Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

huzur arıyorum

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm

Selamun aleyküm

hayırlı akşamlar herkese, ismim ceylan

yeni üye oldum siteye, internette başörtüsü nasıl bağlanır diye ararken karşılaştım sizlerle.

26 yaşındayım, çalışıyorum, nişanlıyım, Allah izin verirse bu sene evleneceğiz.

genç kızlığımdan beri hiç bir zaman çok açık dolaşmadım, çok sıcak günlerde bile daima pantolon ve tişört (askılı değil) giyiyordum, yazlığa gidersek o da ailemin küçüklükten beri yönlendirmesi ve büyüyünce de yumuşak da olsa zorlaması nedeniyle denize girdim bikiniyle :a36::a03:

lisede, üniversitede kimse de yönlendirmedi beni hiçbir şeye, ateist arkadaşım da vardı, cemaat üyesi de

3 sene önce çalışmaya başladığım şirkette başörtülü personel çalışabiliyor, isterseniz namaz kılmak için de mesai saatlerinde izin alabiliyorsunuz, hatta sizi çok acil arasalar ama ulaşamazlarsa, eğer namazda iseniz bir şey demiyorlar, ama eğer lavabodasanız orda bile sizi bulup çıkartıyorlar :a21:

neyse, ben yaklaşık 2 sene önce namaza başladım, aksatmamaya çalışıyorum, geçen ramazan da kuran okumayı öğrendim, şimdi yasinimi arapçadan okuyabiliyorum rahatça.

ne kadar uzattı diyeceksiniz, hakkınızı helal edin lütfen, ama içimdeki fırtınayı bir türlü dindiremiyorum.

dinimi öğrendikçe cahiliyetimin farkına vardım ve boşa geçirdiğim 26 sene için içim yanıyor, Allaha şükür bu günleri gördüm, farkına vardım bazı şeylerin, ya bunları anlamasaydım benim öbür dünyada halim ne olurdu diye düşünmekten uykularım kaçıyor :a36:

ben kapanmak istiyorum, bunu aileme de açtım, başta annem olmak üzere babam çok sert tepki verdiler, nişanlımın ailesi de kapalı, sen onlar için yapıyorsun dediler, annem "biz seni laik bir kız yetiştirdik, okuttuk, bunun için mi uğraştık, ben seni çok zor doğurdum, ölüyordum seni doğururken, sen böyle bir şeyi nasıl yaparsın, asla kabul etmiyorum, bu eve bone ya da eşarp giremez, bilseydim bunu yapacağını nişanlanmana izin vermezdim, hakkımı helal etmiyorum sana, benim ölümüme sebep olursun...." gibi ve daha çook şeyler söylendi bana son 3 ayda. Artık eve gelmekten hiç mutluluk duymuyorum, şimdi yazlığa gittiler, biraz rahatım, bu sefer de her gün telefonda üzülüyorum

nişanlımla bu konuyu sadece bir kere konuştuk, kapanmak bundan sonraki hayatımı da etkileyeceğinden müstekbal eşimle paylaştım, durumdan haberdar ettim, bana verdiği cevap özetle şu : " ben seni açık beğendim, böyle de kabul ettim, ama kapanırsan da asla karşı çıkmam, hatta çok memnun edesin beni..."

ben bi de evlenince işten ayrılacağım, sadece evimin hanımı olmak ve çocuklarımı hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek istiyorum, ailem buna da karşı çıkıyor, 4 yıllık üniversiteyi bitirdin, o kadar çalıştın didindin, şimdi elin parasına mı bakacaksın diye tepki gösteriyorlar

çook bunalıyorumm, bu yazıyı bile neredeyse 1 saatte yazdım ağlamaktan. forumda 100 sayfa var, yaklaşık yarısını okuyabildim, en kısa zamanda sizlerle durumumu paylaşmak için

bu akşam sabaha kadar uyku yok bana yine, yarın nişanlımla dışarı çıkarsak beni kapanmış olarak görecek inşallah.

ama aileme nasıl söyleyeceğim, annemin yaklaşık 2,5 senedir kan rahatsızlığı var, geçici felç geçirdi, ya benim kararım yüzünden hastalığı kansere dönerse üzüntüden ya da daha kötü bi şey olursa :A

hakkınızı helal etsin tekrar lütfen, çok uzun oldu, ama inanın bu yazdıklarım içimden geçenlerin milyonda biri bile etmez

hayırlı geceler

Sevgili din kardeşim,her yeni üyede kendimi buluyorum,inşallah benimde içimde bulunduğum durum gibi biraz zorlu olacak ama olacak inş.çünkü Rabbim KENDİ sine giden yolun asla yarısında koymaz bizi!bu ümidimizi hiç kaybetmeyelim ben bu ümitle yaşıyorum ve O günü sabırsızlıkla bekliyorum,hepimizin ALLAH yardımcısı olsun.AMN.

huzur arıyorum

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm

Selamun aleyküm

Ben 10 yıldır kapalıyım.Neler yaşadığımı nelerden vazgeçmek zorunda kaldığımı sizlere nasıl anlatsam bilemiyorum.Üniversitenin 2. sınıfında ailemin ve hatta sülalemin bütün karşı olmalarına rağmen evime başörtümle geldim o andan itibaren bir adım dahi geri atmadım hep dik durmaya çalıştım darlandığım sıkıldığım zamanlarda hep aklıma RESULÜM geldi.Benim Rabbimin yolunda çektiğim ne ki diyerek kendime teselli verdim .Nefsime sürekli ölüm haktır derdim. Üniversite bitti başımı açıp öğretmenlik yapmak istemedim .Öylede yaptım ne aptallığım kaldı ne deliliğim .Daha yazacak çok şeyim var ama bu kadar yeter sanırım .[Evlenmek vadiyle bana talip olanlara hiç konu olarak girmek istemiyorum.Onları RABBİME emanet ediyorum].Rabbime şükrolsun ki başörtüm konusunda bir gün dahi pişmanlık yaşamadım.Arkadaşlarıma şunu tavsiye ediyorum Namazlarınıza dikkat edin .Eğer namazlarınız sizi doğru yolda daim kılmıyorsa NAMAZLARINIZIN hakkını hakkıyla verin .RABBİME EMANET OLUN

Allah razı olsun.

huzur arıyorum

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm

Selamun aleyküm

selamun aleyküm huzur arayan kardeşim;ben o huzuru buldum inşlh sende bulursun öle kolaymışki;örtünü başına örtene kadarmış tereddütlerim diyeceksin hadi bir adım at kardeşim hadi bende sevineyim benim haberlerimi alan kardeşlerim gibi ALLAHA EMANET OLUN

Canım inş.sizin o en içten destekleriniz ve dualarınız sayende inş.en kısa zamanda.Allah razı olsun senden ve herkesten.

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
erhan kardeşim Rabbim razı olsun senden sen iyisinki öyle göruyorsun bizleri Rabbim ne duan varsa kabul eylesin bu konuyu nasıl daha geliştrebiliriz diye düşünüyoruz neler yapabiliriz nasıl daha cok şevkelndirebilirz arkadaşlarımızı diye berat ablaya birlikte ...sizlerinde fikirleriniz olursa bizimle paylaşırsanız cok seviniriz

dua sekeri

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim Allah şifa versin. Örtü konusunda üzülen kardeşlerimin de her gözyaşlarının sevap olduğuna inanıyorum. Rabbim onun yolunda olmak için ıztırap çekenleri elbette ki unutmaz. gerçekten zor bir karar sadece aileni deil belki toplumun çoğunu karşına alıyorsun. ama Allah için değmez mi?Efendimiz için değmez mi? ve çekeceğimiz sıkıntılar ölümle bitecek zaten. ve ölüm ne zaman gelir bilinmez. çok sıkıntı çekerim diye korkarsın bir bakmışsın. ölüm gelmiş ve seni dünyanın tüm sıkıntılarından kurtarıp almış rahatlatmış. ama gerçekten içten gelerek ve iyi düşünülerek yapılması gereken bir şey.İçimize sinmeden yaparsak sonra pişman oluruz. ve onun manevi ağırlığını taşıyamaz ve çıkartmak istersin. belki de çıkartırsın. o yüzden bol bol imanımızı kuvvetlendirmemiz lazım. ben de dahil. Rabbim nolu bizi kaydırma. Nolur bizi bırakma. Bizden vazgeçme!!! Birbirimize çok dua edelim kardeşlerim.

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Burcu ablacim Rabbim $ifa versin, çok geçmis olsun, Allah senden ve berat05 kardesimizden razi olsun, bu konuyu nasil gelistirebilmek için ugra$iyorsunuz, Allah c.c. razi olsun...

kapanamayan kardeslerime de Allah yardimcilari olsun,
davamizdan sakin vazgeçmeyin, Allah yolunda bir adim atin, O'nun rizasini gözetin,
Rabbim elbet bir kapi açar.
Rabbim yardimciniz olsun güzel kardeslerim...

Tesettürlüyüm çünkü :

-- ALLAH'ı hatırlamak ve hatırlatmak için..

-- Yaratılış gayemin gereği..

-- Özel olduğum için .. Özel hissettiğim için .. İnsanların gözünde değil Rabbimin nazarında özel olduğum için.. Kulluğumun gereği.. Rabbimin rızasını kazanmak için..

-- Tesettürlüyken daha rahat olduğum için.. Dışarıda kendimi en rahat hissedebileceğim giyim şekli olduğu için.. ALLAH rızası için.. Birtakım kötü gözlerden koruduğu için..

-- Tesettürlü bir insan dış görünüşüyle değil de kişiliği ve ahlakıyla davranışlarıyla, düşünceleriyle ön planda olduğu için..

-- Buna verilecek en iyi cevabım : İnancımın kanıtlarından biri TESETTÜRÜM..

-- İnanıyorum ; emri başım üstünde her varlığa sevgi duyuyorum.. her varlık O na çıkıyor.. O nu seviyorum..

-- Rabbim bize zinet değerinde bakıyor ve ben bu zineti en iyi şekilde muhafaza etmek istiyorum..

-- Kadınlık vasfıyla değil, insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum..

-- Ehli imana zarar vermek istemiyorum..

-- Tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum..

-- İSLAMı yaşamayı kolaylaştırıyor, hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor..

-- Bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum..

-- "KULUM" DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM..

-- Hürüm ben.. tesettürüm sayesinde namahremim, saygı duruşuna geçmek zorunda.. (öyle bir temsil etmeliyim ki, bu olmak zorunda)

-- HAKK böyle istiyor .. Hakk istedi mi, şek yok, şüphe yok, koşul yok,şart yok..

-- Cünkü hürüm ben.. Budur sebebi örtümü başımda taşırken gözlerimin ışıması.. Gurur addetmeyiniz..

-- DEĞERLİYİM!!

-- ALLAH'a İtaat Ediyorum

-- Çünkü ALLAH'a Teslim oldum.

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
katrenur´isimli üyeden Alıntı
Ben 10 yıldır kapalıyım.Neler yaşadığımı nelerden vazgeçmek zorunda kaldığımı sizlere nasıl anlatsam bilemiyorum.Üniversitenin 2. sınıfında ailemin ve hatta sülalemin bütün karşı olmalarına rağmen evime başörtümle geldim o andan itibaren bir adım dahi geri atmadım hep dik durmaya çalıştım darlandığım sıkıldığım zamanlarda hep aklıma RESULÜM geldi.Benim Rabbimin yolunda çektiğim ne ki diyerek kendime teselli verdim .Nefsime sürekli ölüm haktır derdim. Üniversite bitti başımı açıp öğretmenlik yapmak istemedim .Öylede yaptım ne aptallığım kaldı ne deliliğim .Daha yazacak çok şeyim var ama bu kadar yeter sanırım .[Evlenmek vadiyle bana talip olanlara hiç konu olarak girmek istemiyorum.Onları RABBİME emanet ediyorum].Rabbime şükrolsun ki başörtüm konusunda bir gün dahi pişmanlık yaşamadım.Arkadaşlarıma şunu tavsiye ediyorum Namazlarınıza dikkat edin .Eğer namazlarınız sizi doğru yolda daim kılmıyorsa NAMAZLARINIZIN hakkını hakkıyla verin .RABBİME EMANET OLUN
ALLAH RAZI OLSUN ABLA.HEPİNİZ SAOLUN YANLIZ DEĞİLİM ARTIK İNANIYORUM BUNA.ASLA VAZGEÇMEYECEĞİM BU KARARIMDAN VE Bİ ARKADAŞIM NAMAZLA İLGİLİ BİRŞEY YAZMIŞ HAK VERDİM AMA OLMUYOR İŞTE AİLE ÇOK ÖNEMLİ BEN HER SANİYE İSTİYORUM KAPANMAYI FAKAT OLMUYOR.ALLAHA EMANET OLUN.

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
O huzuru yaşayanlar o kadar şanslıki kıymetini bilin inanın.allaha emanet olun.

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
değerli kardeşim selamun aleyküm....bu istekleri duyunca çok huzur duyuyorum rabbim hepimize genç yaşta hidayet m yollarında alın terletmeyi nasip eylesin....bende üzülüyordum kardeşim,annem istemiyordu evlenmeden önce çok istedim ama izin vermedi,evlendim üç yıl geçti hep ertledim ama dün den beri çok mutluyum..biiliyormusun daha annem beni görmedi üzülmüyormuyum hayır...kararımdan dolyı çok mutluyum.ama babam geldi sabah bir bahane buldu beni gördü öptü sarıldı bişi demedi ama sevindi....inşlah rabbim bu isteğinizi kabul eder,burada çok fayda bulacaksınız ve eminim kararınızı bize müjdeleyeceksiniz....
İNŞ.ALLAHA EMANET OLUN.AMİN.

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
Böyle güzel insanlarda varmış hayatta.burada olduğum için sizleri tanıdığım için çok ama çok mutluyum.iyiki yanımdasınız destek oluyorsunuz çünkü ailemden bu konuda destek alamıyorum.konuyu açamıyorum bile korkumdan çünkü tepki verecekler biliyorum.erkek arkadaşımın ailesi kapalı olduğundan onun fikirlerimi değiştirdiğini falan düşünüyorlar bence çok saçma ama onlara göre doğru:( bu yüzden kapanamıyorum.sizce ne yapmalıyım?

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Böyle güzel insanlarda varmış hayatta.burada olduğum için sizleri tanıdığım için çok ama çok mutluyum.iyiki yanımdasınız destek oluyorsunuz çünkü ailemden bu konuda destek alamıyorum.konuyu açamıyorum bile korkumdan çünkü tepki verecekler biliyorum.erkek arkadaşımın ailesi kapalı olduğundan onun fikirlerimi değiştirdiğini falan düşünüyorlar bence çok saçma ama onlara göre doğru:( bu yüzden kapanamıyorum.sizce ne yapmalıyım?

Selamun aleyküm kardeşim.Aynı şeyleri 5 sene önce ben de yaşamıştım.
Benim de erkek arkadaşımdan sanıyorlardı.Rabbimin rızası kimsenin önünde değil.Ertelemeyin arkadaşlar.canım benim önüne engeller çıksa da yılma.benim de ailem istemiyordu zamanında.şimdi herşey değişti tabi Rabbimin izniyle.
kapanırken izin bile almadım.onları dinleseydim kapanamazdım..
Zaman geçiyor..Herşey boşş.. Gerçekten öyle.Kim Rabbimin rızasını gözetirse o kazanıcaktır.Sen kimseyi dinleme.Dinlenmesi gereken yapılması gereken tek bir şey var.Rabbimizin rızası emri bu.Rabbim yardımcın olsun.En yakın zamanda hayırlı haberlerini bekliorum.. Dualarımda olacaksın..

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı

hayırlı akşamlar herkese,

ben bugüne kadar her konuda ailemden çekindiğim için hiç bir zaman istediğim şeyleri yapamadım. ama namaz kılmaya kendi kendime başladım, başta çok şaşırdılar ve kabul etmek zorunda kaldılar. ama söz konusu tesettür olunca dünyayı başıma yıkıyorlar, benim de nişanlımın ailesi kapalı, benim ailemden - her konuda - çok farklılar, şimdi yaptığım her şeyi sanki nişanlımın ailesi için yapıyormuşum gibi davranıyorlar. benim şimdiki tek şansım evde olmamaları, 1 hafta sonra gelirler herhalde. bugün dışarı kapalı olarak çıktım, bugün benim 2. doğum günüm. nişanlım çok şaşırdı, bütün gün bi şey de diyemedi, mutluluktan gözleri güldü bütün gün. yarın abimleri arayıp kararımı bildireceğim, abim her zaman destekler beni her konuda. daha önce bahsetmiştim, senin karar vereceğin bi şey, sen nasıl istersen öyle olsun demişti.
yarın annemlerle telefonla konuşup söyleyeceğim de onlara, pazartesi de işe türbanımla gideceğim.

herhalde annemler duyar duymaz istanbula dönerler, zor günler beni bekliyor :(

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşim.Aynı şeyleri 5 sene önce ben de yaşamıştım.
Benim de erkek arkadaşımdan sanıyorlardı.Rabbimin rızası kimsenin önünde değil.Ertelemeyin arkadaşlar.canım benim önüne engeller çıksa da yılma.benim de ailem istemiyordu zamanında.şimdi herşey değişti tabi Rabbimin izniyle.
kapanırken izin bile almadım.onları dinleseydim kapanamazdım..
Zaman geçiyor..Herşey boşş.. Gerçekten öyle.Kim Rabbimin rızasını gözetirse o kazanıcaktır.Sen kimseyi dinleme.Dinlenmesi gereken yapılması gereken tek bir şey var.Rabbimizin rızası emri bu.Rabbim yardımcın olsun.En yakın zamanda hayırlı haberlerini bekliorum.. Dualarımda olacaksın..

annem hakkımı helal etmem diyor ama :(

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı

ben bugüne kadar her konuda ailemden çekindiğim için hiç bir zaman istediğim şeyleri yapamadım. ama namaz kılmaya kendi kendime başladım, başta çok şaşırdılar ve kabul etmek zorunda kaldılar. ama söz konusu tesettür olunca dünyayı başıma yıkıyorlar, benim de nişanlımın ailesi kapalı, benim ailemden - her konuda - çok farklılar, şimdi yaptığım her şeyi sanki nişanlımın ailesi için yapıyormuşum gibi davranıyorlar. benim şimdiki tek şansım evde olmamaları, 1 hafta sonra gelirler herhalde. bugün dışarı kapalı olarak çıktım, bugün benim 2. doğum günüm. nişanlım çok şaşırdı, bütün gün bi şey de diyemedi, mutluluktan gözleri güldü bütün gün. yarın abimleri arayıp kararımı bildireceğim, abim her zaman destekler beni her konuda. daha önce bahsetmiştim, senin karar vereceğin bi şey, sen nasıl istersen öyle olsun demişti.
yarın annemlerle telefonla konuşup söyleyeceğim de onlara, pazartesi de işe türbanımla gideceğim.
ALLAH YARDIMCIN OLSUN İNŞ.BENDE OKULUMU BIRAKIP AVUSTURYAYA GİTME FİKRİM VAR.ÇÜNKÜ BU OKULDA YAPAMIYORUM.DUA EDİN SİZDE DUALARIMDASINIZ.ALLAHA EMANET OLUN.

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
Of of şu anneler.aynı cnm benimde:( yani kapanmak istesem tepkili olurlar eminim o yüzden açamıyorum bi türlü.

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH YARDIMCIN OLSUN İNŞ.BENDE OKULUMU BIRAKIP AVUSTURYAYA GİTME FİKRİM VAR.ÇÜNKÜ BU OKULDA YAPAMIYORUM.DUA EDİN SİZDE DUALARIMDASINIZ.ALLAHA EMANET OLUN.

allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun,

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
Hakkını helal etmesi lazım asıl olurmu öyle şey.çok güzel bişey yapmışsın:(

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
Bak cnm önemli olan nişanlın kabul ediyormu sorun değil.hayatını ailenlemi geçireceksin nişanlınlamı?bence kafana takma.inş en kısa zamanda benimde dileğim olur.

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
çok zor işler bunlar.allah yardımcımız olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt