Dün sabah işe gelmek için hazırlanırken tvde ALİ İMRAN SURESİNİN meali açıklanıyordu bazıları aklıma kazındı paylaşmak istedim;
74 - Rahmetini dilediğine tahsis eder. Allah, büyük lütuf ve kerem sahibidir.
160 - Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur. Eğer sizi yardımsız bırakırsa, artık ondan sonra size kim yardım edebilir? Müminler ancak Allah'a güvenip dayansınlar
176 - Küfürde yarışanlar seni üzmesin. Onlar, Allah'a hiç bir şekilde zarar veremezler. Allah onlara ahirette bir pay vermemek istiyor. Onlar için büyük bir azap vardır.
177 - İman karşılığında inkarı satın alanlar Allah'a hiç bir zarar veremezler. Onlar için acı bir azap vardır.
178 - Kâfirler, kendilerine mühlet vermemizin, şahısları için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Biz onlara bu mühleti, ancak günahlarını artırsınlar diye veriyoruz. Onlar için alçaltıcı bir azap vardır.
185 - Her canlı ölümü tadacaktır. Kıyamet günü ecirleriniz size eksiksiz olarak verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı zevkten başka birşey değildir.
ayetleri yorumlamak asla haddim değil...
ama çok etkilendim...
biz bekliyoruz neyi beklediğimizi bilmedin... yarına yemek hazırlıyoruz aylar sonrası için tatil planı yapıyoruz, davetlerde giyeceklerimizi planlıyoruz ama hiç ahireti hesap anını düşünmüyruz...
inandığım birşey var ki 74. ayettede anladığım kadarıyla onu anlatıyor.. ALLAH rahmetini merhametini dilediğine veriyor.. bizim içimize örtünme ALLAH yolunda yaşama aşkı düştü.. şükürler olsun demekki RABBİM bizi seviyor ve bizi gafletten uyandırdı..
hadi kendimize gelelim ÖLÜM YAKIN.. kimden korkuyoruz ... 160. Ayet te ALLAH size yardım ederse sizi yenecek yoktur demek ki sadece bizim ona bir adım gitmemiz yeterli.. inkar edenlerin vay haline NASIL BİR KÜFRÜN içindeler de farkında değiller, dünyadalar ve onların her geçen gün günahları artıyor.. peki biz neden sevaplarımızı arttırıyoruz... hicranım ne bekliyorsun.. bekleme... nolur bekleme..
deryadeniz kardeşim.. yazlıktan döneceğinin garantisini kim verdi sana.. peki içinde bu aşk varken giyebilecekmisin yeniden bikini.. sırf anneannenin komşularının sana kızmaması için yeniden günaha girecek bunu içine sindirebilecekmisin orada.. yarınımız yok belki her gece ölüme eş bir uykuya uyuyoruz uyanmak mechul... ve kıyamet kesin... hesap ... ahiret.. PEYGAMBERİM bizi ümmet diye istermi yanında... ben o zor şartlarda mücadale ettimde siz ALLAH icin ne yaptınız demezmi.. korkalım biraz cehennemden.. korkalım.. ahiretten.. korkalım EN SEVGİLİNİN BİZE YÜZ ÇEVİRMESİNDEN.. YOKSA konu komşudan daha mı çok korkuyoruz.. en fazla kaç gün çevirirler sizi gerçekten sevenler sizden yüzünü... AH... GERİYE DÖNEBİLSEM DİYECEĞİMİZ GÜNE Mİ GİTMEK İSTİYORSUNUZ.. hazırlıksız korkarak..
başınıza alacağınız bir örtü, üzerinize giyeceğiniz bir dış giyisi sizi ne kadar değiştirecek biliyormusunuz... daha az korkacaksınız çünkü siz İSLAMIN birer SAVAŞÇISI olacaksınız sadece yürüyüşünüzle.. korkmayın hiç korkmayın.. KİMSEDEN.. çünkü hesap günü geldiğinde kimse olmayacak o mezarda sizinle....