Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (13 Kullanıcı)

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
canım sen de iyiki varsın sen çok iyi bir örneksin inşallah yaşıtlarına.. bak yaşıtlarının aklı bi karış havada iken sen erkenden doğru yolu bulmuşsun bile. biliyormusun ne kadar şanslısın. günahlara bulaşmadan bir gençlik yaşayacaksın.. ha tesettürlüler günah işlemez mi illaki işler herhangi bi işte bile. ama tesettürsüz bayan çok fazla günahlara giriyor..
evet insan günah işliyor öyle de olsa gene de Rabbinden başka çalacak kapı bulamıyor..O na layık kul olmak elbette zor ama uzak da değil ki O şahdamarımızdan bile daha yakın.. Bizi en çok sevenin en çok sevdiği yermiş seccade..orada açalım ellerimizi Rabbim sen beni duyuyorsun sen beni görüyorsun güç ver bize diyelim nefsimize karşı sabır ver diyelim..Sana açılan ellerimi tut Rabbim diyelim..Asıl sahibimiz sensin Bizim sana döndüreleceğimiz gün yüzümüzü kara eyleme diyelim Kendimi sana emanet ettim kendi kendime bırakma Rabbim diyelim ağlayalım sızlayalım ki allah için dökülen bir damla yaşın sahibi Cehennemde yanmaz. ama öyle davaki bizimkisi cennet sevdası cehennem korkusu değil Allah rızası.. O razı olsun yeter.. Onun cemalini görelim yeter bize.. Bizim korkumuz O nun rızasını kazanamamak bizim korkumuz Onun rızasını kaybetmek...
öyle garip bişeyki.. bi düşünün biz yoktuk . bizi yarattı.. tesadüfen olmadık ki biz.. Allah bizi bile bile yarattı.. boşyere de yaratmadı.. Demekki bizden bişeyler istiyor.. diyor ki dünya hayatı sizi aldatmasın . demek ki bizim amacımız salt dünya değil...bir sınavdayız ve kitabımız önümüzde açık baka baka kopye çeke çeke başkalarına sora sora girdiğimiz bir sınav.. çok kolay değil tabi ama o kadar da zor değil.. şuan hayattayız ahiretimizi kurtarabilmek için inşallah zamanımız var.. kaybedenlerden olmayalım inşallah.
şu içinde yaşadığımız zamanın bir bilebilsek kıymetini. önce kendi nefsim sonra hepimiz.milyarlarca ölüden o kadar şanslıyız ki.. çünkü yaşıyoruz ve gücümüz var kurtarabiliriz kendimizi.. ama ölüler asla bir saat bile hayata dönemezler. ama bizim önümüzde inşallah bir sürü saatimiz var.. nolur bilelim kıymetini.. oturuyoruz bir dizinin başında 2 saatimizi geçiriyoruz.. halbuki neler yapılmaz ki o 2 saate. ben kendi adıma hiç hatırlamıyorum 2 saat aralıksız namaz kıldığımı ya da Kuran okudğumu.. Ah rabbim nasıl vereceğim ben hesabımı... çok kurkuyorum nefis kör olası nefis. ayaklarımın altına alıp ezesim var..
neyse uzattım içimde olanları aktarmaya çalıştım biraz ama bitmiyor ki.......
Allah a emanet ol güzel kardeşim....

bence uzatmadın o kadar güzel yazdın ki keşke senin gibi 2 saat namaz kılsam kuran okusam. olmuyor işte kafam öyle dolu oluyor ki vakit ayıramıyorum şu yıllarımı bi atlatsam meşleğimi elime alsam sonra Allah'a dönsem diyorum. bu yılları bi atlatsam abla çok mutlu olucam. sende emanet ol güzel ablam...

maşallah sana kuzum benim maşallah.. sen öle doğru bir yerden girdin ki bu yola vazgeçemezsin istesende vazgeçemezsin..
nekadar şanslı annen baban bir bilsen...
ve biz bu kadar geciktiğimiz için ne kadar şanssızızbir bilsen..
vazgeçme .. bak herşeyimiz tam kim bize bunları veren, herkes karşılık beklerken karşılık beklemeden veren bizi seven koruyan kollayan kim.. ALLAH C.C BAK BİZİ SEVİYOR.. seviyorki yolumuzu gösterdi.. seviyorki içimizde hata yapma duygusu yok artık.. varlığımız bile şükür sebebi.. başımız ağırırken ağrıyı geçiren ilacı veren doktora bin kere teşekkür ederken, sapasağlam bir vucudu bize bahşeden rabbimize nasıl şükretmeyiz.. sen dönme yolundan meleğim sakın.. herkese herşeye karşı sadece ALLAH de... ALLAH C.C tüm kalpleri çeviren O değilmi? belki karşımızda duranları bile O istiyor ne biliyoruz bizi sınıyor.. kulum BANA ne kadar sadık diyor.. sınav büyük ve çetin canım ama inan O nun sevgisi okadar büyük ki BİZ AŞARIZ BUNLARI.. biz burdayız birbirimize muhtacız.. hep muhtaç.. kuluz şaşarız.. birbirimize dayanarak düzeleceğiz inşALLAH

senin yerinde olmak isterdim. büyümüş olmak isterdim gençliğimi bitirmiş olmayı isterdim. o kadar kötü ki şu gençlik o kadarda zor. atlatabilsem bi an önce sonra Allah'a dönsem tamamen tek isteğim bu ablacığım. bi de sizleri görmek çok mutlu ederdi beni hepinizi hemde :)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
bitanem işte hatayı burada yapıyorsun farkında mısın erteliyorsun erteleyenler helak olanlardır..vakit ayıramıyorum ne demek ki vakitin Rabbi de Allah cc değil mi..biz vakit ayırırsak inan bana zamanın bereketlenecek.. ben bunu o kadar çok yaşadım ki..en basiti ya çok basit bişeyi örnek vereyim sana geçen gün işten geldim vakit ikindi vakti tabi evim de dağınık toparlamam lazım.. ama önce ikindi namazımı kılmalıyım güzelce dedim .. öyle de yaptım kıldım namazımı başladım evimi toparlamaya.. bütün yerleri sildim bütün tozları aldım dağınıklığı toparladım yemeğimi de yaptım ve akşam ezanı okundu.. ya düşün bak işten geliyorum yorgun bi şekilde evimi teferruatlı bi de toparlıyorum sadece 2 saatte bitiyor işim.. çünkü vaktim bereketlendi çünkü ben vakitin yaradanına vakit ayırdım..bunu sen de gözlemleyebilirsin çok rahat..

senin şu yıllarımı bir atlatsam dediğin yılllar hazine hükmünde yıllar.. kıymetini bil.. Allaha dönsem ne demek ki sen Allah CC den ayrı mısın ki döneceksin.. Ondan ayrı olan iflah olur mu birtanem..böyle düşünme lütfen Rabbim bizi hiç terketmedi..mesleğimi elime alsam diyorsun mesleğini eline verecek olan kim.. Allah cc değil mi.. içinde bulunduğun her vakit O nu an..otururken kalkarken sağa sola dönerken her zaman O nu zikret.. Aldığımız her nefes bizi ölüme yaklaştırıyor. nefisin istekleri ölene kadar hiç bitmez. nefsin nefesinden ayrılmadan evvel canım harekete geç.. gençlik ne kadar zor diyorsun yaşlılık kolay mı sor bi dedene ninene kolaymıymış.. büyümüş olmak isterdim diyorsun büyüyeceğin ne garanti. haydi canım gayret et hz. fatıma yolunda..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
DUYGUMMMMMMMMM.........
güzel kardeşim.. ah bende senin yaşında olsaydım.. o gençlik yıllarımı ibadetle geçirseydim.. örtünseydim,kapatsaydım tüm bakışlara tüm nefislere kendimi.. hz.fatmayı.. hz.zeynebi hz. haticeyi.. hifa hatunu bilseydim. tanısaydım burayı burdaki gibi kardeşlerim olsaydı...
neler kaybettim en bereketli zamanlarımda Mehtabım diyorya vaktim bereketlendi inan benim hayatım bereketlendi..
nefis zorluyor bazen de artık konuş konuş ben seni dinliyorum deyip gülüyorum..
AKIL OYUNLARINI izledin mi...
adam şizofren sürekli yanında arkadaşını ve yiğenini görüyor onlara göre hareket ediyor.. onların dediklerini yapıor..
sonra bir bakıyorki kendisi yaşlanıyor ama arkadaşı yaşlanmıyor.. yiğeni hiç büyümüyor.. ha diyor ban hastayım..
evet İNAN NEFİS DE öyle Hiç doymuyor hiç büyümüyor.. hep istiyor.. tamam yetindim demek yok.. hiç yok..
bunu farketmek lazım.. hissetmek.. hissetki.. dur diyesin..
kimden geldiğimizi kime gideceğimizii anımsa..
bak önünde ne kadar zaman var değerlendirebileceğin, ALLAHA ADAYACAĞIN ne kadar zaman...
HZ. ÖMER bir gün camiye gidiyormuş daha öğle vaktine var.. yavaş yavaş..
önünden 7 yaşlarında bir çocuk koşarak geçmiş HZ. ÖMER durdurmuş çocuğu nereye koşuyorsun demiş..
namaza demiş..
ama var daha vakte demiş
çocuğun cevabı ürkütmüştü beni...
daha dün benden küçük bir çocuk öldü...............

her fırsatta anlatırım bunu çok seveerim.. ölüm kolay bir nefes ardında... ne yapıyoruz aslında hiç.. sen hepimizden ilerdesin daha önde çünkü gençsin.. RABBİMİZ seni çok seviyor.. çok şanslısın çok...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
İŞTEYİM......... feracemi çıkarmadım bugün.. rahatım daha rahat sanki.. alışırmıyım diyordum..
şimdi alışırım diyorum...bu huzur paha biçilmez çünkü... tavizsizlik güzel.. bide istiyorum bunu farkediyorum.. yani zorla değil.. eşim şaşırıyor.. bazen söylemiyorum bile.. korktuğunu hissediyorum.. bi gün vaçzgeçerim diye.. yok vazgeçmem içime sinerek yapıyorum çünkü..
bu arada kızlar................ öğlenleğin maillerinizi kontrol edin lütfen...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
evet.......... sende sen bizden değilmisin bacım ya :D

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
cnm son zamanlar aranızda değildim ya pek ondan dedim.. onceki sayfaları da okuyamadım bır konu mu var bılmedıgım dıye o yuzden sordum

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canoooooooo foto yollayacaktım feracemlede pek hoşuma gitmedi fotolar bakalım
yollarmıyım

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ay bende çok heveslenmiştim de
hoşuma gitmedi..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
[ı]tamam canım 12 den sonra....yollarım inşallah.........[/ı]

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
BAK kızımı daha çok beğenecen ama ... sen başladınmı işinize(maşallah.)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
saol teyzesi senin kızında çok tatlı olacaktır eminim...(ALLAH mı söyletti ne)
hayırlı olsun canım benim.. inşALLAH Pişman olmayacaksınız...

bukeeetttttt yerim seni wallahi.. kardeşiimmmm Allah mı söyletti yaaaa.. dün de ne oldu bak anlatayım? ali nin kuzeni var ona oturmaya gittik ayfer abla işte.. kahve içtik fal kapattık. fala ınanma falsız kalma işte oyle gırgırına.. bana demez mi bebek haneye giriyor diyee, Allah bılırde kız cocugu bu diyee... tabıkı Allah'tan baska kım bılır ama sevınmedım de degıl.. aksamında da ben birseye aglıyordum ali geldi uzulme dedı kıyamam ben SİZE dedı. neeee dedım Allah soylettı galiba dedi. simdi de sen!!! kızım yerım ben sızı yaaaa

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
dua ve sabir canim hayirlisi olsun mallarimiz ve evlatlarimiz bizim zenginligimizi gostermez ne zaman ALLAH yolunda kullanirsak bize zenginlik katarlar rabbim bumubarek gunde isteyen herkese evlat nasip etsin hayirli saglikli imanli...................

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
dua ve sabir canim hayirlisi olsun mallarimiz ve evlatlarimiz bizim zenginligimizi gostermez ne zaman ALLAH yolunda kullanirsak bize zenginlik katarlar rabbim bumubarek gunde isteyen herkese evlat nasip etsin hayirli saglikli imanli...................

amin inşALLAH.. dualarım hep böyle.. hayırlısı Rabbimden cok istiyoruz ama hayırlısı tabıkı

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt