Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (3 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Sen öğüt verip hatırlat. Çünkü, hatırlatmak müminlere fayda verir. ZARİYAT/55

Sen öğüt verip hatırlat. Çünkü, hatırlatmak müminlere fayda verir. ZARİYAT/55

Sizi tesettüre bürünmeye davet ediyoruz!

Sizi tepeden tırnağa güzelce kapanmaya çağırıyoruz!

Vücut hatlarınızı belli etmeyecek bir şekilde giyinmeye,

Başörtülerinizi omuzlarınızın üzerine salıvermeye çağırıyoruz..

Çünkü ALLAH Teala böyle istiyor!

Sizi ta başlangıçta edep ve haya duygularıyla donatan,bu yüce duyguları fıtratınıza yerleştiren ALLAH istiyor..

Fıtratınıza yerleştirdiği hazinenin görkeminden haberdar olmanızı,o muhteşem hazineye sahip çıkmanızı istiyor!

Biliyor musunuz?Hz.Meryem sonradan kazandıklarıyla değil,sırf bu mevcud hazineyi koruduğundan dolayı bütün alemlere seçkin kılındı..

Sizleri utanma ve terbiye duygusuyla süsleyerek yeryüzüne gönderen ALLAH Azimüşşan şimdi sizden onları ortaya çıkarmanızı istiyor..

ALLAH örtünmemizi bizden ta ilk günden itibaren yeryüzüne ilk ayak basar basmaz istemiştir.Bunun böyle bilinmesini istiyoruz ve bu meselenin özellikle İslamda örtünme diye ele alınmaması gerektiğine inanıyoruz.Çünkü örtünme Muhammed as. ile başlamamış ALLAH Teala ilk günden itibaren örtünmeyi hayalı ve edepli olmayı emretmiş,daha sonra toplumlar ne zaman ki bu çizgiden ayrılmaya başlamış,gönderdiği rasullerle bu çağrıyı yenilenmiştir.

Bugün bizle beraber tüm dünya bilmektedir ki başlangıcından itibaren günümüze kadar müslüman bayanlar örtünmekle yükümlüdür.Bütün İslam mezhepleri şu konuda ittifak etmişlerdir:Müslüman kadının ellerinin ve yüzlerinin dışında kalan yerlerini yabancı erkeklere göstermeleri haramdır, vücut hatlarını belli edecek şekilde giyinmeleri haramdır,tenlerini gösterecek derecede ince giyinmeleri haramdır,giyim kuşamda kafirlere benzemeleriharamdır.

Bu konuyu bunu dışında başka bir şekilde anlamaktan hele pazarlık masasına yatırmaktan tartışmaktan ALLAH'a sığınırız.

Kadının güzelce örtünmesi ALLAH'ın yeryüzündeki çizgilerinden bir çizgi,işaretlerinden bir işaret,şiarlarından bir şiardır! Herşeyden önce yerine getirilmekte olan bu emir buna şahit olanlara derhal o emri vereni hatırlatır..Yine örtülü bir bayan hayvani şeytani ve nefsani çağrışım yapacak bütün görünümünü geri plana atmış olacağından,şeytani atmosferin yerini Rahmani bir atmosfer kaplayacaktır.

Rabbimiz Bizim İyiliğimizi İstiyor!

Sizin tesettüre bürünmenizde ALLAH Teala'nın bir çıkarı var mıdır?İyi biliniz ki şu anda yeryüzünde yaşayan milyarlarca bayan,istisnasız hepsi örtünse her biri birer insanlık abidesi olsa,birer Meryem olsa,Asiye olsa,Hatice olsa,Fatıma olsa milyarlarca bayan edep ve hayada birbirleriyle yarışa girseler..ALLAH yine aynı ALLAHtır.Onun büyüklüğüne yüceliğine en ufak katkıda bulunmuş olmazlar.Ve yine yeryüzünde ne kadar bayan varsa hepsi edepsizlik,fuhşiyat ve kötülük yarışına girseler akla hayale gelmeyecek ahlaksızlıkları yapsalar..ALLAH Azmüşşanın şanına en ufak bir zarar gelemez.Eğer ALLAH Teala bizim örtünmemizi istiyorsa,işin ahiret yönü bir tarafa tamamen bizim menfaatimiz,bizim iyiliğimiz,dünyevi mutluluk ve huzurumuz için istemektedir.

Hem ALLAH değil midir insanlardan bir şey istemeye emretmeye en çok hak sahibi olan..Onları yaratan,yaşatan değil midir?Şu hususu aklınızdan hiç çıkarmayınız ki,ALLAH'a kulluktan kaçınanlar,kesinlikle şu anda birilerinin bir yerlerin kuludurlar!Varsın onlar özgür olduklarını,özgürce yaşadıklarını,özgürce bir tercihte bulunduklarını zannederek kendi kendilerini avutsunlar! İyice düşündüklerinde göreceklerdir ki örtüsüz olarak sürdürdükleri bu yaşantıyla birilerinin çağrısına uymaktadırlar,birilerini memnun etmektedirler.Bu birileri onların nefisleridir,şeytani duygularıdır,içinde yaşadığı toplumdur,modadır,başkalarının beğenisidir,başkalarının dışlama korkusudur,bir takım güç odaklarıdır,paradır,diplomadır,iştir,makamdır..

''Seçilin ayrılın şöyle ey mücrimler!Ey Ademoğulları!Size şeytana kulluk etmeyin,çünkü o apaçık düşmanınızdır.Bana kulluk edin.Dosdoğru yol budur,diye and vermedim mi?''

Şeytana ibadet etmek nitelemesi gerçekten çok acı bir niteleme.Birilerine ağır gelebilir kabullenmeyebilirler.Fakat şeytanın çağrısına uyup hayatını ona göre şekillendirenleri ALLAH böyle niteliyor.

Evet anlamak isteyen için bir konu ancak bu kadar berrak olur hak ve batıl birbirinden ancak bu kadar ayrılır.Örtünmenin ALLAH'ın emri olduğu,hem de ilk ve çok önemli emri olduğunu,örtüsüzlüğün de şeytanın bir emri ve çağrısı olduğu konusunda acaba bir tereddüdünüz var mı?

Şu anda örtüsüzlüğe hangi gözle bakıyorsunuz?

Önce şu noktayı iyi tesbit edelim;örtüsüzlük bir hata değildir,bir anlık günah değildir,bir an için yapılan gıybet,öfkeyle işlenilen bir günah değildir.Kısacası ALLAH'ın yasakladığı haram olan ne varsa ara sıra işlenenlere benzemez.

Örtüsüzlük bir hayat tarzı,yaşam biçimidir.

Örtüsüzlük bir düşüncenin,bir felsefenin yaşama geçirilmiş halidir.

Verilmiş bir kararın düşünülerek varılmış bir kararın uygulanmaya konulmasıdır,bilinçli bir tercihtir.Örtüsüzlük başka bir yoldur,başka yolda seyretmektir.

Dahası örtüsüz hayat tarzı bir bütündür birazını alıp birazını bırakma imkanınız yok gibidir.

Bugün yeryüzüne egemen olan örtüsüzlüğün öne çıktığı,kadın vücudunun sergilendiği yaşama biçimi ne Musevi ne İsevi ne İslami kaynaklıdır.Vahye kapalı,ALLAH ile ilişkisi olmayan ,seküler,dinsiz bir hayat tarzıdır.Onlar istedikleri kadar güzel isim verseler de kendilerine cahili toplumlardır.Bu cahili toplumların ve küfür düzenlerinin hepsinin ortak bariz özellikleri,egemenliklerinin çıplaklık ve ahlaksızlık üzerine kurulmuş olmasıdır.En büyük sermayeleri budur.Siz bunları onların elinden alırsanız sistemlerinden geriye hiçbir şey kalmaz.Bundandır ki hayanın simgesi örtüye aşırı bir nefret duyarlar.Ticaretleri,edebiyatları,sanatları,medyal arı kısaca herşeyleri..

Durum böyle olunca elbette böylesi toplumların en amansız düşmanları tesettüre olacaktır,edebe utanma duygusuna,nikaha,temiz aile hayatına olacaktır.

Bütün bunlardan sonra sizi şimdi hemen şimdi örtünmeye çağırıyoruz!

Sizi hem örtünmeye çağırıyoruz,hemde örtündüğünüz takdirde karşınıza kimlerin dikileceğini nelerle karşı karşıya kalacağınızı baştan haber veriyoruz!

Örtünmenin hiçbir maddi getirisi olmadığı bir günde davet ediyoruz!

Öyle her türlü kapının açılmadığı günde ediyoruz!

Yıılarca hayalini kurup sonunda güçlükle ulaştığınız okulunuzdan,kariyerinizden olabileceğinizi hatırlatıyor bunu bile bile davet ediyoruz!

Evden dışarı çıktığınızda belki birileri alay edecekler,dudak büküp eğlenecekler..Hem bütün bunları baştan söylüyor hemde çağırıyoruz!

ALLAH Teala'nın tabiriyle ''karanlıklardan nura doğru'' yolculuğa çıkıyorsunuz..Elbette bütün bunlarla karşılaşacaksınız.Cennetin muhakkak bir bedeli olacak ve siz bunu ödeyeceksiniz..

ALLAH Rasulunun müminlere biat verirken söylediği sözleri hatırlayın.''Kınayanların kınamalarından korkmayacaksınız''...

Örtünün ve bundan sonra ki kınamalara hazır olun hatta dil uzatmıyorlarsa şaşırın.Ve güzellikle tebessüm edin.Kazanan sizsiniz!!

Belki de bunların hiçbiri olmayacak hatta..

Zamana ve mekana göre insanların örtünmeye karşı tavrı değişik olabilir.Belki birçokları sevinecek,tebrik edecek,gıpta edecek,özenip o da örtüncek..Olumlu veya olumsuz sizi bu durumlardan hangisi bekliyorsa beklesin önemli değil yükümlü olduğunuz örtünmeye davet var...!

Çünkü siz ALLAH'ı hatırlayacaksınız.

Haydi kalkın ve güzelce örtünün..Evet şimdi kalkın ALLAH için güzelce örtünün,bol bir elbiseyle vücudunuzu kapatın,başınızı mükemmelce örtün,sonra aynanın karşısına geçin ve seyredin..Şuan bu yazıyı okumayı kesin ve yapın bunu.Şu anda karşınızda duran bambaşka biri öyle değil mi?

Öncekiyle alakası olmayan başka bir dünya insanı değil mi?

Bırakın başkalarını şu an siz kendi kendinize ALLAH'ı hatırlatmıyor musunuz?Hatta iyice bakın etrafa odanızın atmosferi değişti değil mi?Çünkü şu anda orda melekler var,dilinizde ALLAH olduğu müddetçe,ALLAH'ı hesaba katma,ALLAHı dikkate alma düşüncesi olduğu müddetçe onlar sizinle olacak.Herşeyden önce siz şu ana kadar size bakan gözlere dişiliğinizi,cinselliğinizi,dış görüntünüzü sunuyordunuz,sizinle karşılaşanlar ister istemez bunlarla karşılaşıyordu.Şimdiyse cesedinizi perde ardına çektiniz ruhunuzu sundunuz.O ALLAHın üflediği ruhunuz..

Şöyle bir kendinizi yoklayın bir emri yerine getirdiniz ve neler değişti.İnsani,melekut alemine ait duygularınız ön plana çıktı değil mi?Öyle ya bastırılan bu erdemleri kendiniz bile görememiştiniz.

Siz şu anda ALLAHı hatırlatan bir işaretsiniz.Muhatap olduğunuz herkesi İslama çağırıyorsunuz,hiç konuşmadığınız halde.Ne yazık ki sizinle muhatap olan bir takım zavallı nasipsizlerin kalplerinde ki marazları artacak,dertleri depreşecek.İç dünyalarında savaş başlayacak,kimisi sözleriyle kimisi gözleriyle sataşacak,güçleri neye yetiyorsa onu yapacaklar.

Ama siz ALLAH'ın yakınlığını,sıcaklığını,muhabbetini kazanacak ve bunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz,,özel olmanın ayrıcalıklı olmanın tadına varacaksınız..

Şu noktayı da unutmayın ki herşeye rağmen bu toplumun önemli bir kesiminden ciddi bir saygı göreceksiniz.Sizi ciddiye alacak güven duyacak,sizi toplumu ayakta tutan direkler olarak görecekler..Kaliteli insanlar tarafından sevilecek boş manasız anlamsız hayat yaşayanlardan sıyrılacaksınız.

Ve siz bu arada sayısız kötülükten kurtulmuş olacaksınız,rahatsız edici bakışlardan,çirkin sözlerden uzak ve emin bir hayatınız olacak..
Ve birgün o çok da sevmediğiniz dünyadan ayrılma vakti gelecek..Onu tercih ettiniz bütün kavşaklarınız da..ve şimdi Ona gidiyorsunuz.Siz zannediyor musunuz ki,böylesi bir deönemde örtünme mücadelesiyle ömür geçirenlere ALLAH Teala kıyamet günü sadece emirlerinden birini yerine getirme sevabı verecek?

Size öyle bir amel defteri verilecek ki..!

Şaşıracaksınız belki de..ALLAH'ım bu defter benim değildir bunda ALLAH yolunda savaştığım yazılı ,kurşunlandığım yazılı,yıllarca durmadan tebliğ yaptığım yazılı..Bu benim olamaz diyeceksiniz.Size denilecek ki yanlışlık yok gençliğinizin en güzel dönemlerinde her pislik sizi kuşatıp kendine çekerken siz ALLAH'ı tercih ettiniz,sabrettiniz,mazlumdunuz.. ALLAH'ın bunları unutacağını ve karşılıksız bırakacağını mı sandınız?...
Akla hayale getiremediğiniz ebedi bir saadet yurdu sizin olacak..

____
Açılıp saçılarak varlığınızı ispat etmenin dışında yolunuz yokmu?Öne çıkaracağınız şahsiyetiniz karakterinize ait donanımlarınız yok mu?
____
Yaşlanınca örtünürüm mü diyorsunuz?
Hatta siz düşünmeseniz bile etrafınızda ki kodamanlar atılacaktır. Gençliğini yaşa ne alemi var bu yaşta öcü olmanın?diye.Genç bayanlara sesleniyoruz,sizi açılmaya sevkeden bu yaşlılara acıyın onlar acınacak durumdadırlar.
____
Peki siz cehennemin henüz teori aşamasında olduğunu ALLAHın birgün bundan vazgeçeceğini mi düşünüyorsunuz?Uygulamayacağı cezayla korkutan bir baba gibi mi tasavvur ediyosunuz?(HAŞA)Cehennemi bir blöf mü sanıyorsunuz?
____
Kendi kendimizi kandırmayalım.Örtüsüz hayat tarzı bütündür.Başınızı açmışsanız aşağısı ona uymak zorundadır.Siz hiç başı açık ama topuklara kadar elbiseli giyim tarzı gördünüz mü?
____

____
Bu vatan sizindir!

Bu vatanın gerçke sahipleri siz örtülülersiniz.Bin yıldan bu tarafa bu topraklar için ölen insanların ne uğruna can verdikleri bilinmektedir.Sığıntı olan yabancı olan bu mübarek coğrafyaya asla yakışmayan örtü düşmanlarıdır,edep düşmanlarıdır.

Ve soruyoruz siz kimsiniz?

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün kendi de kapalı olan bir ablamız bana kapanmak için acele ettin dedi
Memur olursam o şekilde çalışamazmışım
O zaman ben hayatım boyunca kapanamazdım ki bunları düşünseydim

Bende tam tersi dedim geç bile kaldım ,bunlar şeytanın vesvesesi hep engeller bir şekilde dedim
Kendi özelde çalışıyor ilk kapandığında kimse konuşmamış tavır almış
Bende dedim ki boşver kimse konuşmasın Allah yanımızda olsun bize yeter ....
Neden düşünce yapısı bu kadar boş oluyor bazı insanların ya :S

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Kalbun Kesir kardeşim
Berat ablam

Ben burada yazılan yazılardan çıkarttırıp çoğaltıp etrafımdaki açıklara dağıtmak istiyorum
Ama onları kırıcı değilde iyice bu yola ısındırmak istiyorum
Tesettürle ilgili bildiğiniz güzel yazıları burada paylaşırmısınız
Yada bizzat içinizden geçenleri yazabilirmisiniz hadisler ayetler ışığında içimizde fırtına koparan cinsten yazılar :a45:
Daha önce paylaşılmıştı ama bulamadım .s

Su-Eda ablam senden de alabilirim çok makbule geçicek inanın

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Kalbun Kesir kardeşim
Berat ablam

Ben burada yazılan yazılardan çıkarttırıp çoğaltıp etrafımdaki açıklara dağıtmak istiyorum
Yada bizzat içinizden geçenleri yazabilirmisiniz hadisler ayetler ışığında içimizde fırtına koparan cinsten yazılar :a45:

Değerli Kardeşim

Nasıl yapacaksınız ?

Mesela yolda yürürken bir açık bayanı mı çevirip eline vereceksiniz?

Herhangi bir reklam içeriği sanıp bakmadan atabilirler....ve ya farklı algılayabilirler..

Bunu nasıl yapacağınızı planlayıp anlatırsanız ona göre yardımcı oluruz...Belki bizlerde yaparız kimbilir...bu örnek olur hepimize , vesile olur....tebliğ olur

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli Kardeşim

Nasıl yapacaksınız ?

Mesela yolda yürürken bir açık bayanı mı çevirip eline vereceksiniz?

Herhangi bir reklam içeriği sanıp bakmadan atabilirler....ve ya farklı algılayabilirler..

Bunu nasıl yapacağınızı planlayıp anlatırsanız ona göre yardımcı oluruz...Belki bizlerde yaparız kimbilir...bu örnek olur hepimize , vesile olur....tebliğ olur

Yok ablacım ben sadece çevremde çok sevdiğim ve yakın bulduğum kuzenlerim olsun teyzelerim veya arkadaşlarımı kastettim
Yani az çok benim hatrıma orada yazılanları merakla okuyacak insanlar bunlar
Ve kalbi temiz iyi niyetli insanlar anlayabileceklerini düşünüyorum
En azından vicdanlarında bir hissiyat uyandırabilceğimi düşünüyorum

berat05

Yönetici

Yok ablacım ben sadece çevremde çok sevdiğim ve yakın bulduğum kuzenlerim olsun teyzelerim veya arkadaşlarımı kastettim
Yani az çok benim hatrıma orada yazılanları merakla okuyacak insanlar bunlar
Ve kalbi temiz iyi niyetli insanlar anlayabileceklerini düşünüyorum
En azından vicdanlarında bir hissiyat uyandırabilceğimi düşünüyorum

Allah Celle Cellaluhu rızası için yapılan her şey bir adımdır değerli kardeşim...
İzin ver bakalım biraz bize...bugün yoğundu günüm...yarın yazarım ve burdaki yazılarımla birleştiririm belki...

Hem de diğer kardeşlerimizle olur -olmazlığı hakkında bilgi alışverişinde bulunuruz..

Amaç tebliğ değil mi ?

İnşaAllah Rabbim bu adımlarda bizlere yar ve yardımcı olur..

Allah Celle Celaluhu razı olsun değerli kardeşim.​

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kalbun Kesir kardeşim
Berat ablam

Allah celle celaluhu razı olsun kardeşim..
Rabbim hayırlara vesile olmanı/olmamızı nasip etsin inşaAllah..
Namaz olsun, tesettüre girme olsun, her ikisi için de geçerli harika bir uygulama bu..
Hepimizin elimizden geldiğince uygulamamız gereken..
Ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..
Biraz zaman alır fakat vesile olması açısından, bende de mevcut olan, Ayetli-hadisli, kardeşlerimizin tesettür konusunda bilinçlenmesine yardımcı olacak her türlü paylaşımları arar, toplar, bulur paylaşırım inşaAllah.. Hayra vesile olan, onu yapan gibidir.. Rabim de sana sevabını versin inşaAllah..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
MasaAllah ne guzel seyler oluyor ..
Bende elimden geldigince kiyisindan kosesinden katkida bulunmak isterim.

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Allah(c.c) razı olsun hepinizden çok sevindim :)
Bu birlik ve beraberlik bu yardımlaşma bu tebliğ aşkı başka nerede olabilir ki ?
Rabbim emeklerimizin karşılığını versin İnşAllah bende güzel haberlerle döneyim buraya

imported_zeynep_k

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. arkadaşlar... yaklaşık 10-15 gün önce bende kapanmak istiyorum diye yazmıştım ve hiç ertelemeden bu isteğimi hayata geçirdim. Sİzlerin çok katkısı oldu tabi Allah razı olsun :)) Sessiz ama derinden takipteyim sizleri, bana çok güzel şeyler katıyorsunuz.
O kadar alıştım ki kapalılığa sanki hep böyleydim. Görenler çok şaşırıyor ve seviniyor. Bu beni daha da mutlu ediyor. Eşim de sağolsun sınırsız alışveriş hediyesi verdi bana, artık tam bir kapalı hanım gibi geziyorum. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. arkadaşlar... yaklaşık 10-15 gün önce bende kapanmak istiyorum diye yazmıştım ve hiç ertelemeden bu isteğimi hayata geçirdim. Sİzlerin çok katkısı oldu tabi Allah razı olsun :)) Sessiz ama derinden takipteyim sizleri, bana çok güzel şeyler katıyorsunuz.
O kadar alıştım ki kapalılığa sanki hep böyleydim. Görenler çok şaşırıyor ve seviniyor. Bu beni daha da mutlu ediyor. Eşim de sağolsun sinirsiz alışveriş hediyesi verdi bana, artık tam bir kapalı hanım gibi geziyorum. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah :)

Ve aleykum selam ve rahmetullah zeynep kardeşim..
Rabbim mübarek eylesin.. Ne güzel, ne hayırlı bir haber bu.. Elhamdülillah..
Rabbim razı olsun.Eşinizden de, sizden de.. Rızasından ayırmasın.. Ne mutlu sizlere..
Rabbim senin gibi kardeşlerimizin sayısını arttırsın..
Hep birlikte tebliğ ve desteğe devam inşaAllah.. Bulunduğumuz her ortamda..
Rabbim tüm hanım kardeşlerimize tesettür aşkını derinden, yüreklerine işlesin..
Hakkıyla örtünenlerden eylesin. Razı olacağı en güzel bir biçimde..

berat05

Yönetici
Acizbirkul kardeşim..... Bu kopyayı alın.... Vesile olur inşaalah

Acizbirkul kardeşim..... Bu kopyayı alın.... Vesile olur inşaalah

(ilk zamanlar) Ağustos 2007

Kalbimin sesini duyuyorum…
Sanki
Sanki bir şey anlatmaya çalışıyor…
Hiç böyle olmamıştı…
Bilmiyorum….

……

İçimde bir huzursuzluk var….
Eylül 2007

...............................

İçimde bir sızı var..Çözemedim hala….Sebepsiz…
Birden bir söz geliyor aklıma….Tam karşıdan karşıya geçerken…. İçim donuyor…Sanki kalbim sıkışıyor….
(Erkeğe benzemeye çalışan kadın, kadına benzemeye çalışan erkek bizden değildir.) *İ.Ahmed
Ekim2007

....................

Ekim 2007
(Erkeklere benzeyen kadınlara ve kadınlara benzeyen erkeklere ALLAH lanet etsin!) *Taberani

Beynimin içi kalbimle müttefik….Habire söyleyip duruyorlar…Dayanamıyorum artık….

.......................

Sahur vakti….
İçim bir tuhaf....
Hocanın anlattığı PEYGAMBERİMİZ sav düşündürüyor beni….
Ölüm diyor bir de…..
ÖLÜM…. 2 hece olan bir kelimenin beni böylesine etkileceyeğini fark etmemiştim…
Duruyorum…

Arıyorum..
TEBAREKELLEZİ BİYEDİHİL MÜLK….Ve Hüve Alâ kulli şey'in KADİR…..
Hocanın kulaklığımdan geçen sesi kalbimin tam ortasına işliyor…NAKŞEDİYOR….
Bu coşku sel gibi…
Ömrüm boyunca hissetmediğim her ne var ise….TÜM Vücudumu kaplıyor…

A L L A H Celle Celaluhu

Yeri göğü gelmiş geçmiş gelecek her şeyi YARATAN var eden…..
Benim gibi Aciz bir KULUN gönlüne girmiş…..
Sebepsiz çektiğim acının sebebi,gönlümün Muradı….
Meğer Kalbin içinde Saklıymış….
Gönülün istediği,RABBİMİN nazar etmesine coşkuyla cevap veren....buymuş meğer….
Sözleri dudaklarımdan çıkarmayı nasip eden….Hiç düşünmeden….

Ben KAPANMAK istiyorum…..

berat05

Yönetici
Acizbirkul kardeşim..... KOPYA 2

Acizbirkul kardeşim..... KOPYA 2

HERŞEY MÜLK SURESİ İLE BAŞLAMIŞTI.......

O uzun 2 ay boyunca neler geçmedi ki kafamdan...en önemlisi de kalbimden....

Nasılda nefsimle boğuştum....
Yeri geldi kavga ettim kendimle...
Sorularına net cevaplar verdim...
Bazen sıkıştırmaya çalıştı beni....hiç utanmadan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bazen resmen kavga ettik...doğru bildiklerim uğruna...
Oysa neden..boğazına sarılmıyorum şu nefsimin?...
Neden???

Kaç kişiyle konuştum....kalbim günden güne sıkıştırıyordu beni
Nefsimle kalbim 2 düşman oldular....
Oysa kalbim her zaman olduğu gibi doğruyu söylüyordu
ve en önemliside ben bunu biliyordum...

Son iki gece çok yorgun düştüm...
Allah' ım bana yardım et dedim...sana öylesine muhtacım ve öylesine zayıfım ki kul olarak....nolur bir yol göster....
Kuran hocamı düşünüyordum...
Neden bilmiyorum ama onu görünce konuşunca sanki birşeylere el uzatacak mış gibi geliyordu....

Dualarımla düzgün yolu ararken ben...
Siz kardeşleriminde söylediği sözleri unutmadım...
Çok zorlu bir yoldu..
Herkes bu yokuşu çıkamazdı değil mi???

Peki zor olan neydi????

O akşam.......

Düşüncelerimle yola çıktım...
Allah rızası için yardım eli uzatacak biri arıyordum...
Sözleriyle destek verecek belki...nefsimi yenmeme yardım edecek biri...böyle düşünürken ben...o ulaşamayacağım kişiye de yolda rastladım...kuran hocama....
Yolda bakıştık....kalakaldım....sadece ...Allah'ım sen ne büyüksün diyordum....ben senden kaç gündür yardım bekliyorum....hocamı düşünüyorum...hemde bu saatte burda karşımda..olanaksız olmalıydı..ama olmuştu...ellerini tuttum..gözlerim doldu...sadece sizi çok aradım kalbimle diyebildim...

Allah'a şükürler olsun...

Büyük buluşma..kalplerimizin sesini dinlemekle başladı...
çok güzel şeyler anlattı..dinledim...gözlerimiz dolarak

ALLAH c c razı olsun....

Eve dönerken..
Ben..
Gözlerimin ışıl ışıl parladığını hissediyordum..
Allah'a bol bol şükrediyordum......

Başıma örtünün bu kadar yakıştığını görmedim....
Böylesine güzel olduğumu...
Böylesine rahat ve kalbimle barışık olduğumu hissetmedim....

Kalbim...nefsimi nakavt etmenin huzurunu yaşıyor...

Allah celle celaluhu razı olsun...
Dua edenlerden,vesile olanlardan..
Rabbim ölmeden bunu gösterdiğin için sana şükürler olsun...

berat05

Yönetici
Acizbir kul kardeşim

Yazılacak şey çok..diğer yazılarımdan da alıntı yapabiliriz ancak...Diğer kardeşlerimde yazılarını yazsınlar...Derli toplu..olsun...Ve okuyanlar gerçekten etkilensin...yani vesile olmamıza bu yazılar yardım etsin ALLAH'ın c.c. izni ile.....

Herhangi birşey olduğunda yine burdayız inşaallah

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm...
Sevgili BERAT ablamız...
Maşallah... inanın o kadat etkilediki.. gözlerim şuan dolu...
Rabbden gelen Rahmetin Zirveye ulaştığı an..
Zirveyle boğuştuğu an..
MAŞALLAH...MAŞALLAH:.. MAŞALLAH.....

Çok güzel yazılar olduğunu belirtmek istedim..
KAleminize yüreğinize ellerinize sağlık..Allah c.c. razı olsun..

selam ve dua ile

berat05

Yönetici
Vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

Değerli kardeşim...

İlk anlar öylesine özel ki...hiç unutulmuyor..
Ve ben her okuduğumda o hisleri tekrar yaşıyorum...Hamd ediyorum ki...bana nasip etmiş...

Burda bir kardeşimiz açtığım konuya yazmıştı hiç unutmam..
Bu çok zor bir yokuş.....herkes çıkamaz....
Bir kardeşim demişti ki...YA KAÇIRIRSAN bu fırsatı ?

O an içime ayrı bir ateş düşmüştü...

Hamd olsun...

LA İLAHE İLLALLAH...

Tüm kardeşlerime dua ediyorum ki...benden daha coşkulu olsunlar inşallah..

Rabbim tüm ibadetlerimizde....tüm insani davranışlarımızda ŞUUR içinde yapmayı ve yaşamayı nasip eylesin İNŞAALLAH...

Sizin de ellerinize sağlık , destek veren yüreğinize sağlık...bizleri bırakmadığınız için sağolun kardeşim.

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Ablacım emeğine sağlık aldım iki yazıyıda ...
Şükürler olsun Rabbime ki bizlere bu nimeti lutfetti
Ne kadar şükretsek azdır :(

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Kı5zlar nerdesiniz ya kaç gündür kuş uçmamış burda... özledim sizleri hadi canlandıralım burayı belki birine daha yardım edebiliriz ha nedersiniz

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettüre girmek isteyen ama kendini hazır hissetmeyen bayan kardeşlerimizin okuması tavsiye edilir...

Tesettüre nasıl girebilirim?

Soru:
26 yaşındayım ve tesettürsüzüm. Son zamanlarda tesettür için uzun uzun düşünüyorum ama hala karar v
eremiyorum. Biraz zor, bir yandan üniversite mezunuyum çalışıyorum. Başörtülü çalışamam. Diğer yandan annem buna karşı. Bazen kapanırsan hakkımı helal etmem dediği olmuştur. Ama ben Allahın emri olduğu için bunu istiyorum inşallah. Nasıl olacak bilemiyorum, içimde yapabilecek miyim diye dusunuyorum.

Cevap:

Ümit Meriç Hanımın röportajı;
Türban sorununu bir sosyolog gözüyle değerlendiren Meriç, 53 yaşından
sonra nasıl kapandığını da anlatıyor. Tarihi olarak baktığımızda, bu coğrafyada kadınlar bin yıldır başını örtüyor. Başların açılması ise şunun şurasında yüz yıllık bir tarihe sahip. Demek ki, eğer bir soru sorulacaksa, bu nasıl örtündüler değil, neden bazıları açtılar sorusu olmalı.

Kamuoyu onu en çok büyük düşünür Cemil Meriç in kızı olarak tanıyor. Sadece kızı değil, 33 yıl boyunca, gözleri görmeyen babasının dikte ettiği kitapları yazan, ona kitap okuyan sekreteri, yardımcısı, gözü, eli… Ve fikirdaşı… Ama Ümit Meriç, babasının kızı olmasının dışında, kendi kimliğiyle de Türkiyenin önde gelen aydınlarından, önemli bir fikir ve bilim kadını… Prof. Dr. Ümit Meriç İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde 30 yıl doçent ve profesör olarak çalıştı. Ziya Gökalp’in kurduğu en eski sosyoloji kürsüsünde ilk kadın profesör ve kadın başkan olarak bolüm başkanlığı ve Sosyoloji Araştırma Merkezi müdürlüğü yaptı.

1999 yılında ise emekliliğini istedi. Buna mecburdu; çünkü, o yılın 19 Ağustos gecesi, bütün Marmara büyük depremin artçı sarsıntılarıyla sarsılmaya devam ederken, o başını örtmeye karar verdi. Başörtüsü ile öğretim üyeliğinin bağdaştırılmadığı bir ülkede yaşadığı için ikisinden birini seçmek zorundaydı. Başörtüsünü seçti. Ümit Meriçle örtünüşünün öyküsünü konuşmak için gittim. Ama o Allahla ilişkisini anlatmayı daha çok önemsiyordu.

Önce sizin kişisel hikâyenizden başlayalım isterseniz; 53 yaşına kadar başı açık bir kadın olarak yaşadıktan sonra nasıl örtündünüz?

Ümit Meriç: Ben dini bir terbiye almadan büyümüş, hayatının önemli bir bölümünü agnostik bir insan olarak geçirmiş biriyim. Sosyoloji profesörüyüm. Otuz yıl sosyoloji öğrettim, yani toplumu anlamaya ve anlatmaya çalıştım. Ama sonunda öyle bir noktaya geldim ki, öğrendiklerim aklımı kısmen tatmin etse de ruhumu tatmin etmedi.

Sosyolojiye otuz yılımı verdim, sonuç büyük ölçüde hayal kırıklığı oldu. Varoluşa ilişkin en temel sorularıma cevap bulamadım ve büyük bir ruhsal bunalıma girdim. İntihar etmek üzereydim, o şekilde yaşamaya devam etmem mümkün değildi.

Nasıl sorulardı bunlar?

Ümit Meriç: Bedenin ötesinde ruhun olup olmadığı, ruhun mahiyeti, ölüm fikri, ölüm korkusu, yakınlarımı kaybetme korkusu gibi varoluşa ve varoluşun anlamına ilişkin felsefi sorular… Fark ettim ki, ben, bunca yıldır bedenimi besliyor ama ruhumu beslemiyordum. Büyük bir buhranın sabahında ruhum bu açlığın çözümünü buldu:

Namaz kılmaya karar verdim. Yıl 1977 idi. Daha ilk namazımda varlığımın hikmetini anladım. Benimle her an irtibat halinde olan Allah’ı keşfettim. Bu, Amerika’yı yeniden keşfetmek gibi bir şeydi.

Allah’ı keşfedince bilimle aranız açıldı mı? Sizi hayal kırıklığına uğratan bilime olan bütün güveninizi kaybettiniz mi?

Ümit Meriç: Kesinlikle hayır. İlmi çok seviyorum. Pozitivist manada tapmasam da; aczini görsem de, ona aczi içinde saygı duyuyorum. Ama ilim dünya ile ilgili bir parantez içidir. Ben aradığım soruların cevabını secdede buldum. Bu söylediğim, aklı inkâr değildir,
akıl ötesine geçmektir. Zaten din akıl üstüdür, akıl aykırısı değil.
Peki ölüm korkularınız ne oldu?

Ümit Meriç: Onu tamamen yendim. Şimdi ölümü çok merak ediyorum. Ölüm benim için yeni ve çok daha büyük bir tecrübe; meraklı bir seyahatin başlangıcı olacak. Ölüm benim için büyümek, genişlemek, ruhumun beden kafesinden kurtulup zaman ve mekan sınırlamasından kurtulması olacak.

Namaza başladınız ama başınız açıktı?

Ümit Meriç: Evet… Doğrusu ben namazı örtünmekten daha fazla önemsedim hep. Secde huzurunu çok daha vazgeçilmez buldum. O dönemlerde örtünmeyi düşünmedim. Mesela Hacca gitmeyi düşünüyordum ama başımı örtmeyi düşünmüyordum. Üniversitede öğretim üyesiydim, toplum içinde bir yerim ve sosyal bir hayatım vardı. Ayrıca kendine bakan, süslenmeyi seven bir kadındım; eşime güzel görünmek, kendimi beğendirmek istiyordum. Yani bütün bu etkenler bir araya geldiği için herhalde, örtünmeyi aklımdan geçirmiyordum. Taa ki, 1999 daki büyük depreme kadar…

Ne oldu depremde?

Ümit Meriç: Şöyle diyeyim: Namaz kılmaya başlamama ruhumdaki büyük deprem sebep oldu. Başımı örtmeme ise, tabiattaki deprem… 17Ağustos depreminin üçüncü gecesi Armutludayım. Artçı depremler devam ediyor. Biz bahçede yatıyoruz. 19 Ağustos’u 20 Ağustos’a bağlayan gece benim içime Yarın kıyamet kopacak! duygusu geldi. Yatsı namazından sonra iki rekât daha namaz kılmak geldi içimden, kıldım ve ardından Allah’a dua ettim;bu dünyayı bize bağışlaması için dua ettim. O an bir utanç duydum içimde. Ben Allah’a kâinatı bağışlaması için dua ediyorum ama Allah’ın emrini yerine getirmiyorum, başım açık. İşte o anda o geceden itibaren başımı örtmeye niyet ettim. Örtüş o örtüş. Daha hiç kimse saçımı görmedi. Bir süre boynumu açıkta bırakan bir türban taktım. O dönem geçiş dönemi gibi bir şeydi. Sonra şimdi gördüğünüz gibi başörtüsü örtmeye başladım. Şimdi en büyük kabusum, başımı açık görmek. Rüyamda sık sık başım açılmış görüyorum. Ne yapacağımı şaşırıyor, elimle, elbisemle saçlarımı örtmeye çalışıyor, kaçmak istiyor, kaçamıyorum. Nasıl çırpınarak uyanıyorum, bilemezsiniz.

Başınızı örtmek sizi psikolojik bakımdan etkiledi mi? Mesela karşı cinsin gözünde eskisi gibi cazip görünmediğinizi düşünmek ve bunun ruhsal etkileri…

Ümit Meriç: Başımı örtme kararı verdiğimde 50 yaş civarındaydım, karşı cinse mesaj verme ihtiyacı duymadığım bir dönemdi yani. Ama doğrusu başörtüsünün cinsiyeti sıfırladığını hiç düşünmüyorum. Kadınların başörtülü daha güzel olduklarını düşünüyorum. Ayrıca başım örtülü olsa da bakımlı bir kadın olarak görünmeye dikkat ediyorum. Mesela biraz önce fotoğraf çektirmeden önce gidip kendime çeki düzen verme ihtiyacı hissettim. Biraz makyaj yaptım, allık sürdüm.Özellikle de Ümit Meriç kırklara karıştı, dağıttı denmesini istemiyorum.

Siz başörtülü kadının daha güzel olduğunu düşünebilirsiniz ama tesettürün ana fikri kadının cinsel çekiciliğini gizlemek, karşı cinsi tahrik etmesini önlemek. Bu ana fikre ne diyorsunuz?

Ümit Meriç: Tesettürün öyle bir yanı olduğunu kabul ediyorum. Ama amaç bundan ibaret değil. Bir de kadınlığı arka plana atarak insani kimliği ön plana çıkarmak gibi bir işlevi var. Şöyle düşünün, amaç sadece cinsel çekiciliği maskelemek olsaydı, kadınların yetmişinden, sekseninden sonra örtünmelerine gerek kalmazdı, öyle değil mi?

Şimdi de sosyolog Ümit Meriç’e soralım: Türban olayı toplumsal açıdan ne ifade ediyor? Nasıl yorumlanması gerekiyor?

Ümit Meriç: Türbanın sosyolojik anlamından çok, bireysel anlamı ilgilendiriyor beni. Ve doğrusunu isterseniz, toplumsal değerlendirmelerin artık çok fazla yapıldığını, tek tek bireylerin kendi örtünüşlerini anlamlandırmasının daha önemli olduğunu düşünüyorum. Aslına bakarsanız çok sık sorulan şu neden örtünüyorlar? sorusunu da yanlış bir soru olarak görüyorum. Tarihi olarak baktığımızda, bu coğrafyada kadınlar bin yıldır başını örtüyor. Başların açılması ise şunun şurasında yüz yıllık bir tarihe sahip. Benim annem ilk başı açık kuşak neredeyse. Demek ki,eğer bir soru sorulacaksa, bu neden örtündüler değil, neden bazıları açtılar sorusu olmalı.

Anlıyorum, siz böyle bir norm konmuş olmasını sorguluyorsunuz. Ama yine de, başı açık olmak normal olarak tanımlanınca, normun dışına çıkanların neden çıktıkları soruluyor…

Ümit Meriç: Bir kere herkes aynı yoldan geçerek ya da aynı saiklerle ulaşmıyor başörtüsüne. Bir kesim var ki, çok da İslâmî gerekçelerle örtmüyorlar; gelenek olarak örtenler var; kırsal kesimden gelip büyük şehirde başını örtenler var; aile baskısıyla örtenler var; hiçbir zaman tam benimseyemediği modernleşme projesinin bombardımanından kurtulmak için türbanı bir kimlik siperi yapanlar ve bu siperin içine saklananlar var. Bu son grup çok heterojen. Bunların içinde namaz kılmadığı halde başını örtenlere rastlıyoruz. Oysa baş örtmek İslâmın beş şartından biri değil. Sen başını örtüyorsun da, acaba sabah namazına kalkıyor musun? Bir de benim gibi Amerika’yı yeni keşfedenler var. Ki bu son söylediğim sadece Türkiyeyle sınırlı olmayan, dünya çapında yaşanan bir fenomen.

Bu son gruptan söz edelim o zaman…

Ümit Meriç: Bu grupta yer alanlar için baş örtüsü ne gelenektir, ne simgedir, ne siperdir, ne şudur, ne budur. Allah-kul ilişkisine ait bir şeydir. Siyasetin de demokrasinin de üzerinde, çok daha üst anlamda bir meseledir. Egzistansiyel bir meseledir. Demokratlık bu dünya için gerekli ama İslamiyet öyle mi? Benim demokrat kimliğim bu dünyada kalacak. Ama İslâmî kimliğim ölümümden sonrada devam edecek olan kimliğimdir. Vücuduma sahibim ve vücudumu Allah ın istediği şekilde kullanma hakkına sahibim. Bu gruba giren insanlar farklı yaşam deneyimlerinden geçerek, farklı entelektüel serüvenler yaşayarak, ateşten gömlekler giye giye, bin bir türlü acı çeke çeke keşfediyorlar Allah’ı… Ben bu tür imana çok önem veriyorum. İmanın ve İslâm’ın bu şekli çok sağlam ve değerli.

Globalleşmeyle birlikte bütün dünyada böyle bir süreç yaşayarak Müslüman olmuş insanlar çıkıyor ortaya. Çünkü globalleşme insanların birbirini bulmasını, tanışmasını ve etkileşim içine girmesini kolaylaştırıyor.

Avrupada bazı ülkelerde meselâ Fransa da türbanın yasaklanması nereden geliyor? Yeteri kadar demokrasi olmamasından mı; yanlış laiklik kavrayışından mı?

Ümit Meriç: Çok fazla Hristiyan olmalarından… Avrupa çok fazla Hristiyan. Hâlâ
haçlı ruhu taşıyorlar. Bence Fransa nın yeni bir Fransız İhtilaline ihtiyacı var. Fransız İhtilalinin üç temel değerini, hürriyet adalet ve eşitlik umdelerini yeniden öğrenmeye ihtiyaçları var. Ben ABD’den daha çok umutluyum. Amerika’nın haçlı seferi olmadı, aristokrasisi olmadı, zenci tecrübesini yaşadı. O yüzden daha ümitliyim.

Başörtünüz yüzünden üniversiteden ayrılmak zorunda kaldınız. Çünkü kamu alanında başörtü takmak laik devletle çelişiyor, deniyor.

Ümit Meriç: Ben şahsen başımı örtmeye karar verdiğim zaman üniversiteden ayrılmayı göze almıştım zaten. Bu kayıp benim kazandıklarımın yanında o kadar küçük bir kayıptı ki üzerinde düşünmedim bile. Ama bu, bu yasağın yanlışlığını kapatmıyor. Önce şu kamu alanı-özel alan ayrımından söz edelim. Benim özel alanım devletin müdahale alanının dışında kalan alandır. Bu, somut bir mekan tarifi değil, bir kavramdır. Yani bana evimin içinde devletin müdahale etmemesi değildir sadece. Bir başkasına zarar vermeyecek şekilde dolaşma hakkımı da koruması demektir.

İnsan evvela elbisesinin içinde oturur. Sonra evinin içinde oturur. Bütün bunlar benim özel alanımdır. Vücudum dolaşıyor. Ben dolaşıyorum.

Laikliğe aykırı olduğu iddiasına gelince… Laiklik ilkokul yurttaşlık bilgisi kitaplarında devletin dine ve dindarlara müdahale etmemesi şeklinde tanımlanır. Devlet benim vücuduma devlet üstü alanda müdahale etmek hakkına sahip değildir.Bu benim yaşamamla ilgili bir hakkım, varlığımla ilgili bir hakkım. Allah’ın bana emriyle ilgili bir hakkım. Buna ne çocuğum, ne komşum, ne arkadaşım müdahale edebilir. Laik olan devletimin bana, inandığım dindarlığıma müdahale etmeye hakkı yoktur. Bu laikliğe aykırıdır.

Aynı yasak siyasette de karşınıza dikilmeseydi, siyasete atılmayı düşünür müydünüz?

Ümit Meriç: Tayyip Bey hanımı ve iki kızıyla benim evime geldi. Siyasete girmemi teklif etti. Dördüncü teklifiydi bu. Tayyip Bey, ben başımı örttüm, bir daha açmam söz konusu değil, dolayısıyla siyasete girmem de söz konusu değil dedim. Çünkü benim başörtüm bana teklif edilecek bütün makamlardan, bakanlıktan, başbakan danışmanlığından daha değerli. Ama başörtüsü engeli benim siyasete girmeyi reddedişimin tek nedeni değil. Bir başka neden, Cemil Meriç’in soyadını taşımam. Babamın soyadını siyasallaştırma hakkını kendimde görmüyorum.

İkincisi ben öğrencilerime sosyoloji öğretirken hep şunu derdim: Siz koskoca bir sarayın bütününden sorumlusunuz. Kendinizi onun odalarından birine kapatarak bütünü görmekten alıkoymamalısınız. Son olarak da ben kendimi siyasete uygun bir tip olarak görmüyorum. Parti disiplini vesaire gibi endişeler olmadan düşündüklerimi olduğu gibi ortaya koymak isterim. Bunu çok büyük bir özgürlük olarak görüyorum. Hep hakikatin sesi olmak isterim.
Ama hükümetin gidişatını çok iyi görüyorum. Çok olumlu işler yapıyorlar. Geçenlerde Tayyip Bey rüyama girip dua istedi. Tayyip Bey’i çok seviyorum. Onlar için dua ediyorum.

Prof. Nilüfer Göle’nin Modern Mahrem kitabından seçmeler ….
Kemalist reformlar, kadını, dinin etkisinden kurtarmayı hedefleyerek, toplumsal görünürlük kadar, fiziksel görünürlüğü de teşvik etmekteydi. Falih Rıfkı’nın hatıratında anlattığı şekliyle, Kadını kurtaracaktı. Kurtarmak için önce açmalı idi. Haremi yıkmalı idi. İlk yapılan işlerden biri, İstanbul tramvayları ile vapurlardaki perdelerin kaldırılması olmuştur. Halide Edip ise, Bizim peçelerimize, perdelerimize ne karışıyorsunuz? diyerek, Ankara aleyhindeki cepheye katılmıştır….
…Başörtüsü, kadını, erkek bakışlarından koruyarak ve cinsiyetler arasındaki sınırları belirleyerek, mahrem alanı, yasak koyarak çizmektedir. Zira cemaatin birliği, erkeğin şerefine bağlıdır ki, bunun da ölçüsü kadının mahrem alanda korunan namusudur. İslâmcı kadınlar, Batı uygarlığı karşısında farklılıklarının altını çizerek, gizlenen kadın cinselliğini neredeyse talepkâr bir biçimde sahiplenmektedir: Biz, süslenerek cinselliklerini dışarıya yansıtan Batı daki insanların aksine, dış planda, sokakta, genel yerlerde cinselliği mümkün olduğu kadar göz önünde bırakmamaktayız.
….Kadınlar, bir erkeğin eşi ve çocukların annesi olmaktan öte bir kadın kimliğini, birey kadını savunmakta ve kendilerine ait özel bir yaşam talep etmekte: Bizim istediğimiz nedir? Biz Müslüman kadın gün ışığına çıksın istiyoruz. Zaten toplum ve sokak kadın için, Müslüman erkek için olduğundan daha tehlikeli ve kötü değil ki. …

Örtü, Müslüman kadının dış dünyaya çıkışını saklamaktadır; mahrem dünyaya ait olduğunu hatırlatmaktadır.Dişiliğini, bedenine ve giyimine özenerek sergileyen modern kadın silüeti karşısında, Müslüman kadın örtünerek dişiliğini gizlemekte, estetik gövdenin karşısına kutsal gövdeyi çıkararak, Batı modernizmi karşısında farklılığını pekiştirmektedir. Örtünen kadın, dişilik değil, kişilik sıfatıyla kamusal alana girmektedir.

Milliyet -Tarhan Erdemin anketi Mayıs 2003 Vatandaşların % 56 sı, resmi tören ve davetlere devlet büyüklerinin eşlerinin türbanla katılmasını doğru buluyor. % 44 ü doğru bulmuyor.

Hizmet veren memurun siyasi düşüncesini belli edecek görünümde olması sizi rahatsız ederm mi? sorusuna ise % 54.1 Rahatsız etmez , % 45.9 Rahatsız
eder cevabını veriyor.

Türkiye deki hanelerin % 77.2 sinde başını kapatan kadın var.

Başını kapatanların sadece % 5.4 ü örtüsünü türban diye nitelendiriyor.

Türkiye deki evli kadınların % 72.7 si başını kapatırken, bu oran bekârlarda % 33.9 a düşüyor.

Başını kapatan kadınların hane halkı ortalama aylık geliri 363 milyon lira. Başını kapatmayanların ise 964 milyon lira….

Peşin hükümler ve gerçekler Yüksek öğretim öğrencisi Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsemiş olmalıdır. Türban takmak ise bu ilke ve inkılâplara aykırıdır. Danıştay kararına kadar giren bu fikir birkaç bakımdan tutarsız. Bir kere, neden yükseköğrenim öğrencisinin öncelikle ve özellikle Atatürk inkılâplarını ve ilkelerini benimsemiş olması gerekirmiş? Kim söylemiş öyle gerektiğini? Türkiye de herkes ille de Atatürkçü olacak ya da Atatürkü Danıştay gibi yorumlayacak diye bir yasa mı var? Ya da üniversite öğrencilerine Atatürkçülük şartı getiren özel bir yasa mı çıktı?

Burada Atatürkçülüğün ne olduğunu tartışacak değiliz. Ama kimileri hâlâ, Atatürkün bazı sözlerini ve uygulamalarını öne sürerek aklımıza ipotek koymak istiyorsa, buna itiraz edilmelidir. Eğer Atatürkçülük, temel insan haklarıyla çelişiyorsa, burada yeniden tarif edilmesi gereken şey insan hakları değil Atatürkçülüktür. Ve eğer Atatürkçülük, başını örten genç kızları cahil bırakmayı emrediyorsa, Atatürkten değil, başörtülü mazlumdan yana olmak gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt