Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (10 Kullanıcı)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim ben burdayım ya hatta seni merak ettim... Napıyorsun girmiyorsun buraya ne zamandır

izindeydim pek fırsatım olmadı.. ama sayfayı bırakmayalım çünkü üzerimizde faydası çok...bakalım hayatımda değişiklik çok... kapalılığı gitgide seviyorum... ya ne kadar büyük bir nimet bu... şükürler olsun...sen ne yapıyosun durumlar nasıl...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
izindeydim pek fırsatım olmadı.. ama sayfayı bırakmayalım çünkü üzerimizde faydası çok...bakalım hayatımda değişiklik çok... kapalılığı gitgide seviyorum... ya ne kadar büyük bir nimet bu... şükürler olsun...sen ne yapıyosun durumlar nasıl...

iyi işte canım benim iş güç uğraşıyorum pardesü giymeye başladın sen demi.. evet ya bende kimse yazmayınca üzülüyorum resmen bir kişiye bile faydamız dokunsa ne mutlu bize oyüzden güncel tutmalıyız

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
iyi işte canım benim iş güç uğraşıyorum pardesü giymeye başladın sen demi.. evet ya bende kimse yazmayınca üzülüyorum resmen bir kişiye bile faydamız dokunsa ne mutlu bize oyüzden güncel tutmalıyız

pardesü 2 defa giyindim şimdi elbisem var dizlerime kadar onu sık sık giyiniyorum.. geçen gün bir kaban aldım ara boy ama bakıldığında sanki elbise gibi duruyor mevlana tipi deniliyor.. bakalım gardrob değişiyor..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
aynen ya bende yavaş yavaş değiştiriyorum bakalım.. iyi olacak yapacaz inşallah

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
aslında benimde montum dizimden baya aşağıda yeni bir şey almak istiyorum daha geniş ama biraz sıkışığız şu ara... çok pahalı herşey ya inanılmaz

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
çok pahalılar evet gözleri kör olmasın.... deniyorum deniyorum aklım kalıyor alamayınca..

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Hanımlar.....

Dikkat edin aldıklarınıza....Diz altı demek...kapanma da emir olan yer demek değildir!!!

Lütfen nefsimizin istediği şeyleri biz karşı çıkalım...

Kapanmanın anlamı neydi ?

Ne için biz bu işe gönül verdik ?

iyi düşünelim....

Allah Celle Celaluhu rızasını gözetelim...

Kadınlar için en büyük tebliğden biri dışardan görünüş şeklidir...

Diz altı değil...Bİleğe yakın olmalı ....Bakıldığında pabuçlarınız görünsün dizinizin altı değil....

Dikkat edelim....

Lütfen dikkat edelim....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canım ablacım biliyorum kırmak veya incitmek değil niyetin.. uyarmak.. yavaş yavaş alışıyoruz doğruları yapmaya çalışıyoruz.. bizde istiyoruz herşey biranda ve en iyisi olsun ama olmuyor işte yada yapamıyoruz... benim montum mesela ayak bileklerimden bir karış yukarda mecbur onu giyiniyorum ha tabiki istiyorum doğru olanı almayı ama imkanlar.. hayatımızı herşeyimizi değiştirdik bu değişime ayak uydurmaya çalışıyoruz hepimiz.. inşallah dediğin noktalara da gelicez şimdilik yavaş gidiyor ama hızlanacak olacak inşallah...

berat05

Yönetici
Amaç gerçekten Allah cc adına uyarı, sadece bu...

Kırılmanızı istemem....Gönüle girmek bu kadar zorken...

O yollardan ben de geçtim...herşeyin farkındayım...ama bu yolda GÖZE GÖZ DİŞE DİŞ gireceksiniz...paranız olduğunda da İSLAMIN emrettiğini almanız gerekecek...işte burda nefsi değil KALBİ harekete geçirin derim ;)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ben yeni aldığım kabanı tesettüre uygun diye aldım.. ayak bileklerinden 1 karış gibi felan kısa. sonuçta hiçbiyer belli olmuyor vücut hattı belli olmuyor..zaten çizme de giyiniyoruz kışın ya bilemedim bir mahsuru var mı şimdi...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
bende anlamadım canım ya valla canım sıkıldı benimde

berat05

Yönetici
ben yeni aldığım kabanı tesettüre uygun diye aldım.. ayak bileklerinden 1 karış gibi felan kısa. sonuçta hiçbiyer belli olmuyor vücut hattı belli olmuyor..zaten çizme de giyiniyoruz kışın ya bilemedim bir mahsuru var mı şimdi...

BENİM BİLDİĞİM BİR KARIŞ 15 cm yakın...10 cm olsun....

Tabii burda cm cm ölçme yapmayacağız...Önemli olan Kadında giyim ölçülerinin zaten belirli olması..
Örnek vereceğim...Geçen gün yürürken önümdeki üç genç kız tesettürlüydü.Üçü de bilekten 15 cm yukarıda biten pardesu -bele oturan hemen hemen aynı tarz da giyinmişlerdi..hava serindi...rüzgar vardı...dolayısıyla rüzgarın sayesinde o görünen yerden fazlası da görünecekti...Ayaklarda açık renk çoraplarla o kısalık bana yetti....birde otobüse biniyorlardı....ehh gerisini siz düşünün..o ayakların merdivene uzanmasını...

Bu örneği göz önüne alarak...giyim seçimlerimizi lütfen elimizden geldiğince uzun tutalım...Uzun...gösterişsiz..sade bele oturan kıyafet tesettür ahlakına uygun mudur ???? düşünelim...diz altı uygun mudur ??? düşünelim... açık renk çorap zaten teni belli eder...birde kısa pardesu....ehh daha ben ne diyeyim....

berat05

Yönetici
Canınızı değil NEFSİNİZİ SIKTINIZ....

Çünkü ben İSLAMIN gerektirdiğini yazıyorum....Bunun için burdayız...TEBLİĞ i giyimlerinizle yaptığınızı düşünün..sizi gören ve yeni kapanmak isteyen her bir kadın doğruyu yaptığınızı düşünüp aynı şekilde giyinecektir...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
BENİM BİLDİĞİM BİR KARIŞ 15 cm yakın...10 cm olsun....

Tabii burda cm cm ölçme yapmayacağız...Önemli olan Kadında giyim ölçülerinin zaten belirli olması..
Örnek vereceğim...Geçen gün yürürken önümdeki üç genç kız tesettürlüydü.Üçü de bilekten 15 cm yukarıda biten pardesu -bele oturan hemen hemen aynı tarz da giyinmişlerdi..hava serindi...rüzgar vardı...dolayısıyla rüzgarın sayesinde o görünen yerden fazlası da görünecekti...Ayaklarda açık renk çoraplarla o kısalık bana yetti....birde otobüse biniyorlardı....ehh gerisini siz düşünün..o ayakların merdivene uzanmasını...

Bu örneği göz önüne alarak...giyim seçimlerimizi lütfen elimizden geldiğince uzun tutalım...Uzun...gösterişsiz..sade bele oturan kıyafet tesettür ahlakına uygun mudur ???? düşünelim...diz altı uygun mudur ??? düşünelim... açık renk çorap zaten teni belli eder...birde kısa pardesu....ehh daha ben ne diyeyim....

ama ben onu bol pantolon üzerine ve uzun etek üzerine giyineceğim ten rengi çorapla kısa etekle felan değil. üstelik çizmeyle giyneceğim.

berat05

Yönetici
ama ben onu bol pantolon üzerine ve uzun etek üzerine giyineceğim ten rengi çorapla kısa etekle felan değil. üstelik çizmeyle giyneceğim.

Siz örnek oldunuz bu konuda ama ben bunu sadece size hitaben değil foruma girip bu konuyu okuyacak tüm kardeşlerimiz için yazdım....

Kadın için ETEK ve ELBİSE esastır...Üstün başın açılmasına karşı içine herhangi birşey giyerseniz elbette daha iyi olur....tüm bunlar belki zamanla alışılacak özelliklerdir.Ama yine de nefse uymamak birbirimize doğru örnek olmak adına yazıyorum...

Herkes kalbiyle doğruyu bulacaktır....

Yazılanları yanlış algılamamalı ,doğruluk payını araştırmalı ve yaşantımızda her yönümüzle tebliğ edebileceğimizi unutmamalıyız.

Hayır ve bereketli günler

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Canınızı değil NEFSİNİZİ SIKTINIZ....

Çünkü ben İSLAMIN gerektirdiğini yazıyorum....Bunun için burdayız...TEBLİĞ i giyimlerinizle yaptığınızı düşünün..sizi gören ve yeni kapanmak isteyen her bir kadın doğruyu yaptığınızı düşünüp aynı şekilde giyinecektir...

valla abla ben dikkat konusunda elimden geleninde fazlasını yapıyorum eleştirilmek güzel doğruyu bulma yolunda,,, nefsimizle zaten mücadele halindeyiz ama bide görmeden yargılanmak kötü geldi bana... canım sıkıldı derken yanlışmı yapıyoruz acaba nerde yanlış yapıyoruzda algılayamadım diye... neyse önemli değil düzelecek herşey... ben kısacık etekle ince çorapla giymiyorum o montu.. ha sorularımızda daha doğruyu öğrenmek adına sizlerle başladık bu yola örnek aldık sorduk soruyoruz soracazda nebileyim üzüldüm sadece yargılanmaya
ve eminimki yaşadığım yerde çok doğru bir örneğim kapalı 4 gençten biri olarak bilmeden bunu yargılamakta ne kadar doğru siz düşünün

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
yanlış anlaşıldığıma çok üzüldm baştan beri okuyanlar bilir ben yıllardır kapanmak istiyorum yıllardır saçım hariç herşey tesettüre uygundu zaten şimdide elimden geldiğince herşeyi doğru yapmaya çalışıyorum takıldığım yerde sizlerden yardım almaya çalışıyorum çünkü siz bizden daha öndesiniz daha uzun zamandır yaşıyorsunuz.... neyse ya sizden birini kırdıysam yanlış anlaşıldıysam özür dilerim... sadece şunu biliyorum herkes belli yollardan geçiyo ve yapmak istediklerinin hepsini yapamıyo
çalışıyorum çalıştığım yerde başımı açmak zorundayım her sabah açarken ağlıyorum pardesü giymem mümkün bile değil zaten ama çalışmak zorundayım çünkü eşimin maaşı çok az ama buda eleştirilir eleştirilmeye kalınca bi taraftanda eteklerimin üzerine bile hırka giyiyorum bi taviz olmasın diye nebileyim işte öle canım buna sıkıldı hala eksikler olmasına neyse ben sizinle olmaktan çok mutluyum.. önce eşim sonra siz en büyük destekçim oldunuz bu yolda.. sadece bu şekilde yargılanmak üzdü

berat05

Yönetici
valla abla ben dikkat konusunda elimden geleninde fazlasını yapıyorum eleştirilmek güzel doğruyu bulma yolunda,,, nefsimizle zaten mücadele halindeyiz ama bide görmeden yargılanmak kötü geldi bana... canım sıkıldı derken yanlışmı yapıyoruz acaba nerde yanlış yapıyoruzda algılayamadım diye... neyse önemli değil düzelecek herşey... ben kısacık etekle ince çorapla giymiyorum o montu.. ha sorularımızda daha doğruyu öğrenmek adına sizlerle başladık bu yola örnek aldık sorduk soruyoruz soracazda nebileyim üzüldüm sadece yargılanmaya
ve eminimki yaşadığım yerde çok doğru bir örneğim kapalı 4 gençten biri olarak bilmeden bunu yargılamakta ne kadar doğru siz düşünün

Değerli kardeşim...

Görmeden yargılamak haddime mi düşmüş ? Ben kim oluyorum ki görmeden yargı yapabileyim...

Sizlerin her yazmasına cevap veremesem de ( ki başörtüsünü bağlama şekillerine kadar tarif verilirken de okuyordum- pardesü kıyafeti gösterilirken de) müsait olduğum zamanlarda TEBLİĞ niteliğinde her daim yazıyorum...
Bunun ötesinde Şahsen sizi değil...ben gördüğüm 3 genç kızı örnek gösterdim...sizlere de bunu örnek olarak anlattım...
Amaç sizi kırmak değil ki...Nefsiniz burda size oyun oynuyor dikkat edin lütfen...
Sizin a dan z ye nasıl giydiğinizi eleştirmedim...Beni aşar...

DOĞRU OLAN NE İSE onu yapalım örnek olalım dedim...Yazılarımı rica ederim tekrar okuyunuz...

Bunun haricinde değil yaşadığınız yerde , dünyada 4 kişi kalsanız...sizi örnek alacak 4 milyar insan çıkar...
Dışarda rahat giyiniyor yada kapanmamış diye ,yarında kapanmayacak anlamına gelmez...sizin bir hareketiniz tebliğe vesile olur...bu yüzdendir ki...yine de dikkat etmede fayda vardır..Ben eleştirimi kendime yaparım ancak...çünkü kendimi görür ve bilirim...

Siz sormaktan ve yazmaktan çekinmeyin...Eğer böyle bir izlenim verdiysem özür dilerim.

Çekilen ancak ben olurum...Hakkınızı helal edin.

Herşeyden Üstün ancak ALLAH Celle celaluhudur...O'nun yargılaması gelmeden , Rabbim bizlere merhamet etsin...

Hayırlı günler

mir_erhan

Moderator
canım ablacım biliyorum kırmak veya incitmek değil niyetin.. uyarmak.. yavaş yavaş alışıyoruz doğruları yapmaya çalışıyoruz.. bizde istiyoruz herşey biranda ve en iyisi olsun ama olmuyor işte yada yapamıyoruz... benim montum mesela ayak bileklerimden bir karış yukarda mecbur onu giyiniyorum ha tabiki istiyorum doğru olanı almayı ama imkanlar.. hayatımızı herşeyimizi değiştirdik bu değişime ayak uydurmaya çalışıyoruz hepimiz.. inşallah dediğin noktalara da gelicez şimdilik yavaş gidiyor ama hızlanacak olacak inşallah...

Selamün Aleyküm...
Evet Ablamızın amacı o Uyarmak...
Bu gün ablamız kardeşimiz bizi uyarmazsa Yarın Allahın c.c. Uyarmasına Muhattab oluruz ki Rabbimiz muhafaza etsin...

Evet hepimiz öyle çevrelerde büyüdük ki. Sadece Müslümanım demekle yetindik...
hep vicanımızın rahatlaması için '' İman hayatımızda olsun Ama arka planda olsun ''
Şuru yerleştirilmişti...
Oysa Şimdi Uyandık inşallh...
Bir AŞK Ki bizi kökünden değiştirecek...
Bizi öze... Parçadan bütüne... Kula kulluktan Hakka Kulluğa götürecek bir AŞK...
Öyle bir UYANDIK ki, İnşallah tüm uykuları kaçıracakcasına diri
Tüm yüreklere dokunacakcasına İmanlı bir Yürek...
Susarak hatırlatacağız...
Yürürken düşündreceğiz...
Duruşumla haykıracağız...
Ve Biz Artık bir AYET NE DEĞERİ HAKEDİYORSA ONU ÖYLE TAŞIYACAĞIZ...

Dün Açıkken bugün nasıl kapalıysam...
Yarın bunun hakkı ne ise öyle Donanacağım...

Uyar beni ABLAM hep uyar...
Nasılki Beni üzdüklerinde ve Nasıl ki..
Sen Bana LA TAHZEN dediysen.. ''ÜZÜLME ALLAH c.c. BİZİMLEDİR ( Tevbe 40 )
Ayetiyle yüreklerimiz okşadıysan...
Nasılki Sıkılıp gevşediğimde, ve Nasıl ki...
yine Sen bana '' Gevşemeyin, üzülmeyin, eğer hakikaten inanıyorsanız, muhakkak ÜSTÜN GELECEK OLAN SİZSİNİZ'' (Ali İmran 139)
Ayetiyle Serinletip Kuvvetlendirdiysen..
Aynı şekilde Yine UYAR beni ABLAM...
Tut Ellerimden Düşmeyeyim..
UYAR ki Hakkımı Helal edeyim...

Selam ve dua ile

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım lütfen özür dilenecek bir şey yyok biz eksiklerimizi yargılarken anlaşılamama kaygısı rahatsız etti sadece beni... sizlerin örnekleri tebliğleri sayesinde kapandım ben bunu asla inkar edemem sizlerin yazdıkları olmasa zaten yapamazdım bunu biliyorum sadece anlaşılmak istedim seni kırmayı asla istemem

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt