Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (5 Kullanıcı)

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
dilekcim çok geçmiş olsun babana canım
sende merak etme daha çok yeni 7 8 haftalık olsun inşallah kalp atışınıda duyarsınız görürsünüzde çok sevindim adına canım Rabbim mutluluğunuzu daim etsin inşallah

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
kapandm:)huzurluym.ve sanki hep kapalıymsm gibi .daha
çok yeni ilerleyen günlerde duygularımi paylascgm ins.
son 21 gün diyen arkadaş.son bir iki gün kaldiginda dikkat et
seytan vazgecrmk için elinden geleni ardına koymuyor ama pes etmek yok
bu yolda

maşallahh hemşehrim çok sevindimm :)

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Son 21 gün diyen arkadaş.son bir iki gün kaldiginda dikkat et
bu yolda

rabbim daimi ve hayırlı kılsın inşallahh..maşallah...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
son 21 gün diyen arkadaş.son bir iki gün kaldiginda dikkat et
bu yolda

maşallah aferin sana.....

nus_yam

Kayıtlı Kullanıcı
ben de cok ama cok kapanmak istiyorum fakat devlette hala özgürlük yok devlet memurlarına da özgürlük gelsin inşşalh

ayşe137

Kayıtlı Kullanıcı
benim seneye okulum bitecek belki ben de devlete atanacağım
umudum var birşeyler degisecek insaallah.
şöyle de dusun .eğer çalışmak zorundaysan iş dışında
kapalı olman, günahn ne kadari azsa o kadar iyi diye dusunuyrm.
yanlış düşünebilirm belki de.

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
benim seneye okulum bitecek belki ben de devlete atanacağım
umudum var birşeyler degisecek insaallah.
şöyle de dusun .eğer çalışmak zorundaysan iş dışında
kapalı olman, günahn ne kadari azsa o kadar iyi diye dusunuyrm.
yanlış düşünebilirm belki de.
Birincisi neden zorunda olsun ki evlense kocası islam dinine göre hanımına bakmakla yükümlü,Ebedi bir hayat için insan neden günaha düşmeye razı olsun ki çünkü bıçak iki taraflı keser cennettin kapısında olmakla da insan kurtuluşa ermiş olur ama neuzubillah ya cehenneme düşerse ne olacak değer mi kardeşim gerçekten bunu insan sorgulamalı bana sorarsanız..Eğer günahlardan bunalmış kardeşlerimiz varsa tövbe kapısı açıktır ama derlerse ki benim tövbem sebat üzere olmuyor tövbe ediyorum hemen günahlara dalıyorum bu da demektir ki bu kardeşimize tasavvuf vaciptir.İmam Gazali hazretleri zikir risalesinde kalbin 70 küsür manevi hastalığından bahsetmiştir ve insan bu hastalıklarla ölecek olursa neuzubillah ebedül ebed cehenneme gitme ihtimali var çünkü biz bu dünyaya para kazanmak için yahut çoluk çocuğa karışmak amacıyla gönderilmedik zariyat suresi 56.ayette dünyaya gelme amacımızı Rabbimiz teala açık ve net bir şekilde bizlere açıklıyor Ona(c.c) kulluk edebilmek için kul olabilmek için geldik.Ahiret bizlere çok uzak geliyor ama vallahi değil billahi değil adamın birisi vardı vakti zamanında merdiven inmek için basamağa geldi ilk adımında Azrail aleyhisselam ruhunu kabzetti yuvarlandı en aşağıya indi işte 3saniyede merdivenin başında bu dünyada idi o kimse ama üç saniye sonra ahirettedir artık o kimsenin amel defteri kapanmıştır ama hala bizim amel defterlerimiz açıktır o kimse dünyaya gelecek olsa bizlere diyecek ey gafiller çalışın taat ibadet edin ahiret kabir çok zordur..Eğer tövbe etmek isteyen kardeşlerimiz olursa Konya'da yaşayan bir Allah dostu vardır irtibata geçirip tövbe etmesine vesile olabiliriz o kardeşlerimizin türkiyede her yerde dergahı mevcuttur bu çok mübarek zatın..Allahu zülcelal bizlere razı olacağı şekilde ameli salih nasip etsin hakkınızı helal edin aişe kardeş ben buraya genel yazdım sadece size değil..:)

| Âzâd |

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettüre bürünme bugünden yarına olacak bir iş değil ne yazık ki.
İnsan maddi ve manevi hazır olmalı.
Ben Almanya'da yaşıyorum ve eğer diğer dinlerden insanlar başörtüsü hakkında soru soracaklarsa ve bende cevap veremeyeceksem, Allah bana örtünmeyi nasip etmesin!
Her şeyimizi Ahirete göre de planlayamayız; çünkü bu dünya Ahiretin zeminini oluşturuyor.
'Son ... gün' diyorsam var bunun da bir sebebi.
Ha o güne çıkmadan ölürsem de eğer bir şey olmaz.
Rabbim içimde ki niyeti biliyor ya, gerisi vız gelir vesselam.

Son 18 gün inşallah!

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili azad,"eğer diğer dinlerden insanlar başörtüsü hakkında soru soracaklarsa ve bende cevap veremeyeceksem, Allah bana örtünmeyi nasip etmesin!" diyorsun bu çoook büyük bir beddua kendine hem de yok yere.. sen kimseye açıklama yapmaya mecbur değilsin... Allah böyle istiyor sözünden başka rahatlatan hiç bi cümle yoktur.
"Ha o güne çıkmadan ölürsem de eğer bir şey olmaz.
Rabbim içimde ki niyeti biliyor ya, gerisi vız gelir vesselam." diyorsun ne kadar büyük konuşuyorsun...sen böyle genç kardeşim...
nereden biliyorsun bişey olmayacağını.. sen diyelim yarın öldün Allahım ben aslında kapanacaktım mı diyeceksin...
bugün kapanırsın yarın kapanırsın senin kendi kararın ve kendi nefsine göre de vardır sebeplerin bilemem.. ama dikkat et kardeşim dikkat et sözlerin bazıları ağır. ve içinde bulunduğun hiç bi durum senin 18 gün içindeki tesettürsüzlüğünün günahını silemez.. ancak samimi tevbelerdir silici olan..dualar ile kardeşim.

ayşe137

Kayıtlı Kullanıcı
dünyada basımıza gelen her olay, Allah ın istemesiyle oluyor
o istemezse ,biz ne kadar ugraşsak boş,
o neyın olmasıni isterse biz ne kadar olsun diye uğrassak boş,
azad kardeşim ben kötü bi niyetle bisey dmdm
,ki ben de buraya bi ay sonra kapancgm yazıp bi ay sonra kapandm
dediğim şu seytan belirledigm tarihten bi kaç gün önce çok zorldi
eğer sana da öyle olursa diye uyarmak istedim
fikrinden caydrmak için onun cbsni boşa çıkar diye;)
sen çok dua et çok ıste.iyice benimsemek çok önemli,
ben hep rabbim kalbime ruhuma tesettru benimset.diye dua ettim
ve bugün 2.günüm ve yoğun bi gündü.dışardydm uzun süre,
uzun süre kapalydm yani,hiç bsey değişmemiş gibi,kapandgmi
bile hissetmiyorum:) çünkü bi tek baş örtme kısmı kalmıştı.

mir_erhan

Moderator
'' Sana vahyolunana uy! Ve Allah hükmünü verinceye kadar sabret. Çünkü O, hüküm verenlerin en hayırlısıdır. '' ( YUNUS 109)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
istemiyorum o garip bakışları üzerimde.... istemiyorum.. dikkat çekmeyi.. istemiyorum bunca zamandır bulunduğum gaflete devam etmeyi.. sadece huzur istiyorum .. ALLAHIN emrini yerine getirirken hissettiğim huzuru..
güzellik mi hayır.. sadece nefis onun adı.. güzellik helalinin karşısında olmazmı... nedir bu kaygılar.. nedir bu beğendirme çabaları..

pazar günü... türkçe olimpiyatlarına gidiyoruz.. nefisya renkli bir şal örttüm başıma.. ALLAHIM boğuluyorum.. herkes bana bakıyor.. küfrediyor sanki adeta.. girdiğim ilk tuhafiye.. ve aldığım siyah eşarp ilk bulduğum terzide ütületip örtüyorum başıma.. sanırım bunu yaşamalıydım.. yaşamalıydım ki anlayayım... eşime garip geliyor bu durum.. ya iyiydi noldu ki.. gülüyorum... sınanıdım sadece sınandım.. nefsimle.. şimdi sormak istiyorum.. islamda renklerle ilgili bir sınırlama varmı? hangi renkler kullanılmamalı..

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
istemiyorum o garip bakışları üzerimde.... istemiyorum.. dikkat çekmeyi.. istemiyorum bunca zamandır bulunduğum gaflete devam etmeyi.. sadece huzur istiyorum .. ALLAHIN emrini yerine getirirken hissettiğim huzuru..
güzellik mi hayır.. sadece nefis onun adı.. güzellik helalinin karşısında olmazmı... nedir bu kaygılar.. nedir bu beğendirme çabaları..

pazar günü... türkçe olimpiyatlarına gidiyoruz.. nefisya renkli bir şal örttüm başıma.. ALLAHIM boğuluyorum.. herkes bana bakıyor.. küfrediyor sanki adeta.. girdiğim ilk tuhafiye.. ve aldığım siyah eşarp ilk bulduğum terzide ütületip örtüyorum başıma.. sanırım bunu yaşamalıydım.. yaşamalıydım ki anlayayım... eşime garip geliyor bu durum.. ya iyiydi noldu ki.. gülüyorum... sınanıdım sadece sınandım.. nefsimle.. şimdi sormak istiyorum.. islamda renklerle ilgili bir sınırlama varmı? hangi renkler kullanılmamalı..

bence renklerin etkisi var çünkü insan ilk bakışta güzel görüyorsa bakmaya devam ediyor ben gri kahverengi siyah örtmeye çalışıyorum ablacım. renk sınırlaması yok galiba ama dikkat çekmemesi şartıyla. ben şekilli eşarplar örtmem mesela hep tek renk örterim siyah olunca pek bakmıyorlar gibi gelir bana...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
bende ona dikkat ediyorum canım genelde hep tek renk ama kafama takıldı.. çoooooooook önceki yazılarda vardı uygun olmayan renkler

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Selam olsun Hak Habibine

Selam olsun Al ve Ashabına

selam olsun yolunda giden ve gideceklere
Selam Allah Celle Celaluhu rızası için
Hz.Muhammed (s.a.v.) TEBLİĞ ETTİĞİ

TESETTÜRE BÜRÜNENLERE........

SELAM OLSUN

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selam olsun Hak Habibine

Selam olsun Al ve Ashabına

selam olsun yolunda giden ve gideceklere
Selam Allah Celle Celaluhu rızası için
Hz.Muhammed (s.a.v.) TEBLİĞ ETTİĞİ

TESETTÜRE BÜRÜNENLERE........

SELAM OLSUN

Selamun aleykum canım.. Nasılsın? Annenin durumu nasıl? Ameliyet olacaktı, nasıl oldu teyzemizin durumu?

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ne giyersen giy,sonunda ne giyeceğin
belli..
Mezara ne pardesü ile gideceksin ne
de mini etekli !

mir_erhan

Moderator
'' Fakat iman edip salih amel işleyenler ve
Rablerine karşı edepli olanlar,
güvenen ve itaat edenler var ya,
işte bunlar da cennet ehlidirler.