Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (9 Kullanıcı)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
En büyük derdiniz müslümanların ehvali ve din derdi olsun.Bu uğurda mücadele ederseniz Vallahi hayatın tadını çıkarmış olursunuz.Allah'a kendimizi adarsak bütün sıkıntılar bize vız gelecektir.Deneyin ama bunda sabır ve sebat gösterin yeter...

Geçim derdi, iş derdi, evlilik derdi bunlar teferruattır.Üstesinden ancak maneviyatı güçlü olan gelir.

çok doğru söylediniz,ağzınıza sağlık.. bazen nefs işte!! şükürsüz bırakmak istiyor dilimi,çok şükür hemen toparlanıyorum.. ne yapıyorum ben diyorum? dert mi bu diyorum? sonra hemen koşuyorum seccademe.. Elhamdülillah
selam ve dua ile

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
ayy nasıl görmemişim yazdığını,daha yeni fark ettim ve gülümsettin beni taze kuşum deyişinle.. iyiyim iyiyim çok sukur.. Allah razı olsun
hep guzel haberlerini alayim hep mutlu ve huzurlu ol her daim duamdasin kardesim .......

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı

AKLIMIZA İLK geleni gözümüze ilk çarpan üzerinden düşünmeye başlayınca, bir de bakmışsınız aklımız gözümüze indirmişiz. Sonra da aklımızla değil gözümüzle düşünmeye başlarız.

Anlayacağınız o ki, sorunumuz “dandik” tesettür değil, tesettürü “dandik” anlamaktır. Dandikliğe bakın: “Başını örttün mü, tesettürlüsün. Ört(e)medin mi, tesettürsüzsün…” Tesettürü bir tür “aç-kapa” yüzeyselliğinde algılamamız üzerinde biraz kafa yoralım fırsat gelmişken…

Tesettür hakkında bilme(k isteme)diklerimiz:

1. Tesettür önce erkeklerden beklenir: Nûr Sûresi’nde önce “mümin erkeklere”, sonra “mümin kadınlara” hitap edilir. Sûrenin 30. ayeti, “Mümin erkeklere söyle…” diye başlar, 31. ayeti ise “mümin kadınlara söyle…” diye başlar. Erkeklerin tesettürü ile kadınların tesettürü arasında bir ayetlik öncelik farkı var demek ki…

2. Tesettür önce bakışla ilgilenir. Bakılan şeyle sonra ilgilenir: Nûr Sûresi’nde mümin erkeklere de mümin kadınlara da öncelikle “bakışlarını haramdan kısma”ları söylenir. “Mü’min erkeklere söyle: gözlerini sakınsınlar…” “Mümin kadınlara söyle gözlerini sakınsınlar…” Zaten bakışlara tesettür kazandırmadan, bakılan saçını ve bedenini örtse bile hayalde“soyulur” kadınlar. Tesettür, işte o zaman dandikleşir.

3. Tesettür sadece başını örtmek değildir: Nûr Sûresi’nde başörtüsü sorumluluğu olmayan erkeklere de, başörtüsü sorumluluğu olan kadınlara da “iffetlerini korumaları” söylenir ki, iffetlerini korumak başı açık erkeklere de başı kapalı kadınlara da farzdır. Başını örtmüş olsa da kadınlar ırzını korumuyor olabilir, başını ört[e]meyen her kadını hepten iffetsiz saymak kimsenin hakkı değil.

4. Tesettür öncelikle bir iç duruş ve tavırdır. Kılık ve kıyafet bu içsel duruşun ve özümsenmiş tavrın üzerinde ve sonrasında durur. Başının açıklığı dert edilmeyen bir erkek de “iffetini korumayarak” tesettürsüzlük yapabilir. Kılık kıyafet tesettürün sonucudur. Sonucu sebebin önüne koyarsak, temeli olmayan böylesi dandik “sonuç”lar görmeye devam ederiz. Böylece sözde bir takım gazetecilerin “tesettür kılığına girdim” diye caka satmasına fırsat veririz.

5. Tesettür önce iman etmektir: Nûr Sûresi’nde “iman eden” erkeklere ve “iman eden” kadınlara tesettür emredilir. Örtmek anlamına gelen “tesettür”, görmesini Allah’ın görmesine açık, sözünü Allah’ın işitmesine açık, niyetini Allah’ın bilmesine açık bilmektir ki bilinçli bir kapalılığı besler. Yine örtmek anlamına gelen “küfür” de, kendini Allah’tan gizlediğini sanmaktır ki sorumsuz bir açık-saçıklığı doğurur.

6. Kadının da erkeğin de ziyneti imandır. İman kendini Allah’la markalamaktır. “Ben Allah’ın kuluyum. Ben Allah’ın sanat eseriyim…” diye/bilmektir. Sanat değeri yüksek olan eserlerin kıymeti maddesi üzerinden belirlenmez. Antik paralar kilo ile satılmaz. Bakır bile olsalar üzerlerindeki damgaya ve imzaya bakılır. O zaman birkaç gramlık bakır bile kilolarca altın kıymetinde olur. Kendi değerini Allah’tan bilirse insan, bakışını eşsiz bir hazine bilir, orda burda yağmalatmaz. Göz nurunu haramdan sakınır, setreder. Bedenini Allah’ın sanat eseri olarak bilirse bir erkek ya da kadın, saçını da bakışını da ziynet bilir. Başını örtmeyi kendine kendisi farz eder, içinden gelir örtünmek. Dışarıdan giydirilmez. Giyinişini içeriden başlatır.

7. Bütün bu notlar, “benim kalbim temiz” kıvırtmasına malzeme olsun diye yazılmadı. Kalbinin temiz olmasını isteyenler, çağına örfüne, iklimine mevsimine, kültürüne çevresine göre hesaplar yapmadan önce Nur Sûresi’nin 30-31. ayetinin anlam ırmağına yatırırlar kalplerini. Önyargısız ve hesapsız. Kitabına uydurmak yerine Kitab’a uyarlar.

8. Başını örtmüyor diye, örtemiyor diye, hatta örtmek istemiyor diye, bir kadını Allah’ın kulu ve sanatı olmaktan çıkarmaya hevesli dandik bakışlar asıl müstehcendir. Saçını açık bırakınca, her şeyi açıkta mı kalır kadının? Saçı görüneni iffetinden de soymak başlı başına tesettürsüz bir bakış değil mi?

9. Başörtüsü tesettürün hepsi değildir ama “teferruat” kelimesinin çağrıştırdığı, “olsa da bir olmasa da bir” gereksizliğinde görülmeyi de hak etmez. Tesettürün zirvesidir, örtünmenin baş tacıdır başörtüsü. En azından bu ülkede başının örtüsü yüzünden mesleğini, itibarını, geleceğini, yurdunu terk ederek bedel ödeyen kardeşlerimizin çabasını küçümseriz. Onların içten dirençlerini düşmanları karşısında yağmalatmak hiçbir gerekçenin örtemeyeceği bir kabalıktır. Hasetçileri karşısında onların elini güçsüzleştirmek apaçık bir insafsızlıktır. “Dandik” bir duruştur.

10. “Aşk”ından dolayı başını bağlamayan sözde “sufi” ehline gelince… Başını örtmemek ve hatta örtmek istememek başkadır, başını örtmesen de olur demek başkadır. Kurala uymayabilirsiniz. Hoş, benim de uymadığım onca kural varken, sizin ayıbınızla uğraşma hakkım yok. Ama kural uyduramazsınız. Kuralı Allah koyar; siz değil. Allah’tan kural koyma rolünü ç/almaya kalktığınızda herkesin hakkını açık açık yersiniz. Gerçek aşk ehli başkalarına farz olmayanı kendine farz kılar… Farzı kendine farz olmaktan çıkaran sizdeki bu aşk, aşk değil.

23/08/2010, karakalem.net, Senai Demirci

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
dilek canım benim nasılsın.. kuzum benim.. duydunuzmu ufaklığn kalp atışlarını

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
rabbimin razioldugu saliha kullarindan ol cennet hatunu ol kardesim.............

ağzından bal damıyo derler ya gerçekten öyle.........ne güzel dualar nuray kardeşim.....gönlünün güzelliği diline yansımış döküüyor..okuyorum her yorumun inci gibi dökülmüş yüreğinden....
Rabbim senin de gönlünün muradını versin kardeşim amin....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
CANIM aslında ben meraktan sordum.. burda paylaşmamıştık ama çok şükür kardeşimiz dileğine ulaştı

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
CANIM aslında ben meraktan sordum.. burda paylaşmamıştık ama çok şükür kardeşimiz dileğine ulaştı

çook sevindim bende yüce allah c.c nelere kadir toprağa can veren, görmeyen göze nur veren allahım....
burda ne güzel şeyler yaşıyoruz dimi?çok şükür bin şükür rabbime

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
aynnneeeeeeen varya şükürler olsun sevinçlerimiz üzüntülerimiz ama tek değiliz hep beraberizya .. herşeye değer..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
kızlar selamun aleykum; Allah razı olsun dularınz için.. nuray kardeşim ne güzel bir dua öyle Rabbim gönlünde olanı ömrüne eylesin..
buketim canım bugün çok morelim bozuk,doktor randevum vardı bgn ama bebeği göremedik dr boş gebelik olabilir dedi :( 10 gün sonraya randevu verdi emin olmak için.. dua edin yalvarırım birde babam kaza yapmış! o hurda arabadan sağ çıktı Rabbime şükürler olsun

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
baban için çok geçmiş olsun arkadaşım.....şükürler olsun sağ mış babanız...
sizin durumunuzda daha çok erken gebeliklerde göremeyebilir...kaç haftalık ki?
ayrıca mevlam neylerse güzel eyler canım benim...allah gönlüne göre versin...inşallahh....

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
baban için çok geçmiş olsun arkadaşım.....şükürler olsun sağ mış babanız...
sizin durumunuzda daha çok erken gebeliklerde göremeyebilir...kaç haftalık ki?
ayrıca mevlam neylerse güzel eyler canım benim...allah gönlüne göre versin...inşallahh....

veren Allah alan Allah haşa isyanım olmaz ama tabiki üzülürüm.. Rabbim sevincimizi yarım bırakmasın inşALLAH.. 5+6 günlük normal mi diyorsun görünmemesi?

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
canım ya...zaten ne kadar çok istediğini biliyorum .....rabbim seni onunla sınamasın inşallah..normalde 4-5 haftalık bebekler kanda tahlilinde bile zor çıkıyor.gözükmemesi normal bence...doğru söylüyorusun veren allah alanda allah...
moral çok önemli sen üzme kendini......inşaallah 10 gün sonra görürsünüz canım....üstelik olmasada kendini çok üzme.....çünkü herşey takdiri ilahi....yani vakti vardır........moralini bozma canım 10 gün nedir ki hemen geçer görürsün bebişini inşaallah..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
canım ya...zaten ne kadar çok istediğini biliyorum .....rabbim seni onunla sınamasın inşallah..normalde 4-5 haftalık bebekler kanda tahlilinde bile zor çıkıyor.gözükmemesi normal bence...doğru söylüyorusun veren allah alanda allah...
moral çok önemli sen üzme kendini......inşaallah 10 gün sonra görürsünüz canım....üstelik olmasada kendini çok üzme.....çünkü herşey takdiri ilahi....yani vakti vardır........moralini bozma canım 10 gün nedir ki hemen geçer görürsün bebişini inşaallah..

Rabbim hayırlısını versin hakkımızda inşALLAH.. sağol canım benim dua et benim için lütfen.. tabiki çok istiyorum ama Rabbim hayırlısını versin

mir_erhan

Moderator
''Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten nasıl sakınmak gerekiyorsa, öylece sakının ve siz ancak müslümanlar olarak ölün'' (Ali İmran 102)

Allaha karşı gelmekten nasıl sakınmamız gerek...

Kimi Hz ASİYE gibi dik bir duruş ile sakınır...
Kimi modern bir islamiyet yaşama çelişkisinde kalmış...
Kimi Ömer gibi Musab gibi Gözlerini haramdan sakınır Osman gibi haya perdesine bürünür...
kimide bakmakla kafirmi olunur la kalmış...

Bir şey olmaz dedik...
Biraz namazdan kıstık birazda arkasındaki tesbihatlerden...
Biraz başımızdan açtık biraz eteklerimizin üzerinden...
Biraz göz ucuyla baktık birazda kalbin en dibinden...

Önce Filistini izlerken ağladık sonra ağlamaları unuttuk...
Lübnan, Mısır , Derken Suriye ile kahkahamızın dibine vurduk...

Şimdi siz adına gezi deyi park deyin ağaç deyin ne derseniz deyin
ben derim ki...Allah c.c.
Allah c.c. söyle buyururken biz habersiz değildik..
Belki gaflet uykularında idik ama bin dörtyüz yıl önceden uyarılmıştık.. ;

'' Bir de öyle bir fitneden sakının ki o, içinizden sadece zulmedenlere erişmekle kalmaz (umuma sirayet ve hepsini perişan eder). Biliniz ki, Allah'ın azabı şiddetlidir. '' ( Enfal 25 )

Selam ve dua ile

ayşe137

Kayıtlı Kullanıcı
kapandm:)huzurluym.ve sanki hep kapalıymsm gibi .daha
çok yeni ilerleyen günlerde duygularımi paylascgm ins.
son 21 gün diyen arkadaş.son bir iki gün kaldiginda dikkat et
seytan vazgecrmk için elinden geleni ardına koymuyor ama pes etmek yok
bu yolda

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt