Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (10 Kullanıcı)

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
evet canım şuan tesettüre girmem psikolojik olarak mümkün değil. anneannem istiyor diye yazlığa gitçem yine bu yaz. hiçte canım istemiyor ama gitmek zorundayım ve oraya örtünerek gidipte 25 yıllık çevremin bana zombi görmüş gibi bakmasını ve de bitmek bilmeyen soru ve eleştirileriyle uğraşmayı hiç ama hiç istemiyorum. ama dediğin gibi giyim tarzımı biraz kapalılaştırırsam kendimde yavaş yavaş alışmış olurum yazlık dönüşüde hemen kapanırım. bir dahada o yazlığa hiç gitmicem zaten. çevremin hepsini silip atıcam.

ah o yazlıklar bizimde var kayınvalidemlerin mecbur gidiliyor her yaz bu senede gideriz ama deniz kenarına gitmeyi düşünmüyorum ben yaklaşık 1 senedir giyim tarzımı deiştirdim o bile milletin gözüne battı ama hiç umrum değil bencede giyim tarzını önce değiştirmelisin sonrası zaten daha dikkatli oluyo insan ben üzerime uzun bişeyler giymeden dışarı çıkamıyorum nasıl giymişim aklım almıyor şu an keşke aklım çok daha önce başıma gelseydi yaşadığımız çevre çok rahat malesef

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
amin arkadaşım inşallah aklına düşmüş seninde bikere Allahımın izniyle olur merak etme tek adımım kaldı benim yazda umrumda değil buket kerdeşimin bi sözü var başımda taşıdığım ayetin serinlii bana yeter diye aklımdan çıkmıyor akşam eşimede söyledim biyere gitmek istiyorum benim için hayırlı olacak biyere sonrası eşim kendisi isteyecek zaten götürecek abimiz geldi çok şükür haber bekliyoruz

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah hakkında hayırlısı olsun canım. eşim beni hiç kısıtlamaz bikinimi vs herşeyimi giyerim ortamına göre giyindikten sonra tek kelime etmezdi bana 3 gün önce söyledim yazlıktan dönüşte kapanmayı istiyorum ne dersin diye o allahla senin arandaki bişey ben karışamam ama sonradan sıkıldım bunalıyorum diyip açılcaksan o işe hiç girme daha büyük günah işlemiş olursun dedi. haklıda... yanlıştan doğruya geçtikten sonra doğruyu terketmek çok çok büyük günah.

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
ne güzel bak eşinde karışmıyor benim eşim sağolsun nefsini bi türlü yenemedi kendiside kabul ediyor benden korktuğu için bekle diyormuş öyle söyledi ama bende kararlılığımı bir kere daha dün akşam arkadaşımın vesilesiyle aktardım bu konuya birdahaki mesajım kapandım olsun inşallah

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu.... kapanmak isteyenlere...güncelleme

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu.... kapanmak isteyenlere...güncelleme

Hayırlı Sabahlar...

Kardeşim Şu zaman öylesine zor ki...hemen hemen her yer , herkes ve her şey nefsi..

İMTİHAN BOL....Bazen bir başörtüsüyle,bazen bakışla,bazen sabırla imtihan.

Kazanana ne mutlu...

Bir dergide okudum geçen aklıma geldi şimdi ve yazmak istedim ;
KİBİR ÖZGÜVEN DEĞİLDİR! yazıyordu...

Bu da nerden çıktı demeyin...

ÇOK HOŞ güzel çağdaş medeniyete yakışır şekilde ! giyinmiş kişilerle yanyana geldiğimizde !

ÇOK TAKVALI görünen İSLAMA yakışır şekilde ! giyinmiş kişilerle yanyana geldiğimizde!

HANGİSİNDE KİBİR DAHA ÇOK OLUR ? Ya da her ikisinde de kibir olmaz mı?

Bizim burdaki konumuz Giyim olduğundan aklıma gelenleri serpiştirdim işte..

Allah Celle Celaluhu rızası dahilinde yaşamayı nasip eylesin tüm ümmetimüslümana..

Allah Celle Celaluhu giyimini karşı tarafa kullanmayanlardan - ÖZGÜVEN - sahibi olanlardan eylesin bizleri İnşallah..

RABBİM....sen bize Takvalığı nasip et...Her konu da SEN'in istediğin gibi olalım...Öğret bize...Yol göster....

SEN YÜCELER YÜCESİ...GÖNÜLLERİN SAHİBİ ...RABBİMİZSİN...

HAMD OLSUN..

Esselamu aleyküm

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Celle Celaluhu rızası dahilinde yaşamayı nasip eylesin tüm ümmetimüslümana..

Allah Celle Celaluhu giyimini karşı tarafa kullanmayanlardan - ÖZGÜVEN - sahibi olanlardan eylesin bizleri İnşallah..

RABBİM....sen bize Takvalığı nasip et...Her konu da SEN'in istediğin gibi olalım...Öğret bize...Yol göster....

SEN YÜCELER YÜCESİ...GÖNÜLLERİN SAHİBİ ...RABBİMİZSİN...

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
amin arkadaşım inşallah aklına düşmüş seninde bikere Allahımın izniyle olur merak etme tek adımım kaldı benim yazda umrumda değil buket kerdeşimin bi sözü var başımda taşıdığım ayetin serinlii bana yeter diye aklımdan çıkmıyor akşam eşimede söyledim biyere gitmek istiyorum benim için hayırlı olacak biyere sonrası eşim kendisi isteyecek zaten götürecek abimiz geldi çok şükür haber bekliyoruz

Çok doğru bende bahar döneminde kapananlardanım..Bende sıcaklarda nasıl dururum yapabilir miyim diye düşünüyordum çok şükür öyle bir sorunum olmadı..aksine dediğin gibi başörtüm bana hiç sıkıntı vermedi hatta arrkadşlar annem de dahil sıcaktan yakınrken bende diyordum sıcak mı var bana niye sıcak gelmiyor diyordum :) valla çok mutluyum iyikide kapanmışım..Allah'ım herkesi kapanmayı nasip etsin..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar biraz önce faceye bakınıyordum baktım bi arkadaş birisi için mekanın cennet olsun yazmış bi fotoğrafa.
ben de merak ettim kim bu diye profiline baktım genç bi bey...daha 23 ünde evliymiş. daha dün paylaşımlarda bulunmuş.. öyle olunca pek ölmüş gibi de gelmedi.. googledan ismini aradım... bugün bi tinerci çocuk saldırmış öldürmüş... öyle üzüldüm ki..
demem o ki arkadaşlar bakın (en başta kendi nefsime söylüyorum.) daha dün bu saatlerde yaşayan biri şimdi yok... bir daha dünyaya gelemez.. allah rahmet eylesin.. kimbilir ne hedefleri vardı... ve kimbilir hangi tövbelerini ertelemişti..bilmiyoruz.
arkadaşlar biz neyin derdindeyiz.. yarınımızın işte garantisi var mı bi bakın.. ölüm gözlerimizin önünde... artık nolur ertelemeyin ..
tesettürünüzü..
denizderya san söylüyorum hicran san repsol sana kapanamayan tüm kardeşlerimize.....aman aman nolur errtelemeyin bir gün bile olsa ertelemeyin.. yarına hani garantimiz. dün o genç de yaşıyordu.. şimdi yok ..ona bir şans daha verilmeyecek dünyaya gelmesi için.. ama ya sizler ama ya bizler dünyadayız şuan.. kendimizi affettirmemiz için yeterli zamanımız vardır belki.. kaybetmeyelim şu sınavımızı nolur
denizderya gitmeye mecbur değilsin o yazlığa... mümkün değil psikolojik olarak tesettür diyosun.. yapma hiç bişey önemli değil. boşver şu insan kalabılığını onlar seninle kabre girmeyecek. onlar yapmıyorlar diye onlara uymak zorunda değilsin.. psikolojini ise hiç düşünme... tesettür inaşşah huzurun olacak senin... bak ölüm o kadar yakınımızda...bence şimdi hemen bürün teseettürüne..

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm..
Sevgili Mehtab kardeşimiz yüreğinize sağlık...
Ne güzel tesbit.. ne kadar açık bir hatırlatma...
Bir türlü oralı olmadığımız EN GERÇEK... yani ÖLÜM...

Bazen en çetin sınavla SENİ DAVET EDER RABB!!!
baze çok ufak bir vesile...
NEFSE DARBEYİ en uygun zamanda vurmazsak...Dairesinine alınırmıyız bir daha bilinmez...
YA ALLAH DEYİP terkedebilmek...
Ben NURuna talibim ey EN NUR olan...
Ertelemelerimden ve ertelenmelerden bıkmak...
Bu ADIM sanadır deyip İlk adımı hemen atmak...
...
Allaha c.c. teslim olanlar Ziyana uğramazlar...
Sahibsiz kalmaktan çekinenler En güzel sahib ve vekil O! dur cc

ve UNUTMAYALIM...
En çetin sınava tabi tutulanlar.. İPE en sağlam tutunanlardır...

Hayırlı cumalar.. selam ve dua ile

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Dün sabah işe gelmek için hazırlanırken tvde ALİ İMRAN SURESİNİN meali açıklanıyordu bazıları aklıma kazındı paylaşmak istedim;
74 - Rahmetini dilediğine tahsis eder. Allah, büyük lütuf ve kerem sahibidir.

160 - Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur. Eğer sizi yardımsız bırakırsa, artık ondan sonra size kim yardım edebilir? Müminler ancak Allah'a güvenip dayansınlar

176 - Küfürde yarışanlar seni üzmesin. Onlar, Allah'a hiç bir şekilde zarar veremezler. Allah onlara ahirette bir pay vermemek istiyor. Onlar için büyük bir azap vardır.

177 - İman karşılığında inkarı satın alanlar Allah'a hiç bir zarar veremezler. Onlar için acı bir azap vardır.

178 - Kâfirler, kendilerine mühlet vermemizin, şahısları için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Biz onlara bu mühleti, ancak günahlarını artırsınlar diye veriyoruz. Onlar için alçaltıcı bir azap vardır.

185 - Her canlı ölümü tadacaktır. Kıyamet günü ecirleriniz size eksiksiz olarak verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı zevkten başka birşey değildir.

ayetleri yorumlamak asla haddim değil...
ama çok etkilendim...
biz bekliyoruz neyi beklediğimizi bilmedin... yarına yemek hazırlıyoruz aylar sonrası için tatil planı yapıyoruz, davetlerde giyeceklerimizi planlıyoruz ama hiç ahireti hesap anını düşünmüyruz...

inandığım birşey var ki 74. ayettede anladığım kadarıyla onu anlatıyor.. ALLAH rahmetini merhametini dilediğine veriyor.. bizim içimize örtünme ALLAH yolunda yaşama aşkı düştü.. şükürler olsun demekki RABBİM bizi seviyor ve bizi gafletten uyandırdı..
hadi kendimize gelelim ÖLÜM YAKIN.. kimden korkuyoruz ... 160. Ayet te ALLAH size yardım ederse sizi yenecek yoktur demek ki sadece bizim ona bir adım gitmemiz yeterli.. inkar edenlerin vay haline NASIL BİR KÜFRÜN içindeler de farkında değiller, dünyadalar ve onların her geçen gün günahları artıyor.. peki biz neden sevaplarımızı arttırıyoruz... hicranım ne bekliyorsun.. bekleme... nolur bekleme..
deryadeniz kardeşim.. yazlıktan döneceğinin garantisini kim verdi sana.. peki içinde bu aşk varken giyebilecekmisin yeniden bikini.. sırf anneannenin komşularının sana kızmaması için yeniden günaha girecek bunu içine sindirebilecekmisin orada.. yarınımız yok belki her gece ölüme eş bir uykuya uyuyoruz uyanmak mechul... ve kıyamet kesin... hesap ... ahiret.. PEYGAMBERİM bizi ümmet diye istermi yanında... ben o zor şartlarda mücadale ettimde siz ALLAH icin ne yaptınız demezmi.. korkalım biraz cehennemden.. korkalım.. ahiretten.. korkalım EN SEVGİLİNİN BİZE YÜZ ÇEVİRMESİNDEN.. YOKSA konu komşudan daha mı çok korkuyoruz.. en fazla kaç gün çevirirler sizi gerçekten sevenler sizden yüzünü... AH... GERİYE DÖNEBİLSEM DİYECEĞİMİZ GÜNE Mİ GİTMEK İSTİYORSUNUZ.. hazırlıksız korkarak..
başınıza alacağınız bir örtü, üzerinize giyeceğiniz bir dış giyisi sizi ne kadar değiştirecek biliyormusunuz... daha az korkacaksınız çünkü siz İSLAMIN birer SAVAŞÇISI olacaksınız sadece yürüyüşünüzle.. korkmayın hiç korkmayın.. KİMSEDEN.. çünkü hesap günü geldiğinde kimse olmayacak o mezarda sizinle....

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardesilerim ben kapanali nerdeyse 2 ay olacak insallah imtihanlarim var cok sükür ailemle cevremle örtünme seklimi bir türlü kabul ettiremiyorum anlatiyorum ya anlamiyorlar yada anlamak istemiyorlar . cok zorluklar cekiyorum onlara anlatmak istiyorum niye böyle kapandigimi bana yardimci olurmusunuz lütfen selam ve dua ile

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardesilerim ben kapanali nerdeyse 2 ay olacak insallah imtihanlarim var cok sükür ailemle cevremle örtünme seklimi bir türlü kabul ettiremiyorum anlatiyorum ya anlamiyorlar yada anlamak istemiyorlar . cok zorluklar cekiyorum onlara anlatmak istiyorum niye böyle kapandigimi bana yardimci olurmusunuz lütfen selam ve dua ile

NASIL yani canım benim neyi kabullenemiyorlar yada ne istiyorlar senden

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
onlarin istedigi gibi kapanmami arada sirada pantolon giymemi öyle disariya cikmami basörtümü omuzlarimdan asaga sarktirmami babanem gibi oluyormusum sonra sacimi üssten topuz yapmami deve hörgücü yani ... türkiyeye izine gittigimde ferace ve pardesü alacagim insallah ve artik renkli kiyafetlerde giymek istemiyorum cok göz önünde oluyorsun herkez bakiyor ...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
onlarin istedigi gibi kapanmami arada sirada pantolon giymemi öyle disariya cikmami basörtümü omuzlarimdan asaga sarktirmami babanem gibi oluyormusum sonra sacimi üssten topuz yapmami deve hörgücü yani ... türkiyeye izine gittigimde ferace ve pardesü alacagim insallah ve artik renkli kiyafetlerde giymek istemiyorum cok göz önünde oluyorsun herkez bakiyor ...

canım benim herkes gördüğü gbi olsun istiyor.. evet günümüz gençleri senin ailenin istediği gibi giyinip davranıyorya normal sen doğru olanı yap ayetleri anlat okut.. anlayacaklardır seni inşallah...

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
insallah anlarlar zaten seneye insallah üniversiteye gidecegim orada daha iyi ögrenirim herseyi insallah allah razi olsun kardesim

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
insallah anlarlar zaten seneye insallah üniversiteye gidecegim orada daha iyi ögrenirim herseyi insallah allah razi olsun kardesim

NE demek canım kardeşim keşke herkes senin gibi iradeli olabilse.. ne yazıkkı bazen çabuk vazgeçiyor kardeşlerimiz... sen doğru yoldan ayrılma sakın olurmu

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
insalalh bana tesettür ile ilgil kitap tavsiye edebilirmisiniz `?

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
hımmm aslında bunlar güzel...Yazarı Nuriye ÇELEĞEN, Neden Örtünüyorum?,
Fevzullah Birışık "Bir bayan niçin örtünmek istemez"
Mehmet Göktaş "Örtünme Çağrısı"
bildiğim bunlar var canım benim

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadşlar çok sıkıntıdaym:( başörtüm 2 gündür skıntı vrmye bşladı. Boğazım biri sıkıyormş gibimym. Eve gitsmde acıp rahtlasm diye düşünüyorm. Blmiyorm niye byle oluyor. :(

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun turkiyeye gittigimde bir bakarim insallah selam be dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt