortladığı dönemde başımı kapatıp bütün şimşekleri üzerine çeken birisiyim .Unutamadığım birkaç şeyi sizlerle paylaşayım.Kendi öz kardeşim benimle yan yana yolda yürümek istemezdi .Rabbime şükürler olsun ki şu an beş vakit namazında.Annem baş örtüsü konusunu dahi açtırmazdı .Üniversiteden aradığımda telefonu yüzüme kapatır yada babamı verirdi hiç konuşmazdı.Şu anda çok bilinçli olmasada kendisi kapalı vede beş vakit kılmasada namazını kılmaya çalışıyor.Dedem beş yıl oldu vefat edeli .Hala dilip tutupta ona dua edemem Bana söyledikleri içimde derin acı .Daha söyleyecek çok şey var ama yüreğim el vermiyor.Ben sadece dimdik ayakta durmamın sırrını vermek istiyorum.Açıkken derdim ki dört vakit namaz kılıyorum[sabah namazı hariç]beş vakit kılmaktan acizim nasıl başörtünün yükünü kaldırabilirim .Çocuk oyuncağı değil bu …Rabbim ne kadar geç yatsam da sabah ezanlarıyla uyandırır oldu.Yeteri kadar İslami bilgim yok dedim Durmadan okudum .En fazlada PEYGAMBER Efendimizin hayatı dünyama şekil verdi .Kitabın her satırında ağladığımı bilirim.Bu arada şeytanda boş durmaz. Bunu yazmak istemezdim ama Rabbimin varlığını sorgulatırdı .Ya Allah yoksa cennet ,cehennem,yoksa bu kadar eziyet şu sıcakta.Bu dönem bende birkaç ay sürdü .Daha fazla düşünmemeye ve icraata geçmeye karar verdim .ve yaptım .Daha önceki yazımda söylediğim gibi 10 yıldır kapalıyım .Bu kararımdan bir gün dahi pişman olmadım .Siz siz olun kendinizi iyi yetiştirin [İslami anlamda]Şuurlu bir Müslüman olun .

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar ben burada son birkaç şey söylemek istiyorum .bu vadide rüzgar sert esiyor .dikenler daha bir acıtıyor .sen sen ol köklerini daha derine at .ben fadime şahinderin hortladığı dönemde başımı kapatıp bütün şimşekleri üzerine çeken birisiyim .unutamadığım birkaç şeyi sizlerle paylaşayım.kendi öz kardeşim benimle yan yana yolda yürümek istemezdi .rabbime şükürler olsun ki şu an beş vakit namazında.annem baş örtüsü konusunu dahi açtırmazdı .üniversiteden aradığımda telefonu yüzüme kapatır yada babamı verirdi hiç konuşmazdı.şu anda çok bilinçli olmasada kendisi kapalı vede beş vakit kılmasada namazını kılmaya çalışıyor.dedem beş yıl oldu vefat edeli .hala dilip tutupta ona dua edemem bana söyledikleri içimde derin acı .daha söyleyecek çok şey var ama yüreğim el vermiyor.ben sadece dimdik ayakta durmamın sırrını vermek istiyorum.açıkken derdim ki dört vakit namaz kılıyorum[sabah namazı hariç]beş vakit kılmaktan acizim nasıl başörtünün yükünü kaldırabilirim .çocuk oyuncağı değil bu …rabbim ne kadar geç yatsam da sabah ezanlarıyla uyandırır oldu.yeteri kadar islami bilgim yok dedim durmadan okudum .en fazlada peygamber efendimizin hayatı dünyama şekil verdi .kitabın her satırında ağladığımı bilirim.bu arada şeytanda boş durmaz. Bunu yazmak istemezdim ama rabbimin varlığını sorgulatırdı .ya allah yoksa cennet ,cehennem,yoksa bu kadar eziyet şu sıcakta.bu dönem bende birkaç ay sürdü .daha fazla düşünmemeye ve icraata geçmeye karar verdim .ve yaptım .daha önceki yazımda söylediğim gibi 10 yıldır kapalıyım .bu kararımdan bir gün dahi pişman olmadım .siz siz olun kendinizi iyi yetiştirin [islami anlamda]şuurlu bir müslüman olun .

amin cnm hepimize iyi müslüman olmayı nasip etsin allah inş.tabi zorluklar oluyor.insanın kendi öz kardeşi bunu yaparsa çok canı yanar hele annesi:( seni çok iyi anlıyorum.kısmende olsa bunları yaşıyorum.kapalı değilim ama giyinmeme dikkat ettiğim için hep eleştiriliyorm acıyorlar bana inanki.ben acınacak durumda değilimki:( kuranda yazanları,allahın emrini yerine getirmek sanki suçmuş gibi davranıyorlar:( çok üzülüyorum ama kendime değil etrafımdaki insanlara birazcık gözlerini açıp baksalar bu evrende herşeyin o.ondan başka ilah yoktur.onun rızası olmadan tek birşey yapmadan bu dünyadan gitmeyi herkese nasip etsin amin.allaha emanet olun...

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyküm hayırlı sabahlar arkadaşlar herkesin tek derdi anneler galiba :) düşünüce çok mantıksız geliyo seni eve almam biz seni laik yetiştirdik falan nerde kaldı insanların özgür iradesi yıllar geçsede örtümüzle ilgili çokk laflar sölenicek gerek ailenden gerekse çevrenden bu kaçınılmaz birşey kapanmama 5 ay olmasına rağmen evde saçım açıktı kıyafet deniodum anneme gösterdim nasıl oldum diye dediği şey saçların çok güzel olmuş bi foğtorafını çekim böyle falan filan hla gönülden kapanmamaı istemediğini anlayabiliorum açılsam dünden razı yani:) bende aNNE SEN NEYAPARSAN YAP KAFAMI DOLDURMAYA ÇALIŞSANDA BEN HALİMDEN MEMNUNUM DEDİM BİRAZ KIRDIM GALİBA AMA SÖLETTİRMEK ZORUNDA KALDI ARTIK yani böyle şeylere alışıcaz artık ve benide erkek arkadaşımdan dolayı kapandığımı sanıyo herkes ve buyüzden neden kapandın deyince herkese teker teker açıklama yapmak zorunda kalıorum kii böle düşünmesinler die ve biliorum kii oyüzden kapandığımı düşünüyolar hala ama iyi ki diorum belki bi çok şeyiden vazgecmek zorunda kaldım ama başörtüme değer .:) inşallah kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlarımız bu site vesilesiyle kapanırlar selam ve dua ile..[
EMİN OL KAT KAT DEĞER CNM.KİMSEYİ DİNLEMEMEK GEREKİYOR AMA ANNE İŞTE NAPARSIN OLMUYOR Bİ YERDE.HEP İÇİNE ATIYORSUN ÇOĞU ŞEYİ.BU YOLDA USANMAMAYA KARAR VERDİM BENDE.KARARIMDAN EMİN OLURSAM HERŞEY YOLUNA GİRİCEK İNANIYORUM.İNŞ ÇOK İSTİYORUM HERKESE NASİP ETSİN.ALLAHA EMANET OL.

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm arkadaşlar;bende kapanalı daha 4 gün oluyor,daha çok yeniyim anlayacağınız,başörtümü bile doğru düzgün iğnelemeyi bilemiyorum,nasıl uyumlu olunur ne neile takılır yavaş yavaş öğreneceğim inşlah.....ama tek bir gerçek var,herşey yalanmış arkadaşlar,sanki düzmece bir oyunun içinde yönlendirilen kuklalarmışız gibi geliyor şimdi bana.hayatımın en güzel kararlarından birini verdim kimseyi dinlemedim zorlandım ama yılmadım,annem bile yumuşadı.keşke baştan anlayabilseymişiz kaybedecek beş dakikamızın dahi olmadığını,şu yalan dünyada yanımıza kar kalabilecek güzel ameller işlemeyi keşke çok öncelerden yapsaymışım....türbanımı seviyorum,o benim şerefim,benim dinimin kimliğimin simgesi,rabbimin kadınlarımıza sunduğu bir armağan.ne mutlu bana ki başörtüm var.HAYDİ ARKADAŞLAR KAPANMAK İSTEYİPTA KAPANAMAYANLAR;ARTIK GÜZEL DUYGULARIMIZI SEVİNÇLAERİMİZİ PAYLAŞALIM....ZORLUKLAR TABİKİ OLACAK AMA SENİ YARATAN RABBİN İÇİN BUNLARI AŞMAN ÇOK MU ZOR! MADEM İSTİYORSNUZ,BEKLEMEK NEDEN ÖLEYSE.....RABBİM YARDIMCINIZ OLSUN,TÜM KAPANMAK İSTEYEN GÜZEL KARDEŞLERİM DUALARIM SİZLERLE İNANIN ENAZ SİZİN KADAR BENDE İSTİYORUM.....ALLAHA EMANET OLUN.....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt