Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (11 Kullanıcı)

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Pardesümü aldım Rabbim'e bi adım yaklaştım. Keşke bende daha önce kapansaydım. Kapanınca insan hiç pişman olmuyor daha da kapanmak istiyor çevrenden tepki gelse bile Allah'ı yüreğinde hissettikçe güçleniyorsun. Bi an bile beklemeyin siyah bi eşarp alın başlayın örtünmeye. Ben kapanalı nerdeyse 2 ay olacak çok mutluyum. Şöyle bişey var ki çevremizdeki insanlar bize kızıyorlar bizi beğenmiyorlar ama Allah'a yaklaşan hem kendini buluyor hem mutlu oluyor zaten çoğu dinden uzak insan ruhsal rahatsızlıklar yaşıyor. Annemgil bana kızıyordu bol aldığıma siyah aldığıma ama alıştılar artık. Önemli olan kalbinde hissedebilmek. Rabbim doğru olanı yapmaya uğraşan kardeşlerimize sabır versin güç versin. Bigün bizde felçli olabiliriz veya annemiz babamızda. Biz bu anımıza şükredelim şükredelim ki RAbbim razı olsun.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
şu çevre denilen insan kalabaligini niye kafaya takiyorsunuz? onlar dün yoktu yani sen dunyaya gelirken hiç yoklar , yarin ölup giderken yine yaninda olmayacaklar degil mi? Peki Rabbul alemin ???
Peki Allah c.c ne der ? yok mu? inanmiyormusunuz demek yok mu?
Inanin siz ne istedigini biliyorsaniz, ayaklarinizi yere saglam, guvenle basarsaniz, önunuzde kimse duramaz, kendinizden emin olun, emin!
Duygu Kardesim Masallah sana , Rabbim daim etsin, yardimcin olsun ... Ornek eylesin

Z4F3R_

Kayıtlı Kullanıcı
şu çevre denilen insan kalabaligini niye kafaya takiyorsunuz? onlar dün yoktu yani sen dunyaya gelirken hiç yoklar , yarin ölup giderken yine yaninda olmayacaklar degil mi? Peki Rabbul alemin ???
Peki Allah c.c ne der ? yok mu? inanmiyormusunuz demek yok mu?
Inanin siz ne istedigini biliyorsaniz, ayaklarinizi yere saglam, guvenle basarsaniz, önunuzde kimse duramaz, kendinizden emin olun, emin!
Duygu Kardesim Masallah sana , Rabbim daim etsin, yardimcin olsun ... Ornek eylesin

Aynen öyle...

bu milletin insanları olarak dik durabilmeyi başarabilseydik
mesela başörtüsü yasağı var diye başını açıp üniversiteye gitme dirayetsizliği yerine ,başımı da örterim üniversiteye de giderim duruşunu gösterebilseydik millet olarak,böyle bi yasak olmazdı

amann ne olacak canım,başımı açıyım işte,Allah affeder diyip dinimizden taviz verme noktasına gelindiğinde işler karışıyor

çevre konusunda bi iki şey söyliycem,eğer biz müslüman olarak çevremizden çekinip bir günahtan sakınamıyorsak eğer bundan utanıyorsak şunu bilelim ki,Allah bu günahımızdan dolayı bize azap etmekten utanmayacaktır!

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
yok o kadar degil:a21:Rabbul alemin sabirlidir, o sen istemeden gelmeni bile istemez
Birseylerden utaniyor isek yapamiyorsak, o bizim inanmadigimizi kendimizden emin olmadigimizi gosterir...
Birzamanlar yazliga gittigimde hep ayipladilar, esim "çingene gibi gorunuyorsun dedi"" bende basimi açmistim sonra
Simdi? hiç umurumda degil ne derlerse desinler, yarim adayi gezmeye gittik, millet mayolu kendime baktim , çok sukur hiç basortumden rahatsiz degilim, birde baktim ki, bir teyzemiz, sahilde namaz kiliyor, ne sevindim, olmadi Rabbi her yerde anmali...
Siz rahat olun, kimse sizden rahatsiz olmaz:a32:

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar yazdıklarınızdan sonra bir markanın sitesini inceledim bugün gerçekten yavaş yavaş içim ısınmaya başladı. ekimden sonra bende kapanmaya karar verdim ozaman geldiğinde sizlerle paylaşırım sonucu. eşime bahsettim bugün çok güzel dedi. o istiyormuş meğersem beni kırmamak için karışmıyormuş bana. ekime kadar kendime yeni bir gardırop oluşturmuş olurum zaten. tesettür giyime aşırı yabancıyım bu zaman zarfında bilgi edinmiş olurum. hepinizden allah razı olsun

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar yazdıklarınızdan sonra bir markanın sitesini inceledim bugün gerçekten yavaş yavaş içim ısınmaya başladı. ekimden sonra bende kapanmaya karar verdim ozaman geldiğinde sizlerle paylaşırım sonucu. eşime bahsettim bugün çok güzel dedi. o istiyormuş meğersem beni kırmamak için karışmıyormuş bana. ekime kadar kendime yeni bir gardırop oluşturmuş olurum zaten. tesettür giyime aşırı yabancıyım bu zaman zarfında bilgi edinmiş olurum. hepinizden allah razı olsun
Kardesim, guzel kardesim, o tesettur kiyafetlerine de aldanma
Olcu ile, o ne? dis kiyafetin dikkati çekmeyecek bol , olsun sadece bir dis kiyafeti yeter, abartma yavas yavas, kendini bulursun
ben baktim onlara birtane bile almam, içi dar, disi dar , oyle tesettur olmaz, onlarda ayni dikkat cekme, kapali bayanlara tuzak
piyasada zor bulursun ... genis bir pardesu yeter simdilik , sonra uygun buldukca alirsin, kendini yipratma bu konuda
Olur mu can kardesim, yavas yavas, içine sindire sindire, kendini de usandirma

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
ferace denilen bişey varmış
buradan
buna bayıldım sence nasıl bi model? bu arada resmi becerebildim mi bilmiyorum

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Resim gelmemis? ama ferace guzel de sen kendine yakistirabilecek misin ? Rahatsiz olmayacagin bir kiyafet dusun,
bende konyadan aldim, çok rahat, fasli kardeslerimizin, dis kiyafeti var, elbise gibi onu giyerim bazen,
Bence giy dene, yanina birini al, once kararin için

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
yukarıdaki mesajımda buradan yazısına tıklarsan beğendiğim feracenin resmini açıyor. butarz bişeyi gittiğimde denicem.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Tamam gordum, guzeller ama dedigim gibi içine sinsin, iyice bir dene

Z4F3R_

Kayıtlı Kullanıcı
ya kusura bakmayın ama içiniz ısınıp ısınmaması gibi bir kıstas olablir mi?

Allahın örtünün emrine riayet ederek kapanmak yerine,içim ısındı kapanıcam galiba demek ne derece doğru olur...

bir işi Allah rızası için yapmıyorsan,o iş Allahın rızasına uygun da olsa bi fayda vermez insana

,nacizana uyarım odur ki,Allahın rızasını herşeyin önünde tutup verin kararlarınızı.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ben de senin gibi yapmıştım denizderya.. geçen yıl mayıs ayıydı kapanmaya karar verdiğimde. dedim ki ben de çevremdekilere ben 1 sen içerinde kapanacağım kendimi hazırlayacağım psikolojik ve kıyafet olarak. daha o bi sene gelmedi tabi mayısa bi buçuk ay var. :)
sonra günler geçti temmuz oldu hayır dedim sonbahar bitsin kapacağım kasımda yani. yani sıcaklar geçince...gene günler geçti ağustos oldu yok dedim eylülün sonunda kapacağım tabi bunu da çevredekilere söyledim..sonra bikaç gün daha geçti ramazan bayramı vardı önümüzde bayramdan sonra kapanacağım derken bu sayfayla karşılaştım yorumları okumaya başladım hep yarına garantiniz mi var sözleri çakıldı kafama..o gün günlerden ağustos 15 ti. ben ertesi gün kapanacağımı bilmeden kısa kol thisirt kot pantolon giyinip gitmiştim. yorumları okuyunca dedimki ben bırak bayramı ya yarına bile çıkamazsam..o zaman Rabbime ne derim dedim. Rabbim kendimi hazırlıyordum mu diyeceğim dedim. ya da allahım başrdım kapandım mı diyeceğim dedim. tek tek iş arkadaşlarımı dolaştım arkadaşlar beni son kez böyle görüyorsunuz yarın kapanıp geleceğim dedim.. onlar da şaşırmasın dedim. eşime telefon ettim murat akşam seninle şuraya gidelim kıyafet alalım kapanıyorum dedim.. tabi inanmadı..ama akşam oldu mağazaya gittim.. elbiselerimi aldım.. ertesi gün 16 ağustosda kapandım... ve şimdi çook mutluyum..
biraz karışık oldu ama artık idare edin beni :)

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
ya kusura bakmayın ama içiniz ısınıp ısınmaması gibi bir kıstas olablir mi?

Yanlis anlama olmasin kiyafet konusunda için isinsin, al sonra giyme, :a21:yok pardesu mu? yok feracemi? yok çarsaf mi alip koyalim , sonra
gymeyelim mi? birisine karar kil gibisinden.. umarim anlatabildim..
Ya yasadiklarimi desem, ? içime sindire sindire, kimseyi, hemde hiç kimseyi dinlemeden, adim adim yeniden kapanmayi kesfettim, atalarim gibi degil, neyse bosver, sorma :a11:

Z4F3R_

Kayıtlı Kullanıcı
nur suresi 31. ayetinde buyrulduğu üzere yani başörtülerini yakalarına kadar sarkıtsınlardan sonraki safha

ayakalrını vurarak yürümemek ,mahremi olmayan insanlara karşı tavırlar vs.

aslında başörtmekten daha önemli konular bunlar,yani başını örmesende nur suresindeki kadınların sakınması gereken diğer hususlara riayet etsen daha önemli olur Allah katında

gelgelelim ki başını örtmeyen biri diğer hususlara riayeti pek fazla başaramıyor...

örtenin de başardığı kesin değil bu arada...

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
çocukken dini kitap okudugunuzu gören aileniz onu elinizden alıp çöpe atmışsa, bunları okursan örümcek kafalı olursun demişse, sokakta gördüğü tesettürlü insanlarla kavga eden bir teyzeyle büyümüşseniz, ve her yaz bikininizi giyip 3 ay yüzme dersleri vs havuzlarda ömrünüz geçmişse ve halen mini eteklerle dolaştığınızda sizinle kavga eden bir eşiniz akrabanız yoksa hatta aksine beğeniyorlarsa böyle ortamda 25 yıl büyüyen bir insandan biranda tesettür beklemekte yanlış olur bence. kalbim istiyo allah için herşeyi yaparım ama sonuçta 25 yıllık alışkanlıklar,aile de bir çırpıda silinip atılmıyo. çünkü bir daha benle asla görüşmezler.
ama karar verdim kapanıcam sadece zamana ihtiyacım var kıyafetler konusunda bilgi edinmeye ihtiyacım var.

Z4F3R_

Kayıtlı Kullanıcı
size tavsiyem,şeklen değişiklik büyük yankı uyandırır hem bende hem çevremde diyorsanız

örtünmenin ve sakınmanın bir şekile bürünmeyi gerktirmediği noktalardan başlayabilirsiniz...

NUR SURESİ 31. AYETİNDEKİ,örtünmenin dışındaki hususları uygulamaya başlayarak kendinizi kapanmaya ahzırlayabilirsiniz

Nur Suresi 31.Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! .

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Ey gönül; Her şey gelip geçici
Bak az önce aldığın nefes bile geldi geçti....
Sen baki olana razı ol

(Hz. Mevlana ks.)

mir_erhan

Moderator
çocukken dini kitap okudugunuzu gören aileniz onu elinizden alıp çöpe atmışsa, bunları okursan örümcek kafalı olursun demişse, sokakta gördüğü tesettürlü insanlarla kavga eden bir teyzeyle büyümüşseniz, ve her yaz bikininizi giyip 3 ay yüzme dersleri vs havuzlarda ömrünüz geçmişse ve halen mini eteklerle dolaştığınızda sizinle kavga eden bir eşiniz akrabanız yoksa hatta aksine beğeniyorlarsa böyle ortamda 25 yıl büyüyen bir insandan biranda tesettür beklemekte yanlış olur bence. kalbim istiyo allah için herşeyi yaparım ama sonuçta 25 yıllık alışkanlıklar,aile de bir çırpıda silinip atılmıyo. çünkü bir daha benle asla görüşmezler.
ama karar verdim kapanıcam sadece zamana ihtiyacım var kıyafetler konusunda bilgi edinmeye ihtiyacım var.

Selamün Aleyküm...
Sevgili kardeşim... Yazdıklarınızı okuyunca içimde bir barçacıkda olsa yoruma katkı istedim...
Evet... Ha deyince olmuyor bir şeyler...
Yazdıklarınıza bakılırsa bir milad yada çağ kapatma gibi bir şey...
Çevremizde hevesle bu gün kapanıp yarın açılan o kadar çok kişiye rastlıyoruzki korkunç ve üzücü...
kimiside dudağındaki boyayı gözlerindeki boyayı başına taktığı ortüyle denkleştirmeye çalışıyor...
Hatta başında örtü dar bir pantlonon...
Başında örtü ama oldukça kısa bir etek...

Hayır.. Tesettür NURdur..
O-NUR kalp ile başlar beyinle devam eder sonra baştan ayağa kadar gelir...
Bunların toplamında bir aşk doğar...
Bu aşk öyle bir NURlu olurki ÇEVREN gözünü alamaz senden ki...Sen o an mahcubiyetten ter atarsın...
Ama bu bakışları sna çeviren RABBİN olur..
Çünkü O AN Melekler bir temaşa halindedir..
O AN dilinde dökülen SALAVAT ile RESULULLAH gülümsemektedir...

Belki kolay değildir.. Ama Allah c.c. kalbine bunu fısıldatmışsa
Hidayet yakındır demek.. Vusulatı uzatmamak gerek...
Hasreti bitirmek düşer artık...
Yoksa Allah c.c. korusun Nefsin bir daha kıskacına alır seni...
şeytan boş durmamaktadır.. Adımını attığın anda şeytanı öldürmüşsün demektir...
Ve nice Kardeşlerinin şeytanını da Öldürmeye Vesilesindir artık...
Belki bir ailenin belki de bir bölgenin kurtuluşu senin çaba ve çekeceğin çilelerin koruluğunda açılacak çiceklerin kokusuyla olacaktır. İNŞALLAH...

Selam ve dua ile

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

ferace denilen bişey varmış
buradan
buna bayıldım sence nasıl bi model? bu arada resmi becerebildim mi bilmiyorum

evet mehtapcım allah her sabrın mükafatını veriyor. bu yıl bebeğim oldu sezeryanlı oldugum halde hiç yatamadım çünkü bebeğime benden başka bakacak kimse yoktu. 2 ay sonra daha ben iyileşememişken felç anneanneme bakmaya başladım ettimi size 1 çocuk 1 felçli. 2 ay sonrada kaynanam geldi yanıma ettimi 3 bakıma muhtaç insan. kendim hastayken daha bir ev + 3 insanın sorumluluğu. bu kış bana çok ağır geldi psikolojim altüst. ibadetide boşladım bu yıl dua bile etmek içimden gelmedi. 2gün önce abdest alıp 2 rekat hacet namazı kılıp inşirah okudum ağlayarak secdeye kapandım sıkıntılarımı gidermesini istedim rabbimden. ve bugün 350tl gibi düşük fiyata aşırı lüx bir ev tuttuk nisanda taşınıyoruz. evde istediğim herşey mevcut dekor taşlarına kadar yok yok. ben bir adım attım allahımda bana 2 günde cevap verdi. dahasınıda nasip etsin
önceeeeeeee hoşgeldinnnnnnnn canım aramıza .... burda kendini aile içinde hissedeceğine hiç şüphem yok... inan hepimiz öle yollardan geçtik geçen mehtaba bi fotomu yolladım vayy bukete bak sen dedi açıkken ki düşün.. inan hepimiz anadan doğma yada tam zamanımızda kapanmış insanlar değiliz... keşke öle olsaydık ama görmedikki annede teyzede,halada kimsede.. doğuda yaşıyorum ama ne doğu kapalı kimse varmı diye sor parmakla anca gösterilir... babam nefret ederdi kapalılardan hani inanç olarak değilde kıyafet olarak... annem ünv kapandım diye hak helal etmeyeceğini eve sakın gitmememi söylemiştide.. ağlaya ağlaya açmıştım(aptallık). kardeşim açık annem açık... bir teyzem var kapalı birde şükürler olsun ki artık ben...
neden biliyormusun KORKTUMMMM çok korktum ALLAH tan... beni sevmemesinden... beni istememesinden... bana merhamet etmemesinden...
çünkü emir net... beni ne annem ne babam ne kocam ne kardeşim kurtarmayacak LOKMAN SURESİ...
33 - Ey insanlar! Rabbinizden sakının ve bir günden korkun ki, baba çocuğuna hiçbir fayda veremez. Çocuk da babasına hiçbir şeyle fayda sağlayacak değildir. Şüphesiz Allah'ın vaadi gerçektir. O halde dünya hayatı sizi aldatmasın, sakın o çok aldatıcı şeytan sizi Allah'ın affına güvendirerek aldatmasın.
Ayeti kendime getirdi.. hani her sıkıntımda sığındığım arkamda dağ gibi gördüğüm babam; bana faydası olmayacak.... ya ben yolun kenarından bile düşer diye yürütmediğim kardeşime, gözümden sakındığım kızıma canıma ne yapabilirim hiççççççç,,, onu kabir azabından cehennem şerrinden koruyabilirmiyim... evet sadece ALLAHI hatırlatarak.. başka yolu yok bunun... ben kalkan olamam günahına...
vakit geçti canım yok artık geriye dönüş... azraille karşı karşıya kaldığımızda ne diyecez ha ben seni gördüm artık aklım başıma geldimi diyeceğiz...
ne değierli hayatta giydiğimiz mi yediğimiz mi yoksa ne? hiç çarşıya çıktığında iç huzuruyla yürüdünmü, insanlar seni gördüğünde başını aşağı eğdimi, yada sen yanında hiç meleklerin korumasını hissettinmi.. ben açıkken hiç hissetmedim hiç... sokakta aval aval bakan insanlar....ve daha fazlası... evet canım bunlar gerçekler... açıkken herşeyi rahat rahat yapabilirsin istediğini giyer, istediğin yere gider istediğin insanlarla samimi olabilrsin.. ama kapanınca herşeyi düşüneceksin,herşeyi giymeyecek sokakta veya hiçbiryerde rahatça konuşamayacaksın.. insanlar sana baktığında İSLAMI temsil ettiğini bilecek... sadece eşine özel olmanın değerini yaşayacaksın.. nasıl bir zevk nasıl bir huzur... insanlar sana bakarken utanacak.. ve o yetiştirdiğin çocuk senin için annem bana öğretmedi diyemeyecek.. çünkü sen öğretmeye gerek kalmadan yaşayarak öğreteceksin.. eşinin sana nasılda saygı duyduğunu göreceksin, mutlu olacaksın hiç olmadığın kadar...
bak zorlukların üstesinden gelmişsin Allahta yardım ediyor sana .. bu nedemek biliyormusun sen bir adım gelince RABBİM Bin adım geliyor...
ben eylülün başında ilk kapanmaya karar verdiğimde kurban bayramına kapanacam demiştim, eşim yılbaşına kadar yaparsın demişti... sonra burayı buldum.. yüreğim çırpınarak bıkmadan usanmadan okudum hepsini, üye olduktan 10 gün sonra kapandım... dayanamadım ve ne bayram gelmişti ne yılbaşı.. eksiklerim oldu evet diz altı etek giydim pantolon giydim ama 2 ay sonrada bi 10 sene giyemem dediğim pardesüyü aldım gözyaşlarıyla .. yani sen ne kadar zaman desende bi süre sonra dayanamıyorsun... ağır geliyor giydiklaerin saçların... kendini alıştır evde ört başını .. kıyafetlerini değiştir.. dolabımı değiştireyim deme çünkü giyerken bile zamanla değişiryor herşey.. zamannnn. zamanla oturuyor herşey... başla biryerden bekledikçe aksine yapamazsın.. zaman nefsi besliyor.. aile diyorsun... hira kardeşim sözlüsünden ayrılmıştı.. ceylantur vardı ailesi reddediyordu neredeyse.. evlenince düğün sabahı evinden kapalı çıkmıştı.. bi kardeşimiz de 6 ay babasından saklamıştı kapandığını gizli gizli kapanmıştı.. BAZEN vazgeçmek gerekir.. yaptıklarından yaşayışından herşeyden... vazgeçmek sevmek gerekir EN SEVGİLİYİ herşeye meydan okuayarak ve onun isteklerini yapmak herşeye rağmen... çok bekleme sakın bekleme huzurda güzellikte özgürlükte sadece İSLAMDA...
Pardesümü aldım Rabbim'e bi adım yaklaştım. Keşke bende daha önce kapansaydım. Kapanınca insan hiç pişman olmuyor daha da kapanmak istiyor çevrenden tepki gelse bile Allah'ı yüreğinde hissettikçe güçleniyorsun. Bi an bile beklemeyin siyah bi eşarp alın başlayın örtünmeye. Ben kapanalı nerdeyse 2 ay olacak çok mutluyum. Şöyle bişey var ki çevremizdeki insanlar bize kızıyorlar bizi beğenmiyorlar ama Allah'a yaklaşan hem kendini buluyor hem mutlu oluyor zaten çoğu dinden uzak insan ruhsal rahatsızlıklar yaşıyor. Annemgil bana kızıyordu bol aldığıma siyah aldığıma ama alıştılar artık. Önemli olan kalbinde hissedebilmek. Rabbim doğru olanı yapmaya uğraşan kardeşlerimize sabır versin güç versin. Bigün bizde felçli olabiliriz veya annemiz babamızda. Biz bu anımıza şükredelim şükredelim ki RAbbim razı olsun.

AH GÜLÜM güzelim aferin sana varya aferin... maşallah... öle güzel öle dogru şeyler yapıyorsunki ne diyeyimmmm

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt