Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kafirler Sevilmez... (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Hubb-i fillah ve buğd-i fillah

Sual: Hubb-i fillah buğd-i fillah ne demektir?
CEVAP
Sevdiklerini sırf Allah rızası için sevmek, düşmanlık ettiklerine de sırf Allah rızası için düşmanlık etmek demektir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(İbadetlerin en kıymetlisi, Allah için sevmek ve Allah için düşmanlıktır.) [Ebu Davud]

(Üç şey imanın tadını artırır: Allah ve Resulünü her şeyden çok sevmek, kendisini sevmeyen Müslümanı Allah rızası için sevmek ve Allah’ın düşmanlarını sevmemek.) [Taberani]

(İnsan, dünyada kimi seviyorsa, ahirette onun yanında olacaktır.) [Buhari]

(Cebrail aleyhisselam gibi ibadet etseniz, müminleri, Allah için sevmedikçe ve kâfirleri Allah için kötü bilmedikçe, hiçbir ibadetiniz, hayrat ve hasenatınız kabul olmaz!) [Ey Oğul İlm.]

Allahü teâlâ, Hazret-i Musa’ya sordu:
- Ya Musa, benim için ne işledin?
- Ya Rabbi, senin için namaz kıldım, oruç tuttum, zekât verdim, zikrettim.

- Ya Musa, kıldığın namazlar, seni Cennete kavuşturacak yoldur, kulluk vazifendir. Oruçların, seni Cehennemden korur. Verdiğin zekâtlar, kıyamette, sana gölgelik olur. Zikirlerin de, o günün karanlığında, sana ışıktır. Bunların faydası sanadır. Benim için ne yaptın?

- Ya Rabbi, senin için ne yapmak gerekirdi?
- Sırf benim için dostlarımı sevip, düşmanlarıma düşmanlık ettin mi?

Musa aleyhisselam, Allahü teâlâyı sevmenin, Onun için olan en kıymetli amelin, Hubb-i fillah ve Buğd-i fillah olduğunu anladı. (Mektubat-ı Masumiyye)

Cenab-ı Hak, Hazret-i İsa’ya da vahyetti ki:
(Eğer yerlerde ve göklerde bulunan bütün mahlûkların ibadetlerini yapsan, dostlarımı sevmedikçe ve düşmanlarıma düşmanlık etmedikçe, hiç faydası olmaz.) [K. Saadet]

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Muhammed aleyhisselama uymak için, Onu tam ve kusursuz sevmek lazımdır. Tam ve olgun sevginin alameti de, onun düşmanlarını düşman bilip sevmemektir. Sevgiye müdahene [gevşeklik] sığmaz. İki zıt şeyin sevgisi bir kalbde, bir arada yerleşemez. Cem-i zıddeyn muhaldir. Yani iki zıddan birini sevmek, diğerine düşmanlığı gerektirir. (1/165)

Doğru imanın alameti, kâfirleri düşman bilip, onlara mahsus olan ve kâfirlik alameti olan şeyleri yapmamaktır. Çünkü İslam ile küfür, birbirinin aksidir. Bunlardan birisine kıymet vermek, diğerine hakaret ve kötülemek olur. Allahü teâlâ, habibi olan Muhammed aleyhisselama, İslam düşmanları ile savaşmayı ve onlara sertlik göstermeyi emrediyor. Allahü teâlâ, kâfirlerin, kendi düşmanı ve Peygamberinin düşmanı olduklarını bildiriyor. Allah’ın düşmanlarını sevmek ve onlarla kaynaşmak, insanı Allah’a düşman olmaya sürükler. Bir kimse, kendini Müslüman zanneder, Kelime-i tevhidi söyleyip, inanıyorum der. Namaz kılar ve ibadet yapar. Halbuki, bilmez ki, böyle, [Allah’ın dostlarını sevmemek veya Allah’ın düşmanlarını “şu iyilikleri de var” diye sevmek] gibi çirkin hareketleri, onun imanını temelinden götürür. (1/163)

Muhammed Masum hazretleri buyurdu ki:
Sevgi, sevgilinin dostlarını sevmeyi, düşmanlarına düşmanlık etmeyi gerektirir. Bu sevgi ve düşmanlık, âşıkların elinde ve iradesinde değildir. Seviyorum diyen bir kimse, sevgilisinin düşmanlarından uzaklaşmadıkça sözünün eri sayılmaz. Buna yalancı denir. Sevgi, sevgilinin her şeyini sevmeyi gerektirir. Büyükler, (Sevdiğin zatı inciten kimseye gücenmez isen, köpek senden daha iyidir) demişlerdir. Allahü teâlânın düşmanlarını sevmek, insanı Allah’tan uzaklaştırır. Onun düşmanlarından uzaklaşmadıkça, sevgiliye dost olunmaz. Kâfirleri sevmemek, Kur’an-ı kerimde açıkça emredilmiştir. Kur’an-ı kerime uymamız farzdır. (1/29)

Kâfirleri sevmeyi haram eden âyet-i kerimelerden birkaçının meali şöyle:

(Allah’a ve kıyamet gününe iman edenler; babaları, kardeşleri ve akrabası olsa da, Allah’ın ve Resulünün düşmanlarını sevmez.) [Mücadele 22]

(Kâfirleri dost edinen, Allah’ın dostluğunu bırakmış olur.) [Âl-i İmran 28]

(Ey iman edenler, Yahudileri de, Hıristiyanları da dost edinmeyin! Onlar, [İslam’a olan düşmanlıklarında] birbirinin dostudur. Onları dost edinen de onlardan [kâfir] olur. Allahü teâlâ, [kâfirleri dost edinip, kendine] zulmedenlere hidayet etmez.) [Maide 51]

(Ey iman edenler, benim ve sizin düşmanınız olanları dost edinmeyin, onları sevmeyin!) [Mümtehine 1]

Allahü teâlâ, Eshab-ı kiramı, (Kâfirlere gadab ederler, birbirlerine merhametlidirler) diye övmektedir. (Feth 29)

Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:

(Allahü teâlâyı sevmeyen ve Onun düşmanlarını düşman bilmeyen, hakiki iman etmiş olmaz. Müminleri Allah için seven ve kâfirleri düşman bilen, Allah’ın sevgisine kavuşur.) [İ.Ahmed]

(Allahü teâlânın dostunu seven, düşmanına buğzedenin imanı kâmildir.) [Ebu Davud]

(İsyan edenlere düşmanlık ederek, Allahü teâlâya yaklaşın!) [Deylemi]

(Bir kavmi sevip de onlarla dostluk kuran, kıyamette onlarla haşrolur.) [Taberani]

Halife Ömer’e, (Hire’li bir hıristiyan var. Çok zeki, yazısı da çok güzel, bunu kendine kâtip yap) dediler. Kabul etmedi. Aşağıdaki âyet-i kerimeyi okuyup, (Mümin olmayan birini dost edinemem) dedi

Ebu Musel Eşari hazretleri anlatır: Halife Ömer’e dedim ki:
- Hıristiyan katibim çok işe yarıyor.
- Niçin, bir Müslüman katip kullanmıyorsun? (Ey müminler! Yahudi ve hıristiyanları sevmeyin) âyetini işitmedin mi?
- Dini onun, katipliği benim.
- Allahü teâlânın hakir ettiğine ikram etme! Onun zelil ettiğini aziz eyleme! Allah’ın uzaklaştırdığına yaklaşma!
- Basra’yı onunla idare edebiliyorum.
- Hıristiyan ölürse ne yapacaksan, şimdi onu yap! Hemen onu değiştir!

Kâfirleri sevmemek gerekir ise de, dinimizin emri gereği, onlara eziyet etmek, kalblerini incitmek haramdır. Sevmemek ayrı, onları üzmek ayrı şeydir. Onlarla ticaret yapılır, aldatılmaz, kötülük yapılmaz. Herkese olduğu gibi onlara da iyi davranmak lazımdır. Hatta hidayete kavuşmaları, Müslüman olmaları için dua da edilir.

Dinimizde ırk üstünlüğü yoktur. Bir hadis-i şerifte, (İnsanlar [insan olarak] bir tarağın dişleri gibi eşittir) buyurulmuştur. (İbni Lâl)

Bunun için kâfir de olsa, bir kimseden kendini üstün görmek caiz değildir. Çünkü kâfir, Müslüman olup ebedi saadete kavuşabilir, Müslüman da, Allah korusun küfre düşüp Cehennemlik olabilir.

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı
bu durumda hosgoru ikinci plana mi itilmis oldu ? yazik oldu hosgoruye , butun Islam dusmanlarini hosgoren hosgoruye..

- Ya Rabbi, senin için ne yapmak gerekirdi?
- Sırf benim için dostlarımı sevip, düşmanlarıma düşmanlık ettin mi?

buyuk Ortadogu Projesinin ( Muslumanlara katliam yapma projesinin ) esbaskanini elhi sunnet sayanlara duyurulur

`kafirler sevilmez `

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
bu durumda hosgoru ikinci plana mi itilmis oldu ? yazik oldu hosgoruye , butun Islam dusmanlarini hosgoren hosgoruye..

buyuk Ortadogu Projesinin ( Muslumanlara katliam yapma projesinin ) esbaskanini elhi sunnet sayanlara duyurulur

`kafirler sevilmez `

Arkadaşım kusuru bakma ama ilmi siyasetin yok.

İlmi siyasetten nasibi olmayan bu zamanda hizmet edemez. Hatta hak yolda olanları batıl zanneder. Ülkelerin yönetim tarzlarına göre bazı hükümlerde değişiklik olur. Yanlış düşünüyorsunuz . Aşağıdaki linki mutlaka okumanızı ve insaf ile yaklaşmanızı tavsiye ederim.

İdari ve Siyasi taktikler .:.: www.dinimizislam.com :.:.

kalemgenç

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar yanlışsam düzeltin. Peygamber efendimiz (s.a.v.) hudeybiye anlaşmasını imzalarken çıkan anlaşmazlık üzerine allahın rasülü ibaresini silmiş yerine abdullahın oğlu ibaresini yazdırmıştı.bu anlaşma görünürde müslümanların aleyhine göre yorumlansada daha sonra nasıl lehine bir durum almıştı biliyoruz. oyüzden siyaset tamamen farklı bir alan oluyor. ha bu sakın yanlış yorumlanmasın; küfür tek millettir. asla bir müslümanın dostu arkadaşı olamaz.mü'min ancak bir mü'mini dost edinebilir.

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşım kusuru bakma ama ilmi siyasetin yok.

İlmi siyasetten nasibi olmayan bu zamanda hizmet edemez. Hatta hak yolda olanları batıl zanneder. Ülkelerin yönetim tarzlarına göre bazı hükümlerde değişiklik olur. Yanlış düşünüyorsunuz . Aşağıdaki linki mutlaka okumanızı ve insaf ile yaklaşmanızı tavsiye ederim.

İdari ve Siyasi taktikler .:.: www.dinimizislam.com :.:.
siyasetten iktisattan mezunuyun sen bana ilmin yok diyorsun asil senin ilmin yok ..

siz siyaseti ne saniyorsunuz ikitsat siyaset gercek hayattir
adam hem ABDnin resmi projesinin esbaskani olsun hem huyela gibiler ona ehli sunnet desin

boylelerine sen ehli sunnet dersen de bu yahudi ABD usaklarini ehli sunnet yapmaz ancak `ehli sunnetten ne `anladigin cikar ortaya ..

Gorunuste Ehli Sunnet gozukup ABD Israil ortagi olmak Islam dusmanlarinin ortagi olmak boyle korkunc bir tablo cikiyor ortaya

Buyuk Ortadogu Projesinin esbaskani olmak bu proje adina Ortadoguda yapilan butun katliamlarda ortak olmak demektir, Musluman katillerinin ortagi olmak demektir

hic cekinmeden TV ekranlarinda Irakli Muslumanlari oldurmeye giden ABD asklerlerine dua edip onlara Turkiye uzerinden askeri sevkiyat yaptirmaktir

oldurulen 5 Miliyon Muslumanlarin vebalini almak demektir ve bu usaklari destekleyen herkesin de bunda payi vardir

zerre miskalinde her hayrin ve her serrin ortaya cikacagi kiyamet gunu geliyor akla ..ABD Israile ortak olanlar onlarin yaninda duracaklar ve bunlara ortak olmanin vebali ne olacaktir ..

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı
senin o yazini okudum bu yazi ile BOPun esbaskanini otrmeye kalkarsan hic deneme
BOPun esbaskani olmak ABD Israil usagi ortagi olmak demektir onlarin safinda yer almak demektir Muslumanlara karsi olmak demektir Muslumanlarin katilleri ile ortak olmak demektir
Filistin Irak ve kendi Vatanina sahib cikmak hic olmazsa protesto olarak askeri ticari anlasmalari feshetmek yerine `Israilin ortagi olmaya devam ediyoruz` diyor RT Erdogan
bu kimin siyaseti kime hizmet > ABDnin siyasetini yapmak demektir Israile hizmet etmek demektir

savas hiledir > Israil askeri anlasmalari sayesinde Turkiyenin butun askeri techizatini biliyor yarin oburgun Vadedilen topraklari almaya geldigi zaman butun zayif noktalari biliyor Turkiyede Filistin gibi topraklar satin aldilar yahudiler diyecek ki `ben burayi satin aldim burasi benim`

simdi siyasi ilmi uzmani Huyela ben cahil adama bu cumleleri aciklar misin nasil bir hile nasil bir taktik bu , ve aciklamalarini yaparken de lutfen gercek yasanilan olaylar (bu siyasetin pratik yonu ) cercevesinde neyin ne icin yapildigini ve ne gibi sonuc getirdigini goster

not > verdigin linkteki yazini orneklendir hem ic politika hem dis politika acisindan ..(hakikatte ne oluyor belki boylece farkina varacaksin )

`olduk bittik` diyen AKPye oyunu veren cifticiye neden `terbiyesiz `deyip kapi disari attilar ?
bunun siyasi olarak hikmeti nedir ?

Vakiflar yasasi sayesinde yahudiler vb azinliklar gayrimenkul edinme hakkina sahib oldular bunun hikmeti nedir ?

Domuz kasabalik et konumuna getirildi ? Kimlikten din ibaresi cikarildi , cami yerine `ibadehane` ibaresi konarak kiliselerin ayinlerin yolu acildi ..
Kuran kurslari kapatilip milletten toplanan vergilerle kiliseler ihya edildi..
milletin kan ve ter icinde kazandiklari kusurlari vergilendirerek giderek artan dis borcu zamlar yaparak yer alti yer ustu kaynaklari peskes cekerek kapatmaya calisiyorlar IMF ile Turkiyeyi battiriyorlar herseyi yabancilara satilan bir ulkenin kalkinmasi mumkun mudur ?

> hepsi `stratejidir` bunlarin haydi bakalim Huyela aydinlat bizleri ...

“Bir ABD projesi olan ve kapsamındaki ülkeleri ılımlı İslami rejimlerle yönetmeyi amaç edinen “Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olduğunu her fırsatta tekrarlayan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayip Erdoğan) (AKP’nin Kapatılma Davası İddianamesi)

“Şu anda Amerika'nın da Büyük Ortadoğu Projesi var ya, Genişletilmiş Ortadoğu, yani bu proje içerisinde Diyarbakır bir merkez, bir yıldız olabilir. Bunu başarmamız lazım." (Tayyib Erdoğan -16 Şubat 2004 – Kanal D-Teke Tek Programı)

“BOP projesini gerçekleştirmeli ve başarmalıyız.”

BOP’un ne olduğunun anlaşılması üzerine, ortaya çıkan Amerikan tandanslı haritalar sürekli yalanlandı durdu. Türk kamuoyunun durumdan haberdar olmaması istendi. AKP iktidarının en önemli özelliği sıkça bahsettiğim “tabuları yıkmak” oldu. Hem tabuları yıktılar hem de ABD’nin hedeflerini Türkiye’nin amacı haline getirdiler.

Başbakan Erdoğan İstanbul’da partisinin ilçe kongresinde yaptığı konuşma:
“Türkiye'nin Ortadoğu'da bir görevi var. Biz Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlarından biriyiz. Bu görevi yapıyoruz" (4 Mart 2006 AKP İstanbul Bayrampaşa İlçe Kongresi)

“Eşbaşkanlık görevini kabul ettik. (30 Mayıs 2006 TBMM'de AKP Grup Toplantısı)

“Son 50 yıldır dünya barışını korumak için en çok Amerikalılar kendi çocuklarını feda etti.” ( Abdullah Gül’ün Takvim Gazetesine Demeci- Mehmet Çetin Güleç- 15 Mayıs 2006)

ABD, Irak ve Afganistan’ı işgal etmemiş, barışı koruyormuş. Bu uğurda da ne yazık ki Amerikan askerleri ölmüşler...

hakikatte ise ne oluyor ?

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
siyasetten iktisattan mezunuyun sen bana ilmin yok diyorsun asil senin ilmin yok ..

siz siyaseti ne saniyorsunuz ikitsat siyaset gercek hayattir
adam hem ABDnin resmi projesinin esbaskani olsun hem huyela gibiler ona ehli sunnet desin

boylelerine sen ehli sunnet dersen de bu yahudi ABD usaklarini ehli sunnet yapmaz ancak `ehli sunnetten ne `anladigin cikar ortaya ..

Gorunuste Ehli Sunnet gozukup ABD Israil ortagi olmak Islam dusmanlarinin ortagi olmak boyle korkunc bir tablo cikiyor ortaya

Buyuk Ortadogu Projesinin esbaskani olmak bu proje adina Ortadoguda yapilan butun katliamlarda ortak olmak demektir, Musluman katillerinin ortagi olmak demektir

hic cekinmeden TV ekranlarinda Irakli Muslumanlari oldurmeye giden ABD asklerlerine dua edip onlara Turkiye uzerinden askeri sevkiyat yaptirmaktir

oldurulen 5 Miliyon Muslumanlarin vebalini almak demektir ve bu usaklari destekleyen herkesin de bunda payi vardir

zerre miskalinde her hayrin ve her serrin ortaya cikacagi kiyamet gunu geliyor akla ..ABD Israile ortak olanlar onlarin yaninda duracaklar ve bunlara ortak olmanin vebali ne olacaktir ..

Heyula gönüldaşın bazı eleştirileri haklı olmakla beraber..SİZE BU ALINTIDAKİ YAZINIZDAN DOLAYI TAMAMEN KATILIYORUM..ALLAHCC E EMANET OL...

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
senin o yazini okudum bu yazi ile BOPun esbaskanini otrmeye kalkarsan hic deneme
BOPun esbaskani olmak ABD Israil usagi ortagi olmak demektir onlarin safinda yer almak demektir Muslumanlara karsi olmak demektir Muslumanlarin katilleri ile ortak olmak demektir
Filistin Irak ve kendi Vatanina sahib cikmak hic olmazsa protesto olarak askeri ticari anlasmalari feshetmek yerine `Israilin ortagi olmaya devam ediyoruz` diyor RT Erdogan
bu kimin siyaseti kime hizmet > ABDnin siyasetini yapmak demektir Israile hizmet etmek demektir

savas hiledir > Israil askeri anlasmalari yerine Turkiyenin butun askeri techizatini biliyor yarin oburgun Vadedilen topraklari almaya geldigi zaman butun zayif noktalari biliyor Turkiyede Filistin gibi topraklar satin aldilar yahudiler diyecek ki `ben burayi satin aldim burasi benim`

simdi siyasi ilmi uzmani Huyela ben cahil adama bu cumleleri aciklar misin nasil bir hile nasil bir taktik bu , ve aciklamalarini yaparken de lutfen gercek yasanilan olaylar (bu siyasetin pratik yonu ) cercevesinde neyin ne icin yapildigini ve ne gibi sonuc getirdigini goster

not > verdigin linkteki yazini orneklendir hem ic politika hem dis politika acisindan ..(hakikatte ne oluyor belki boylece farkina varacaksin )

`olduk bittik` diyen AKPye oyunu veren cifticiye neden `terbiyesiz `deyip kapi disari attilar ?

Vakiflar yasasi sayesinde yahudiler vb azinliklar gayrimenkul edinme hakkina sahib oldular bunun hikmeti nedir ?

Domuz kasabalik et konumuna getirildi ? Kimlikten din ibaresi cikarildi , cami yerine `ibadehane` ibaresi konarak kiliselerin ayinlerin yolu acildi ..
milletin kan ve ter icinde kazandiklari kusurlari vergilendirerek giderek artan dis borcu zamlar yaparak yer alti yer ustu kaynaklari peskes cekerek kapatmaya calisiyorlar IMF ile Turkiyeyi battiriyorlar herseyi yabancilara satilan bir ulkenin kalkinmasi mumkun mudur ?

“Bir ABD projesi olan ve kapsamındaki ülkeleri ılımlı İslami rejimlerle yönetmeyi amaç edinen “Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olduğunu her fırsatta tekrarlayan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayip Erdoğan) (AKP’nin Kapatılma Davası İddianamesi)

“Şu anda Amerika'nın da Büyük Ortadoğu Projesi var ya, Genişletilmiş Ortadoğu, yani bu proje içerisinde Diyarbakır bir merkez, bir yıldız olabilir. Bunu başarmamız lazım." (Tayyib Erdoğan -16 Şubat 2004 – Kanal D-Teke Tek Programı)

BOP’un ne olduğunun anlaşılması üzerine, ortaya çıkan Amerikan tandanslı haritalar sürekli yalanlandı durdu. Türk kamuoyunun durumdan haberdar olmaması istendi. AKP iktidarının en önemli özelliği sıkça bahsettiğim “tabuları yıkmak” oldu. Hem tabuları yıktılar hem de ABD’nin hedeflerini Türkiye’nin amacı haline getirdiler.

“Türkiye'nin Ortadoğu'da bir görevi var. Biz Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlarından biriyiz. Bu görevi yapıyoruz" (4 Mart 2006 AKP İstanbul Bayrampaşa İlçe Kongresi)

“Son 50 yıldır dünya barışını korumak için en çok Amerikalılar kendi çocuklarını feda etti.” ( Abdullah Gül’ün Takvim Gazetesine Demeci- Mehmet Çetin Güleç- 15 Mayıs 2006)

ABD, Irak ve Afganistan’ı işgal etmemiş, barışı koruyormuş. Bu uğurda da ne yazık ki Amerikan askerleri ölmüşler...

Allahcc razı olsun...

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar yanlışsam düzeltin. Peygamber efendimiz (s.a.v.) hudeybiye anlaşmasını imzalarken çıkan anlaşmazlık üzerine allahın rasülü ibaresini silmiş yerine abdullahın oğlu ibaresini yazdırmıştı.bu anlaşma görünürde müslümanların aleyhine göre yorumlansada daha sonra nasıl lehine bir durum almıştı biliyoruz. oyüzden siyaset tamamen farklı bir alan oluyor. ha bu sakın yanlış yorumlanmasın; küfür tek millettir. asla bir müslümanın dostu arkadaşı olamaz.mü'min ancak bir mü'mini dost edinebilir.

Abi bizde bunu anlatmak istiyoruz. Bazıları kafirle alış veriş yapanı hemen dost zannediyor. Güzel bir örnek vermişsiniz bunu misalleri çoktur. Yukarıya koyduğumuz linkte benzer hadiseler mevcuttur.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

savas hiledir > Israil askeri anlasmalari sayesinde Turkiyenin butun askeri techizatini biliyor yarin oburgun Vadedilen topraklari almaya geldigi zaman butun zayif noktalari biliyor Turkiyede Filistin gibi topraklar satin aldilar yahudiler diyecek ki `ben burayi satin aldim burasi benim`

Siz siyaset yapmak için gelmişsiniz. Beni o bölgeye çekmeye çalışmayın. Millet vekili olmanızı tavsiye ederim.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Titrettin senin cevabın burada. Başbakan kendi ağzıyla verdi senin cevabını. Herşeyin bir zamanı var.

Linkten izleyebilirsin. İsrail uşağı dediğin adamı. Belki bir nebze yüzün kızarır.

ihlas SON DAKiKA - Video Galeri

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Arkadaşlar siyaset katmayalım şu forum sayfalarına lütfen,siyaset çok derin konudur,hakkında ihtisas okulları açılmıştır,bir siyasetcinin yetişmesi neredeyse ömrünü alır da!hala bir şey öğrenemedim der,ülke idare etmek kolay değildir,hele bizim ülke gibi her kafadan bir ses çıkan bir ülke-ki çok zor burada siyaset,BOB un içeriğini biliyormuyuz?bu içeriği okuyunca başbakan neden bu işi halletmelitiz demiştir,şahsen ben bilmiyorum ancak BOB dosyalarına imza atan başbakanlar yada başkanlar bilir sizinde bir şey bildiğinizi tahmin edemiyorum,cumhurbaşkanımızın söylediği son 50 yılda dünya barışını korumak için en çok amerikalılar evlatlarını yitirdi lafı ise tamamen GERÇEKTİR,çünkü bundan 50 yıl kadar önce 1943-46 yılları arasında alman nazi ordusu avrupaya kan ksuturmuş bir çok ülkeye girmiş hatta rusayanın stalingrat şehrini ele geçirmişti,tabi yaptıklarını tasvip etmemekle beraber sonuçta 2.dünya savaşı patlak vermiş ve bir çok ülke amerikadan yardım talep etmiştir,her ne kadar sonu çıkarcılık koksada her savaşın sonu zati böyle biter,ben seni kurtardım senden birşey istemiyorum diyen hiç bir ülke olmamıştır,yani sözün özü yüzbinlerce amerikalı genç gerçekten de ölmüştür,bunu bir cumhurbaşkanı ancak barış için öldüler diyerek açıklardı,siyaseti şöyle düşünürsek Müslüman olmayan ülkelerin bize göre her kötü davranışlarını bir şekilde protesto edersek TEK BAŞIMIZA dünya düşmanlığı kazanmaktan başka elimize birşey geçmez,ancak dünya İSLAM ÜLKELERİ BİRLİĞİ adına tepki koyacak olmuş olsak o zaman bizlere kimseler ses çıkaramazdı.O sebeble siyaset benim kafamı bulandırıyor .Kolay gelsin...

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı
Titrettin senin cevabın burada. Başbakan kendi ağzıyla verdi senin cevabını. Herşeyin bir zamanı var.

Linkten izleyebilirsin. İsrail uşağı dediğin adamı. Belki bir nebze yüzün kızarır.

ihlas SON DAKiKA - Video Galeri

senin yuzun kizarmiyor mu ? :a35:
6 senelik AKP doneminde ne anlasmalar oldu Israil ile ne muhabbetler ..?
hatta ve hatta Erdogan yahudilere ait bir projenin Esbaskanidir Buyuk Orta Dogu Projesinin Esbaskani Arzi Mevud projesinin

Filistini vurmadan bir gun once gelen o Israilin Yahud Olmerte niye birsey demedi ? katliam olup bittikten sonra secim oncesi bir numaradan baska nedir ki?

`Israille anlasmalariniz devam` edecek diye ekledi ya Erdogan ..
Ne Israil elciligi kapatilacak ne de Israille olan ticari anlasmalar feshedilecek ..

ha bunlari yapacaksa o zaman iste senin cevab der ve ben de sana haklisin derim

erzurumli siyaset gercek hayattir kimiler bi omurde anlayamaz kimler 6 senede tahsil eder
siyaset nedir ki insanlar Kurani okuyup ezberliyor neden siyaseti o kadar buyutuyorsunuz
gulun o sozleri 2006 yilinda soylenmis senin dediklerin ise 50 sene once degil 60 sene once olmus olaylardir...Amerika hic bir zaman dunya barisini korumadi tarihi katliamlarla yazilmistir Avrupanin picleri gemilere binip yagmacilik yapiyordu derken Amerika kitasina yanastilar gorduler ki yerli halk cok zengin ve savunmasiz hemen halki haristiyanlastirmaya basladilar ve katliam yapip ABD kuruldu .Hirosimalilar `teslim olduk ` diye yalvardilar bosuna sirf atom bombasini denemek icin ati ABD anladiniz mi olayin `siyasi `yonunu
Amerika ayakta durabilmek icin adeta vampir gibi katliamlara ihtiyaci vardir
sizin dunya barisi anlayisiniz bu demektir ve ABDlilerin onlarin usaklarinin sonuna kadar arkasindayiz desinize
BOBun haritalarina baksana ABDliler Suudi Ararbistani silmisler acaba ordaki arablarin basina ne geldi de haritadan silindi dersin Iraga bakip tahim etmek zor olmazsa gerek
eeh iste ` siyaset` iste...1.5 miliyon insan oldurduler basit isi mi cocuk kadin namuslarina gectiler...akil almaz iskenceler yapiyor ama halada `siyasettir` diyerek onlara hak verenler cikiyor Muslumanlar arasinda ...(!!!)

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
hatta ve hatta Erdogan yahudilere ait bir projenin Esbaskanidir Buyuk Orta Dogu Projesinin Esbaskani Arzi Mevud projesinin

Filistini vurmadan bir gun once gelen o Israilin Yahud Olmerte niye birsey demedi ? katliam olup bittikten sonra secim oncesi bir numaradan baska nedir ki?

Ne Israil elciligi kapatilacak ne de Israille olan ticari anlasmalar feshedilecek ..

erzurumli siyaset gercek hayattir kimiler bi omurde anlayamaz kimler 6 senede tahsil eder
siyaset nedir ki insanlar Kurani okuyup ezberliyor neden siyaseti o kadar buyutuyorsunuz
gulun o sozleri 2006 yilinda soylenmis senin dediklerin ise 50 sene once degil 60 sene once olmus olaylardir...Amerika hic bir zaman dunya barisini korumadi tarihi katliamlarla yazilmistir Avrupanin picleri gemilere binip yagmacilik yapiyordu derken Amerika kitasina yanastilar gorduler ki yerli halk cok zengin ve savunmasiz hemen halki haristiyanlastirmaya basladilar ve katliam yapip ABD kuruldu .Hirosimalilar `teslim olduk ` diye yalvardilar bosuna sirf atom bombasini denemek icin ati ABD anladiniz mi olayin `siyasi `yonunu
sizin dunya barisi anlayisiniz bu demektir ve ABDlilerin onlarin usaklarinin sonuna kadar arkasindayiz desinize
BOBun haritalarina baksana ABDliler Suudi Ararbistani silmisler acaba ordaki arablarin basina ne geldi de haritadan silindi dersin Iraga bakip tahim etmek zor olmazsa gerek
eeh iste ` siyaset` iste...1.5 miliyon insan oldurduler basit isi mi cocuk kadin namuslarina gectiler...akil almaz iskenceler yapiyor ama halada `siyasettir` diyerek onlara hak verenler cikiyor Muslumanlar arasinda ...(!!!)

Esselamu aleykum değerli kardeşim madem bukadar siyasi ve tarih bilgin var ve siyaset bu kadar BASİT bir şey neden seni meclisde,başbakanlık koltuğunda,cumhurbaşkanlığı makamında göremedik bakınız yaşınız 71 gelmişde geçmiş bile sadece laf üretiyorsun herşeyi biliyorum tavırları ile iki tarih okuma ile iki internet sayfası karıştırma ile kendini bişe sanıyorsun madem siyasisin burada siyaset yapma git meclise insanlara ukala ukala cevaplar yazıpta durma özelliklede bana çünkü ben siyasetten anlamam kafam almıyor,alsaydı burada atıp tutmazdım koşardım meclise meclisde senin gibilere ihtiyaç var,hadi sen koş bari kendini buralarda harap etme yazık.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

Sen parti ismi vesaire yazıyorsun amacın belli. Biz sana belli bir parti ismi filan yazmadık. Biz ehli sünnet bir müslümana iftira atmana karşı çıktık. din kardeşimizi gıyabında korumak istedik. Ama senin buraya neden geldiğin şimdi belli oldu. Sizinle görüşmemize gerek kalmadı.

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı
Sen parti ismi vesaire yazıyorsun amacın belli. Biz sana belli bir parti ismi filan yazmadık. Biz ehli sünnet bir müslümana iftira atmana karşı çıktık. din kardeşimizi gıyabında korumak istedik. Ama senin buraya neden geldiğin şimdi belli oldu. Sizinle görüşmemize gerek kalmadı.

bu kadar olur yani
baska ne diyebilirdi ki huyelamiz ?
hayir sen Erdogana ehli sunnet demedin mi AKPyi savunmadin mi yoksa Erdoganin hangi partide hangi partinin iktidarda oldugunu kimsenin bilmedigini mi sandin ? :)

sizin icin siyaset olan Irakta ve Filistinde Afganistanda olen Muslumanlar icin bu hayattir olum -hayat meselesidir

erzurumli o kadar sacma seyler yaziyorsun ki komik bile degilsin

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı
Huyela kafiler sevilmez ama kafirlere hizmet edilir lobiliciligi yapilir ve kafilerin isini kolaylastiran asimilasyona inkulturasyona yol acan fetvalar verilir

tam bir ahirzaman alametisiniz

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
bu kadar olur yani
baska ne diyebilirdi ki huyelamiz ?
hayir sen Erdogana ehli sunnet demedin mi AKPyi savunmadin mi yoksa Erdoganin hangi partide hangi partinin iktidarda oldugunu kimsenin bilmedigini mi sandin ? :)

sizin icin siyaset olan Irakta ve Filistinde Afganistanda olen Muslumanlar icin bu hayattir olum -hayat meselesidir

erzurumli o kadar sacma seyler yaziyorsun ki komik bile degilsin

Güzel kardeşim ben seni anlamıyorum,sen neyi ispat etmeye çalışıyorsun memlekete hiç dönüp bakmıyormusun bu memlekette bıraktım müslümanlığını söyleyenleri namazını kılmayan,orucunu tutmayan,zekatını vermeyen bardan pavyondan çıkmayan milyonlarca insan var acaba başımızda bunlardan biri olsaydı sen dahamı mutlu olurdun,yada senin başbakan hayalin nasıl bir şey onu merak ediyorum,Fatih Sultan Mehmet Han gibi bir şey mi,bu ülke de O nun gibi bir başbakan bulamazsın inan çünkü Allah Teala vermez O eskiden di Allah Teala ya herkes kulluk bilincindeydi herkes Rabbine ibadet ederdi O da Hak ettiğimiz padişahlar nasip ederdi nasilki günümüzdeki gibi kulluk bilinci yitirildi,binlerce kişi için yapılan camilere vakit namazlarında 20-30 kişi ancak girer oldu Allah Teala da başımıza Bu millete layık kişiler naip etti,ben şuna şahidim ki yaptığı bir işin başında yada sonunda << ALLAH'A HAMD OLSUN >> diyen bir başbakan gördüm,bu memleketi pislikten arındırmak için hercephede savaş açan bir başbakan gördüm,çalışıyorda,belki ONUN İDAELELRİ AYNI SENİN İDAELLERİNDİR,ancak sen kör gözünle bir şey göremediğin için Ona bir fırsat vermediğin gibi,Onun için Mevla Teala ya dua cı olmadığın gibi,bir de Ona hakaretler ediyorsun,Allah Aşkına konuşma bir daha ,sen bilmiyormusun bacılarımız başı örtülü rahat gezsinler diye uğraşdığından dolayı,kapatılma istemi ile mahkemelere düştüler de bu riski göze aldılariama yok yok sana CEM UZAN GİBİ ,CAVİT ÇAĞLAR gibi DEMİRELİN yeğeni gibi daha ismini saymaya midem bulanan bir sürü yandaşları gibi adamlar lazım,onlar başımızda olaydı bıraktım başörtüsü meselesini ÇIPLAK GEZMEMİZ için onlar bize savaş açardı,yazık yav sana yazık AKLINI BAŞINA DEVŞİR iki satır bir şey yazacaksan adam gibi yaz da seni gerçektende ADAM BELLEYELİM,saldırıp durma,bu halinle gerçektende KOMİK OLAN SENSİn,bir bak bakalım şu forumda senin düşündüğün gibi kaç kişi hem fikir seninle,cevabını bulursun...

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı
benim ideallerim degildir asla benimle ayni dinden degildir yahudilerin ARZI MEVUD projesinin Esbaskani olan yahudilere ortak olan ama seninle ayni dinde anladim yorma kendini

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
benim ideallerim degildir asla benimle ayni dinden degildir yahudilerin ARZI MEVUD projesinin Esbaskani olan yahudilere ortak olan ama seninle ayni dinde anladim yorma kendini

İnan sen kara cahilsin ,saçma sapan şeyler yazıp insanların kıymetli vakitlerini alıyorsun ,bazı insanlar vardır,anlamakta zorlanırlar,Allah teala onlara yetenek vermemiştir,BOP diye bir şeyi eş başkanlık laflarını sakız etmişsin,yok yahudiymiş,yok hristiyanmış başbakan onlarla yanyana imiş,Ortak imza atarmış,bide utanmadan ben Siyaset okudum diye yazıyorsun ,sen bu kafda ile nasıl bitirdin O siyasal bilimleri ben anlamadım,madem bitirdin o bölümü iyi bilirsinki bu devirde herşey siyaset,siyasetle saldırır önce ülkeler,siyasetle korunurlar,siyasetle çalar,siyasetle yerler,siyasetin sökmediği yerde askeri üstünlükler konuşur,Amerika orta doğudaki varlığını devam ettirmek için yahudileri korumak zorunda,bizde Filistinlileri korumak zorundayız,sen sanıyorsun belki her önümüze gelene eyvallah diyoruz,bu BOP daki ülkemiz ve Filistin çıkarları için bizim başbakanın bulunması gerekli idi,ama senin gibiler Amerikaya Yahudilere yalakalık yapar sanırlar,fakat yapmadığını Yahudi başbakanına ve halkına siz katilsiniz diyerek tokat gibi cevap verir bu başbakan,senin yinede AT GÖZLÜĞÜN GÖZÜNDE OLDUĞU İÇİN tutturmuşsun bildiğini gidiyorsun,bu BOP bizde biliyoruz birilerinin oyunu ancak bu oyunu bozmak için içinde olmalıyız,birde anlamadığım senin derdin ne Türkiye başbakanı daha ne yapsın,içerde PKK,ERGENEKON,EKONOMİ,DİNSİZLİKLE ÖVÜNEN MUHALEFET,BAZI İÇ GÜÇLER,DIŞ GÜÇLER derken bide titrettinhocası oldu şimdi,yahu sen hayır konuş biraz yaptığı iyi yanlara bakmıyorsun hiç,acaba bu başbakandan evvel DEMİRELLER cavit çağlarları,cem uzanları,yahya demirelleri zengin etmek için,ecevitler içerde ne kadar tecavüzcüyü,katili,arsızı,hırsızı,din düşmanını dışarı çıkarmak,birbirlerine anayasa kitabı atarak devleti ekonomik krizlere sokarak dünya para borsasında rezil durumlara getirmedimi.
Şehir şehir çalışıyorlar,herkese odun kömür dağıtıyorlar,okullarda öğrencilere bedava kitap dağıtıyorlar,insana insanca davranıyor,namazlarını eda edip Allah Teala ya hamd ediyorlar,sen yinede kalkıyon Yahudi ile Hristiyanla bir tutuyorsun,sonra yetmezmiş gibi bizide başka bir dindenmişiz gibi gösteriyorsun SANA YAZIKLAR OLSUN,adam olda ya hayır dua et yada kapat çeneni,sen hangi dünyada yaşıyorsun bilmiyorum ama burası orası değil,senin istediğin tam şeriat bu ülkede yaşanmıyor,senden daha çok istememe rağmen dahada yaşanmaz,insanlar serbestçe başları kapalı gezebilsinler diye uğraş veriyordular senin başka dinden gördüklerin,nerdeyse asıl dinsizler kapatıyordu partilerini,bize gereken safını belli edenlerin saflarında olmaktır,oturduğun yerden ülke yönetipte atıp tutma,burada strateji oyunu oynanmıyor,devlet yönetiliyor,devlet yönetmek atıp tutmaya benzemez...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt