Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (7 Kullanıcı)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı

sumeyyye

Kayıtlı Kullanıcı
benm bir arkadaşım kPnmK İSTİYOR AMA YAPAMIYOR NASL YARDIMCI olabilirim ?

sumeyyye

Kayıtlı Kullanıcı
merhabalar 1 haftaya kadar bende bu guzel huzuru alamayan biriydim... Şimdi Rabbime çok şükür kapandım bazı engelleri aşarak...
Hadi sizlerde paylaşın burda engellerinizi neden olamadıgını...
Birbirimize yardım edelim konuşalım anlatalım çözümler arayalım...
Birbirimiz için dua edelim çok geç kalmadan bu harika duyguyu yaşamak için...
Katılımlarınızı bekliyorum....
bn Su an 16 UYAşındaym ve 2 sene olacak kapalı olalı RABBİm'E NE kadar dua etsem az bana bu yolu önceden gösterdiği için

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
bn Su an 16 UYAşındaym ve 2 sene olacak kapalı olalı RABBİm'E NE kadar dua etsem az bana bu yolu önceden gösterdiği için

Maşallah ne güzel erken yaşta kapanmışsın..Ah keşke bana da öğreten yol gösteren olsaydı..Şu şöyle olur şu farzdır şu sünnettir yok yani anlatan olmadı..Ben okuyarak öğrendim..Dğruyu yanlşı görerek öğrendim.. Rabbim yolundan şaşırtmasın.. Arkadaşını bu siteyi önerebilirsin.. veya ona dini kitaplar alıp başörtüsü ile ilgili dini yazılar olan bir kitap hediye edersen o da kapanacaktır..Tabi birazda sen ona destek vermen lazım..her gün ona başörtü aşkını aşılaman gerek.. :)

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
benimde ara ara içime bir kapanma aşkı düşüyor sonradan hazır olmadığımı hissediyorum. ya yapamazsam ya bunalırsam sonradan yeniden açılmak bana acı verir çünkü. yapı olarak sıkıntıya,sıcağa dayanamayan biriyim. kalabalık kapalı yerlerde bile çığlık atasım geliyor. evde dua ederken namaz kılarken örtünüyorum ya dua bittiğinde o örtyü başımdan nasıl attığımı bilemiyorum fırlatıyorum adeta sıkıntılıyım yani. birde çevre baskısı var...ailem çok yadırgıcak benimle görüşmicekler hatta eleştircekler yapabilir miyim bilmiyorum eşim karışmaz hatta destekler sağolsun.

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
vicdanını dinle için rahatsa devam et ne diyim.. bilseydin senin o fırlatıp attığın örtü için canını verecekler var ve bilseydin tekrar o örtüden seni taratan rabbin ne kadar hoşnut fırlatar atar mıydın acaba? kural basit sana yol gösterici kitap var. kitaba uydugunda mükafatın belli uymadığında cezan belli,sen bilirsin..

mir_erhan

Moderator
“De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler size Allah’tan, Resûlünden ve Allah yolunda cihad etmekten daha sevgili ise, artık Allah emrini getirinceye kadar bekleyin. Allah fâsıklar topluluğunu hidayete erdirmez.” (Tevbe, 9/24)

Allah c.c. sevmek ona iman ile olur.. Teslim olmakla olur...
Resulünü sevmek.. Ona tabi olmakla Sünnetine uymakla olur...
Allah a .c.c iman Kitabına inanmakla olur...
Kitaba ( KURAN ) a uymak, bütününe her bir ayetine inanıp uygulamakla olur...

'' Mü’min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır. ( NUR 30 )

'' Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! '' (NUR 31 )

Yıllarca Kuranımız Çeyizlik zamanlar da işlenmiş Kılıflar için duvarlarda asılı kaldı...
İçerisininde bihaberdik...'' Hocam BU KURANA doaymıyorum'' diyen insanların sohbetlerindeyken
Neden öyle dediklerini Arapçanın yanında birde meal ve tefsir okurken anlamıştım...
Evet Gerçekten doyulmuyor Tadına.. ve eksikliğinin farkına varmakla anlaşılıyor...

Şimdi Haykıra bilirim bende...
Ya Rabb.. Mümin olmaya talibim...
Gözlerimi Tesettüre bürüdüm.. Yüreğimi Haramlara örttüğüm gibi.
Ve ben Ayet taşımaya nieyt ettim..
Sen NURlandır yüreklerimizi.. amin..

'' Ey insanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Hiçbir babanın çocuğuna hiçbir yarar sağlayamayacağı, hiçbir çocuğun da babasına hiçbir yarar sağlayamayacağı günden korkun! Şüphesiz Allah’ın va’di gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın. O aldatıcı şeytan da Allah hakkında sizi aldatmasın.'' ( LOKMAN 33 )

Selam ve dua ile

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili denizderya, hoşgeldin aramıza..
senin burada olman , Rabbimizin bir emrini yerine getirmemenin vicdan azabıdır.
pişmanlıktır, üzüntüdür,
kendine bu eziyeti yapma ...
zaten buluğ çağından itibaren kapanmalıydın
zaten geç kaldın
ama daha fazla geç kalma
bilip de yapmayanlardan olma
çevren önemli değil
bi düşün bugüne kadar hep ailenin dediğini mi yaptın
hiç dinlemediğin ,, izin almadığın durumlar olmadı mı
en basiti bi sinema için bile
şimdi de dinlemeyebilirsin
biz hep ailemize hep çevremize göre onların beklentilerine ve isteklerine göre yaşarsak
kendi haytımızı ne zaman yaşayacağız
senin isteğin çevrenin isteğinden daha önemli
Ve Rabbimin isteği senin isteğinden de daha önemli
bu durumda yol belli yordam belli
yolcu belli
lütfen yüzleş kendinle
güçlü ol zor değil
Allah kaldıramayacağımız yükü yüklemez çünkü bize
hazır olmayı da bekleme
beklersen hazır olamazsın

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
önümüzdeki günlerde kendime fırsat tanıyıp mağazaya gidicem birkaç giysi deneyeyim. alıp çıkabilirsem eğer ogün namazlarımında başlangıcı olur. çünkü örtündüğüm zaman tüm dini sorumluluklarımada eksiksiz başlamalıyım ve belkide bu yüzden bu kadar tedirginim. öyle çok sorumluluğum var ki allah omuzlarıma bu yıl öyle yükler yükledi ki taşımakta çok zorlanıyorum. kendime ayıracak özel 10 dakikam olmuyor dolayısıyla ibadette yapamıyorum gece kazasını yapayım diyorum oda çok uzun sürüyor aşırı yorgun oluyorum. ama en kısa zamanda bir adım atıcam. eşimede söyledim dün gece kapanmayı düşünüyorum dedim inanacağım birşey söyle lütfen dedi :) artık eski beni geride bırakıp herkesi geride bırakıp töğbe etme vakti.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili denizderya, kendime ayaıracak 1o dakika vaktim olmuyor diyorsun , doğrudur.
fakat şöyle bir düşün... vakti yaratan Allah değil mi. sen allah için vakit aç bakalım nasıl bereketleniyor zamanın.. gerçekten bunu farkedebilirsin. ben kendimden biliyorum şaşırıyorum diyorum o kadar şey yaptım yine de vakit erken diyorum...ben her akşam karınca duasınını okuduktan sonra Rabbim parama ve zamanıma bereket ver diyerek dua ediyorum.. namazlarına başlamak içinse kapanmayı beklemek zorunda değilsin. hadi al abdestini kıl namazını.. çünkü namaz o an içinde bulunduğun vaktin şükrüdür aynı zamanda... namaz kulun Rabbi ile buluşmasıdır.. savaşta bile olsan kılmaya mebcur olduğun ,, senin nurun, müslümanlığın şiarıdır namaz.... zor gelecek nefsine önceleri ama alışcaksın merak etme...örtünüp aynaya baktığında yeni bir sen göreceksin... hatta komik ama ben kapandığım ilk günlerdi dolabın aynası bana doğru yansıyınca bu kız da kim dedim... kendimi tanıyamamıştım..:) sen de tanıyamayacksın ilk günlerde ama alışacaksın. mükafatı büyük bir ibadet kapanmak...çünkü 24 saat süren bir ibadet.. namahreme sürekli kapalı olman gereken farz bi ibadet...ayrı bi lezzet.. aynı zamanda özgürlük.. kapanmadan önce ben sokakta öyle tedirgin korkak yürürdüm. biri laf edecek diye.. çünkü duyuyordum çokça. ama şimdi öyle değil.. kimsenin bana laf atmayacağını biliyorum artık. ağustosdan beri kapalıyım ben de 1 sene olmadı ama o günden bugüne kadar tek laf işitmedim.. hatta çok sayggı görüyorum. geçen dün dolmuştaydım.. dolmuştan pardesülü kapalı bi kız indi... şoför yanındaki kişiye bu kız para vermedi dedi.. ama giyiminden dolayı para istemekten utandım dedi.. aynen bu şekilde.. yani görüyor musun saygıyı.. şoför onun tesettürüne saygısından parayı vermediniz diyemiyor...
bir de şöyle bişey var. örtündüğüm zaman tüm dini sorumluluklarımı yerine getirmem lazım diyorsun.. böyle bişey yok.. her ibadet ayrı ayrıdır. kapalı olmasa bile bir bayan namazlarını kılmalıdır.. namaz kılmasa bile bir kişi oruçlarını tutmalıdır.. oruç tutmasa bile yalan söylememelidir.. hiç bi şey yapmıyor olsa bile la ilahe illallah demelidir.
inşallah tez zamanda hayırlı haberlerini duymak dileğiyle en güzele emanet ol..

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
evet mehtapcım allah her sabrın mükafatını veriyor. bu yıl bebeğim oldu sezeryanlı oldugum halde hiç yatamadım çünkü bebeğime benden başka bakacak kimse yoktu. 2 ay sonra daha ben iyileşememişken felç anneanneme bakmaya başladım ettimi size 1 çocuk 1 felçli. 2 ay sonrada kaynanam geldi yanıma ettimi 3 bakıma muhtaç insan. kendim hastayken daha bir ev + 3 insanın sorumluluğu. bu kış bana çok ağır geldi psikolojim altüst. ibadetide boşladım bu yıl dua bile etmek içimden gelmedi. 2gün önce abdest alıp 2 rekat hacet namazı kılıp inşirah okudum ağlayarak secdeye kapandım sıkıntılarımı gidermesini istedim rabbimden. ve bugün 350tl gibi düşük fiyata aşırı lüx bir ev tuttuk nisanda taşınıyoruz. evde istediğim herşey mevcut dekor taşlarına kadar yok yok. ben bir adım attım allahımda bana 2 günde cevap verdi. dahasınıda nasip etsin

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
canım çok zor elbette kolay değil şuan içinde bulunduğun durum..Allahım yardımcın olsun, kolaylık versin, sabır versin, şükür versin, bereketin bolluğun eksik olmasın.
bir gün biz de aynı durumda olabiliriz. garantisini kimse veremez.. bir gün biz de felçli biz de yaşlı biz de bir anneane bir babaanne olabiliriz.
bakıma muhtaç bir tas çorbaya muhtaç olabiliriz.. o yüzden şunu düşün sen cenneti sırtında taşıyorsun.. inanıyorum ki evinden bereketin eksik olmayacaktır...inşallah sabreden kullardan olursun..
ne kadar da güzel cüzi bir rakama lüks bir evde kalacaksın...çoğularının sahip olamadığı bir nimet..
aramızda buket var anlatıyordu diyordu ki nerdeyese eşimle ayrılacak bir hale gelmiştik diye. ama kapandıktan sonra huzurumuz arttı diyor.
sen başla bi yerden mutluyken şükretmek kolay sıkıntılıyken hatırlamak lazım aynı zamanda.. imanın yarısı şükür yarısı sabır...
sabret, şükret özellikle namaz onu ihmal etme..
canım kardeşim allaha emanet ol

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt