Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kadınların Çalışması. (13 Kullanıcı)

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
:(yok heralde kardeşim kusura bakma seni meşgul ettim ALLAH razı olsun emegine saglık

kardeşim galiba size yardımcı olabileceğim bir site biliyorum..

DarulKitap.com, islami, dini, kitap, indir, tefsir, hadis, ansiklopedisi, kuran, fıkıh, ilmihal - DarulKitap.com

bu siteden ister tefsir ister fıkıh ister hadis ister aile bilgileri ne ararsınız hepsini indirebilir bilgisiyarınızda rahatlıkla faydalanabilirsiniz bunlar bir kütüphane değerinde olan bilgilerdir..

İnşAllah faydalı olabilmşizdir..

Allah'a emanet olunuz..

vesselam..

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim galiba size yardımcı olabileceğim bir site biliyorum..

DarulKitap.com, islami, dini, kitap, indir, tefsir, hadis, ansiklopedisi, kuran, fıkıh, ilmihal - DarulKitap.com

bu siteden ister tefsir ister fıkıh ister hadis ister aile bilgileri ne ararsınız hepsini indirebilir bilgisiyarınızda rahatlıkla faydalanabilirsiniz bunlar bir kütüphane değerinde olan bilgilerdir..

İnşAllah faydalı olabilmşizdir..

Allah'a emanet olunuz..

vesselam..

ALLAH razı olsun fani kardeş tabiiki faydalı olur herhafta araştırma ödevim oluyor bazen zorlanıyorum bunları bilgisayara indirecegim inşallah cok sagolsın.selametle kal:a15:

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı
Aman dikkat ediniz. Tevekkül imanın şartıdır. Anne karnındayken rızkınız gönderen dünyaya gelince anne sütüyle besleyen, sonra babası vasıtasıyla rızkını gönderiyor. Evlenincede eşi vasıtasıyla. Allahü teala rızkınıza kefilim dedikten sonra, kendilerine çalışmak emredilmeyen hanımların yapışılacak sebebleri doğru araştırmaları gerekir.

peki nolcak ihtiyac varsa????????
ihtiyac derken maddi degil mesela bayan doktor bayan hoca bilmem ne
o meslekte bir bayan tercih ediliyorsa bulmakta iyi olmazmi?

rubby

Kayıtlı Kullanıcı
ya arkadaşlar ben sizi anlamıyorum. Kadınların çalışmasına neden bu kadar dar çaplı bakıyorsunuz. hayır illa çalışan kadın zor durumdaysa mı çalışmalı çok saçma.şu anda aklıma gelen ilk örnek kadınlar hasta olduklarında bir doktora gitme ihtiyacı hissettiğinde özellikle tesettürlü kadınlara söylüyorum illa ki bayan doktor arıyorsunuz ee o zaman kadınlar çalışmazsa bayan doktor nerden bulacaksınız.bunun gibi biraz düşünsem bayanlar için o kadar gerekli meslekler bulabiliirim.

E

es_selam

Umarım yazı yanlış anlaşılmamıştır. Babasına filan yardım etsin denmiyor. Kız bekarsa babası bakmak zorunda. Zaruret bir durum varsa çalışabileceği anlatılıyor. Yoksa ek gelir olsun diye çalışamaz deniyor.

Çalışmak herkes için ibadet olmaz. Hele hele günah işlenerek ne ibadet olur nede çalışmak.

Birde 'benim görüşüm' demişsiniz. Belli zaten...

Ama dini konularda ' benim görüşüm,benim düşüncem, benim yorumum vs. gibi şeyler söylemek çok tehlikelidir.
s.a. konu tekrar açılmişken benim burda ne demek istedigim yanliş anlaşilmiş sanırım ben zaten sizin konunuza açıklık getirmek istemiştim tabi farklı bişekilde yorum yapmiş olsamda aynı kanaatteyim..benim anlatmak istedigim bide şu var örnegin baba çalışıyo kız ise evde boş boş oturuyo boş oturmaktansa elinin emegi vb..işlerle meşgul olup katkı saglayabilir ailesine günaha girmeden tabiki..!bende ek gelir olsun demedimki zaten..ben insanın kendisini geliştirmek adına bişeyler yapabilir dedim boş durmaktansa..bunda günaha girecek bişey oldugunuda sanmıyorum. selametle...

anlamazdın

Kayıtlı Kullanıcı
kendini geliştirmek veya boş boş oturmamanın çözümü illa bir işe girip çalışmak mı
yardım kuruluşlarında derneklerde vakıflarda hatta siyasi partilerde gönüllü olarak pekala çalışabilirsiniz hem boş boş oturmamış olursunuz hem kendinizi geliştirmiş hem de insanlara faydalı olmuş olursunuz
bakın 1 taşta 3 kuş..........!

Es selamu aleykum...

E

es_selam

aleyküm selam kardeş ben zaten boş durmuyorum her insanın yapabilecegi ve ögrenmesi gereken bişeyler vardır yani bunlarla meşgul olup zamanı boşa harcamamak lazım sizinde anlattıgınız gibi yani..dua ile...

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun fani kardeş tabiiki faydalı olur herhafta araştırma ödevim oluyor bazen zorlanıyorum bunları bilgisayara indirecegim inşallah cok sagolsın.selametle kal:a15:

Yanlız dikkat etmenizi tavsiye ederim. Meshebsizlerin kitablarıda var o sitede.

Yazan yazdığından mühimdir.

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
ya arkadaşlar ben sizi anlamıyorum. Kadınların çalışmasına neden bu kadar dar çaplı bakıyorsunuz. hayır illa çalışan kadın zor durumdaysa mı çalışmalı çok saçma.şu anda aklıma gelen ilk örnek kadınlar hasta olduklarında bir doktora gitme ihtiyacı hissettiğinde özellikle tesettürlü kadınlara söylüyorum illa ki bayan doktor arıyorsunuz ee o zaman kadınlar çalışmazsa bayan doktor nerden bulacaksınız.bunun gibi biraz düşünsem bayanlar için o kadar gerekli meslekler bulabiliirim.

kardeşim bir kadının örtüsüne iffetine leke gelicekse çalışacağı yerlerde bu çalışacağı yer bütün insanlığın faydasınada olsa bu caiz olmaz bilmem anlatabildimmi.

ama çalışacağı yer kadının iffetine başörtüsüne engel değilse çalıştıgı yerde erkeklerle aynı ortamda tek başlarına bulunmayacaklarsa yani aynı odada bir erkekle çalışmak zorunda kalmayacaksa vede zaruret ise kadının çalışması elbete islam cevaz vermiştir ve kadın çalışabilir.

ama kadın yardıma muhtaç değil çok şükür hali vaktide yerinde ama sırf üniversiteli etiketi almak adına diploma almak adına hemcinslerine hava,caka atmak adına üniversite okuması uygun değil aynı şekilde bu üniversiteyi bitirdikten sonrada çalışması uygun değildir.

çünkü islam kadına illa çalışmalısın dememiş islam önceliği kadının annelik vasfına vermiş yani kadının önceliği anneliği ve çocukları,eşi olmalıdır hemen horra islam bana çalışma izni veriyor diyede sazan gibi atlanmamalıdır her yere..

ama günümüzde kadının iffetine leke gelmeyeceği ve başörtüsüne zarar gelmeyecek yerler çok azdır.
hatta kadın için en hayırlı yer bu zamanda evidir demek için çok bilgin olmamızada gerek yok çünkü bu güneş gibi ortadadır.

bugün kadının dini yönden çalışmasını bir yana bırakalım işin biyolojik,sosyal yönüne bakalım şu bilim adamları gün geçmiyormu bir araştırma yapmasınlar her seferinde çalışan kadınlar üzerinde yapılan araştırmalarda şahsım adına daha şimdiye dek olumlu bişeye rastlamadım..

çalışan kadın ev hanımına oranla daha erken yaşlanır,daha erken hastalanır daha erken kadınlık duygularını kaybeder(şefkat,duygusallık,merhamet)erkeklerle olan münasebeti ona çok normal gelir,çok sosyalleşmiştir ev hayatı onu sıkar hele evliliği bir fiyaskodur(istisnalar hariç)vs..daha neler neler..

yani bizim dinimiz kurban oldugum öyle bir dinki kadınlar çalışmamalarına şükretmelilerken hala sızlanıyorlar açık seçik çalışan kadınların halleri ortadayken ve dinimizde bunu bildiği için kadınlara zaruret olmadıkça çalışmamayı uygun görmüşken hala "şer görünen şeylerde bile hayır vardır"diyemiyorlar ve gereksiz yere dünya ve ahiretlerini mahvediyorlar.

Nerde fatımalar nerde ayşeler nerde zeynepler....

Allah'a emanet olunuz...

vesselam...

anlamazdın

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bir kadının örtüsüne iffetine leke gelicekse çalışacağı yerlerde bu çalışacağı yer bütün insanlığın faydasınada olsa bu caiz olmaz bilmem anlatabildimmi.

ama çalışacağı yer kadının iffetine başörtüsüne engel değilse çalıştıgı yerde erkeklerle aynı ortamda tek başlarına bulunmayacaklarsa yani aynı odada bir erkekle çalışmak zorunda kalmayacaksa vede zaruret ise kadının çalışması elbete islam cevaz vermiştir ve kadın çalışabilir.

ama kadın yardıma muhtaç değil çok şükür hali vaktide yerinde ama sırf üniversiteli etiketi almak adına diploma almak adına hemcinslerine hava,caka atmak adına üniversite okuması uygun değil aynı şekilde bu üniversiteyi bitirdikten sonrada çalışması uygun değildir.

çünkü islam kadına illa çalışmalısın dememiş islam önceliği kadının annelik vasfına vermiş yani kadının önceliği anneliği ve çocukları,eşi olmalıdır hemen horra islam bana çalışma izni veriyor diyede sazan gibi atlanmamalıdır her yere..

ama günümüzde kadının iffetine leke gelmeyeceği ve başörtüsüne zarar gelmeyecek yerler çok azdır.
hatta kadın için en hayırlı yer bu zamanda evidir demek için çok bilgin olmamızada gerek yok çünkü bu güneş gibi ortadadır.

bugün kadının dini yönden çalışmasını bir yana bırakalım işin biyolojik,sosyal yönüne bakalım şu bilim adamları gün geçmiyormu bir araştırma yapmasınlar her seferinde çalışan kadınlar üzerinde yapılan araştırmalarda şahsım adına daha şimdiye dek olumlu bişeye rastlamadım..

çalışan kadın ev hanımına oranla daha erken yaşlanır,daha erken hastalanır daha erken kadınlık duygularını kaybeder(şefkat,duygusallık,merhamet)erkeklerle olan münasebeti ona çok normal gelir,çok sosyalleşmiştir ev hayatı onu sıkar hele evliliği bir fiyaskodur(istisnalar hariç)vs..daha neler neler..

yani bizim dinimiz kurban oldugum öyle bir dinki kadınlar çalışmamalarına şükretmelilerken hala sızlanıyorlar açık seçik çalışan kadınların halleri ortadayken ve dinimizde bunu bildiği için kadınlara zaruret olmadıkça çalışmamayı uygun görmüşken hala "şer görünen şeylerde bile hayır vardır"diyemiyorlar ve gereksiz yere dünya ve ahiretlerini mahvediyorlar.

Nerde fatımalar nerde ayşeler nerde zeynepler....

Allah'a emanet olunuz...

vesselam...

tek kelimeyle mükemmel bir açıklama
Rahman'a emanet...

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
peki nolcak ihtiyac varsa????????
ihtiyac derken maddi degil mesela bayan doktor bayan hoca bilmem ne
o meslekte bir bayan tercih ediliyorsa bulmakta iyi olmazmi?

Peki saliha hanım, saliha bir anne ihtiyacı ne olucak. Bu evlatlarla kim ilgilenecek. ? Bu ihtiyacı hiç düşündünüzmü.? Kimler imanlı cumhurbaşkanları, başbakanlar, imanlı komutanlar, müdürler yöneticiler, alimler yetiştirecek. ?

Bugün neye ihtiyaç olduğu güneş gibi meydanda değilmi sizce. ?

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
Peki saliha hanım, saliha bir anne ihtiyacı ne olucak. Bu evlatlarla kim ilgilenecek. ? Bu ihtiyacı hiç düşündünüzmü.? Kimler imanlı cumhurbaşkanları, başbakanlar, imanlı komutanlar, müdürler yöneticiler, alimler yetiştirecek. ?

Bugün neye ihtiyaç olduğu güneş gibi meydanda değilmi sizce. ?

çok yerinde bir cevap olmuş kardeşim rabbim razı olsun inşAllah..

Allah'a emanet olunuz..

vesselam...

uyan_ey_gozlerim

Kayıtlı Kullanıcı
bende önceden kesinlikle eşimin çalışmasına karşıydım.aslında halada öyle düşünüyorum.ama geçen hafta ablamla çarşıda eşarp bakarken bir eşarbın 80-100ytl olduğunu görünce bir an düşüncelerim biraz değişti.çalışan bayanlarında iktisat yapma gibi düşünceleri çalışmayanlara göre daha az.gerçekten çalışan bayanlar evlerine ve eşlerine gerektiği kadar ilgi gösteremediğini düşünüyorum.eğer evin hanımı israfdan kaçınır iktisat yaparsa evliliği daha rahat geçer diye düşünüyorum.iş konusundada kim ne derse desin ya parayı tercih edip eşinin haram konusunda açıklar vermesini kabulleneceksin yada aza kanaat edip eşini çalıştırmayacaksın...ama kesinlikle bir annenin okumuş olmasını tercih ederim...cahil bir insanın ne kendisine faydası var nede başkasına...

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
bende önceden kesinlikle eşimin çalışmasına karşıydım.aslında halada öyle düşünüyorum.ama geçen hafta ablamla çarşıda eşarp bakarken bir eşarbın 80-100ytl olduğunu görünce bir an düşüncelerim biraz değişti.çalışan bayanlarında iktisat yapma gibi düşünceleri çalışmayanlara göre daha az.gerçekten çalışan bayanlar evlerine ve eşlerine gerektiği kadar ilgi gösteremediğini düşünüyorum.eğer evin hanımı israfdan kaçınır iktisat yaparsa evliliği daha rahat geçer diye düşünüyorum.iş konusundada kim ne derse desin ya parayı tercih edip eşinin haram konusunda açıklar vermesini kabulleneceksin yada aza kanaat edip eşini çalıştırmayacaksın...ama kesinlikle bir annenin okumuş olmasını tercih ederim...cahil bir insanın ne kendisine faydası var nede başkasına...

Özür dilerim ama 80 liralık eşarp giymek için hanım çalıştırılırmı ?

10 lirayada eşarp var. O kadar doğru şeyler yazdığınız halde bu cümleyi nasıl sıkıştırdınız oraya anlıyamadım doğrusu.

uyan_ey_gozlerim

Kayıtlı Kullanıcı
Özür dilerim ama 80 liralık eşarp giymek için hanım çalıştırılırmı ?

10 lirayada eşarp var. O kadar doğru şeyler yazdığınız halde bu cümleyi nasıl sıkıştırdınız oraya anlıyamadım doğrusu.

doğru söylüyorsun biraz kopukluk olmuş orda.aslında anlatmak istediklerimi tam anlatamadım belkide.bir memur maaşımla bana göre evin ihtiyaçlarını karşılayabilirim ama acaba hayatın pahalı oluşu ve bayanları sınırsız ve gereksiz isteklerini görünce yoksa çalışan bir eşmi seçmek lazım diye insan aklına gelmiyor değil.ama eş seçerken bayanın çalışan değilde evinin hanımı olmasına öncelik verilmesi daha doğru olur tabiki.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı

selamunaleykum
anlayamadığım olay
neden çalışan bayanlar az iktisat yapıyor dıyorsunuz
boyle bırşey yok kanaatımce
hatta ne zor kazanılır deyıp daha dıkkatlı oluyorlar
çalışıpda evıyle cok ıyı ılgılenen bayanlarda var
burada pek cok çalışan bayan var
allaha emanet olun

uyan_ey_gozlerim

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
anlayamadığım olay
neden çalışan bayanlar az iktisat yapıyor dıyorsunuz
boyle bırşey yok kanaatımce
hatta ne zor kazanılır deyıp daha dıkkatlı oluyorlar
çalışıpda evıyle cok ıyı ılgılenen bayanlarda var
burada pek cok çalışan bayan var
allaha emanet olun

öncelikle aleyküm selam diyeyim...aslında dediğinizde haklısınız kazandığı paranın değerini bilmek lazım bayan veya erkek farketmez.fakat şöyle bir örnek vereyim.benim ablam öğretmen ve 2 çocuğu var.okula gidiyor doğal olarak yorgun şekilde eve geliyor ve evde 2 tane ilgi bekleyen evlat birde yine okuldan yorulmuş gelen bir kocayla karşılaşıyor.bunların yanında tabi temizlik ve yemekde var yapılması gereken.bu yorgunluğu atmak içinde alış verişe çıkılıyor.ve gerekli gereksiz bir sürü harcamlara gidiliyor.ha her çalışan böylemidir tabiki hayır ama insan hayatı değerlendirirken kendi yakınlarından başlıyor.veya benimde bakış açım yanlış olabilir.ama şu bir gerçek çalışan bayanların işi daha zor...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle aleyküm selam diyeyim...aslında dediğinizde haklısınız kazandığı paranın değerini bilmek lazım bayan veya erkek farketmez.fakat şöyle bir örnek vereyim.benim ablam öğretmen ve 2 çocuğu var.okula gidiyor doğal olarak yorgun şekilde eve geliyor ve evde 2 tane ilgi bekleyen evlat birde yine okuldan yorulmuş gelen bir kocayla karşılaşıyor.bunların yanında tabi temizlik ve yemekde var yapılması gereken.bu yorgunluğu atmak içinde alış verişe çıkılıyor.ve gerekli gereksiz bir sürü harcamlara gidiliyor.ha her çalışan böylemidir tabiki hayır ama insan hayatı değerlendirirken kendi yakınlarından başlıyor.veya benimde bakış açım yanlış olabilir.ama şu bir gerçek çalışan bayanların işi daha zor...

selamunaleykum
herkes aynı değılldır ben bunu kast etmek ıstedım
ama ne yazık kı çalışan bayan denılınce ılgısız ve cok harcayan olarak genellenıyor
benımde cevremde ev hanımı olupda harcayan cok mesela
fakat asla genelleme yapmıyorum bu konuda
belırtmek ıstedığım ve rahatsız olduğum konu çalışan hanımların olumsuz olarak gorulmesı
allaha emanet olun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt