Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kadınların Çalışması. (2 Kullanıcı)

uyan_ey_gozlerim

Kayıtlı Kullanıcı
çalışan bayanlar ilgisiz konusunda israrcı olmak yanlış tabiki fakat çalışmayan bayanlar kadarda ilgili olacağını düşünmüyorum.tabi bu bayanın yaptığı işede bağlı...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
ben çevremde gördüklerime göre bırcok meslaktaşım evıne cok bağlı
cok ılgılı
cok fedakar
çok gayretlı
asla övünmek maksadıyla söylemıyorum bunu
sadece düşüncelerımı dıle getırıyorum
ve elbette ki işlerı cok daha zor
yapılan işte eğer ki faydalı olunuyorsa ne mutlu dıyorum
hayırlı geceler

uyan_ey_gozlerim

Kayıtlı Kullanıcı
cok ılgılı
cok fedakar
çok gayretlı
hayırlı geceler

eğer saydıklarınızı yerine getirebiliyorsanız bence övünmek hakkınız çünkü zoru başarıyorsunuz veya başarıyorlar.Rabbim herkese işlerinde kolaylık versin...hayırlı geceler...

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
doğru söylüyorsun biraz kopukluk olmuş orda.aslında anlatmak istediklerimi tam anlatamadım belkide.bir memur maaşımla bana göre evin ihtiyaçlarını karşılayabilirim ama acaba hayatın pahalı oluşu ve bayanları sınırsız ve gereksiz isteklerini görünce yoksa çalışan bir eşmi seçmek lazım diye insan aklına gelmiyor değil.ama eş seçerken bayanın çalışan değilde evinin hanımı olmasına öncelik verilmesi daha doğru olur tabiki.

Endişenizi anlıyorum ama abicim bunun ilacı çalışan bir eş değil. Doyumsuz olduktan sonra 24 saat çalışsın yine yetmiyecek.

Bunun tek bir ilacı var. Saliha ve kanaatkar bir eş bulmak. Tabi önce böyle bir eşe layık olabilecek kıvama gelmek.

anlamazdın

Kayıtlı Kullanıcı
yöneticilerden bir ricam var bu konuyu kilitleyin :)
son sözde benim olsun :)

HANIMLAR ÇALIŞAMAZ ÇALIŞMAMALI.
bu kadar işte
kilitlensin konu :)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
cok ılgılı
cok fedakar
çok gayretlı
hayırlı geceler

Abla sizde takdir edersiniz ki çocuğunun başında bulunan bir annenin verdiklerini vermesine imkan yok . Sakın bunu taş kalbdi duygusuz nefsinin esiri olupta evinde oturan kimselerle kıyaslamayın. Kendini çocuğuna adamış saliha annelerden bahsediyoruz. Elbette evinde oturan hanım gibi olamazlar.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
yöneticilerden bir ricam var bu konuyu kilitleyin :)
son sözde benim olsun :)

HANIMLAR ÇALIŞAMAZ ÇALIŞMAMALI.
bu kadar işte
kilitlensin konu :)

şimdi son söz benim diye yazarak konun kilitlenmesini istemek bencilce
öyle değil mi

hanımlar zorunlu hallerde çalışırlar
ki
yazıyı okuysanız çalışamaz dıyemezsınız
allaha emanet olun

uyan_ey_gozlerim

Kayıtlı Kullanıcı
Endişenizi anlıyorum ama abicim bunun ilacı çalışan bir eş değil. Doyumsuz olduktan sonra 24 saat çalışsın yine yetmiyecek.

doğru söylüyorsunuz.Rabbim hakkımızdan hayırlısını nasip etsin..

Bunun tek bir ilacı var. Saliha ve kanaatkar bir eş bulmak. Tabi önce böyle bir eşe layık olabilecek kıvama gelmek.

Saliha ve kanaatkar bir eş bulmak zor bir zanaat olduğu için bize düşen böyle bir eşe layık olabilecek kıvama gelmek.Rabbim o kıvama gelmeyi nasip etsin...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
kesinlikle çalışmamaıs gerekirr eve geliyorsun yorgun ne yemek yapabviliosun ne iş nede çocuğuna düzgün bi şekilde bakabiliosun buda doğal olarak eşle ilgileneme durumuna yol açıyo ve huzursuluklart başlıyor allahım çalışmak zorunda bırakmasın evlendiğimdeee çünkü ben yapamam bi kaç işi birden yürütemem tükenirim şuan çalışıorum ama gelin bana sorunn isteksiz çalışıorum allahım zorluk darlı vermesin kimseye amin..selam ve dua ile..

uyan_ey_gozlerim

Kayıtlı Kullanıcı
kesinlikle çalışmamaıs gerekirr eve geliyorsun yorgun ne yemek yapabviliosun ne iş nede çocuğuna düzgün bi şekilde bakabiliosun buda doğal olarak eşle ilgileneme durumuna yol açıyo ve huzursuluklart başlıyor allahım çalışmak zorunda bırakmasın evlendiğimdeee çünkü ben yapamam bi kaç işi birden yürütemem tükenirim şuan çalışıorum ama gelin bana sorunn isteksiz çalışıorum allahım zorluk darlı vermesin kimseye amin..selam ve dua ile..

Allah yardımcınız olsun.gerçekten işiniz zor...

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar iyi guzel dinen ne guzel butun bunlar keske biz bayanlar calismasak ama gel gelelim gunumuzde nasil gecinir insan,... hadi iki kisi tmmda ya cocuklar olunca??? onlarin masraflarinin bir kisi nasil ustesinden gelebilir? herkesin isi super degilki?herkes iyi maaslar alamiyoki... ben sahsen anne olursam eger(Allah nasip ederse) evladima iyi bir egitim saglamak istiyorum onu dogru duzgun hem egitimli hemde islama uygun yetistirmeliyim... bu zamanda aile kurmak gercekten cok zor.. keske hersey eskisi gibi olsaydi.. evladiniz size anne benim neden boyle degil neden ben okuyamiyorum derse sizin yureginiz hic sizlamazmi? benim cok sizlardi..

sevket süreyya

Kayıtlı Kullanıcı
kadın kısmının belli bi vakte kadar calışmasında birsakın ca oldunu sanmıyorum ama dogumdan sonra annelik döneminde dediniz gibi calışması iyi olmaz bilakis cocuklarına ve evine daha faideli olur. cocukları büyüdükten sonra calışabilir. günümüz şartları özellikle büyük şehirlerde aile fertlerinin herbireyi calışmak zorunda kalmaktadır eko-sosyal acıdan böle düşüne biliriz..diger yandan unutmayalım ki 2. dünya savaşından harap şekilde cıkan avrupa bugün bize göre sosyol ve söz hakkı yönünden cok ileridedir bununda kadınların sayesinde oldunun bilincindeyiz..geri kalmışlımızın tek sebebide islamiyeti yanlış agızlardan degerlendirilip asıl manasıyla yorum lan mayıp yaşan masıdır .bu yüzden 19. yüzyılın yarısına kadar hala iffetli kadınlarımız geri pilanda kalmıştır lafı uzatmayayım ..islamiyet kadınlar calışamaz , kadın geri pilanda kalmalıdır die bir hüküm getirmemiştir.. inanıyorum ki bizim kadınlarımız herşeyi hakkıyla yerine getire bilecek kabileyete sahipti...belki yorumum yanlışta olabilirim af ola..her şeyin en dogrusunu ALLAH (c.c) daha iyi bilir...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar iyi guzel dinen ne guzel butun bunlar keske biz bayanlar calismasak ama gel gelelim gunumuzde nasil gecinir insan,... hadi iki kisi tmmda ya cocuklar olunca??? onlarin masraflarinin bir kisi nasil ustesinden gelebilir? herkesin isi super degilki?herkes iyi maaslar alamiyoki... ben sahsen anne olursam eger(Allah nasip ederse) evladima iyi bir egitim saglamak istiyorum onu dogru duzgun hem egitimli hemde islama uygun yetistirmeliyim... bu zamanda aile kurmak gercekten cok zor.. keske hersey eskisi gibi olsaydi.. evladiniz size anne benim neden boyle degil neden ben okuyamiyorum derse sizin yureginiz hic sizlamazmi? benim cok sizlardi..
daha önce sizin gibi düşünüp sızlardı yüreğim. ama şimdi sızlamaz kardeşim.islama uygun yetiştirdiğimiz zaman ,zaten çocuğumuz bize bu soruyu sormaz ki kardeşim.evlatlarımızı maddiyatla değil maneviyatla doyurmaktır önemli olan .herkesin durumu süper mi olmak zorunda.Ali ve ayşe annemizin ,peygamber efendimizin hayatı süpermiydi?

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

Niyet hayırsa akıbette hayırdır inşaallahü teala.

Mert insanın hali başka oluyor. Rabbim sıkıntılarınızı giderip evinizde huzur içinde yaşamayı ihsan eylesin. Vermek istemeseydi istek vermezdi.

dua eder dua beklerim.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
çok ilginç yaklaşımlar olmuş.....

Kendi görüşlerimizi bir kenara bırakıpta hep beraber ehli sünnet alimlerine tabi olabilsek ortada ne kargaşa nede ilginç yaklaşımlar olucak ama insan işte bazen kendini dünyanın en akıllı kişisi zannedebiliryor.

Allahü teala bizleri nefs-i emmarelerimizin şerrinden muhafaza buyursun.

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
Kendi görüşlerimizi bir kenara bırakıpta hep beraber ehli sünnet alimlerine tabi olabilsek ortada ne kargaşa nede ilginç yaklaşımlar olucak ama insan işte bazen kendini dünyanın en akıllı kişisi zannedebiliryor.

Allahü teala bizleri nefs-i emmarelerimizin şerrinden muhafaza buyursun.

en akıllı kişi hımmmm neyse... :)) amin...... birde bişi sorcam vaktiniz varsa tabi üstte yazdığınız sözde "vermek istemeseydi ( istek değil ) istemek vermezdi" şeklinde olmucak mı benmi yanlış hatırlıyorum?

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Süfyân-ı Sevrî hazretleri dünyâlık ele geçirmek için devlet adamlarına hizmet eden birine bu halden uzaklaşmasını, Allahü teâlâya ibâdet etmesini tavsiye etti. O zât; "Âilemin geçimi ne olacak?" diye sorunca, hazret-i Süfyân;
"
Sübhânallah! Kendisine âsî olduğun hâllerde bile rızkını kesmeyen Allahü teâlâ, kendisine itâatkâr olduğun zaman rızkını vermez mi?" buyurdu.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt