Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettürlüyüm çünkü :

-- ALLAH'ı hatırlamak ve hatırlatmak için..

-- Yaratılış gayemin gereği..

-- Özel olduğum için .. Özel hissettiğim için .. İnsanların gözünde değil Rabbimin nazarında özel olduğum için.. Kulluğumun gereği.. Rabbimin rızasını kazanmak için..

-- Tesettürlüyken daha rahat olduğum için.. Dışarıda kendimi en rahat hissedebileceğim giyim şekli olduğu için.. ALLAH rızası için.. Birtakım kötü gözlerden koruduğu için..

-- Tesettürlü bir insan dış görünüşüyle değil de kişiliği ve ahlakıyla davranışlarıyla, düşünceleriyle ön planda olduğu için..

-- Buna verilecek en iyi cevabım : İnancımın kanıtlarından biri TESETTÜRÜM..

-- İnanıyorum ; emri başım üstünde her varlığa sevgi duyuyorum.. her varlık O na çıkıyor.. O nu seviyorum..

-- Rabbim bize zinet değerinde bakıyor ve ben bu zineti en iyi şekilde muhafaza etmek istiyorum..

-- Kadınlık vasfıyla değil, insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum..

-- Ehli imana zarar vermek istemiyorum..

-- Tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum..

-- İSLAMı yaşamayı kolaylaştırıyor, hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor..

-- Bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum..

-- "KULUM" DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM..

-- Hürüm ben.. tesettürüm sayesinde namahremim, saygı duruşuna geçmek zorunda.. (öyle bir temsil etmeliyim ki, bu olmak zorunda)

-- HAKK böyle istiyor .. Hakk istedi mi, şek yok, şüphe yok, koşul yok,şart yok..

-- Cünkü hürüm ben.. Budur sebebi örtümü başımda taşırken gözlerimin ışıması.. Gurur addetmeyiniz..

-- DEĞERLİYİM!!

-- ALLAH'a İtaat Ediyorum

-- Çünkü ALLAH'a Teslim oldum..

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. kardeşlerim bende kapanmak istiyorum ama kapanamıyorum..:(annem yaşımın küçük olduğunu söylüyor(14 yaşındayım).Birde boyum biraz yaşıtlarımdan kısa küçük gösteriyorum .benimle dalga geçilir diye korkuyorum:(:(:(bu yüzden kapanamıyorum

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. kardeşlerim bende kapanmak istiyorum ama kapanamıyorum..:(annem yaşımın küçük olduğunu söylüyor(14 yaşındayım).Birde boyum biraz yaşıtlarımdan kısa küçük gösteriyorum .benimle dalga geçilir diye korkuyorum:(:(:(bu yüzden kapanamıyorum

Ve Aleykum selam güzel karde$im,
Rabbim hakkinda en dogrusunu versin in$aALLAH,
Rabbim yardimcin olsun, Allah'a emanet ol...

huzur arıyorum

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm

Selamun aleyküm

Allah c.c. cümlemizden razi olsun,
in$aALLAH en kisa zamanda güzel karde$imiz kapanir...

ben üstüme alındım güzelliğiama güzel olan,güzelliği yayan sizsiniz ve inş.Rabbimin izniyle hep yanımızda olursunuz,Allah sizin gibi güzel insanları hiç eksik etmesin yanımızdan,Allah razı olsun duayla kalın.

serranur27

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun güzel bir paylaşımdı,bunu okuyupta etkilenmeyen olmaz muhakkak,allah hep isteyenlere göstersin,bu bilinçle örtünmek çok daha güzeldi,ben evlenmeden önce kendi istegimle namaza başladım,sonrada kapandım,allah'ım isteyenlere kolaylıklar versin.......

huzur arıyorum

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun güzel bir paylaşımdı,bunu okuyupta etkilenmeyen olmaz muhakkak,allah hep isteyenlere göstersin,bu bilinçle örtünmek çok daha güzeldi,ben evlenmeden önce kendi istegimle namaza başladım,sonrada kapandım,allah'ım isteyenlere kolaylıklar versin.......

Amin Amin Amin

berat05

Yönetici
Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

berat05

Yönetici
Soluk alıp verdikçe emir ve yasaklardan geri kalmayalım,gaflete yenilip nefsimize esir olmayalım,vazifelerimizi desinler,görsünler ve beyensinler diye kul rızası gözeterek yapmayalım inşaALLAH.

ALLAH celle celaluh bizleri müslümanlığının şuurundan olanlardan etsin.

ama amaç sadece saçı kapatmak olmamalı

TESETTÜRÜ ÖĞRENMEK olmalı

TÜM BAYANLARA SESLENİYORUM

Allah c.c. rızası için tesettürü beynimizde yaşayalım-kalbimizde yaşayalım önce...
Allah'ın c.c. rızası nedir emirleri nedir onları öğrenelim
Sadece birileri ne diyecek diye değil..giyimlerinizin süsüne değil
KUR'AN-I KERİM hakkı için ALLAH c.c. RIZASI İÇİN

Selam ve dua ile

huzur arıyorum

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm

Selamun aleyküm

Ağzınıza ,yüreğinize,emeğinize sağlık,ne güzel anlatmışsınız.Çok üzgünümki bende şuan o durumdayım,kafam karmakarışık ve belirsizlikler içindeyim,ertelenmiş bir hayatı devam ettiriyorum,inş.yolum uzun değildir,Rabbim işimi kolaylıştırsın,AMİN.

serranur27

Kayıtlı Kullanıcı
Herşey Allah rızasını kazanmak için olmalıki,yukarda kardeşimiz ne güzel açıklamış,Allah razı olsun,Allahım isteyenlere kolaylıklar ihsan etsin,istemek başarmanın yarısıdır,kardeşim,hadi hayırlı olsun geri gelir inşallah...

mesmes

Kayıtlı Kullanıcı
Ben eskiden kapanmayı hep düşünürdüm ama başaramam diye korkardım... Ama bir anda kapandım ve o kadar huzurluyum ki hiç pişman değilim kendimi daha özgür hissediyorum daha sakinleştim daha pozitif bakıyorum hayata. :)

hemşiregizem

Kayıtlı Kullanıcı
Bunları umarım bende birgün söyleyeceğim.Ailem istemiyor şuanda kapanmamı ben istiyorum nişanlıyım ve nişanlım baskılıyormuş konumuna düştü bir cümlede çocuğa laf sokacaklar diye adım atamıyorum.İnşallah Allahım biran önce evlenip Dinimi güzellikle yaşamayı nasip eder..Selametle..

hatug

Kayıtlı Kullanıcı
bende yaklasik 3 aydir kapaliyim cok güzel ve huzur verici bir duygu ben cok mutluyum....

hatug

Kayıtlı Kullanıcı
umarim bu duyguyu sende tadarsin dualarimiz seninle....

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
içimde o kadar güzel fırtınalar varki şuanda o fırtınalar durmasın istiyorum geçenlerde teseddür elbiseleri aldık rabbim giymeyi banada nasip etsin ne güzel yaaaaa içim kıpır kıpır herkeze gösteriyorum aldıklarımı inşaallah giycem bende

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
içimde o kadar güzel fırtınalar varki şuanda o fırtınalar durmasın istiyorum geçenlerde teseddür elbiseleri aldık rabbim giymeyi banada nasip etsin ne güzel yaaaaa içim kıpır kıpır herkeze gösteriyorum aldıklarımı inşaallah giycem bende

maşALLAH kardeşim maşALLAH rabbim bu ayrıcalıgı yaşatsın ama elinizi cabuk tutun kalbin sadece bir saniyelik vakti var.ol derse oluveriri rabbim nasip etsin inşa-ALLAH hakkı ile yerine getirenlerden olurusnuz

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
maşALLAH kardeşim maşALLAH rabbim bu ayrıcalıgı yaşatsın ama elinizi cabuk tutun kalbin sadece bir saniyelik vakti var.ol derse oluveriri rabbim nasip etsin inşa-ALLAH hakkı ile yerine getirenlerden olurusnuz

AMİN KARDEŞİM AMİN BEKLEMEMİN NEDENİ YOK ASLINDA SOKAĞA FAZLA ÇIKAN BİRİ DEĞİLİM ASIL OLAN KOMŞULARIN BANA BİR TUAF BAKMASINDAN ÇEKİNİYORUM ESKİDEN TESEDDÜRLÜYDÜM İŞ İÇİN AÇILDIK ŞİMDİDE MİLLET KÜÇÜK SÖZ ETSE KAVGA :a22:EDECEĞİM DİYE KORKUYORUM ..........BİRAZ CESARET EDEYİM ANINDA TESEDDÜR :a44:

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
AMİN KARDEŞİM AMİN BEKLEMEMİN NEDENİ YOK ASLINDA SOKAĞA FAZLA ÇIKAN BİRİ DEĞİLİM ASIL OLAN KOMŞULARIN BANA BİR TUAF BAKMASINDAN ÇEKİNİYORUM ESKİDEN TESEDDÜRLÜYDÜM İŞ İÇİN AÇILDIK ŞİMDİDE MİLLET KÜÇÜK SÖZ ETSE KAVGA :a22:EDECEĞİM DİYE KORKUYORUM ..........BİRAZ CESARET EDEYİM ANINDA TESEDDÜR :a44:

Tebessüm ettim önce sonra üzüldüm..komşular...o komşular biz sadece hidayet dileyelim onlara ve bize..ilk kapandıgım dönemde bir kaç defa gördügüm insanlar bile söz hakkı bulup ileri geri yorum yaptılar..hatta hala bile ki kapanalı kaç sene oldu -aa sen hala kapalımısın diyenler hatta şimdiki halimi görüp şok olanlar var- hem üzülüyorum hem gülüyorum hemde kırılıyorum ama olsun hamdolsun ki rabbim bu ayrıcalıgı verdi.elinizde fırsatınız varken ve hala vaktiniz varken kapanın derim..cünkü garantisi olmayan bir emanet bizde ve her an kapı calınmadan içeriye azrail girebilir.çok geç demeden...

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Gariplerden Olmak zor kardeşlerim.Herkes Gariplerden olamıyor malesef.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt