canım sen de iyiki varsın sen çok iyi bir örneksin inşallah yaşıtlarına.. bak yaşıtlarının aklı bi karış havada iken sen erkenden doğru yolu bulmuşsun bile. biliyormusun ne kadar şanslısın. günahlara bulaşmadan bir gençlik yaşayacaksın.. ha tesettürlüler günah işlemez mi illaki işler herhangi bi işte bile. ama tesettürsüz bayan çok fazla günahlara giriyor..
evet insan günah işliyor öyle de olsa gene de Rabbinden başka çalacak kapı bulamıyor..O na layık kul olmak elbette zor ama uzak da değil ki O şahdamarımızdan bile daha yakın.. Bizi en çok sevenin en çok sevdiği yermiş seccade..orada açalım ellerimizi Rabbim sen beni duyuyorsun sen beni görüyorsun güç ver bize diyelim nefsimize karşı sabır ver diyelim..Sana açılan ellerimi tut Rabbim diyelim..Asıl sahibimiz sensin Bizim sana döndüreleceğimiz gün yüzümüzü kara eyleme diyelim Kendimi sana emanet ettim kendi kendime bırakma Rabbim diyelim ağlayalım sızlayalım ki allah için dökülen bir damla yaşın sahibi Cehennemde yanmaz. ama öyle davaki bizimkisi cennet sevdası cehennem korkusu değil Allah rızası.. O razı olsun yeter.. Onun cemalini görelim yeter bize.. Bizim korkumuz O nun rızasını kazanamamak bizim korkumuz Onun rızasını kaybetmek...
öyle garip bişeyki.. bi düşünün biz yoktuk . bizi yarattı.. tesadüfen olmadık ki biz.. Allah bizi bile bile yarattı.. boşyere de yaratmadı.. Demekki bizden bişeyler istiyor.. diyor ki dünya hayatı sizi aldatmasın . demek ki bizim amacımız salt dünya değil...bir sınavdayız ve kitabımız önümüzde açık baka baka kopye çeke çeke başkalarına sora sora girdiğimiz bir sınav.. çok kolay değil tabi ama o kadar da zor değil.. şuan hayattayız ahiretimizi kurtarabilmek için inşallah zamanımız var.. kaybedenlerden olmayalım inşallah.
şu içinde yaşadığımız zamanın bir bilebilsek kıymetini. önce kendi nefsim sonra hepimiz.milyarlarca ölüden o kadar şanslıyız ki.. çünkü yaşıyoruz ve gücümüz var kurtarabiliriz kendimizi.. ama ölüler asla bir saat bile hayata dönemezler. ama bizim önümüzde inşallah bir sürü saatimiz var.. nolur bilelim kıymetini.. oturuyoruz bir dizinin başında 2 saatimizi geçiriyoruz.. halbuki neler yapılmaz ki o 2 saate. ben kendi adıma hiç hatırlamıyorum 2 saat aralıksız namaz kıldığımı ya da Kuran okudğumu.. Ah rabbim nasıl vereceğim ben hesabımı... çok kurkuyorum nefis kör olası nefis. ayaklarımın altına alıp ezesim var..
neyse uzattım içimde olanları aktarmaya çalıştım biraz ama bitmiyor ki.......
Allah a emanet ol güzel kardeşim....
bence uzatmadın o kadar güzel yazdın ki keşke senin gibi 2 saat namaz kılsam kuran okusam. olmuyor işte kafam öyle dolu oluyor ki vakit ayıramıyorum şu yıllarımı bi atlatsam meşleğimi elime alsam sonra Allah'a dönsem diyorum. bu yılları bi atlatsam abla çok mutlu olucam. sende emanet ol güzel ablam...
maşallah sana kuzum benim maşallah.. sen öle doğru bir yerden girdin ki bu yola vazgeçemezsin istesende vazgeçemezsin..
nekadar şanslı annen baban bir bilsen...
ve biz bu kadar geciktiğimiz için ne kadar şanssızızbir bilsen..
vazgeçme .. bak herşeyimiz tam kim bize bunları veren, herkes karşılık beklerken karşılık beklemeden veren bizi seven koruyan kollayan kim.. ALLAH C.C BAK BİZİ SEVİYOR.. seviyorki yolumuzu gösterdi.. seviyorki içimizde hata yapma duygusu yok artık.. varlığımız bile şükür sebebi.. başımız ağırırken ağrıyı geçiren ilacı veren doktora bin kere teşekkür ederken, sapasağlam bir vucudu bize bahşeden rabbimize nasıl şükretmeyiz.. sen dönme yolundan meleğim sakın.. herkese herşeye karşı sadece ALLAH de... ALLAH C.C tüm kalpleri çeviren O değilmi? belki karşımızda duranları bile O istiyor ne biliyoruz bizi sınıyor.. kulum BANA ne kadar sadık diyor.. sınav büyük ve çetin canım ama inan O nun sevgisi okadar büyük ki BİZ AŞARIZ BUNLARI.. biz burdayız birbirimize muhtacız.. hep muhtaç.. kuluz şaşarız.. birbirimize dayanarak düzeleceğiz inşALLAH
senin yerinde olmak isterdim. büyümüş olmak isterdim gençliğimi bitirmiş olmayı isterdim. o kadar kötü ki şu gençlik o kadarda zor. atlatabilsem bi an önce sonra Allah'a dönsem tamamen tek isteğim bu ablacığım. bi de sizleri görmek çok mutlu ederdi beni hepinizi hemde![]()