Bi kere iş açısından çok çok şanslısın.sakın bırakma işini.ben şu an öyle iş bulsam çok sevinirdim inan.kapalı olarak kabul edilmek zor bazı yerlerde.
canlarım yazılanları tek tek okudum inanın hepsine ayrı ayrı cevap verecektim ama hastalıgımdan o gücü kendimde bulamıyorum kusuruma bakmayın olurmu
ceylanım cok cok ama cok sevindim beni okadar mutlu ettinki anlatamam Rabbime sen bir adım attın ya sen onun için çok şeyi geride bıraktın bu genc yaşta emin olki canım Rabbim sana 10 adım gelecek bak o dediğin zorluklar nasıl bir bir yok olacak olmadı mı bil ki Rabbim senin en hayırlısını istyordur ve o sınavı sunmustur sana senin dahafazla sevab kazanman için bitanem
Annen hakkını helal etmem diyormus Rabbim biliyorki kimin haklı oldugunu o karar verecek bu anne hakkıda olsun sen Mevşlam ugruna anneni karşına alıyorsun annen Rabbim herşeyin farkında canım hem bu tepkiler hep aynı anneler böyle derler ama evlatlarına inan sonlarına kadar haklarını helal ederler hiç uzulme bak göreceksin bu tepkiler gun gectikce azalacak şimdi alevli zamanı ooo hepimizin öyle olmadı neler söylediler ama bir bakmıssınki kararlı olunca sen onlarda tepkilerinden vazgececek
bunları yazmaya başlayınca ina elllerim ağrıyordu ama Rabbim gucunu verdi
Allahıma emanetimsin canım daha sonra yeniden devaö ederim
annem hakkımı helal etmem diyor ama![]()
canlarım yazılanları tek tek okudum inanın hepsine ayrı ayrı cevap verecektim ama hastalıgımdan o gücü kendimde bulamıyorum kusuruma bakmayın olurmu
ceylanım cok cok ama cok sevindim beni okadar mutlu ettinki anlatamam Rabbime sen bir adım attın ya sen onun için çok şeyi geride bıraktın bu genc yaşta emin olki canım Rabbim sana 10 adım gelecek bak o dediğin zorluklar nasıl bir bir yok olacak olmadı mı bil ki Rabbim senin en hayırlısını istyordur ve o sınavı sunmustur sana senin dahafazla sevab kazanman için bitanem
Annen hakkını helal etmem diyormus Rabbim biliyorki kimin haklı oldugunu o karar verecek bu anne hakkıda olsun sen Mevşlam ugruna anneni karşına alıyorsun annen Rabbim herşeyin farkında canım hem bu tepkiler hep aynı anneler böyle derler ama evlatlarına inan sonlarına kadar haklarını helal ederler hiç uzulme bak göreceksin bu tepkiler gun gectikce azalacak şimdi alevli zamanı ooo hepimizin öyle olmadı neler söylediler ama bir bakmıssınki kararlı olunca sen onlarda tepkilerinden vazgececek
bunları yazmaya başlayınca ina elllerim ağrıyordu ama Rabbim gucunu verdi
Allahıma emanetimsin canım daha sonra yeniden devaö ederim
canım cok sevindim inan dedğin gibi anneler evlatlarından vazgecermi bir esarp için hem onlar gecmek istese bile Allahu teala geçirirmi anneni nasıl uyarmıstı rüyasındaselamun aleyküm değerli kardeşim....annem hakkını bana helal etmez demişsin ya çok üzüldüm....aynı anne konusunu bende yaşıyordum,herkezi aşmıştım tek sorun annemdi,dün beni gördü tesadüfen...bir türbanıma baktı bir bana....nereden çıktı bu nezaman yaptın dedi,dün dedim.iyi bakalım hayırlısı dedi....oturdu konuştuk sanki o esip gürleyen kadın gitmişti gayet sakindi kabullenmesi gerektiğini anlamıştı......ve kardeşim mevlam nelere kadirki hamdolsun dün annemle çarşıya gittik aslında sebze alacaktım ama bir baktım o bana eşarp bakıyor,bir yandanda hayıflanıyor zaten hep yaşından büyük görünmeye hevesliydin alalım sana şöle cicili şeylerde onları tak dedi tabi gene de ortak bir kararda birleştik ve bir sürü eşarbım oldu)))nese kardeşim çok uzattım hakkını helal et yani bunlarda oluyor bak hakkını değil helal etmek canını verir annelerimiz bizler için......senin annende yumuşayacak bak görürsün kardeşim dualarım seninle......aklıma burcu kardeşimin sözleri geldi sabret bak annenle eşarplar bile bakacaksınız demişti haklıymış......
aleykum selam canım amin İnşallah gececek bugun virusun etkisi azaldı sadece yuksek ateş ve cok halsizliğim var parmaklarım bileokadar halszik, bu yazıyı yazarken zorlanıyorumsevgili burcu kardeşim selamun aleyküm.....rabbim acil şifalar versin böle seni hasta olarak duyduğumdan beri inan çok üzülüyorum bu sabah namazında da tüm hastalarımıza şifa dertlilerimize deva istedim inşlh rabbim senide tez zamanda sıhhatine kavuşturur....ALLAHA EMANET OL,KENDİNE DİKKAT ET OLURMU SAĞLIĞINA KAVUŞ Kİ BURADA YARDIM BEKLYEN KARDEŞLERİMİZ SENDEN BİLGİLERİNDEN MAHRUM KALMASIN.....
evet canım, biz de duyuyoruz, iş görüşmesi yaparken bile kapalı geldiysen ya öylesine görüşüyorlarmış ya da biz kapalı çalıştırmıyoruz diyorlarmış direkt
nişanlım bugün çok garipti, hem çok sevindi hem de ailemin baskı yapacağını bildiği için korkumdan yeniden açılırsam diye endişelendi. Ama beni ilk gördüğündeki yüz ifadesini hayatımda unutmayacağım :a12:
Ben sadece kocamın benden razı olduğu, hayırlı, saliha bir mümine olmak, hayırlı evlatlar yetiştirmek istiyorum, ben kendim ve ailem başta olmak üzere samimi olan tün müslümanların bu dünyada cenneti yaşamasını, öbür dünyada ise gerçek cennete girmesini istiyorum, hep bunun için dua ediyorum
allahım hepimize nasip etsin inşallah.
hayırlı akşamlar herkese,
ben bugüne kadar her konuda ailemden çekindiğim için hiç bir zaman istediğim şeyleri yapamadım. ama namaz kılmaya kendi kendime başladım, başta çok şaşırdılar ve kabul etmek zorunda kaldılar. ama söz konusu tesettür olunca dünyayı başıma yıkıyorlar, benim de nişanlımın ailesi kapalı, benim ailemden - her konuda - çok farklılar, şimdi yaptığım her şeyi sanki nişanlımın ailesi için yapıyormuşum gibi davranıyorlar. benim şimdiki tek şansım evde olmamaları, 1 hafta sonra gelirler herhalde. bugün dışarı kapalı olarak çıktım, bugün benim 2. doğum günüm. nişanlım çok şaşırdı, bütün gün bi şey de diyemedi, mutluluktan gözleri güldü bütün gün. yarın abimleri arayıp kararımı bildireceğim, abim her zaman destekler beni her konuda. daha önce bahsetmiştim, senin karar vereceğin bi şey, sen nasıl istersen öyle olsun demişti.
yarın annemlerle telefonla konuşup söyleyeceğim de onlara, pazartesi de işe türbanımla gideceğim.
herhalde annemler duyar duymaz istanbula dönerler, zor günler beni bekliyor![]()
arkadaşlar ben burada son birkaç şey söylemek istiyorum .bu vadide rüzgar sert esiyor .dikenler daha bir acıtıyor .sen sen ol köklerini daha derine at .ben fadime şahinderin hortladığı dönemde başımı kapatıp bütün şimşekleri üzerine çeken birisiyim .unutamadığım birkaç şeyi sizlerle paylaşayım.kendi öz kardeşim benimle yan yana yolda yürümek istemezdi .rabbime şükürler olsun ki şu an beş vakit namazında.annem baş örtüsü konusunu dahi açtırmazdı .üniversiteden aradığımda telefonu yüzüme kapatır yada babamı verirdi hiç konuşmazdı.şu anda çok bilinçli olmasada kendisi kapalı vede beş vakit kılmasada namazını kılmaya çalışıyor.dedem beş yıl oldu vefat edeli .hala dilip tutupta ona dua edemem bana söyledikleri içimde derin acı .daha söyleyecek çok şey var ama yüreğim el vermiyor.ben sadece dimdik ayakta durmamın sırrını vermek istiyorum.açıkken derdim ki dört vakit namaz kılıyorum[sabah namazı hariç]beş vakit kılmaktan acizim nasıl başörtünün yükünü kaldırabilirim .çocuk oyuncağı değil bu …rabbim ne kadar geç yatsam da sabah ezanlarıyla uyandırır oldu.yeteri kadar islami bilgim yok dedim durmadan okudum .en fazlada peygamber efendimizin hayatı dünyama şekil verdi .kitabın her satırında ağladığımı bilirim.bu arada şeytanda boş durmaz. Bunu yazmak istemezdim ama rabbimin varlığını sorgulatırdı .ya allah yoksa cennet ,cehennem,yoksa bu kadar eziyet şu sıcakta.bu dönem bende birkaç ay sürdü .daha fazla düşünmemeye ve icraata geçmeye karar verdim .ve yaptım .daha önceki yazımda söylediğim gibi 10 yıldır kapalıyım .bu kararımdan bir gün dahi pişman olmadım .siz siz olun kendinizi iyi yetiştirin [islami anlamda]şuurlu bir müslüman olun .
selamunaleyküm hayırlı sabahlar arkadaşlar herkesin tek derdi anneler galibadüşünüce çok mantıksız geliyo seni eve almam biz seni laik yetiştirdik falan nerde kaldı insanların özgür iradesi yıllar geçsede örtümüzle ilgili çokk laflar sölenicek gerek ailenden gerekse çevrenden bu kaçınılmaz birşey kapanmama 5 ay olmasına rağmen evde saçım açıktı kıyafet deniodum anneme gösterdim nasıl oldum diye dediği şey saçların çok güzel olmuş bi foğtorafını çekim böyle falan filan hla gönülden kapanmamaı istemediğini anlayabiliorum açılsam dünden razı yani
bende aNNE SEN NEYAPARSAN YAP KAFAMI DOLDURMAYA ÇALIŞSANDA BEN HALİMDEN MEMNUNUM DEDİM BİRAZ KIRDIM GALİBA AMA SÖLETTİRMEK ZORUNDA KALDI ARTIK yani böyle şeylere alışıcaz artık ve benide erkek arkadaşımdan dolayı kapandığımı sanıyo herkes ve buyüzden neden kapandın deyince herkese teker teker açıklama yapmak zorunda kalıorum kii böle düşünmesinler die ve biliorum kii oyüzden kapandığımı düşünüyolar hala ama iyi ki diorum belki bi çok şeyiden vazgecmek zorunda kaldım ama başörtüme değer .
inşallah kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlarımız bu site vesilesiyle kapanırlar selam ve dua ile..[
EMİN OL KAT KAT DEĞER CNM.KİMSEYİ DİNLEMEMEK GEREKİYOR AMA ANNE İŞTE NAPARSIN OLMUYOR Bİ YERDE.HEP İÇİNE ATIYORSUN ÇOĞU ŞEYİ.BU YOLDA USANMAMAYA KARAR VERDİM BENDE.KARARIMDAN EMİN OLURSAM HERŞEY YOLUNA GİRİCEK İNANIYORUM.İNŞ ÇOK İSTİYORUM HERKESE NASİP ETSİN.ALLAHA EMANET OL.